14.3.13

Můj francouzský den

Možná jste si taky všimli, že někdy mají všední dny uličnické tendence úplně splynout v jednu rozmazanou šmouhu. Každý den si je až příliš podobný s tím druhým, sotva člověk (zvlášť ten na volné noze) rozliší úterý od středy. Ale já se takovým "splývavým dnům" ráda bráním. Chci, aby každý můj den byl něčím zvláštní a zapamatovatelný. Jsem milovnicí "tématických dnů". Je to taková malá hra, zpestřuje pracovní týden a dává každému dni jasný obrys. A protože jsem o víkendu po dlouhé době otevřela knížku Se šarmem Pařížanky, používám zase výraznou rtěnku Chanel a teta Jarmila žijící v Paříži ráno psala, že u nich právě sněží (zasněžená pařížská romantika?), dostala jsem chuť na den ryze francouzský. 

Začal snídaní, která voněla místy v Provence, legrační francouzskou hudbou a sladkými bagetkami. Já i můj muž jsme ctitelé dobrého jídla. Kupujeme si všelijaké pochoutky, zajímají nás nové chutě, nové vjemy a rádi si dopřáváme, pokud je to možné, dlouhé snídaně. Na cestách, ale i v Čechách se pídíme po různých obchůdcích, které jsou zaměřené na lahůdky a občas uděláme skvělý objev. Tentokrát patří potlesk mému muži, který vypátral obchod Miluju-Provence.cz, a tak si můžeme dělat doma ty nejlepší snídaně (i večeře...ty jejich tapenády!). Objevem roku je pro mě marmeláda z lesních jahod (máme už druhé balení) a kaštanová pasta s malým klukem Kaštánkem na obalu. Říkáte si, že bych možná měla při svém apetitu navštívit nějaké výživové poradenství? Asi máte pravdu, ale napřed vás i sebe zvu k řádně prostřenému stolu. ;) Poradci počkají.


Zleva: látkový notýsek, rtěnka Chanel, tradiční francouzský nugát s jahodami a mandlemi z Montelimaru, knížka Se šarmem Pařížanky a mé dnešní šperky (zelený medailon jsem měla při své první cestě do Francie).

Je příjemné snídat v pravé francouzské pidi kavárničce, kde mají tak málo místa, že hosté musí sedět na sobě ;-), ale i doma si člověk může dopřát nevšední zážitky. (Tuhle a následující dvě fotky jsem pořídila v kavárně v Rue Barrault.)

A tady už jsme zase u mě doma. Zleva: marmeláda z lesních jahod a můj oblíbený mini košíček s máslem.

Zleva: fr. Vogue, čaj Kusmi tea v krabičce a kaštanová pasta - to je vážně láska s velkým L. To, že mají všechny cizokrajné lahůdky krásný obal, je sice mému muži asi úplně jedno, ale pro mě je to velmi důležitý bonus (vždyť mě znáte).

Mléčné houstičky chutnají dobře s máslem, kaštanovým krémem i s marmeládou. A karamely v roztomilé plechové bandasce...ty chutnají dobře s čímkoliv (doma je přede mnou musí schovávat, abych je nesnědla na posezení).
Pokud ještě neznáte roztomilý obchůdek Miluju-Provence.cz, určitě ho navštivte. A pokud ho znáte, zajímalo by mě, co je tam vaším favoritem a zda jste už ochutnali "Jedlou levanduli" (mě už totiž dlouho láká).

Vivi podpis

100 komentářů:

  1. Milá Vivi, to je naprosto luxusní článek! Tu atmosféru cítím až u nás doma! Tak si krásně užij svůj tématický den. Mě nejvíc láká ta kniha. Připisuji na seznam. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  2. Vivi, tématický den je báječný nápad! Jsi skvělá myslitelka. Kam na ty nápady chodíš? Dnes to ale já budu muset smíchat: anglickou snídaní začnu, pak balení do Japonska, v poledne francouzské brambory a večer mexická restaurace a k tomu trocha Itálie vedle v kavárně...takže mne čeká den globalizační. Sice to není tak romantické a poetické, ale určitě si to užiju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslitelka...tak to už mi dlouho nikdo neřekl :-D. Nápadů je moře, jen mít čas je všechny realizovat.
      Výborně...jsi dokonale multikulturní ;-).

