22.7.13

3+1 tip, jak si zpestřit (tý)den

Mám pro vás další tipy, jak si zpestřit týden a možná to všechno někdo stihne za jeden den. Bude řeč o Marilyn, o času stráveném "s tím druhým", o Beznoskovi i o drobných nákupech pro radost. A ať už budete trávit (tý)den jakkoliv, přeju vám, ať si na jeho konci můžete říct, že stál za to.

1) Udělat si výlet a vidět Marilyn. Je to úžasná věc - na unikátní výstavě v Jízdárně Pražského hradu ožila hvězdná Marilyn Monroe se vším, co k ní patří. Blýskají se tam její legendární róby a luxusní boty od Salvatora Ferragama (troje bych si ráda půjčila), ve kterých zářila na plátně i v soukromí, známé i nepublikované fotky nebo ukázky z jejích deníků a dopisů. Do soukromí božské MM se dá na Pražském hradě nakukovat až do 20. září. Stačí jen uvařit si dobrý čaj, vzít do ruky tužku, naplánovat si volný den a vyrazit za "kultůrou". A pokud máte Prahu daleko, ale na Marilyn jste přesto dostali chuť, tak mám pro vás večerní návrh - Pojď, budeme se milovat (je to jeden z jejích míň známých filmů, ovšem je v něm opravdu roztomilá a pěkná).

2) Najít si čas a jen tak zajít na dobré kafe (alternativně na pivo, víno, limo, čaj, rum nebo bum). Prostě být s tím druhým a v klidu si povídat. Zajímat se o všechno, co dělá. Smát se s ním. Plánovat. To jsou krásné chvíle. Někdy jsem hloupá a příliš zabraná do své práce a různých aktivit a zapomínám na to, že nejlíp strávený čas je s tím, koho člověk miluje. Nepřipomínám to tady teď jen vám, ale hlavně sobě. A když člověk ještě dostane tulipán (sice jsem ho mému muži do ruky jen přimalovala, ale pak jsem dostala doopravdický, fakt) a kafe s tou nejzvláštnější lžičkou, "spokojenost" přestává být jen slovem. ;-)

3) Drobné nákupy máme rádi asi všichni. Není potřeba hned utrácet tisíce, ale udělat si radost nějakou maličkostí, to je moc fajn. Tentokrát mám pro vás dva nákupní tipy z drogerie DM (tam jdu vždycky najisto):
- Bio Argan Revital od Saloos (cena okolo 160,-) je tělový a masážní olej (z řady Bio Wellnes), který dokáže krásně provonět pokožku (o to se stará růže, levandule a lemon tea tree) a moc pěkně vypadá na opálených nohách a dekoltu. Obsahuje regenerační bio arganový olej s vitamíny A, E a F a působí jako silný přírodní antioxidant. Úspěšně ho používám po depilaci a jako tělový olej, ale vy si určitě troufnete i na masáž (protože zpestřit si den je sice prima, ale občas musíme myslet i na večer). :-* Lahvička oleje je skleněná, ovšem zvládla pád z výšky na dlaždice (bravo!)...jen plastové víčko nevydrželo, tak jsem vzala do ruky jehlu a nit a je po problému.

 - Pražená mletá káva (Alnatura Afrika Café Pads; cena okolo 140,-) je směsí arabica a robusta kávy, která se pěstuje v Tanzánii a Ugandě. Koupí přispíváte na projekt Caclaz, který bojuje proti dětské práci v Zimbabwe a navíc si moc pochutnáte (je totiž výborná).

4) A tohle je závěrečný bonusový tip pro zpestření dne (taková malá legrácka): mně vždycky rozveselí den, když zlobím svého psa (nasazuju mu tykadla, foukám mu do čumáčku, lechtám ho na polštářcích tlapek...prostě se mnou šijou všichni čerti). Riskuju, že se bude dívat vyčítavě, ale on je to takový zlatý dobráček, že se rozdovádí se mnou a vyčítavý výraz udělá jen pro věrohodné foto (na fotce je Tomík se svým nejlepším přítelem Beznoskem).

Tomíčkův plyšový Beznosek, kterému sice chybí nos, ale rozhodně ne cit (je pravý romantik).
Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Drahá Vivinko!
    Konečně zas u Tebe a hned tolik lásky všude:-)Nádhera..Očka moje pohladila,duši zase pobavila..Přeji Ti časté setkávání a povídání s Tvým mužem..Jsou to chvilky,bez kterých se nedá žít,když máš toho rád...Ale to Ty dobře víš..Krásné dny Vám všem moje milá..
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nádhera, děkuju mockrát!

