28.6.12

Můj byt a jeho růžový parfém

Můj byt je moje království. Ať jsem veselá nebo smutná, vždycky je tu pro mě. Čeká s jistotou pořád na tom samém místě (ačkoliv mít pojízdný karavan nebo maringotku mě odjakživa lákalo). Cítím se doma šťastná a plná elánu. V našem bytě se nikdo nehádá (můj italiáno temperament už dokážu docela dobře zkrotit), každý v něm má prostor sám pro sebe, ale zároveň jsme si doma pořád nablízku.
Je to prostě skvělý byt, a proto si zaslouží velmi osobní, stylový dárek - svůj vlastní parfém. Čistý, vzdušný, osobitý, rozpustilý, plný emocí i lásky, bezpečný, hravý, sebejistý - takový je náš byt a přesně takový je i jeho parfém. Ladí spolu senzačně.
Eau Ravissante od L´occitane je víceúčelová květinová pohádka, díky které domů vpluje svěžest červených plodů, šmrnc růžového pepře i jemnost růží a frézie. Je to neokoukaná vůně, kterou si může náš byt užívat plnými doušky a já jen doufám, že ji nepůjčuje sousednímu příbytku. Mně ji ale rozhodně půjčovat musí! Dokáže mi totiž tak krásně provonět vlasy, než jdu ven! A když vůni maličko stříknu do šatníku, cítím ráno při oblékání ze skříně energii letních růží. A pokud s ní ovoním polštář, usíná se mi jako v ráji. Možná si říkáte, že nejlepší bytový parfém je svíčková "se šesti" vonící z plných talířů... Asi ano, ale než se ji naučím uvařit, vystačím si s touhle vůní...;-)
Já se nemusím bát, co by náš byt řekl, kdyby jeho stěny mohly mluvit...




Na fotce zleva: parfém L´occitane, starý dřevěný rám s patinou, obrázky, které můžu měnit kdykoliv si jen vzpomenu a kytka v květináči (říkejme jí třeba levandule - já se v tom vážně nevyznám).



Ručně vyráběný dřevěný rám se zrcátky - (dárek od rodičů), který si hýčkám. Parfém L´occitane se v rámu bez váhání zabydlel (přitisknutý k modelce Anně z německého Vogue). 

Řekni mi, jak voní tvůj byt a já ti povím, jaký jsi...;-)



Vivi podpis

117 komentářů:

  1. Jeeej Vivinkooo, tak to sa musim pozriet, moj byt tiez milujem nadovsetko, ten pocit byt niekde, kde ti je prijemne a si obklopeny vecmi, ktore sa ti pacia a nieco ti pripominaju, alebo len tak je to kus teba...A interierove parfemy uplne zboznujem ako aj vonne sviecky napr. dyptique...Uz dnes poletim do predajny OCCITANE...Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucy, len sa v L´occitane pozri a poriadne vôňu vyskúšaj :-).
      Dyptique, tak to je moje další velká láska!

      Vymazat
  2. Jo, Vivi, tohle by náš bytík potřeboval. Zejména po té, jak jej dokáží "provonět" náš pes s kocourem. :S A zrcátkový rámeček je úplně boží! Měj se krásně!!! xxx Binn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, no jo, když oni ale ti domácí mazlíčci dávají tolik radosti, že se nad tím smrádkem dá mávnout rukou ;-)

      Vymazat
  3. Krásně jsi to napsala, musíš mít krásný byt, soudě podle toho, co nám zde ukazuješ. To musí být oáza pro klid duše.:) Ten dřevený rám se zrcátky je nádherný a nedivím se, že si ho hýčkáš. O parfému jsem už četla u Rendy a začínám o něm uvažovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, jo, je to oáza pro duši i tělo, ale kdybys věděla, kde jsme bydleli předtím, než jsme si koupili svůj vlastní byt! Šílený podnájmy, smradlavý chýše :-), vysokoškolský koleje bez špetky soukromí. Tak teď si to DOMA užíváme.

