4.8.11

Tuzexová panenka Kwik, holka jak má být

Moje retro sbírka tuzexových panenek ze 60. let se rozrostla. Malá Kwik je dárkem od milého muže mého k našemu velkému výročí. Víte, nejsem ten typ, který dokáže potlačit své nadšení a radost z dárku. Ten typ, ve kterém to uvnitř "vře", ale na jeho tváři jen jen elegantní úsměv. Kdepak. Moje radost, to je sousedova (tedy Klimešova) starost, protože těším-li se z něčeho, začnu poskakovat, zpívat, tancovat, objímat, líbat, smát se a běhat z pokoje do pokoje. 
Hned potom, co jsem se vyradovala, jsem šla Kwik umýt, protože na ní bylo těch 50 let, co je na světě, přece jen trochu znát ;-).
A jaká darovaná věc udělala v poslední době největší radost Vám? 

Vivi podpis

41 komentářů:

  1. vyhrala som parfem, rata sa to ako darcek?
    p.s.
    paci sa mi ako pises :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vivi! Děkuji za návštěvu na mém blogu! Ten Tvůj je super! Máš skvělé nápady, postupně si celý "projedu". Měj se krásně! Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:40

    Vivi, ta panenka je překrásná, moc gratuluju k výročí. A sousedovi se jmenují stejně jak moje maminka za svobodna, hihihi.
    já jsem dostala k letošnímu výročí novou dubovou postel, vyrobenou na míru (ne moji, ale manželovu). Ale z čeho jsem měla v poslední době opravdu radost je dárek od kolegů z práce, stařičká Velká vzorná kuchařka od Bohumily Jermářové. Jsou v ní rukou psané poznatky, úplně tu kuchařinku v té naškrobené zástěrce vidím. Tak krásný den.
    Jo a v sobotu jedem do JČ (Nová Bystřice) ale ne na romantický víkend, ale pro sekačku. dobrý ne? Aspoň něco. Určitě si nechám zastavit někde u lesa a postavím si mechový domeček jako zamlada.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní10:03

    Ty se tak máš! Panenka je luxusní a tvůj muž taky. By mě zajímalo, jestli znáš ten večerníček o Radovanovi,stím by si si rozuměla!!!!!!!!!!!!!! :o))))

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, krásná panenka...přeji mnoho štěstí do dalších společných let...měj hezký den...Magda

    OdpovědětVymazat
  6. ...Manfinx, vyhraný parfém se mezi darované věci určitě počítá, tím spíš, pokud ti udělal v poslední době největší radost - tak zněla otázka ;-)

    ...Věrko, děkuju, těší mě.

    ...Majko, děkuju za milou gratulaci (a ještě jednou za poslání krásných fotek tvého domova). Doufám, že vedle nás nebydlí někdo z tvých příbuzných (Klimešových), to by se asi divili, co je o u nás slyšet za výskání a jásot. ;-)
    Dubová postel je trvalý a praktický dárek, ale stará kuchařka s ručně psanými poznámkami je naprosto snová. Ty musíš být úžasná spolupracovnice, když tě mají kolegové tak rádi. Gratuluju!
    Ty Majko jedna, tak pro sekačku? No, co mám s tebou dělat. Aspoň něco. A ten mechový domek beru jako příslib a chci fotku :-*
    Měj se krásně.

    ...Drahá neznámá, děkuju, mám to doma opravdu luxus, jen co je pravda ;-). Radovana dobře znám a v uších mi často zní hlas Luďka Soboty, který Radovánka namluvil. Vystihlas to.

    ...Lucy, to jo!

    ...Magdi, děkuju, jsi zlatá.

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, panenka je krasna a ten postarek za ni taky:)
    Verim, ze tveho muze potesila tva neskryvana radost, taktez je to dukaz toho, ze si uprimny clovek, coz mi tak nejak prijde jako vzacnost:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Vivi, tak ta je úžasná, a vypadá strašně vysmátě, líbí se mi.

