20.12.12

Co mě vždycky rozdovádí aneb můj tlustý černoušek

Do konce roku se tu spolu uvidíme už jen párkrát, a tak bych si s vámi dneska ráda v klidu vychutnala šálek kávy o páté (zvu vás). Káva totiž i hory přenáší...jen je k ní potřeba kořist v podobě hrstky času, pohodlné křeslo (kostkovaný ušák není podmínkou...ale přímo nezbytností) a oblíbené čtení (ani nevím, kdy se stalo, že jsem Nezvala, Čapka a Huga vyměnila za Apetit). Když konvička na rozpálené plotně začne nadskakovat a pískat svou energickou písničku, je to jasné znamení, že chvíle pohody s hrnkem kafe je za dveřmi (a doufám, že jste za nimi i vy). Říká se, že kdo miluje kávu, ten miluje život. Tak už pojďte dál, ať to nezakřikneme.
Že bych si dovolila pozvat vás na nějakou zvětralou kávu z roztrženého sáčku ledabyle převázaného gumičkou, to vás nesmí ani napadnout. Svoje vzácné hosty zvu na tu nejlepší, nejlahodnější a nejveselejší kávu, kterou znám. Když jsem kdysi poprvé uviděla "svého černouška Lucaffé", zamilovala jsem se a vydrželo nám to dodnes. Je tlustý, ohromně veselý, je velkým milovníkem kávy a života (tak se mi to líbí), nosívá pruhované tričko, žlutou košili a šle (někdy ho můžete vidět v ležérním klobouku a se slunečními brýlemi na rozchechtaném nose) a je nejenom symbolem italské značky Lucaffé, ale i mého celodenního elánu.
Když mi před pěti lety z Lucaffé přišel domů první balíček (byly v něm tenkrát hrnky s černouškem a dvě plechovky kávy), měla jsem ho pak týden na nočním stolku (tam si nosívám věci, ze kterých mám opravdu velkou radost a chci se na ně dívat, než usnu (já vím, že je to trošku dětinské, ale takhle to dělám odjakživa). Od té doby je mým společníkem dnes a denně a zkrátka jsme se s černouškem a jeho mimořádně dobrou kávou od sebe ještě nehnuli. Kdykoliv beru veselou plechovku do ruky, tlouštík mě rozveselí a káva rozproudí krev v žilách (nebo je to obráceně?).
Jen málokterý nápoj je svědkem tolika událostí a rozličných osudů. U kafe se lidi seznamují a poznávají, oddalují s ním spánek, odhalují svá tajemství, překotně si líčí své radosti, řeší při jeho popíjení svoje problémy (se ví, že i problémy druhých), prožívají v jeho společnosti osudy hrdinů z rozečtených knížek a připravují se s ním na nový den. Takže mi nezbývá než položit vám jednu zásadní otázku: klik tady



Zleva na fotce: zimou zrůžovělý časopis Apetit, vánoční obálka  s přáním, plechovka Lucaffé s bezkofeinovou kávou, utěrka Ikea s dortíky.
Ráda si občas udělám svůj oblíbený nápoj i večer - káva bez kofeinu je senzační vynález (navíc mám slabost pro ten žlutý černouškův komplet s námořnickým tričkem a zelenými kšandami...ty máš styl, brouku).



Zleva: med v lahvičce ve tvaru medvídka (nevěřila jsem vlastním očím, že se zase začal vyrábět), malý hrníček "Míšeň" a v černé plechovce se skrývá arabská směs kávy s nasládlou chutí (černoušek se nám při té příležitosti hodil do gala). Nespočítala bych, kolikrát mě její výrazné aroma (připomíná čerstvě upečený bochník chleba) probralo k životu.
Ještě nikdy jsem plechovku od Lucaffé nevyhodila. Nacházím pro ně po vypotřebování kávy neustále nová a nová využití. V jedné mám pastelky a kancelářské sponky, v druhé bylinkový čaj a do další z nich odkládám balené cukříky a kávové sušenky.


 
Na závěr mám pro vás malou hádanku - je to sladké, voňavé a horké...ale kominík, myslivec, ani princezna to není, jasný pane. Tak co je to?

