25.7.13

Můj tyrkysový den aneb ať léto voní, prosím!

Někdy mám chuť obklopit se věcmi v jedné barvě - v té, která je aktuálně mojí nejoblíbenější; vy už to znáte, nedávno jsem vám tu představila, jak vypadá můj růžový den. Ale je léto, a tak nemám na růžovou ani pomyšlení. Vzduch mi teď voní tyrkysovou...mořem a ananasy (i když zatím jen na servírovacích ubrouscích), ráno jsem použila modrozelený deodorant s čajovníkovým olejem, před sebou mám ledovou kávu s tyrkysovými brčky a do kuchyně jsem pověsila obraz s citróny (určitě tušíte, že nebyly žluté). To by v tom byl čert, aby pak člověk neměl tu správnou tyrkysově letní náladu.

 Zleva na fotce: ručně malovaný obraz od Brunhildy s tyrkysovými citróny, deodorant JĀSÖN, trochu retra v podobě větrových kuliček Antiperle, tyrkysové ubrousky s ananasem, staré ořezávátko na tužky, Kazachstánská čokoláda, tyrkysová brčka, miniparfémky Moschino, bonbóny a kousek washi pásky.
Ze všech tyrkysových věcí, které vidíte na fotce, musím vyzdvihnout jednu, kterou teď považuju za nejdůležitější ze všech - účinný deodorant. Po tom, co jsem teď pár dní jezdila nepřetržitě metrem a MHD, nejradši bych svůj přírodní deodorant rozmnožila a rozdávala ho spolu s lístky do metra většině spolucestujících. Já vím, že je horko, a že je přirozené se v horku potit, ale v jednadvacátém století máme pár triků, jak si léto provonět i v hicech.

Takže tady je jeden z voňavě letních super fíglů kouzelníka Pokustona v celé své kráse - kuličkový deodorant JĀSÖN. Když jsem se rozhodovala, jestli si ho z Countrylife pořídím, důležitou roli sehrálo několik faktorů. Používám totiž jenom deodoranty, které jsou čistě přírodní a netestované na zvířatech a musí vonět lehce, aby se nepotloukly ve voňavé bitce s mým parfémem - a to všechno deodorant JĀSÖN splnil na jedničku. Voní svěže (a opravdu jemňoučce), ve složení má extrakt z bio čajovníkového oleje a grapefruitových zrníček a navíc neobsahuje alkohol, soli hliníku, minerální oleje, vazelínu, vosky ani živočišné produkty. Pašák! A má hezký obal. Na fotce v obchodě je sice deodorant s medvídkem koalou, ale výrobce se postaral o "new look", takže je po koale. Ale nevadí, rozhodující je, že skvěle zapadá do mé představy tyrkysového dne a hlavně dokonale voňavého léta.

Když jsem na víčko deodorantu nalepila známku se silným tygrem, chtěla jsem tím říct, že roll-on JĀSÖN není žádný přírodní třasořitka, který působí hodinu nebo dvě a pak už sami se sebou nemůžete vydržet. Naopak, má skvělou výdrž. Ovšem já jsem Vivinka, děvče, které se rádo koupe a voní, dost často někde sedím (no jo, hlavně v kavárnách), takže se moc nezapotím a stačí mi deodorant nanést ráno a vydrží účinkovat prakticky celý den. Ovšem mužům nebo těm, kdo se potí hodně a rádi, těm doporučuju nosit přírodní deo pořád při sobě nebo dát přednost něčemu "čtyřicetiosmihodinovému" (byť pravděpodobně chemickému). A pak jsou tu výjimky - Johnny Depp, Guillaume Canet a Paul Newman, kteří vůbec nemusí používat deodoranty (oni klidně můžou být cítit potem, prachem z cest, olejem a doutníky).

