30.4.12

Minimalismus s plnou skrýší pokladů

Občas mě napadne, že bych měla zkusit žít skomně (můj milý muž by byl nadšený). Mít jen jeden hrneček, jeden talíř, jednu rtěnku, jedny šaty (- to už je ale opravdu bláznovství) a pročistit si hlavu.  Jenže pak otevřu sekretář v našem pokoji, kde mám některé své poklady a touha po "jednom hrnku" mě zase rychle přejde. Copak bych se mohla obejít bez barevných skleněných lahviček, saténových peněženek nebo francouzských svíček? Sice jsou obvykle všechny schované, protože mám ráda prostor nezatížený věcmi, ale ráda si občas beru do ruky pruhované krabice s mými poklady nebo otevírám sekretář (viz. fotky) a těším se. Plno věcí jsem si přivezla z Paříže, parfémky od Annick Goutal, šperky, staré módní časopisy a LP desky a to jsou teď mé nejmilejší poklady.
Na jednu stranu mám ráda prosté, jednoduché, stylově čisté věci a přírodní materiály (pokud se volí s citem, dokážou vytvořit netradiční a útulné bydlení), zároveň ale nikdy nedokážu odolat barevným vyšívaným polštářům z cest, spoustě knížek nebo roztomilým obrázkům od pouličních malířů...Tak kombinuju, měním a hraju si (ve svém šatníku i doma). A právě kombinování jednoduchých a zdobných kousků je největší zábava s originálním výsledkem.
Pokud na mě ale zase někdy sedne asketická nálada, rychle zavřu dvířka od sekretáře, kde jsou moje barevné holčičí poklady bezpečně uschovány a budu dělat, že jsem úplně chudá minimalistka a životem jdu jen s jedním batůžkem na zádech ;-). No dobře, ty batůžky budu mít tři, ale víte, jak to myslím? ;-)


 Jen se podívejte, jak je Vivi mezi svými serepetičkami spokojená...;-)

Fotky zleva: na bílém talířku ze starožitnictví nikdy nenajdete řízek s bramborovou kaší. Místo toho na něm servíruju Chanel miniaturky, rtěnku a šperky, které mám zrovna v oblibě.
"Živé květy" - stará voňavka, která má mezi mými poklady (jakožto milá památka po babičce) výsostné postavení. Ale radím - nečichat k ní ;-)

Vivi podpis

26.4.12

Mé snídaňové menu ve sprše? Neuhádnete..

Plním přání na počkání. Celá řada mých milých čtenářek si totiž stěžovala, že jim tu chybí častější představování kosmetiky, kterou mám ráda...takže po dnešním článku už nechci slyšet žádné hudrování! ;-)
Snídaně se nemá odbývat, a proto kromě kávy a chleba s marmeládou servíruju vydatnou kosmetickou péči. Před léty jsem objevila skandinávskou kosmetiku Fleur de Santé (to když jsem usilovně hledala značky, které respektují přírodu a netestují na zvířatech) a od té doby pravidelně plní moje koupelnové poličky. Světe div se, tentokrát se ale voňavé lahvičky FdS utábořily i v mé kuchyni. Nová kosmetická řada "jogurt s malinou" si o to vyloženě říká...
Ráno nikdy nedávám rozhovory...jedině až po sprše, ve které mi teď aktuálně dělá společnost voňavoučký, zklidňující jogurtový krém. Dovede mě ráno pohladit, potěšit a zároveň povzbudit (teď mluvím o svém muži, ach jistě, ale taky o tomhle mém chutném sprchovém krému) ;-). Další snídaňový chod - jogurtový deodorant s extraktem z malin, který nemůže v meníčku chybět! Víte přece dobře, jak je Vivi rozlítaná a chvilku neposedí...hm, tak proto potřebuju jemné, ale účinné antiperspirační "vonítko". Chvilku trvá, než po nanesení důkladně zaschne, ale zato se vám určitě nepřipomene bílými skvrnami na oblečení a účinkuje celý den (nejradši bych ho v létě rozdávala v MHD jako povinnou výbavu).
Mějte voněný den a pochutnejte si...:-*

Co jsem slovy nepopsala, to jsem ráno vyfotila:


Nenechte se zmást. Deodorant s malinama a jogurtem není k snědku, ale k nakousnutí! A to je přece jen trošku rozdíl. A propos...včera jsem usnula s časopisem Chuťovka Expres na obličeji...že já pořád myslim jen na to jídlo!?


Fotky zleva: nerada nové věci zkouším jen na sobě, takže jsem jogurtový deodorant aplikovala napřed parádnici z francouzské Elle...a vidíte, jak je spokojená?! A cože to skrývá můj omáčník z amsterodamského blešího trhu? Tušíte správně..! :-*




Vivi podpis

23.4.12

Nakonec to vždycky skončí ve vaně

Bláznivý víkend (tentokrát žádný koncert ani pyžamové odpoledne) s docela zajímavou statistikou: 20 obrovských pytlů s haraburdím vynošených z naší nově koupené chaty (původní majitelé nám v ní velkoryse "všechno nechali"...ach néé), 10 odchycených pavouků vypuštěných k sousedům, 1 myš a objevení úžasného starožitného dřezu (aspoň něco). V rychlém sledu pak nakupování pytlů na další harampádí, plachet na bílení, Primalexů, špachtlí, gumových rukavic a kbelíků. Vivi se v kutilských obchodech necítí dobře. Umí nakupovat hedvábné šátky, pánské košile (samozřejmě pro sebe), náhrdelníky, knížky, ostružinovou zmrzlinu, dobré víno, tělové krémy, parfémy a dárky k Vánocům, ale v "hobbymarketech" se úplně ztrácí. Není divu, že na konci víkendu má v hlavě jenom jednu jedinou myšlenku... 
...Na horkou vanu. Začínám nabírat energii už jen když se z koupelny ozve tekoucí vroucí voda, která se radostně proměňuje v blahodárnou pěnu. Hodinka ve vaně je lepší než 10 doktorů - tak se to přece říká, nebo né? ;-) Svíčky plápolají, víno ve skleničce ubývá, mozoly začínají měknout a než se mi na prstech objeví "varhánky", můžete se podívat na některé z věcí, které mi v koupelně dělají milou společnost...





1. fotka: zasklená koláž visí v naší koupelně už 4 roky a pořád se mi ještě neokoukala (použila jsem na ni tehdy fešandu z kalendáře Pussy Deluxe, staré reklamy, kolouška a dámu v lavoru) ;-). 
2. fotka: vám dobře známý panáček Sonny Angel si oblíbil - stejně jako já - olivový krém Ziaja (hydratuje jako o život, a tak se o něj se Sonnym pořád pereme).


Čtení knížek ve vaně se mi vymklo z rukou tolikrát, že mi v horké lázni dělají společnost už jen časopisy (tentokrát Elle Decoration). Levandulová sůl do koupele L´occitane, veselý tučňák 2 v 1 (rádio a alarm), čokoláda Toblerone spolu s Milkou (není nad klasiku) a olivový šampón a kondicionér L´occitane (ještě v původních lahvičkách, do kterých si přelévám nově zakoupený obsah - používám je už léta).  Tak - a teď mám z té horké vody opravdické "varhánky" na všech prstech...takže:  
z vany ven, pusu všem!




Vivi podpis

19.4.12

Špetka koření od Diora + gratulace

To jsou mi věci! Extravagantní John Galliano si pustil pusu na špacír, a tak mu Dior po létech ředitelování zamával na rozloučenou. Korunku šéfa v Dioru místo něj získal kreativní Raf Simons. A protože dnešní den je pro všechny, kteří mají na hlavě zlatou korunku, neváhala jsem ani na chvíli a pozvala Rafa do kuchyně. Tam jsem totiž královnou zase já (i když...zatím spíš jen princeznou). Při té příležitosti jsem mu ukázala svůj nový lak na nehty, ale ani se na něj nepodíval a měl oči jen pro vítězky mé Giveaway (však jsem vám to všechno vyfotila)...
Vím, že některé z vás kvůli výhře klečely na hrachu šeptajíce modlitbičky, ale nezoufejte, že jste třeba nevyhrály. Random je sice neúprosný, ale já nesnesu, aby byla některá z vás smutná. Takže tu mám pár dobrých zpráv:
1) Troufám si říct, že při další mé soutěži si přijde na své ještě víc mlsných jazýčků. Dior se mi sem totiž nevloudil jen tak náhodou. Dali jsme s Rafem Simonsem dohromady výhru pro příští vítězku a páni, povím vám, i já bych chtěla vyhrát. Christian Dior se sice ve skutečnosti s Coco vůbec nemuseli, ale my je milujeme oba, viďte?! ;-)
2) Pro soutěživé nátury, které rády pokoušejí štěstí (někomu to totiž vždycky vyjde, tak proč né vám?), a které si chtějí dopřát zbrusu nové šatečky, tu mám tip na soutěž o šaty v hodnotě 1000,-. Teď už Štěstí určitě přestane chodit po horách a dostane se rovnou k vám ;-).



Na fotce: nový ředitel značky Dior Raf Simons, korunka z papíru, kterou jsem mu vyrobila a můj nový lak na nehty Dior.


Jsem ráda, že šťastným vítězkám přišla pogratulovat i samotná Coco! Anne Richman, Ceady a Reb, užijte si svou výhru a pokud jste sdílely odkaz na soutěž, tak se navíc těšte, že tu s vámi udělám šíleně vážný, dospělácký rozhovor, ve kterém se budeme jenom smát a pošťuchovat. ;-)
Děkuju vám všem za úžasnou účast v soutěži i za postřehy, které určitě obohatí můj blog. Mám ty nejmilejší čtenáře na světě! Děkuju...


 
Vivi podpis

16.4.12

Ráno je krásnější večera

Když se ráno probudím, potřebuju ještě nějakou chvíli "trochu klidu", abych se pak mohla vrhnout do divoké reality celého dne, který končívá obvykle až v době, kdy už slepice tak 5 hodin spí...
Na startovní čáře nového dne musí být bezpodmínečně připravená voňavá káva se spoustou pěny (už jsem vám říkala, že moje první slovo nebylo "máma" ani "táta", ale "káva"?). Jakmile pevně držím horký šálek, začne mě probírat filmová desetiminutovka nebo chytám inspiraci v časopisech; a pokud mám čas aspoň na dvě stránky, nedočkavě beru do ruky rozečtenou knížku z předchozího večera.
To se ví, že přicházejí i bláznivě hektická rána (naštěstí asi jen třikrát do týdne), kdy odcházím z domu jen s jedním namalovaným okem, hladová a bez ponožky. Ale to nevadí, s tím se počítá. Pojďte se se mnou začíst, napít nebo zadívat a užijte si svůj den - určitě jste taky napnutí, jaký bude...



Co mě spolehlivě probere? Překvapující žhavé módní trendy, kaféčko, šikovná "skříňka Philips" pro pouštění filmů, knížka (Životopis Coco Chanel - seženete v Levných knihách za 99,-, věřte nebo ne. Pokud vás zajímá, jak chudé děvče ze sirotčince ke štěstí přišlo a proč nenávidělo Christiana Diora, tak si ve městě do Levných knih zaskočte. Cena je stejně krásná jako knížka samotná). ;-)


Se svým čerstvě zredukovaným šatníkem ráno nezápasím. Jarní očista mu prospěla a já v něm teď nacházím jen ty kousky, ve kterých se cítím opravdu dobře. Všechno co mám, mám ráda.
...Džíny, jednoduchá bavlněná tunika, výrazný šperk a roztomilá vintage kabelka...
A teď už se jen nechám překvapit, co přinese nový den...


Vivi podpis

12.4.12

Žádná není jako vy!

Kdo je Annick Goutal? Úžasná a osobitá dáma "parfumerářka", kterou nelze při návštěvě Paříže nenavštívit. A taky je to moje nejlepší kamarádka (i když se to už nedozví). Vyrábí totiž ty nejvoňavější parfémy, které mě provází každým ránem. To je pokušení!

S Annick a jejími vůněmi se to má tak: "obléknete" si její parfém a najednou vám připadá, že žádná jiná není jako vy. Zážitek, který Pařížanka Annick Goutal z Francie posílá, je výjimečným koktejlem emocí, tajuplnosti, energie a radosti ze života. 

Téměř každou "Gutalku" jsem si pořídila přes internet a zatím jsem ani jednou nešlápla vedle. Pokud máte trochu obavy z nákupu neznámé vůně, doporučuju si napřed objednat vzorky parfémů Annick Goutal, velký výběr najdete tady: http://www.parfums.cz/annick-goutal/vzorecky a pak už pěkně doma v klídku očichávat, snít a dopřávat si tahle malá francouzská potěšení po malých dávkách každý den ;-). Musíme se přece umět rozmazlovat!

 
Na fotce zleva: pohled Paříže (Ikea), knížka od Ines de la Fressange, něco málo z mého prádelníku, něžný parfém a tělové mléko od Annick Goutal Un Matin d´Orage (tak voní ráno po letní bouři).


Probudit se ráno po letní bouřce, nasednout na kolo (tak jako můj přívěsek na mobil Sonny Angel) a ject pro ty nejkřupavější rohlíčky na světě...Annick Goutal a její Un Matin d´Orage pojede samozřejmě se mnou...;-)
Annick Goutal: "Každý můj parfém je inspirovaný citem, kouskem mého života nebo velmi intenzivním zážitkem."
 
Vivi podpis

9.4.12

Můj velikonoční zajíc a Playboy?!

V plánu byly úplně obyčejné, klidné Velikonoce. Koupila jsem si nové tepláky a na zadní partii našila čepici (to aby vyšlupání pomlázkou tolik nebolelo), vystavila na poličku našeho velikonočního zajíce Edu a trpělivě (takovou mě nikdo nezná) čekala, až se v cibuli obarví vajíčka. Nebudu vám dlouze vyprávět o tom, jak se moje plány zhatily; Eda na poličce dlouho nevydržel a domluvil si focení do časopisu, který se čte obvykle pod rouškou večerního přítmí. Na jednu stranu se pochopitelně zlobím, ale na druhou jsem tak trošičku pyšná. Je to přece jen velký ušatý fešák (dánská značka Maileg umí zajíce skvěle), tak proč by se světu neukázal?!
Tak jsem vám právě představila svou nejoblíbenější neposednou velikonoční dekoraci a teď mi nezbývá než popřát vám krásné sváteční pondělí. :-*




Fotky:
1. "Easter bunny" si hraje na plájboje Edu
2. a 3. Při focení do časopisu byl víc než domluvný
4. A teď mu budeme zase domlouvat my, aby stál příští Velikonoce v klidu na polici
Vivi podpis

2.4.12

Giveaway...Chanel s překvapením

Při příležitosti mých prvních blogových narozenin vás toužím trošku rozmazlit a udělat vám radost, a tak je tu má první (mezinárodní) Giveaway. Kdo jiný by mi měl ve vašem rozmazlování lépe pomoct, než nestárnoucí  Chanel, perleťové pokušení (- hlavně k džínám a obyčejnému tričku) a moje oblíbená britská kosmetika Berkeley, která voní stejně půvabně, jako vypadá!?

A tady už jsou výhry, kterými vás budu hýčkat:
1. cena: rtěnka Chanel, perlový náhrdelník + překvapení
2. cena: tělové mléko Berkeley, perlový náramek + překvapení
3. cena: sprchový gel Berkeley, perlový náramek + překvapení

Co je potřeba udělat pro účast v soutěži?
Téměř nic. Stačí jen do komentářů napsat svůj e-mail a můžete připsat, co by vás u mě na blogu ještě bavilo

Doufám, že se budete dobře bavit a ve čtvrtek 19. dubna vám tady naleštěnou hlásnou troubou vyhlásím všechny vítěze ;-).


Vaši soutěžní motivaci jsem vám nafotila ze všech stran:

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Přidáno 13. dubna: Děkuju vám všem za hojnou účast a krásné komentáře. Chci vás jen ujistit, že každý z nich se na blogu zobrazí, ale vzhledem k jejich počtu přechází na další stránky - pokud tedy svůj komentář neuvidíte ihned po vložení, nevkládejte, prosím, nový, ale klikněte dole na "Načíst další..." a listujte. ;-)
Přeju vám hodně štěstí! :-*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Přidáno 19. dubna: článek se jmény šťastných výherců najdete tady 

Vivi podpis