29.6.13

Patlátka pro super rychlé letní nalíčení...a odlíčení

Ou jés, je tu léto a prázdniny! Jsem sice spíš "vánoční typ", ale když už tu léto je a bude trvat 3 měsíce, je nejlepší si ho začít užívat se vším všudy. V letním čase chci dělat všechno možné, jen ne trávit spoustu času před zrcadlem. Chci rychlý, lehký a zářivý make-up, rozcuchané vlasy (jen zlehka zkrocené v drdolu) a hurá ven.
Zatímco v zimě mě baví trávit v koupelně hodně času, mazat se všemi mastmi mazanými, používat oční linky, občas i třpytivé stíny a výrazné rtěnky (v odstínech toffee nebo coffee), teď mám pro svou tvář jen jednu jedinou zprávu - na zkrášlení máš 5 minut, víc ne. Tak se pojďme podívat na to, kteří osvědčení pomocníci mi umožní strávit před zrcadlem opravdu jen pár chvilek a vydrží na pleti celý den.

Roztomilou kosmetickou taštičku s legračně popleteným nápisem jsem dostala jako dárek a zvykla jsem si ji brát s sebou na cesty nebo ji mít v kabelce, když se ráno nestíhám upravit doma a absolvuju pak rychlou líčící proceduru v autě nebo u kavárenského stolku. Taštička s mými poklady je vyrobená z lněného plátna a vejde se do ní víc, než by se na první pohled zdálo: balzám na rty Rosebud Salve s vůní růží, rtěnka Clinique (odstín borůvka), řasenka Great Lash Maybelline (pyšní se titulem "nejprodávanější řasenka na světě", a protože si ji kupuju stále dokola už deset let, neskromně si troufám říct, že jsem k označení "nejprodávanější na světě" značně přispěla) ;-), mentolový balzám Rosebud Perfume, který teď používám nejen na rty, ale i na spánky pro osvěžení, chladivý oční roll-on Alverde, tužka na rty Dr. Hauschka, ovocný a přírodní letní lesk na rty Lancôme od Yayoi Kusamy a můj milovaný Dream Pure BB Cream od Maybelline, který je lehoučký, nemastný, výborně kryje a dovede pleť prozářit na celý den.

K lehkému letnímu líčení patří retro brýle, veselá taneční muzika a samozřejmě ten slavný, voňavý a růžový rododendron (mimochodem - mockrát vám děkuju, že jste mi tu nedávno prozradili, co je to vlastně v mé váze za růžovou nadílku).

Speciální  slovo má na mé tváři sametová tvářenka Bourjois. S BB krémem Dream Pure tvoří skvěle se doplňující dvojku. Tvářenka BOURJOIS (odstín Rose d´Or 34) má něžně holčičí krabičku - je z limitované edice Bourjois Vintage, která je věnovaná  Paříži. Obsahuje perleťové pigmenty, díky kterým mám tváře jako slabikáře. A když jsem venku a svítí sluníčko, vytváří zářivě třpytivý efekt, který si prostě nejde nezamilovat. Má vonět po růžích (a asi to tak opravdu je), ale mně připomíná vůni drogérie z mého dětství, která byla velká, nesla krycí název "Průmyslové zboží" a já si tam představovala, jaké to bude, až jednou začnu všechny ty lahvičky a krabičky se stíny a tvářenkami používat...a vidíte, je to tady, dočkala jsem se!

 Bourjois tvářenka má šikovné a lehké balení s jemným štětečkem a zrcátkem - ideální společnice do kabelky.

Co se jednou nalíčí, to se taky musí odlíčit (však to znáte, věčný koloběh života). A pro odlíčení mám něco moc zajímavého - zklidňující odličovač Clean & Sober od URBAN DECAY na bázi gelu. Neobsahuje oleje, díky výtažkům z bylin, jasmínu, levandule, lotosu a medu příjemně voní, je vhodný i na citlivou pleť a je netestovaný na zvířatech. Né že by nějak záleželo na tom, že odličovač Clean & Sober patří mezi nejoblíbenější kosmetické přípravky divoké Madonny, ale musím konstatovat, že to děvče má pořád ještě dobrý vkus. A třešnička na dortu - design vytvořil úžasný Ami James ( jeden z nejznámějších amerických tatérů). Kdysi jsem si přála, aby mi moje tetování vytvořil právě Ami, ale zřejmě v té době navrhoval kresbu na odličovač UD, protože mi nebral telefon (tak snad příště, Ami!).

Po pětiminutovém líčení a následném odlíčení už nezbývá než si parádně užít víkend. Chystám se upéct slaný koláč, hledat v kosmetickém ráji další poklady, koupit si na Etsy.com dřevěný "sešit" na recepty ze 70. let, dát si ve městě skleničku a večer...večer ze mě bude "Slaměná vdova". Můj muž odjíždí se svou kapelou na koncert do Prahy a mě tím pádem čeká plyšová opice, pleťová maska, maliny s vanilkovou zmrzlinou, pár DVD s filmovou klasikou (Vzpomínky na Afriku a Butch Cassidy a Sundance Kid) a taky budu psát článek na pondělí ;-). Užijte si víkend a brzy zase na shledanou. ♥
Vivi podpis

55 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuju vám všem za moc milé komentáře. ♥

      Vymazat
  2. Mám hrozně ráda tvářenky od bourjois a tahle má navíc roztomilý obal.Jsou malinké,skladné a mají tolik odstínů,že si snad vybere každý.V létě mám taky raději nějaké lehčí mazadla..abych se následně na sluníčku neroztekla jako nanuk.Užij si krásný víkend a těším se na další dostaveníčko...

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, nad Bourjois tvářenkami v tomto krásném balení jsem už přemýšlela, ale mně nedělají shimmery moc dobře, škoda :/

    OdpovědětVymazat
  4. Základní letní výbava a tak to má být, mě přes léto blbnutí před zrcadlem také baví o dost míň :) UD odličovač vypadá úžasně, nemohla bych se na lahvičku vynadívat :D

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní9:46

    Vivinko máš fakt super víkendové plány a úžasné fotky!
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní9:47

      Jo a ten tatér je sexy! :))

      Vymazat
  6. krásné plány na víkend, Vivi. já se budu léčit z nemoci u přítele, to také není k zahození.. :)

    a takových luxusních zkrášovadel, Ty se rozmazluješ. :) a navíc mě lákáš k utrácení peněz, protože se mi toho dost z Tvé taštičky zalíbilo.. :)

    přeji krásný víkend. ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Moje milý Vivi, i když poslední dobou nepíši, čtu stále. I já jsem slaměná vdova a to na celý týden. Máš báječné plány, tak si je užij a přeju Ti krásné léto plné báječných zážitků.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne vecičky, krásne fotky - ako vždy :) a krásny víkend prajem :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně zpracovaný článek! Skvělé plány na víkend ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Bourjois tvářenka je nejlepší na světě! Zbožňuju ji :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní12:16

    Nádherné poklady! Beru všechny!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný článek :)) ty lesky a balzámy bych hnedka brala! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Bourjois tvářenky mám moc ráda a tahle má nádherný obal! jo a ta řasenka... já jsem jí měla a tedy nevím, co na ní všichni vidí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:13

      Já třeba na ní vidim to, že mi Great Lash dělá nejdelší řasy, neslepuje je a lidi se mě ptají, jestli chodím na prodlužování řas. :)) Za mě má jedničku s hvězdičkou!
      Lenka

      Vymazat
  14. Dear Vivi, this beauty stuff is just perfect and easy for summer! I fell in love with the Bourjois blush, is amazing! Your retro sunnies are really cool! Hugs and kisses my friend, have a sunny weekend♥

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní14:10

    Jů, máš stejnou řasenku jako já :). Je geniální, také už asi dva roky nepoužívám žádnou jinou. Ten odličovač je můj malý sen, snad se mi splní :)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní16:38

    Vivulko ;),

    Některé produkty už znám a používám,u jiných si u me přinejmenším vytvořila zájem o ně... :) prozradís nám tedy kde seženeme ten gel na odliceni?

    Děkuji,já si běžím namazat ruce růžovým
    kremem od Dr.Hauschka :o*
    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V článku je na ten gel odkaz hned pod fotkou s tím plešatým tatérem) :)), ale doporučuji na něj neklikat, protože já v tom obchodě vybíráním a čmucháním strávila skoro celé odpoledne :))) Manžel bude mít "radost, až mu ukážu, co všecko jsem si tam vybrala k narozeninám :)) (Vivi, nemusí se toho gelu od Urban Decay plácat najednou moc? Měla jsem vodu od Biodermy a spotřebovala jsem vždy najednou asi 5 tamponků :/).

      Vymazat
    2. Milá Eli, vidím, že Míša už mě v odpovědi zastoupila. ;-) Přímý odkaz na e-shop najdeš pod fotkou, tady je pro jistotu ještě jednou a pak také odkaz na MMB:

      http://www.kosmetikavelkoobchod.cz/kosmetikavelkoobchod/eshop/0/3/5/3737-URBAN-DECAY-Clean-Sober-odlicovac-makeupu#

      http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=55633456&tab=5

      PS: růžový krém Dr. H. je skvělá volba ;-).

      Vymazat
    3. Míšo, já o Biodermě nemůžu ani slyšet (měla jsem od ní dva výrobky - pleťovou vodu a šampón proti lupům, který měl můj muž a horší výrobky jsem ve své koupelně opravdu nikdy neměla; už nikdy víc). Nicméně k tvému dotazu - Gel Clean@Sober od UD stačí nanést na tampónek v malém množství, obvykle spotřebuju jeden (když mám make-up i pudr, tak spotřebuju k dokonale odlíčené pleti dva tampony). Tak ať ti tvůj muž nadělí k narozkám všechno, co si přeješ ;-).

      Vymazat
    4. Anonymní23:29

      Holky jste opravdu báječné, děkuju moc za pomoc! ;) Jak jsem to četla celá nadšená v telefonu, tak jsem ten odkaz přehlédla, ale právě mi začíná bezesná noc, jdu nakupovat :D

      El

      P.S.: Ano Vivinko, ten krém je velká pecka, má jen jednoho konkurenta a to jak jinak než od L´Occitane ;) Jsem moc ráda, že si mě na něj naučila.

      Vymazat
    5. Milá Elinko, vůbec neděkuj. Doufám, že ses nakonec přece jen vyspala aspoň trošku ;-)
      PS: vidím, že máš vytříbený vkus, protože tu zmiňuješ samá zvučná a skvělá kosmetická jména (a že jsem Tě na krém naučila já? tak je báječná zpráva, jdu se odměnit čokoládovým dortem) ;-).

      Vymazat
  17. "Léto trvá tři měsíce"-né! To mě deptá!:D Vzhledem k tomu,že krásně začíná být tak v květnu a trvá až do září, tak já beru léto jako pětiměsíční :D Jinak já se maluju asi pořád stejně,je mi jedno,jestli je léto nebo zima,prostě linky vedou :))

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní17:32

    Ahoj Vivinko, dnešní článek mě obzvlášt bavil, protože jsem kosmetický maniak
    a ráda nakukuju do cizích kosm. taštiček.
    Zdá se mi to nebo ne, ale nepíšeš teď články míň často? Neplánuješ nějakou
    změnu? Třeba psát každý den?? krásný víkend přeje Kamča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, jsem ráda, že se Ti pokoukání do mých líčidel líbilo.
      Články vychází 3 x týdně, tedy častěji než dřív, ale změnu chystám - plánuju to trošku omezit. Přece jen, každý článek mi dá velkou práci a času není nazbyt. ;-)

      Vymazat
  19. krásný článek :-)
    jinak opravdu, jsou to POKLADY !! ♥
    s láskou MiA :-*

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi,
    tak to jsme na tom stejně. I když jsem letní dítko, tak preferuji zimu - hlavně kvůli Vánocůůůůům!!! Ale také pro ten třpytivý a voňavý sníh, pro tu překrásnou zimní atmosféru, pro ten mráz, co tak parádně štípe do tváří a mrzne nám nos - letos si už prostě musím uplést čepičku na nos!!!! :-)
    Léto mám ráda, ale tři měsíce mi naprosto stačí. ;-)

    Tvá kabelka na všechny ty nezbytnosti je nádherná! Asi zde budu za vyvrhele, ale já už nějakou dobu kosmetiku nepoužívám, jediné, co mne oslovilo, tak ten lesk na rty - kdysi jsem měla podobný se třpytkami a chutnal po vodním melounu - takže na rtu se nikdy moc dlouho neohřál! :-D
    Přesto si všechny ty novinky děsně ráda prohlížím a u tebe pročítám. :-)
    Tak ať ti ty chvíle s klasikou utečou příjemně. :-)
    My jsme dnes pekli banánovou buchtu (to je něco pro mne, neb miluji vše, kde jsou banány - krom sušených banánu - ty jsou na mne děsně sladké) a dělali jsem chlebíčky, jedny klasické a jedny s pomerančovou pomazánkou - výborná to chuť a k tomu jsem si popíjela ten nejlahodnější koktejl - banánový! :-) K tomu jsme si pustili Pána prstenů a bylo nám dobře! A proč to všechno? Neb dnes slavil svátek bráška a zítra ho slavím já, tak jsme to takto zvesela oslavili! Takže já měla dnes den nádherný a i tobě přeji krásné chvíle. :-) Ahoj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko,
      děkuju Ti za krásný komentář. Vlastně to není komentář - to je přímo DOPIS! ;-)
      Ty jsi mi tu tak dokonale připomněla Vánoce, že jsem se na své nové plavky s puntíky podívala téměř vyčítavě. ;-) Tak platí, léto si užijeme se vším všudy, ale Vánoce, ty zůstávají našimi favority. ;-)
      Jsem moc ráda, že se Ti mé kosmetické čančání líbí, i když kosmetiku nepoužíváš (mimochodem - melounový lesk na rty zní famfarózně báječně) ;-)
      No páni, ty sis tedy krásně užívala den! Je skvělé mít tak veselou čtenářku vychutnávající si maličkosti a vše banánové! ;-) Ještě jednou děkuju a přeju Ti nejsuperbezva svátek. ♥

      Vymazat
    2. Vivi, už jen díky tvým krásným slovům, je ten svátek nádherný - zalitý úsměvem (úsměvy mám moc ráda a tak se snažím na každého usmívat, to by jsi milá Vivi koukala, jak se potom pošťačce za přepážkou rozjasní den a splní mi veškerá přání a nebo jak mi policista na přechodu zastaví auta, abych nemusela čekat celý den, než někdo šlápne na brzdu a pustí mě). :-) A dnes jsi se pro změnu ty usmála na mě - DĚKUJI TI, PROJASNILA JSI MI DEN! :-)
      Měj se překrásně!!!!!! :-) Já se mám banánově! :-)
      P.S.: Puntíkatým plavkám se omlouvám. :-D ;-)

      Vymazat
    3. Šárko, ty jsi děvče snů! ;-) Usměvavá a milá milovnice panenek, která lidem zlepšuje den i náladu...víc už si přát nelze. ♥ Pokud jsem Ti projasnila den, tak Tě musím informovat, že Ty jsi pro mě udělala to samé ;-). Děkuju, přeju Ti krásný a nekonečně dlouhý sváteční večer.

      Vymazat
  21. Anonymní19:29

    Vivi,
    to co jsi psala v komentáři na konci předchozího článku, to jako fakt? To myslíš vážně? Doufám, že ne, protože já už bych si bez tebe blogosvět nedovedla představit!!!!!
    Pa, tvá Janina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju za milá slova. Ano, pravda to je, ale nebude to hned, ještě si tu spolu užijeme plno zábavy, slibuju ;-).

      Vymazat
  22. Aach Vivinka,
    tie fotky su take skvele, ze sa mi od nich nechce odtrhnut zrak. Prekrasne farby aj vecicky...ta kapsicka i kozmetika. nieco poznam, nieco vyskusam.

    Tak si uzi chvilky pre seba, sladkosti, filmiky i pisanie.:)
    A Vivinka, este ti chcem povedat, ze aj ked milujem kazdy Tvoj clanok, tak Tvoj cas a pohoda su mi este prednejsie...
    Myslim, ze dolezite je robit vsetko tak a do tej miery, aby to mohlo byt naozaj zo srdca... :* :)

    A dakujem Ti za komentik u mna, velmi si ma potesila :*
    tin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá Tintin, jsem moc ráda, že se ti líbí moje fotky i mé poklady ;-).
      Ani nevíš, jak si vážím toho, co jsi mi tu napsala. Ty mi tolik rozumíš! Děkuju. ♥

      Vymazat
  23. Dobře vylíčené, jak si (téměř)nenalíčeně užívat léta:-)
    Přeji ti Vivi, aby jsi za ten w.e. neuschla jako opravdová slaměnka, ale užila si to příjemně hydratovaná:-D

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivi, komu by se taky chtělo v létě ráno pracovat na něčem, co stejně v teple nevydrží. A ten BB krém máme stejný, jen mám asi jiný odstín ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Teeeda,Vivinka,ty si ale parádnica! :)) A už viem,čo si pridám na zoznam MUST HAVE na narodky! :))

    OdpovědětVymazat
  26. Pro pětiminutové nalíčení jsem rozhodně pro (ach, mé líné já) a zvedám palec :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ty to máš vždy tak krásně nafoceno... Jsem si pěkně naběhla, když jsem si klikla na kosmetický obchod. Kochám se a kochám... :-)
    Slaměnou vdovou jsem byla včera, jednou za čas to není vůbec marné :-) Dala jsem si sklínku dobrého vína (výběr z hroznů, nešidím se) a příspěvek na blog se psal téměř sám :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní13:41

    čím fotíš prosím (značku)?

    OdpovědětVymazat
  29. Great post! So lovely:)

    bloglovin.com/blog/3880191

    OdpovědětVymazat
  30. Vivinko to je zase krása! Veď toľko atramentu do fototlačiarne ani nezoženiem, aby som si mohla vytlačiť všetky tie prenádherné fotky!:-) Ale tú pehatú dievčinu v ružovom barete - tú musím, tú chcem! (myslím foto, nie dievčinu;-) ...ale vlastne, aj tú sametovú Bourjois tvářenku by som rada... a taká trés chic baretka by sa mi tiež šikla... Ach jaj, pozri ako vieš svojimi fotkami hlavu zamotať;-)). A za to ťa čo? Máme radi!♥ :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandí môj, ďakujem ti za krásné komentárové rozprávanie a vychvaľovanie;-) a ryšavé dievča si určite vytlač (môžem len odporučiť). Je to Cintia Dicker, najkrajší dievča pod slnkom (hneď po Tebe) a taky moja platonická láska. Jo a potom sa mi ešte páči Keanu Reeves a to by bolo tak všetko. ;-) Aj ja mam rada vás. :-*

      Vymazat
  31. Děkuju vám za senzační komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  32. Krásný článek a všcičky! Ta taštička je vážně roztomilá a hrozně se mi líbí ta tvářenka!
    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  33. Jeeej, Amiho mam velmi rada, navonok je taky tvrdas, ale my vieme, ze to je len skrupina :)

    OdpovědětVymazat
  34. Jako vždy skvělý článek s nádhernými fotografiemi, opravdu balzám na duši:-)
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. Taky se v létě maluji jen málo, nemá cenu na sebe patlat tuny makepu, když opálená pleť vypadá tek pěkě samo o sobě a navíc se mi to sluníčkem stejně všechno slije, takže maluju jen očka...a to mi stačí:)

    OdpovědětVymazat
  36. Nene! Moje nej řasenka je i tvoje nej, ještěže bydlíme v jiných městech, aspoň na obě v obchodech zbydou :)
    Díky tobě jsem objevila Rosebud balzámy a je to mňamka panečku! Měj se famfárově Vivi, zdraví Ivet z Bruselu.

    OdpovědětVymazat
  37. ♥♥♥ Děkuju vám všem. ;-)

    OdpovědětVymazat
  38. úžasný článok, si veľmi šikovná a tie fotografie! och! :)
    a chcem sa spýtať, si spokojná s tým bb krémom? odporučila by si ho aj na suchú pleť? vyskúšala som už pár bb krémov a nebola som až tak spokojná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sym, to je moc milé, děkuju ;-).
      Dream Pure BB Cream od Maybelline je zatím asi jednička mezi BB krémy, které jsem vyzkoušela a to jich bylo už hodně. Konkurenci mu dělá snad jen BB krém s broskvovými výtažky od Skin Foood (psala jsem o něm tady - ovšem ten už je dražší).
      Maybelline BB Cream je podle mě na suchou pleť vhodný, protože já mám sice smíšenou pleť, ale nedávno jsem se "oloupala" po sluníčku, a když jsem nanesla tenhle BB cream, krásně mi vysušenou pleť zvláčněl a prozářil. Já ho jen tak nevyměním. ;-)
      Měj se krásně.

      Vymazat