19.11.12

Můj tlustý vánoční sešit aneb nikdy není pozdě

Ano, mám vánoční sešit. Je velký, tlustý, barevný a vždycky se na společné shledání (po nekonečně dlouhém roce) upřímně těšíme. Jsou v něm vánoční výstřižky z novin, časopisů, staré pohledy, nalepená přání od přátel, útržky těch nejhezčích balicích papírů, nálepky koloušků a skřítků s bílým vousem a moje kresbičky. Mám v něm i vánoční recepty (ne snad, že bych v "čase koled a pohody" stála vjednomkuse u plotny, ale některá zátiší s vanilkovými rohlíčky jsou tak hezky vyfocená!). Každý rok si do svého vánočního sešitu lepím novou inspiraci a s údivem si ji pak další rok prohlížím. Ukládám si inspirativní fotky i do počítače, ale to není vůbec ono, kdepak.
Když jsem tak řádila ve sklepě a hledala svou "krabici plnou Vánoc", našla jsem ještě jednu malou krabičku. Objevila jsem v ní spoustou broží a špendlíků z dětství a vy si teď můžete na fotkách prohlídnout dvě, které jsem nejvíc milovala. Brož s Mikulášem a pouťovou placku se synem Inču-čuny (náčelníka mescalerských Apačů)...ano, tušíte správně - Vinnetou byl má krátká, dětská láska. Jeho pokrevní bratr Old Shatterhand se mi zdál vždycky moc blond. Milovala jsem Vinnetoua jen platonicky (to vás možná překvapilo) a sotva 14 dní, ale přesto dodnes nechápu, co viděl na té Ribanně, pch!
Nevím, jestli máte taky vánoční sešit (máte?), ale pokud ne, bylo by bájo, kdyby vás můj dnešní článek k jeho založení inspiroval. Nikdy totiž není pozdě. ;-)



Zatím poslední strana v mém vánočním sešitě. Do levého rohu jsem přimalovala vánočního skřítka, který si jde (taky) pro pusu k velkorysému děvčeti. Porcelánový koloušek a veverka s háčkovanýma čepičkama je jedna z věcí, kterou musím letos zrealizovat. Kdo mě naučí háčkovat?



Brož s Mikulášem, kterou jsem vynašla po létech ve sklepě, se má čile k světu (je dokonce čipernější, než jsem předpokládala), a tak můj další retro úlovek z dětství - brož s Oldou a Vinťou - může jen závistivě sledovat, jak se Mikuláš rychle "dostal ke slovu". I u broží platí pravidlo "kdo dřív přijde, ten dřív mele".



Vlevo na fotce je vánoční dopis pro mou milou mexickou kamarádku Lucii (papírové stromky jsou z katalogu Benefitu a drží jako přibité díky vánoční washi pásce s barevnými vzory). Vpravo: našla jsem i dávno zapomenuté vánoční přání s námořníkem a ozdobila ho růžovou washi páskou (mimochodem - tyhle pásky jsou neuvěřitelné, jsem do nich blázen a dají se s nimi dělat zázraky...brzy vám tu s nimi polepím možné i nemožné).

Vivi podpis

94 komentářů:

  1. Anonymní7:57

    Dnes jsem první. Raní ptáče, do papírnictví pro svůj vánoční sešit doskáče. Pavlína a Albert

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní8:07

      Jéé, je vidět, že jsem ještě neměla kávu, přeci raNNí ptáče, no do papírnictví stejně půjde......takže jedno nebo dvě to je fuk úkol pro dnešek je jasný bez sešitu domu nelze.

      Vymazat
    2. Pavlí a Alberte, to je úplně jedno, jestli jste ptáčata s dvěma nebo s jedním "N", důležitý je, že si dneska z papírnictví odnesete tlustý sešit pro tu nej vánoční inspiraci. ;-)

      Vymazat
  2. Drahá Viv,
    ano mám svůj Vánoční sešit! :-) Je plný inspirace a receptů, stejně jako u Tebe a vždy se strašně těším, až ho přinesu z půdy v krabici plné dalších Vánočních ozdob a krás.. to shledání po celém roce je vždy povznášející! :-) Jen já v něm mám tedy hrozný, ale hrozný nepořádek! Snad se v něm letos neztratím, drž mi palce! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, výborně, já si to myslela, že určitě budeš mít na půdě svůj sešit s Vánocemi. Paráda! :-*

