26.9.11

"Já nesnídám sám"...aneb to chce klid!

Nestojím o vředy, a tak snídám pomalu a dlouho, vyřizuju při snídani poštu (jen tu milou a příjemnou), čtu knížky nebo časopisy a snažím se start do nového dne "nepřepálit" ;-). A opravdu nerada snídám sama, takže pokud doma zrovna není nikdo dvounohý, přichází mi zpříjemnit ráno velký porcelánový koloušek Hužbert, kterého jsem kupovala přes inzerát jako "koloucha v pytli" a myslela jsem si, že bude docela maličkatý. A rozumí se samo sebou, že nejlepší kafe je od Mickyho ;-). Tak si pojďte se mnou pochutnat a nikam nechvátejte. Nebo se Vám snad už někdy stalo, že Vám práce utekla? ;-)
Hou hou hou, klídek a prima pondělí! Vaše Vivi.

Mám na sobě černé úpletové šaty, takže barevně zářit dnes musí aspoň moje okolí - na fotkách koloušek Hužbert, který nám věčně kouká do talíře;  "Mickey Mouse" hrnek s nejslavnější kreslenou myší; koblihy (už nejsou to, co bývaly); staré a skvělé vydání Elle s Karolínou K.  (je mnohem lepší než současná Elle, ale tak už to na světě prostě chodí).
Navštívit obchod
Vivi podpis

47 komentářů:

  1. Krásná snídaňová fotka. Přeji Ti příjemný začátek týdne a spoustu úsměvů na tváři.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to ja zase raňajkujem až v práci skôr ako o ôsmej nie ...to si vždy dám nejaký jogurt alebo koblihu a kafe ..teraz som to vymenila za čajík lebo kafe mi nerobilo dobre ...teda doma ráno čas raňajkovať nemám škoda ...to by som tiež brala ráno si v kľude posedieť najesť sa a tak ...ten
    " hrníček " je nádherný

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní8:49

    Hej vivi,v jaký škole jsi se učila udělat lidem tak krásnej den? Nebo je to vrozenej dar? :) tvá pravidlená čtenářka Mia

    OdpovědětVymazat
  4. Take miluju dlouhe snidane a nejlepe s nekym dalsim. Opet jsem u tebe nasla prijemny clakem pojatym tvym milym zpusobem:)
    Kolousek je rozkosnik a tobe preju krasny tyden ply dlouhych chutnych snidani a slunicka - jako napriklad dnes:)

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Vivi,
    zdravím!
    Dnes to bylo trochu hektické, jednak jsem vypravovala do školy pět dětí, a ne čtyři (nepočítám manžela :), prostě jsme měli návštěvu), jednak jsem musela s nejstarším k doktorce.
    Ale už je všechno v pohodě, sedím u počítače seniora, čtu Tvá milá slova, popíjím caffe latte (prý je to znak nevyzrálé osobnosti, no, neva...) a rozhoduju se, jestli nádobí počká nebo ne. Asi jo.
    Pěkný pozdrav myšákovi a kolouškovi!
    M

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, taky snídám dlouho, a nejlépe v posteli:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem ti milá Vivi ....moc krásny komentár ...

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, naprosto souhlasim. Akorat jsem kolouska vymenila za Alexe a mysaka za Anju. A ja ac uz od 8 sedim v praci, tak to zatim taky beru vlazne. Preji Ti poklidny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  9. uplne jsi me krasne naladila do noveho tydne! Fotky jsou krasne naaranzovane a ty barvy, fakt moc povedene! <3

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám hrozně ráda klidné, pomalé snídaně a také nerada sama ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní11:01

    Vivi, já teda snídám až v práci, sice bez kolouška, ale v pohodě, v klidu. Přeji ti moc krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  12. ...Moje milé, chtěla jsem Vám dnešním článkem připravit poklidné a příjemné ráno a dopadlo to tak, že jste díky svým úžasným komentářům připravily Vy nádherné ráno (a nejen ráno) mně. Děkuju Vám za věrnost a za milá přání! A nádobí? To vždycky počká, vždycky! ;-))

    OdpovědětVymazat
  13. Ja som zase čítala, že sa pri jedle nemá čítať . :D No obdivujem pravidelnú stravu, u mňa to je tak, že jem, keď som hladná a to takmer zásade len čokoládu . Mickeyho mám rada, keď ideme do Disneylandu, vždy si nakúpil plno blbostí . Radšej mám Macka Pu, ale ten nevyzerá tak dobre na suveníroch .

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tomu říkám prvotřídní start do nového týdne:) S úsměvem a v pohodě:) Já mám sice poslední dobou každý den hrozně uhoněný, ale klidnou snídani si nikdy neodepřu:)a přidávám se do skupiny Vás všech, kteří neradi snídáte sami:)!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní14:46

    vytváram novú skupinu..tých, ktorí raňajkujú RADI SAMI..:( promiňte, ale počas dňa je okolo mňa toľko ľudí, že tú vzácnu rannú chvíľku pokoja si potrebujem užiť sama so sebou..čo ale nikdy neodmietnem ako spoločnosť pri raňajkách, je časák a ASPOŇ výhľad na more..
    andrea

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné fotky, krásně jsi to napsala :)
    Sice nerada snídám, ale co :)

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní16:30

    mňam.
    Snídani..jak kdy,jak stíhám,ale vadí mi,že ji mám pokaždý sama,asi si taky něco takový pořídím!
    a děkuju za komentář a omlouvám se,že nestíhám ani prohlížet pořádně tvůj blog. :-oo.snad se to ale změní,je to tu super!

    OdpovědětVymazat
  18. Vivi,
    tak jak se bude zas něco chystat, dám echo :)). A bude to určitě brzy, ti tři Františci u nás...
    Měj se krásně! M

    OdpovědětVymazat
  19. zajímavé :) jinak super fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Teda Vivi, a nejsi jedna z mála? Musí to být kouzelné, mně by to taky bavilo takhle nastartovat den! Nesnídala jsem vůbec, ale teď stávám trošku dřív a zvykla jsem si každý den si pár minut vyhradit na základ dne. Teď můj milý vstává dřív, tak musím snídat sama, asi si pořídím nějakého kouloucha! I když, máme vlastně psa;-).
    Hezký nový týden!

    OdpovědětVymazat
  21. Kami by chtěla taky snídat každé ráno jako Vivi. Žel brzké vstávání mi toho moc nedopřává. Veselí hrníček a koloušek jsou rozhodně pravými společníky pro rána! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní19:34

    krásny raňajkový post :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi...krásné snídaňové zátiší...
    Přeji hezký večer...Magda

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivinko, vždy mě totálně obšťastní tvé článečky o každodenních radostech...i já mám ráda u jídla společnost, ačkoliv můj přítel si rád pospí, a tak ranní rituál u stolu vykonávám jen já a mé myšlenky :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi, tak jsem tady na tu snídani...o 12 hodin později...to už asi kobliha nezbyla, co? Snídaně, ty mám moc ráda, nejraději ty sobotní, manžel jezdí pro čerstvé pečivo a když jsou doma obě děti, trvá dloooouho... A pak ty letní, venku na terase a ty vánoční....
    Hezký večer a zítra hezkou snídani!

    OdpovědětVymazat
  26. parádní ráno, díky za pěkný večer, který mám pokaždé, když čtu Tvé články!:) jsi úžasná!:*

    OdpovědětVymazat
  27. Miluji snídaně, velké, pomalé. Žádný stres, žádný spěch. Káva, juice,...něco slaného, sladkého :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi, nídani si užívám, vychutnávám ji hezky pomalu, protože mám stále více dojem, že jsem spala moc rychle!

    OdpovědětVymazat
  29. Tady se pomalu snídá a u nás se bojuje s časem! Hm, čas je věc relativní, čas všechno smaže, časy se mění, čas odhalí pravdu, čas čas čas. Zrovna poslouchám Saturnina, tak se omlouvám...Čára .o)

    OdpovědětVymazat
  30. Krásný fotky! :) Tak s Mickeym by se mi taky dobře snídalo.. Já snídani moc nedám, buď nesnídám vůbec a nebo ve spěchu.. :D

    OdpovědětVymazat
  31. ...Moje milé, snídající i nesnídající, mám nápad. Někdy si uděláme všechny dohromady "snídaňový mejdan", kam přineseme moře rohlíčků a koláčků, koblih, sýrů, salámků, sud kafe a spolu s Hužbertem si užijeme perfektní ráno. Co říkáte? ;-)
    Vaše Vivi (která moc děkuje za naprosto úžasné komentáře.) :-*

    OdpovědětVymazat
  32. snídaně rozhodně vynechat nemůžu, jinak bych den nepřežila...je to asi nejoblíbenější jídlo z celého dne:)a hezky kávička k tomu:D

    OdpovědětVymazat
  33. ach téhle snídaně bych se těžko vzdávala. Jak já už dlouho neměla koblih, ani nevzpomínám. Krásný !mickeymousovský" hrníček mimojiné :)))

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní21:03

    Vivi, Tvá přítelkyně Vivi se ozývá znovu :) pokud si pamatuješ, doporučovala jsi mi samolepky z ebay; bohužel jsem si žádné neobjednala, nějak mi není přáno sehnat někoho s paypalem :))
    Ale nevadí, o tom jsem psát nechtěla. Koblihy jsou moje velká vášeň, a tak musím souhlasit že už nejsou co bývaly. ALE pokud jsi z Prahy, rozhodně bys měla navštívit pekařství Mr. Baker, kde jsou ty nejlepší koblihy co jsem jedla a jsou opravdu za hubičku :)
    (Doufám že tam po takové reklamě ještě nějaké zůstanou :D)

    OdpovědětVymazat
  35. ...Zelíčko, bez kávy nemůže začít den, že? ;-)

    ...Cler, děkuju moc ;-).

    ...Vivi, mám radost, že se zase ozýváš. Moc dobře si na Tebe pamatuju a pokud si náhodou přečteš mou reakci na Tvůj milý komentář, napiš mi na lucinkamala@seznam.cz svou adresu. Něčím Tě potěším ;-). Mr. Bakera mám moc ráda, ale představ si, že koblihu jsem od něj ještě neměla. Brzy napravím ;-). Vivi

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní23:08

    No krásné ráno to bylo určitě, místo koblihy by mi stačil chleba,ale ten hrnek ten mě dostal,ten bych brala všemi deseti. Jindra

    OdpovědětVymazat
  37. hužbert je tak úžasný, že by mě určitě přemluvil ke každodenní neuspěchané! snídani. pokouším se o to už několik let, ale ještě pořád jsem ráda, když tu snídani vůbec zvládnu (tak polovinu dní v týdnu).

    OdpovědětVymazat
  38. Tvůj článek mi už poněkolikáté vykouzlil úsměv na tváři .))))

    OdpovědětVymazat
  39. ...Jindro, děkuju za milý komentář. Taky ráda snídám chleba (nejlíp s máslem), ale je to tak nefotogenická záležitost, že jsem tentokrát musela vytáhnout koblihy, které zkrátka fotkám sluší ;-)

    ...Miokarino, já Tě chápu. Však moje rána taky nejsou vždycky ideální ;-)

    ...Yas, to mám velkou radost! A mně zas úsměv vykouzlil Tvůj komentář ;-).

    OdpovědětVymazat
  40. páči sa mi aké to tu je celé veselé a hravé + :))

    OdpovědětVymazat
  41. Juuu, konečeně jsem zas online a můžu koukat! Je to krásně dojemné, jejejee.

    OdpovědětVymazat
  42. snídani si dokážu užít jen o víkendu... přes týden vstávám tak brzo, že šetřím minuty spánku, kde se dá, a tak do sebe ráno jídlo a čaj nahrnu vražedným tempem (což si pak vyčítám, když to ve mě žbluňká cestou na autobus :D)

    OdpovědětVymazat
  43. S tím spěchem u snídaně zcela souhlasím - jak to má být v rychlosti, tak to neberu vůbec jako snídani nebo radši vůbec nesnídám (a snídám pak tak nějak po cestě). Společnost je ke snídani taky příjemná, ale dokážu ji nahradit nějakou zvukovou kulisou.
    Ale že mi práce utekla, se už stalo - ujel mi autobus a do práce jsem přišla s pořádným zpožděním :( Svět se nezbořil, ale nic příjemného to opravdu nebylo...

    OdpovědětVymazat
  44. Milá Vivi přes týden snídám v práci a to je docela rychlovka, tomu se nedá říci snídaně.
    Sobotní snídani si vychutnávám - bílá káva, topinka a k tomu sobotní noviny, které mívám ve schránce. Na sobotní snídani se těším - tím začíná můj dlouho očekávaný víkend.
    PS Koblihy miluji, ale bohužel v mém věku již usedají, kam nemají, tak se jim plánovaně vyhýbám.

    Hezký večer Iva

    OdpovědětVymazat
  45. Ďakujem krásne ...áno posledne som čítala že modrá je na jeseň in ...tak ale to som úplne zabudla si mi to pripomenula ...no vidíš to takže idem s módou he he
    ja to beriem tak podľa nálady takže aký sa mi zrovna páči taký si nalakujem ...:)

    OdpovědětVymazat
  46. ten hrnek je bombastický :-)

    OdpovědětVymazat
  47. Vivi, máš fakt talent. I těm nejmenším a nejběžnějším věcem (jako je kobližka a ELLE) dokážeš dát šmrnc, šťávu, nádech luxusu.
    Tiše závidím:-)

    OdpovědětVymazat