    Přiznám se, poslední dobou jsem vlastně ani nic věcného nedostala, ale musím uznat, že z toho batohu za hubičku, co jsem koupila v pátek v sekáči, z toho mám radost větší a větší, je úplně super a užívám si ho. už je z nás pár :)))

    PS: právě jsem si koupila tradiční super mastné brambůrky, ještě takové ty socíkovské, a tím se tu cpu v práci, všichni na mně valí zrak, tak to mi taky dělá radost :D :D

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10:35

    Kdybys to viděla, jsou tam poznámky jako:
    výborné (psáno tím krásným kudrlinkovým krasopísmem našich babiček)a pak je to přeškrtnuté a dopsáno ROZTEKLO SE!

    jo, fotku slibuju, naštěstí jedem s malou beruškou, tak si okolojedoucí nebudou klepat na čelo, cože to tam ta ženská dělá. Majka

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto roztomilá..!! :D úžasnáá, a mně by asi udělala radost nějaká vyrobaná věc..

    OdpovědětVymazat
  11. To je dobře Vivi, emoce se mají umět vyjádřit:-)! Mně se moc líbí polštář, od kosích sester nebo tak něco, ne?
    Krásný den, papa

    OdpovědětVymazat
  12. ...Hanyzko, jsem ráda, že se ti líbí Kwik i její opěrka. A doufám, že jsi ocenila i bílého teriéra, na kterém Kwik sedí! ;-) Radovat a rozčílit se umím opravdu nefalšovaně a upřímně ;-).

    ...Binno, je to fakt. Kwik nikdy nemá špatnou náladu.
    Batůžek je úžasný, nedivím se, že jste se tak spřátelili ;-). Mastné brambůrky? Není nic lepšího!

    ...Majko, :-D - tak to je hrozně vtipný! Získala jsi opravdu cenný poklad!
    Myslím, tedy jsem přesvědčená, že by si nikdo na čelo neťukal, i kdybys tam byla sama. Podle novely Občasnského zákona si může mechové domky u lesa stavět občan od 1 do 99 let věku. Buď v klidu ;-). Na důkazní foto se těším!

    ...Ivuš, těší mě, že máš na panenky stejný vkus. Mě z vyrobených věcí nejvíc potěšil pořádný kus dortu ;-).

    ...Sharko, moje řeč! Ano, jasně, jsi znalec. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  13. tak ta je roztomilá :))

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Vivi,
    docela bych Tě chtěla vidět, jak jančíš (s prominutím, to slovo), určitě bych měla hned lepší náladu. Ale i tak se směju :))...
    Těším se na dárek, který zase dostanu já k našemu výročí - teda není to překvápko, vybrala jsem si takovou tu provensálskou přírodní tašku-koš s koženými uchy, ale už se na ni móóóc těším, toužila jsem po ní fakt dlouho :).
    Jak jsi psala o Klimešovi - moje maminka má temně červené sametové růže, ty se jmenují Klimeš :)). Takže to je zas moje asociace.
    Přeju spoustu radosti! M

    OdpovědětVymazat
  15. Ta je skvělá :)) V poslední době mi dělá radost asi to, že si vydělávám penízky a pak mě čekaj konečně pořádný nákupy :D

    www.lifewithmeggie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, jak mě mrzí, že ty naše panenky se vyhodily, udělala bych Ti radost ;-) Měla jsem jich hodně. A taky dávám najevo emoce, s mojí maďarskou krví to ani jinak nejde, bohužel ne jen ty dobré emoce :-)))

