12.8.11

Dnes je JEHO velký den! Nezapomněli jste?

Ať už mu říkáte "Evžen", "komp" nebo "starouš", dnes je jeho velký den. Má třicátiny a všichni do jednoho bychom to dneska měli oslavit. Utřít z něj prach, nablýskat klávesnici a být celý den s ním. ;-)
12. srpna 1981 se na trhu objevil první OSOBNÍ POČÍTAČ...PC...písíčko. Od té doby se změnil, zmenšil, zeštíhlel, zmoudřel a určitě ho ještě slibný vývoj čeká. Pro mě je pravou rukou. Potřebuju ho k práci i k zábavě, a proto se u nás dneska bude pořádně slavit. Špunty lítají, šampáňo teče proudem a náš drahý třicátník si o tom asi myslí své...
A co Vy a Váš Evžen? Oslavíte to s ním? ;-) Co pro Vás znamená počítač?

Tak takhle počítač vypadal ve "středověku".
Vivi podpis

23 komentářů:

  1. Starouš je mladší než já :-), ale prach jsem z něho tedy utřela..;-)
    Krásný víkend
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jo, taky z něj utřu prach, popřeju mu a dám mu pusinku! :D :) protože bez něj by to už nešlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. :), tak to mě pobavilo, Evžena neslavím, bere mi čas ;) - ne, upřímně, beru si jej já sama a život bez něj dnes snad ani nejde. Také ho používám v práci a doma k zábavě :), holt je součástí mého života, takže vezmu odpoledne prachovku a jde se na to :)

    OdpovědětVymazat
  4. Slávnostne mu pogratulujem....môjmu milému a nerozlučnému kamarátovi, ktorý šetrí čas, peniaze a nikdy /skoro/nesklame.....
    pekný predvákendový deň
    Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Vivi...to vůbec nevím, že už je mu třicet...každopádně se stal mým každodenním společníkem...takže Happy birthday...měj hezký den...Magda

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Vivi!!!
    Oh!! Tak to musím oslavit!!!
    Vždyť bez něj se už nedá žít!!!
    Vivi, nejvíc mne rozesmála fotografie ze "středověku".........
    Když jsem nastoupila po škole do práce, tak jsme měli celé jedno patro, které zabíral jeden počítač!!! :o)))))))))))) Myslím, že se jmenoval EC 1045. To byl opravdu středověk....:o))))))
    Krásný víkend!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  7. Pro mě je počítač skvělým prostředkem pro poznávání věcí, lidí, učení se, nakupování a mnoho dalšího...bohužel se však počítač stává až příliš velkou částí našich životů. Často s ním trávíme více času, než se svými blízkými, zapomínáme na knížky, na které se práší v knihovně, méně chodíme na filmy do kina (protože se pomalu už v den premiéry dá stáhnout na webu)...a tak dále, a tak dále. Jse mu na jednu stranu moc vděčná, ale byla bych ráda, kdybychom ho používali méně. Svět bez počítače je pro nás až příliš nepředstavitelný a to není moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  8. ...Věrko, lidský třicátník je mlaďoch, ale počítačový třicátník ... to už je opravdu páprda vhodný leda tak za vitrínku jako vzpomínkový retro předmět ;-). My máme teď PC 8 let a chodíme kolem něj po špičkách, je to už opravdu dědoušek.

    ...Skodulko, vidím, že máš o oslavě jasno. To je dobře! ;-)

    ...Leni, máš pravdu. PC je skvělý, ale někdy je potřeba ho vypnout a jít se pořádně proskotačit ;-).

    ...Evi,
    dneska se bude slavit všude! :-)

    ...Magdi, jsem ráda, že jsem tě mohla poučit ;-) a dozvěděla ses, že máš jít dělat chlebíčky a chladit víno.

    ...Jaruško, á, tak to mám radost, že si rozumíme ;-). EC 1045 musel být hodně roztomilý a jsem moc ráda, že mou poznámku o středověku nebereš osobně ;-).