 Tak pěkně pevně držte ve svých dlaních šálek se sladkým, voňavým a horkým nápojem a nenechte se rušit (ani mnou)...

Pravé italiáno kaféčko najdete na Lucaffe.cz
Vivi podpis

117 komentářů:

  1. Bohužel káva je taky jeden z nápojů, který mi spolehlivě rozhodí žaludek. A přitom já bych ty plechovky s veselým chlapíkem s láskou otevírala a zavírala.
    Kulový blesk je geniální:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tutto a Bene, nejlepší kombinace pro mě je vypnutý mobil, Kulový blesk a hrnek kafe. A tobě přeju, ať si užiješ alespoň vypnutý mobil a Kulový blesk, když ti káva nedělá dobře. ;-)

      Vymazat
  2. Krásné čtení takhle po ránu! :) A černoušek na nočním stolku, to se teprve musí vstávat! Tak se zdá, že tento milý pán brzy poctí i mne svou návštěvou, díky zat tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se u tebe náš milý tlustý pán zabydlí raz dva. On má ženy rád ;-).

      Vymazat
  3. Milá Vivinko,
    perfektní článek :)Tu vůni kávy cítím až sem ke mě domů! Avšak abych řekla pravdu nejsem pravidelným "popíječem" kávy. Musím na ni mít vyloženě chuť abych si ji doma dala. Spíše ji preferuji na cestách, když už jsem unavená a otrávená z bolavé sedínky. To pak přichází na řadu právě káva, rozproudí krev a mám energii i na zpáteční cestu :) Ovšem děkuji za typ, jako dárek někomu kdo miluje kávu úplně ideální. Měj se krásně moje milá :*

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, já s tebou úplně souhlasím. Pandy by neměly pít moc kávy, spíš něco zeleného...čaj nebo Kombuchu. ;-)
      Když jsem v Paříži během jednoho dne vypila asi 12 malých kafíček, po návratu domů se ze mě (ale asi jen na dva dny) stala taky panda, která nemohla vůni kávy ani cítit (ale brzy to přešlo) ;-).

      Vymazat
    2. :D Tak aspoň jsi poznala jak se cítím, když ve velké míře piji kafe :) Stejně se mi tvůj článek moc a moc líbí :)

      Vymazat
  4. Taková káva musí být vynikající. :)

    PS: Tebe Vivi a všechny co tento komentář čtou, srdečně zvu na Vánoční Giveway o skvělé ceny na mém blogu. Můj blog nemá moc velkou návštěvnost (narozdíl od tebe :D), takže šance na výhru je vážně velká :-) http://photosvogue.blogspot.cz/2012/12/giveaway-for-christmas.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, jak bych mohla odolat vánočnímu soutěžení?! ;-)

      Vymazat
  5. Já mám kafe ráda,ale tohohle stylového černouška jsem poznala teprve nedávno.Já bumbám Jacobs Velvet,káva je moc dobrá,ale uznávám,že nemá ten styl.Ty plechovky jsou bezvadný,naprosto chápu Tvoji slabost.A od Tebe Vivi se ráda nechám vyrušit i u kávy,protože s Tebou je káva vždycky o moc voňavější,sladší a líp si ji vychutnám.Díky za krásné nové ráno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, já tě věčně vidím na obrázkách se skleničkou šampaňského (až jsem si nedávno říkala, že by panenka Betty neměla tolik pít), ale moc mě těší, že jsi taky milovnice kávy. A dobře vím, že i života!
      Budu si tedy do nového roku přát, aby ses mnou nechala vyrušovat u kávy co nejčastěji, a aby tě moje články pořád bavily.
      Víš, dneska jsem rozbalila jeden neuvěřitelný balíček a než ti napíšu e-mail, chci Ti poděkovat ještě takhle. Vtáhla jsi mě do kresleného světa okatých panenek a dnešní den byl pro mě díky tobě nádhernou pohádkou. Děkuju, moc moc a moc.♥♥♥

      Vymazat
  6. Lovely pics dea!!
    Kisses and happy day

    OdpovědětVymazat
  7. Teda já kafe nepiju, ale dózu s tlustým černouškem chci mít doma:) A Tys to napsala tak, že člověk má na pohodičku s kafem a časopisem takovou chuť, že kávovou seanci možná přidám do seznamu plánů na příští rok.

