12.7.12

Italiáno hopsasa aneb víno k obědu (část 2.)

Benvenuti! Vítám vás v druhé části našeho italského týdne!
Pojďme se bez okolků začíst do knížky Monte Dolciano. Dozvíte se, jak to vypadá, když místo prosluněné vily v samém srdci Itálie koupíte staré zchátralé venkovské stavení. A věřte, že i když to tak nevypadá, může to být nakonec docela legrace. A pokud nejste na knížky, tak je zřejmě vaší (milou) povinností začíst se (nebo "zaprohlížet") do italské Elle (aspoň na jejich webu).
A nezapomeňte si k dobrému čtení něco skvělého uvařit. Oblékněte si bílou zástěrku s nápisem "Buon appetito". Hrát by vám k tomu mohl třeba Adelmo Fornaciari alias Zucchero, ať vám jde to vaření líp od ruky. Uvařte ty nejchutnější celozrnné bio špagety Biolinie (vyrábí je skuteční toskánští majstři), přidejte extra virgin oil, česnek, chilli papričku a nakonec nastrouhaný parmezán (eccellente)!
Prostě a jednoduše - udělejte si den, večer nebo týden "po italsku". Nemůžete nic ztratit, jedině získáte. Zkuste vnést do obyčejného dne trochu divokých gest a spontánních úsměvů nebo si k obědu dopřejte salát z mozzarely, čerstvé bazalky a skleničku vína (že se přes den nemá pít? to jistě ne!! ale nezapomeňte, že jsme zrovna j-a-k-o-b-y v Itálii a tam je dovoleno vše! takže to do sebe kopněte a veselte se!)...
P.S.: v pondělí poprvé vysílá nová televizní stanice "Vivi TV" ;-), která vám představí doopravdické italské filmové lahůdky. Jistě souhlasíte, že už to chtělo, aby se mezi Primu a Novu vmísil svěží čerstvý vítr v podobě Vivi ;-). Vysílá se tady na blogu a "filmováním" naši Itálii zakončíme. :-*





Moje italská koláž se nemohla obejít bez motýla, kterého jsem špagetové lady posadila na její baret; a bez bazalky, kterou sama zalívám a ona sama roste (mně obvykle všechny rostliny humřou, ale tahle bazalka má obzvlášť pevný kořínek).




Fučík říkal: Lidé bděte! A Vivi říká: Lidé spěte, relaxujte, čtěte a jezte!

Na fotce zleva: milá Bianca Balti na obálce mé nejoblíbenější italské Elle (má 804 stránek a zatím se mi žádné číslo italské Elle tolik nelíbilo...už jste ho viděli i tady), extra panenský olivový olej ve spreji Marks&Spencer, špagety, knížka Monte Dolciano aneb Vyznání lásky jedné italské vesnici, recept z mého kuchařského (nebo čarodějnického?) sešitu a zase bazalka - ta, co ještě nehumřela.

Vivi podpis

102 komentářů:

  1. Jak já tu Itálii miluji, i Tvé příspěvky Vivi ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, dneska jsem se dozvěděla, že se mnou v časopise Bohemia Living budeš dělat rubriku Styl, tak Tě vítám ;-). A děkuju za milý komentář.

      Vymazat
  2. Vivi tv do kazde domacnosti!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Vivi, no to je povzbudivé počtení po ránu k mému ESPRESSO PICOLLO, MAMA MIA, NA TUTTI si něco takového uvařím... Už jen pro to, že jsem líná jít nakoupit a kromě česneku a čili papriček toho v lednici moc není, cha! Na Vivi TV se moc těším, neb výše uvedený komerční brak nesleduji. Televizi máme doma na okrasu a na dokumenty. :) Viva Italia!!! PS: Ta knížka vypadá lákavě!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, my pro jistotu televizi nemáme vůbec, ale vždycky jsem chtěla mít takovou tu "vykotlanou", s vyndaným vnitřkem a květináčem uvnitř. Bylo to v nějakým filmu. ;-)
      Tak v pondělí u Vivi Tv se těším ;-).

