11.3.13

5 věcí, které mě dělají šťastnou (v březnu)

Takových věcí a drobností, které mě těší, je plno (a nikdy jich není dost). Ranní obejmutí, vzkaz, který najdu na stolku, dobrá káva, objevení skvělého filmu, na plné pecky puštěný gramofon, dopis ve schránce, veselá brož ve tvaru pudlíka, osvěžující sprcha, navonění oblíbeným parfémem, nejhezčí oční stíny od Dr. Hauschka, čerstvě povlečená postel, nalezení dávno zapomenuté staré záložky do knížky (s "Vinetůem"!), nový přírůstek do mé sbírky elpíček, celerové řízečky, drobná úprava nebo změna v bytě a mohla bych pokračovat dál a dál (a nikdy neskončit).
A tak vám tu občas v rubrice "5 věcí, které mě dělají šťastnou" budu ukazovat, že maličkosti (všechny roztomilé a nezbytné "knick-knacks") pro radost jsou všude kolem nás, jen je potřeba mít pořád oči otevřené dokořán, abychom je nepřehlíželi. Najít si něco hezkého i ve zdánlivě všední situaci nebo obyčejné věci - to je ta "muška jenom zlatá", to je Štěstí. Život letí jak splašený Šemík, a proto si myslím, že by člověk neměl propásnout žádnou příležitost k úsměvu nebo k radosti. Dneska vám tu poprvé ukážu svůj výběr pěti věcí, které mi prošťastnily víkend.
Povíte mi, co potěšilo nebo rozveselilo vás?
PS: další pokračování "5 věcí, které mě dělají šťastnou" najdete tady.

Špendlíky na nástěnku ve tvaru srdíček (Kik).Vypadá to, že i papírky s úkoly a povinnostmi budou se srdíčkovými napínáčky vypadat o něco míň naléhavě.

Ptáček (Marks&Spencer), kterého jsem uchránila před uložením do vánoční krabice a putováním do sklepa. Místo ročního spánku mě bude provázet jarem. Je uhnízděný na látkové knížce (V. Hugo - Muž, který se směje) a výtiscích Vogue z Parisu. V pozadí soví taštička, která je tak krásná, že tu o ní určitě bude ještě řeč.

LP desky miluju, zvlášť takové, které dostanu jako dárek, a které mají nejen skvělý obsah, ale i obal (pokud možno správňácký "retro"). Včera mě napadlo připevnit pár obalů od svých elpíček na stěnu. Vypadá to originálně, zábavně a mám z toho radost.
Zleva: třpytivá kočičí maska na gumičku, LP deska Harry Belafonte - Calypso a francouzská LP deska Claudine.

Konečně jsem si koupila sadu štětců (ano, mám velké výtvarné plány) ;-). Než s nimi začnu tancovat po bílém plátně, uložila jsem je do skleničky od hořčice (hezké obaly nikdy nevyhazuju a používám je na plno různorodostí - třeba jako vázu nebo jako úložiště pro štětce).  
Zleva: stará dřevěná voňavka, toaletka Annick Goutal Un Matin d´Orage, malé sáňky a krabička s liškou s pohyblivýma očkama od přítelkyně Suzanne.

 Ve třetí třídě chtěl se mnou záložku do knížky s Vinnetouem vyměnit Mirek Čížků za 100 céček (a dokonce svítících), což byla nabídka, která se v té době skutečně neodmítala. Ovšem já odolala (vždyť jsem Vinnetoua, narozdíl od Mirka Čížků, několik týdnů milovala) a o víkendu jsem ji po dlouhých letech našla v krabici. Tak jsem zas o trochu šťastnější (už proto, že se mi bude záložka dobře hodit k mojí indiánské broži).

Vivi podpis

97 komentářů:

  1. Hello from Spain: I like your list of things that make you happy. I also like to read the 'Vogue'. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  2. tie srdiečkaaa:))) také by sa mi páčili na nástenke:))
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, ta zalozka mi uplne pripomnela me detstvi, mela jsem ji bych po segre a brachovi hodne a nachchazela jsem je v ruznych knizkach, taktez zdedenych :)
    Mam rada tyhle typy rubrik a lituju, ze jsem si o Vanocich nekoupila jednu z krasnych M&Sovych krabicek, kterou vidim na 4. fotce.:)
    Mne delaji radost ruzove tulipany, ktere jsem dostala a zabydlely se na toaletnim stolku a zitra si chystam koupim knizky vsech moznych receptu na salaty, tak ta mi, jak doufam bude delat radost a spolecnika dlouho a dlouho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, krabičky mají ještě ve vánočním výprodeji ;-). A každý rok má Marks&Spencer novou "koulící" kolekci.
      Máš krásné radosti..:-*

      Vymazat
  4. Tolik milých roztomilostí...mne si nejvíc získal ten ptáček. Toho bych si připínala večer k posteli a ráno na kytici na stole, odpoledne u pohovky při kafíčku.

    OdpovědětVymazat
  5. je pravda, že tie najjednoduchšie veci alebo maličkosti nám dokážu spraviť najväčšiu radosť:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Aaaaaaach, záložka s Vinetůem!!!! Tu jsem měla taky (kde je jí konec....)
    Jinak mě zaujal ten g r a m o f o n - to se dneska jen tak nevidí.
    Náš čtyřleťák je naštěstí poučen, takže ho velká černá "cédka" už nepřekvapují.

    OdpovědětVymazat
  7. kéž by si všichni uvědomovali, že maličkosti dělají život životem (a to včetně mě, nebot na to taky zapomínám a "radši" se stresuju blbostma) :)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní8:42

    Ty elpé desky na stěně jsou dokonalý nápad.Skoda,že já mám desky jen dvě a obaly mají potrhané.Mě nejvíc udělal radost tvůj krásný článek a sada pastelek,kterou jsem dostala v pátek k narozeninám. :) Míša

    OdpovědětVymazat
  9. Jé, zas jednou trocha vlídných slov po ránu :)

    Krásný start do nového týdne, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  10. Aaach, tie špendlíčky sú tak rozkošné! To verím, že musia zlepšiť deň aj keď človek nechce :)
    Mňa najviac potešilo, že som konečne aj u nás zohnali washi pásky a že mám kopu novej inšpirácie na vylepšenie toooľkých vecíí.. Už sa teším, keď sa do toho pustím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, washi pásky...bez nich by život nebyl tak fajn ;-)

      Vymazat
  11. Ahoj Vivi, uz sa tesim na tvoje vytvarne pociny :-) To je nahoda, ze akurat dnes rano som vyhrabala v mojom sufliku Bulharsku ruzu (drevena vonavka) a navonavkovala sa s nou :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je osud ;-). Akorát já bych si asi netroufla se s ní navonět. :-D

      Vymazat
  12. Ty srdíčkové špendlíčky jsou úžasné! A uchránit ptáčka před návratem do sklepa je skvělé rozhodnutí :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Mas pravdu Vivinko, malickosti su tie najkrajsie veci pod slnkom :) tesim sa na soviu tasticku. vyzera moc krasne :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Srdíčkové špendlíky jsou parádní :) Mně o víkendu asi největší radost udělal vyvedený maturitní ples, zejména to, jaký jsme měli úspěch s předtančením na bruslích! A taky následná afterparty, po které mi ráno vůbec nebylo špatně :))

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní10:18

    Umíš to Vivinko,radovat se ze života a přenášet radost na druhé.
    Štastný start do nového týdne!
    S.

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem naprosto zamilovaná do lišáka s koulícíma očima! :) Pamatuji si na samolepky, zejména pana melouna, po kterých jsem toužila jako dítě. Musím něco koulícího brzo pořídit! Viděla jsem dokonce soupravu takových očí, které si nalepíš, kam budeš chtít, letím pro ně :) Krásný den, Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, ty samolepky neměly chybu. Koulící oči objednávám ve velkém na Fleru. Je to neuvěřitelně vtipné a dají se nalepit vážně kamkoliv. ;-)

      Vymazat
    2. Kamkoli... hádej co mě napadlo... :D

      Vymazat
    3. Ty jedna prostopášnice. To by mě teda v životě nenapadlo :-)))))

      Vymazat
    4. Že jo, viď? A to si teprve představ výraz návštěvy, až to záchodové prkýnko zvedne a tam - kuk! :)

      Vymazat
    5. Reny, ty asi nevíš, že já mám extrémně živou představivost. Vidím ten "obrázek" se vším všudy...:-D

      Vymazat
  17. Máš tak príma články, rozjasňují den :) Jinak tu starou drřevěnou voňavku jsem měla jako malá..tedy hrála jsem si s tím obalem, který měla babička :) Hrozně se mi tenkrát líbil, ani nevím, kde vlastně skončil. A tu záložku :D taky myslím, že táta, když byl malý měl takovou. U mě právě probíhá soutěž, tak bych tě ráda pozvala :)

    OdpovědětVymazat
  18. tie pripinááááčkyyyy! ach. u nás v Kiku som nezohnala ani vintage magnetky a tipujem, že toto tam tiež nenájdem :-/ ja mám takú záložku Arabelu :o) dodnes ju používam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Suzi, Donny v komentáři pod tebou psala, že sehnala i srdíčka i hvězdičky, tak doufám, že budeš mít taky štěstí ;-). Jasně...jak jsem mohla zapomenout na záložku s Arabelou (tu taky musím někde doma mít!). :-*

      Vymazat
    2. tak sa tam vyberiem ešte raz a dúfam, že tentokrát to nebude zbytočne :-)

      Vymazat
    3. Anonymní7:41

      Ja som je tam kupila...hura! ;)

      Vymazat
  19. Vivi, neodpustím si ešte jden komentár. Mne sa tie srdiečka tak zapáčili, že som si ich hneď utekala kúpiť :) a snimi aj hviezdičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Donny, jé, tak to jsem moc ráda. Na hvězdičky jsem tam taky koukala, ale říkala jsem si, abych už toho "neměla moc"...ale možná se tam pro ně taky vrátím ;-). Přeju ti srdíčkověhvězdné odpoledne. :-*

      Vymazat
  20. To jsou nunatka:-):-):-) Vivinko moje mila, ty jsi tak nesmirne pozitivni:-):-) mne dela radost slunicko za okny-ne dnes, velky barevny hrnek na caj a moje dcera Sarinka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, děkuju, jsem moc ráda, že na Tebe takhle můj blog působí. Pozdravuj Sárinku (nebo Šárinku) ;-).

      Vymazat
  21. milucke vecicky.. hlavne ma zaujali stetce.. plne ta podporujem vo vytvarnych planoch a som zvadava na tvoje vytvory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, budem kresliť, až sa mi bude fajčiť za patama :-D

      Vymazat
  22. Za 100 svítících céček? Taková nabídka se neodmítá! Teda neodmítala. Ale když je v tom láska, tak chápu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lásku, i takovou, která trvá jen pár dnů, nevyměníš přece za nic :-)

      Vymazat
  23. Ty největší radosti často nacházíme blíž, kolem sebe, než by jsme si mysleli:-) Já jen, navíc k puse na dobré ráno od pana A.... a dobré snídani, kliknu na blog Vivi!...a koktejl dobré nálady, je zaručen:-D

    OdpovědětVymazat
  24. moc pěkný článek :) Vivi, ty mi vždycky zvedneš náladu! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Taková milé povídání...jako vždy :)
    A shodou okolností jsem podobného ptáčka zachránila při povánočním úklidu ozdůbek taky a mám ho od té doby na kalendáři na stole (je prostě úžasný!) a Harryho Belafonteho jsem si stahovala zrovna nedávno.

    J, není nad to se potěšit (zrovna se tu těším horkou kávou a tofíkem) a pak už zase hop-šup o práce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jů, tak to je skvělé, že znáš Harryho, ten kluk vážně umí zpívat! ;-)
      Až se ti naši ptáčci jednou sejdou, to teprve bude paráda! ;-)

      Vymazat
  26. Krabička s líškou je do-ko-na-lá!
    špendlíčky sú super, veľmi sa mi páčia, možno ich majú aj u nás, pôjdem sa pozrieť.
    No a že sa chystáš maľovať, sa teším, aj ja sa chystám. Ja mám štetce z veveričky (áno chudera veverička, dúfam, že jej chlpy dorástli).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, podle mých informací špendlíky mají i na Slovensku, takže možná budeme mít stejné ;-).
      Jaj, veverička chuďátko :-)

      Vymazat
  27. Ciao Vivi♥ Things that make you happy, make me happy too:) The photos are all so adorable! In love with the little bird and the owl bag:) Im curious to see you will do with the brushes:) Have a great week my friend, love and hugs!♥

    OdpovědětVymazat
  28. Všechny ty věci jsou úžasné, úplně z nich čiší pozitivní nálada :). Ten ptáček je super, sama jsem po nějakých pokukovala.

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní14:21

    Ty tvoje vinyly, to prostě nemá chybu . Kde je bereš, kočko ?
    Zdraví Lukáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lukáši, dostávám je, kupuju na bleších trzích, u bukinistů, v hudebninách, v antikvariátech, na Aukru...fantazii se meze nekladou. ;-)

      Vymazat
  30. Jééé Vivinko :) ty Tvé články zahřejí a rozjasní den :) jsi sluníčko v těchto zamračených dnech ♥ Co mě dělá šťastnou? :) Dneska mě potěšil hlavně Tento Tvůj článek :)
    Ty špendlíčky mě naprosto okouzlily už v náhledu na blogu :)) myslela jsem, že to jsou nějací noví gumoví medvídci :)) jsou nádherné :))) musím si pro ně o víkendu zajet do Kiku :) snad tam budou :))
    krásný den :))
    Jane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, jsem moc ráda, že tě můj článek potěšil a už teď jsem zvědavá, jestli budeme mít stejné srdíčkové špendlíky (mají i s hvězdičkama) ;-). A děkuju moc. :-*

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec zač :))) a těma špendlíkama se budu asi opičit po Tobě :)) jsem srdíčková maniačka :)))

      Vymazat
    3. To není opičení, to je INSPIROVÁNÍ ;-).

      Vymazat
  31. Je Vivi to je krása! :-)
    Já mám doma přesně tu stejnou dřevěnou voňavku. zrovna včera jsem si jí položila na poličku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně ;-). Hlavně se s ní nevonět. ;-)

      Vymazat
  32. Nádherný článek! A není občas otrava z tolika (i když krásných a dělající domov útulným) drobností otírat prach? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, Klári. Já mám vždycky vystaveno jen pár aktuálních maličkostí, které měním podle nálady a rozpoložení, jinak mám ráda prostor nezatížený věcmi, takže prach mě netrápí. ;-)

      Vymazat
  33. Máš pravdu jako vždy Vivi.Není nad to dělat si život krásnější malými radostmi,no a někdy jsou z nich pak i velké:-D Já miluju,když se kolem sebe podívám a mám srdce jako na dlani..Teď naposledy jsem si koupila 3D záložku,která visí hned vedle čtyřlístku...Ty sáňky jsou prostě úchvatné,a ty štětce vypadají,že budou malovat i sami:-D Dlouho jsem sháněla něco pěkného na štětce(ale na pudr),nakonec jsem si koupila z tvrzené pěny kelímek na tužky a mým štětcům se tam moc líbí,tak to mi taky udělalo velkou radost!A velkou radost mám,když kouknu k Tobě na blog a objevím další roztomilé okénko do tvého
    "já"...Krásný článek..vykouzlil mi úsměv na tváři...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, kelímek na tužky jako domov pro štětce na pudr, to je príma nápad. Mám ráda, když se používají věci pro jiný účel, než pro který byly vyrobeny. Je to o tolik zábavnější! ;-) Užívej si své malé (velké) radosti.
      A ještě - mám velikou radost z tvých slov, děkuju. ♥

      Vymazat
  34. Taky mám v pokoji dva ptáčky, které jsem čmajzla ze stromku. Úú jaro, kde je? :D
    Jinak na blogu už jsem sepsala své dojmy z kurzu, tak se můžeš mrknout ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní17:32

    Nemůžu si pomoct ty sáňky sou hrozně rotomilé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:45

      Vsechno je to roztomile :))

      Vymazat
    2. Vy jste roztomilý :-D

      Vymazat
  36. To je všechno tak roztomilý !

    OdpovědětVymazat
  37. kouzelné věci :) nedivím se, že ti zpříjemňují život. já jsem také nejšťastnější z drobností okolo sebe! Když se rozhlédnu po pokoji, u srdce mne okamžitě zahřeje má škraboška, překrásný dřevěný gramofon,lucerna se sobem, dřevěný symbol slovanského náboženství a především můj přenádherný hvězdný strop (mám ho tmavě modrý a na něm svítící hvězdy)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u tebe bych, milá Ann, mohla určitě spokojeně žít ;-).

      Vymazat
  38. Co vždy potěší mě? Plánování nových cest, vůně jara a dobré jídlo.
    Včera jsem měla velkou radost ze shledání s kamarádkou, z našeho posezení a dlouhé procházky kolem Labe plné povídání a plánování dalších setkání..

    OdpovědětVymazat
  39. Ptáček je ňuňací!

    Mně dnes udělaly největší radost dva páry nových bot. Konečně nějaké v mé velikosti :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu říkám pořádná radost! ;-) Já taky nikdy nezůstanu jen u jednoho páru...když už, tak už. ;-)

      Vymazat
  40. Krásne:) vtáčik a tie zlatučké srdiečka! No všetko vyzerá tak fajn,
    -Jajka
    sometimes-sad-artist.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní7:40

      Aj ja to všetko chcem :)

      Vymazat
  41. Anonymní21:58

    Nááádherné!Jak jen to děláš?Chci to taky umět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;-). Je za tím tvrdá dřina a moře potu :-).

      Vymazat
  42. Uplne, ale uplne s tvojou teoriou suhlasim a vsetkymi desiatimi sa k tvojmu textu pripajam. Malokto to chape (aj ked osadenstvo tu na tvojom blogu je skupinova vynimka :) ), no toto su moc dolezite veci!
    Ked sa tak okolo seba rozhliadnem, tak ja vlastne zijem v obklopeni malych radosti...a nastastie vzdy najdem aj spriaznene duse (i ked su vzacne), ktore to so mnou zdielaju a to je potom radost nie dvojnasobna, ale aspon stonasobna! :D
    Paap Vivinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tinuško, ach, ty mi tak rozumíš, že to snad už ani víc nejde. ♥

      Vymazat
  43. Tvoje príspevky mi robia véééľmi dobre :)))

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní0:45

    Vivi, v sobotu som v záhrade objavila prvú kvitnúcu snežienku! U nás je ešte veľa snehu,takže je to vzácnosť, preto som sa jej až neskutočne potešila...
    Teší ma tiež pohľad na Veľkonočné tvorenie - pár halúzok vo váze + ozdoby vlastná tvorba.
    Dnes ma ešte prekvapila kamarátka s vianočným darčekom!!!!Potešila. Darčeky milujem vždy.
    Pozdravujem ťa.
    "Keď priatelia prestanú byť k sebe úprimní a užitoční, svet stráca zo svojho jasu."
    (Anatole Broyard)
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, máš úžasně milé a něžné radosti.
      A jsi důkazem toho, že Vánoce jsou tak trošku celý rok, když chceme ;-).
      Děkuju za další moudrý citát, už jich mám od Tebe nejmíň stovku a všechny pečlivě uschované. Tak ať nikdy neztratíme jas. ;-)

      Vymazat
  45. Vivi, zase další nádherný článek!!! Naprosto souhlasím, že by se měl člověk radovat z maličkostí. Ty špednlíčky by mi taky udělaly roznou radost. A mě dělají šťastnou i ty tvoje skvělé články. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mě zase dělají radost krásný komentáře. ;-) Děkuju.

      Vymazat
  46. Tý brďo, záložka s Vinnetouem! Tu nemám. Zato mám s Rumcajsem, heč! :-) Záložky totiž sbírám a jelikož pracuji v knihovně, tak občas nějakou tu zastrčenou záložku v knížce objevím. Ale pšt, nikomu to neříkej! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu máme Vinetůa, Arabelu a teď ještě Rumcajse...skvělá společnost se tu schází :-). Že já se nestala knihovnicí! ;-)

      Vymazat
  47. Moc pěkný článek! Mě dělají nevějští radost, když si můžu naplánovat den pro sebe, třeba s přítelem nebo kamarádkami! :)
    A taky mi dělá obrovskou radost koupit si třeba novou knihu (po třech hodinách v knihkupectví:D) nebo třeba dobré jídlo. Jéé mně dělá radost tolik věcí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pyžamový den, dobrá jídlo, nová knížka...máš skvělý "radovací" vkus ;-).

      Vymazat
  48. Děkuji převelice, za tak milý komentář :)
    www.callmeketrin.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Anonymní21:18

    Vivinko, to je úžasný článek.! Na tvém blogu je člověku moc moc dobře. Anitta :**

    OdpovědětVymazat
  50. Návštěva tvého blogu mi vždycky zvedne náladu.... Pár vlídných slov a skvělé fotografie ;) chci se ale optati čímpach pořizuješ ty fotečky ;) Fotky jsou překrasne.. ta kompozice atd. prost kouzelne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andie, děkuju ti za milá slova. ♥
      A mám radost, že se ti líbí moje fotky. Můj společník pro focení je malý Nikon P300. Moc dobře se mi s ním fotí hlavně veverky z Doby ledový, tak tě někdy "vyblejsknu". ;-)

      Vymazat
  51. Vivinko, život je potřeba si zpříjemňovat pořád. :) Naprosto mě dostal lišák s jezdícíma očima, ty očka si musím pořídit a už vím, kam s nimi. Záchodové prkýnko to sice nebude, ale bude to diář v práci, nějak si ho musím opět odlišit od ostatních. :) Jinak připínáčky jsou roztomilé a elpíčka vypadají dobře.

    OdpovědětVymazat
  52. Největší radost mi právě teď udělalo přečtení tvého článku a fotky. A řada komentářů od skvělých lidí, kteří podobně jako ty umí rozjasnit pohled na život kolem, který se nám vytrvale snaží zastínit nejeden Mrakomor. Díky.

    OdpovědětVymazat
  53. Děkuju vám všem ;-)

    OdpovědětVymazat
  54. Anonymní21:55

    Nádherné, inspirativní. Mě dělá šťastnou, že jsem objevila tvůj blog (teď si vůbec nedělám legraci, myslím to vážně). Jsi úžasná! ❤
    L.

    OdpovědětVymazat