      Vymazat
  4. Uz se moc tesim az taky jednou budu mit takovy svuj pristav v bouri...zatim jsem spis poustevnik:)
    A az ten svuj vysneny bytecek jednou najdu, taky mu urcite koupim vonavy oblecek:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já chci bejt taky takovej poustevník s retro brýlema od Prady a šátečkama Hermès. :-*

      Vymazat
  5. Veľmi pekne si popísala tvoj vzťah k bytu, v ktorom žiješ. Dávnejšie sa zaoberám priestorom, konkrétne že kde, kedy a prečo sa človek cíti príjemne. Dobre sa číta aj o vôni, ktorú mám okamžite chuť si kúpiť. Vravím si ale pozor!! Ja vlastne nemám rada ani vonné sviečky, ani žiadne bytové vône. U druhých mi nevadia, aj mi voňajú, aj sa nechám nalákať, že konečne niečo pre môj byt. No potom keď už si to zaobstarám, des a hrôza! Ešte som neobjavila niečo, čo by bolo neviem či také jemné, neutrálne či aké, aby mi to nevadilo. A teraz tu stojí otázka, ako vonia môj byt a aká teda som :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, děkuju za super komentář, pobavila jsi mě i svou otázkou na jeho závěru ;-). Já jsem na tom hodně podobně, zkoušela jsem všelijaké "voňavčičky" určený přímo do bytu, ale letěly vždycky do koše. Tahle vůně je ale úplně jiná. Není to přímo parfém do bytu, je to víceúčelová kolínská, kterou můžeš používat ty sama, můžeš ji stříknout na polštář i do šatníku, můžeš s ní provonět svetřík i vlasy. Proto jsem se do Eau Ravissante zamilovala. Je jemná a naprosto neobtěžující. Tak až půjdeš okolo Loccitane, vezmi tam za kliku...;-)

      Vymazat
    2. Určite vezmem (srandovné spojenie "vezmi tam za kliku" - nikdy som ho nepočula, hoci otec mojich detí je Čech :-)

      Vymazat
    3. Milá Oli, nejsem si jistá, jestli jsem tohle spojení náhodou nevymyslela já. Bylo by mi to podobný :-D

      Vymazat
  6. Ten rám se zrcátky je opravdu krásný, jen si ho pořádně hýčkej! Vůně a difuzéry do bytu moc nemusím, přijdou mi takové chemické, ale třeba je tento vyjímkou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hýčkám, hýčkám ;-). Přesně, já jsem dokonce velký odpůrce vůní a difuzérů do bytu. Ne že by mi vadily nějak z principu, ale spíš se mi z nich za chvilku dělá špatně. Dokonce jsem měli jakousi vůni (asi od Brefu), ta měla díky čidlu reagovat na pohyb a sama "zavonět". Vždycky to tak divně pšouklo, člověk se leknul a vůně žádná :-). Takže klasický difuzéry nemám ráda a i vonný svíčky musím přepečlivě vybírat. Jsem hodně háklivá a ze všeho se mi dělá šoufl. Ale jak už jsem psala v komentáři výše, Eau Ravissante není přímo vůně do bytu, je to jen jedna z možností, jak ji využít. Zrovna teď s ní voním i já sama ;-).

      Vymazat
  7. Vivinko, recenzi jsi pojala moc hezky a velmi originálně!:-) Eau Ravissante je nádherná svěží vůně, která se mi moc líbí:-) Jen si musím koupit nějaký menší rozprašovač, ta velká lahvička se mi špatně používá a do kabelky se nevejde:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Milo,
      jsem ráda, že se ti recenzióne líbí ;-). To je pravda, kdybych tuhle vůni chtěla nosit v kabelce, musela bych před tím začít chodit do posilovny a nabrat trochu svalů. Přece jen těch 300 ml se pronese ;-). Já už to vymyslela - navnadila jsem na vůni kamarádku, která si koupila menší balení (tuším, že je to 50 ml) a až ji vypotřebuje, věnuje mi lahvičku a já si tam svou vůni přeliju. Hah! :-)

      Vymazat
  8. U tebe se musí bydlet krááásně :-)
    Marně přemýšlím, čím voní náš dům...donedávna to bylo čerstvou barvou, betonem, zkrátka novotou...dnes spíš psem, vypraným prádlem a čerstvě upečeným chlebem. Myslím, že snahy o prostoupení domu vůní frézií či růží by byli marné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, obě víme, že vůně, který popisuješ, jsou ty nejkrásnější! :-**

      Vymazat
    2. eště vůňě miminek :). pro tu locitainovou si ale zítra asi vážně skočím ...

