13.2.12

Valentýn? Možná příští rok...

Kdepak, ani všeobecný společenský tlak mě nepřinutí zítra slavit svátek svatého Valentýna. Z mé strany se chystá každoroční bojkot. Prodejci přáníček a srdíček mě ve svých obchodech neuvidí.
Jediné, co v úterý na sv. Valentýna udělám, bude opravdu dobrá večeře a upeču moučník. Nezapomenu ani na šampaňské, jednou za čas by si ho měl člověk dopřát. A svíčky - těch zazáří všude spousta. V jejich světle totiž vyniknou mé úplně nové šaty. Když už nás čeká tak hezký večer, mohly by se nadělovat balíčky s překvapením, že? Je prima dát si dárky "jen tak". Přála bych si plechovku francouzského čaje Flamant, něco "vod zlata" nebo přehrávač filmů "vod Filipse". A cedulka "Prosím nerušit" zůstane celý úterní večer pověšená na klice...
Jak o tom tak přemýšlím, možná příští rok svátek zamilovaných oslavíme...chci to alespoň jednou zkusit - mohla bych třeba udělat něco dobrého k večeři, upéct dort, otevřít lahvinku, koupit nějaký ten dárek...no, uvidíme za rok.

Tak. Doufám, že jste zvládli mou nadsázku i tentokrát a povězte mi...slavíte, neslavíte a nebo ani nevíte, že má být nějaký "14. únor"? ;-)

Úspěch, který jsem u Vás minule zaznamenala s nakresleným psem (ačkoliv někteří z Vás si ho spletli s liškou), mě namotivoval, abych do ruky vzala barevné voskovky. Vzpomněla jsem si, jak jsem za své malůvky bývala kdysi chválená ve školce, a tak jsem dřívějším osvědčeným stylem ;-) namalovala mému milému muži doopravdickou "Valentýnku" - je oboustranná a je to dokonce obálka (tu jsem vystříhla, složila a navíc do ní skryla překvápko - jůha). Možná někteří z Vás znervózněli, jak příběh těch dvou postaviček dopadne, ale když se podíváte na druhou fotku (tj. zadní stranu obálky), oddychnete si. Já mám zkrátka ráda dobré konce ;-).

Vivi podpis

59 komentářů:

  1. Já jej klidně slavím, když je s kým ;)i když svým způsobem - a přáníčka se srdíčky rozhodně nejsou můj šálek čaje

    http://c-m-writer.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní8:24

    Vivi,pobavila jsi me jako vzdycky.I kdyz v prvni chvili jsem ti malem uverila,ze neslavis (nejak by mi to k tobe fakt neslo).Ja slavim-vecere a film.Jo a pranicko je bozsky srandovni. 8-)))) Misa

    OdpovědětVymazat
  3. My si dáme s mužem něco dobrého na zub (rozumněj čokoládu, pralinky) a když se povede, vyrobíme s prckem nějaké to přáníčko (se srdíčkem :o))
    Přáníčko je super ;)
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Vivi, jú přáníčko je super. My neslavíme Valentýna, stejně tak jako Heloween, a stejně tak jako nám do baráku nesmí Santa. Ale možná nějaká dobrá večeře, to by šlo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, úplně tě chápu, ale Santu - toho já pustím k nám domů vždycky. Když vidím, že má na zádech plný pytel dárků, je vítaným hostem; dostane mlíko, sušenky a pak už čekáváme na Ježíška, to je jasný ;-)

      Vymazat
    2. :)))) Tak tomu úúúplně rozumím. :)))

      Vymazat
  5. Pondělí ráno si už nedovedu představit jinak než s Tvým článekm, má milá Vivi :-) A opět si nezklamala, takže to vypadá na povedený týden :-) A co může na Valentýna potěšit víc než taková cedulka na dveřích? Určitě ne kdejaká předražená čokoláda, která hlásá, že nás ta fialová kravka miluje nebo kýčovité polštářky či co.... Takže Tvoje neslavení se mi opravdu líbí, já se jdu v rámci toho pustit do toho čokoládového dortíku a podle Tvého doporučení přidám višně :-) A docela si mě navnadila na malůvkovou notu, tak že bych toho svého obdarovala nějakým kreativním přáníčkem? No uvidíme, každopádně Tvá malůvka je zase moc povedená, skoro v ní poznávám toho oblíbeného psa (ne lišku!) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, děkuju, v těhle mrazech tak milý komentář moc příjemně zahřeje, ani nemusím zapínat topení ;-). Ať se povede čokoládoveý dort s višněma i malovaný obrázek (jsem si jistá, že s takovými valentýnskými "želízky v ohni" budeš třikrát vyhozená do vzduchu ze samé radosti, jakou způsobíš) ;-).

