25.5.13

Voňavý přírodní životabudič aneb den s divočákem

Možná si v noci taky pouštíte filmy s Belmondem, malujete akrylovkama obrázky na dřevo nebo s pomocí diáře plánujete další den. Noc bývá tichá a ideální pro všechny aktivity, které se nedají stihnout přes den. Mám v hlavě tolik plánů, pracuju na tolika projektech, starám se o svůj obchod, pořád vylepšuju naše bydlení, snažím se trávit dost času s rodinou, přáteli, s vámi tady na blogu, jenže den je vždycky tak ukrutně a nespravedlivě krátký! Ale noc, má drahá černá přítelkyně, mě dokáže ukonejšit a před půlnocí mi začne šeptat: "nechoď spát, ponocuj se mnou a udělej všechno, co jsi přes den nestihla"...to se pak nenápadně vykradu z ložnice, rozložím si v pracovně gauč, nastelu na něj plno polštářů, vyndám všechny svoje bloky, polomáčené sušenky, tablet, DVD přehrávač (to kvůli Belmonďákovi) a pilně bdím.
Jenže ráno nebývá moudřejší večera. Bývá velmi, velmi unavené. A tak stejně jako Nastěnka, která v noci pletla punčochy a ráno prosila sluníčko, aby ještě nevycházelo, já prosím časně zrána kávovar, aby mi připravil veliký kávový hrnek plný až po okraj. Ale není to jen hrnek kafe, který mi pomáhá se startem do nového dne, když málo spím. Je tu ještě něco...něco voňavého, přírodního, osvěžujícího, náladu zlepšujícího a citrusového - energií a elánem rozdivočelý sprchový gel. Seznamte se, Joe Yellow...

Tak to je on (spolu s citronkou do čaje a citronádou Bella Lula) = přírodní sprchový citrusový gel od Nobilis Tilia, můj superbezva jarní objev. Představte si, je to divočák! Dokáže mě probrat ve sprše po prvních pár vteřinách, a protože má zvláštní (sametově našlehanou) konzistenci, moc dobře si rozumí s pokožkou a vůně se na ní udrží ještě dlouho po sprše. Jsem velký voňomil (vymyslela jsem teď nové slovo nebo ho znáte?) čili milovník vůní a věřím na to, že něco příjemně voňavého může změnit náladu o 360 stupňů (nepřehnala jsem to s těmi stupni?). ;-)
Tenhle citrusový sprchogel (už dost s těmi novými slovy) dovede zlepšit náladu a vyčistit hlavu, takže bych si bez něj ráno před aktivním dnem momentálně nedokázala představit. Ale večer si dávám velký pozor, abych po něm ve sprše náhodou nesáhla. Je totiž nadupaný energií, a přece jen je lepší se na noc trošku zklidnit (třeba něčím levandulovým). Ovšem když se člověk večer potřebuje učit, dodělat na poslední chvíli účetní uzávěrku nebo se (v tom lepším případě) chystá na divoký tah napříč bary a kluby, tak pak není nic lepšího, než vstoupit do sprchy a nechat Citrusák, ať se postará o kýžené povzbuzení.

Ranní sprcha s Citrusáčkem, prohlídka Elle u kafe a pak už nezbývá než si obout optimistické žabky a vyrazit do ulic splnit všechny cíle, které jsem si v noci naplánovala.

Nerozlučná dvojka pro mou ranní vzpruhu.

Po téhle citrusové náloži energie jsem tak čilá, že bych se klidně nechala maminkou odvézt do školy, cestou bych poskakovala, až by mi klobouček spadával do čela a s radostí bych si doskákala pro samé jedničky (i z matiky...pokud zjistím, jak je to s těmi otočkami o 360 stupňů).
Vivi podpis

61 komentářů:

  1. Úplně jsi mě nalákala na citrusovou nálož.S touto kosmetikou žádné zkušenosti nemám,protože s přírodní kosmetikou moc nekamarádím.Ale citrusové vůně miluju,jak v parfémech,tak ve sprchových gelech,ale i na talíři:-) Takže tohle bude asi první výlet se značkou Nobilis tilia.Jinak Belmondo je zrovna jeden z mála herců ,který mi k srdci nepřirostl.Ale takovej Redford,nebo Streisandka ty mě udrží vzhůru i bez kávy:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, a přitom přírodní kosmetika bývá tou nejlepší a nejvěrnější kamarádkou. Doufám, že si svůj premiérový výlet užiješ se vším všudy ;-).

