15.2.12

Dům pro šperky aneb tygr všechno zkazil

Původně to mělo být úplně normální focení k dnešnímu článku. Chtěla jsem vám v něm povědět, že mám velkou zálibu ve šperkovnicích. Krabiček na šperky mám sice celou řadu, ale nejoblíbenějším útočištěm pro mé šperky je malá francouzská sklenička od voňavé svíčky a starožitné hrníčky, kterým šperky opravdu sluší. Pak jsem pro vás chtěla udělat pár fotek a všechno mohlo být skvělé a bez problémů. Jenže focení dost nepříjemným způsobem narušil pitomý a hyperaktivní tygr, který si zamiloval Coco Chanel z mé brože a cpal se na každou fotku. Pár fotografií jsem zachránila, ale fotka číslo tři je díky němu nadobro zkažená.
Doufám, že vám tygr neponičil náladu tak jako mně. Ostatně - můžete mě něčím rozveselit. Napište mi třeba, kam své zlaté, diamantové, stříbrné a ručně dělané poklady schováváte vy  ;-).



Na druhé fotce můžete po bližším ohledání vidět maminčin prstýnek, který jsem před mnoha lety vzala z její šperkovnice a zakopala ho v plechovce od kakaa na zahrádce pod strom. Měl to být poklad, který za tisíc let objeví chudý čeledín. Ani vám nebudu povídat, že plechovku jsem musela hezky rychle zase vykopat...Snad si čeledín poradí nějak jinak.

Vzhledem k té blamáži s tygrem vám ukážu staré secesní hrnky naplněné mými blýskavými poklady zase někdy příště. Přemýšlím, jak dlouho trvá, než se tygr unaví a lehne...



Vivi podpis

51 komentářů:

  1. Zatracený tygřík!! chceme vidět víc!!zkus mu vyhrožovat tím, že si z něj udělám kožíšek:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš, že by se hodil k té Tvé beranici? No, jsem si jistá, že se po Tvém komentáři ten pitomeček zklidní ;-)

      Vymazat
  2. Púa na něj, ten by ho zkrotil, zlobivce! Jinak se mu ani nedivím, že si Coco tak oblíbil, já bych se k ní taky lísala :-) U mě úložné prostory na různé serepetičky už nestíhají, nestačí a přetékají, takže hurá pořídit si nějaké nové roztomilé nádobičky! Na Tvé hrnečky se, milá Vivi, ale už moc těším, jen se se tygřík hodí do klidu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek, už teď se těším na další. Já své poklady skladuji v plechovce od kávy a zbytek je uložen v krabičkách v šuplíku komody.

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tygřík se tváří čile, ten se jen tak neunaví:) A s Coco to vypadá na lásku na první pohled, já bych mu to zamilované opojení dopřála:))

    OdpovědětVymazat
  5. Vem tygra na milost. ;-) Jo a super perly.

    Honzouš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po komentáři Iny tygr někam zalezl. Takže ok. ;-)

      Vymazat
  6. Já myslela že tygrem myslíš kočku:) Já svoje věci věsím na kulaté zrcadlo, mám tam spostu háčků a jistotu že se mi to nezamotá jako při stěhování.. Grr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by kočka - to by byla ještě pohoda ;-)
      Zrcadlo se u nás taky pyšní nějakými těmi cingrlátkami, vypadá to dobře a všechna zdobítka jsou hned po ruce.

      Vymazat
  7. Jak to říkalo Prasátko? Tygr je takový skákavý.

    Mimochodem: taky jsem vždy chtěla zakopat poklad, takže za mě palec nahoru - já to až k onomu činu nikdy nedotáhla :)

    OdpovědětVymazat
  8. TEN TYGR! trvá to prý dlouho...

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní21:31

    Článek by byl senzační sám o sobě, ale tygr mu dodal na pikantnosti. Jste oba super :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jako vždy krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já, prosím, diamantové náhrdelníky, s láskou vyrobené, věším na paroží. Můj milý jej dostal z recese a já teď mám v šatně funkční stylový severský doplněk :-) Ještě by se pod paroží hodila předložka z tygra. Že by :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Já ten tvůj blog zbožňuju!!! Pokaždé mi zvedne náladu neuvěřitelným způsobem. Ta věc s tygrem mě dostala!! :) Jinak máš moc hezké šperky. Já na to mám speciální šuplík ve skříni, který je rozdělený na několik přihrádek a vyplněný takovou kožešinkou:)

    Měj se krásně a nenech si zkazit náladu tygrem :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ten prseň po mamke je krásny :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám trezor po tátovi.