    Díky, Vivi, za milé čtení a ten odkaz na Kulový Blesk - ha, ha ha, ty jsi tak milá a vtipná, prostě super:) Kdybych nechodila na blogy, tak nevím, že takový lidi dneska vůbec ještě jsou. V realitě se jen všichni mračí, úkolujou a jsou děsně nepříjemní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, kávová seance na seznamu plánů na příští rok? Né, už teď...dneska, hned! Nebo takhle - já si dám dneska kávu i za Tebe a Ty mi slíbíš, že se ji naučíš příští rok pít, abychom si ji mohly dát spolu... ;-)
      A k těm tvým posledním řádkům...udělala jsi mi vélikou radost! Děkuju moc. ♥♥♥

      Vymazat
  8. Ach Vivi, co mi to děláš :)
    Ještě, že zrovna u tvého krásného článku plného energie popíjím svoji ranní kávičku (dnes ve společnosti mého oblíbeného pána jménem Davidoff).
    Neříkej, že si sladíš kafe medem! :) Já to dřív také dělávala, dnes si nejvíc vychutnám dobrou černou kávu bez sladidel a bez mléka, jen tak, aby vynikla její jedinečnost. Miluji kávu a miluji život!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan "Dejv" je taky super. ;-) Však mě se zdá, že tebe bych, milá Ivetko, ani jinak než s hrnkem kávy zastihnout nemohla. Milovníci kávy a života - to jsou "moji lidé" ;-).
      No...momentálně jsem svým medovým medvídkem tak nadšená, že si trošku přilívám i do guláše, ale uznávám - káva je nejlepší "čistá", bez cukru a "ozdobiček". Jen je trochu zvláštní, že v kavárnách a restauracích si ji vždycky sladím, přestože doma by mě to už léta ani nenapadlo...

      Vymazat
  9. skvělý ranní článek.... už mám jedno kafčo před sebou :) máš to krásně nafocené, jsi fakt šikovná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivett, já mám teď momentálně už tři kafča za sebou. ;-)
      A děkuju, mám radost ♥.

      Vymazat
  10. Zrovna kafíčko piju, takže krásné tématické čtení. :)) Ovšem takovou obyčejnou culifindu, značku raději říkat nebudu. :D Tu plechovku (kávu) už jsem někde taky viděla a je parádní! B) Hrneček se mi moc líbí, máš k němu i prdšálek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro prdšálky mám slabost :-D, takže ano, mám to doma "kompléto" ;-).
      Beatko, důležité je, když je u kávy (ať už je to Lucaffé nebo nějaká culifinda) pohoda a nožky nahoře. ;-)

      Vymazat
  11. Hrnečky a šálky tam mají tedy stylové, mně se nejvíc líbí tyto:

    http://www.lucaffe.cz/cs/salky-a-podsalky/66-salek-cappuccino-piccolo-dolce.html

    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klučíka s holčičkou mám jen na plechovce s kafem, ale musím říct, že si dokážu představit pít z takového hrnku své dvě (tři...čtyři) denní kávy. Vytříbený vkus máš ;-).

      Vymazat
  12. ten tancující chlapík je vážně boží, hrozně ho mám ráda :) a taky si nosím věci z kterých mám radost, co nejblíže posteli, abych se na ně mohla dívat než usnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo má noční stolek plný roztodivných věciček ;-).
      Jo jo, tlustýho černouška asi nejde nemilovat (kam se za nim hrabou všichni ti "kultůristi") ;-).

      Vymazat
  13. Vivi, tvůj článek opět pohladil po duši. :) Že kafe moc nepiju, ale díky tvému článku jsem na něj dostala strašnou chuť. Bohužel bývám po něm nafouklá (ať je to jakákoliv značka), takže zatím zůstanu jen u té chuti. Dnes jdu ale na vánoční posezení, takže kávě asi neodolám. :) Spíš si kafíčko dám při nějaké delší cestě (jedna taková mi čeká někdy začátkem nového roku). Každopádně je to krásný tip na dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, užij si dnešní vánončí posezení. Mám takový dojem, že díky kávě, kterou sis dneska večer výjimečně naplánovala, se vánoční besídka protáhne přes celou noc. ;-) Tak ať se vydaří!