      Vymazat
  3. krásný vánoční sešit, Vivi. To nemám. Nechápu, kde jsem se zapomněla, jako děcko jsem si vystřihovala a lepila hodně. :D Nikdy není pozdě začít, že. No a Vinnetou, to byla láska asi nás všech, tuším do party patřil i Sandokan nebo Robin Hood :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O návraty do dětství se tu snažím pořád, milá Binn...prostě zase si hrát... ;-) Sandokan mě minul (neviděla jsem ani jeden díl; jak to?), ale Robin...to je jasnačka. Toho jsem milovala minimálně týden. ;-)

      Vymazat
  4. Vianočný zošit nemám, ale minule som objavila zošiť Britney Spears :) Tučný, polepený a Britney bola taká krásne :DDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, Britney byla taká krásná...škoda, že jí to tak rychle uteklo ;-). Ten tvůj sešit bych chtěla vidět.

      Vymazat
  5. Krásné ráno Vivi, taky mám podobný sešit, ale tomu Tvému se nemůže ani v nejmenším rovnat. Tudíž úkol na dnešní den je jasný ..... koupit a založit nový vánoční sešit. Návštěvu papírnictví jsem měla stejně na dnešek v plánu, musím si koupit do školy buzolu :-) Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžový sešit a buzola...úkol dnešního dne. ;-) To se mi moc líbí!

      Vymazat
  6. Krásné pondělní ráno Vivi,
    svůj vánoční sešit nemám ? :( Jakto ? Mám různé sešitky kam si něco lepím, ale ten vánoční mi chybí. Báječný nápad, který mě inspiroval natolik, že už jsem stihla prohrabošit všechny šuplíky zda nemám nějaký volný sešit, který by byl právě ten můj vánoční. Nemám, nevadí dnes ve městě se po nějakém porozhlédnu :) Washi pásky jsou boží stejně tak jako tvůj mikuláš!
    Hned jsem u tvého milého článku zapomněla jak mě strašně bolí v krku.
    Děkuji a přeji hezký týden!

    Panda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, jsem si jistá, že až si dneska večer uvaříš horký čaj s medem a citronem, zalezeš si do peřin a vezmeš si k němu svůj nově koupený sešit a budeš malovat a vystřihávat, bolest v krku se lekne a už se nevrátí! ;-) Krásný den i tobě. :-*

      Vymazat
  7. Krásný den, Lucinko. Vánoční sešit, budeš se divit NEMÁM, ale mám jinak sešity na leccos. Ten vánoční mi nahrazuje krabice, ono by se to asi do sešitu nevešlo :-(. Ale dám ti jiný typ - založila jsem si včera notes TŘICET DNÍ DO VÁNOC - a to už nastane v sobotu! Každý den si udělám zápis, malůvku, lepeníčko...a ze zkušenosti vím, že to bývají dny nabité a nezapomenutelné, takže je chci zachovat :-). Děkuji za vánoční atmosféru...miluju skřítky :-)...( a washi pásky jsou teď i scrapřský fenomén ) pusu :-* H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hani, děkuju za úžasnou inspiraci. Sešit "třicet dní do Vánoce" - to mě nikdy nenapadlo! Takže od soboty píšu, lepím a zakládám nový sešítek (těch totiž není nikdy dost). ;-)
      Skřítkům zdar a třikrát hurá!

      Vymazat
  8. Milá Vivi..
    Já si tyhle Vánoční věci realizuji jen na úrovni "já a moje výzdoba" a tak výzdobu nafotím a není mi líto ji nechat vyvolat (říká se vyvolat, když je to z digitálu? :D ). Nakonec z ní udělám úvodní fotky pro část v albu, kterou bych nazvala naprosto nudně: Vánoce 2012 :)
    Přála bych si tvořivého ducha a dělat zápisníčky na všechno... Ale jak víš, jsem praktik a tak dám většinou přednost nějakému pohybu :o) Takže mé nejčastější fotky jsou typu (puchýře palcích u noh, obraženina kolene, mozouly na rukách apod... :D )
    Naštěstí mám tebe a tady si realizuji všechny své tvořivé sny :o)
    Pěkný den a víc Washi nálepek :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zdeničko, máš můj velký obdiv za to, že "vyvoláváš" fotky z digitálu. Myslela jsem, že to nikdo nedělá. A že si z nich pak děláš nenudná alba, tak za to k tobě míří pusa jako husa. To jsi mě vážně moc potěšila. Mlask! ;-)

