18.5.13

Víkendové užívání aneb svačina pro bezchybnou pleť

Je víkend, volno, sluníčko. Ideální příležitost dopřát si "nicnedělací" den a vyrazit brzy ráno na trh (já běžím za chvilku). A cestou z trhu, s košíkem plným lučního kvítí, žlutých narcisků a domácích ředkviček, si sednout na lavičku a vychutnat si točenou míchanou zmrzlinu (ostružina/vanilka, prosím). A pak...káva v oblíbené kavárně a nové šaty z toho milého krámku na náměstí (anoooo). Myslím, že dnešní den bude prostě úžasný! 

Ale než vyrazíme prožít všechny ty roztomilé víkendové okamžiky, je potřeba připravit svačinu (pro sebe na cestu koláč s meruňkami a pro svou pleť pořádnou ovocnou nálož). Malinová pleťová maska, banánový korektor a broskvový BB krém Skinfood Peach Sake Pore - to je ovocný koktejl, díky kterému si pleť spokojeně pomlaskává a olizuje se až za ušima. Pojďme si všechny ty dobroty z pruhovaného sáčku postupně vyndavat a odkrývat jejich tajné trumfy.

Pokud se jedná o emoce nebo názory, tak si na nějaké skrývání a chození kolem horké kaše nepotrpím. Ovšem skrýt nějaký ten nedostatek pleti, to je jiná - k tomu se nechám přemluvit lehce. A banánový korektor od Skinfood mě dokonce ani nemusel přemlouvat. Otevřela jsem ho, vykoukla na mě jemně voňavá tyčinka a tvářila se, že je připravená zakrýt všechno, nač si jen pomyslím. Neměla jsem zrovna "svůj den", a tak jsem s korektorem vyrazila do boje proti nedostatkům a nechala jsem se jeho šikovností tak unést, že jsem si s ním málem zakryla i nos mezi očima.
Zdálo se mi, že výsledek je bezva, a když jsem pak odpoledne své známé vyprávěla zážitky z koncertu z předešlé noci, nechápavě se mě zeptala: "jak to děláš, že celou noc nespíš a pak máš tak hezkou pleť?", jen jsem se "chichúňala pod fúsky" (jak říká moje nejlepší přítelkyně ze Slovenska). "Banánovník" zakryl kruhy pod očima, které by mě jinak z ponocování usvědčily, naprosto spolehlivě. A poradí si i s jinými karamboly, jako jsou třeba jizvy nebo rozšířené žilky; pupínky jsou pro něj zanedbatelná hračka. Když jsem zjistila, že funguje, hned jsem vytočila z obalu celou tyčinku, abych se podívala, jestli je korektoru dost. Je. takže až bude mít můj muž další koncert se svou kapelou, určitě přijdu. S Banánovníkem pak mou pleť zas nějak zvládneme.

Dalším svačinovým chodem hned po banánovém korektoru je BB krém s broskvovými výtažky. Moje pleť si na něm pochutnává a má můj slib, že jí ho budu dopřávat pravidelně. Těším se každý den i z jeho obalu, který je zářivý, broskvově lákavý a víčko vypadá jako dřevěné - velký fešák. Hodí se pro smíšenou (hlásím se) nebo mastnou pleť. Obsahuje pumpičku s přesným dávkováním, takže ani kapička nepřijde nazmar. Krém je lehoučký, nemastný, snadno roztíratelný, poctivě kryje nedostatky a přirozeně splývá s pletí, voní broskvově a díky SPF 20 chrání před sluníčkem. Zkrátka s vervou bojuje za bezchybnou pleť, ale pozor - jeho zbraně jsou mírumilovné a jemné, je to takový malý broskvový pacifista. Napřed jsem si říkala, že si ho budu šetřit a používat ho jen při "speciálních příležitostech", aby mi vydržel co nejdéle. Ale člověk míní a pleť mění - moje tváře ho chtějí každý den a já je chápu, rozumím všemu, co mi říkají, a tak se BB od Skinfood stane mým věrným parťákem (na dlouhooo).

Malinová maska Missha Pure Source je vyrobená z čisté bavlny a nasáknutá výtažky z korejské maliny. Šťavnatou pleťovou nálož jsem si užila ještě víc, když jsem ji dala na chvíli do ledničky a teprve potom s ní nakrmila pleť. Maska se nechává působit 20 minut, což je ideální doba pro pojídání čerstvých jahod, malinových bonbónů a prohlížení knížky od Jiřího Kahouna "Zvířátka z malinové paseky" - takový malý dvacetiminutový malinovo-jahodový mejdan.

Vivi je...Banana girl! Stačí koupit kilo banánů, udělat si z nich sukýnku, použít korektor Banana Concealer Stick a pak už nezbývá než si s malými opičími kamarády vesele tancovat v rytmu Banana boat song.

Broskvový BB krém, vkladní knížka a deníček z mládí jsou v šuplíku s prádlem v bezpečí. Aspoň doufám.
*
Všetky tri šťavnato ovocné pokrmy, ktoré veľmi rada raňajkuje moja pleť, sú z obchodu bbcreamshop.sk, kde sa servírujú pochúťky pre žiarivú a spokojnú pleť. Prajem vám, nech si pochutnáte aj vy!
Vivi podpis

61 komentářů:

  1. Vivi,to jsi mne rozesmála s korektorem :))). Doufám,že si dnešek užiješ,protože tady od noci leje a leje! Krásný víkend Martina!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju vám všem za nejmilejší komentáře. Ze sobotního trhu jsem se vrátila až v neděli večer ;-), a s velkou radostí jsem si přečetla vaše vzkazy. Jste superbezva, děkuju moc. :-*

      Vymazat
  2. Vivi, za okny sluníčko a před sebou tvůj sobotní článek, den nemohl začít líp :).Svačina vypadá fantasticky!!

    OdpovědětVymazat
  3. :D:D Milá Vivi,moj posledný post je rovnako o produkte SkinFood s odkazom na daný shop:D Raz darmo,máš skvelý vkus :)))) Samozrejme,tá tvoje recenzia je úplneže najviac top! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A btw-celkom si nie som istá či si rodená češka alebo slovenka,pretože oba jazykmi sa vyjadruješ bezchybne! :)

      Vymazat
    2. Ďakujem, ďakujem (aj za tu pochvalu slovenčiny), som veľmi rada a bežím sa k tebe na recenziu pozrieť ;-).

      Vymazat
  4. Miluju korejskou kosmetiku,takže Pan broskvový BB krém,teda v bezpečí rozhodně není.Skinfood mají nejen úžasné obaly plné ovoce a zeleniny...a to je zdravé,že?:-) Ale dostávají mě vůní a funkčností.Nedávno jsem si pořídila Royal honey mask i krém a je to bezva dvojka.Takže jsi mi Vivinko dnes připravila laskominky....ten Pan bébé...ach jo,asi bude můj:-D No a jestli korektor je banánový,tak chci i tu sukni a jdu tančit...Páni to je ale krásný den:-D..To já zase tuhle prubla krém missha super aqua cell renew snail,sahám na obličej a sakra není můj..a proč mám místo obličeje dětskej zadek?:-D..Kouknu do zrcadla a jsem to já,ale pořád tam byl ten úžasnej samet...hm,to teď budou asi moje radosti na dlouho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, Royal honey a missha super aqua cell renew snail...už si píšu na seznam. Co má ráda moje Betty, to bude mít ráda i Vivi (taky chci dětskou prdýlku na tváři) ;-).

      Vymazat
  5. To je taká milá recenzia, že by som si najradšej všetko kúpila :D Minimálne BB cream mi dochádza, tak nad nejakým odtiaľ možno pouvažujem :) Nech ti víkend vyjde krásne! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivinko,

    tak nejvíce mne uchvátila malinová maska! Miluji maliny v jakékoli podobě. Vždy přemýšlím kde sháníš tak skvělé výrobky. Ještě že tě mám, díky tobě vždy objevím něco nového. Takže už vím čím si dnes udělám radost. Měj se krásně drahá Viv :)

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  7. Hezké fotky, miluju jahody!!

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní8:59

    Draha Vivi,
    dnesnim clankem jsi mi zpusobila nezmernou radost.

    Schanim uz par mesicu nejaky spolehlivy bb cream a korektor pro svou svetlou pokozku a trada, zajdu na pravidelnou navstevu k Vivi a mam to tu jako na dlani!! To neni vsechno!Jeste jsem rozklikla odkaz na Banana Boat Song a to je proste nadherna uzasna pisnicka! Ja te nemit, tak nevim nevim. :*

    Liba Marketa :*

    OdpovědětVymazat
  9. Banana girl mě pobavila :D A ten korektor mě láká. Nezalézá do vrásek? Do těch mých zaleze i nezalezitelný... Jo a ještě, kde se dá sehnat? Našla jsem jen něco na zahraničních eshopech, ale možná jsem málo hledala :/ Kdyžtak děkuju :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to vidím, že zasílají i do ČR, to jsme zase byla trochu slepá... Takže už mě zajímá jen to zalézání :)

      Vymazat
    2. Milá Nikol, nebyla jsem na počítači, ale už jsem tu a žhavím klávesnici, abych Ti odpověděla. Korektor nikam nezalézá, aspoň tedy mně ne. Krásně zakryje rozšířené žilky, pupínky a vyplní nějaké případné jizvičky. Pod oči bych ho aplikovala spíš jen výjimečně (po tahu, když má člověk tmavé "stíny" pod očima) ;-). Jinak jeho konzistence není na aplikaci okolo očí tak vhodná jako třeba tekuté korektory.
      V článku je odkaz přímo na korektor hned pod fotkou a na konci jsou uvedené webové stránky, ale jak vidím, už jsi to všechno objevila ;-). Pokud si ho budeš kupovat, dej mi pak, prosím, vědět, jak jsi s ním spokojená. Vždycky mě moc zajímají zkušenosti ostatních. Děkuju, pá.

      Vymazat
    3. Díky, Vivi, díky :) Právě jsme si myslela, že by mohl mít krémovější konzistenci a být i na ty kruhy, jak píšeš. Škoda, jinak bych ho asi objednala. Mám okolo očí hlubší vrásky, kam zaleze vše. A to korektor vklepávám.
      Ale bánánový korektor.... Přeci ho možná časem zkusím, eshop je už v záložkách, tak jen na to po výplatě z letní brigády nezapomenout :) Uvidím, jestli neobjevím jiný zázrak na pytle :)
      A vědět bych určitě dala, to se neboj :) A vůbec si nelam hlavu, že je tu odpověď teď. Jsem za ní ráda :) Papa

      Vymazat
    4. Anonymní22:32

      Čtu si vaše "vlákno" a z dovolením bych přispěla svou troškou do mlýna. Tento korektor mám doma, objednávala jsem ho sice ze zahraničí, ale je to ten samý. Používám ho na kruhy pod očima i na flíčky po akné. Má vynikající krycí schopnosti a pod oči jej dávám tak, že korektor napřed nanesu na prst, trochu jej zahrřeji, kápnu kapku pleťového oleje, smíchám a nanesu. Takto mi zakryje kruhy perfketně, ale okolo očí mám jen jemné vrásky, tak nevím, jak je to u hlubších.
      Přeji krásný večer Vivi i Nikol.
      Jana

      Vymazat
    5. Jé děkujeme za postřehy :) To s olejem je skvělá finta :) Takže bych ho zkusila? :)

      Vymazat
    6. Anonymní23:32

      Risk je zisk :)
      J.

      Vymazat
    7. Jů, tady to žije ;-).
      Nikol, rozhodně si myslím, že i kdyby náhodou korektor nezafungoval "pod očima", využiješ ho na jiné "rošťárny", které nám pleť občas servíruje.
      Jani, opravdu máš při aplikaci pod oči skvělou fintu, ale já bych měla malý problém. Pleťové olejíčky se mi nesmí dostat do očí, takže bych musela být při nanášení a míchání obzvláště obezřetná (ale určitě tvůj trik zkusím).

      Vymazat
  10. Samozřejmě ten korektor asi musím mít... Zrovna nějaký ideální hledám... Jako kdyby jsi to Vivi věděla... Takhle mi tahat penízky z kapsy!
    :*

    OdpovědětVymazat
  11. Vivi, moc me bavi tvoje fotky i text:)
    rada bych te pozvala ke mne na giveaway o kozenou kabelku
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  12. krásné fotky jako vždy a bezva článek. Dostala jsem chut na ty jahody :)

    OdpovědětVymazat
  13. Vivi, ty umíš všechno tak kouzelně vylíčit, že vše opět vidím v jasných barvách, cítím čistou vůni a jako bych to všechno vnímala i na své pleti :) Další krásný slunný článek, díky!
    PS. Pan manžel tak kapeluje, jo? Doufám, že dáš tajný tip, kde můžeme pohladit naše kulturní já! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, jsem ráda, že se ti článek líbil. Mně se zase moc líbí náramek z "pravých lesních jahůdek", který od Tebe mám, a který mi dělal přes víkend milou společnost!;-)
      Budeš muset přifrčet do jižních Čech a pořádně to na koncertě rozjedeme ;-). Třeba hned ve čtvrtek v Budějovicích nebo pak další týden v Kraselově a v létě pak na různých festivalech. Žůžo. ;-)

      Vymazat
    2. Tak na festival se nechám nalákat! :)

      Vymazat
    3. už se nemůžu dočkat! ;-)

      Vymazat
  14. Přečíst si o ovocných dobrůtkách naší Vivi, zlepšit si tak náladu, uvařit si velký hrnek kafe a může se pokračovat ve státnicovém učení. Hned to jde lépe!

    OdpovědětVymazat
  15. Takéto krycie vecičky by sa teda zišli aj mne, tolko chváli v jednom článku :)

    OdpovědětVymazat
  16. Na ten cedníček jsem koukala před týdnem , strašně jsem ho chtěla , ale mamka nepovolila... :( Jé dokonalej ! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Hello my dear Vivi, for sure a brunch like this looks so nice, adorable and funny:) All the stuff seems really good, in particular I'm curious about the BB cream, love the products who got fruit scent, they make me want to eat!:P Kisses and hugs my friend, have a lovely and sunny weekend♥

    OdpovědětVymazat
  18. Tak takovýhle korektor bych potřebovala taky. Asi zvážím, kam příště zainvestuju. :) Protože o zkouškovém vypadám vždy jak největší zombík :)

    A s tou zmrzkou si mi udělala veliké chutě... hned bych na ní vyrazila, kdyby ji u nás někde točili ! :)

    Přeju pěkný víkend ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Len jedna veta: Ty si genius Vivi!

    (nikdy nikdy nepochopim, kam chodis na tie skvele napady, dejove linie a vsetko! to cele je obrovska ovocna bomba! :) strasne ma to bavi... :))

    A este cestne priznavam, ze bez tvojich clankov sa u mna po niekolkych dnoch hlasia abstinencne priznaky.
    ...hmm. musim sa nad sebou zamysliet...;)

    Krasny vikend moja mila :**
    t.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá TinTin, tu tvou první "len jednu větu" bych si nejradši vytiskla a zarámovala, ale vypadalo by to jako silně vyvinutý sklon k narcisismu, tak si jen občas budu chodit tvůj komentář (tajně) číst ;-).
      Strašně jsi zlatá, ďakujem, som šťastna (aj za tvoju závislosť) ;-).

      Vymazat
  20. ty mas vzdy tak roztomile posty!

    OdpovědětVymazat
  21. Ou jéé, ty môj ovocníček, to si ma zase roztancovala - krásnymi fotkami, songom aj opičkou... (a ja teraz neviem prestať a k tancu nutne potrebujem tú banánovú sukničku!:) (...Viví, myslíš na to, na čo ja? Naše kostýmy!;-)). Nehovoriac o tom, že tu mám tiež pár opičiek, ktoré mi skáču po hlave aj po klávesnici a dožadujú sa toho zázračneho korektoru;). No, ten budeme asi musieť na našom turné rozdávať rovno k vstupenkám:P *chichúňam sa* ;-)♥
    P.S. Vivinkina slovenčina je čím dál lepčí!:-***

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíku, samozrejme, môj miláčik, na kostýmoch už sa pracuje, makám na tom vo dne v noci, banánová suknička sa šije hneď dvakrát;-))
      PS: slovenčinu ešte musím vypilovať, ale mám skvelú učiteľku - moju Dandelijonku ;-).

      Vymazat
  22. Hmmmm, taková porce ovoce, až se sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné prádlo :-) moc hezký článek a ten banánový korektor musím mít!

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní17:56

    máš tak nádherné fotky, blog. a píšeš tak roztomilo a tie fotky sú také roztomilé. chcela by som ťa stretnúť. ten korektor ma zaujal, :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem veľmi pekne. Stretnúť ma? Taký skvelý nápad! Tak treba zajtra v päť. ;-) Teším sa.

      Vymazat
  25. Pekný článok aj fotky. Páči sa mi aj kusok tej slovenčiny:)... Ako inak:)
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  26. Páni, jdu hledat ten BB krém, jeden mám ale přijde mi dost mastný tak hledám jinou variantu.. A jestli tenhle voní po broskvích tak je to jasný favorit :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní19:28

      Ja uz jsem si ho objednala u pritele. Mam za dva tydny narozeniny a pry uz ho dostanu, tak jsem nadsena ;). Diky ti Vivi! S.

      Vymazat
  27. Článek se ti moc povedl!

    OdpovědětVymazat
  28. Z ovocné kosmetiky mám vždycky hlad :-) Ale nemůžu si pomoci... Dnes to byl zatím jenom sprchový gel s čokoládou a pomerančem... Trpím pavlovovým reflexem, hned sliním :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Trikrát mňam ! Zbožňujem ovocné kozmetické výrobky, pretože ich mňam mňam vôňa ma samú "núti" a láka k pravidelnejšej starostlivosti. Ach. Asi si po tomto týždni spravím radosť a venujem si malý voňavý BB krémik. Krásne typy Vivinka :-* Až som z nich vyhladla!

    OdpovědětVymazat
  30. A já se musím učit.. to je hnus :D. Ale dobrovolně zvolený :).

    OdpovědětVymazat
  31. Zase mám, co dohánět. Super tipy, Vivi! Ten banánový korektor se mi moc zamlouvá, takže si ho určitě musím objednat. :) JEn by mě zajímalo, jak dlouho trvá doručení, když je to ze Slovenska? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, balíček jsem měla doma "meteleskem bleskem", tzn. asi za tři dny ;-).

      Vymazat
  32. Drahá Vivi, len ty vieš takýmto záhadným spôsobom zlepšiť deň pár slovami :) Krásny článok. Až mi pleť zaplakala po tom BBčku. Nuž, budem jej musieť spraviť radosť :)

    OdpovědětVymazat
  33. Vivinko, tak takovéhle parádění bych si taky nechala líbit! Na trh půjdu až v sobotu, ale zítra se projdu kolem řeky a na závěr si místo zmrzliny koupím nějaké přírodní dobroty pro mou pleť :-) Došel mi krém od Hauschky a ráda bych bíbíčko od Lavery, ale teď když koukám na ten tvůj Skinfood, tak uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Vivi, takové parádění by se mi také líbilo a nejen na trh. :) Má pleť si už dnes pochutnala na krmu od Lumene s arktickou borůvkou a teď si pochutnávám na zmrzlině. :) Každopáně si mi přesvědčila, abych do BB šla a podle tvého popisu to broskvový bude nejspíš tento broskovový. ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Děkuju vám všem za nejmilejší komentáře. Ze sobotního trhu jsem se vrátila až v neděli večer ;-), a s velkou radostí jsem si přečetla všechny vaše vzkazy. Jste superbezva, děkuju moc. :-*

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní23:24

    Dobrý den Vivi, nikdy jsem nikam nepsala žádný komentář, ale protože váš blog čtu již několik měsíců a zlepšuje mi vždy náladu, musím už konečně napsat, i když jsem nejméně o jednu generaci starší než Vy (čte Vás s nadšením i má dcera). Váš blog nemá v ČR konkurenci. S každý článkem přicházíte s novým nápadem, s barevnými fotografiemi a jak tu psala Tina a další vaši fanoušci, je to až nepochopitelné, kde stále berete nápady. Velká poklona a těším se na články, které budou dál vznikat pod vašima rukama.
    S pozdravy Jana B., Sušice
    P.S.1: Psala jsem vám před chvíli také e-mail s jedním osobním dotazem. Těším se na odpověď.
    P.S.2: Korektor již doma mám (velká spokojenost) a BB krém mě velmi láká koupit pro dceru. Ráda bych se zeptala, zda by dokázal zakrýt i hlubší jizvičky po akné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju za krásná a milá slova. Mám velkou radost, že jste se odhodlala mi napsat komentář, protože je to veliká motivace k dalšímu blogování ;-). Děkuju a budu se snažit, aby se vám u mě pořád líbilo.
      PS1:dneska vám určitě na váš milý e-mail odepíšu.
      PS2:korektor kryje s takovou vervou a zároveň jemností, že si za něj dovolím strčit ruku (nebo aspoň malíček) do ohně. Zakryje dle mého soudu všechno ;-).

      Vymazat
  37. nadhera, a takove mlsne ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. Vivinko krém jsem si díky tobě po delší době váhání pořídila a je dokonalý!

    OdpovědětVymazat
  39. Jeeej Vivi, tak teraz si to trafila. Po tomto bébéčku pozerám už dlho, láka ma takisto ako aj banánový korektor. Ovocie je ovocie :) Dík za recenziu, určite ho teraz skúsim. Ešte, že ťa mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, děkuju za krásné komentáře. Osobně bych Ti na šupinkatou pleť určitě doporučila spíš tenhle broskvový BB krém. Missha Cho Bo Yang je ideální pro smíšenou až mastnější pleť. Šupinky, o kterých ses zmiňovala v předchozím komentáři, by se s "Mišou" nemusely kamarádit. Ovšem BB krém Skinfood Peach Sake Pore je dobrá volba, já sama jsem jeho velkou fanynkou. A bez toho banánového korektoru bych už asi nedala ani ránu. ;-) Měj se moc krásně.

      Vymazat