      Vymazat
  14. Má milá rozmilá Vivi!
    Věřím, že černoušek by se zhrozil, kdyby viděl mé Ricorré s mlékem, ale jistě by pochopil, že na dobrou kvalitní kávu je třeba mít mlýnek, nebo dobrý presovač (nikdy nebudu milovníkem turka) a tudíž musím dát přednost náhražkám... Miluju chuť kávy s mlékem a u kvalitní kávy si vystačím s cukrem.
    Co se týká videa, tak bych panu Hrušínskému doporučila ji vyzkoušet - byl by po této kávě jistě čilí minimálně týden, neboť v Brazílii je kafe tak silné že v něm lžička stojí a cukr se nechce ponořit vůbec :D
    Beru si tvé pozvání na dobrou kvalitní kávu k srdci a jistě se k tobě, co nevidět zastavím! :o)

    Vivi, přeji ti krásné svátky a hlavně klidné a pohodové!
    Zzdenika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zdeničko,
      kdepak, černoušek je kliďas...toho nikdy nic nerozhodí, nikdy se nehrozí a je tolerantní i vůči jiným kávám.
      Přesně tak - Hrušinský je sám proti sobě, však mu taky pak ta výměna bytů pěkně přerostla přes hlavu...měl si dát dobrou brazilskou kávu a byl by klid. ;-)
      Já to říkám pořád, že rok 2013 bude ve znamaní nevídaných setkání...už teď se těším ;-).

      Vymazat
  15. Ten název článku je úplně super! :D

    Krásné Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zu, možná bych se mohla časem živit jako vymýšlečka názvů článků...esli mě teda někde na takovou pracovní pozici přijmou ;-).

      Vymazat
  16. Ten černoch mě zrána pobavil :))

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní10:23

    Nedal by si nekdo z panstva salek dobre brazilske kavy?
    Ja te miluju !!!!!! :o)
    Cernousek boziiiiiiiiiii,
    baci e abbracci xxx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jé, Vivi se vznáší, Vivi je šťastná, Vivi miluje takové komentáře! ;-)
      Mimochodem - krásný pozdrav na závěr...ideální pro milovníky Itálie a italskýho kafe...Objetí i polibky opětuju ;-).

      Vymazat
  18. Jéj, zase jeden parádní post k snídani ;) Já teda kávu hned po ránu nemůžu. Asi by mi neudělala dobře, ale jinak ráda s přáteli na nějaké to latté či capuccino zajdu a právě jak píšeš, stává se většinou svědkem našich všecních radostí i strastí. Musím ale přiznat, že jsem rozmazlená, jiná káva než z pressovače mi nejede.
    Přeju pěkný čtvrtek ;)
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, káva si už vyslechla tolik osudů a příběhů! Ta by mohla vyprávět! Doufám, že si někdy dáme šálek spolu a povíme si o svých...hlavně radostech. ;-)

      Vymazat
  19. Jé Vivi, u vás je krásně vánočně! A jednoznačně u mě vede mašle od Dióra, bomba!:-D Užívej kouzelný předvánoční čas

    OdpovědětVymazat
  20. Vivi, po tomhle černouškovi toužím už spoustu let! Vždy na něj časem zapomenu, ale on se mi pokaždé připomene. A vzhledem k tomu, že jsou Vánoce a já sama sobě ještě nic nepořídila, tak ti děkuji za skvělý tip na dárek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys mi poslala na e-mail svou adresu, měla bych pro Tebe takovou maličkou černouškovskou pozornost...i když by dorazila až někdy v lednu...;-) A jinak - čas vánoční je ideální pro to plnit přání nejen druhým, ale i sobě, takže jsem moc ráda, že jsem Tě inspirovala ;-).

      Vymazat
    2. Neodolala jsem a poslala :-)

      Vymazat
    3. To je moc dobře ;-).