      Vymazat
  9. Krásné ráno Vivi,
    vánoční sešit nemám, ale je to skvělý nápad :) Jako malá jsem si takovéto sešity dělala celkem často, asi bych se k tomu měla vrátit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, no řekni, nedělaly jsme jako malé ty nejlepší věci?! :-)

      Vymazat
    2. Anonymní14:20

      Myslím si to samé :).Ráda si hraju, i když už dávno nejsem dítě :).
      L.

      Vymazat
  10. Milá Vivi,
    po ránu mě Tvůj koloušek, Mikuláš a Vinetou opět potěšili :-). Moc zajímavý příspěvek.. Možná budu přemýšlet nad založením něčeho podobného, ať na stará kolena nejsem bez vánočních vzpomínek a inspirace ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vratinko, tvoje mladá (!) kolena by ti kdekdo záviděl a na založení vánočního sešitu není pozdě, ale je na něj ten pravý čas. ;-)

      Vymazat
  11. Vivi, toto je aký skvelý nápad! Vianočný zošit nemám, len nedávno som si založila zošit celoročný, kam si lepím všetky životne dôležité veci (lístky do kina, vystrihnuté recepty, obrázky vecí, čo chcem...) ale pozerám, že zošit vianočný je presne to, čo potrebujem! Konečne si môžem niekam nalepiť všetky pekné menovky z balíčkov! Hurá! Toto ma nádherne inšpirovalo , ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashi, tak to jsem moc ráda, že jsi u mě chytla inspiraci. Tvůj "životní sešit" musí být úúúžasný! :-***

      Vymazat
  12. Vinnetoua jsem platonicky milovala několik let :) Ještě teď mám doma staré pohlednice a výstřižky z novin. Placku závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Belle Hanele, tolik let věrná jednomu Vinnetouovi?! :-D Však jsem se taky o tu placku před mnoha a mnoha lety u střelnice málem poprala :-D

      Vymazat
  13. Milá Vivi, máš absolútnu pravdu v tom, že v počítači to nie je ono. Vianočný zošit nemám. Teraz mi je ľúto, už sa blížia a ja nemám čo vytiahnuť. Uvažujem o založení. Čo tam dám, keď mne nikto pohľadnice neposiela? Už to mám! Fotky aktuálnych výzdob, darčekov, ktoré som dostala či dala... Áno, áno, niečo už mi napadne! Ďakujem za nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, na založení vánočního sešitu není nikdy pozdě. Skvělý nápad, lep a stříhej o 106 ;-).

      Vymazat
  14. Ahoj Vivinko.ja vianocny zosit nemam, ale vzdy si robim listocky so zoznamom darcekov pre blizkych. a pre kolegov rozmyslam vyrobit nejake specialne sladkosti s krasnym balenim, tak snad budem mat cas, lebo od decembra sa stahujem do noveho bytiku :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak krásný, když si někdo dává záležet na výběru dárků pro ostatní! :-*
      Budeš mít byteček jako ze škatulky ;-).

      Vymazat
  15. Vánoční sešit teda nemám, ale ráda si dělám koláže z výstřižků vánočních čísel časopisů :) Ale Ježíškovi píšu každý rok ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:45

      Aj ja si robim taketo kolaze a tiez sa volam Eva :)

      Vymazat
  16. Hi Vivi! Wow a Christmas notebook! What a cute idea! I haven't it you know! What a shame! I bet yours is so cute inside:) I love the Santa brooch!! Happy monday my friend, big hugs!!:*

    OdpovědětVymazat
  17. Páni, to je úžasný nápad.:-))
    Určitě ještě dnes odpoledne skočím do papírnictví a zkusím něco podobného! :-))
    Narnianka* :-))

    OdpovědětVymazat
  18. ach uplne si ma navnadila na vianoce :) už len zapaliť jablkovo-škoricovu sviečku a všetko bude super:))

    OdpovědětVymazat
  19. Píšete mi tak krásný komentáře! Děkuju! :-** A jsem moc ráda, že vás moje "vánočnění" inspiruje ;-).