    ...Sandy, velmi trefný komentář. Zrovna ted´prožívám období, kdy si říkám, že čas u PC bych měla omezit na polovinu (a to bych u něj i tak proseděla ještě značnou část dne). Ale knížky jsem už oprášila, takže to je pokrok. Co se týče kina, což o to - ráda bych chodila, ale lístek za 150,- je takový komfort, že si někdy vážně raději zalezu pod háčkovanou deku, naleju dvojčičku a sleduju, co zase v "Halywůdu" vyplodili pěkně z tepla a klidu naší pohovky. Každému co jeho jest ;-).

    DĚKUJU! Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za krásný komentář mého Evžena donutil usmívat se od ucha k uchu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní17:30

    buáá.. začátky prvních počítačů a jejich předchůdce nam vtloukali do hlavy v předmětu myslim 'technika administrativy" nebo nejak tak se to menovalo..takže..hruza! už o tom nechci ani slyšet ale sem za tento objev velice vdecna:DD
    "starouš" je pekny jemny lichotivy:D

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, to jsem ani nevěděla, že tomu je už 13 let! :)

    www.em-fashionworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. O těchto narozeninách jsem vůbec netušila! PC je můj věrný společník pro spojení se světem a je chudák tak protěžovaný, že by si v den svých kulatých narozenin zasloužil chvilku volna, té se mu snad díky hezkému počasí dostalo. Všechno nejlepší a spolehlivý hardware a software a hodné uživatele přeji se svým noťáskem bezejmeným všem ostatním PC a Evženkovi obzvláště!

    OdpovědětVymazat
  13. Sranda je, že z akých "bední" sa stali malé laptopy :) Happy birthday my honey :)
    A mimochodom milý a krásny blog a ešte krajšie vintage doplnky

    OdpovědětVymazat
  14. Náš "holka skorem pro všechno (škoda, ještě nevaří a neuklízí),beru ho, "něco", jako Dr. Jekyll, Mr Hyde"...
    Oslavuje jenom pracovně!
    Doufám, že z něho jednou nebude Golem!
    Hezký w.e.

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Vivi,
    hned se mi vybavila "íkvéčka", na kterých jsme se ve škole učili programovat (haha, silné slovo!) a na kterých se moc dobře ohřívaly svačiny. Po hodině počítačů jsme měli zapečený sendvič :)).
    Mám postaršího, občas trucujícího Evženka (zvlášť když z něj děti chtějí dostat nemožné), ale dobře, že je, díky němu znám tolik skvělých ženských, samozřejmě včetně Tebe :)).
    Hezký víkend! M

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, vidis ja si myslela, ze alespon ten pocitac je starsi nez ja :o) Ale vazne, pro me je pocitac prima pracovni pomucka, zlodej casu a zdroj velkych objevu. Jsem rada, ze je... Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  17. Wow..tak to jsem prošvihla jeho narozky :-), tak to mu to budu muset vynahradit, bez něj už by to nešlo.Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Vivi, jelikož mě poslední dobou zlobí, žádná oslava nebude :) Ale pro IBMka mám slabost... (pár let jsem je prodávala), holt už jsou taky hudbou minulosti...

    OdpovědětVymazat
  19. Ahojky Vivi, pozde, ale prece. nesli mi pridavat komentare. Nam nas "ordi" ordinateur odesel dva dny pred odjezdem na dovolenou a nechat domov bez neho jsme proste nemohli. Tolik obchodu s elektro a vypoc. technikou ... jsem ani netusila, ze jich tu tolik v okoli mame. Nakonec jsme nasi obr krabici vymenili za pidi krabicku, ktera stoji s nami na stole. No priznam se, ze jsem mela prd...stazenou, abych vsechno ulozene do stareho pocitace nasla i v tom novem. Nic se neztratilo a uz jsme se i skamaradili.
    Preji hezky den Misa z Francie

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuju za moc milé komentáře :-* a pozdravujte své Evženy ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  21. Evžena jsem poslední dobou vyměnila za mladšího brášku iPad:) Celkově bych bez počítače bez netu asi nemohla existovat..

    OdpovědětVymazat
  22. ...Natali, iPad jsem si "osahala" teprve před nedávnem a musím říct, že jsem z něj celá PAD. Tedy...PAF :-))
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  23. Tak tenhle článek mi vykouzlil úsměv na tváři :D))

    OdpovědětVymazat