      Vymazat
  4. To s tím Fučíkem se povedlo :) I když se mi samozřejmě víc líbí Vivina verze.

    A co nějaká italská kávička? Silné italské espresso nebude?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že jo, milá běžkyně. Kávy byly...už tři ;-).

      Vymazat
  5. Lucinko ! :)
    Zase jsem byla " v itálii " ! :)
    Děkuju za dovolenou zadarmo :D
    Zrovna teď když ti píšu , stojí v mém pokojíku pan malíř a maluje mi fialový pokojíček ! :) A zpívá si u toho ! :))
    Je to sranda , možná se k němu přidám ! :))

    PS : Já čekala , že na mě z nějaké fotky vyskočíš s tou tvojí zástěrou ! :)
    PSS : Jé Vivi TV ? Tak to se budu určitě koukat !! :)
    Papa :* A pěkný den !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, doufám, že sis s malířem nakonec opravdu zazpívala ... třeba tu "vod Neckáře" - Maluju a miluju z pohádky Šíleně smutná princezna...
      To by mě moc zajímalo, jak by se malíř tvářil, kdybys mu začala zpívat:

      Dejte mi malíři barvy všech druhů
      Já budu do mraků malovat duhu
      Řekněte básníci jak se verš skládá
      Ona mne ona mne asi má ráda.

      Já nejsem ani Leonardo ani Michelangelo
      paletu mám amatérsky chudou
      ale když mne paní můza políbila na čelo
      Rozhod jsem se skoncovati s nudou

      Samým blahem, jedním tahem
      srdce z lásky maluju
      Protože já, protože já,
      protože já miluju
      A miluju a miluju, a miluju a miluju
      a miluju a maluju a miluju a maluju.

      Asi by taky zfialověl ;-).

      P.S.: vařím zásadně bez zástěry, takže hned po večeři peru ;-).
      P.S.2: Těším se na tebe, bude nač koukat.

      Vymazat
    2. Jé Lucínko ! :)
      Ty jsi mi tu hezky " zazpívala " :)
      Tuhle mám taky moc ráda ! :)
      Zfialověl ! :)

      PS: Aha !! :)
      PSS : To Doufáám !! :)
      PSSS : Lucinko , blog je definitivně přesunut na nový : gabulka-lovelygirl.blogspot.cz !
      Jen aby jsi věděla ! :)
      PSSSS : Moc mě mrzí že v pondělí neuvidím to video , zítra odjíždím na týden , takže se mám na co těšit až přijedu ! :)) :*

      Vymazat
    3. Gábinko, dobře, děkuju za informaci ;-).
      Filmy na tebe určitě počkají a já též :-*

      Vymazat
  6. Vivi, Ty mi jdeš prostě vždycky tak k chuti! Jako bych to tušila, když jsem předevčírem vařila špagety po "áliooliovskuj" a včera k večeři se cpala mozzarelou s rajčaty :-) Ale rodiče a Vivi by se měli bezpodmínečně poslouchat, takže si špagety nejspíš zase dneska uvařím (ne a nebudu to svádět na to, že bych se jimi mohla cpát pořád). A ta za oknem vonící bazalka je prostě úžasná věc, nejen že i mě dělá společnost skoro ve všech pokrmech (no dobře, včera do bublaniny jsem jí nedala), ale přítelova babička jí vždycky položí na stůl a že prý odhání mouchy, to jsem vůbec netušila. Ale já být mouchou, tak té vůni neodolám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teri, a Ty mi zas vždycky uděláš radost svýma vtipnýma komentářema. Jsi skvělá, děkuju moc a co nejdřív podrobně odpovím na tvůj mejl. Mám totiž v hlavě spoustu tipů ;-).

      Vymazat
  7. Jdu po tvých radách a itálii praktikuju - hlavně v kuchyni! A jelikož je dnes venku nic moc počasí, vidím to na Prázdniny v Římě a našlehané kapučínko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, vezmi mě s sebou na ten římský dýchánek. Oblečem si stejný šaty jako měla Audrey v Prázdninách (ty bílýýýý) a vypijeme tolik kapučína, co se do nás vejde ;-).

      Vymazat
  8. Juhůůůů, Vivi tv! MYslím, že ostatní televizní stanice budou mít co dělat, aby nepřišli o své diváky :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ví, Nova s Primou mají teď pěkně nahnáno, to se vsadim!

      Vymazat
  9. Milá Vivi, tento článok sa ti naozaj podaril... :) Gratulujem k talianskej bazalke. :P Čo mi dnes iné zostáva, než obliesť si nejakú zásteru s talianskym nápisom a dať sa do Al dente špagiet? :D Mimochodom, už sa teším na Vivi TV! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že vážně nemáš na vybranou ;-). BUON APPETITO, BELLA!

      Vymazat
  10. Italii mám ráda a italská jídla miluju, takže tvůj nápad udělat si italský den se mi moc líbí :) Jen bohužel to vínko si můžu dát až večer, protože přes den pořád někde jezdím autem, ale zas aspoň líp usnu :D Na VIVI TV se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, to se ví, nabádání k alkoholu se týkalo jen zletilých a neřidičů ;-)

      Vymazat
  11. Viviii....gratuluju k dalsimu rozsireni Viví emporia:)...na Vivi tv se uz mooooc tesim!!!!

    OdpovědětVymazat
  12. A co třeba taková Brazílie? Samba, caipirinha, hezcí hoši, nekonečné pláže, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Amazonka, deštné lesy, barevní papoušci a jediné negativní, pokud nejsi masochistka, piraně :D
    Né že bych nebyla spokojená, ale Itálie no meu gusto :o) ačkoliv jsem typický milovník pizzy, těstovin a straciatellové zmrzliny... bohužel je to to jediné co na Itálii zbožňuji a nebo mi její kouzlo stále uniká :o)
    Už se těším na tvoji televizi a na všechny její programy - televizi normálně nesleduji, ale VIVI TV bude jistě to pravé pro mě :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zdeni,
      ta naše Itálie je jen inspirací, jak "vyject ze zajetých kolejí". Někdo si místo Itálie udělá francouzský večer, někdo brazilský ;-), ale hlavní je užít si večer (nebo den nebo týden) "jinak", výjimečně.
      razílie vypadá náramně zajímavě, třeba nám o ní na svým blogu podrobně povyprávíš. Zauvažuj o tom ;-).
      Bezva, tak zapni telku tady na vintage blogu v pondělí..

      Vymazat
    2. Zapnu, zapnu u tebe si nenechám ujít ani čárku ani hlásku :o)

      Vymazat
  13. 804 stránek? Opravdu, kam se hrabou české magazíny. Tolik peněz, za čtvrtku toho, co nabízí např. ELLE nebo Vogue z jiné země.
    Nikdy jsem nebyla cestovatelský typ, ale vše se děje teprve letos. Pociťuju choutky někam vyrazit a začít prozkoumávat okolí a "nové světy".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď koukám na "Sex ve městě" a vždycky se usmívám, když vidím Carrie, jak si nese nebo prohlíží Vogue, který je tlustý jako bichle (nebo bible?). Ale dřív česká Elle byla taky docela tlustá...dřív jo.
      Jen prozkoumávej, milá Rony, žijem jenom jednou.

      Vymazat
  14. Bazalka je nezmar. :) Jen mně letos nějak neroste a neroste... No, co se dá dělat. Dle receptu někdy vyzkouším italský den, vypadá lákavě. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, mně bazalka nikdy v životě nevydržela, teď spolu máme premiéru v neúhynu! Zkus si koupit v květináčku novou, zalívej ji a zpívej jí "Rozvíjej se poupátko" - to by v tom byl čert, aby se jí nezačalo u tebe dařit! ;-)

      Vymazat
  15. Geisha*10:20

    Vivi, opäť super článok, musím ti odporučiť aj super knihu z talianskeho prostredia, v origináli "Delicious" od Nicky Pellegrino. Verím, že sa ti bude páčiť rovnako ako mne a nebudeš sa od nej vedieť odtrhnúť ;)
    PS: Po tvojom vzore si tento týždeň robím doma Španielsko, aj keď dovolenka nehrozí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Geisho, děkuju ;-). Jů, tuhle knížku vůbec neznám. Určitě se po ní poohlídnu, mám na léto ráda italský knížky.
      P.S.: Výborně! Užij si španělský týden a prozatím...Adiós, señorita ;-)

      Vymazat
  16. ako to robíš s tou bazalkou? u mňa to bola, naopak, jediná rastlinka ktorá mi vyhynula, ani som z nej nestihla nachystať pesto :(
    PS: našťastie na mozarellu sa ešte ušla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nino, obvykle mi "vyhyne" úplně všechno, jsem velmi, velmi nepěstitelský typ. Ale s touhle bazalkou jsme si nějak sedly a ona mi teď dělá jen samou radost ;-)

      Vymazat
  17. Viva la Italia!!! Viva la Vivi TV :-DDD
    už se moooc těším.
    Jinak jsem se už konečně vyhrabala z x-dní bez článků a mé absolutní neaktivity..tak doufám,že jsi na mne nezanevřela ;*

    Un bel Giorno mia cara Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic ty se nebuj ;-), nezanevřela - mrknu k tobě.

      Vymazat
  18. skvělé, bomba, tleskám : ), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Aneb jak udělat z běžného dne svátek :) Se zahradnickými schopnostmi to mám obdobně, taky mi většinou všechno pochcípe :D

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní11:12

    Vivi, děkuji za důvod, proč si dát sklenku - ale jak to řeknu svému šéfovi? :)) Jednoduše - pošlu mu odkaz na Tvůj blog!
    Caprese naprosto zbožňuji. Vlastně všechno italské zbožňuji!
    Těším se na filmování!
    Krásný čtvrtek a v pondělí ahoj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ally, jó, já už to šéfikovi nějak vysvětlim ;-).
      Pa pá

      Vymazat
  21. Já si dala sklenku bílého včera večer a dnes to hodlám zopakovat...:) Jedna sklenka nikomu neublíží a u vína je to spíš naopak :)
    Krásný článek, jako vždycky..a na Vivi TV se moc těším! :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. milujem taliansko :) skvelý článok,vivi

    OdpovědětVymazat
  23. Skvělý Vivi, já měla italský den včera ! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Haha, Vivi, s tím Fučíkem jsi mě pobavila:-) Špagety a italskou kuchyni mám moc ráda!:-)

    OdpovědětVymazat
  25. jaaaj.krasny clanok, ja prave prezivam svajciarsko-francuzsky papkaci mesiac

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Vivi, díky tvému článku jsem se na chvilku přenesla do slunné Itálie, ale bohužel se momentálně musím vrátit zpět do upršené firmy a k uzavření pracovních záležitostí.
    Ale italský den si udělám zítra a bude mí úžo žůžo. :) Užívej si Itálii a věřím, že 800-stránková Elle musí být na prohlížení skvělá!
    A těším se přítí týden na Vivi tíví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, doufám, že s odpolední hodinou přišlo i do vaší upršený firmy sluníčko, u nás byl odpoledne zase hic. Tak ať se ten italský den zítra vydaří se vším všudy ;-).

      Vymazat
  27. Špagety jím skoro pořád a ještě mě neomrzely! Někdy do toho nahážu co dům dál, ale nejradši mám pomodoro :) Příště skusím s Chilli :) Užij si italský den,
    ciao bella.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že špagety můžou být láskou na celý život, u mě (a u tebe) to zatím tak vypadá ;-). Tak si šmákni ;-)

      Vymazat
  28. Milá Vivi, Ty máš opravdu talent. Udělat z Itálie takový požitek! Sama za sebe ale říkám, že jsem ráda, že mi v Itálii zbývá posledních 8 dní a že mi navždy zmizí z očí. Ale kdo ví, třeba až se z toho jednou (na stará kolena) otřesu, třeba zavítám k Vivi a udělám si týden po italsku:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci,
      ono je to určitě tím, že když člověk v té které zemi žije, vidí ji úplně jinak. Najednou jsou tam starosti s ubytováním, s prací, s jídlem, s penězi.... Ale my jsme jen italští turisti, kteří si Itálii užívají plnými doušky, i když tak trošku imaginárně. ;-)
      A útěcha na závěr - vzpomínky (hlavně ty špatný) docela rychle blednou. ;-)

      Vymazat
  29. Zbožňuji Itálii, achjo hned bych se tam vrátila :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, tak neváhej a udělej si ji doma, miele ;-)

      Vymazat
  30. Vivinko,

    koukám, co jsem u Tebe zase všechno prošvihla... Italský týden? Bezva nápad, občas máme italskou domácnost, to se hned pročistí vzduch :))).
    Vivi TV - och, jak se těším!
    Bazalce přeju co nejdelší život, k radosti její i Tvojí.

    Měj se moc hezky, milá! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mari,
      to se ví, po každý bouřce krásně voní vzduch ;-)).
      Děkuju, zlatá jsi!

      Vymazat
  31. Milá Vivi! Tvoj blog je fantastický :) každým novým príspevkom ma prekvapíš, ale neboj, vždy len milo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julie, to mám óbr radost. Děkuju ;-)

      Vymazat
  32. Thanks for your sweet comment. I hope to see you soon ;-).

    OdpovědětVymazat
  33. Já jsem si Itálie užila až až na dovolené a krom toho odmalička miluji Italskou kuchyni, takže já mám Italské týdny pořád :D Na ViviTv se moooc těším :-)
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít italské týdny pořád? To není vůbec špatný nápad ;-).

      Vymazat
  34. Hurá, konečně tu bude pořádná televizní stanice! Jestli bude alespoň z poloviny taková jako tvůj blog, pak přestanu úplně blogovat a jen budu koukat na TV VIVI se sklenkou italského vína!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Podmínkou pro vysílání Vivi TV je, aby Martna Elegant nepřestala blogovat ;-).

      Vymazat
  35. ach ďakujem ty ma vždy vieš tak milo prekvapiť svojím komentárom. A zbožňujem všetko čo je jedlé a talianské,aspoň myslím. Hah, hlavne špagety,pizzu,špenát a teplé paradajky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám by spolu, milá Deni, určitě chutnalo ;-)

      Vymazat
  36. Vivi TV??? Už se nemohu dočkat :-))) No vidíš, mě taky vždycky rostlinky pojdou, nejsem moc dobrá pěstitelka, ale zkouším to znovu a znovu...dneska jsem zrovna oškubala pár nebohých lístků svojí bazalky do těstovin a zůstaly jen holé stonečky...nevím, co s tím, ale budu dělat, že to zvládnu a bazalka se třeba ještě vzchopí! Kráný večer :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandruško, kup si v květináči novou a to holé koště hoď do koše! Vím, že to zní tvrdě, ale mám svoje zkušenosti ;-)).

      Vymazat
  37. cool blog!!

    nishalooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. ahhh i love italian food- its the best!
    http://yuliconversations.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  39. Super článek! Už se moc těším na Vivi TV ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Excellent! Vivi TV těším se !!! :)

    OdpovědětVymazat
  41. This is so cute !

    XO, Imke

    OdpovědětVymazat
  42. great post!
    I'm following you dear!

    visit my blog,you're wellcome!
    Elle
    http://redischic.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní14:08

    Ahojky,smím se zeptat,v jakém programu děláš své fantastické koláže a kde bereš nápady?Chodím sem už dlouho a vždycky mě udiví tvoje nápady! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za kompliment ;-). Koláže dělám jednoduše tak, že věci, který mám doma, naskládám vedle sebe a vyfotím. Do vzniklý fotky pak maluju nebo píšu v Gimpu. A nápady? Ty přicházejí samy od sebe - naštěstí ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní23:59

      Děkuju za odpověď! :o)

      Vymazat
  44. Děkuju vám za milé komentáře :-*.
    Thanks for visiting my blog and for sweet comments :-*

    OdpovědětVymazat
  45. Na takovou Vivi Tv bych se fakt koukla ;).

    OdpovědětVymazat
  46. I love your blog! maybe u can check mine... ;)
    see u soon in "KS"
    xoxo

    OdpovědětVymazat
  47. divokých gest a spontánních úsměvů!!!! uplne vyskusam tie gesta, spontannych pusiniek az moc rozdavam niekedy! :** :**
    a inaac ja si uz zacinam mysliet, ze som bola v minulom zivote Talianka. Jem samu pizzu, gnocchi, pesto si davam uz aj na hranolky, a rajcinovy pretlak kraluje vsetkym mojim teplym jedlam...! Alebo to bude tym, ze tieto veci sa daju najrychlejsie pripravit/rozmrazit/naservirovat? :D Zeby boli Taliani trosku lenivi?? :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Melisko, nevím, jak je to s tím tvým rozdáváním spontánních hubiček, ale pokud dobře počítám, tak já od tebe nedostala zatím ani jedinou!!!! ;-)
      Takže ty taky? Taky jsi byla v minulém životě Italka (stejně jako já?). No jo...já nás tam úplně vidim! Byly jsme určitě ty nejlenivější Taliánky pod horkým italským sluncem ;-).

      Vymazat
  48. Milá nejmilejší Vivi :-) Tvoje Itálie je luxus sama o sobě a to nemusím ani ty špagety které beztak nejím :-) Itálie a Ty? Dokonalá kombinace :-) Už se těším na Tvojí TV a další články :-)
    Ciao! Popelka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá, Popelko, moc děkuju za primisimózní komentář :-**

      Vymazat
  49. Tak a mám šílenou chut ted na špagety :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  50. Tak s menším s zpožděním oplácím komentář. Děkuju za pochvalu :) Foťák už zoravený je a rozjela jsem to na novém blogu :)
    koláže sou perfekní! Vivi TV si určitě zapnu, špagety zvládnu, takže si jeden den prázdnin určitě italský udělám :) je to super nápad (a v tomhle počasí nejvíc uvítám italskou zmrzlinu :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. před zpoždění se mi vloudilo 's' to tam nepatří a 'zoravený' je opravený :D

      Vymazat
    2. Haňul, netřeba nic oplácet, ale to se ví, že mě tvá návštěva potěšila.
      Jasně, chápu, to je klasická "blogovština", však si rozumíme ;-). Děkuju a brzy zase na napsanou ;-).

      Vymazat
  51. sorry, i don't know the language, but love your photos!! :)

    OdpovědětVymazat
  52. Your blog is absolutely gorgeous!!!! (((:

    Wanna follow each other? let me know: follow me and I will follow you back!

    xoxo

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní6:11

    Boze, Tvuj blog je tak originalni, puvabny, mily, okouzlujici! Musis byt uzasny clovek, kdyz mas tak nadherne napady!!! Vidim ho dnes poprve a uz vim, ze ho budu studovat dlooouho do noci a pak dychtive cekat na dalsi prispevek!
    Hodne usepchu preje
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ani nevíš, jak mě tvoje milá zpráva potěšila. To je tak krásný komentář, až to vypadá, že jsem si ho napsala sama :-)). Děkuju mockrát, mám velkou radost, že tvoje první setkání s mým blogem na tebe tak pozitivně zapůsobilo a už teď se těším na tvoje další návštěvy. Moje blogová vrata jsou ti otevřená! :-**

      Vymazat
  54. Ahoj Vivi, myslím, že mám jasno a příští rok na dovolenou vyhraje Itálie! Trénovat budu už podle tvého manuálu pěkně poctivě celý rok a to by bylo, aby nebylo!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, tak v tom případě se sázím, že strčíš do kapsy každou Italku! ;-)

      Vymazat
  55. Thank you for your sweet comment!

    XO, Imke

    OdpovědětVymazat
  56. Anonymní18:20

    Výborná doporučení, Vivi, za dva týdny ciao Italia :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, tak z tebe bude za 14 dní Italka?! Doufám, že si to v Itálii budeš užívat i za mě a pak přineseš blogový report ;-).

      Vymazat
  57. Mnohokrát Ti děkuji za Tvůj více než laskavý komentář na adresu mého blogu. :) Velmi mě potěšil a já musím podotknout, že si ho doopravdu moc cením. Tvůj báječný blog sleduji už nějakou dobu a vždy, když k Tobě zavítám, začnu snít ten nejkrásnější sen. Ty krásné články a nádherně zpracované fotky vše umocňují a dodávají mi zvláštní magický pocit, který je zkrátka úžasný.

    Jsi vyjímečná mladá dáma a já jsem za Tvůj blog opravdu velmi vděčná. :)

    P.S. Už delší dobu bych se Tě ráda zeptala, kde jsi sehnala ty božské samolepky na kufr? Vím, že jsi se v některém článku zmiňovala o cestování a při té příležitosti si nám ukázala i Tvůj pěkný kufr s těmi roztomilými samolepkami a mně od té doby vrtá hlavou, kde bych je měla možnost také sehnat. :)

    Měj nádherný zbytek dne naplněný dobrou náladou, úsměvy a velkým množstvím radosti. :)

    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Saraphinness,
      jen jsem napsala, co si myslím a mám velkou radost, že tě moje upřímná slova potěšila. Je málo blogů naladěných tak mile přemýšlivě a zároveň pozitivně jako je ten tvůj.
      Velký dík za krásný komentář, tentokrát jsem zase já štěstím bez sebe ;-).
      P.S. Kufr už nálepky měl, když jsem ho dostala, takže ti bohužel neporadím. Ale pokud jsi, moje milá čtenářko, milovnice nálepek, tak určitě si tu brzy prijdeš na své ;-).
      P.S.2: Mám velkou radost, že jsme se objevily...ty mě už dřív, já tebe teď! Kepp in touch :-*

      Vymazat
  58. Anonymní8:35

    Vloni jsem byla s manžou v Itálii a odvezli jsme si odtud tolik zážitků :-) a vína :-) manžel mi ale stejně pak koupil české víno tady a bylo ještě lahodnější. Mám ráda tvé koláže a zážitky :-) Letos bychom rádi do Calábrie :-) takže si udělám italský dvoutýden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Itálie skýtá tolik barevnosti a tolik možností, že člověka úplně zaplaví touha všechno vidět, poznat a ochutnat. :-) Müler Thurgau je nicméně skvělá lahodná tečka za jakýmkoliv cestování ;-).
      Calábrie! To zní jako sen! Tak si to s manžou moc a moc užijte ;-).
      Vivi

      Vymazat
  59. Diaraa10:30

    Krásný den, můžu se zeptat jaké italské víno preferujete? To jsem se v jinak úplně dokonalém článku bohužel nedočetla :) Já miluji tato vína že všech koutů světa. Ráda se sklenkou dobrého vína cestuji prstem po mapě a plánuji s přítelem naše cesty :)

    OdpovědětVymazat