    OdpovědětVymazat
  20. Vinnetou je a byl vždycky frajer! I když mě nikdy tolik nebral, ale moje sestřenice (shodou okolností taky Lucie) ho beztak miluje dodnes :)
    Vánoční sešit je super nápad, rozhodně lepší čtení než nějaká veleučená skripta :D

    Hezký týden Vivi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moje řeč - všechna skripta dohromady (a že jsem jich v životě přelouskala docela dost) mi nedala tolik, co jeden tlustý vánoční sešit. Zravím sestřenici s vytříbeným indiánským vkusem ;-).
      Měj se krásně :-*

      Vymazat
  21. moja milá Vivi... špeciálny vianočný zošit nemám, hoci vianočné prípravy každý rok zaberú v diári podstatnú časť obsahu. S okamžitou platnosťou zakladám svoj vianočný zošit! Prekrásny nápad, keby si bola bližšie, hodím sa ti okolo krku za takto geniálny nápad!!! Ako to že som žila doteraz bez neho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marečko, výborně! Já se tak těším z toho, že nám tu přibývají nové a nové vánoční sešity, juch! ;-) To víš, že jo, klidně mi vlez za ten můj nápad na záda...teda kolem krku. ;-)

      Vymazat
  22. óch, ách, to mě nikdy nenapadlo :) kam ty na ty úžasné nápady chodíš :)
    mě na vánoční náladu stačí správná vůně (nemusí ani vyloženě vonět vánočně, jen kápnout na tu správnou notu) a pak taky písničky :) dokážu si je pouštět i v létě :) to se u nich víc vyblbnu :)

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Lucí, jak já ti rozumím! Na "vánoční repertoár" najíždím už od září. Vidím, že bysme se spolu vyřádily ;-).

    OdpovědětVymazat
  24. No to je nápad! Já mám doma takových bločků a nikdy mě nenapadlo založit si vánoční. Mohla bych tam sepisovat svůj seznam Ježíškovi celý rok a předešla bych tak tomu, že na poslední chvíli nevím, co si přát:-)

    Díky, Vivi:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Nikdy mě nenapadlo něco podobného udělat. Kdo ví? Možná začnu :) Máš to moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
  26. aj ja chcem mexickú kamarátku :D

    OdpovědětVymazat
  27. Milujem vianoce :) Vianočný zošit je skvelý nápad, hneď teraz vyberám nejaký zápisník a idem na to ;D Vždy hovorím, že najlepšie nápady máva Vivi... :P

    OdpovědětVymazat
  28. tak ja mám diáre a bloky vari na všetko (básne, denník, diár, poznámky ku knihám, najrozkošnejšie nálepky, kresby, etc.) ale na vianoce ešte nie! prijímam výzvu a idem čosi zakladať. ja zakladám tak rada, často a s láskou :)

    OdpovědětVymazat
  29. I love funny card on the last picture :D
    Lona

    OdpovědětVymazat
  30. Sešítky jsou moje láska, takže zítřejší plán je jasný - až předam ve školce všechny děti, tak běžím do papírnictví (tam to miluju!) a pak na kafíčko (nebo svařák?) nasát vánoční atmosféru večerního města :)

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Vivi,

    to je skvělý nápad, ten tvůj vánoční sešit. Zajímavé, že mě, velkého milovníka Vánoc nic takového nenapadlo. Pch, musím to napravit :)).
    Moc ti děkuji za pochvalu u mě na blogu :)). Doufám, že se mi pak pochlubíš, co jsi vytvořila ;)).