      Vymazat
  9. Thanks for stopping by my blog, I'd love to follow each other, already following you! Your turn now :P Btw, it looks like we are neighbours - I'm from Poland, haha :)

    Kisses ;*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bessana,
      dziękuję!
      Nie ma problemu, Twój blog jest niesamowity. Jesteśmy niemal sąsiadami? To świetnie!!! ;-))

      Vymazat
  10. Ahoj Vivi,
    kosmetika L'Occitane je úžasná v každém směru! Já teď doma hojně voním také růžůžovou růží od Lothantique. A víš proč? Náš pes totiž neskutečně prdí!!!!!
    Krásné léto mám milá, paa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) Šárko, ty - taková jemná a bělostná duše máš prdícího psa?! Tak to se musí Lothantique dost ohánět! ;-)

      Vymazat
  11. Milá Vivi, strašně moc mě baví číst tvé příspěvky! Máš prostě osobitý styl psaní. Má to šmrnc a kouzlo. Zajímala by mě strašně vůně toho parfému :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandi, to jsi mě moc potěšila! Thanks! :-*
      Objev ráj na zemi jménem L´occitane v některým z jejich kamenných obchodů a přičichni...;-)

      Vymazat
  12. krásný, moc krásný, parfém :)

    OdpovědětVymazat
  13. byteček se teda má :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásně napsaný příspěvek, Tvůj byt má štěstí, že tě má. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já mám štěstí, že mám jeho ;-).

      Vymazat
  15. Nejlepší vůně je přece vůně kapučína a čerstvě upečeného dortíku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od kavárenský povalečky bych ani jiný názor nečekala :-)). Tak nos na stůl, zlato!

      Vymazat
  16. Krásně napsané :) Plánuji si teď nějakou vůni koupit, tak možná že to bude tato :) Ten rámeček je nádherný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Očicháš a uvidíš. Jsem si jistá, že se rozhodneš správně ;-).

      Vymazat
  17. Tvůj článek = balzám na duši. Tedy vlastně všechny články. Mám pocit, že pořád peru, a tak to u nás voní čerstvým prádlem nebo tou svíčkovou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsi moc milá, díky.
      Jó, to jsou stejně nejlepší vůně, jaký znám!

      Vymazat
  18. Tak to je parádní nápad :) Já bohužel ještě svůj byteček nemám, ale mám ráda, když se v pokoji navoním a vůně v pokojíku vydrží ;) Rámeček je fakt krásný, nedivím se, že ho střežíš jako oko v hlavě.
    Pěkný čtvrtek přeje Eve.h

    OdpovědětVymazat
  19. Každý dům nebo byt má svou osobitou vůni. Ani nedokážu popsat tu naši, možná že jde cítit vždy aviváž, kterou mamka používá na praní. Ale parfém mě takto ještě nikdy nenapadl, zajímalo by mě, jak voní. =)

    OdpovědětVymazat
  20. Stylové, úžasné a voňavé! :-) Také mám pro svůj byt parfém...dokonce jich mám víc a střídám je podle nálady :-) Třešňový květ od Cath Kidston, vůně čistoty a elegance od Lothantique a vůně divokých květin z Marks & Spencer...není nad voňavý a čistý domov...Tuze ráda bych cítila vůni tvého domova, zní to božsky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandruško, vidím, že máš vytříbený vkus na "vůně domova". Až bude někdy setkání nás redaktorek z BL v "jihočeským oudolí", tak tě pozvu k nám domů, ať si můžeš čichnout ;-).

      Vymazat
  21. ja neviem ako je to mozne, ale tento clanok bol uplne vonavy :))) ako som videla ten stary ram s L´Occitane parfemom, hned som si v hlave vybavila jednu konrektnu vonu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tino, tak to mě těší, že ti můj článek "voní" ;-). Jen by mě zajímalo, jaká vůně se ti vybavila..

      Vymazat
  22. Anonymní11:39

    Zrovna včera voněl náš byt po bahně! Moje milovaná psice se krásně rochnila ve Stromovce a když tam najednou zabořila i čumák, vypadala jak pštros :) Chtěla to napravit tím, že skočí do vody - no, od bahna nebyla, ale smrděla pořád :))
    Opět krásný článek! A ten rám na fotky je senzační! Krásný den, Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, originální bytový parfém, výrobci difuzérů by se měli od tvojí psice něco naučit ;-)

      Vymazat
  23. líbí líb líbí slabý slovo! :)

    OdpovědětVymazat
  24. To úplně zbožňuju jak má každý byt svou osobitou vůni a stejně jako u lidí si majitel bytu tu vůni tolik neuvědomuje. To by mi asi bylo líto přebíjet jinou vůní, dokud byt voní samozřejmě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momonko, je to tak; s vůní bytu je to jako s vůní lidí. Nejlepší je vůně čistoty a mýdla, ale přesto si asi každý z nás dopřeje nějaký luxusní parfém pro speciální příležitosti. A můj byt to má stejně. Nevoní se pořád, ale jen občas, když má náladu a chce podrthnout svou jedinečnost ;-).

      Vymazat
  25. Ciao Vivi!:) When I will have my own apt I would love it smells sweet and fresh!:) Ur pink perfume must be very good and also the handmade mirror is too cute!:) Kisses dear and have a good day!:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. You're my darling! ;-) Thanks for the sweet comment :-*

      Vymazat
  26. jůůůůůůůůů Vivi, to je parádní krásný voňavý ranní probuzení. Jenže než jsem ti stihla odpovědět, tak je tady poledne. Náš byt voní levandulí a někdy taky (a dost často) svíčkovou se šesti a taky gulášem a řízkama a buchtama a vůbec.................Ale tvůj byteček si očuchám hned jakmile zabrousím do obchůdku. Krásný voňavý letní den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, vůně tvýho domečku bych se asi nikdy nenabažila! Řízky já totiž moooc ráda ;-).

      Vymazat
  27. Svíčkovou umím, ale kytičky jsou kytičky. :))

    OdpovědětVymazat
  28. Lucinko,
    Krásně napsané , ale povím ti , jak právě teď voní náš byt.
    Voní po potopě !! To se stává , když nás sousedi vytopili ... :P
    Ale jinak voní skvěle , alespoň všichni nám to vždycky říkají , když k nám vkročí... Voní po úlevě , po tom že když se celý den venku smažíte a potíte , náš byteček krásně chladí , nebo to že je optimistický a krásně vyvětraný a pak samozřejmě , se tu míchají vůně mých kytiček za okny ... :)
    Takže , náš byt mám moc osobitou vůní !!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, musí být u vás krásně voňavo, i přes tu nevítanou "vodní lázeň". Úplně "cítím", jak se u vás báječně žije!

      Vymazat
  29. Já se opravdu těším na to až budu mít svůj byt či dům pro sebe ! Ach ! :) Ano taky si budu muset pak koupit vůňi vůňi voňavou :)))

    OdpovědětVymazat
  30. Aaaaa, I love that parfume so much!!!
    :*

    OdpovědětVymazat
  31. Můj byt je pro mě taky jakousi oázou, cítím se zde bezpečně :) Obzvlášť když se po domě rozsvítí svíčky, pak je všude hrozně útulno :))
    A ten parfém vypadá skvěle :))

    GIVEAWAY O BOURJOIS
    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, pocit bezpečí je základ spokojenýho bydlení.
      Už jsem soutěžila, doufám, že si na mě v tvojí giveaway sedne štěstí ;-)

      Vymazat
  32. Mému bytu teda zatím stačí jablečný Air Wick, ale asi mu prospěje zmněna :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, Stefi, změna je život. Hoď Air Wick do koše a užívej si růže...! :-)

      Vymazat
  33. Lákáš! :) Zase jsem omámena pozitivními názory na tuhle vůni a nejspíš se ji akutně budu muset minimálně očichat :)

    Tak pěkný den, já vyrážím do L`occitane :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kunkuli, pozdravuj tam ode mě a vyřiď, že se chystám na jejich nový sprchový gely! ;-)

      Vymazat
  34. Krásné odpoledne Vivi, už se těším, až budu mít také takový vztah ke svému bydlení. Bydlíme "prozatím" v mém studentském bytě už pár let, ale snad na jaře se konečně přestěhujem do domku za Prahou....jak já se těším, až uvidím z okna zeleň a né jen dlažební kostky:)
    Jako vůni používám levndulový olej, voní krásně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak proto ten nick "Nespokojená". Takže až se přestěhuješ do pohádkovýho domečku za Prahou, kde bude cítit levandule a za okny zpívat ptáčci, začně mě navštěvovat paní "Spokojená" - se sázím ;-).

