1.8.11

Láskyplná nástěnka

Nástěnky mám všude, kde je to jen možné. V pracovně, v kanceláři, v kuchyni...Jsou pro mě symbolem nových postřehů a radostí, které mi promění průměrné šedavé denní okamžiky v barevně inspirativní kolotoč. Dávám si na nástěnku úkoly, fotky, přání a nejkrásnější vzkazy. Tak zrovna dneska jsem v pracovně našla tenhle roztomilý žlutý "opičí" lísteček i s obrázkem od mého muže (myslím, že měl být malířem, ale minul se povoláním...) - ani nevíte, jak radostně nastartoval začátek nového dne.
Po objevení veselého vzkazu jsem v příjemnostech pokračovala - třeba voňavou kávou, Nutellou, kterou jsem ze sklenice jedla prstem (ty čuníku!), focením, dlouhou procházkou a konečně jsem si vystavila legrační pohled s opicemi Jamesem a Jacksonem z reklamy na Benetton. Maličkosti, ale potěší.
Máte i Vy své nástěnky? A máte také tolik malých denních radostí? ;-) 


Nástěnka je v podstatě scuknutí mého života do barevných obrázků, které mě inspirují nebo těší. Obměňuju je, a tak mi přináší pořád nové vjemy a nápady. 
Vivi podpis

38 komentářů:

  1. Já mám dvě nástěnky v pokoji :) Mám na nich fotky nejbližších a taky úkoly, co musím splnit :))

    www.lifewithmeggie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Mám tiež jednu.... na záhrade u muža môjho, aby som mala všetko stále pokope a na očiach....s fotečkami.... a teraz budú pribúdať aj rôzne iné drobnôstky s obrázočkami
    pekný deň
    Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní10:11

    já mám jen jednu, takové drátěné srdce, ale je pěkně hnusná, jsou na ní složenky. Jediný co je tam hezký, tak fotka ze školky našeho zlatíčka.
    Ten den jsi teda hezky začala, jen tak dál. Majka

    jo a poslala jsem ti ty fotky, tak mrkni a písni.

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee, to je mile, ja jsem nastenky mela cele mladi v detskem pokoji, obrovske. pak jsem mela jednu i v nasem byte, ale skaredou. :) udelam si hezci, diky za tip :) Binn

    OdpovědětVymazat
  5. Moc milé...po ránu takový vzkaz určitě potěší a završený sladkými hříchy...paráda...měj hezký den...Magda

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné, pousmála jsem se u písmen v závorce. Nicméně to jsou takové radosti. Já nedávno u babičky našla kartičku s myškou, která má vztyčený prst a pod ní bylo napsáno "nepij už" a na druhé straně zaplať školu. Nejspíš školu tetě, takže jsem usoudila, že kartička je stará asi 30 let, ne-li více.
    Nástěnky mám ráda, když z nich sálá nějaké to kouzlo. Taky jsem kdysi měla nástěnku, ale potom jsem ji dala pryč, potom jsem si pořídila menší a teď nevávno se mi v Ikea líbilo něco na způsob nástěnky. Až tam půjdu, tak to vyfotím nebo koupím. Na netu to nemají.

    OdpovědětVymazat
  7. Vypada to velmi pekne, nejn nastenka ale i vas vztah:)

    OdpovědětVymazat
  8. Moje milá veselá Vivi :-) My si s přítelem také pravidelně necháváme po bytě vzkazy- vždy náš moc potěší, když nějaký objevíme :-) Když jsem jednou odjížděla na dva měsíce domů, do Jordánska, nalepila jsem mu vzkazy úplně všude- na polštář, na zrcadlo, do skříně, zespodu na wc prkýnko (také byl velmi překvapen, když ho zvedl :-)))...je to moc milé. Já si jinak nástěnku nosím v hlavě- mám tam změť nápadů a všeho, co potřebuji a chci udělat ;-) Přemýšlím, že si založím tabuli snů, kam si budu lepit obrázky a fotky všeho, co bych chtěla mít, vidět, zažít, umět...je to neustálá inspirace a tabule asi přijde do ložnice nad komodu :-*

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju taky prstovou nutelu :)Nástěnky mám strašně moc ráda, ve starém pokoji jsem ji měla , ale padala pod náporem všech vzkazů a obrázků:))V budoucnu se k ní ale strašně ráda vrátím!
    Vivi četla jsi u mě vzkaz s kafíčkem?Určo půjdu moc ráda...
    krásný den Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi, na nástěnky nedám dopustit, ani nevím jak je to možné, že tu zrovna žádnou nemám, to musím napravit..
    Krásný den
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Vivi,
    to je krásné :))). A Nutellu - pardon, já taky prstem...
    Co se týče nástěnek, máme lednici, jejíž bílá barva není pod nálepkami, magnetky, recepty a různými srandičkami skoro vidět (až si jednou pořídím tu pěknou retro, nenechám na ni šáhnout!). A pak jedno drátěné srdce s nejmilejšími pohledy (no, jasně, Provence a růže :) ) a fotkou naší adoptované dcerky z Indie.
    Jinak spíš takové "vzpomínkové koutky".
    Hezký den! M

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní13:26

    Hrozně milý :) Já bych si taky dala do pokoje nástěnku, ale bohužel jsou všechny zdi něčím zaplněné..asi o ní popřemýšlím..možná by se mohla ještě někam nacpat :-D Ta tvoje vypadá hrozně pěkně, inspirovala si mne :)

    http://a-liitle-bit-of-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Vivi, já žádnou nástěnku nemám, když jsem byla nachcípaná, tak mi přítel poslal mesíkem do práce tašku plnou ovoce a vitamínů, to mi udělalo velkou radost :-) A Nutellu bych si teď fakt dala, mám dnes den blbec, tak bych ho potřebovala nějak vylepšit :-)

    OdpovědětVymazat
  14. No právě,strašně rychle to utíká :(
    jo?Tak to ani nevim,že má bejt jenom tři dny tepl,o a pak zase nic :'(
    jo a děkuju,tobě taky přeju pěkné prázdniny :)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc hezký! :) Taky máme se ségrou v pokoji nástěnku i když já ji využívám minimálně, ségra tam má "vzpomínek" víc.. :)

    OdpovědětVymazat
  16. ta tvoje je krásná, já mám nad stolem obrovskou je jen ale na věci co udě+lat atak...:D

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, já nemám nástěnku!!! Jak můžu žít! Ale je pravda, že tyhle malé papírečky (i srdíčka a kytičky od dětí)schované mám.
    A ty malé radosti, to víš, že nějaké mám :o) Dobrá káva s někým milým, procházka se psem, večer sklenka vína s mužem,a tgak podobně....
    Měj se krásně, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Vivi, tvoje nastenky jsou cool:) Je super, ze muzik sdili tvou "vasen". Ja mam nastenky 2. K tomu 2 tabule, lednicku, zrcadlo a spoustu dalsich mist, kam ruzne pisu vzkazy, lepim obrazky apod. Proste takovej blazen :) Petra

    OdpovědětVymazat
  19. Když jsem byla v pubertě, tak jsem si vystavovala vše od vstupenek do kina, na zábavu, disco, na vlak atd...co souviselo s nějakým super zážitkem, nebo nějakou mou vyhlídnutou láskou...pokud jsem ho tam potkala měla jsem na těch lístkách srdíčko :-))). Teď si vše schovávám jen umělecká díla svého synka mu věším na takový ten provázek do pokojíku :-). Super že si s mužem necháváte vzkazy...taky jsme si kdysi nechávali...třeba to obnovím :-)
    Měj krásný týden!

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Vzhledem, k zvýšené zapomětlivosti, která se úměrně k věku a počtu členů rodiny,u nás zvyšuje,budeme brzo knstatovat: "má to výhodu, nebudem muset tapetovat"!Proto volám. ať žijí nástěnky!!!
    Vivi,dnes jsem našla něco zajímavého, pro stejné mlsounky, na prst, aby nezůstalo nic za nehtem... http://www.naoko.cz/seznam.php?kat=01.03&od=20.

    Přeji všem...
    Slunce v duši, prý každému sluší!
    Stejně však, každý den,
    juknu ráno z okna ven,
    zda ten zlatý tác,
    se neumoudřil a přišel do práce?!
    Pak je předsi,
    na světě,
    větší legrace!!!

    OdpovědětVymazat
  22. ...Deni, Evi, to je dobře, že ani vy se bez nástěnek neobejdete. Alespoň člověk nemusí všechny povinnosti nosit v hlavě - chytrá nástěnka všechno připomene.

    ...Majko, brrrr, no tak to je opravdu ostuda všech nástěnek - složenky...! ;-) Ale fotka vašeho zlatíčka tu složenkovou hrůzu určitě směle vyrovná ;-). Na fotky se hned jdu podívat, už se těším!

    ...Binno, prima a až si ji vytvoříš, doufám, že bude ke shlédnutí u tebe na blogu..

    ...Magdi, ach ano, dokonalé ráno s láskyplnými vzkazy a nutellovými hříchy...co si přát víc? ;-)

    ...An, kartička s myškou mě moc pobavila. Je fakt, že pokud se má platit škola, pít by se při tom nemělo ;-). Těším se, až tvou nástěnku zahlédnu.

    ...Hanyzko, děkuju. Jaký vztah, taková nástěnka ;-)

    ...Sandruš, tak lepit vzkaz i na prkýnko na záchodě mě za celých 15 let, co si vzkazy s milým mužem mým píšeme, opravdu nenepadlo. Ale nikdy není pozdě ;-). Těším se, až tvou nástěnku uvidím. Jak tě znám, bude to velká krása!

    ...Děkuju, Bianco.

    ...Vladi, já jsem teď takový blogerský hříšník. Měla jsem týden trochu pauzu od PC a teď mám v plánu mrknout, co je u tebe nového a vzkaz s kafíčkem určitě nepřehlídnu. Zajdeme na něj asi rovnou do té naší Lanatury, viď? ;-))

    ...Věrko, jsem ráda, že jsem tě svým článkem k nástěnce ponoukla ;-)

    ...Mari, úplně to u vás vidím. Ty jsi hrozně kreativní člověk a pokud na lednici lepíš všechny své nápady, musí asi mrazit o 106 ;-).

    ...J., tak to mě opravdu moc těší. Nástěnku si určitě pořiď, určitě se k tobě ještě někam vejde. Díky ní můžeš mít pořád v pokoji něco nového a nikdy se ti neokouká.

    ...Simčo, doufám, že den blbec je pryč a že ti náladu zlepšil přítel...třeba poslal posla s Nutellou ;-).

    ...Verčo, nějak bylo, nějak bude.

    ...Skodulko, to je nespravedlivé! ;-) Jen pěkně rozděl nástěnku na půl. Fifty fifty.

    ...Ivuš, tak věci "co udělat" doplň obrázkama, přáníčkama a nápadama. Hned bude tvá nástěnka veselejší.

    ...Helenko, jsem ráda, že máš spoustu denních radostí. No a že mezi nimi chybí nástěnka? To se dá lehko napravit...co říkáš? ;-)

    ...Peťo, tak to jsme blázni dva. Nástěnek a tabulí není NIKDY dost ;-)

    ...Luci, tak přesně to samé jsem dělala, resp. dělám i já - pořád. A vzkazy určitě obnovte, je to moc milé, a vsadím se, že až tvůj muž zase dostane vzkaz, bude se celý den usmívat, vyhodí tě do vzduchu radostí a pak ti koupí boty snů ;-).

    ...Lezarts, ty prostě nikdy nezklameš! :-* Děkuju za tip - ale ona ta nutella prstem pojídaná chutná prostě nejlíp ;-). Básnička je jistě tvým dílem a musím říct, že spolu s kávou, která mi tu teď voní, mi udělala úplně senzační úsměvné ráno. A sluníčko už leze ;-). Děkuju!


    MOJE MILÉ, děkuju všem za bezvadné komentáře, které mě potěšily, pobavily, pohladily...zkrátka mají všech "5 pé". Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  23. Aj ja zbožňujem nástenky! :) V izbe ich mám dve, ale chcela by som ešte jednu :)..len už nemám veľmi kde :( :) Pekný blog!

    OdpovědětVymazat
  24. ty ponožky uznávám že ty na tom ramínku vypadají poněkud divně :D
    k nástěnkám ty mám strašně ráda mám dvě doma a navíc i ve třídě :)

    OdpovědětVymazat
  25. Great pictures!
    Thanks for your lovely comment!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní18:52

    tyjo! překrásná nástěnka!,))
    kamarádka dostávala vzkazy ke svačinám od své milé mamky i v 17-ti:p
    ja mam nástěnky všude..ale ne zrovna plánované-po sešitech taškách a stole mám stomilion vzkazů na těch super barevnejch papírkách:p

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi to je paráda,že si děláte takhle radůstky,my máme tabulku kam si píšem vzkazy a pak na lednici.Někdy se dost pobavím,když mi tam k tomu přihodí obrázek nebo vtipný komentík.Tak jen tak dál...radosti není nikdy dost.Pa Pa.Věra.

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Vivi,
    mám děsnou radost, protože se mi dnes daří vkládat komentáře.. Někdy nade mnou technika vyhrává!! (mrcha jedna!!!) A tak jsem tady!!!
    Nástěnku mám v pracovně-obrovskou - původně byla pracovní :o)), ovšem dnes tam mám vše, fotky, vývoj svých novoročenek od roku 94, sojčí peříčka, sbírku visaček - no prostě všechno možné..a pak máme jednu malou - vzkazovou v kuchyni..hrozně rádi si píšeme vzkazy - a taky se přiznám, nalepuji lístečky na lednici!!! :o)))
    Mám děsnou radost, že nejsem sama, kdo takhle jí nutellu..........:o))))))))
    A malé radosti, bez těch nemůžu žít!!!
    Vivi, měj se moc hezky a doufám, že už to bude lepší s těmi komentáři!!
    Hezký večer
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  29. ...Weru, na nástěnku se místo vždycky najde. Náš příbytek je toho smělým důkazem ;-).

    ...Peťul, doufám, že na nástěnku ve třídě si nemusíte lepit černé puntíky za neposlušnost, jako jsme to měli my, když jsem byla malá. ;-)

    ...Thank you ;-).

    ...Priscillo, co by to bylo za život bez barevných papírků ;-). Jsem moc ráda, že se ti moje nástěnka líbí.

    ...Bíbo (Věrko), co může být milejšího, než když člověk ráno, ještě rozespalý, objeví na stolku nebo na lednici srandovní a milý vzkaz. Tak se prostě začne dokonalý den. Jsem ráda, že doma také vzkazujete ;-).

    ...Jaruško Rednevalko, technika jeden den pomáhá, druhý den s ní člověk svádí boj. Žádná jistota na tom světě...;-) Ale tvůj komentář tu mám - černé na bílém a mám z něj radost.
    Ach, obrovská nástěnka - to zní tak skvěle! Já mám jen takové standardně velké, průměrné...že bych si pořídila taky obrovskou??? :-*


    DĚKUJU VÁM, ZLATÉ KOMENTÁTORKY. Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  30. Holky mají v pokojíčku nástěnky, jedna je v pracovně. A Jenda má svůj "denní režim". Ale milé vzkazy mi nikdo nepíše. :-P

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky Vivi, jen jsem ti chtěla napsat ještě sem- poslílala jsem ti mailík 2x, možná spadl do spamu, zkus se na to podívat ;-) Přeji krásný den!

    OdpovědětVymazat
  32. Víš co? Máš opravdu muže vtipálka :D Jak takováhle maličkost dokáže potěšit, viď? Já chci taky nástěnku a na ní opičáky! Vlastně jednu skoro nástěnku mám, všechno lepím na dveře! Fotky, obrázky, a texty. Ale stejně si asi nějakou pořídím! :) PS: Při nástěnkaření si vždy vybavím mé oblíbené Pelíšky!;) :D Papa!

    OdpovědětVymazat
  33. Já nástěnku nemám:D nikdy sme ji neuměla vyzdobyt tak jak byhc si představovala:D

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Vivi, nástenky sú super, aj keď ja som tú svoju zapredala za poličky a teraz to trpko ľutujem. No zatiaľ mám namiesto nástenky stojan na papiere, ktorý v sebe krvopotne skladuje všetky moje "prepotrebné" papieriky, zápisky, informácie a všakové zbytočnosti, ktorých sa však neviem zbaviť. Ale veľmi túžim po plechovej nástenke, na ktorú by som premiestnila z chladničky moje milované magnetky, ktoré zbieram.
    Tak zdar, Nástenkárka :-)))

    OdpovědětVymazat
  35. ...Ami, obdivuju tvou náturu s jakou se pereš s Jeníčkovým handicapem a věřím, že jednou i on tobě na nějakou nástěnku napíše moc krásný vzkaz :-*

    ...Sandruš, mrknu na to.

    ...Kami, přiznám se ti, že mít muže s takovým smyslem pro humor, stojí dost peněz - těch očních krémů, abych alespoň trochu vybalancovala vrásky od smíchu...;-)
    Nástěnka s opičáky - to je nápad! Taky máš ráda opice a opičáky? Já na ně fakt trpím. ;-)
    Nástěnka z Pelíšků vévodí mezi všemi nástěnkami.

    ...Moni, já myslím, že bys nástěnku vyzdobit zvládla. Fotky, papírky, přání, úkoly...a nástěnka je hotová.

    ...Naty, přeju ti, aby sis brzy pořídila vytouženou plechovou nástěnku a aby se ti zdárně rozrůstala sbírka magnetek.

    Vivi

    OdpovědětVymazat
  36. zlataa nastenka taku by som si mala spravit aj ja!

    OdpovědětVymazat
  37. ...Lucyl, určitě! Neváhej a pak ji vyfoť ;-).

    OdpovědětVymazat