      Vymazat
  3. Moje dni sú asi často Francúzskom inšpirované. Už som dokonca u seba objavila závislosť na croissantoch, takmer vždy ku káve si musím v pekárni nejaký kúpiť. (A knihu "Se šarmem Parížanky" som dostala na Vianoce) :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší jsou ty máslové ;-).
      Vidím, že Ježíšek má vynikající vkus. ;-)

      Vymazat
  4. Můj jediný tématický den je většinou o víkendu a je to Pyžamový den (a asi nemusím vysvětlovat o co jde :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pyžamové dny jsou nejlepší tématické dny na světě :-)

      Vymazat
  5. Skvělý článek Vivi! Naprosto s tebou souhlasím, protože mám to taky takové.. když jsou pracovní dny, tak je jeden den stejnej jak ten druhej, budu muset taky začít s tím něco dělat.. a možná že se dám na ty témata.. to zní zajímavě ;))
    jinak díky těm fotkám jídla mi teď kručí v žaludku ;-D

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní8:58

    Bajecne lahudky !Mela jsem jenom jednou levandulovou zmrzlinu, ale do dnes na ni vzpominam . :) Diky za zprijemneni dne.
    Misa S.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásný článek Vivi :) láká mě z fotek tolik věcí...francouzský nugát, marmeláda z lesních jahod, kaštanová pasta....to zní naprosto úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že dnes se vydám do práce ve stylu Audrey ..
    Díky za inspiraci, Vivi !!!
    El.

    OdpovědětVymazat
  9. Hmmm...marmeláda z lesních jahod...úplně cítím tu vůni. A knížku také musím prozkoumat!

    OdpovědětVymazat
  10. Taky bych chtěla takovou rtěnku. :) Je moc pěkné že si tak zpestřuješ dny, ale to by si nebyla ty Vivi, kdyby jsi měla normální den, a to je na tom to pěkný. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vivi, ty moje Mon Cheri, ak nemáš na nás všetkých nastavenú petit webkamerku a tajne nás ňou nepozoruješ, ako sa pri tvojich úžasných článkoch tvárime, rada ti to živo opíšem:)
    Zobúdzam sa. Sneží. Zapínam comp a plieskam sa dlaňou o čelo: „Francúzsky deň!“ Zmienka o Paríži - silno sa mi cnie už v úvode. Gaštanová pasta – čítam opakovane, neverím, valím oči a hovorím si po našom: „Tak to si zabila!“:) Pri marmeláde z lesných jahôd však prichádza roznežnené: „Oooou... a aaaawwwwwww...“. Lásku k lesným jahodám ale prerušuje óbr smiech. Čo to? Jáj, to ja. Pučím sa a veselím nad tým, "že hosté musí sedět na sobě":))) xixi, takto to vie vystihnúť len Vivi:) Tie kaviarne milujem a cez tvoje foto z Rue Barrault cítim ich vôňu až sem:)
    Maj sa najfrancúzskejšie!:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju! A budu si číst tvůj milý komentář klidně desetkrát za sebou...je totiž senzační ;-).

      Vymazat
  12. To je boží! Na chvíli jsem se ocitla ve Francii. Chystáme se tam už několik let na dovolenou, a pořád to nějak nevychází, ale tento rok už se tam prostě musím podívat!!! :)
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná stylová inspirace. Hned mám chuť na čerstvý croissant. A knížka o šarmu od francouzky? To si musím někdy přečíst!

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, tematické dny, to je nápad :o)! Zrovna tenhle týden se mi zdá že je pořád jeden a ten samý den, žádná změna, všechno splývá do beztvaré hmoty.. Jdu vymýšlet témata, díky za inspiraci :o)! Hezký den Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: jak chutná kaštanová pasta? :o)

      Vymazat
    2. Milá Deni, jsem moc ráda, že jsem tě inspirovala. To je přesně ono, někdy prostě dny běží a slévají se v jednu šmouhu. Vyraž do boje se zábavně tématickými dny! ;-)
      PS: sladce, slaďoučce. Chutná jako desetihodinový spánek, jako plný soudek medu, jako pusa z lásky...ochutnej ;-).

      Vymazat
    3. Anonymní13:57

      To je jako z té pohádky o Chytré horákyni "Co je nejsladší na světě?" :) Ty jsi prostě naše pohádková víla viď? P.