      Vymazat
    2. :)))
      Doufám, já se tam hrozně těším:)

      Vymazat
  35. uplne dobry napad! kupit bytu/izbevonavku! <3 inspirovala si ma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se jedná o nakupování, malá kočičko, tak mám samý dobrý nápady, který mě napadají nejmíň třikrát denně ;-)).

      Vymazat
  36. wauu, úplně fantastický článek
    ani se mi nechce odpověď, čím voní často náš byt ... ehm .... malé dítě + nočník .... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však i to k životu patří! ;-) Jsem moc ráda, že se ti článek líbí a třeba tě inspiruje k tomu, abys nočníčkovou vůni "přehlušila" trochou frézií :-D

      Vymazat
  37. Tahle vůně je naprosto fantastická, já jsem se do ní zamilovala na první přičichnutí! :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. Drahá Viv..
    Po dlouhé době mám konečně chvilku a hned mě lechtá v nose a v mé mysli představa o vůni,kterou popisuješ:-)máš pravdu..každý byt by si měl užívat nějaké vůně,jako my chodící jeho obyvatelé..u nás často voní eterické oleje,pečená buchta,dětská pěna do koupele,má milovaná vůně sun,kterou se polívám,ale stejně bych si moc přála,kdyby tak šlo do lahvičky nacpat aspoň trošku ranního letního vzduchu provonělého deštěm,nebo kytkama,nebo senem:-)jééé,to by se snilo..takže pěkně zpátky na zem..milá moje velice Ti děkuji za překrásné a velmi osobní komentáře,které mi zanecháváš..přichází vždy v pravý čas..děkuji Ti za to..velmi mi pomáháš..
    měj se moc krásně a posílám velkou pusu
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigit milá, děkuju za nádhernej komentář. Vždyť ty jsi taková moje zlatá blogová máma, vždyť víš! :-*****

      Vymazat
  39. Drahá Vivi, jak ty to vždy děláš? Dnes jsem nepřijela domů s nejlepší náladou, ale po přečtení tvých dvou úžasných komentářů, rozjasnila jsem se jako to sluníčko, co mi teď svítí do pokoje. Děkuju =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rony, dělám to tak, že píšu jen to, co si myslím, ale zároveň nepíšu nic, když si nemyslím něco pěknýho. A protože u tebe na blogu si vždycky pomyslím něco příjemnýho, napíšu ti to a tebe to rozveselí. Je to jednoduchý, i když jsem to napsala tak složitě :-))

      Vymazat
  40. Můj pokoj (byt ještě nemám :)) tedy žádnou svou vůni nemá, ale spíš je to dobře, protože bych mu ji beztak chudákovi pořád brala. Ale i tak má svoji specifickou vůni, kterou jsem nikde nikdy jinde necítila. Je to směsice všeho možného, od vůně peřin, přes směs mých parfémů a vůni očních stínů až po vůni slunečních paprsků. Vždycky, když po delší době přijdu do svého pokoje pochopím, že teď už jsem doma :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juno, nějak jsi mi připomněla svým milým komentářem vůni divadelních rekvizit...Jak bláznivě to voní v divadelní šatně...to je tak zvláštní, jaký pocity dokáže vyvolat v člověku vůně nebo i jen její popis... Ať jsi ve svým voňavým pokojíčku šťastná!