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní7:45

    Teda Vivi, já hledám tygra už asi dvě minuty................ááááááááááááá konečně ho vidím, teda tys mi dala. a ten prstýnek je krásný, taky bych chtěla takový poklad vykopat. Já si schovávám šperky do dřevěných šperkovniček, mám tam i vyložené poklady - prstýnek po svojí a manželové mamince. Pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko,
      vždyť mě znáš. Nevynechám jedinou příležitost, abych Tě trošku nepozlobila. ;-) Hlavní je, že jsi nakonec ve svém urputném hledání byla úspěšná.
      Tygr se nezdá, je maličký, ale vydá za deset čertů.
      Je pravda, že asi všechny máme spoustu šperků, ale těch, které bychom si s sebou vzaly na pustý ostrov, je jen malá hrstka (ty zděděné v té malé hrstce hrají prim).

      Vymazat
  16. My first time in your blog, I love it
    Following you
    kisses from another vivi :) from Uruguay

    Keep in touch

    wendett.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj pozyvam ta ku mne skusit stastie a vyhrat topanky podla vlastneho vyberu.. :)

    http://www.diamonds-fashion.com/2012/02/valentinska-sutaz-vyhraj-topanky-podla.html

    OdpovědětVymazat
  18. Jo, na kazení fotek jsme my tygři mistři... (nebo jak to ten Tygřík říkával...) ale náhodou, moc mu to s Channelkou sluší. Jo, moje bižu, ta má míst na ukládání, až to není pěkné. Opět pohlížím po něčem větším. Mým snem dosud nesplněným je dámská toaletka v ložnici. Ach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn,
      určitě se Ti přání někdy splní. Mně se splnilo před čtyřmi lety a už bych si naší ložnici bez té vymazlené toaletky nedovedla představit (i když je na ní někdy usazený notebook...fuj) ;-)

      Vymazat
    2. Ó, děkuji, Vivi, obávám se, že u nás to dopadne podobně, byt není nafukovací. :)

      Vymazat
  19. Pěkný článeček:) Tygřík neposeda nemá chybu:)

    OdpovědětVymazat
  20. Zlobivej tygřík! :) Jinak šperky máš hezky uložené! :) Ono to v té skleničce vypadá vážně pěkně! Já na ně mám vyrobenou truhlu ve které je mám všechny pěkně pohromadě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škodulko, Ty nejsi žádný troškař. Když dóza na šperky, tak rovnou celá truhla (představuju si takovou tu obrovskou, co se do ní jinak dávají peřiny) ;-).

      Vymazat
  21. Pri cteni pribehu s zakopanou krabickou, jsem si vzpomela na se detstvi, jak jsem jezdila k babicce na chalupu a a tam jsem objevovala spoustu ruznych dozicek, starozitnych lahvicek od vonavek a prastarych zrcatek. Jednou jako mala jsem neodolala jedne malinkate lahvicce od parfemku zdobene kaminky a tajne jsem ji schovala do pytliku mentolovych bonbonu od babicky, ktere jsem ten den dostala. A jako dnes vidim, jak jsem ji pak na zpatecni ceste vlakem vytahovala mezi bonbony a starsi bratr jen vytrestil oci a vyhuboval mi, ze se to nedela a ja ji potupne pri dalsi navsteve musela vratit.
    Jinak ted schovam sve sperky, pro vsech moznych suplickach a krabickach po pokoji, coz je pak pro mou malou dvouletou neter velka radost je objevovat a hrabosit v nich:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, u (pra)babiček byl vždycky ráj pokladů. Úplně chápu Tvou tajnou misi, a i když nedopadla zrovna nejlíp, je aspoň nač vzpomínat ;-). Díky, že ses s náma o "příběh uloupené lahvičce" podělila ;-).