      Vymazat
  15. Anonymní9:50

    Ach,ty tvoje fotky!Miluju!Hosté sedící na sobě mě pobavili,budu se muset jet do Francie také podívat.Napřed ale pořádně prozokumám obchůdek z Provance. ;) Mává ti Danielka

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní9:52

    Máš vždycky krásné fotky, jen se nad nimi rozplývat! Na marmelády moc nejsem, ale takovouhle královskou francouzskou snídaní bych si klidně dopřála! Tak ti přeju abys takových "nesplynutých" dní nacházela stále víc :**

    OdpovědětVymazat
  17. mnam Vivinko to vyzera velmi chutne :) ja mam blizko prace jeden francuzsky obchodik s delikatesmi, ktory vlastni jedna sarmantna francuzska a ma rozkosny prizvuk :) prednedavnom som tam ocinovi kupila lahodne pasteky a nevedel si ich vynachvalit :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, takový obchůdek v blízkosti práce bych brala. Ráno bych si tam vždycky nakoupila košíček mlsnot a pak bych jen jedla a ochutnávala a v práci nic nedělala...zdá se mi to jako skvělý nápad. :-)

      Vymazat
  18. Knizka je skvela, ked budem velka, kupim si aj ruz od Chanelu ;-) Krasny den prajem!

    OdpovědětVymazat
  19. tvuj blog teha memu tehotenstvi vzdy velke chute :) a chtela byhc take rtenku chanel! uh!

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem toho názoru, že kdo jednou navštíví Paříž, bude ji navěky milovat. Stalo se to i mně. Tvůj článek mi dovolil zavzpomínat na ty krásné chvíle, které tam vždy prožívám.
    Děkuji Vivi:*

    OdpovědětVymazat
  21. Hello from Spain, i love France and french food. The pastry is Delicious. I adore your french day. Nice pics. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  22. milujem tieto tvoje články Vivi

    OdpovědětVymazat
  23. skvelý článok, milujem Francúzsko :)
    Kniha je skvelá!

    OdpovědětVymazat
  24. Vivinko, to je opět parádní článek. Hned jak přijdu domů, tak mrknu na stránky Miluju-Provence.cz, protože to bude něco pro milovníka Francie jako jsem já a hlavně pro mojí mlsnou pusu. :)
    Mně třeba dny nesplývají, občas bych mohla použít hlášku z filmu Líbáš jako ďábel: "Každej den mě nas**e někdo jinej". Ale já se snažím nebýt sprostá a nerozčilovat se, i když občas to nejde. :) Tvůj nápad na rozlišení dnu je parádní.
    P.S. Před chvilkuo jsem se rozčilovala nad e-mailem od zákazníka, ale jen co jsem nakoukla k tobě, tak mi to přešlo. Díky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, tak to je bájo, že tě díky mému článku přešel vztek na zákazníka (měla bych publikovat články asi desetkrát denně, viď?) ;-).
      A děkuju - pobavila jsi mě. ;-)

      Vymazat
    2. Občas by přišlo vhod, kdyby bylo více článků v jeden, ale vím, že je to náročné. :) Každopádně se vždy těším na nový článek, který hned zpříjemní den.
      P.S. Asi k objenávce přihodím i marseillské mýdlo. Před pár lety jsem ho mívala ve skříni a krásně mi voněly věci po něm. :)

      Vymazat
  25. Paráda...úplne sa usmievam po prečítaní tohto článku...v Paríži som bola dvakrát a okrem toho niekoľkokrát vo Francúzsku, takže viem, že tento deň musel byť krásny...posledného pol roka mám pocit, že mi dni úplne splývajú a ako vidím, vždy sa s tým dá niečo robiť...napríklad takéto niečo úžasné ako si si vymyslela ty! Prajem ti krásny deň a ďakujem za skvelú ideu!

    alliknowaboutcosmetics.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  26. Paříž a celkově Francie jsou mojí cestovatelskou láskou odmalička, takže jsi mi dnes opravdu kápla do noty ♥ a na onen obchůdek se právě jdu podívat :)

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivi, právě jsem objevila tvůj blog a první článek je o Francii, zemi to mé zaslíbené :-)
    Není nad dlouhé snídaně! Obzvlášť gurmánské ;-) Křupavá bagetka, croissant a café au lait je must have. Když jsou k tomu výtečné zavařeniny nebo kaštanový krém, je to nebe na zemi. Krém z kaštanů si od loňska dělám vlastní, s malou tubou bychom u nás nedali ani jednu snídani ;-)
    Jídlo z levandule těžko doporučovat, někdo má rád, někdo nesnáší. Ochutnala jsem toho hodně a mé pocity jsou smíšené. Vizuálně je to většinou skvělé, chuťově jak kdy. Když se dá levandule přiměřeně tak buď příjemně překvapí nebo se v ingrediencích ztratí (takže zůstane jen ten design). Když se to přežene, je to too much, moc levandulové, moc mýdlové, moc voňavé.
    Knížku od Ines de la Fressange jsem dlouze prolistovala v knihkupectví a moc se mi líbila. Do košíku jsem nakonec nepřihodila, sama jsem v Paříži žila 13 let, tak to pro mě byla spíš inspirace k nostalgickému ohlédnutí.
    Obchůdek Miluju Provence jsem neznala, teď díky tobě vím kam odkazovat české blogerky pro ingredience provensálských receptů na mém blogu :-)
    Z Provence přeje více takových snídaní,
    Anýzovka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anýzovko, jsem moc ráda, že jsi mě navštívila a navíc tu nechala tak milý a inspirativní komentář. Vidím, že naše chutě i naše lásky jsou si víc než pododné. Znovu si čtu větu: "Krém z kaštanů si od loňska dělám vlastní" a úplně se mi tají dech. Ty jsi úžasná! Umění vlastnoruční výroby kaštanového krému bych vyměnila za umění nakreslit psa, který vypadá jako liška (to fakt umim) ;-)).
      Moc zajímavě popsané levandulové chutě. Chápu, takže může to být buď ráj nebo peklo na zemi...nu, vyzkouším a přikloním se k některé z variant (snad k té první).
      Ach ovšem, žít 13 let v Paříži, tak si nekupuju knížku Se šarmem Pařížanky a místo toho napíšu svou vlastní. ;-)
      Děkuju mockrát, a věřím, že se tu nevidíme naposledy.

      Vymazat
  28. Vypadá to úžasně :). V Paříži jsem nikdy nebyla, ale po dočtení se cítím skoro jako kdyby ano :). Skvělý článek :).

    OdpovědětVymazat
  29. Dear Vivi♥ You made me dream and for a bit I was in Paris:) You know, I also have that book, so nice and full of Parisian style! Yum yum for all the treats you featured^^ Love chestnut paste, especially the jam, too sweet and delicious! Have a great day my cherie, bisou♥

    OdpovědětVymazat
  30. ešteže si to čítam pri tanieri s rizotom, lebo inak by som skolabovala kvôli akútnemu návalu vlčieho hladu :)

    OdpovědětVymazat
  31. Jak chutná kaštanová pasta? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sladce, slaďoučce. Chutná jako desetihodinový spánek, jako plný soudek medu, jako pusa z lásky...ochutnej ;-).

      Vymazat
  32. Chci se dožít dne kdy bude viset Vivi - ehm, tedy její obraz v každé škole a bude učit děti, jak neztratit tu hravou radost ze života, která je jim vlastní! Krásný článek, děkuji! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, vystihla si to přesně! Nemá cenu ani nic dodávat.
      Vivi, krom všech těch lahůdek ještě ta Marseillská mýdla. Tos mi zas zavařila :o)

      Vymazat
    2. Vy mě rozesmíváte, děvčata. ;-) Hlavně, abych nevisela vedle Zemana, to by mě zabilo :-)).

      Vymazat
    3. Jasně, že ne vedle, ale místo!!! Ono mezi námi děvčaty - i Švejk by se tam vyjímal lépe než Zeman, ten byl aspoň pro zasmání ,o)

      Vymazat
    4. Jo takhle - tak to je ovšem vymyšleno úžasně! ;-) Děkuju všem svým voličům (tedy tobě a Tuttobene) za podporu :-).
      Švejka bych brala všema deseti...nikdy nelhal a byl to dobrák od kosti (pravý opak našeho pana Karla). Co naděláme - budoucnost už není co bývala. ;-)

      Vymazat
    5. Chichi, ty mi dáváš! :D Budoucnost už není co bývala je skoro jako moje oblíbené - Mír koláčům! (piece of cake - jak kdysi přeložil jeden nejmenovaný kamarád) :)

      Vymazat
    6. Milá Reny, my dvě se setkat a přizvat k tomu naše kamarády, to by mohl být večírek století. Já bych na něj vzala svou kamarádku, která si nedala vymluvit, že jedno veleznámé přísloví zní přesně takhle: "Každý je strůjcem svého pána". ;-) Tak jen dodnes nevím jakého pána a jestli k tomu náhodou není potřeba trocha štěstí a pár mírových koláčků :-D.

      Vymazat
    7. A tak pán byl zřejmě myšlen papírový nebo třeba z modelíny, však fantazii se meze nekladou a ve Tvém případě už vůbec ne ,o)

      Vymazat
  33. skvele a inspirativne mila Vivi! :) zlievajuce dni pozname... a dlhe snidane nastastie tiez ;) tiez sme s muzom ich velkymi priaznivcami

    krasnu parizsku naladicku zelam aj dalej, a ja idem pracovat na tom, aby sa tento den nezlial ani nahodou! :)
    PS: so sarmom parizanky by som kupila mamke na narodky, a teraz este viac :)
    papa :*

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní14:04

    Děkuji za pozvání k snídani,byla skvělá a krááásně se četla.

    OdpovědětVymazat
  35. Jeden croisant, prosím! A taky všechny ostatní věci k jídlu! :)) Mňam!
    A jinak rtěnka Chanel je klasa! ;)

    OdpovědětVymazat
  36. V Paríži som bola pred pár dňami a musím povedať, že si skvele imitovala FR deň :) Milujem tú romantiku, ale marcipan som nemala..

    OdpovědětVymazat
  37. Jestli mám jednu výhodu, tak to, že máme každý den tématický - "francouzský" . Je jasné, že pan A.... má o to zásluhu:-)
    Sněhovou nadílku si opravdu severozápad Francie užil, jako na Aljašce. A moje levandulové mlsání? Miluji levandulový pastovaný med!Mńam!!!:-D A kaštanový krém, zkusila jsi z něho upéci bábovku(recept je na mém blogu)?
    Pá,pá naše
    "francouzsko a lásko"!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj pan Božský, pan A...to je zkrátka pravý muž plný inspirace. ;-)
      Paříž dneska jako o Vánocích...nevadilo by mi tam při tom čekání na jaro strávit pár zasněžených dnů...;-).
      Levandulový med mám už několika lidmi doporučený a pohár netrpělivosti přetekl tvým komentářem :-D. Med musím zkrátka bez meškání mít! ;-)
      Bábovka z kaštanového krému zní fantasticky, už jsem ji u tebe okukovala, ale když já obvykle sním půlku tuby u nočního filmu a zbytek ráno, takže příště si musím pořídit tubičky aspoň tři a z jedné udělat pochoutky ála Lezarts.

      Vymazat
  38. Pěkný tématický den :)) Kaštanovka je nejlepší na podobně lazených palačinkách...v Paříži jsou skoro všude rychle k dostání ...mm ^^ a jinak pro další zkoušení lahůdek doporučuji tuto stránku http://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/francouzsky-obchudek :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel sním kaštánkový krém vždycky dřív, než z něj stačím připravit nějaký pokrm, ale na palačinkách si ho dokážu živě představit.
      Děkuju za skvělý tip, lahůdek není nikdy dost ;-).

      Vymazat
  39. Vivi, jako vždy skvělý nápad :)). Už se těším, až francouzský den vpadne i do mého života.

    OdpovědětVymazat
  40. Hmmm... Takovou snídani bych si nechala líbit! Když jsme byli v Paříži, každý ráno jsem měla teplý, křehoučky croissant :) Mňam! A knížku dostala mamka k Vánocům a já už jí mam taky přečtenou. Moc se mi líbila a ty ilustrace jsou povedený, co? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křehoučké croissanty...co může být ráno lepšího?! ;-)
      Ilustrace jsou hodně legrační, Inés je všeumělka.

      Vymazat
  41. To je opravdu perfektní nápad udělat si takový tématický den, naprosto jsi mě inspirovala, děkuji Ti!! :*

    OdpovědětVymazat
  42. Anonymní20:05

    Vivi,možná by se ti mohla líbit knížka od Suzanne Kubelka Ofélie se učí plavat.Vždy mi dokáže zvednout náladu.I ostatní knížky od této spisovatelky se krásně čtou a mám je moc ráda..Nejraději mám ještě Madam dnes přijde později a Hrad mám,hledám prince.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsi mě překvapila...tipy na knížky zvedající náladu jsem v komentářích u dnešního článku nečekala a rozhodně si je píšu na knižní seznam. Knížka Ofélie se učí plavat je mi povědomá, ale ještě jsem neměla tu čest zalézt si s ní pod deku a začíst se. Seženu, přečtu, těším se a děkuju ;-).

      Vymazat
  43. Krásná inspirace, asi si zítra ráno rozpeču croisant a dám si na něj třešňovou marmeládu. Jen škoda, že se tu nedají koupit Kusmi tea...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, tak to na tebe budu zítra ráno myslet (pravděpodobně budeme snídat stejné pochoutky). ;-) A s těmi čaji Kusmi tea je snad jen otázka času, než budou k dostání i v ČR (anebo je tu druhá možnost - sbalit si kufřík polepený nálepkami z cest a vyrazit přímo za nosem do Parisu) ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní21:47

      Čaje Kusmi tea jsou u nás k dostaní!! Mají je v obchodě Silkwood v Praze v ulici v Jámě - poměrně širokou nabídku! Plánují prý i eshop :) Takže super! Miluju Kusmi Tea! Jo a mají je za stejné ceny jako v Paříži, což je v ČR docela raritka... vyjímečně někdo, kdo nás nechce oškubat...

      Vymazat
    3. Úžasná zpráva! Děkuju za ni. Já to pořád říkám, že zázraky se dějí. ;-)

      Vymazat
  44. Nádhera, nádhera, nádhera, nádhera.... nedávno jsem objevil tvůj blog a je to nádhera! Jsi tak pozitivní a tak krásně píšeš že si občas říkám... Někdo by jí měl dát nobelovu cenu za nádhernost... jsi skvělá. Vše máš tak originální a veselé a vždy mi rozjasníš celý den. Nic mi nechybí.... dokud si nepřečtu nějaký tvůj článek :-D pak musím mít vše co v něm zmiňuješ!! :-D je tu nádherné a už mám tento blog nastavený jako domovskou stránku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, doopravdický muž na mém blogu a ještě tak milý! Úplně jsi mi prošťastnil večer. Děkuju moc, Tome. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní13:56

      Je nás tu mužů určitě víc. Zdraví Pavel :o)

      Vymazat
  45. Milá Vivi, zase jednou moc krásný článek! V září se chystáme s přítelem do Paříže, tak mě tak hezky naladil. A domácí marmeládu z jahod a čokoládový med ve francouzském stylu z farmářského trhu jsem si užívala o víkendu, protože je koupila moje úžasná skorotchýně, mňam! :) A dovoluji si Tě pozvat k sobě na giveaway:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/03/jarni-obdarovavani-aneb-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  46. Dneska jsem měla den blbec a už jsem šla do postele, abych ho zaspala. Jenže pak jsem si vzpoměla, že je čtvrtek a to mívá přece Vivinka článek!!! Vstala jsem, našla tu další nádherný článek a den blbec je pryč :))) Ze srdce děkuju :))

    OdpovědětVymazat
  47. potěšila jsi mě tímto článkem, protože i já miluji Provence a snad se mi letos podaří se tam podívat, děkuji za tip na web stránky, neznala jsem je, zdravím http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  48. Vivi, když mě neinspiruješ úžasnou kosmetikou, tak rozhodně jídlem a tvým fotografickým nadáním! :) Budu teď muset celou noc myslet na francouzský nugát s jahodami a mandlemi, vypadá krásně, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  49. Ach Vivi, Francie, Paříž, tak ráda bych se tam zase vydala. Udělám si dnes francouzský den a začnu kávou a croissantem :-) Pa, pa Monika

    OdpovědětVymazat
  50. Nevím jak to děláš Vivi, ale opět si mi kápla do noty. I když nemám čas jako dřív..psát ti obdivné komentáře, dnes si ho udělám. Naprosto jsi mě dostala odkazem na obchůdek, protože Mairseillským mýdlem mi voní celá šatna..a já se marně shaním po dalších mýdlech této značky..a ty mi je takto naservíruješ..jsem radostí bez sebe..takže opět Díky VIVI!!

    OdpovědětVymazat
  51. Moc vám všem děkuju za úžasný komentáře. Mám z nich velikánskou radost a jsem ráda, že jsme si tu spolu tak krásně užili francouzský den. ♥

    OdpovědětVymazat
  52. Ach jak já miluju Francii a hlavně Paříž! Tu knížku mám také, je skvělá!
    Žaneta z www.fashionissue.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Vivinečko moje milovaná !
    Ten zelený medajlonek je úžasný , miluju takovéhle krásné náhrdelníky ze kterých " srší " příběh ! :)
    A mimochodem ve Francii budu bydlet ! ;) Můžeš bydlet poblíž mě , budeme mít baráčky které budou mít levandulové záhonky ! ÁCH ! :)

    OdpovědětVymazat
  54. Vivi Tvé články jsou opravdu nádhera. Vždycky mi zvednou náladu a udělají radost. To jak dokážeš krásně popsat každodenní maličkosti nám ukazuje kolik je věcí z kterých se můžeme radovat. :)

    Doufám že se mi podaří vytvořit alespoň z poloviny tak milý a krásný blog jako Tobě.
    Budu moc ráda, když ten můj taky navštívíš a třeba zanecháš komentář, radu, cokoliv. :)
    Navíc zrovna probíhá giveaway o kosmetické balíčky v čele s laky svítícími ve tmě. :P

    Děkuji a přeji pěkný den,

    Nicca,
    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  55. Milá Vivi, ani nevíš jak já ti rozumím.
    Díky Tobě jsem objevila skvělý obchůdek. Spousta věcí, které jsem si dovezla z Provence, mi už dochází. Tak teď vím, kde si zas můžu doplnit zásoby.
    Díky a přeji nám všem více takových francouzských dnů.
    Domenica
    http://lepetitedomenica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  56. Drahá Vivinko..
    Tvé fotky jsou opravadu tak kreativní:-)pořád nemohu zapomenout na Pána úžasného s klaunským nosem:-)Tvůj článek mě zase rozněžnil a zavzpomínala jsem na svůj pobyt ve Francii..Věřím,že se tam brzy zase podívám i s dětmi..Každopádně mám jedno velké přání..V létě si udělám výlet a až budete dělat s mužem snídani ala France,tak se nechám drze pozvat:-)ve vaší společnosti to bude jistě zážitek:-)
    Měj krásné dny díky za ulítlou písničku,je super!!!!
    Bi

    OdpovědětVymazat
  57. Ma chére Vivi,
    francouzský den je skvělý nápad a obdivuju, že si s manželem najdete čas se trochu rozmazlit. Ta marmeláda z lesních jahod zní (a umím si představit i tu vůni) úžasně. Taky často otvírám pařížskou knížku a jen se trochu nechám "ofouknout" pařížským povětřím, když nemám moc dobrou náladu.
    Hezké pondělí ;)

    OdpovědětVymazat
  58. Jůůůůů. Taky jsem nedávno po delší době otevřela knížku Se šarmem Pařížanky. Ta knížka má svoje velké kouzlo. Mňam, všechny ty delikatesy, jakožto výživový mág bych mohla hudrovat, ale já jásám. Takovéto francouzské zpestření jídelníčku, to je pohlazení nejen chuťových buněk, ale i duševní.
    Moc zdravím (po delší době:)
    Ani

    OdpovědětVymazat
  59. Děkuju vám všem za nejmilejší komentáře. Čtu si je, usmívám se, těším se z nich a představuju si, jak jednou uděláme velký společený nálet do francouzských končin...Vivi a její milovaní čtenáři na jednom místě, se spoustou francouzského vína, marmeládek, kaštanových past a puntíkatých šatů. Určitě se mi tenhle sen jednou splní ;-).

    OdpovědětVymazat
  60. To není možné, jak jsem já, milá Vivi, mohla přehlednout tento článek. Ach ne! Teprve teď se tu kochám a děkuji ti, za nádhernou francouzskou atmosféru, už mi chybí a není nad to si ji udělat klidně i v teple českého domova. Pain au lait si ve Francii vždy užívám, slaný karamel k tomu.. neznám nic lepšího!

    OdpovědětVymazat
  61. Chanel! :D Ta knížka Se šarmem Pařížanky je skvělá, prohlížela jsem pár listů u učitelky :))

    OdpovědětVymazat
  62. Anonymní22:08

    Drahá Vivi, před pár dny jsem si díky tvému článku v tomto obchůdku udělala objednávku! Všechno je mnam mnam a navíc jsem objednala i mýdla! :) Těším se na další tvé články.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  63. Rtěnka Chanel, ta knížka.... taky bych jela do Paříže :)

    OdpovědětVymazat
  64. Díky za tip na skvělý obchůdek "Miluju Provence"! :)

    OdpovědětVymazat
  65. Děkuju všem za superbezva komentáře. :-**

    OdpovědětVymazat
  66. Anonymní14:24

    Ahoj, Poraďte mi, koukám na obchůdek miluju provance a přemýšlím co hodit do "piknikového koše" :) K čemu se používá jedná levandule? Dá se z ní dělat sirup?
    PS: Nevíte o nějakém místečku v Praze, které bude romantické a klidné pro piknik ve dvou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z jedlé levandule dělá moje maminka zrmzlinu nebo vynikající limonádu a já zase zkoušela levanduli přidat do bábovky podle tohoto receptu:
      http://varecha.pravda.sk/recepty/levandulova-babovka-fotorecept/19041-recept.html
      V obchůdku MilujuProvance je dobré koupit úplně všechno :)), je úžasný! Po Vivince článku jsem si tam udělala radost už několikrát, naštěstí jsem z Prahy, takže si můžu do jejich kameného obchodu dojít všechno ovonět :)).

      Vymazat
    2. Milé čtenářky,moc Vám děkujeme za milé odezvy a Vivi za krásný článek o Francii.
      Co do piknikového koše? Určitě nesmí chybět lilková tapenáda s bagetkou,ta je určitě ze všech nej.Máme i spousty paštik,rilletes
      http://www.miluju-provence.cz/foie-gras/rilletta-sardinka-s-whisky.html takhle je nej.
      A kdo miluje sladké jako já,jahodový nugát s mandlemi je opravdu nej!!!
      Z levandule je prý dobré i krém brulleé :)
      Za týden jedeme do Provence tak zase přivezeme levandulový sirup který je prý dobrý i se sektem:)
      Tak krásné léto holky Zuzka z Miluju Provence

      Vymazat
    3. Anonymní12:06

      Když to tady tak čtu, mám také chuť vyrazit na piknik. Tento článek jsem tu nějak přehlédla, dnes jsem šmejdila po tvém blogu a vidím, že existuje na českém trhu nádherný francouzký obchůdek. Jdu ho okamžitě prozkoumat!
      Markéta

      Vymazat
  67. Ahoj všichni, je mi potěšením sdílet skvělé svědectví o DR SUNNY, že přinesl štěstí zpět do mé rodiny. Opravdu chci celému světu říct, že existuje kouzelník jménem DR SUNNY, který je tak skutečný a opravdový. Nikdy jsem v žádnou z těchto věcí nevěřil, ale když jsem na 1 rok ztratil svou ženu, potřeboval jsem pomoc, dokud jsem nenašel skvělého kouzelníka a on mě ujistil, že dostanu svou ženu zpět za pouhých 48 hodin, ale měl jsem pochybnosti. . a poté, co bylo kouzlo sesláno o 48 hodin později, právě když sesílatel kouzla řekl, že mi zazvonil telefon a překvapivě to byla moje žena, která mi poslední 1 rok nezavolala a omluvila se za bolest, kterou měla. způsobila mi to a řekla mi, že je připravena přijít pro mě domů. Dr. SUNNY jí dal opravdu najevo, jak moc ji miluje a potřebuje ji. A také jí otevřel oči, aby si představila, kolik lásky spolu musíme sdílet. Budu i nadále sdílet toto svědectví po celém světě. Všem díky Dr. SUNNYMU za dobrou práci, kterou pro mě odvedl. Kontaktujte ho hned, protože je velmi mocný a vždy vám pomůže. Věřte mu a udělejte vše, co od vás žádá, a nikdy o něm v žádném případě nepochybujte. váš WhatsApp +2348082943805 nebo e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

    OdpovědětVymazat