      Vymazat
  6. Vivi, my Valentýna slavíme nějakou drobností, protože udělat někomu radost se hodí vždycky :-), ale věčinou to zaléží na tom kolik má kdo práce a jak se sejdem . Tvoje obálka je fakt super...vtípné a výstižné :-))) Přeji krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  7. To je milí článok Vivi ..no teda ja sa tiež moc nechystám sláviť Valentína nikdy som na to nejak nebola a príde mi to zbytočné ale určite by sme si chceli s Johnnym spraviť niečo dobré na večeru ...aj napriek tomu, že po večery aj tak budem musieť odísť spať ku starkej ...takže taký možno bude náš Valentín ....
    PS: No milá Vivi ty ma teda vždy zasypeš toľkými informáciami v komentároch, že naozaj neviem na ktorý mám prv reagovať ...ale tak po poriadku
    Ďakujem krásne za pochvaly naozaj som tomu rada ...foťák ma teší je úžasný a teším sa až nebude taká ukrutná zima u nás a budem môcť vonku....
    A po druhé ..budem sa snažiť aj písať to čo ma baví čo doma navaríme alebo spravíme ...kde pôjdeme alebo čo čítam a čo ma zaujíma ...no momentálne nemám vôbec čas deň tak rýchlo uteká a ja aj napriek tomu, že ešte stále nemám prácu toho naozaj veľa nestihnem ..neustále chodenie hore dolu k starkej ma dosť vyčerpáva ...takže som rada keď doma stihnem upratať alebo oprať ..dať si sprchu alebo isť nakúpiť ...ale určite sa posnažím ...
    Pekný deň prajem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, vždyť víme všichni, že o ten jeden valentýnský den nejde. Člověk by měl tak trochu slavit každý den, takže Ti moc přeju, ať máte s Johnnym "valentýnskou" oslavu každodenně ;-).
      Dobrý foťák je k nezaplacení, vždycky, když ho vezmeme do ruky, znovu a znovu dělá radost, viď? ;-)
      Určitě se posnaž, budu se moc těšit.

      Vymazat
  8. Nádherný článek! :) Já chci taky takové krásné přáníčko, ani nevíš jak ho tvému milému závidím! :D Já dostanu zase velké prd.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedostaneš! Pošli mi svojí adresu na lucinkamala@seznam.cz a uvidíš, že rozhodně nedostaneš žádné prd...Nech se překvapit. ;-)

      Vymazat
  9. Vivi, díky Sv. Valentýnu, jsi nám odhalila, tvůj talent malířky! Vypadá to do budoucna na komix...?!
    Myslím, že když vše funguje, tak je Sv. Valentýna každý den. Ale je faktem, že ho oslavujme více 14. února (lepší než oslavovat únorovou rvevoluci:-D), díky našim dětem. Jednoho dne nám udělaly vlastnoruční překvapení, připravili nám, když jim bylo asi 11 a 8 let velkolepý večer. Od té doby, každý rok oslavujeme, ale protože, už nemají čas uvařit, jdeme do restaurace.Prostě,pravdou zůstává, že"láska, prochází žaludkem!!!:-D
    Zbývá než Ti popřát, hodně a dlouho trvající LÁSKY!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní10:51

    já Valentýna nikdy neslavila amyslím, že ani nebudu...nějak mi tenhle způsob důkazu lásky nesedí..."Mějme se všichni na povel 14. února rádi"...

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní10:52

    Valentýna taky nikdy neslavíme. Jen jdeme do restaurace,pak do kina a pak si dáme při svíčkách a u vína dárky. Souhlasím teda s tebou a přidávám se k bojkotu :o) I. z Klatov

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivinko! Ty vždycky víš, jak mi zvednout náladu! :-) Děkuji blogovému (a vlastně celému světu) že zde existuje tak milá osůbka jako jsi TY! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Vivi,
    juchú, happyend, to je moje! Přání je úžasné, och, jak potěšen bude obdarovaný...
    Mně se to líbí, vyjádřit svým milým, že se máme rádi. Přáním teda asi ne..., ale taky udělám nějakou dobrotu - v lepším případě čeká na všechny ráno, když vstávají, na stole, v horším (a obvyklejším) se to snažím stihnout do večera.
    A že jsi vpadla do tiché atmosféry, ale houbec, moc ráda Tě čtu a hned je mi veselejc!
    Krásný den, Vivi! M

    OdpovědětVymazat
  14. Pokud je s kým, budu slavit ráda. Ale raději bych slavila každý den, kdy mohu být vedle člověka, kterého mám ráda a který mne má rád... Ne jen jeden den v roce. Každý den, kdy máme lásku, je důvod k oslavě...

    OdpovědětVymazat
  15. Ráda s Vámi všemi souhlasím! Každý den mě těší dělat radost tomu, koho miluju. Dá se vymyslet spousta malých drobností, které jsou důkazem lásky mnohem větší než něco "vod zlata". I když...šperky mám fakt ráda ;-))

    OdpovědětVymazat
  16. Taky extra neslavíme Valentýn, nač pak, přece dokazovat si lásku jeden den v roce je uhozený. Maximálně si zpříjemníme den, když udělám tiramisu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak - Tiramisu, šampaňský a nějaký ten dárek. My to taky neslavíme ;-)

      Vymazat
  17. Hihi, to přáníčko je geniální. Miluju kreslený humor. Možná si ten nápad od tebe vypůčím (tak trochu pirátsky zkopíruju) a vyrobím něco takového pro manžela. My zdatně Valentýna bojkotujeme a vlastně jsem si na něj vzpomněla až teď, když čtu tvůj příspěvek. I když já bych nebyla proti - já dostávám dárečky ráda, ale když já mám 29. února narozeniny, tak to na jeden měsíc stačí jedna oslava (ano, správně, slavím jednou za čtyři roky a letost je to TADY!!!!)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní15:19

    Rozkošné a vtipné. Hanys

    OdpovědětVymazat
  19. U nás má Valentýn absolutní bojkot! Reklamní triky v žádném případě podporovat nehodláme, protože i když si nekoupíte teda to srdíčkové přání, tak si koupíme tu čokoládu nebo to šampíčko nebo....a vlastně jenom tak....ne ne ne. Láska je věc nemateriální a pusu z lásky si nekoupíš ani Visa kartou. Takže ať žije první máj, lásky čas a slintání pod stromama! (přání je moc povedené).

    OdpovědětVymazat
  20. Vivi, nádhera! Přáníčko je úžasné...u nás Valentýn neprobíhá vůbec, nějaká večeře by se snad hodila, ale letos to nevidím ani na tu...M. má ranní, takže vstává denně ve čtyři do práce, já vstávám denně nejpozději ve čtyři s Fifinem a Lukáš usíná nejdřív po osmé večer...takže nulová šance na ukořistění chvíle pro sebe sami - M. usíná dřív jak Luciš:-D. Ale my si to vynahradíme třeba na prvního máje (to už to snad bude lepší:-)). Ale tvůj nápad na slavení-neslavení se mi moc líbí, ho možná využijeme v tom máji;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Já i můj nejdražší nejsme nijak extra slavící typy. Nemám ráda velká, okázalá gesta, protože prostě nevím, jak na ně reagovat. Valentýna (jako i ostatní svátky apod.) tak nějak slavíme - neslavíme. Přes týden se většinou nevidíme - tedy ani přímo na Valentýnský večer (a letos tomu nebude jinak). Vždy si to ale připomeneme nějakou drobností, vtípkem, smskou...

    Letos jsem ho chtěla překvapit - o víkendu jsem mu chtěla strčit tajně do batohu mini dárečíček (plechovku oliv se vzkazem), ale než jsem stihla odlákat jeho pozornost, tak na mě vytasil své překvapení on - sladkosti a nové pexeso :D Valentýna jsme tedy "oslavili" trošku s předstihem. Jo, ale přece jen se mi trochu překvapit povedlo - tajně jsem mu schovala pod polštář aspoň papírový vzkaz. A dokonce ho druhý den našel! (já se bála, že ho taky třeba v posteli najdu zas až o víkendu já...)

    OdpovědětVymazat
  22. Ju a abych nezapomněla: Vivi, to tvé přáníčko je maximálně dokonalé! Úžasná kresba :) ale hlavně perfektní příběh!!! Za mě palec nahoru. Nebo dva! Nebo tři! Čtyři! Ale víc už ne (víc už nemám :)

    OdpovědětVymazat
  23. Moje milé, ať už tedy slavíte-neslavíte Valentýna nebo čekáte-li až na májové slintání pod stromy, jak psala Čáryfučka, každopádně si to všechny užijte. Děkuju Vám za úžasné, vtipné a horlivě roztomilé komentáře. Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní19:17

    Ach Vivi, krásne si opísala to ako zajtra stráviš večer, úplne si to viem predstaviť a do tej atmosféry by som sa vedela zaľúbiť, určite :) a určite to bude dokonalejšie, než všetky tie vankúšiky z výkladov hypermarketov a kupované čokolády ... ten tvoj múčnik by som tak rada ochutnala, stavím sa, že sa ti podarí! :) ... ja Valentína oslávim najskôr sama, keďže už som slobodná, ale teším sa na nejaký ten romantický filmík a možno darček od mamky :)

    OdpovědětVymazat
  25. :D krásně řečeno! :D já bych ani neslavila, ale můj milý (ne milá, pozor!) to docela i chce slavit, tak lehce, opravdu lehce slavíme - většinou jídlem :D
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Ježiš ty obrázky jsou krásný!
    Úplně se u toho usmívám, když se na to koukám :)

    A Valentýn neslavím, nevím, proč by si lidé měli dávat dárky a kytky zrovna v tenhle den, když se maličkosma můžou potěšit kdykoliv :)

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi, zkrátka miluju Tvůj blog, zvedne mi náladu pokaždé, když na něj zavítám. :)

    Já slavím, ale ne nijak moc, spíše si s přítelem uděláme radost, ale to i v jiné dny. :) ..hold ráda dostávám dárky. :D

    OdpovědětVymazat
  28. Óóó, já slavím a moc ráda. (Budu ráda slavit i zavedení elektrického proudu, příjde-li na věc). Mám připravenou pro mého milého knihu a moc se těším až zalezeme a budeme si číst :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Máš moc krásný blog, úplně mám radost, že jsem na něj díky Tvému komentáři u mě na blogu přišla :) Ale k věci... U nás Valentýna neslavíme, ale já vždycky nějakou sladkou maličkost koupím, protože ráda dělám druhým radost. Ale když si vzpomenu, jak jsme tenhle svátek my holky řešily na základce, tak se musím jenom smát.
    A mimochodem, přáníčko je moc krásné :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to mám velkou radost.
      To je fakt, na základce to byl nejdůležitější den. Valentýnku jsem si v té době sice ještě musela poslat sama ;-), ale i tak potěšila :-)).

      Vymazat
  30. Skvěle napsané!!! Vážně jsem se moc pobavila!! To přáníčko je super:) Valentýn nějak zvlášť neslavím, maximálně si předáme nějakou maličkost:)

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní12:10

    Vivi, to je prima počteníčko. U nás se Valentýn neslaví nějak plánovaně, ale, stejně bych chtěla od někoho tu velikánskou pusu a třeba jen malilinkatou kytičku dostat, no uvidím večer. I když, mohlo by to být klidně i včera nebo zítra. Hezký den Majka

    OdpovědětVymazat
  32. My Valetnýna nějaký ten rok už také neslavíme ... ale přiznám se, já bych klidně slavila, i když tím slavením myslím třeba kino, večeři nebo kytku tulipánů :).

    OdpovědětVymazat
  33. Holky, moc Vám děkuju, to je opravdu taková paráda číst Vaše komentáře! A pořádně to dneska oslavte. Dneska i zítra a pozítří a celý týden slavte, slavte i za měsíc a celý rok. Slavte pořád a mezi těmi oslavami zase přijďte ke mně na blog ;-). Těším se, Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  34. radši "zapomínám" na valentýna,je hezké že si lidé vyznávají lásku,ale hlavně to nepřehánět s nějakou valentýnskou akci,to se mi zdá až zbytečné,je to přece jen jeden den a navíc by páry měli být spolu štastný celý rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Xoxo, děkuju za Tvoje milé návštěvy u mě. Máš určitě pravdu. Pevně věřím, že si páry lásku vyznávají každý den, jen o Valentýnu si svou lásku dají najevo i malým dárkem nebo víkendem v Paříži (a to je náhodou moc fajn) ;-). Nejsem extra příznivcem Valentýna, to né, ale na druhou stranu si říkám - to by člověk mohl bojkotovat i Vánoce (narození Ježíška přece lidé, kteří jsou věřící, uctívají také pořád, tak k čemu Vánoce...a mohla bych pokračovat...narozeniny, Velikonoce, svátek...).
      Zkrátka si myslím, že BY ČLOVĚK MĚL SLAVIT KAŽDÝ DEN. :-) Hezky jsem to shrnula, ne? ;-)

      Vymazat
  35. Vivi, ty si prostě zlatíčko! Slavíme, ale tak trochu po svém! Bude večeře, svíčky, víno, dezert a i dáreček...
    Pa, Helena

    PS: jsi vyloženě výtvarnický talent!

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Vivi, moc pěkně jsi to napsala:-) My si na valentýna každý rok uděláme takovou menší oslavu, nic přehnanýho, jen dobrá večeře a malý dáreček:-)

    OdpovědětVymazat
  37. já valentýn neslavím, ale hezký nápad:)

    OdpovědětVymazat
  38. Krásně si to napsala! Pročítala jsem tvé články a jsou moc super a vždy mají něco do sebe :)) Jen tak dáál!

    OdpovědětVymazat
  39. Já rozhodně neslavím a nechápu jak vůbec někdo může takový západní svátek slavit.....ale ať při manželovi stojí všichni svatí, jestli mi nepřinese kytku-:)
    (nadsázku oplácím stejně:-).
    Já mám pocit, že máme tak málo tradic a zvyků, že oslavu čehokoli bychom měli spíše vítat. Nevím proč si to tolik lidí spojuje s tištěnými pohlednicemi a papírovými srdci (přání si dělají spíš děti ve škole, když si nemůžou koupit dárek) a s tímto argumentem tento svátek zatracují. Mě se naopak líbí různé akce typu: welcome drink v restauraci pro pár na Valentýna atp. Ale ať si to každý oslaví jak chce. Já například dnes ráno od vrátného v práci dostala ke klíčům od kanceláře taky bonbón k Valenýnu a udělal mi radost na celý den.
    PS....lištička je super, vážně vtipná. Mohla by jsi se živit navrhováním pohlednic:))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V prvním odstavečku jsi mě rozesmála, v dalším potěšila (takové vrátné by měl mít v práci snad každý) a co se Tvého "PS" týče, děkuju mockrát za milou chválu ale ... to je PES! :-)))

      Vymazat
  40. Krásný den, Vivi! Děkuji za milou návštěvu ... Tvůj blog je skutečně pohlazení na duši, článečky si všímají drobných radostí, které nám zhusta někdy unikají ... je prima smět pobýt u Tebe!
    Pa Maru
    P.S.: Těším se na další počteníčko ...

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní10:28

    Tenhle blog je návykovej!

    OdpovědětVymazat
  42. Super blog ;). Jinak Valentýna neslavím, jediná duše, která se u nás obtěžuje kupovat dárky je máma :)
    chicchaquejour.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní18:52

    Ahooooj Vivi,
    ja Valentyna neslavim, byla jsem s kamaradkou v Londyne a moooc jsme si to uzily, byly doma, udelaly si super veculu, daly vinecko a povidaly a smaly se :)
    Svatek lasky je prece 1.maje !!!! Zeptej se Machy !!! :)
    Jinak to pranicko je proste boziiii, nejvtipnejsi jako ty !!!
    Ja chci taky pristi rok valentynsky pranucho od Vivi !!! :)
    Pac a pusu, Misa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kocurdo, to kdybych věděla, sto tisíc přáňuch valentýnských bych Ti poslala! A tak příští rok (nebuj, to uteče) se bude konat náprava, do schránky Ti přiletí Valentýnka jako vod Máchy ;-).
      Tvá Vivi

      Vymazat
  44. Mám tě ráda... To nevadí :-D to mně pobavilo :)

    OdpovědětVymazat
  45. do ruky vzala barevné voskovky !
    potesilo ! :)

    OdpovědětVymazat
  46. :D :D :D no musím se smát :D je to skvělé...hergot škoda že mě tohle nenapadlo...tak třeba za rok:)

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní0:09

    Slavím to přesně jako ty-něco upeču-co zas nepeču tak často, uvařím dobrou večeři-hranolky, kuřecí maso s broskvemi, večer si otevřem Griotku, brambůrky a nadělíme si jen maličkosti. Jako dárek mi stačí čokoláda-ta zvyšuje sexuální apetit-viz článek: www.ruzovyslon.cz/ostatni/cokolada-jako-afrodiziakum/ a pak trochu pestřejší sexuální hrátky a jsem spokojená:-)



    OdpovědětVymazat