      Vymazat
  21. s tým nočným stolíkomt to máme vivi rovnaké :D nie je nič krajšie, ako sa tešiť z maličkostí a ty si toho najlepším dôkazom :)) idem si teda spraviť to kafé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupiii, pridavam sa! :)
      Ked som to citala musela som sa znova usmievat- to nosenie veci na stolik, ci priamo do postele robim asi od narodenia. Doteraz mam v zivej pamati prve semisove crievicky na vankusi.. :))

      Vymazat
    2. Holky, já vás prostě miluju! ♥

      Vymazat
  22. rady by sme sa na dýchanek nechali pozvať... s Vivi, medovým medvídkem a rozrehotaným černoškom by bolo zábavy, že by sa nám kofeín-nekofeín spať veru nechcelo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anezko Rybko, jasnačka - budem vzhůru celou noc! Jooooooooo! :-)

      Vymazat
  23. Jaktože černouška neznám? Já, která kávu miluje! :-)Teď tu sliním... :-))) A v práci mám jenom hnusnou rozpustnou :-(
    Nové dárky si též zásadně vystavuji, to je snad normální :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, tvoje poslední věta mě rozesmála a zas jsem se přesvědčila, že tady na mém blogu se sdružují nejúžasnější lidi a čtenáři na světě! Takže ano, zásadně si vystavovat dárky na nončí stolek je normální! ;-)
      Černouška Lucaffé musíš poznat, milá Ivo, to je základ kávových milovníků a smíšků.

      Vymazat
  24. Ciao Vivi!♥ Ah if you have posted this some time ago, I didnt know about this coffee but now and thanks to you and your sweet thought I also know it!! It seems soooo good, I am a huge coffee addicted and it must be heavenly! Cant wait to make my cup too:P The images are adorable, I'm in love with the honey bottle with the bear shape, only you♥ hugs my friend, hope you have a good day! Love you!:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ciao Lilli! Sei incredibile e ti amo. ;-)
      Caffè italiano + Lilli = il mio grande amore.
      Baci e abbracci, Bella giornata. ♥♥

      Vymazat
    2. ♥♥♥♥♥♥

      Vymazat
  25. Já už se tady ničemu nedivím, takže skutečně není divu, že černý plechový černoušek je již léta stálicí mojí kuchyně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, máš pravdu, tady už se není vůbec čemu divit. Jen by mě zajímalo, proč nás v té porodnici tehdy rozdělili - tolik společných věcí prostě nemůže být náhoda. ;-)

      Vymazat
    2. Já myslím, že nás dvě museli oddělit už někde na louce, v nebi, nebo kde to duše poletují :)

      Vymazat
    3. Já mám tak ráda ty tvoje romanticky něžné teorie. ;-) Tak jo - rozdělili nás už na louce (jakápak studeně bílá a chlórem smrdící nemocnice). ;-)

      Vymazat
  26. nejvic nejvic!chci cernouska do sve kuchyne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěže jenom do kuchyně, ty jedna darebnice ;-).

      Vymazat
  27. Když jsem byla menší, vždycky jsem chtěla koupit ten med v méďovi :)) A je milý, že tě každé ráno černoušek probudí do veselé nálady! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klári, vidím, že jsme jako malé měly úplně stejné "medové" úmysly ;-).
      Dneska mě do dobré nálady probudil i tvůj e-mail...děkuju za něj.

      Vymazat
  28. Vivisek, ja uz ani neviem ci ta tolka chvala nenudi.... ALE.. toto bola taka davka pohodicky (aspon na tu chvilku)! :* Uzasne fotky a ten odkaz na konci je skvely! :))
    Uplne vysmiata odchadzam ulovit posledny darcek pre muzicka :)
    (Ten si zas vraj "na nocny stolik" v troch rokoch doniesol trojkolku. Mozno by sa hodil do party... ;) )
    ❤ Tin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Né né né, nenudíííí!!! :-) Naopak, jsem za takové řádky moc šťastná!
      Když máš teď dobrou náladu, tak to určitě koupíš ten nejhezčí poslední darček...jsem si jistá, že skončí taky na nočním stolku ;-).

      Vymazat
  29. Má milá Vivi,
    tak si tak sedím v křesílku, prohlížím si blogy a najednou na mě vykoukne tvůj černoušek. Dostala jsem takovou chuť na bílou kávu, kterou mi dřív dělávala babička, že jsem si ji opět uvařila :)). Že ty mě potají směruješ ke krásnějším dnům ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, vlastně se snažím tebe i ostatní vést ke krásnějším dnům zcela veřejně, netajně ;-). Jsem šťastná, když cítím, že se mi to daří. :-*
      Melta, bílá káva, kakao...to jsou nápoje, kterým nikdy neřeknu "ne".

      Vymazat
    2. Pravda, kakao je proste kakao :) A bila kava od babicky je nezapomenutelna. A rada si do dneska delam caro s mlekem. Aspon rano, pres den pak piju kavu :)

      Vymazat
  30. Kafe bez kofeinu jsem ještě neměla. Dřív jsem kávu vůbec nepila a ted na ni mam občas obrovskou chut. Nechci jí pít každý den,ale když už, tak jsem za ni ráda. Moje mamka kafíčkuje pořád. Nojo, kafe a cigára...to je kombinace=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dullsi, to víš, všichni máme nějaké ty neřesti...U mě káva vždycky bez cigaret.
      Bezkofeinovku někdy zkus, nejlíp se pije v noci ;-).

      Vymazat
  31. Dýchla na mě vánoční atmosféra :) Díky Vivi!
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní15:53

    Pěkný článek a coby správná vetešnice, tu krabičku od kafe bych chtěla:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, ty krásný krabičky...já vím, nejde jim odolat. ;-)

      Vymazat
  33. Anonymní16:05

    Ahoj,tvé články nemají chybu.A tento je opravdu moc milý.Medovým medvídkem jsi mě vrátila do dětství(ano,je to dááávno),s bratrancem jsme si ho kupovali v Jednotě asi za 5kč,to byla dobrota...Krááásné vánoce ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to mě moooc těší. ;-)
      Medový medvídek je symbol i mého dětství, učitelky nám ho lily ve školce do čaje. Akorát teď už nestojí 5,-, ale 49,- (holt časy se mění, ale radost z maličkostí - ta je věčná). ;-)

      Vymazat
  34. Koukám že máš veselou partii ;-)

    OdpovědětVymazat
  35. Krásně napsáno! :)

    OdpovědětVymazat
  36. ♥ ♥ ♥ Jste všichni zlatí!

    OdpovědětVymazat
  37. Jeho medík Medvedík, to je spomienka na detstvo, pri pohlade na fotku mi hned naskocil usmev. Dávno som ho nevidela v obchodoch. Kafíčko ja moc nemusím, robilo mi šarapatu s tlakom a keď som vynechala, tak som mala bolehlav ako po žúrke :)) Takže radšej čajíkujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, však já piju dost kávy i za tebe ;-). Medového Medvedíka zase začali vyrábět - přání se plní, Bůh existuje :-D. Já medvídky s medem kupuju v Globusu a v Penny Marketu, ale podle mě časem musí zákonitě zaplavit všechny obchody...vlastně celý svět. :-D

      Vymazat
  38. miluju tvůj blog čím dál víc... :-) a černoušek? láska na první pohled, po novém roce musím objednat a ochutnat (do té doby mi snad zásoby kávy vydrží...) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leňulko, mám takovou radost, že se ti u mě líbí! ♥
      Kdyby ti zásoby kávy přece jen došly, neváhej a zaťukej u mě na okýnko...Vivi má zásoby kávy na pět let dopředu. ;-)

      Vymazat
  39. Ciao Cristina, sono felice :-), grazie mille.

    OdpovědětVymazat
  40. super článek, máš úžasný dar člověka potěšit a navnadit na to o čem píšeš, tak že teď mám chuť na tvé kafe, i když jinak kafe nepiji:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní20:26

    Lucianku, kavu sice nepiju (jsem cajova.. a taky rumova.. no dobre, hlavne vinova), ale s Tebou bych si ji i s chuti dala! Kor kdyby nam ji serviroval rozesmaty cernousek! :-)
    Kulovy blesk zboznuju! Tenhle rok jsem ho videla asi 4x?! A jeste Svetaky! Neprekonatelne filmy! Juj a toho medovyho medvidka jsem dostavala k Mikulasi (a jeste taky kousek uhli - prasknu to na sebe)!
    Krasny post! Dekuju!
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  42. Tak Vivi"brouku", kdy dáme spolu to kafée?:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připadá mi, že i "hned" je "pozdě". My dvě jsme spolu měly vypít už (hekto)litry kávy! Musíme to příští rok napravit ;-).