      Vymazat
  2. Anonymní9:21

    musí byť skvelý, milujem všetko voňavé (a hlavne levanduľové čo si hore spomínala). a tá káva má nádhernú plechovicu (:D)

    OdpovědětVymazat
  3. Vivinečko moje milá,
    nemám moc čas za pár minutek odjíždím a chtěla jsem se ti jen ozvat :)

    Zase dokonalý článek a dokonalé fotky ( a mimochodem dokonalé žabky ! ;)
    Jo a tu Elle mi musíš někdy dát přečíst ! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, to se ví, má Elle je i tvá Elle ;-. A děkuju, jsi zlatá.

      Vymazat
  4. Mmmmm miluji voňavou pokožku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vivinko, jak Ty to děláš, že pokaždé když si přečtu Tvůj článek, zatoužím být Tebou :)) Momentálně bych měla nazuté ty krásné žabky, pila kafíčko, četla Elle a voněla citrusově :) To by byla nádhera ♥
    Jindy, když si čtu u Tebe o balzámech na rty, mám obrovskou potřebu mít krásné voňavé rty :))) a hlavně Tvůj styl psaní :) to je něco tak nádherného :) pokaždé se musím usmívat :))
    Užij si víkend :))
    papa Jane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, děkuju moc, usmívám se nad tvými řádky a máš pravdu, kdybys byla mnou včera dopoledne, když vyšel tenhle článek, opravdu bys pila kafíčko, voněla po citrusech a prohlížela si Elle. Ale kdybys byla mnou teď, čekala by tě až do večera práce na počítači, placení faktur a čistění parket ;-). Není vždycky výhra být mnou :-D.

      Vymazat
    2. :)) určitě ale vím, že jsi u všeho milá a pozitivní :) a takových lidí je málo :) takže bych Ti s radostí pomohla :))

      Vymazat
    3. Ty jsi zlatíčko :-D. Tak jo, beru tě za slovo ;-).

      Vymazat
  6. Hello from Spain: great photos. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  7. Na všechno citrusové mám alergii... poor me... a miluju pomeranče, jak jinak! :D
    Ale ty žabky! Ty jsou krásné a jistě bych na ně alergická nebyla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Markétko, kdybych věděla, že máš na citrusy alergii, tak bych ti tu s nimi radši vůbec nedělala chutě. A až ti jednou budu u nás doma nabízet vychlazenou citronádu, musíš mě hned plácnout přes ruce a vyžádat si čokoládu. ;-)

      Vymazat
    2. Slibuju! ;)

      Vymazat
  8. az citim ten citron na jazyku :) idem si hned spravit limču ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně jsi vystihla tu svádivou moc noci, nejednou jsem na ni doplatila, i když obrázky nekreslím, ale Belmonda můžu a plány taky spřádám po večerech, většinou ty cestovní. Ale ve vší úctě ke tvému oblíbenému gelíku, ten by mi teda nepomoh. Ledová voda a hrnek kafe, to jo. Žluté žabky jsou rozkošné a aspoň ráno své botičky nepřehlédneš. A kde jsi objevila tu citrónku, to ještě existuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, vidím, že my dvě se někdy v noci sejít, je o zábavu postaráno ;-).
      Citrónky už se zase začaly vyrábět, mají je v běžných potravinách (tahle je z Globusu nebo z Tesca) ;-).

      Vymazat
    2. Člověče Vivi, k tomu až jednou dojde, budeš muset objednat aspoň tunu citrónů!

      Vymazat
    3. Ok, Oli, píšu si: tuna citrónů, aspoň jednu Citrónku v lahvičce, 12 DVD, kilovku kafe - to vše na noc ze středy na čtvrtek (doufám, že se dostavíš a ráno Ti pak půjčím ten můj citrosprcháš, uvidíš, že funguje) ;-).

      Vymazat
    4. Přesně! Ty jsi operativec k pohledání, tak se mi to líbí.

      Vymazat
  10. Páni, jsem zvědavá jak to voní!

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím Vivinko, ty se máš, že se dokopeš k práci i večer. Já ať dělám, co dělám, dokážu se učení věnovat jen pár hodin denně, což je více než trestuhodné... Nicméně ty citróny cítím až sem a hned mi to trochu probouzí mozkové závity ;) A závidím tu francouzskou Elle s Marion Cotillard na obálce. Miluju ten její frnacouzský šarm ;)
    Pěknou sobotu přeje Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, já se učení taky dokázala věnovat jen pár hodin denně (spíš tedy týdně), ale nakonec jsem prosvištěla všemi státnicemi a dneska dělám práci, která mě baví, proto se jí věnuju i v noci, jakkoliv je to někdy náročné. Jsem si jistá, že to budeš mít jednou úplně stejně. Takže učit se jen pár hodin denně není trestuhodné, ale chvályhodné ;-).

      Vymazat
  12. Milá Vivi, zase do detailu vyladěný a moc krásný článek! Ty prostě zkrásňuješ každý den a každý prostor! Mým momentálním oblíbeným životabudičem je meduňková voda od Saloos, o které píšu na blogu :). A chtěla bych Ti moc poděkovat za všechny ty inspirující články o Paříži, v září se tam s přítelem chystáme a určitě Tvé tipy využujeme. Díky Pája alias

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pájo, děkuju za krásný slova, mám z nich velkou radost. Meduňková voda zní báječně, musím se na ni jít k tobě mrknout. Zářijová Paříž...ta bývá nejkrásnější. Vydržte tam do začátku října a dáme si tam spolu kafe ;-).

      Vymazat
  13. Po takovém ponocování (a že je to téměř, už každý večer), mě citrus už neprobere. Zabere styl, dynamit v podobě kávy a pokud možno se v ní i vykoupat:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje tipy si okamžitě znamenám! ;-)

      Vymazat
  14. Dear Vivi, I'd love to try them, they must have a nice and fresh scent, so perfect for summer! Kisses and hugs my friend, happy weekend♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dearest Lilli...perfect summer wiht you! ;-) ♥

      Vymazat
  15. Anonymní17:23

    Vivi, dnes tě asi zasypu dotazy :)

    Miluju citrusy, takže mě moc zajímá, odkud je ta rošťácká limonáda? A pak by mě také zajímal tvůj tip, kam u nás v ČR chodíš na francouzské Elle aby nestálo 260 Kč a více? ;)

    Děkuji moc za info
    Krásný mrazivý květnový den
    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá El,
      s tím mrazivým květnovým dnem jsi to vystihla...byla jsem včera a dneska pouťovat a na kolotočích byla šílená kosa ;-).
      Až pofrčíš příští rok za prací do Francie (ty ďáble!) ;-), tak si přijdeš na svý...rošťácké limonády si kupuju v Paříži a Elle taky. Bohužel nevím, zda se dají sehnat někde u nás, mně se to zatím nepodařilo.
      http://www.bellalula.fr

      Vymazat
  16. Také nejradši pracuji v noci a dokonce je to i nejproduktivnější :)!
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Pohled na citrón ve mne vyvolává pavlovův reflex... :-) Pořádnou kávu po ránu si dávám také, ale jak vidím, nutně potřebuji citrónový sprcháč.

    OdpovědětVymazat
  18. Jéé citrónkovou vůni mám ráda, takže tohle musí být parádička :)).
    Život malé Marti

    OdpovědětVymazat
  19. Chybí mi tam pouze motýlek žluťásek, Vivi ;)

    Právě jsem si na Tebe vzpomněla - dala jsem si totiž zrovna opičkovou masku (a podle návodu piju čaj a čtu dámský magazín). A ještě jednou moc děkuju, bylo to moc milé.

    Btw máš pravdu, se slavením nenarozenin se to nesmí přehánět, aby se Ti kudrnatí pošťáci neuběhali Určitě se ale najde zas nějaká jiná příležitost ke slavení, hm?

    Měj se pěkně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko, jsem moc ráda, že tě moje "opičí" masky potěšily, a že sis s jednou z nich užila sobotu. Tak to má být! ;-)
      A s těmi nenarozeninami máš úplnou pravdu. Vždyť žijem jenom jednou ;-).

      Vymazat
  20. Pekný post. Ja síce citrónové voňe nemám moc rada, ale tento by som zobrala na milosť keď si ho tak vychválila;)
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dany, on má Citrusák při vší té energizující šťavnatosti v sobě zvlášní jemnost, takže si myslím, že pokud bys ho vzala na milost, bylo by z toho nakonec kamarádství na život a na smrt. ;-)

      Vymazat
  21. Anonymní21:19

    Teda,ten musí být skvělý :) Mám citrusové plody hrozně ráda,mají takovou šťavnatou,nakopávající vůni :) nezdá se ti trochu drahý? Citronádu s retro dívkou bych si hned dala :D Káva v plechovce? tu u nás nemáme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Nakopávající vůně", to je přesný! ;-) Když jsem si kdysi pořídila svou první rtěnku od Chanel, tak mi mamka položila stejnou otázku: "nezdá se ti trochu moc drahá?", ale ani jsem na ni nemusela odpovídat...protože štěstí se nedá měřit penězi :-).
      Kafe v plechovce od Mr. Browna mívají na všech benzínových pumpách a moc dobře se s ním výletí.

      Vymazat
  22. Citrony jsou super, mam rada citronove balzamy:)

    OdpovědětVymazat
  23. Moj zlaty ponocujuci vonomil! ;))
    Tiez mam taketo citronikove a ine citrusove vone velmi rada- nie vzdy su vhodne, ako aj pises, ale v zasade velmi fajne.

    A ta posledna fotecka a tvoj komentik k nej ma dostal- je taky milucky.

    Dufam, ze Vivinka stiha aj odpocivat (pre prekrasnu pletku a ruzove licka ;) :* )

    tvoja Tin :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tintin, nezbývá mi než souhlasně pokyvovat hlavou, usmívat se, trošku se rdít a poslat ti aspoň vzdušnou pusu jako husu. Vždycky jsi tak milá! :-**

      Vymazat
  24. Diky Vivi. Ja zrovna ted premyslim, jestli pilne bdit anebo line spat... ac je nedele, budik mi zazvoni uz v 6.50 :/

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní11:55

    Ten zluty fesak musi byt muj! Tve fotky jsou DOKONALOST!
    Tva S.

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi, Belmonda já můžu - hlavně Zvíře a Mužz Acapulca, to je prostě moje. On je tak ošklivej, až je pěnkej a hlavně je to sympaťák. :)
    Citrusové vůně můžu a hlavně v létě.
    Mám na tebe dotaz, kde se dá sehnat limča? (pokud to není něco jiného) Bella Lula? Má krásný obal a já bych hned věděla po spotřebování, co s ním v interiéru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, Belmonďák, to je prostě Klasik! ;-)
      Bella Lula je moc dobrá limča, ale nepodařilo se mi ji bohužel sehnat v ČR, takže si ji vozím z Francie, tam ji mají v každém lahůdkářství (v pomerančové a citronové variantě). Tak se mi zdá, Veru, že si budeš muset udělat v létě výlet do Parisu ;-).

      Vymazat
    2. Vivi, Paris asi neklapne, ale snad vyjde riviéra na pár dní. :)Takže třeba tam na ni natrefím...

      Vymazat
  27. Ahoj Vivi, zkoukla sem a přečetla pár tvých článků a musim říct, že se mi tvůj web moc líbí, jak propracovaný design, tak články i fotky. Líbí se mi tvůj smysl pro maličkosti a malá potěšení. Prostě skvělý blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, vítám tě u mě a moc děkuju za krásný komentář. Je to pro mě velká radost číst takovou pochvalu a budu se snažit, aby tě to tu stejně jako dneska bavilo i za rok (já už zas předbíhám, co?). :-D

      Vymazat
    2. ani ne :D hlavně aby to bavilo co nejvíc lidí, ale ty už takhle máš spoustu čtenářů, kteří tento blog sledují pravidelně :D :)) hlavně aby ti to vydrželo, jsi talent ;)

      Vymazat
    3. Zlatá jsi, děkuju. :-*

      Vymazat
  28. Já bych potřebovala tuto citrusovou vzpruhu několikrát denně (och jak já miluju cokoli citronového!) v tomto náročném období.
    Vivi, jsi jedna z těch, která mě dokáže povzbudit do další práce, za to ti upřímně děkuji.

    OdpovědětVymazat
  29. Vivinka, tvoje články a slová, to je pre mňa taký balzam na dušu a životabudič :) aj keď ako pozerám, aj táto citrónová životabudičová "konkurencia" sa mi veeeelice páči... ♥

    OdpovědětVymazat
  30. Mňam! - konec komentáře :)
    PS. Miluju Marion na obálce, miluju její filmy a vidělas Vadí, nevadí? Doporučuju!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezký "mňam komentář" ;-). A děkuju za suprisimózní tip na film...neznám, ale už dneska večer poznám. Zlatá jsi! :-*

      Vymazat
  31. Anonymní10:39

    Ten sprcháček by se mi moc hodil. Dokážeš vždycky tak nádherně všechno popsat a já tu slintám a zapisuju si další položku na svůj narozeninový seznam. Akorát si budu muset pořídit to větší balení. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Děkuju vám všem za moc milé kometáře. :-*

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní8:13


    Ahoj Vivi,

    nebyla jsem u tebe asi týden a koukám, co všechno jsi nám tu mezi tím naservírovala. Přiznám se,že pro citrusy v jakékoli podobě mám slabost a o značce Nobilis Tilia slyším poprvé.Super!Pobavil mě celý tvůj článek a nejvíc asi variace na můj oblíblený film "Seznamte se, Joe Black".Tvůj humor miluju!:D

    Zdraví Lucka

    OdpovědětVymazat
  34. To mě se stát nemůže, že bych ráno potřebovala probudit, já jsem spáč a chodím spát dost brzo, takže ráno vstávám jako by nic :)

    OdpovědětVymazat