22.12.11

Barevně umouněné štěstí

Jen pro Vás - fotka s umouněným kominíčkem pro štěstí, která vznikla, když jsem letos zdobila náš velký smrk ;-).
Moc Vám děkuju, že Vás tu mám a přeju Vám nejen krásné Vánoce, ale navzdory všem nelichotivým předpovědím i ten nejveselejší nový rok.
Vaše Vivi

Vivi podpis

19.12.11

Uklízej za světla a za ranního chladu

V "Tajných babiččiných radách" jsem se dočetla:
"Dobrá hospodyňka má na Vánoce nejen napečeno, ale věnuje svůj čas i úklidu obydlí, to abychom do nového roku vstoupili bez poskvrny. Lépe se pracuje za denního světla než při světle umělém, lépe za ranního chladu než do pozdní noci po celodenní únavě".
A protože uklízím jedině v pološeru, po celodenním běhání a v konejšivém večerním teplu, nějak se mi to vymklo z rukou. Porcelánová ozdoba se ocitla pocukrovaná na míse s vanilkovými rohlíčky. Nakonec - to můžete vidět na druhé fotce, všechno dobře dopadlo a věci jsou na správném místě, přesně podle pravidel. Příště dám ale na radu babiček, budu uklízet za ranního chladu a za světla a nebudu pít tolik punče!
Na závěr bych Vám ráda slíbila (protože slibem nezarmoutíš), že v novém roce tu s Vámi budu častěji. Mějte pohádkový, bezstresový poslední předvánoční týden a ve čtvrtek se tu ještě sejdeme. Do té doby si můžete vzít ty linecké koláčky z první fotky. Povedly se.
Vaše Vivi

Vivi podpis

5.12.11

Z mého deníčku: byl tam pěknej mikuláš

Mikulášský článek jsem si dnes nemohla odpustit, i když jsem ho napsala - na den přesně - už před 23 lety. Myslím, že by Vás mohl i po té dlouhé době pobavit. ;-)
Přestože jsou někteří z nás (ach, Vivi určitě) dnešní den v přímém ohrožení a v uších už nám nepříjemně znějí zvuky těžkých řetězů, věřím, že se ubráníme a čertovské vaky zůstanou prázdné (aspoň letos). ;-)
Hodně odvahy přeje Vaše Vivi 


Navštívit obchod
Vivi podpis