    KLÉR

    OdpovědětVymazat
  32. Vivi, děkuji za super inspiraci! :-) Zrovna nedávno jsem dostala poměrně tlustý sešit a vůbec jsem nevěděla na co ho použít. Teď už jdu zakládat ten svůj Vánoční :-)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  33. Inspirovala jsi nás všechy, teď vážně uvažuju, že si něco takového založím! =)

    OdpovědětVymazat
  34. Jé, vánoční sešit, to mě nenapadlo, ale věřím, že se to naší mladé bude hodně líbit. Vivi, tyjseš nekonečná studnice nápadů:)

    OdpovědětVymazat
  35. Hi...very nice blog! i follow you..come to visit my blog! I'm waiting
    Daniela
    www.apartoffashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  36. Toto je úplne skvelý nápad, začínam premýšľať, že si založím aj ja taký vianočný zošit! :D

    OdpovědětVymazat
  37. Já vážně zbožňuju, když mi sem navalíš vlnu inspirace. Vivi, tvoje kniha je nádherná ! Přemýšlím, že něco takového také založím, děkuju ! .-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, Vivi,

    jen dvě věci - háčkovat Tě ráda naučím a washi pásky taky miluju :).

    Měj se moc krásně! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vivi,ty si fakt neskutočne úžasná....originálna

      je to skvelé a úžasnééé:)

      Vymazat
    2. Marianko, jooo, ty jsi zlatá! Prosím tě, upeč třeba chleba (teda bábovku), postav na kávu a já jsem u tebe jako na koni, připravena se svými hbitými prsty a nesoustředěnou myslí naučit se druhou háčkovací řadu (první mě totiž bude učit Kis.s) ;-)

      Kate, ó, děkujííí! :-*

      Vymazat
  39. Sice jsem taky velkej vánoční maniak ale nikdy mě nenapadlo si dělat Vánoční sešit!!! Takže jestli dovolíš tak si půjčím tvůj nápad a upaluju do papírnictví pro nějaký čupr sešit a lepidlo :)
    A háčkovat bych tě ráda naučila ale bohužel umím jenom první řadu ( moje háčkovací teta to vysvětlila tak, že očka moc utahuju takže jím pak neprotáhnu další řadu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ví, moje nápady jsou tu pro tebe a moc mě těší, že jsem tě inspirovala! ;-)
      Umíš jen první řadu...počkat, přemýšlím...už to mám! Naučíš mě první řadu a já pak uháčkuju 70 "prvních řad" a přišiju je nití k sobě a čepice pro kolouška bude na světě...to by šlo. ;-)

      Vymazat
  40. Krásný nápad :) asi si taky něco podobného založím :) na vánoční recepty a malůvky to je jako stvořené..

    OdpovědětVymazat
  41. Vivi to Vanocni prani na posledni fotce musim mit!!! Rusky psane prani, je srdcovka!

    OdpovědětVymazat
  42. Vivi, inspirovala jsi mě k založení sešitu, neříkám, že Vánočního, ale nějakého, kam si budu dávat různé věci (např. lístky z posledního koncertu Božského Káji :).
    Jinak Vinettou byl i má láska a také nechápu, co na Ribanně viděl, ale já jí záviděla ty dlouhé copy. :)
    Máš krásný sešit a skřítek je prima.
    Měj fajnový týden! :)

    OdpovědětVymazat
  43. Ja mam ruzne sesity...podle prilezitosti a podle zivotniho obdobi, ale na ten tvuj sesitek zarucene nemaji:)Je to prece krasne si uprostred srpna listovat obrazky vanocnich ozdob a cukrovi...

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
  44. Milá Vivi..
    díky,za krásné pohlazení,jako pokaždé vřdy u Tebe:-)
    Vinetou byl i můj favorit:-)
    Vánoční sešit nemám,ale konečně jsem si koupila diář i zápisník,tak si je třeba vánočně vyzdobím,podle Tvého návodu:-)
    Každopádně jsi mi připomněla,že jsem si minulý rok na jednom sebepoznávacím semináři napsala dopis sama pro sebe a smím ho otevřít na vánoce tohoto roku..Už ho půjdu pohledat..Moc se těším co se o sobě dočtu a kampak jsem se za ten rok posunula..
    Měj krásné dny a velmi Ti děkuji za účast v mé narozeninové soutěži:)
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigitko, jsem úplně u vytržení! Přečíst si na Vánoce dopis, který jsi sama sobě napsala před rokem, tak to tu ještě nebylo. Úžasný! Že bych si taky nějaký napsala? JO! A vyzdobím ho nálepčičkama a přidám si tam tisícikorunu a žvejkačku.. :-D Děkuju ti za milou inspiraci a co se týče soutěže, tak ta se ti ohromně povedla a moc mě potěšila. Zkrátka "srdcová cesta naší Brigit". :-**

      Vymazat
    2. :-):-):-)Tak to si mě pobavila..prý tisícovku:-)super..I tím hmotným se musím naučit odměňovat.Máš pravdu..
      A soutěž?Jsem moc šťastná za těch pár soutěžících..Nádherné láskyplné odpovědi jsem dostala..
      Je však velká spousta lidí,kteří z nejrůznějších důvodů nezanechali ani stopu..
      Spousta lidí je ještě stále uzavřených,ale věřím,že se to určitě zlepší a každý to své srdce dokáže otevřít do prostoru:-)
      To by bylo lásky...Jééé..
      Krásné dny milá Viv.
      Bi

      Vymazat
    3. Milá Bi, po tvém komentáři jsem začala hledat v šuplíkách, jestli jsem si náhodou nějaký dopis minulý rok nenapsala a nezanechala tam "tu tisícikorunu", ale kdepak - žádný liebesbrief...letos to ale napravím. ;-)
      Brigitko, máš pravdu. Hodně lidí je uzavřených, bojí se anebo třeba vnímají tvou soutěž jako krok kupředu a nejsou ještě připraveni ho udělat. Jsem si jistá, že každý, kdo se účastnil, ocenil, jakým způsobem jsi se svým čtenářům zase otevřela a pak je tu spousta lidí, kteří to ocenili taky, ale zatím ještě nejsou připraveni dát ti to najevo. Držím pěsti a vím, že to zlomíš. :-*

      Vymazat
  45. jeee, mám taky vánoční sešit, je to to úžasné! Nuni! Já jsem totiž vánocoholik :D A pásky dobrá inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánocoholik? Tak to se jmenuješ úplně stejně jako já :-D.

      Vymazat
  46. Anonymní18:18

    úžasná inspirace, včera jsem si sešit koupila a už lepíííím :))

    OdpovědětVymazat
  47. to jsou krásné věcičky a vzpomínky, http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  48. Ano, i já mám vánoční sešit, ale v posledních letech mě Vánoce nepřitahovaly - až letos. Hledám dárky, kupuju dárky, sbírám dárky, balím dárky, utrácím strašný prachy a to vše jen díky opět nalezenému vánočnímu sešítku :D ...asi

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj moji milí čtenáři, přišla jsme po dvou dnech nezbytného odpočinku na internet a blog a s velkým nadšením čtu vaše úžasné komentáře a těším se z toho, že jsem většinu z vás inspirovala k založení vánočního sešitu. Všem děkuju za hojnou komentářovou účast, děláte mi velkou radost. ;-) Vivi

    OdpovědětVymazat
  50. Páni, proč mě to nikdy dřív nenapadlo? Ten musím mít!

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní15:25

    Vivysku nejbajecnejsi,
    Achich, to je nadhera!!!! Ten mikulda! Ten vanocni sesit je vazne poklad pokladu!!! Ja nemajic, doposud nezalozic, ale asi si koupim krasny velky sesit a udelam si taky takovej! Sechny vanocni pranucha, doupisy etc schovavam, tak lehce doplnim ;) pidalko, ale vis co mam zase Ja? Mmmmmmm??? Ja mam Vivi sesit, kamzto lepim secicky doupisky a malufky od tebe !!!! Jojojooooo!!! Potreboval by ale doplnit, tak maluj, kresli, pis, nebo te sni Mys!;)
    Ps vinetůa jsem strasne milovala!

    OdpovědětVymazat
  52. Great pics!
    Follow your blog by GFC, hope, you'll follow me back)

    Kicky Jane

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní19:04

    Kráááááááááása!

    OdpovědětVymazat
  54. To je supracke, take si nejaky vyrobim, ano, budu kopirka:) Tim padem si pridam dalsi vanocni ukol, letos poprve krome piti vajecnaku, peceni a po kilech jezeni cukrovi, tam mam vlastni vyrobu vencu a ted i katalogu:)
    Jinak take uvazuji, ze se vratim do mladsich let a pridam i vyrobu nekterych darku:)

    OdpovědětVymazat
  55. Vy jste boží! ;-) Děkuju moc.

