17.5.12

Se šarmem Pařížanky

Dlouho jsem si myslela, že oslavovaný francouzský šarm spočívá v tom, že se cpe každá Pařížanka spoustou karamel. Myslím, že jsem to kdysi četla v nějakém (vědeckém) časopise a od té doby jsem se tím bezvýhradně řídila. Sice jsem nezaznamenala žádnou pozitivní změnu vzhledu, ale říkala jsem si, že to chce asi víc času, a že Pařížanky jí karamelek nejspíš mnohem víc a musím tedy v konzumaci přidat.

Ale představte si, jaké zklamání mě čekalo! Koupila jsem si knížku Se šarmem Pařížanky od Ines de la Fressange, celou jsem ji přečetla a nenašla v ní o karamelách ani jedinou, byť třeba i nepatrnou zmínku. Cítím se podvedená...!

Co se knížky samotné týče, Ines si v ní hraje, maluje a vtipně glosuje. Je pro každého, kdo chce přijít na kloub osobitému stylu Pařížanek, kdo si chce udělat pořádek v šatníku, pořídit si legendární osmihodinový  krém Elizabeth Arden (tak ten už mám) nebo si koupit byt v Paříži (ten ještě ne) ... je ale taky pro každého, komu bude stačit o podobných věcech jenom snít.

Ines si mě získala, když bez velkého přemlouvání prozradila, kde jsou v Paříži nejlepší veřejné záchody; i tím, že taky nakupuje v pánském H&M (víte, že si tam my děvčata můžeme pořídit senzační košile, kšandy i řetízky na brýle?), a že se shodneme ve slabosti pro dobré džíny, trenčkoty a vonné svíčky Diptyque.

Jediné, co musím knížce vytknout, je její cena. Vyšla mě na pěkných pár tisícovek, protože po jejím přečtení jsem si uvědomila, že vážně ještě nevlastním žádný šátek od Diora, ani dva černé trenčkoty, ani ten legendární krém Elizabeth Arden...a musela jsem to rychle napravit.

Hezky si čtěte a já jdu uklidit papírky od karamel...
Na velké fotce zleva: ano, to je on - šátek Dior, který knížku "Se šarmem Pařížanky" hříšně prodražil; oční stíny, malá ukázka z knížky, oblíbené pruhované šaty a fialková vůně od Annick Goutal La Violette (jiný můj parfém Annick Goutal s výstižným názvem "Bouřlivé ráno" jste viděli tady).


Vivi podpis

145 komentářů:

  1. jj tu knižk si tak pořídím, až se k tomu dostanu, mam to napsany v mobilu jako upomínku .)))))

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si jistá, že Ines musí být snad jediná, které se těmi dobrotami necpe, aby dosáhla toho pařížského šarmu, protože budu věřit raděj Tobě, drahá Lucinko, a pro jistotu si dneska hned jeden balíček spořádám, co kdyby náhodou, že :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri,
      přesně tak, jeden (až tři) balíček karamelek nemůže nikomu uškodit. ;-)

      Vymazat
  3. Vivi,
    jsem ráda, že už je tu slibovaná recenze. Mě se knížka také moc líbí! :-)
    A karamelky.. Mňam! Hned bych si dala! :)
    Krásný článek, jako vždy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru,
      jo jo, je to takový příjemný čtení a prohlížení. Ještě jednou ti děkuju za jablečný koláč. Byla to excelentní lahůdka! ;-)

      Vymazat
  4. Ahoj Vivi, neuvěříš, ale touto knížkou jsem listovala právě minulý týden v mém oblíbeném knihkupectví. Inu, ale co jsem si nakonec koupila? Internetový marketing... Takže šarm a krása jde zase stranou. Ach jo. Ale tu karamelku, tu bych si dala!!! A šáteček vypadá taky moc hezky!!! xx pěkný den Ti přeju... už jen kávičku a bagetku a....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn,
      obdivuju tvou schopnost se v knihkupectví usměrnit ;-). Naštěstí u nás podobnou literaturu obstarává můj milý muž, takže já už si pak v knihkupectví můžu řádit po svým ;-).
      Měj se krásně, děkuju ti!

      Vymazat
  5. Mnam karamelky :D po té knížce se podívám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivi zase si ma krásne pobavila, toto bola tá naj naj recenzia čo som kedy na nejakom tom blogu čítala :)... joj a tá šatka o-la-lá est très jolie ! musím uznať, ty máš štýl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bibo, ty jsi taková moje potěšitelka ;-) Děkuju moc.