    OdpovědětVymazat
  17. ZDRAVÍM.
    VELKOU RADOST MI UDĚLALY SLUNEČNICE, KTERÉ JSEM DOSTALA OD SVÉ DCERY. TO JE TAKY TAKOVÉ SLUNÍČKO, NĚKDY NÁLADOVÉ.
    JSEM RÁDA, ŽE SE TI ROZŠIŘUJE SBÍRKA. RÁDA BYCH TI NĚJAKOU TU NAŠI PANENKU POSLALA, TAK STÁLE HUČÍM DO DCERY, AŤ MI JEDNU DÁ. ALE TO VÍŠ, NAJEDNOU JE VŠECHNY MOC POTŘEBUJE.
    PRO PŘÍPAD, ŽE BY SE MI TO POVEDLO, POŠLY PROSÍM TVOU ADRESU NA MŮJ EMAIL. NEBOJ DO KONCE PRÁZDNIN JI UKECÁM NEBO UPLATÍM. HaHa.
    MĚJ SE MOC HEZKY.
    POSÍLÁM GRATULACI NEJVĚTŠÍÍÍÍ K VAŠEMU VÝROČÍÍÍÍ.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  18. Haha, to je vskutuku originální dáreček k výročí- žádné klišé typu puget květin a briliantový prsten ;-))) Kouzlo dárku je právě úplně jinde! :-*

    OdpovědětVymazat
  19. ...Denise, a hodná! ;-)

    ...Mari, jsem ráda, že jsem tě rozesmála ;-). Přiznám se, že Kwik taky nebyla tak úplně překvapením. Vybrala jsem si ji ve starožitnictví, ale pak jsem na ni nedočkavě asi 3 týdny čekala. Už se těším, až tvou novou "výroční" tašku uvidím, musí to být paráda! Vidím, že nám tu ti Klimešovi nějak rozrůstají (Majky maminka se jmenovala za svobodna Klimešová, tvá mamka má zas růže Klimešky...) ;-).

    ...Denisko, tak tuhle tvou radost doopravdy chápu.

    ...Lenni, to je velikánská škoda, že jste panenky vyhodili. Ani ti tedy raději nebudu říkat, kolik je v současné době běžná cena jedné takové tuzexovky :-x.

    ...Bohdanko, tvé slunečnice jsem viděla - je to nádhera.
    Jsi moc zlatá, ale tvou dceru dost chápu - taky bych svou sbírku nedala nikomu ;-). Navíc jsou tyhle panenky opravdu dost sběratelsky cenné, takže pokud se o ně tvá dcera dobře stará, je to to hlavní. Ale adresu ti pošlu, to zas jóóó ;-). Děkuju.

    ...Sandruš, milý muž můj mi napřed nějaký ten briliant chtěl koupit, ale co s tím, prosím tě? Jíst se to nedá, pít se to nedá, vystavit taky ne a na ruce se to blyští až nepříjemně vlezle. Diamanty a brilianty ne ne e e. ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Mila Vivi, z tveho clanku opet sala pohoda a laska. Je krasne, ze jsi dostala to co jsi si prala. A moc a moc gratuluji k vyroci :o) A z ceho jsem mela v posledni dobe nejvetsi radost? Z hodne veci, byvam casto obdarovana, ale vetsinou spise usmevem ci milym slovem a to mi uplne staci. To je k nezaplaceni, ze? Preji krasny vikend, Katerina

    OdpovědětVymazat
  21. Jůů ahoj Vivi to vůbec nevim že je sbíráš..až ji někde uvidim poputuje k tobě!:))

    OdpovědětVymazat
  22. Nemám ráda tyhle plastové hračky. Prostě se štítím se jich dotýkat. Možná mi vadí ten pach plastu.
    Samozřejmě přidávám se ke gratulacím k výročí a taky si užij dáreček. :)
    Zrovna v pondělí jsem dostala od Dana Knihu o kávě. Má radost byla silnější, než první popsaná možnost, ale slabší, než druhá. :D
    Pěkný den přeje An :)

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Vivi,
    panenka je krásná.
    Myslela jsem že takto jak popisuješ se umí radovat
    jen moje neteř,ale vidím že je vás víc.
    Já se takto bohužel radovat neumím,u mne se projevuje jen taková ta,,tichá" radost....
    Gratuluji k výročí.
    Přeji krásné dny.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  24. ...Káťo, děkuju, jsi moc milá. Krásně jsi to napsala. Úsměv a milé slovo jsou tím nejcennějším. A když je doprovází ještě nějaká malá sametová krabička s překvapením, žádná se nezlobíme, že? ;-)

    ...Vlaďko, děkuju moc, jsi zlatíčko. ;-)

    ...An, děvče zlaté, Kwik není plastová, je heboučká a voní ;-). A hlavní je, že ti nevadí tvůj gumový delfín ;-).
    Kávu radši piju, než o ní čtu, ale už teď jsem zvědavá na tvé kávové tipy na novém blogouši.

    ...Peťo, děkuju mockrát a pozdravuju tvou neteř, to je fakt báječná holka :-)). Tichá radost taky radost, důležité je, že srdce plesá :-*

    ...Nikol, děkuju, Kwik to ráda vyřídím. Panenky to mají jednoduché, čím starší, tím hezčí a vzácnější ;-)

    DĚKUJU VŠEM MOC ZA BÁJEČNÉ KOMENTÁŘE. Vivi

    OdpovědětVymazat
  25. ...MAJKO, zkouším, zda znovu nezabrousíš do komentářů. Chci se zeptat, jak jsi na tom se čtením La Bella Toscana? Stojí to za to? Chci si objednat, ale ráda bych hodnocení někoho, kdo knížku čte...DĚKUJÍÍÍ! :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Tuto paneku jsem chodila do Tuzexu obhlížet a snila, že ji jednou dostanu, jako dárek! Ale, protože dnes už Tuzex zavřel krám, jako nej, nej dárek, fotoaparát od dětí mám!
    Jakou jsem z něho měla radost, je vidět na mém blogu. Po prvotním jásání a slz v oku, fotím a fotím...
    Jaké štěstí, že nám stačí tak málo ke štěstí, nemusí se k vůli nám naši nejdrašší rujnovat!!!

    OdpovědětVymazat
  27. Holka zlatá, já tě úplně vidím, jak tačíš bytem :o) Moc gratuluji k výročí! A dárky - čím jsem starší, tím si víc považuji těch nehmotných - neplánované setkání s manželem v kavárně, páteční večer s dospělou dcerou a 14 letým synem plný smíchu...ale i dostávám - levandulové polštářky, staré formičky na cukroví a židli, dřevěné hvězdičky (Adam se naučil zacházet s lupenkovou pilkou)...
    Měj se moc hezky, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní8:12

    Ahoj Vivi,panenka je naprosto super,teď tak přemýšlím,že jsem se s podobnou určo v životě setkala u nás doma a měla jsem ji na koupání v košíku u vany.
    Teď ti povím ,z čeho jsem měla za poslední dobu velikou radost já,dárek to sice nebyl... ÁLE včera jsem jeli na houby,a z hub jsem si vezla houby(do slova a do písmene :-)(ty už jsou nasušené)a manžel na kraji lesa našel poklad.chi chi chi.Byla tam kupa střepů a starých lahviček a lahví.No nádhera.Srdce mé zaplesalo,no a pak v louce našel starý kravský zvon.Houbová mise byla na 100% úspěšná.Pak vše nafotím a můžeš ke mně juknout.
    No a když jsem v tom psaní....ať máš co číst. Minulý týden jsem se vracela s mýma klukama domů z města ,jak rodina Smolíkova.
    V ulici byl přistavěný kontejner a vyklízel se
    jeden byt a tam ouplně nahóře na vrchólu kontejneru vidím staré papírové kufry.
    Ochotný pan majitel(v úctyhodném věku)mi pro ně
    vylezl,myslel si o mě asi své,prý jestli jsem neutekla z Kosmonos:-),chlapi se bavili na můj účet,ÁLE co,že jo..Bylo jich 5,nádherných, starých ,špinavých:-)(kufrů)Ale v tu chvíli už mých!
    Tak to jsou mé radosti.
    Měj se moc hezky Žaneta.