      Vzkaz pro všechny: přečetla jsem si právě vaše komentáře. Asi už se budu opakovat, protože to tu píšu vždycky, ale vy jste prostě úžasní! Každý váš komentář je tak krásný a milý - vy mě vážně neodbýváte. ;-) Jste velikou motivací pro moje další blogtvoření. Děkuju, zlatí jste.
      Vivi

      Vymazat
  2. Krásný start do nového dne. Káva,snídaně a sladká tečka v podobě tvého příspěvku (článku) , moc ráda se sem znova vracím a zažívám s tebou krásná pohodová rána :-)) Měj se hezky Vivi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vivinko, tip na zpestření týdne je hlavně Tvůj blog. hned mám hezčí pondělní ráno a nic mě netrápí! na Marylin se chystáme s drahou polovičkou, tak snad se nám bude líbit. :) krásný týden! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za nastartování do nového týdne. Drobné nákupy mám dnes v plánu, tak díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  5. Jak tak koukám, dost se Tvých rad držím. Krom té Marilyn - kolega byl výstavou nadšen, ale prý tam já ani nemusím chodit, mám se jenom juknout do zrcadla :-)))
    Zajít si na kávičku, to já moc ráda :-) DM drogerii mám už téměř jako závislost a nejsem asi sama. Tu kávu ale neznám, budu muset vyzkoušet.
    Tomíkovi to moc sluší, taky s tou svou potvoru blbneme :-)
    A hned je na tom světě lépe :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten arganáč jsem si teď koupila taky a je fakt úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:26

      Já si ho teda koupiila dneska odpoledne také a už mi s ním voní tělíčko :o) Dobře, že jsem vzala rovnou větší balení. :o)

      Vymazat
  7. To je boží :)) Hned jak večer dojdu domů, pustím si "Jak si vzít milionáře", to je můj nejoblíbenější film s ní jupíí :) Moc díky za super start do nového týdne, pobavila jsem se :)))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on WordPress
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on Facebook

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Vivi. Na božskou MM se také chystám, jen si najít čas. Já byla o víkendu na Petříně a v bludišti a na obou památkách jsem se srazila s blbcem co mi chtěl zkazit radost z kultury. Jinak koukám, že Beznosek je bez nosíku ale i bez ouška a tvůj přítel s tykadly má parádní křesílko s roztomilým detailem v podobě dopisní známky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsadím se, že jsi sestra poručíka Columba - máš perfektní pozorovací schopnosti ;-). Blbci jsou všude a to pak pomáhá rozdávat rány pěstí do nosu nebo je ignorovat ;-).

      Vymazat
  9. ja mám tak rada tieto tvoje články!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za tvé články, protože dělají svět lepším. Díky za krásné tipy...ten s tím olejem!

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní10:44

    Všechno (bez vyjímky) je to rozkošné. Nevím, jak to děláš, ale pokaždé mi zvedneš náladu víc než litr bílého :DDD. Argaňák jsem už dlouho sháněla, tak jsem hrozně ráda, že jsi se tu o něm dnes zmínila. Do DM se sice nedostanu, ale es-hopy to jistí :). Vivi, díky!
    Marťa

    OdpovědětVymazat
  12. Vivinko keby som nemala taky nabity program, tak urcite by som isla do Prahy pozriet (nielen) na Marilyn, ale aj na svojich kamaratov. a tvoj Tomik je neskutocne nadherny psik!! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22:11

      Měla by jsi do Prahy přijet, Domi.Výstava je úúúúžasná!!

      Vymazat
  13. Vivi!
    ja tu z teba odpadnem! :DD Beznosacek ma dostal uz uplne ako vonia kvietok. no to, ze fukas Tomikovi do nufaku a steklis ho na tlapkach...ty si ale! :) presne to som robila kedysi svojmu psikovi ako mala, no vacsinou sa mu to velmi nepacilo. no pre mna, male sidlo to bola ohromna zabava, ako sa zlostil...hmm... :)

    Ale aj dalsie tipy su super, a hlavne, ze ti napadlo o nich napisat. clovek niektore veci berie ako samozrejmost, ale ono nie... :) S bodom 2, -uplny suhlas :)

    tulipanovu pusu ;*

    OdpovědětVymazat
  14. Beznosek je väčšinou medzištádium všetkých hračiek nášho Psa. A niekedy je to Bezočko. A vzniknutou dierou Pes potom hračku vykuchá a všade lietajú biele umelé obláčiky. A nakoniec z hračky zostane len tenký cár plyšu... :D Každopádne aj mňa baví robiť Psovi zle, ale sú to len také milé zlomyselnosti z lásky! :P

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní13:02

    Milá Vivi,opět jsi nezklamala, to je takové příjemné pohlazení po duši. Především bod 2 si zaslouží palec nahoru. S manželem se snažíme najít si každý den aspoň chvilku, abychom si sedli (nebo se mu uvelebím v náručí) a povídali si. Tyhle chvíle pro mě mají obrovskou důležitost. A díky za tipy na nákupy, káva vypadá lákavě a Saloos miluju :-*. Míša

    OdpovědětVymazat
  16. Moc ti děkuji za krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  17. Super tipy, Vivi, a velmi vtipně dokreslené fotky !! MM, ta je <3 Ještě stíhám než zavřou brány neb v září mířím na rodnou hroudu. Píšu červeně do diáře!! A momenty č. 2 ty jsou nej <3
    Krásné léto!

    OdpovědětVymazat
  18. Vivi, tie tvoje fotky ma dostávajú do kolien :) Káva z DM vyzerá zaujímavo, Tomík s tykadlami je roztomilý a Beznosek chudák tiež :) Na MM sa chystáme, snáď sa tam dostaneme než to skončí :)

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní17:08

    Vivinko kdyz se divam na tve fotky musim se celou dobu usmivat. Chci se zeptat, zda se daji ty miloucke maluvky stahnout v nejakem programu nebo to vsechno sama malujes?? (napis prosim do komentaru nebo na lenkaberankova.chotebor@seznam).
    To co jsi napsala k druhe fotce me dojalo a Tomik s Beznoskem jsou bozi. Miluji tve soukrome fotky ve kterych nam odhalujes svoje muze :)). L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá L., malůvky se stáhnout v žádném programu nedají, protože je do fotek domalovávám ;-) (klasicky štetcem v Gimpu); ale moc mě těší, že se Ti líbí ;-). A toho odhalování tu bude přibývat ;-).

      Vymazat
  20. Dear Vivi, you just brighten my day with your sweetest posts:) I will follow your tips for sure, your puppy..oh I have a crush on him!:) Kisses and hugs my friend, have a great week ahead♥

    OdpovědětVymazat
  21. aa tie tvoje články ♥ úplne super.
    Pozývam ťa na moju letnú giveaway :°)
    http://mylittle-shelter.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway_22.html

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní20:22

    "Božská Marilyn" je blbost - já říkám: BOŽSKÁ VIVI :). Článek pobavil a potěšil a už se těšim zas na další (to máš furt dokola). :)
    zdraví Kája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, doufám, že jsi muž (to by mě potěšilo)! ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní6:04

      Jo jsem :) Tvým blogem mě nakazila přítelkyně, jí zas její ségra a ségru její kamarádka. Šíří se to rychle :)
      zdraví K

      Vymazat
  23. Teda Vivinko, ten tvoj muž je ale riadny silák, keď jednou rukou dokáže takto ohnúť lyžičku:O (a v druhej popri tom držať nežné kvítí:-)). Všetko je tu také božské, Marylin-hodné! Obrázky, kresbičky, Beznosek!♥ -toho já znám!:-) A ovečkové pero sa práve dnes aj mne dostalo pod foťák!;-)
    ňu-ňu-ňu! všechno tady mi-lu-ju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, to se ví, jak by řekli loupežníci v Mrazíkovi "ten člověk musí mít ukrutnou sílu" ;-). Aj ty si božská!

      Vymazat
  24. Co zpestřit týden?! Každý den:-D

    OdpovědětVymazat
  25. Děkuji, ale když vidím, jak fotíš ty, tak se trochu stydím :D taky neodolám a vůbec proč taky, když je to zdravé ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní22:50

    Super super a ještě jednou super!
    O M Monroe jsem vůbec nevěděla a to jsem z Prahy. Letím hned zítra!
    Tvůj pejsek je ťuťánek :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Vzkaz pro všechny: přečetla jsem si právě vaše komentáře. Asi už se budu opakovat, protože to tu píšu vždycky, ale vy jste prostě úžasní! Každý váš komentář je tak krásný a milý - vy mě vážně neodbýváte. ;-) Nestíhám na každý komentář reagovat zvlášť (na e-maily odpovím co nejdřív), ale každý čtu a to sice s velkou radostí nejmíň dvakrát. ;-) Jste velikou motivací pro moje další blogtvoření. Děkuju moc.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  28. Krásné Vivi! Dostaly mě tykadla Tvého pejska i pan Beznosek čichající k růži a na Marylin bych klidně šla, jen to mít blíž. Máš pravdu, udělat něco tak obyčejného jako zajít si na kafe s milým - občas prostě zapomináme na ty jednoduché, krásné a obyčejné věci. Ale Ty umíš zákonitě udělat s drobných věcí velké. Ráda se k Tobě chodím potěšit a inspirovat!

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Vivi!
    Mě zpestřuje den i četba tvých článků! :-)
    Ale včera jsem si udělala velikou radost! V obchodě jsem sehnala do své sady další puntíkatý hrneček - už mám dva (takže právoplatně sada!!!! - barva oranžová a puntíky jsou bílé!) a mamince se hrnečky tolik líbí, že jí jsem zase pořídila modré s bílými puntíky! :-) Takže radost obrovská! Musím pátrat dále, neb existuje více tvarů těchto hrnečků! :-)

    A MM mám také moc ráda, už jsem viděla i film "Můj týden s Marilyn" a je to super film! :-)

    :-DDDDD A pak že ufounci neexistují! Kouknu na fotku a vidím! :-DDD Tomík s tykádelky je úžasný!!!!! A ten jeho pohled! Bezkonkurenční! :-) Tomíku já mám také svého nejlepšího přítele, akorát že jsem mu nos neukousla! ;-) Ale po těch letech už musel na nos dostat záplatu a i když jsem už velká a dospělá holka, tak on se mnou stálé sdílí postel! :-)

    Vivi, přeji ti nádherný den - plný tulipánové vůně (jak já miluji tulipány - jsou to pro mne květiny No.1). :-
    Ahoooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherné, Šárko, jak se umíš radovat z maličkostí. ♥
      Ať se sbírka dvou hrníčků zdárně rozrůstá! ;-)

      Vymazat
  30. Ten posledny obrazok, neni to tyrane zvierat? Ved ten chudacik nema uska a chyba u aj kus cumacku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chýba mu aj kúsok prdýlky, ale to nie je na fotke našťastie vidieť ;-).
      Čo sa provokuje a hryzie, to sa rado míva. ;-)

      Vymazat
  31. juuuuj, ja chcem ist na kavu! s niekym :) najlepsie s NIM, ale kto to je? :) ten moj ON... ach ach, pojdem aspon so sestrou na kofolu! :) verim, ze to bude rovnako super. a k tomu imaginarny tulipan... :)

    OdpovědětVymazat
  32. Taková pohoda tady ze všeho úplně číší. Úplně mi článek vehnal klid do duše. :) Dobré tipy, dobře napsané, dobré téma. :) Já nemám absolutně co vytknout. ;)

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, díky za kometík! Pořád se považuji za začátečníka, takže Tvá poklona mě dojala, děkuji.:)
    Koukala jsem na Tvůj byteček. Máš to moc hezké, taková pohoda ... :)

    OdpovědětVymazat
  34. Máš moc krásné fotky! Nápad s domalováváním mi přijde naprosto dokonalý! Jinak to kafe od Alnatury si kupuji a je výborné!
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  35. Tomík a Beznosek jsou nádherní!!
    Já mám dva pejsky, Arínka - to je pudlík a potom Cvrčka - to je kříženeček pudlíka a bišonka a je z útulku. Arínek si jako malé štěňátko vybral za kamaráda plyšáčka Vendelínka a od té doby jsou to nerozluční kamarádi :)))
    Budu se opakovat, ale Tomík je opravdu přenádherný!! Je vidět, že ho máš moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní21:22

    Vivi, ty mě vždycky dostaneš-všechny tvé fotky, texty-prostě úžasné!!!Na českou blogovou scénu je tvého blogu až škoda.Přeji ti léto plné pohody a piš a piš a foť,ať máme čím se kochat. :D Nicol

    OdpovědětVymazat
  37. Všem vám děkuju za neuvěřitelně milé a úžasné komentáře. Jste nejmlejší čtenáři. :-**
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  38. Co dělám opravdu pořád a s čím tu 100% souhlasím, je číslo 2 - udělej si čas...s přítelem chudíme minimálně jednou týdně sednout sami do hospůdky, ať už na cokoliv. Nikde jinde si tak nepopovídáme jak tam, přece jen když spolu dva lidé sedí sami u stolku, tak si povídají i když nechtějí:)

    OdpovědětVymazat
  39. Anonymní10:23

    To je zas taký nádherný článok plný skvelých tipov!! Využijem všetky ((výstavu Marilyn mam veľmi ďaleko, ale film mi nesmie uniknúť) a navyše som sa vďaka tebe veľmi dobre pobavila. Tomík aj jeho Beznosik je miláčik.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  40. Dokresluješ fotky v Gimpu?

    OdpovědětVymazat
  41. Hani11:33

    Hmm ten bio arganový olej vypadá úžasně. A ta cena je také dost v pohodě :) A jaký způsob epilace vlastně volíte, jestli se můžu zeptat? Píšete, že tento olej používáte právě po epilaci a to mě moc zajímá. Uvažuji třeba o tomto způsobu a zajímá mě, jestli i potom je pokožka hodně citlivá a potřebuje speciální ošetření a péči.

    OdpovědětVymazat