21.6.13

Bonžůr z francouzské kavárny aneb zpomalit tempo

Baví mě kafe, palačinky a francouzské kavárny. Baví mě šikovní a tvořiví lidé se smyslem pro humor. Mám slabost pro vtipné šperky a ráda si na roztomilé papírky píšu plány, nápady a úkoly. Když se všechny mé záliby a potěšení sešly v jednom ústředním bodě a spojily se do jedné osoby - Petry z Fleru, která tvoří úžasně vtipné brože, přívěsky a kolíčky pod značkou le-tro, jednoduše jsem se zamilovala a zdálo se, že to nemůže být náhoda (ostatně, na náhody dávno nevěřím). Její objevení přišlo v pravý čas.
Chci totiž trošku zpomalit tempo - to je takové moje předsevzetí, které jsem si na dnešní první letní den nadělila. Jsem ten typ člověka, který nikdy nespí a tajně po nocích vynalézá v komoře s fazolemi a moukou přístroj na prodloužení dne aspoň na 26 hodin (zatím nic, ale nevzdávám to...jednou na ten fígl přijdu!), ale v poslední době cítím, že jsem si nabrala všech možných aktivit a činností až příliš. Chci si jen tak sednout do stylové kavárny s rozvernou broží na klopě saka, poručit si decku vína (podle mých propočtů obsahuje jedna decka vína 250 ml), číst omšelou knížku a to všechno bez toho, aniž by se mi v hlavě rojilo milion myšlenek. Toužím po tom zvolnit a zredukovat svoje aktivity. Chci svůj život prostě zjednodušit. Myslím, že by mi mohly pomoct roztomilé textilní bubliny "Nezapomenout" nebo "Dneska" a "Zítra" na dřevěném kolíčku, kam se dá lehce připevnit plánovací papírek (můj život začne mít lepší řád a organizaci a mé tempo se z-p-o-m-a-l-í...tedy doufám). Tak se na ty mé pomocníky pojďme podívat.

Posaďte mě s mou broží "Bonžůr" okolo poledne do příjemné francouzské kavárny, objednejte mi (i sobě samozřejmě) Chardonnay, tvařte se, že celý den nemusím nic dělat a praktikujte to takhle každý den...a já budu vaším věrným přítelem až navěky. Můžeme se takhle domluvit?

Zamilovala jsem si tenhle přívěsek, díky kterému člověk už nikdy nemusí své ztracené klíče hledat. Jen mi řekněte, kolikrát jste nemohli klíče najít. Hledali jste je všude - ve dveřích, v tašce, pod stolem, na stole, pak už i v lednici (tam obvykle člověk najde plno ztracených věcí) nebo na koupelnové poličce, ale jakoby se po nich slehla zem. Už jste si naříkali, že jsou vaše klíče nadobro ztracené? Vy blázínci, zachovejte klid - vždyť vaše klíče jsou přece TADY!

Textilní bublina na dřevěném kolíčku s nápisem "Nezapomenout" mi každý den připomíná něco jiného, ale dbám poctivě na to, aby to byly jen samé příjemnosti (třeba ušít svému psíkovi nový šátek).

 Co budete dneska péct? A co zítra? Nevím, jak vy, ale já v tom mám jasno. Dneska budu péct mřížkový koláč a zítra pro změnu mřížkový koláč (když on je tak dobrý)! Ještěže mám své textilní bubliny Dneska a Zítra, jinak bych určitě omylem pekla něco docela jiného.

 Co budete dneska jíst? A co zítra? Nevím, jak vy, ale já v tom mám jasno. Bude se prostě jíst to, co se napeklo "včera, dnes a zítra" - přece mřížkový koláč. ;-)

Když mi nápadité ručně vyráběné kousky od značky Le-tro přišly domů, nadšeně jsem jejich stvořitelku Petru informovala, že všechno je báječné, a že se o její tvorbě určitě zmíním na svém blogu (protože tu ráda píšu o vtipných a talentovaných lidech). A čekalo mě milé překvapení - Petra pro čtenáře vintage blogu (ano, pro vás) připravila letní kupón na 5% slevu při nákupu u Le-tro. Dá se využít opakovaně až do konce srpna. Při objednávce je třeba použít slevový kód XP9-1BC-7UR a do poznámky uvést "Vivi" ;-). Tak co, poznáme se na ulici podle vtipné brože?
Vivi podpis

38 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: děkuju vám za milé a veselé řádky, které mi tu necháváte. Nestíhám bohužel na všechny odpovídat jednotlivě, ale doufám, že víte, jakou radost mi svými komentáři děláte.♥ Tak ještě jednou děkuju a přeju príma víkend.

      Vymazat
  2. jeee to je skveli napad z tymi drevenymi kolickami (po nasom štipcami) :) dakujem za inspiraciu :), pa pekny vikend Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. To je tak roztomilé!!!
    Jinak, jestli mohu poradit - místo fazole zkus směs krup a hrachu - mě se to osvědčilo ;-) Ale zvládla jsem den natáhnout jen o 20 minut (chce to ještě vyladit) ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Oh la la, ce tres jolie! :) moc vtipne. Na mrizkovy kolac to nema, ale pokud rada palacinky, musim doporucit tradicni holandsky recept, ktery muj drahy kuchti - tlustou palacinku s jablky, spekem a javorovym sirupem mnam. Krasny vikend! <3

    OdpovědětVymazat
  5. Bonjour Vivi, tak kdyp ůjdeme do té francouzské kavárny na Chardonnay? :) To je totiž jedno z mých nejoblíbenějších bílých vín.
    Mřížkový koláč miluju. :)
    Ty bubliny jsou vtipné a je to příjemné oživení interiéru. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, já už na tebe v jedné sympatické francouzské kavárně nejmíň hodinu čekám a Chardonnay do mě padá jako voda, tak za mnou co nejdřív přijď ;-)).

      Vymazat
    2. Vivi, nazouvám červené ocvočkované lodičky a už tam běžím. :)

      Vymazat
  6. Opravdu roztomilý nápad ty textilní bubliny! Taková maličkost dokáže vylepšit náladu :).
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní8:54

    Když se srandovní nápad s bublinami krásně a s vtipem nafotí, vznikne z toho článek, který mi zlepší náladu na celý den. Navíc s tím spomalením tempa jsi mě donutila k velkému zamyšlení..
    Markéta :*

    OdpovědětVymazat
  8. Hah,to je skvelé! :) Ale ja by som na kľúče potrebovala kľúčenku,ktorá by sa dala prezvoniť,ked ich neviem nájsť :D
    A dnes spieva pre Vivi Katarína Knechtová: "spomaľ,máááááš privysoké tempoooo!" :))))

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé bubliny. x)

    OdpovědětVymazat
  10. To je velmi originální nápad s těma bublinama myslím že ta Tady by se mi asi taky hodila :-D!

    OdpovědětVymazat
  11. "Tady" je ten nejmilejší blog, "tady" vždycky najdu inspiraci, "tady" nad těmito stránkami se mi pokaždé rozlije úsměv na rtech.. :)))

    OdpovědětVymazat
  12. Jéééé budějcká Černá kočka. Tam jsem nebyla od té doby, co jsem objevila EspressoBar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:14

      No joo Hančo a já furt přemýšlela, kde jsem to místo na Vivči fotkách viděla. Černá kočka je moje nejoblíbenější francouzská kavárna. Vidím, že se tu budějičanky dobře scházejí. Chtělo by to uspořádat sraz :))) Lenka K. (a kde jen ten EspressoBar?)

      Vymazat
    2. Plachého...úzká ulička z náměstí vedle Vendety, skoro na konci před tou vietnamskou prodejnou. Doporučuji vyzkoušet, protože mají nejlepší kávu v ČB (jednodruhovou a nepřepálenou) a ty domácí dortíky taky nejsou k zahození.

      Vymazat
    3. Anonymní10:44

      Jsi poklad díky mockrát! :** Vyzkouším nejlepší kávu v ČB hned zítra! ;)

      Vymazat
  13. Tak to jsme kámošky, (ale to už víš dávno:-D) Návod na den s 26 hod můžeme hledat spolu určitě pak, dostaneme "Nobelovku" a šábneme se:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mřížkový dělávala maminka, když jsem byla malá, mňam!!! U nás momentálně ujíždíme na muffinkách (k tomu mlíko s kouzelným brčkem, prý ideální kombinace!). Držím palce, aby to řazení na nižší rychlost bylo bezbolestné a hlavně efektivní! Krásní víkend, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  15. Vtipné brože! Kam ty lidi na to chodí?

    Vivi, myslím, že ty kdybys uspořádala posezení u kafe nebo raději s vínem, tak by nestačila Letná.

    OdpovědětVymazat
  16. Nutně, ale opravdu Nutně potřebuji TADY bublinu, jinak mi ty klíče budou pořád dokola utíkat :o). Díky za skvělý tip na obveselující nákup :o). Užij si krásný víkend Vivi :o*

    OdpovědětVymazat
  17. Řekla bych originální a roztomilé. Já budu v příštím životě kavárenským povalečem nebo povalečkou, nevím, ale ta fotka z francouzské kavárny je přesně to, co taky miluji, tedy nejen se dívat:)) S těmi výpočty obsahu či objemu mívám taky často problémy, takže opravovat tě nebudu, hlavně, že je vínko lahodné. A mžížkový koláč je už zase jiné ladění, vzpomínkové, ten pékavála výborně moje máma a babička. Slza na konec. Všechno dobré, Vivi.

    OdpovědětVymazat
  18. Pri pohľade na tie brože som sa musela smiať, sú úžasné, vtipné a zároveň krásne dekorujú :) A že decka vína je 250 ml, to poznám, tiež to tak mám :DD

    OdpovědětVymazat
  19. krasny post Vivi, velmi si ma pobavila :) uzi si pekny vikend a spomal :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní17:15

    Paris c fantastique !

    OdpovědětVymazat
  21. Ty textilní bubliny potřebujuu!:D Jinak moc hezky fotíš i píšeš :)

    OdpovědětVymazat
  22. Áno, zpomalit čas, to je jedna z věcí, kterou chce snad každá z nás. :-)
    Ty kolíčky společně s těmi našitými textovými políčky, se Ti povedly. Je to ztělesnění jednoduchosti a zároveň je to neuvěřitelně roztomilé, ode mně palec nahoru! ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní19:33

    Tomu asi vážně neodolám. Všechno je to super nápadité a má to vtip! Super typ a jako vždy dokonalé fotky! Nevadí, že na tom Fleru nejsem registrovaná, abych mohla nakoupit? S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Fleru můžeš nakupovat i bez registrace. ;-)

      Vymazat
  24. Všem děkuju za úžasné komentáře ♥, jste všichni roztomilí. ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Uuuuu pomooc, co mi to pořád vyvádíš :) Jak si mám naštřit na dovolenou ve Francii, když si teď bezpodmínečně musím koupit brož Bonžůr! Já zpomalím ráda i se mi to občas povede a s tebou a deckou vína by to byla úžasná kombinace, na to vsadím všechno co mám :)

    OdpovědětVymazat
  26. Dear Vivi, I just ate a pizza this evening and now a pie could be so perfect!:) Hugs and kisses my friend, wish you an amazing weekend♥

    OdpovědětVymazat
  27. Přeji příjemné zpomalování,je to totiž umění, kterému se stále učím, tak se u Vás budu ráda inspirovat.
    krásně lenivě pomalý víkend přeji

    OdpovědětVymazat
  28. Koukala jsem se a zřejmě slevu využiji, protože brožečky, kolíčky a magnetky mě velmi zaujaly. Ráda každou volnou chvilku něco tvořím, takže pro ostatní tvořivce mám opravdu velkou slabost:)

    OdpovědětVymazat
  29. si rada? podarilo sa ti mi spraviť chuť na mriežkový koláč :). Ale ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  30. Milá Vivi,

    super! Přesně to jsou věcičky, které udělají jen při pohledu na ně hezčí den, no ne ? Jdu se juknout k Petře jestli má ušité něco na míru pro pandy :)
    Děkuji za typ.

    Tak se sejdeme u sklenky dobrého Chardonnay ju ?

    Měj se krásně

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  31. Vivi, ty si určite naozaj moje stratené (a nájdené) dvojča. Tento príspevok mi hovorí momentálne tak nejak z duše. A vďaka tebe som si uvedomila, že nutne potrebujem, chcem a musím mať brošňu Sakrblé! !! :)) :*

    OdpovědětVymazat