    OdpovědětVymazat
  29. Nádherná panenka. Podobné jsem sháněla kamarádce na Slovensko. Co mi udělalo radost? Asi úsměvy mých dětí. Může být krásnější dar? :-)

    OdpovědětVymazat
  30. ...Lezarts,
    já znám Tuzex jen z vyprávění, ale kdybych tuzexovou éru zažila, určitě bych panenku musela mít, i kdyby se na to měla rozbít všechna sádrová prasata (- kasiček jsem měla vždycky dost, i když zpravidla prázdných). Foťák je nejlepší dárek, to znám ;-).

    ...Helenko,
    děkuju moc!
    Určitě jsou nehmotné dárky těmi nejkrásnějšími, napsala jsi to naprosto trefně. I když - mám Kwik u počítače - a tolikrát za den mi vykouzlí úsměv a bezva vzpomínky, že si říkám, že je také takový hmotně nehmotným dárkem. Měj se moc hezky.

    ...Žanetko, krásně jsem si početla tvůj románový komentář.
    Tak tady je vidět, že na houbách to může vypadat jako ve starožitnictví. Že bych taky natáhla holinky, vzala košíček a zašla do našeho lesa, zda-li bych tam taky neulovila nějaké vintage cennosti? ;-) A ty kufry!! Asi jsme z těch Kosmonos utekly spolu, protože moje reakce by v takové situaci byla hodně, hodně podobná ;-).

    ...Ami, děkuju! Je dobře, že máte čemu se smát. To je základ ;-).

    OdpovědětVymazat
  31. very interesting.. :)
    Have fun !!!

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Vivi!!
    Kwik je úžasná!!! Má prima účes!! :o))
    Tvůj muž je moc fajn a já Vám moc gratuluji k výročí ♥♥♥
    Mám ráda lidičky, co se takhle umí radovat jako Ty!!! :o)))
    A ještě Ti musím napsat o mé poslední darované věci:
    kamarádka Růženka pro mne objevila na půdě další bednu starých skleněných zavařovaček!!! I s víčky!!! No- není na světě krásně????

    měj se moc hezky a krásný víkend!!
    :o)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  33. Zdravím Vivi :-)
    Kwik je krásna dáma, na ktorej aj tých 50 rokov nezanechalo, napočudovanie, žiadne stopy (závisť, haha :-D). Manžel má teda ľahkú úlohu pri kupovaní darčekov, lebo vie po čom Ti srdce piští, a keď to lacný špás nebude, k tomu to zháňanie... Možno o to väčšia je Tvoja radosť. Ja som už dlhšie nič nedostala, ale za to darovala, čo ma teší rovnako, niekedy aj viac :-)
    Nech sa máš stále skvelo, papa :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Je překrásná :)

    OdpovědětVymazat
  35. No tak to je naprosto super..popravdě..v poslední době mi udělalo radost to, že znám tvůj blog..že mě nadále straně baví..a stále překvapuje..a to nemluvím o tvých skvělých komentářích které si tak ráda čtu..takže i když se to nedá brát jako věc..jako dárek to beru:)

    I když teď nejvíc času věnuji práci..na tvůj blog si vždy najdu čas:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, hlásím novou adresu blogu, přes starou se ke mně už nedostaneš :( www.sweethome-countryhome.blogspot.com zdraví Martina Ps: tuhle panenku mám doma schovanou po mamce :)

    OdpovědětVymazat
  37. Je opravdu skvělá, taky bych se radovala :)

    OdpovědětVymazat
  38. Milá Vivi, moc gratuluji nejprve jak vidno ke šťastnému výběru milého muže, pak k tomu, že vám to tak krásně klape a drží, a pak taky k dalšímu miminku do tuzexových jesliček. Kwik se moc povedla, je to prostě šťastné dítě. Moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
  39. ...Moje milé, děkuju Vám za úžasné komentáře. Vždycky mě pobaví, potěší, na srdci pohladí, někdy poradí a pomůžou...zkrátka mají všech pět "pé". ;-) DĚKUJU, DĚKUJU.
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat