24.7.11

Porouchané zrcadlo spraví čokoládová maska

Co Vám budu vyprávět - prostě mi prodali závadné zrcadlo. Tedy...někdy ukazuje s p r á v n ě, ale jindy - hlavně po ránu - je úplně porouchané! Byla jsem ho samozřejmě hned reklamovat a důrazně jsem žádala výměnu za nové, které bude k mému rannímu obrazu mnohem lichotivější. Ale místo opravy mi doporučili změnu kadeřnice..:-/
A tak jsem zkoušela různé tipy, triky, recepty a patlátka, až jsem ukotvila u několika přírodních a na zvířatech netestovaných výrobků, po jejichž používání se zrcadlo docela "srovnalo" ;-) Nuže, vítejte v rubrice Kosmetický vikýřek. Dnes Vám představím čokoládovou dobrotu, která je lahůdkou, ačkoliv se nejí. Čokoládová pleťová maska je zcela nekalorická, a pro mě znamená takovou pleťovou vzpruhu, že už je mým pěstícím partnerem asi 2 roky. Nanesu čokomasku, vlezu si do vany, vezmu Vojnu a mír a než mi román ztěžkne a spadne do vody (to je asi po 15 minutách), moje pleť je zase fit.
Takže se pak svého zrcadla klíďo píďo můžu zeptat: "Zrcadlo, zrcadlo, pověz, kdo je v zemi zdejší ze všech děvčat nejkrásnější"?... Nooo, a když zrovna nemá poruchu, odpovídá naprosto jednoznačně...:-*



Kde koupit: www.i-radost.cz


Vivi podpis

21.7.11

Už jste to slyšeli? Vykradli papírnictví!

Prý vykradli papírnictví! V ulicích panuje rozruch, protože obchod s pastelkami zeje prázdnotou. Lidé horečnatě máchají rukama a červení v tvářích si od ucha k uchu předávají tu znepokojující kriminalistickou zprávu...Jen já a prodavačka víme své... 
Tak za prvé - klid, nikomu nehrozí nebezpečí! Papírnictví totiž nebylo vykradeno! To jen já tam zas byla na svém "běžném" nákupu...
A za druhé - omlouvá mě snad to, že všechny ty krabičky, gumy, pastelky, kalkulačky, sešívačky, notesy, diáře, sponky, ořezávátka a pera jsou tak hezké, že je prostě musím všechny koupit. To se nedá nic dělat! ;-)
A jaké věci nutně musíte mít Vy? Čemu nikdy nedokážete odolat?

Přistupte blíže a povšimněte si, prosím, maličkých pastelek v krabičce s kačerem - jsou mým vintage úlovkem z 50. let a vejdou se krásně do kabelky - využiju je, až budu potřebovat naléhavě vyplnit nějaké úřední lejstro - s nimi bude tiskopis o tolik veselejší! A jako bonus na něj namaluju dům, plot,  psa, kytku, tři houby a veverku...Určitě tím úřednicím zlepším náladu, nebo ne? ;-)

Vivi podpis

18.7.11

Je čas vzít vás do koupelny

Nemyslete si, že jsem "ňákátaková holka", která vezme do koupelny hned každého. Kdepak! Vezmu tam jen vás, protože se už přece jen pár měsíců známe. Je čas otevířt vám dveře...
Koupelně jsem dala na léto nový, námořnický frak. A máme vybíleno (slib mého muže po několika měsících /letech/ splněn). Bílilo se dva dny a dvě noci.
V našich "lázních" mám nejradši okno nad vanou, krajkové zrcadlo na řetízku se sametovou stuhou a růžového pejska od Victoria´s Secret s ryze plavčíkovskou náladou, který je připraven vylovit z vany každého, kdo má z vody na prstech "varhánky". Bez bílých osušek, svíček, všelijakých mejdlíček, čokoládové pleťové masky a letní chanelovské vůně Chanel Chance by to zkrátka nešlo. Jsem ráda, že jsme spolu v mé koupelně strávili pár chvil, ale hrozně jste nacákali (hadr je pod umyvadlem..děkuju).
Jaké jsou vaše koupelnové poklady? A máte nějaké triky, jak si ve vaně číst román, neusnout a neutopit se?