      Vymazat
  43. Kávu a s tebou? Vždycky! Myslím, že kdybys uspořádala nějaké setkání s Vivi (podmínka dárek káva ze světa), tak ji do konce života nebudeš muset kupovat. (no nebo klidně jiný dárek)

    Dnes jsem si jednu vypila na tvé zdraví hned po té, co jsem objevila to nádherné přání v poštovní schránce. Pěkně jsem si to přáníčko s kávou vychutnala. Děkuji mockrát za ten krásný moment. Jak ty to děláš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ty máš ale skvělé nápady ;-).
      Jsem ráda, že pošťáci nezklamali, a že jsem přispěla k tvé pohodě u kávy. Jsi moc milá!

      Vymazat
  44. Milá Lucinko, až nás pozveš na kafíčko, bedeš mít doma narváno, protože všechny přijdeme rády, i ty co kafe ani omylem :-). Já dnes zaháním nějaký smutek :-(...hmmm, vánoční nálada? :-( ...) , kafíkem, jak jinak,i když bych moc neměla..., ale nepohrdnu ani čajem, vínečkem, a třeba i horkou čokoládou přímo ze Švýcarska. Děkuji za poučení , černouška jsem neznala. Ještě se "uvidíme", že? je teprve čtvrtek...Dobrou noc, moje milá. Pusu H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, mít plný byt tak báječných a fantastických lidí, kteří se tady u mě na blogu sdružuju - to by bylo splnění mých tajných snů ;-).
      Tak na zdravíčko! ;-)

      Vymazat
  45. Hmm úplně tu kávu cítím až ke mně domů :-)

    OdpovědětVymazat
  46. To kafíčko cítím až sem! Přiznávám, že černouška neznám, jsem již několik let věrná Nespressu. Momentálně ujíždím na limitované edici kokosový a lískový ořech. Ale kávový sedánek miluju. Včera jsem si dala kávičku v sedm večer a v půl jedné jsem ještě balila dárky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, kávová oříšková edice, to zní báječně. Svým šálkem ťukám o tvůj a připíjím nám na šťastné blogování a žití v příštím roce. ♥

      Vymazat
  47. tak jsem se musela zasmát - nejsem jediná na světě, kdo strká balené cukříky (přiznávám, že si je odnáším z kaváren :-) do plechovky s černouškem, nemám jí přímo od kávy, ale zakoupenou s klasickým vintage vzorem (reklama na mouku a dvě malá děcka - http://www.franklinframesaltoona.com/catalog-altoona-pa-framing/prints/various-prints/n.-t.-swezeys-son--co.-flour-4998/ )
    já kávu miluji, ale už rok - kvůli zdravotn.stavu - smím pít již jen bezkofeinovou, moc jsi mě potěšila touto kávičkou, neznala jsem a už objednávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, tak ty taky? I já si odnáším z kaváren vždycky cukříky i malé sušenky nebo čokoládové mandličky (podle toho, co ke své kávě obdržím) ;-).
      Jsem moc ráda, že jsem tě mohla inspirovat. Dej mi pak vědět, když budeš mít chvilku, jak ti bezkofeinová Lucaffé káva chutná. Počítám, že si na ní pošmákneš. ;-)
      A tvoje plechovka je nááádherná!

      Vymazat
  48. Ahoj Vivi, tak ta je krásná! Černoušek je k sežrání! Já dneska kromě kouzelného balíčku od jedné úžasné dámy :-P dostala také nádhernou vanilkovou kávu od kamarádky, tak na Tebe myslím. :) Krásné svátky XXX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem já, Binn, píšu z firemního blogu, ach. :)

      Vymazat
    2. Binn, bezva - Benefit je v bezpečí u tebe, to jsem moc ráda. ;-) Firemní blog a práci už pomalu opouštěj a začni slavit Vánoce...první s Danečkem! ♥

      Vymazat
  49. Anonymní7:29

    Nemůžu si pomoct, ale tuhle kávu musím(!!!!!!!!!) po tvém skvělém článku mít! Aspoň neutratím peníze z vánoc za blbinky jako obvykle, ale koupím si dvě plechovky -už mám vybrané. Až kávu dopiju, bude to po tvém vzoru krásná nádobka na pastelky. Vivinko, můžeš mi slíbit, že příští rok budeš psát články každý den??? Závislá Míša.

    OdpovědětVymazat
  50. To je boží- nádherný článek, moc hezky napsané :)
    Jsi v tom strašně dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  51. zbožňujem tvoje články! :D :)

    OdpovědětVymazat
  52. Kafíčko - to je aspoň super téma! :)
    Vivi, děkuju za krásné vánoční přání a teď i za pěkný kávový článeček. Užij si kouzelné Vánoce a těším se na další tvé nápady ;)
    Alenka

    OdpovědětVymazat
  53. Ta crema na poslední fotce je "k nakousnutí" !!!!

    OdpovědětVymazat
  54. Dana1:23

    To je přece ta plechovka s černouškem, který drží plechovku s černouškem, který drží plechovku s černouškem, který drží plechovku s černouškem... :-)) a takhle až do nekonečna! Takže vlastně na jedné plechovce nemáš jednoho fešáka černouška, ale hned nekonečně mnoho fešáků černoušků ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dano, já jsem tak hloupá...mě tohle nikdy nenapadlo! To je paráda...nekonečné množství černoušků Lucaffé - nevím, co bych si přála víc? ;-)

      Vymazat
  55. Vivísku ! :)
    Ty dokážeš z každé maličkosti udělat tu nejzajímavější , nejbožejší a nejúspěšnější věc na světě , je to jako kdyby tato plechovka vystupovala někde v New Yourku , jak o ní tak básníš a popisuješ ji ! :) ...
    Kávu nepiju , ale s Tebou si ji určitě jednou dám ! ;)
    Jsi nejlepší ! :)
    Krásný předvánoční den ! :)

    OdpovědětVymazat
  56. Děkuju vám všem na neskutečně milé komentáře. Za chvíli odjíždím na svátky pryč a z dohledu počítače, ale ještě před odjezdem jsem si mohla přečíst vaše nejmilejší a legrační řádky od vás. ;-) Vážně všem moc moc děkuju. Jste naprosto úžasní!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  57. Milá VIVI, přeji ti krásné vánoční svátky plné pohody a štěstí.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  58. v pravom rade by som rada popriala krasne sviatky a v dalsom to, ze sice pravu kavu nepijem uspokojim sa s "neskou", ale v rodinne sa skusaju rozne typy, minuly piatok mama ochutnala cibetkovu, na ktoru sa uz chystala dlho a brat skonstatoval, ze najlepsie chutia zmiesane kavy..:)

    OdpovědětVymazat
  59. Milá Vivinko :) Ty by jsi mohla dělat v reklamě :) teď jsem dostala straaaaááááášně velkou chuť na kafe :)s černouškem sice(zatím) nemám, alespoň obyčejné si hnedka jdu dát :))))
    Krásné svátky Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  60. Kafíčko, mňammmm mňammmm......... Ty plechovky jsou úúúžasňákový, už jen kvůli tomu si pořídit celou sadu káviček :)

    OdpovědětVymazat
  61. Miluju kafe, tu chvilku pohody, kterou popisuješ, bych chtěla pořád a pořád. :)
    A černoušek je ode dneška můj favorit :))

    OdpovědětVymazat
  62. Když tu tak čtu vaše krásný slova, napadá mě, že vy - moji čtenáři jste pro mě tou nejlepší a nejvýznamnější dávkou energie a vzpruhou, které se ani ta nejlepší káva od Lucaffé nevyrovná. ;-) Jste naprosto úžasní! Díky, díky moc. :-*

    OdpovědětVymazat
  63. ach mňam!! <3
    ten medík a kafi <3
    my máme medík len od dedka,kt. ho sám vyrába:)
    Šťastný nový rok!! xx

    OdpovědětVymazat
  64. Olalá! ak teraz ku mne normálne sa priviala kávová vôňa a zvažujem, či si nedám.

    Čo sa mi páči, je ten medík - medvedík :)

    OdpovědětVymazat
  65. Po precteni tohoto clanku jsem si ihned musela 2 dozy Lucaffe objednat :-)

    OdpovědětVymazat