    OdpovědětVymazat
  56. Zhroutil se mi svět, do dnešního dne jsem neznala Vánoční sešit! Já, která má doma plná alba nejen fotek, ale lepím si kdejakou vstupenku a shromažďuji divadelní programy... Teď mě tak mrzí, že jsem si ho nezaložila dřív. Ano, inspirovala jsi mě a co nejdřív si na letošek sešit pořídím. To bude chtít vybrat nějaký pěkný :-) Neměla bys prosím ukázky svých sešitů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, to vůbec nevadí, že svůj vánoční sešit ještě nemáš. Na jeho založení není nikdy pozdě. Já si své vánoční sešity nakoupila v jednom starožitnictví ve Francii. Jsou to staré sešity, které dřív používali účetní. Rozkošná záležitost. Ale i obyčejný sešit za desetikačku z papírnictví, kterému se dá vánoční obsah, bude dokonalý. A ty takový vytvoříš, to jsem si jistá. ♥

      Vymazat
  57. O vánočním sešitu slyším poprvé, ale bylo by úžasné ho mít doma :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si ho bez váhání založ, milá Kejty ;-).

      Vymazat
  58. Anonymní3:13

    Mexicka Lucie se trese nedockavosti!!! To teseni je tak pekny! :-) Prave jsme dozdobili s muzem stromecek, popijim grog a tesim se z Tvych dalsich clanku.. Muze byt krasnejsi nedeleni vecer?? Ne!!
    P.S: Pro Vinnetua jsem mela taky slabost a na rucni prace jsem desny kopyto! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, kéž bych mohla být malou (pokud možno zlatou) muškou a zaletěla si do Mexika za tebou, do sosáčku vzala nějakou lehkou ozdobu a šňořila vánoční stromeček s vámi. Grogu by mi stačila jen kapka (mouchy málo vydrží a navíc se pořád bojím těch otrávených rumů, které jsme v Čechách nedávno měli) ;-). Tak slav, Lucinko, a těš se na dopis i na balíček.

      Vymazat
  59. Naprosto úžasný nápad!! ♥ Běžím do papírnictví a jdu si vyrobit něco podobného! Děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  60. Anonymní1:52

    je to super nápad.Povánočně si v tuto hodinu procházím různé zajímavé blogy,spousta zajimavostí.už od Martina jsem na neschopence a tak si to docela užívám ve smyslu odpočinku a přitom nahlížím do knížek a do pc.
    V prvé řadě mě nalákala foto stejné panenky, kterou jsem měla ve svém dětství, po přečtení několika vintage blogovin jsem se dostala až k deníčku.Léta mám z vánoc schované leda cos, vzpomínky na mé vánoce na vánoce mých dětí, pohlednice betlémy,spoustu různých baněk, představující různá období,fotografie,několik krabic od kancelářského papíru a v euroobalech různé druhy balících vánočních papírů a pohlednic, každý rok to prohlížíme celá rodina. A mrzí mě že mi není o pár let míň protože bych si ihned založila vánoční deník!! S U P E R !! Chválím r.jitrenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se po přečtení vašeho milého komenáře usmívat. Jsem moc ráda, že jste se dostala na můj blog, a že vás zaujal. Doufám, že se třeba díky němu o něco rychleji uzdravíte ;-).
      Myslím si, že na založení vánočního sešitu (deníku) není nikdy pozdě. Víte, jak to říká název jednoho filmu - "Lepší pozdě nežli později" ;-).
      Ještě jednou děkuju a budu se na Vás příště zase moc těšit.♥

      Vymazat
  61. Anonymní1:54

    určitě se zase podívám,r.jitrenka

    OdpovědětVymazat
  62. Anonymní1:10

    opět se dostávám po čase, využívám posledního dne spíše noci, příští už budu spát - důvod "konečně" jdu do práce.Děkuji za milou odpověd. Asi jo, asi je to pravda,uvidíme za rok.Hezké blogování a jdu se podívat co zajímavého máte na konci blogu a pak pokračuji dál r.jitrenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat