27.5.13

Vzkazy aneb nejcennější papírky na světě

Nikdy nezestárnou...ty malé lístky, které dokážou způsobit tolik radosti a úsměvů! Můžete si s tím druhým napsat sto textovek za den, můžete si s ním láskyplně mejlovat nebo volat, ale nic z toho nenahradí papírek, který najdete nečekaně na lednici nebo na stole, když se vrátíte domů z práce.
Všechny si je schovávám - ukládám je do velké plechové krabice, která je nacpaná k prasknutí. Pravda, vzkazů a legračních obrázků už tam nepřibývá tolik, jako když jsme s mým mužem bydleli na koleji nebo se nevídali tak často. Dneska jsme oba na volné noze a trávíme spolu téměř každý den od rána do večera (říkáme tomu splněný sen), takže si všechno povíme (nebo pošeptáme). Ale přesto se u nás doma občas nějaký vzkaz objeví. Ten, který vidíte na první fotce, jsem našla na stole před pár dny a je k němu i melodie (tu vám ale zanotuju až někdy jindy).

Vyndala jsem z naší veliké krabice pár legrácek, které mi napsal můj muž (některé nedávno, jiné před mnoha lety). Jak si můžete všimnout, je i zdatný malíř (van Gogh nebo Renoir by se od něj měli co učit), přestože o sobě říká, že píše jako čunče a kreslí ještě hůř. A víte, co si myslím? Že kreslí a píše nejsuperbezva na celém širém světě.

Když mě ráno v kuchyni překvapila snídaně a tenhle vzkaz, do jogurtu se mi moc nechtělo, ale štěkající pejsek mi obstaral dobrou náladu na celý den.

Takhle to u nás doma vypadá často. Vivi (=Luci) mluví a mluví a mluví a Jiřík poslouchá...(jen ho nelitujte, já většinou říkám samé šíleně zajímavé věci, no ne snad?).

Když máte pocit, že ten druhý moc pracuje, je potřeba mu napsat vzkaz s výzvou k odpočinku...
A na poslední fotce vidíte na žlutém papíře zvířátko, které se jmenuje Prasokravík (my doma pořád vymýšlíme nová slova...), a které mi bylo namalováno do narozeninového přání. Prasokravík je King!

Odtajnila jsem vám tu dneska plno osobních lístků, které byly původně určeny jen pro moje oči, ale na druhou stranu, jste přece moji milí čtenáři a kamarádi a těm se takové věci ukazují. A taky věřím, že se moji milí kamarádi (pořád je řeč o vás) mým dnešním článkem trochu inspirují.
Udělejte třeba ráno snídani a pod hrnek napište něco legračního nebo popřejte svým blízkým na papírku príma den a pak vzkaz ukryjte (spolu s čokoládovou tyčinkou) někam, kde ho v průběhu dne najdou...Ona totiž každá SMS bude muset být z telefonu nakonec smazaná kvůli nedostatku paměti (i když já si ty hezké přepisuju do notýsku, co jiného byste ode mě čekali?), ale "minidopis", který čeká na svého čtenáře pod hrnkem voňavé kávy, ten nikdo nevymaže (z paměti ani z papíru).
Vivi podpis

86 komentářů:

  1. Hello from Spain: Thanks for sharing your personal documents. Beautiful illustrations and interesting history. I love it. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PRO VÁS: děkuju vám za komentáře. Nedokážu si představit milejší čtenáře a hezčí vzkazy než ty, které mi tu na "blogové ledničce" necháváte. ;-) Všichni do jednoho jste zlatí, a tak tu mám pro vás taky jeden veledůležitý vzkaz: MÁM VÁS MOC RÁDA.

      Vymazat
  2. To je milé... Taky jsem si některé vzkazy schovala. Hezký den.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vivinko, to je to nejroztomilejší, co jsem v poslední době viděla! :) Máš opravdu hodného a milého muže, někteří by se od něho mohli učit! ;) Přeji Ti úspěšný týden!

    OdpovědětVymazat
  4. I já mám strašně ráda vzkazy, které jsou psané rukou. Vždycky mi tak mile rozzáří den, že si nosím úsměv na tváři až do večera! :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je také zlaté :) Keď som bola malá, tak mi často podobné nechávala mamka a okrem popisu toho, čo mi nechala v chladničke, ma tam vždy čakalo aj pár milých slov :) A dodnes ma to poteší, keď občas nejaký papierik nájdem (alebo sama nechám. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Podobné lístečky jsme si s mužem taky nechávali :-) Teď odpočívají v krabičce a vždy, když je mi smutno, tak je vytáhnu. Je nejvyšší čas tuto tradici zase obnovit, díky Vivi za připomenutí ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle delame a maminkou, nevidame se casto a tak je dulezite si pripominat jak se mame rady

    OdpovědětVymazat
  8. My jsme s mužem až na výjimky pořád spolu (24/7), takže moc takových vzkazů nemám a ty co mám, střežím jako oko v hlavě v krabičce s růžovou mašlí ;).
    Přeju krásný týden, milá Vivi :).

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný vztah je složený ze zdánlivých maličkostí, jako jsou vaše vzájemné vzkazy - je to úžasné :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi to je krasne .. a pak ze se z kazdeho vztahu vytrati ta vzajemna laska kdyz dpolu dva zacnou bydlet ♥ uzasne taky bych chtela nekdy nejaky takovy vzkaz najit, ach ja vecna romanticka s neromantickym pritelem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, milá Katie. To jsou jen pověry. Společným bydlením vztah zkrásní, když se dva lidi mají doopravdy rádi. Takže já říkám - překročit práh společného bytu a žít šťastně a vesele - to je to, oč tu běží ;-).

      Vymazat
  11. No to je úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  12. Úžasné, taky jsem si vždy vzkazy, dopisy nebo přepsané sms schovávala, bohužel od předešlých lásek. Manžel je totální neromantik, nepsavec a nevyznávač lásky, takže to vynahrazují já a schovávám vzkazy do tašek, když odjíždí na služebku, ke svačinám atd.

    OdpovědětVymazat
  13. To je úžasnééé, nejvíc se mi líbí ty popisky u obrázků, když náhodou není jasné, co to je. :-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Závidím tvého dokonalého, milého a romantického muže :-)
    Pravdou je, že ten můj se také občas ponasnaží a všemožné projevy lásky střežím jako oko v hlavě.

    OdpovědětVymazat
  15. ach to me po ranu rozneznilo ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se moc líbí to křeslo na předposlední fotce :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Lepší než diamanty...tak romantické. Je to opravdu úžasné. Jak dlouho že jste spolu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, máš pravdu, je to lepší než diamanty, i když...pár by se mi jich taky hodilo ;-). Jsme spolu od 14 let, takže už 17 let. Až mě to číslo teď samotnou zaskočilo ;-).

      Vymazat
    2. Wow od 14 let ? To je teda něco! Máte můj obdiv :)

      Vymazat
    3. Anonymní21:59

      Vivi ty jsi neuveritelna.Mate i muj obdiv.Tvuj muz je moc hezky kluk (to vim z jinych clanku) :o) a jeste je velmi hodny a je poznat,ze se moc milujete.Jste tak trochu rarita,ale zaroven i inspirace pro nas dalsi.
      Krasny vecer a stale hodne lasky ti preje Katerina K.

      Vymazat
  18. :D Tak toto je nenormálne zlatá :))) Vivi,vy ste sa z mužom teda našli!-je rovnako milý,kreatívny a rozkošný /na chlapa sa mi ten prívlastok nejak nehodí,ale asi ten to vystihuje najviac/ ako Ty! :))

    OdpovědětVymazat
  19. Prasokravík je king, rozhodně!! :) Taky si doma píšeme a malujeme, i když jenom zřídka, přesto - nebo právě proto - lístečky vždy potěší :) Ty tvoje jsou úžasné, sálá z nich láska a něžnost! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní9:23

    Vivi ty vždycky dokážeš překvapit těmi nejhezčími články. Líbí se mi, jaký máš ty i tvůj muž smysl pro humor a zítra svému příteli vzkaz pod hrníček s kafem určitě dám. Jsem zvědavám, jak se bude tváři :)
    Míša

    OdpovědětVymazat
  21. Tohle je hrozně moc milé :-) Navíc prima způsob na to, jak udržet lásku pořád nejláskovatější :-) Díky za tip, musím napsat nějaký ranní vzkaz mamce, když jsem teď celé dny doma a ona musí do práce!

    OdpovědětVymazat
  22. Jéé to je roztomilé :) Taky si myslím, že nám moderní technologie přeci jen kradou trochu radosti ze života... Asi taky milému něco pěkného napíšu ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Vivinko to mi pripomenulo mna a priatela :D tiez tie odkazy uz nie su v takej miere kedze spolu byvame a este aj praujeme v tej istej firme (dokonca si pocas prace aj stale piseme cez gmail, psssst. a inak vies co, ja mam od svojho draheho nakreslene takeho isteho psika ako ty na druhej fotke! to ma dost pobavilo, lebo su naozaj ako cez kopirak :D tak krasny den a este viac takych krasnych odkazov :) pac a pusu ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Jééé, to jsou ale úžasné vzkazy! :D Jsou tak milé a zároveň vtipné. Máš kreativního muže teda. :))

    OdpovědětVymazat
  25. Drahá Vivinko..
    Od rána pláču dojetím..Děkuji Ti,že si mě v tom ještě podpořila:-)Vzkazy jsou nezapomenutelné a je nádherné si je časem číst..Obzvlášť,když je Tvá láska u Tebe..Moc Ti to přeju..Já píšu vzkazy lásky svým synáčkům..myslím,že jsou rádi..Ten starší si je zatím také schovává:-)Měj krásné dny a přeji vám s Jiříkem hromady láskyplných vzkazů pro vaše srdce..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní10:27

    Rozkošné, vtipné a ..a já chcíííí také takového muže a vzkazy na lednici! :D Ten můj mi maximálně napíše, že mám koupit půl kila vepřového. :/ Krásně jsi mě při upršeném pondělí naladila . S.

    OdpovědětVymazat
  27. Jůů to je krásné :D :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní10:43

    je to king! Vivinko zase krásný článek, hrozně mě baví nahlížet k vám pod pokličku. O to víc, že si píšeme stejné vzkazy už dlouhou řadu let taky, i dopisy mám schované :-) já obvykle kreslím obrázky místo slov, přítel už méně (bo není tak zdatný kreslíř, jako tvůj Jiřík)a spíše něco čmárá a říká tomu abstrakce. Jednou budeme ty naše plechové krabice prohlížet s vnoučaty, to bude teprve zábava.

    OdpovědětVymazat
  29. To je tak roztomilé! My si s mužem napíšeme takový vzkazík jen zřídka, protože jsme spolu taky téměř denně, ale o to jsou takové vzkazy pro mě vzácnější. :)

    OdpovědětVymazat
  30. No teda! Já taky toužím mít takové lístečky. A ta červená (krabička, peněženka, taštička) s králíčkem Dupíkem to je poklad, který jsem kdysi vlastnila také. Moc hezké. Baví mě na ty fotky neustále koukat.

    OdpovědětVymazat
  31. Jééé! Slovo "kupkám" je krásné!!! My taky furt vymýšlíme nové slova (místo kupkám se máme roupu se, ale asi začnu používat kupkám :) ). Úplně mě to nadchlo :)

    OdpovědětVymazat
  32. to je nádherné a zase mám krajší deň vďaka tebe Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  33. Dear Vivi, you are so adorable! I like your messages, starting the day in this way certainly put a big smile on the face:) Leave here also a message to you: love you! Mwah!:*♥

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní14:39

    Milá Vivi,
    prinútila si ma usmievať sa celý čas, čo som čítala tvoj článok a celkom som sa pri ňom roznežnila...áno, človek má taký život, aký si ho urobí, i z tejto citovej stránky...vždy sa mi páčili galantní a pozorní muži a som šťastná s tebou, že i ty máš doma svojho "princa". Objímam ťa a manžela pozdravujem.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  35. No jéje, ty máš muže snů :) To je nádherné!!!

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní15:09

    najkrajšia vec, ktorú nenahradí žiandy výrobok 21.storočia,.. mám plnu krabicu "spomienok" a malých lístočkov z táborov:) a rada si ich čítam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:42

      Súhlas! 21. storočia je 100 rokov za opicami, teda za papierovými odkazy ;) Sladký a veľmi inšpirujúci článok.

      Vymazat
  37. Juj to je článek plný roztomilosti :) Prasokravík pobavil nejvíc! :D

    OdpovědětVymazat
  38. Miloučké, úsměvné, vtipné, láskyplné. Jen tak dál. Bude to asi chtít novou krabici. Určitě přijdeš s dalším parádním kouskem, podobně jako je to úžasné patchworkové křeslo.

    OdpovědětVymazat
  39. Tak ty vzkazy jsou překrásné,dojaly i rozesmály a to je tak krásné...Já zase moc ráda píšu různá přáníčka a s tím kreslením jsem na tom nějak podobně,občas jedno zvířátko má na sobě několik znaků jiného zvířátka:-D Nevím,vždycky nějak během tvorby se mi rozutečou myšlenky a pak má kůň psí hlavu a tak.Ale ono to asi bude tím,že hlava by chtěla,ale ruce si jaksi vše dělají po svém:-D Opět jsi mi rozehřála srdíčko a vykouzlila úsměv.

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní15:54

    Vivinko,nevím, zda se mi víc líbí všechny ty krásné přáníčka a vzkazy nebo tvůj nádherný lak na nehty (prozraď prosím tě, co je to za barvu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, děkuju ;-). Lak je Super Stay 7 Days, novinka od Maybelline - Hot Salsa č. 490 (úplně jsem si ho zamilovala, je to super výrazný parťák na léto).

      Vymazat
  41. Anonymní16:01

    zboznuju nachazeni vzkazu :-) a tyhle stranky taky :-) Kac :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Milá Vivi, tak tohle je rozkošné <3. Ostatní si snad mohou jen přát, aby našli taky takového muže :-))

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní16:26

    To je ta k kraaaaaaasny !!!!!!!! :O)
    Tvuj dojatej Misulin

    OdpovědětVymazat
  44. Vivinka, toto je taka naadhera! :) Zacinam mat tvojho muza velmi rada (za to, ze ma tak rad nasu milu Vivinku :) ) Tie odkaziky su najzlatulinkejsie! A je uplne skvele, ze zijete spolu svoj splneny sen. To ma clovek taku radost, ked tu cita taketo veci. :)

    Tento clanok som dala precitat aj mojmu muzovi a velmi sa bavil. :) A aj preto, ze tu u nas sa podobne srandicky deju tiez... ;) Najma na chladnicke je vzdy rusno... ;))

    Tak sa maj(te) krasne! Nech papierikov ilustrovanych v krabici veselo pribuda :)

    tin.

    OdpovědětVymazat
  45. Páni to je krásný!! super malůvky:D

    OdpovědětVymazat
  46. Děkuju vám za komentáře. Nedokážu si představit milejší čtenáře a hezčí vzkazy než ty, které mi tu na "blogové ledničce" necháváte. ;-) Všichni do jednoho jste zlatí, a tak tu mám pro vás taky jeden veledůležitý vzkaz: MÁM VÁS MOC RÁDA.

    OdpovědětVymazat
  47. Vivi, Ty jsi asi nejbohatší člověk na světě!!!
    Vlastníš, největší počet "cenných papírů":-)))

    P.S.
    Tak jsi mi dala brouka do hlavy, že si budu muset, jednoho dne dát také dohromady, tu mojí sbírku "cenných papírů":-D.

    OdpovědětVymazat
  48. Tak to je fakt nádherné! S mým prvním klukem jsme si taky psali často vzkazy na papír. Je to mnohem osobnější. V smskách toho navíc moc nepovím a jsem spíš stručná. A mám od něj taky hromadu hezkých básníček. Je to hezký číst, i když už nejsme spolu.

    OdpovědětVymazat
  49. To je tak krásné, určitě jsi moc šťastná :). Ať vám ten splněný sen vydrží až do konce života :)♥.

    OdpovědětVymazat
  50. Anonymní20:08

    Bulím jak želva. Je to hrozně krásné.♥

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní20:12

    To je strašně milé :) Vzkazy nepoužíváme přece jen ty smsky.. Ale někdy na papírku od sestry jako třeba - vzala jsem si 100 dík., nebo ukliď mi na stole :D

    OdpovědětVymazat
  52. Jéé.. to je strašně krásné :))

    Jinak jsem taky jedna z dívek vlastnících porcelánovou pleť, takže si troufám říci, že je opravdu hodně světlý :)

    Já mám ten nejsvětlejší, co je k dostání v drogérii. Podívej se na eshop dermacolu. Tam jsou ještě světlejší :)

    http://www.dermacol.cz/make-up-cover-9312

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, děkuju za informaci, jsi poklad. Sněhurkám zdar! ;-)

      Vymazat
  53. Ještě jednou vám všem děkuju za krásný komentáře. Mám z nich takovou radost! Je moc hezký, že je tu tolik milovníků papírových vzkazů a každý váš komentář mě baví a těší. Jste báječníci, díky moc. :-**

    OdpovědětVymazat
  54. jééej to je krásne :)...tiež všetky lístočky poctivo odkladám, veru má to v sebe isté čaro a vždy zaručene zlepšia náladu :)

    OdpovědětVymazat
  55. To je romantické, roztomilé a milééé :))
    U nás se píšou vzkazy na obálky nedůležitých věcí :D

    OdpovědětVymazat
  56. A ja taky, tady ten maly tvor uplne vzadu. Ja pisu vzkazy, co se da. Nejvic jsme si vzkazovali s braskou a pak nechavam vsude mozne vzkazy i kolegynim v praci a lepim jim k tomu ctyrlistky. :-) Ty jsi lesni krev mila Vivi, mas dusi jako my v lesich:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych být tvou kolegyní v práci a dostávat malé lístečky se čtyřlístky, ale úplně mi stačí prohánět se s vámi v lesích (protože lesní krev a trochu vyvrhelství...to jó, to v sobě mám) :-D

      Vymazat
    2. Ale zase nám tu nedělej moc velký průvan!! Takhle se prohánět a doufám, že máš šálu kolem krku. :-*

      Vymazat
    3. Milá Vyvrhellko, kam přijdu, tam je průvan - už jsem z toho celá otužilá ;-).

      Vymazat
  57. Milé, kouzelné a krásně osobní. Myslím, že vím, co teď budu vkládat pod hrnek s čajem :).
    Díky za milé tipy!
    Juno :)

    OdpovědětVymazat
  58. Milá Vivinko,

    to je tak roztomilé! Myslím, že vzkazy od přítele nejen zahřály tvé srdíčko, ale vytvořily ne jeden úsměv na tváři, protože jsou až roztomile vtipné :) S přítelem si taky necháváme vzkazy občas. Mám vždycky radost, když nějaký najdu O:)

    Krásné dny přeji :)

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  59. no vy dvaja ste božskí :) ja priateľovi sem tam nechávam lístočky s praktickými frázami v slovenčine, aby sa môj cudzinec postupne čo to doučil (to má veľmi rád a ja tú jeho roztomilú výslovnosť zbožňujem), prípadne si do seba hádžeme zhužvané papieriky s vyznaniami lásky, keď pracujeme na PC, hoci sedíme dva metre od seba.

    OdpovědětVymazat
  60. Takové milé gesto ;) To se mi moc líbí. Opravdu to potěší víc, jak kdejaká smska či internetová konverzace. Táta mi občas píše vzkazy, když se pohádáme, abychom se udobřili a to je, co říct. S přítelem na to taky třeba někdy přijdem :)

    OdpovědětVymazat
  61. Tolik papírků? :O Závidím ;) Je to ale docela milé, vypadá to hezky a zajímavě ;)

    OdpovědětVymazat
  62. To je ták roztomilé♥. Tvůj muž je příkladem ideálního parťáka a prince do všedních dnů!

    OdpovědětVymazat
  63. Anonymní21:55

    A co je na tom všem nejkrásnější? ;) Že ikdyž si to mnozí z nás včetně mě často nechtějí připustit, tak život si utváříme sami. Budiž nám naše Vivi inspirací...;)

    El

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní22:05

    Nic krásnějšího jsem snad ještě neviděla. Díky Vivi za toto soukromé sdílení,úžasné!Přála bych si víc takových článků :)

    OdpovědětVymazat
  65. Všechny vaše komentáře jsou tak neuvěřitelné krásné a milé. Děkuju, opravdu moc. :-*

    OdpovědětVymazat
  66. To je tak překrásné :)) Miluji tyhle papírky a vzkazy :) doma píšu mamce vzkazy, když někam na chvilku odskočím a ještě není doma z práce, tak aby věděla kde jsem a nemusela mi volat :)) nebo když jí chceme se ségrou udělat radost, tak na dobré ráno jí dáme do kuchyně cedulku se srdíčkem nebo kytičkou :)) to dá sice hodně práce, protože mamka vstává dřív než my, tak musíme ponocovat a překvapení chystat večer :)
    Přítel bydlí taky s rodiči, takže cedulky jsme si posílali jenom ve škole :) (byl ve vedlejší třídě) třeba když jsem mu vracela kalkulačku, tak jsem mu do ní dala zaláskovaný vzkaz :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je nádhera, jste ty nejmilejší dcery ;-). Je pravda, že já mamce taky pořád píšu vzkazy, třeba když k ní jedu na návštěvu a po pár dnech odjíždím, namaluju jí obrázek, k němu přiložím předem koupený malý dárek a nechám to ležet na gauči. Vím, že jí potom není tak líto, že jsem odjela ;-).
      Zaláskované vzkazy v kalkulačce, to je super nápad ;-).

      Vymazat
  67. Pááánečku to je fantastické...úžasný nápad to tu zverejniť :-) Ja si tiež niečo take odkladam do krabičky a potom sa v tom hocikedy hrabem a smejem :-))

    OdpovědětVymazat
  68. Krásne ! mne môj muž párkrát nechal taký odkaz za stieračom auta (ale tých pár sekúnd strachu, keď som ja, chudák krátkozraká, šla k autu a myslela si, že je to pokuta a o to väčšiu radosť som potom mala) a ja som mu zase na oplátku napísala malé poznámky a odkazy na rôzne dni v diári, ktorý som mu začiatkom roka na chvíľu "ukradla" (teda požičala som si ho keď sa nepozeral, a teraz sa vždy chichocem, keď príde ten deň a on moje odkazy nájde). A súhlasím, takýmto odkazom sa žiadne maily a SMSky nevyrovnajú! ♥

    OdpovědětVymazat
  69. Tak je to dobrý...já už si říkala, že má můj boyfriend nějakou poruchu, že má takový podivný hrabopis (dle mého krasopis) - očividně tak píší i jiní muži :D

    OdpovědětVymazat
  70. Anonymní21:23

    This is so cute and sweet! Lovely post.
    Your Iri

    OdpovědětVymazat