      Vymazat
  22. Já ich mám v priesvitnej okrúhlej sklenenej váze ...a tiež v starej mahagonovej šperkovnici po otcovi ktorú kedysi daroval mojej mame keď spolu chodili ...škoda len že sa nakoniec rozviedli ...ale aj tak mám aspoň niečo pekné po ních ...mám ju moc rada ...

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní17:33

    tiež mám rada šperkovničky, krabičky na šperky, kadejaké škatuľky a všetky tie pekné veci :) momentálne mám najradšej tú, ktorú mi kúpili kamarátky k 18tke :) a tá Coco je krásna, drahá Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  24. To je bezvadný:) Já třeba žádnou šperkovničku nemám, mám to tu všude v různých košíčkách a tak, snad jednou pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi, tygr - stejně jako čert - nikdy nespí:-D. Tak ho leda musíš odlákat někam jinam, ať nám můžeš v klidu fotit své poklady:-D. Máš to krásně všechno načančaný, prsten pro chudého čeledína je moc pěkný, bylo by ho škoda schovávat tisíc let v plechovce;-)

    OdpovědětVymazat
  26. Ali, Beth, Vivii (-hezké jméno) ;-), děkuju Vám a ať už máte šperky v šuplíku nebo ve vzácných vintage šperkovnicích, užijte si je a zdobte se ;-).

    Peťo, díky za tip, jak na tygra - provedu!
    To víš, já ráda čančám. A chudý čeledín? Bude si muset prostě poradit sám. Ale to je až za dlouho, asi za 980 let ;-)

    OdpovědětVymazat
  27. Dobry napad ta tvoja sperkovnica... a ten tiger je super!

    OdpovědětVymazat
  28. Tss, tygra by sis měla lépe ochočit, já se tak těšila na hrnečky!

    Já šperky mám snad všude, na klice na okně, v krabičkách od čaje nebo v plechovce od vůbně, v dřevěných šperkovnicích. Mám jich spousty, nejvíce jsem ale pyšná na medailonek po prababičce a české granátky. :) Taky mám pod postelí schovaný starý náprstek. Můj poklad! :)

    Jinak čeledína je mi líto. Ale díky za zmínku o něm ani nevím proč, ale vzpomněla jsem si na své oblíbené Děti z Bullerbynu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děti z Bullerbynu - to nejlepší čtení ;-)

      Vymazat
  29. Anonymní23:45

    Vívi nejdou mi sem vkládat komentáře

    OdpovědětVymazat
  30. děkuju za pochvalu naušnic, jsou skvělé mám takových celkem dost. Jinak přidat jedině pomocí odkazu, tak že skopíroješ moji adresu a někde si ji tu dáš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou vážně moc moc miloučký! Zkusím to ;-)

      Vymazat
  31. Nepřehledné misky jsem vyměnila za vlastnoručně vyrobené rámečky - http://rosamitnik.blogspot.com/2012/02/do-tretice.html. Praktické i pohledné.

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní19:06

    Moc krasny poklady, motz motz. Vivi je paradnice a ma vkus!

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj milá Vivi, máš krásný blog, vše je tak hezky nafoceno, je vidět, že máš smysl pro detail, umíš vystihnout hezky atmosféru..no, šikulka.I do obchůdku jsem nahlídla, jsou tam krásné originální věcičky. To já ještě přijdu prohlédnout vše pořádně!!Přeji mnoho úspěchů! Elli

    OdpovědětVymazat
  34. tie perly vyzerajú krásne 8)
    a tygr nic neskazil 8P

    Ďakujem za koment u mňa, veľmi ma potešil 8)

    OdpovědětVymazat
  35. like it!!


    www.juliettecapuleti.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  36. Krásné perly=o)
    http://verunka-gossipgirl.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  37. Moc se mi líbí tvůj bloček :) Nápaditý, osobitý prostě super :)

    OdpovědětVymazat
  38. Dávej si na něj pozor. Nám tahle potvora vlezla i na vánoční stromeček. Ten perlový náramek je nádherný. Jsi prudce nakažlivá. Ale kam ho proboha na tý naší vesnici budu nosit?
    Jana

    OdpovědětVymazat