      Vymazat
  7. Jen nekecej, že Chanel oční stíny jsi potřebovala kvůli zrcátku! To je moje výmluva! :D :* (mimochodem, pěkně mě vytáčí že jsou stíny přidělané k takovému podkládku a tím pádem jich tam není ani půlka...:(
    Kim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kim,
      to jsi mě prokoukla! ;-)
      Teda já si nemůžu u Chanel stínů stěžovat, že by tam bylo málo obsahu. Vydrží mi asi tak na 145 let ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní8:44

    Nejlepčí recenze téhle knihy.Teprv ted mám chuť si jí koupit
    Míša S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, tak to mám radost. Však já jsem si taky koupila tebou doporučované "Tajné recepty" ;-)

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak teda pěkně děkuju, mně se pro změnu prodraží tvůj článek! Ale jinak samozřejmě krásný, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  11. Po knížce jsem zatoužila, když ještě byla jen v angličtině. Jakmile vyšla v Čechách (jsem trochu lína objednávat si z amazonu) hned jsem pro ní běžela. Ale byla VYPRODANÁ A ROZEBRANÁ. Dotisk nejdřív na konci dubna. Hrůza! Při výletu do Prahy jsem zašla do Luxoru a tam už měli jen jednu jedinou, na informacích. A protože venku pršelo, vzala jsem knížku a v suterénu si ji na křesílku pro čtenáře přečetla. Celou. Líbila se mi, ale nekoupila jsem si jí. I bez toho šátku Dior mi přišla zbytečně drahá a tak nějak né zas převratná. Možná až se budu chystat do Paříže, tak ji vzemu na milost a použiju jako průvodce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ell, docela jsem se divila, že knížka vyšla i v češtině, ale jak to tak sleduju, vyšla snad ve všech jazycích. Já jsem měla Ines vždycky moc ráda, ještě když byla mladá a živila se jako modelka. Knížka není pro každýho, ale je to takový milý nahlídnutí do světa pravý Pařížanky, která má skutečný šarm, vkus a styl. Osobně si myslím, že by se některé její rady měly vytesat do kamene, když tak někdy pozoruju české ulice ;-).

      Vymazat
    2. To ano, byla jsem spíš trosku zklamaná, protože nepřišla pro mě s ničím novým. Což je ale moje chyba, něco takového očekávat. Ale souhlasím, že pro většinu našeho buranského národa, by se měly určité kapitoly rozhazovat jako letáky propagandy ze vzduchu a lepit na každém rohu.
      Moje zamilovaná zůstane kniha Francouzsky netloustnou, asi proto, že je hlavně o jídle :D V následujících dílech se už zaměřuje Mireille Guilianová i na styl, ale nemá to tu šťávu první knihy.

      Vymazat
    3. jee, bez toho s: Francouzky netloustnou :D

      Vymazat
    4. Ell,
      nechci si fandit, ale i já to cítím tak, že Ines pro mě nepřišla s ničím novým ;-). Díky bohu. Člověk se s citem pro módu a s vkusem musí asi narodit, nedá se to úplně naučit, ale to, jakým způsobem Ines svoje tipy prezentuje, mě moc bavilo. A navíc je druhá půlka knížky zaplněná tipy na málo známé obchody a kavárničky, které si určitě v Paříži nenechám ujít, až tam pojedu ;-).
      Můžeme se domluvit, kdy budeme letáky rozhazovat; chtělo by to ještě před létem, než se v ulicích objeví holé pupíky :-)
      Tebou zmiňované knížky mi neunikly, ale ještě jsem do nich ani nenahlídla. Měla jsem pocit, že ta první bude dost "dietářská". Ale možná se mýlím, jsem zvědavá a musím se "netloustnoucím Francouzkám" podívat na zoubek ;-).
      Měj se krásně.

      Vymazat
  12. Skvělá recenze a moje první reakce po přečtení: "To si koupím" :) Takže děkuji, Vivi ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak po tomto clanku si ju musim precitat! ale az cez leto, teraz ma caka kopa veci. A ja sm si myslela, ze karamelky su vysadou poliakov a nie francuzok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karamelky jsou hlavně výsadou jedné Vivi ;-)

      Vymazat
  14. Karamelky mě pobavily :o)
    Po knížce se podívám, nějaké místečko se v naší přeplněné knihovně snad najde. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko,
      určitě se místo v knihovně najde. A kdyby né, tak v kabelce nebo na nočním stolku. Na knížky je místo vždycky -;)

      Vymazat
  15. Knížku bych si ráda pořídila, na dovolenou by se určitě skvěle hodila:-)
    Mila de Illusoire

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Vivi, nerada přenáším svůj pesimismus na tebe, ale takových zklamání jako s karamelkami zažiješ nejspíš ještě spoustu... Na druhou stranu, abych nebyla jen negativní, si budeš víc vážit věcí, které splní tvá očekávání - což je super ne? :o)
    Hold karamelky zahodíš a budeš šetřit na dalšího Dióra!! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni,
      kdepak, karamekej se jen tak nevzdám a Diór mi stačí jen jeden až až ;-).
      No, moc pěkně jsi mě napřed vylekala a pak zas díky svému pesimistickému optimismu na závěr uklidnila ;-)

      Vymazat
  17. :D O knížce jsem slyšela a asi si ji taky pořídím, Francouzky jsou moje velká inspirace :)
    To musíš mít asi zdravé zoubky, mně by se karamela nalepila na zuby a bolestí bych omdlela :DD
    The Diary Of Pie Rette

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou za půl roku jdu preventivně k zubaři a dáme tam moje zubiska zase dohromady, aby vydržely další nálože karamelek ;-)

      Vymazat
  18. Vivi toho Dióra i CC zcela otevřeně závidím! Díky za tim na četbu, krásný den:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, no, ve mně "dvě spojená céčka" taky vyvolávají rozhoření tváří ;-).
      Není zač, měj se krásně ;-)

      Vymazat
  19. Tak až do teď jsem knížku vnímala jako něco, co nepotřebuji... ale asi ji potřebuji. :D
    Zase jsi mi dnes zvedla náladu... Jen jsem dostala chuť na karamelky. :( :))

    carre-de-sucre.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Tu knížku si chci taky strašně pořídit, takže si mě na ní nalákala asi ještě víc:D

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní11:29

    Tak touhle knížkou jsem si prolistovávala na horách, kam ji přivezla jedna má kamarádka .. také doporučuji .. btw. Miluji karamelky! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní11:43

    Milá Vivi, ani nevíš, jak jsem se na dnešní ráno těšila, ostatně jako na každý pondělní a čtvrteční. Ale víš, musím ti taky něco vytknout a to ty papírky, které se mi hromadí v kabelce. Je na nich napsán parfém s vůní letní bouřky, olivový šampon z L´occitane, pivoňková vůně (ještě jsem ji neobjednala, jdu tam v pondělí), několik knížek,..........no? a jak to mám svému muži vysvětlit, že je to všechno důležitější než ty cihly na plot??????Karamelky by snad prošly bez ztráty kytičky, ale jak to zas vysvětlím své osobní váze? NO a teď, milá malá Vivi, poraď.
    Majka
    P.S. Jo a nemám v kabelce žádný zrcátko.......................

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko,
      však já už bych si to tady žádný pondělní ani čtvrteční ráno bez tebe nedovedla představit! ;-)
      No, já mám takovej jednoduchej trik. Začnu rychle mrkat řasama, usmívat se a upeču čokoládovej dort. Pak v podstatě nemusim ani nic vysvětlovat. A sobě svoje nákupy zdůvodňuju tak, že se přece musim odměnit za svou šikovnost a píli ;-)).
      P.S. Žádný zrcátko? Šup s tím na seznam! ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní13:03

      říkáš zamrkat řasama jo? tak si píšu na seznam ještě pořádnou řasenku aby to zapůsobilo. A zítra teda upeču karamelový řezy a dám je miláčkovi aby je zavezl tomu pánovi co chtěl ty hříšný prachy za ty cihly aby nám je vrátil. A na pondělní návštěvu voňavýho obchůdku se moooooooc těším.

      Vymazat
  23. panske obchody su dobry tip:-D aj tie toalety

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pánský obchody a čistý toalety - nejlepší místa, jaká znám ;-).

      Vymazat
  24. je ta kniha dobra? mam v planu ji koupit az zase pojedu do prahy
    http://she-is-the-1.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, že se to z mojí recenze dá poznat ;-). Já mám tuhle knížku ráda moc.

      Vymazat
  25. Chtěla jsm ti napsat již ráno,když sem tvůj článek četla bohužel místo mne začala psát naše malá princezna-vypadalo to jako malé umělecké dílko,ale nevím,zda by jsi z toho pochopila,co chtěla říct:-)Teď spinká tak konečně píši..tvůj článek se mi dnes velice líbil,pojala si ho velice vtipným stylem a tak mě moc zaujal!Na knížku se stopro mrknu určitě bud stát za to-a co se týče karamelek tak já je nemusím-lepí se na zuby,ale takový šátek od Diora bych brala hned!:-)Měj se krásně!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,
      tak to mám radost, že jsem se ti článkem trefila do vkusu i nálady.
      Kupuju si takové speciální nelepivé karamelky, ale ráda vzpomínám na barevné Sisinky, které se šííleně lepily...mňam! ;-)
      Pozdravuj malou umělkyni ;-)

      Vymazat
  26. Ahoj Vivinko! Pěkně jsi mě teda na knížku navnadila! Už jsem o ní četla a vypadá vážně zajímavě! Ale díky tobě mám také obavy, aby se mi to též neprodražilo.. :D sice bych asi hned nesáhla po šátku Dior, ale určitě se najde podle Ines milion kousků, které bych mít měla a nemám.. :)

    OdpovědětVymazat
  27. myslím, že tu knížku nutně potřebuju k životu! :D Do Paříže jsem beznadějně zamilovaná, byla jem tam dvakrát o prázdninách, a nejradši bych jela zase :)

    OdpovědětVymazat
  28. Až do teď jsme se na obří množství zkonzumovaných dobrot mohly vymlouvat v zájmu našeho práce na našem pařížském chic vkusu a milá Vivi, nám to zkazila! :D Ještě, že jsi mě aspon upozornila na tuhle knihu, díky které určitě bude po česku běhat velké množství vkusných pařížských slečen! a mimochodem, ten šátek je neskonale luxusní!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, děkuju, povalečko drahá.
      No, kéž by se tvoje předpovědi naplnily a po Česku začalo běhat vkusných slečen víc...;-) Uvidíme!

      Vymazat
  29. Tu si poridim za maturitu :)

    OdpovědětVymazat
  30. musím si zakrývať oči! inak budem mať nutkanie svoje bankovky skryté na dovolenku vymeniť za niečo fajnové, luxusné, nepotrebné ale spôsobujúce neskutočnú radosť :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já to taky zkoušela, ale nikdy se nevydržím nedívat dlouho...;-)

      Vymazat
  31. just love the photos dear, I have the same book and I really like it!:) Kisses!:*

    OdpovědětVymazat
  32. V knihkupectvím jsem prolistovala a zas položila. A utekla :D Možná je to tím,že je všude nějak přefrancouzováno. Nebo jsem už paranoidní?! :D Bojím se,že se má láska k Francii přehltí a začne mě to štvát :D Všeho moc škodí,že =)
    Každopádně mám políčeno na: Provence jako sen :D Takže až bude nožka ok,tak si jí poběžím koupit :D A možná i šarm :D Achjo, jsem v koncích :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Provence jako sen mám doma a musím říct, že "Provence" i "Šarm" jsou ideální odměny za sundavání sádry (pokud teda nebudeš křičet a nedáš doktorce pěstí). Nikde není tak přefrancouzováno jako u tebe na blogu a věř mi, že právě proto ho tolik miluju! ;-) Každej svýho strůjce pánem, jak říkává moje kamarádka :-)))

      Vymazat
  33. Fabulous blog! Come to see my new post today!

    OdpovědětVymazat
  34. Vivinko chodívám se sem zasnít a pokochat se krásnýma obrázkama.. a nikdy neodcházím zklamaná :-)
    A díky tobě jsem dnes dostala ukrutnou chuť na karamelky... (občas jim důvěrně říkám "jakamelky", ani nevím proč). Úplně dokonalé karamelky vozila babička, když jela nakupovat do Polska. Byly to takové dobroučké a velké mlsky s obrázkem kravičky... no mňam! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe,
      to mě moc a moc těší! ;-)
      Tak jen doufám, že v polských karamelkách nebyl nějaký humus, který teď Poláci dávají snad do všeho. Naposledy mě dostaly ty jejich 5 let prošlý ryby, který nám do Čech dodali. Ale nebudu kazit krásnou nostalgickou vzpomínku na karamelky ;-)

      Vymazat
  35. Mýtus karamelek a Pařížanek?! Děkuji Inés, že to i za mě potvrdila, nikdy jsem to v Paříži neviděla, ani neslyšela. Ale dnes si vlastně můžeme vymyslet a napsat na internet cokoli, třeba, že svéráznost Pražaček, tkví v jejich konzumaci "Lázeňských oplatek":-D
    Možná o tom někdo napíše knihu a francouzsky si jí budou rvát v knihkupectvích z ruky.-)
    Jako vždy, moc pěkný příspěvek s tím správným nadhledem-"s lehkosti bytí".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Lezartsku,
      bez nadhledu by to už v dnešním světě nešlo ;-)

      Vymazat
  36. Lucinko, !!! :D
    Ty jsi mě zase rozesmála... :) Vleze se do kabelky ... ( teda skoro ) :D
    Od tvých postů se dá pokaždé očekáat : něco pro zasmátí a zpříjemnění tak dne ... :)
    Nápad na koupi skvělých knih a Samozřejmě pokušení
    ... ÓOOOh Dior - Nemůžu se koukat protože by to
    pro mou peněženku špatně ... :) Máš od něj krásné
    věci :)
    KARAMELKY !!! :DD Bože to se člověk musí schovávat i před tvým krásným šátkem od Diora a i před Karamelkama ?? :D Já musím ... :) Byla bych ještě větší špekáček ale mám ( od sebe) povolenou 85% Belgickou čokoládu :) ( jeden čtvereček - jdu si pro něho !!! ) :)) A je to úplně úžasné pošušňáníčko !!! :))
    Lucinko, Opravdu krásný post a jako vždy nápaditý,roztomilý,úžasný,i pro zasmátí ... Prostě TY :))

    :** Gabulka **:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko,
      doufám, že sis na svém vyměřeném čtverečku pošmákla; od špekáčka máš hodně, hodně daleko!!! Mám velkou radost, že jsem tě rozesmála a teď už nelením a jdu se podívat k tobě, co jsi nám zase nového připravidla!
      Děkuju ti za věrný návštěvy, vždycky mě potěší, když tu vidím tvou červenou pusinku ;-))).

      Vymazat
    2. Lucinko,
      To teda pošmákla a zhřešila jsem !!! ( dala jsem si dva :O ) !!! :)
      To teda rozesmála ... !!! :)
      Ano na mém blogu teď zrovna není nic nového ale chystám se na takový post o mně ... :)
      Tak snad se potom podíváš ( ale bude tak večer v pátek nebo v sobotu ) :))
      Nikdy nepřestanu navštěvovat !!! :)

      Červenou pusinku ti posílám ... :)) :**

      Vymazat
    3. Gábi, jsi zlatá, zlatá, třikrát hurá!
      To se ví, určitě se pak přijdu podívat, jsem už nedočkavá a zvědavá, co nám o sobě prozradíš!
      Brou noc, darling moje milá. ;-)

      Vymazat
  37. nie nie vivi,súťaž si neprešvihla,ešte stále sa zapojiť môžeš :)!

    OdpovědětVymazat
  38. No jo vědecký časopis chtěl jen podpořit prodej karamelek :D Ale hezky se to rýmuje! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, to vědecké časopisy typu Elle, Vogue a Style dělají pořád! ;-)

      Vymazat
  39. Jo veřejný záchody tam jsou super :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a ty, který doporučuje Ines, jsou prý úplně nejkrásnější a nejluxusnější v celý Paříži. Zadáčo ;-)

      Vymazat
  40. Díky Tobě si knihu půjdu koupit. Tolik jsi mi zvedla náladu! Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ty jsi mi to zvednutí nálady svým komentářem oplatila ;-)

      Vymazat
  41. teda ta knižka vyzerá zaujímavo :))

    OdpovědětVymazat
  42. milá vivi,to mňa tešia tvoje komentáre a ďakujem ti za sledovanie
    samozrejme,outfit stačí len popísať,ďakujem ti za zapojenie a držím ti palce,ako aj všetkým ostatným :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, já strašně ráda soutěžím ;-)

      Vymazat
  43. Milá Vivi,
    túto knižku som si naposledy v kníhkupectve vyhliadla a naozaj vyzerá byť dobrá, aj keď sa obávam, že by ma vyšla rovnako draho, ako teba :D :)) To s karamelkami je skutočná smola! :D Krásny článok:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to zatraceně drahá záležitost to čtení! ;-))
      Smůla to je, ale je jediný štěstí, že já si svůj karamelkový režim nabourat nenechám. ;-)

      Vymazat
  44. Milá Vivi! Tvé příspěvky jsou čím dál tím více okouzlující! A zřejmě si mě právě naladila na další knížku, kterou připisuji na seznam nutně chtěných k přečtení! Mimochodem, ještě jsem dostala chuť na karamelky, takže nevím co budu dělat, protože tu žádné nemám. Myslíš, že Pařížanky po karamelkách netloustnou? Jestli ne, v tom případě se stávám OKAMŽITĚ Pařížankou, po čem touží mé srdce i tak. Měj se krásně! Pěkný den přeje Kami

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami,
      tebe tu vidím moc ráda, jsi moje ztracený a znovunalezený dítě ;-).
      To víš, že tloustnou, ale to není důvod, proč si nezamlsat. Nebo je...? :-)

      Vymazat
  45. ten šátek Dior je krásný! tuhle knížku bych si taky ráda přečetla :) a do pánského oddělení H&M se příště taky kouknu! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak nemeškej a jdi to všechno udělat! ;-)

      Vymazat
  46. Anonymní17:07

    Vtipnýýý, od první do poslední větičky. LS

    OdpovědětVymazat
  47. ja milujem tvoje veci! :)
    http://bloomingflowers-ika.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  48. Anonymní19:50

    haha, to by tak bylo, aby tenhle trik s karamelkama fungoval :D (tim mysleno, ano, bylo by to fajnovy.) ja jich taky snim plno :/ a knizka zni zajimave, mozna se po ni taky podivam (nebo aspon do ni se podivam, nakouknu v knikhupectvi ;)) moc prijemnej clanek! :)

    thisisworldofzoe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy si dáme spolu...pořádnej karamelovej mejdan! ;-)

      Vymazat
  49. po téhle knížce mocmoc toužím! jenom doufám, že až se mi dostane do rukou a to ať už vlastní, nebo z knihovny (ale to bude asi až tak za rok, dlouhá čekačka:-D), tak odolám nakupovacímu nutkání:-) ale tipy, kterými se knížka propaguje, se mi moc líbí, tak snad se tam inspirace dá najít hodně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla by sis svoje přání splnit...určitě máš něco, za co by ses mohla odměnit stylovou knížkou...přemýšlej! ;-)

      Vymazat
  50. karamelky:DDD hahah.. tak to teda fakt neviem.. vselico by som od Parizanok cakala ale karamelky fakt nie.. :DD aka si zlata! toto som fakt este nepocula :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvi, ale ve vědeckých časopisech se o tom píše pořád! :-D

      Vymazat
  51. Milá Vivi, tuhle knížku si s radostí nechám ujít. Pro mě největší šarm a styl má naše česká Vivi. Kam se na ní hrabe kterákoli Pařížanka, že...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, přesně tak. A teď mi řekni, co ode mě potřebuješ :-))

      Vymazat
    2. Vlastně nepotřebuju vůbec nic. Kupodivu nepodlézám. Fakt mluvím pravdu. A nic než pravdu:-).

      Vymazat
    3. A k tomu ti dopomáhej bůh... Tak jestli mluvíš vážně pravdu (a já ti věřím), jsi moje nová nejlepší přítelkyně! :-))))
      Luci zlatá, je to radost tě mít tady na blogu ;-).

      Vymazat
  52. Miluju karamelky, smůla, že to nefunguje:D
    Ta kniha nevypadá špatně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nóó, to není dokázáno, že to nefunguje. ;-))

      Vymazat
  53. Ja o te knizce porad vsude ctu....a porad si rikam,jak si ji co nejdriv koupim...tak uvidime, kdy se konecne odhodlam:)
    Jinak ted v praci si dam radsi ty karamelky....u me funguji na zvednuti nalady stejne jako ten parizsky sarm:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o ní taky pořád čtu, a proto jsem svou recenzi pojala jako karamelkový příspěvek, aby nebylo "přešarmováno". Ale pokud bych vegetila na Sicílii, čtení o Francouzkách by mi nesmělo do domu :-D

      Vymazat
  54. Milá Vivi,
    klidně s karamelkama pokračuj dál, jestli ony náhodou nemůžou za Tvůj osobitý šarm... :)
    A čím bych měla začít - pařížským bytem, anebo vlastním šatníkem? Obojí se mi zdá na vysoké úrovni obtížnosti. :)
    Měj se moc hezky! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari,
      děkuju za schválení, budu teda pokračovat v mlsání.
      Za chvilku je noc a v noci člověk může mít pařížský byt i dokonalý šatník...sny jsou super! ;-)

      Vymazat
  55. Milá Vivi, krásný článek, miluji pařížský šarm! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  56. Na Diora zatim nemam, ale mam hned chut na novy satek! :)

    OdpovědětVymazat
  57. Chi, chi, telepatie ♥ Zrovna dneska jsem ji měla v ruce (... tu knížku) a ještě kuchařský deníky Dity P. Ale zatím jsem je nechala tam, kde jsou - v knize. Zvítězilo moje "Opravdu to potřebuješ?" Ale ještě není všem dnům konec.....
    Hezké dny. E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář beru jako senzační tipy na knížky...Na léto si dělám zásoby ;-). Děkuju!

      Vymazat
  58. Krásná fotka, Vivi. Knížku si poletím koupit, co nejdříve a ten šátek od Diora je jednoduše dokonalý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru a počkej, až tu šátek uvidíš v celý jeho kráse ;-). Děkuju, jsi moc milá.

      Vymazat
  59. Krásné ráno Vivinko..
    Před časem se roztrhl pytel a všichni mi vyprávěli o této knize..Byla jsem značně skeptická,protože nemám ráda,když si ženy kupují návody na cokoliv a snaží se napododobit kohokoliv,byť to jsou Pařížanky:-)
    Jsem zastáncem osobitého šarmu a osobního kouzla bez přetvářky..Pak jsem ale u jedné kamarádky měla možnost uvidět očemže ta kniha je a byla jsem mile potěšena, pobavena s jakou lehkostí,humorem a nadhledem je napsaná a její grafická stránka v podobě nádherných"čmáranic"se mi taky velmi zamlouvala:-)
    Doporučuji všem,rozhodně stojí za shlédnutí a co se týká karamelek?To je opravdu krásná vize a být Tebou,tak bych od toho neupouštěla,protože je možné,že za pár týdnů výjde kniha a bude se jmenovat Francouzské karamelky:-) a pak by Ti bylo líto těch,které si nestačila spořádat:-)
    Měj se moc krásně drahá Vivi,pořád se mi u Tebe moc líbí..
    Pusu Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigitko,
      přesně tak, souhlasím ve všem ;-).
      Věř mi, že kdyby knížka byla nějakým hloupým návodem, nejen že bych o ni ani nezavadila pohledem, ale určitě bych ji nečetla a už vůbec bych ji nezmiňovala na svém blogu. Ines je pro mě odjakživa ztělesněním francouzského šarmu, takže mi bylo jasné, že to bude skvělý počtení. Knížku mám ráda právě proto, že je Ines vtipná, má nadhled a odstup, který je podle mě nezbytný jak v módě tak v životě. Udělala svou knížku "jinak" a já každou jinakost po zásluze dokážu odměnit ;-). Navíc si myslím, že většina českých žen stále v módě překombinovává a příliš "ji řeší", chybí mi v českých ulicích ta módní lehkost a nenucenost. Proto by knížka mohla být velmi užitečná ;-).
      Drahá Brigitko, obávám se, že knížku Francouzské karamelky bych musela napsat jedině já sama :-), ale přiznám se Ti, že psát o nich není takové potěšení jako je konzumovat.
      Jen samé štěstí ve tvém novém domově přeje a poděkování za tvoje milé návštěvy u mě na blogu posílá Vivi

      Vymazat
  60. Anonymní10:30

    Vivi !!!! bezim do knihkupectvi, tys me baaajecne po parizsku naladila !!!! letiiiim letiiiim, Paris je t´aime, a satek od Diora je nejlepsiiiii, to je nutnost kazde mlade damy !!!! (taky jeden mam :) Bisous Misulina xxx

    OdpovědětVymazat
  61. I když je cena poměrně vysoká, hned jak se vrátím z Ameriky si pro tu knížku poběžím. Bezmezně miluju všechno spjaté s Paříží a Ines mám ráda! Je to stylová ženská! Na šátek si asi ještě nějaký ten pátek počkám, i když kdo ví. Možná v cizině narazím na milionáře, který se do mě bezmezně zamiluje a bude to :-)

    OdpovědětVymazat
  62. mjamm"Karamely! <3 TA knizka bude zajimavaa!)

    OdpovědětVymazat
  63. Děkuju vám všem za moc milé komentáře. Pusu :-*****

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní22:04

    Vivi, you made my day !!!! Koupila jsem si knizku a taky pruhovane tricko v HMku a vezmu si k nemu zitra bile perly a cerne sako a bile conversky a bude to nadherny den uz od rana ! :)
    Vivi, ouplne jsi mi spravila naladu, rano mi bylo vselijak a ted skacu do stropu !!!! :)
    Pusu nejvetsejsiiii, Michelle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michelle, moje nejmilejší francouzská dámo,
      ty jsi k pomilování. ;-) Mám takovou radost, že jsem tě až ták inspirovala, že jsi letěla pro knížku i pro pruhovaný tríčo. Ty zas budeš zářit, nejhezčí francouzská Pražanda na světě! A conversky - bez těch to nejde, to je jasná zpráva!
      Já jsem tak šťastná, že tě mám! Radost jsi moje! :-*******

      Vymazat
  65. Moc pěkný článek, knížka vypadá opravdu skvěle :) a karamelky miluji takže až sním 3 pytlíky karamelek a kamarádky se mě budou ptát proč to dělám, že jenom ztloustnu tak veselé odpovím, že chci být víc francouzska, když už se učím francouzsky :D

    OdpovědětVymazat
  66. Vivi, ta satka je nadherna naozaj, krasne farby a velmy classy, tu knizku by som strasne chcela, kde sa da zohnat??? Dakujem Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucy,
      děkuju ;-).
      Dovol mi zkopírovat odpověď na tvou otázku z mého článku:
      "Kde koupit: kdekoliv, kde za pultem stojí hezká a usměvavá paní v brýlích, která vypadá, že knížka je její nejlepší přítel (jinými slovy - koupíte v každém dobrém knihkupectví).".
      Takže koupíš ji kdekoliv (i na internetu) ;-).

      Vymazat
    2. Dakujem pekne Vivi :)

      Vymazat
  67. to znie uplne paradne! jest karamelky a byt sarmantnejsia a sarmantnejsia <3

    OdpovědětVymazat
  68. Tu knížku si asi budu muset koupit jako odměnu po zkouškovym, už jsem jí listovala v obchodě a asi to do konce června nevydržim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fredi, a co předodměna? Motivační odměna, díky který určitě zkoušku uděláš...To by šlo, ne? ;-)

      Vymazat
  69. Anonymní20:28

    Opět, dokonalý článek!
    Zvu tě na moji giveaway! :) http://fashioncosmetics1.blogspot.com/2012/05/1-velka-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  70. Anonymní20:55

    Nevim, jestli čteš všecshny komentáře, jsou jich kvanta,ale musim ti napsat.Zbožńuju tvoje chanel stíny, šátek Dior, knížky i TEBE.Nekecam! Zdraví Lucka Fiedlerová (čtu tě už 5 měsíců a děláš mi hezčí náladu a lepší život).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci,
      komentáře čtu s obrovskou radostí všechny, to si můžeš být jistá. Za ten tvůj moc děkuju, skáču radostí, že tě můj blog, potažmo já bavím ;-). Užijeme si spolu, doufám, spoustu dalších měsíců (let...) ;-).
      Děkuju moc!

      Vymazat
  71. OH ten dior ssatek...

    OdpovědětVymazat
  72. Vivi, tak přesně tuhle knížku jsem držela předevčírem v knihkupectví v ruce a nakonec ji (vzhledem ke štosu nepřečtených knížek doma čekajících na mě:-)) ji zas odložila a vzala jen knížku o cvičení s miminky, pro kterou jsem do knihkupectví původně přišla. Tak jsem ráda, že jsem ušetřila pěkných pár penízků:-D, jelikož šátek od Diora ani krém od E.Arden nevlastním ani jeden:-D

    OdpovědětVymazat
  73. Karamelkyyy! Ty se mi líbí na tohle článku úplně nejvíc:D)

    OdpovědětVymazat
  74. Ahój Vivi, tuto knížku jsem teď dostala k narozeninám a zhltla jsem jí jedním dechem :)
    A také jsem měla nutkání si koupit něco od Diora či nějaký krém, o kterémje v knížce napsáno. Ale bohužel, rodičovák mi na to nestačí. Takže já se budu řídit jen radami ;)

    Jo a dodatečně gratuluji k redaktorskému místu! :)

    Hezký den a moc zdravím
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, dobrá rada je nad zlato a vydá za sto šátků od Diora. K tomu, aby měl člověk styl, stačí i šátek za dvacetikorunu, jen když se umí šikézně uvázat ;-)
      Jinak děkuju mockrát, jsi zlatá!

      Vymazat
  75. Konečne niekto "Paris-and-everything-French-obsessed" ako ja ;) budem tu chodiť častejšie.

    Romi (ruby-fish)

    OdpovědětVymazat
  76. super clanky! najviac nmiluje paris 1920:)))

    OdpovědětVymazat
  77. ked budem velka, budem parizanka! :D

    OdpovědětVymazat
  78. minule som túto knihu mala v rukách a slastne si ju listovala,Paríž milujem a bodaj by sme všetky vedeli ako na to,byť Parížanky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí mít tuhle knížku a řídit se návodem ;-)

      Vymazat
  79. Ta knížka vypadá fakt dobře, asi si ji taky pořídím...ale ten Dior šátek je dokonalý ...ten si ale asi hned tak nepořídím :D

    OdpovědětVymazat
  80. Uz som si ju objednala :D
    http://appleispink.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  81. uz som su ju objendnala :D
    http://appleispink.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  82. tak ten šátek od Diora závídím! je krásný :)

    OdpovědětVymazat
  83. love that dior scarf! your blog is delightful. :) enjoyed looking, and just followed you on google. i'd be honored if you connect with me, too! cheers from usa!!
    xoxo
    jasmine
    AdamAlexMommy

    OdpovědětVymazat