      Vymazat
  41. Já mám takový "podnájmový" problém, že daný byt má vždy takovou specifickou vůni, kterou nelze nijak zničit... Prostě nějak nejde, aby "voněl mnou"... Nepomáhají ani svíčky, ani osvěžovače :-(

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, vím, znám. Žila jsem po podnámech s mým mužem asi 7 nebo 8 let. Těžko se dá ten "čmoušek" vyvětrat nebo něčím přebít. Jediný řešení je spořit do prasete a koupit si svoje bydlení a pak si tam udělat svůj vlastní smrádek :-D

      Vymazat
  42. Anonymní21:35

    Krásný fotky,vivi, kam ty chodíš na ty nápady??
    Vivi,chtěla bych se tě zeptat, kdysi jsi dělala
    krásný článek na parfém Anick Gutal. Slibovala jsi,
    že uděláš další recenze.Tak pořád vyhlížím, ale
    zatím jsi žádnou další recenzi nedělala. Můžeme
    jí čekat?
    Mám tvuj blog moc ráda.
    Kateřina N.
    katuska.novotnaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, díky moc. Nápady přicházejí samy, většinou v nejnevhodnější chvíli, když to nejmíň čekám ;-).
      To jsi se trefila, v nejbližší době chystám článek o parfému Annick Goutal, který se jmenuje (v překladu) "Malý drahoušek" - no co myslíš? Parfém s takovým názvem si člověk nemůže nezamilovat. :-)

      Vymazat
  43. Vivi,teď jsi odhalila své tajemství, že vidíš "la vie en rose"!To jsem vydedukovala z toho pořekadla, "řekni mi jak ti voní byt a já ti řeknu jaká jsi":-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, tak to je teda něco! Před tebou člověk neutají vůbec nic! Jsem si jistá, že ti čepička "šerloka holmse" moc sluší! ;-))

      Vymazat
  44. Anonymní22:35

    Cau Viv,
    na tvuj blog me tak trochu nenapadne privedla Sandri,ma je proste ve sve topce a tak jsem klikla.
    Je to takove jakoby spravne ulitle,tak i kdyz mas hafo komentaru,tak ti mozna bodne i muj.
    A taky kupuji Elle uz od prvniho cisla,to me mimochodem bylo neco kolem sladkych osmnacti,no a neptej se,jak to je dlouho.
    Kazdopadne vune k bytu patri,znacka kterou jsi vybrala je bezva,no vim,ze to frci,ale ja v Provance cestovala nekolik tydnu,takzesuper.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, houhej, to se ví, že mi tvůj komentář bodnul! Je skvělou tečkou za mým dnešním blogovým dnem, paráda před usnutím ;-).
      První Elle...duben 1994, nemýlím-li se. Na obálce..černá kráska Naomi?! Já byla tenkrát dítě ušatý, ale už tehdy jsem věděla, že mi tyhle "Ellevoňavýstránky" zpestří životní program.
      Díky, milá francouzská cestovatelko, a zase se sem vrať..:-*

      Vymazat
    2. Anonymní12:15

      Tesne vedle Viv,nevim presne mesic,rok jsi se mozna trefila,musela by jsem hrabat v nasem rozkosnem zahradnim domku,ale co vim naprosto presne,ze na obalce byla samozrejme ceska,jak jinak,nebo je to slovenka?,kdyz to bylo prvni ceske vydani a to Danielka Pestova zahalena cela tvar ruzovym perim,jako by to bylo dnes,ach.Podle Elle me tenkrate segra sila satenovy kosile a kalhoty,to bylo uplne jine,nez dnes,uplne si tu skoro retro atmosku vybavuji,i diky tobe,pa.

      Vymazat
    3. Milá Kačko, tak rokem i měsícem jsem si jistá, mám tyhle údaje zapsaný v hlavě líp než datum svých narozenin a navíc je mám nalepené na nástěnce, protože pořád usilovně první Elle sháním po inzerátech a bazarech, ale zatím marně. Retro čísla se shání hrozně špatně a "první poklad" se nedá sehnat už vůbec. Ale máš pravdu, Danielu si moc dobře pamatuju... v tom růžovým obláčku z peří. Jak jsem si mohla pozdější číslo s Naomi splést?! ;-) Zrovna dneska jsem si prohlížela Elle z roku 1996 (u snídaně) a málem mi zaskočilo, když jsem viděla všechny ty holky jako je Kate, Helena, Karen, Christy tak mlaďoučký! A taky se mi nedávno podařilo ukořistit vánoční číslo Vogue z roku 1989...tomu říkám nostalgie! Krásně jsem si s tebou zavzpomínala. Děkuju :-*

      Vymazat
    4. Anonymní11:44

      Tak to jsi teda chodici enciklopedie,ja si pamatuji tak mozna rok a to jeste proto,ze zacala ma pracovni povinnost a zlata era meho madi.Heled,kdyz budes mooooc hodna a ja se zrovinka dobre vyspim,tak ti tu Elle klidne za neco vymenim,nejde vubec o kes,jen o srandicku,nabidni neco,cokoliv,nemusi to byt casopis,proste neco co jsi ochotna za tu Elle dat,za co ti teda stoji a ja to zvazim,tedy jestli ji v te hromade casaku najdu.Bude sranda,pry se nema nic davat z principu zadarmo,lidi si s tim pak vis co...,hi,hi,i kdyz vim,ze ty by sis toho urcite vazila.Ale segra by me asi zabila,cetli jsme je vzdy spolu,bylo to jako svatek,tak ji nemuzu jen tak jednoduse dat,co ty na to???Jsem zlata???

      Vymazat
    5. Teda Kačabo, ty dokážeš jednoho překvapit (potěšit, pohladit...prostě máš všech "pět Pé". Úplně vidím tu oslepující záři, která se kolem tebe line, jak jsi zlatá! ;-)
      Napiš mi, prosím, tě na lucinkamala&seznam.cz a domluvíme se, jó? ;-)
      Těším se!!!

      Vymazat
  45. Vivi ja som si pred par tyzdnami kupila vonnu sviecku yenkee candle, maju neskutocne velky vyber a nadherne vone :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi a to možná ještě nevíš, že se na konec léta chystá fantastická "numerická lilmitka" Yenkee candle. Na tu se šíleně těším! ;-)

      Vymazat
  46. What a beautiful frame!!! Love it A LOT!
    xoxo

    novelstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  47. Milá Vivi, tak alespoň něco mají naše byty společného - vůni od L´Occitane:-). S tímhle kouskem je i ta naše garsonka chic:-D

    OdpovědětVymazat
  48. Hezky napsané.
    Já mám nejraději, když náš byt voní parfémem mého přítele nebo čerstvě upečeným slaným závinem (jsem totiž strašný žrout :D :D).
    Ela

    OdpovědětVymazat
  49. Vivi, zase moc prijemny clanek. A diky za typ na vuni domova :o) U nas to momentalne voni po sene (vcera posekali velkou louku, ktera lezi vedle naseho pozemku), trosku chlorem (z bazenku), vecer grilovanim, no proste letem. Ale dnes se chystam na nakupy a tak si ten domaci parfem poridim. Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  50. skvělé, může to být úžasná vůně! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  51. ukaž nám více ze svého hnízdečka lásky a pohody. :) já mám vůni pro domov také (fialka s liči), ale přiznávám se, že si jí do vlasů taky stříkám. :D

    OdpovědětVymazat
  52. Moc vám všem děkuju za úžasný komentáře :-*** a ať vám to (nejen) doma krásně voní!

    OdpovědětVymazat
  53. Opět nádherný článek, jak já tě zbožňuju ^^ Vivi, zlatá ♥ U náš to voní tak zvláštně, tak čistě a příjemně a to je to hlavní :-) Přeji krásné "vyvoňané" dny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ách, to se tak krásně čte ;-), děkuju moc, Peťo.
      Všichni jsme se tu shodli, že vůně čistoty (popřípadě svíčkový a buchet) je prostě NEJ! ;-)

      Vymazat
  54. Ahojky Vivi :_))
    Ty děláš prostě perfektní koláže :_)) Nádherný článeček :_))Bydlíme s rodičema, takže nic moc, protože moje matka hulí cigára -.- ALe naše ložnice voní pokaždé jinak - záleží na době ročního období a taky na tom jestli tu s náma spí naše Ťapinka :_) Ona totiž hrozně prdí :_DDD

    Nezapomeňte se nikdo mrknout na http://bimbo-divas.blogspot.com , kde najdete nejžhavější a nejlepší letošní hity, jeden hit na příští rok, letošní No. O1 účes a taky, čemu se obchodech obloukem vyhnout! :_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ťapinka si určitě myslí, že její smrádek "dělá domov domovem" ;-).

      Vymazat
  55. Vivi, moc děkuji za komentář, máš pravdu. Tak to ti opravdu závidím, protože se už nemůžu dočkat toho, až vypadnu :D Budu dělat úplně to stejný co ty a k tomu si ještě užiju spousty zábavy s kamarádkama, u babiček a tak dál, však to znáš. :-) měj se moc hezky :*

    OdpovědětVymazat
  56. Ten rucne vyrabeny ramecek, to je parada, take bych si jej hyckala:) A opet moc prijemny clanek, ty ale ani jine neumis:)
    Zrovna vcera mi rikala segra, ze objevila krasny blog a ukazala mi ten tvuj a ja okamzite: Jj, vim, vim, znam, znam!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsi zlatá, děkuju.
      No páni, to mám takovou radost, že mám sesterský duo fanynek! Moc ode mě segrušu pozdravuj a ať vás tu mám obě co nejčastěji ;-).

      Vymazat
  57. Minule som prvý krát navštívila tento obchod, a vône v ňom boli neodolateľné... :P Len ťažko som odtiaľ odišla... :D Keby som už teda mala vlastný byt, voňala by som ho niečím bylinkovým... :)) Zatiaľ však v mojej izbe cítiť pomarančovú Pupa voňavku... :) Ten tvoj starý drevený rám je skvelý! :) Krásny článok, už teraz sa teším na ďalší :))

    OdpovědětVymazat
  58. Vyzerá to úplne super, si veľmi šikovná, chválim :)))
    Pozývam ťa na GIVEAWAY na môj blog o kozmetickú sadu :)

    www.beautybytimej.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  59. Tá musí teda krásne voňať :)

    OdpovědětVymazat
  60. muj voni jako levandule :)

    OdpovědětVymazat
  61. Krásná inspirace pro můj nový začátek v novém domově... a já po půl roce zase začínám žít i pro blogy, snad mě spousta nových povinností zase zcela nepohltí... ale nééé, na Tvůj krásný, barevný a voňavý blog si MUSÍM udělat čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdíku, mám takovou radost, že sis ke mně po tak dlouhý době našla zase cestu! A já se moc těším, jak to zase ožije na tvým blogu, už nás nesmíš zanedbávat ;-)

      Vymazat
  62. Závidím ti, Vivinko, že si svůj byt můžeš hýčkat a říkat mu domov... :) Já teď bydlím dva dny na novém privátu, dala jsem do svého malého osobního prostoru co nejvíc ze sebe, ale stejně to tu nikdy nebude takové, jaké bych si to přála :) Až jednou budu bydlet sama a mít dost peněz na to, baych mohla svému příbytku pořídit všechnu potřebnou parádu, budu to tam milovat úplně stejně, jako to doma miluješ ty :) ...a rozhodně tam nebude vonět svíčková, jen samé květiny, aromalampy a jahodové palačinky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já tě úplně chápu. Spoustu let jsem žila v podnájmech, na kolejích a ve všelijakých nicmoc příbytcích. Snaha "udělat podnájem krásnější" se někdy minula účinkem, ale o to víc jsem pak byla šťastná z doopravdickýho domova, který jsme si vytvořili. Až budeš velká a pořídíš si svůj byt, bude to ten nejvoňavější domov, jaký si umím představit. Jahodový palačinky totiž voní ze všeho nej,nej,nejlepšejc ;-)

      Vymazat
  63. baví ma tvoj blog, úžasne sa s ním hráš:)


    littlecurlykate.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní22:10

    Já tuhle vůní mám a i když bych ji nedokázala tak krásně popsat jako ty, musím souhlasit. Nádherná recenze. S.

    OdpovědětVymazat
  65. Tyjo, ručně dělaný rámeček - to znamená, že ho rodiče (asi tatínek) sám dělal? Tenhle Rámeček je naprosto supr a pokud ho opravdu vyráběl někdo z rodiny, tak klobouk dolů! A pokud je koupený a je ručně dělaný, tak přinejmenším - dobrá volba! :) PM, www.frame-it.cz

    OdpovědětVymazat