Fotka vpravo: pruhované námořnické tričko je látková samolepka.


Vivi podpis

13.7.11

Jedině JAHODOVOU!

Sezení v trávě a hladové baštění rohlíků se sýrem, celodenní toulky přírodou, koupání v řece a do toho pořádná jahodová zmrzlina (zase už dělají ty velikánské točené) - tak jsme si užili volný den. Milý muž můj mě vzal na místo, kde trávil jako ušatý kluk prázdniny - jihočeské Plavsko, okouzlující místo. Za ta dlouhá léta tam proběhlo jen málo změn! Kromě chybějícího posedu na lesní křižovatce všechno zůstalo při starém...snad jen stromy, domy, jezy a cesty byly trošku menší než dřív...
Někdy bych si přála, aby věci zůstávaly stejné. Aby se tolik a tak rychle neměnily, aby nemizela jistota, aby jsme zase byli malí...! Občas si koupím do každé ruky jednu točenou zmrzku a na chvíli si jako malá fakt připadám ;-).
A co Vy? Vracíte se rádi na svá "dětská místa"?


Posílám Vám na letní osvěžení pořádnou porci jahodové! Nebo Vy radši vanilkovou?
Vivi podpis

11.7.11

Bosé nohy v parku ... aneb zařiďte si byt a zkuste se nerozvést

...O zařizování prvního bydlení a o tom, jak záhy po svatbě manželství projde zkouškou ohněm...To jsou Bosé nohy v parku, které miluju a které si v létě vždycky pouštím. Garantuju vám, že je to barevná, milá, fajnšmekrovská lahůdka - z roku 1967.
Jako vždy vám trošku nastíním děj, ať víte...:
...jen si to představte. Jste novomanželé (vy jste stylová a divoce temperamentní jako Jane Fonda, váš manžel je konzervativní fešák jako Robert Redford) a právě jste se nastěhovali do vysněného hnízdečka lásky. Tedy...realita se od snů poněkud liší...Bydlíte v 6. patře bez výtahu, ložnice je tak maličká, že se tam dá sotva dýchat, ve zdi je díra, kterou vane severní vítr, nefunguje topení a mini kuchyň je zároveň obývákem, předsíní i pokojem pro hosty. Do toho se objeví tchýně, švihlý soused a mnohá další překvapení.  Jestli tahle zkouška ohněm nacpaná úžasnými dialogy skončí rozvodem nebo objetím...naboso v parku, na to se už mrkněte sami. ;-)
Velmi zábavný, odlehčený film, kterému dávám za jeho vtip, uvěřitelnost, přímočarost a dialogovou barevnost 8 hvězdiček z 10!


Vivi podpis

7.7.11

Bonbon místo rtěnky...úsporné a šik

Sotva jsem se narodila, už jsem se začala shánět po různých "zkrášlovacích barvítkách". Občas jsem si nehty nabarvila červenou fixkou (obvykle mi tato paráda vydržela maximálně 5 minut - než si toho všiml nějaký strohý dospělák a já se musela už zase potýkat s vodou a mýdlem). S pusou to bylo ještě horší, protože mamka rtěnku nepoužívala, a já si musela najít náhradní řešení:
1) na půdě jsem objevila asi 50 let starou rtěnku po prababičce (sytě oranžová, podivně čpící, ale šik...dodnes nechápu, z čeho jsem se tehdy tak osypala)
2) nanášela jsem si na pusu nekonečné vrstvy jeleního lůje a doufala, že ač je bezbarvý, tak v těch 60 vrstvách "chytne color" (marná snaha...bohužel zákony logiky nefungují vždy)
3) a konečně - LENTILKY - červenou lentilku stačilo mít chvíli rozpuštěnou v dlani a pak už se z ní dala udělat nádherně červená pusa. A víte, že když dostanu krabičku lentilek, hledám v ní dodnes jako první ty červené a růžové? ;-)
A jaké "vychytávky" jste, mé milé, měly Vy? 
 Barevný a sladký den přeje Vivi...
Vivi podpis