Není pochyb o tom, že žena je "pánem" světa...možná je to i proto, že dokáže tak krásně (i v létě) vonět (ovšem bez inteligence, důvtipu, strategického myšlení a celkové geniality by to na vládce světa nedotáhla, to dá rozum).
Takže - ať nám léto (a podzim, zima a jaro) voní, prosím! ;-)
Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Áaach jo,Johnny Depp má charisma,ten opravdu nepotřebuje deodorant,ten má vše,co má filmová hvězda mít...talent..Naprosto souhlasím,že ženy vládnou světu,už jen to,že necháváme mužům jistotu,že jsou to oni,kdo o všem rozhodují,svědčí o naší naprosté genialitě:-D Kéž by léto vonělo jen po slunci,ananasu,po vánku,který přehazuje větve stromů,po něžných vůních květin a stonků trávy,po horkem prohřáté zemině a svěžím prameni vody...Museli bychom se však vyhýbat civilizaci,protože jinak to je pot,mačkání se v hromadné dopravě a nejlépe s ucpaným nosem...Tyrkysové ubrousky s ananasem mě zahřály u srdce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21:00

      veľmi pekne si to povedala :)

      Vymazat
  2. Ano ano, cesta MHD je nyní opravdu jen pro odvážné. Včera mi jened pán cestu tak zpříjemnil, že jsem radši vystoupila dřív, než jsem měla v plánu.Já bez deodorantu nedám ani ránu a tenhle určitě vyzkouším. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný tyrkysový příspěvěk :-) Teď jsem si uvědomila, že nic tyrkysového nemám...
    K MHD - včera jsem poprvé viděla (a ocenila) řidičku tramvaje, že vykázala cestujícího, který měl na sobě pouze šortky. Za chvíli třeba někteří při vstupu obdrží deodorant :-) Že by se kultura cestování začala zlepšovat?

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní9:14

    pekne vecicky :) tie mentolove cukriky vidim snad po 12 rokoch.. to sa da este kupit? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Džejno, Antiperle už se zase vyrábí. Kupuju je v "běžné obchodní síti" ;-) - mívají je buď u žvýkaček nebo v mých oblíbených regálech s cucavými bonbóny. ;-)

      Vymazat
  5. Jedeme na stejné vlně, nedávno jsem koupila dokonce tyrkysově pruhované ubrousky v IKEA :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní9:22

    Milá Vivi, před třemi týdny jsem úplnou náhodou objevila tvůj blog a, jak se dalo čekat, od té chvíle jsem každou volnou chvíli u počítače trávila právě s ním, dokud jsem ho neprozkoumala od začátku do konce. Chci ti poděkovat za velkou spoustu inspirace, tipů a hlavně ten pocit, který se ve mě zabydlel, i když zrovna nesedím u počítače. Je mi jasné, že máš stejně jako všichni ostatní plno problémů, že tě, stejně jako druhé lidi, potkávají nepříjemnosti a ne vždycky máš důvod se smát. Nejsem první, ani poslední, kdo ti to říká, ale - doufám, že tu pro nás budeš ještě hodně, hodně dlouho :-) Niky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niky, jůů, to je parádní zpráva, že jsi objevila můj blog a tak poctivě ho pročetla. ;-) Mám velkou radost a děkuju ti za tvoje milá slova. Mám plno námětů na články a ještě víc nápadů, kterými hodlám svůj blog zásobovat, takže myslím, že časový horizont "hodně hodně dlouho" by měl vyjít. ;-)

      Vymazat
  7. Ach, Johny Depp se nemusí ani mýt! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tyrkysovou poslední dobou také docela dost nosím, ale doma mně nic neobklopuje. Ony stačí ty svršky. Nejvíc se mi líbil poslední odstavec. Jak ty to vymýšlíš? I když je to naprostá pravda...tak já jdu vládnout.

    OdpovědětVymazat
  9. opět a znovu...jako u každého tvého příspěvku VIVINKO se mi duše zalila blahodárným pocitem klidu, pohody, štěstí, smíchu... jsi neuvěřitelná, opravdu...celá tvá tyrkysová řada je skvostná, vždycky po tvých tipech na nákupy hned klikám a objednávám.-)) takový vliv na mě máš.-))
    Celé tvé psaní a fotky jsou skvostné...jak já děkuji za takové lidi jako jsi ty !
    dobíjíš mi baterky Vivinko.
    pa Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:03

      Vivi věděla jsi, že já to cítím úplně stejně jako Andrea? :) Myslím, že všichni tvoji věrný čtenáři.
      S pozdravy Martina

      Vymazat
    2. Holky, vy mě tak úúúúžasně rozmazlujete. Děkuju moc, vážím si toho, a kdybych díky tak hezkým slovům náhodou usnula na vavřínech, tak mě klidně štípněte. ;-)

      Vymazat
  10. Vivinka- uzasne foto! ta zaplava tyrkysovej mi robi mooc dobre ;))
    :* T.

    OdpovědětVymazat
  11. ty si génius, každému (aj tým upoteným spoluobčanom) prajem toľko veselosti, koľko z tvojich farebných dní srší, či v lete či v zime. chcem ťa za susedku :) voňalo by nám schodisko aj celý barák :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jeee Vivinko, to je zase kraaasy! A jak vtipne a roztomile jsi to zase popsala :) Ty mini parfemy Moshino mi ucarovaly. Krasne vonave leto!

    OdpovědětVymazat
  13. Jak jinak azurová, je s létem dobrá co co dobrou náladu s Vivi dodá!!!
    A jak Francouzové říkají, musím jenom souhlasit " co žena chce, chce i pánbůh":-)
    Přeji krásně azurový den s oblohou, jako azůro:-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Ten deodorant mám také, jen v tuhé verzi a je opravdu výborný. Dokonce jsem pánskou variantu pořídila i svému drahému a jsme voňaví oba dva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:23

      Potvrzuji, souhlasím :) L.

      Vymazat
  16. Dear Vivi, turquoise is one of my fav color for summer, the stuff looks great and you have such an unique and tender way to review products with these adorable photos!:) Kisses and hugs my friend!♥

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní17:51

    Vivinko prosím tě, jak děláš ty koláže - viz. první fotka? Chtěla bych se naučit přesně takové, ale nevím jak. Mimochodem článek vymakaný a skvělý jako vždy. U tebe už nic jiného nečekám,než že se vždycky pobavím a inspiruji. Krásné dny, Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:51

      Vivinko psala jsem ti také e-mail, ale přišla mi jen automatická odpověď, že nejsi až do zítřka přítomna na internetu. Potom mi prosím tě, napiš. Děkuji. Ještě jednou vše krásné přeje Evča
      p.s.:Country Life jsem dík tobě poznala asi před rokem a od té doby jsme byli už několikrát v jejich centru, kde je také farma a mlýn. Spokojenost. :))

      Vymazat
    2. Evčo, poslala jsem Ti e-mailem nějaké tipy, jak z foťáku vymáčknout co nejvíc ;-), ale jinak jsou moje koláže jen obyčejně vedle sebe poskládané věci, které vyfotím na bílé podložce. Nejsou v tom žádné triky. Takže jde opravdu spíš o to, udělat si z foťáku svého přítele a důvěřovat mu (já s ním ještě občas bojuju, ale učím se). A děkuju za komplimenty. :-*
      PS: do centra Country Life se toužím podívat, tak snad mi to brzy vyjde. 8. září pořádají Biodožínky, tam bych ráda. ;-)

      Vymazat
  18. Ten deodorant vypadá dobře, díky za inspiraci! ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Hezký večer přeju Vivinko :-)
    no prosimtě řekni mi, jak je možné, že jsem o značce JĀSÖN ještě neslyšela? Se tuze moc stydím! Jedno přírodní deo teď zkouším od Alverde, ale je to ten samý případ - na potulování kavárnami super, ale perný den už by byl nad jeho síly.
    A jinak ta poznámka o Johnny Deppovi mě vyloženě pobavila ;-))
    Měj se krásně a užívej sluníčka!
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
  20. No panečku! To je moje barva. Od teď nechci jinou. Vivi ty si ten život umíš zařídit v těch nejhezčích barvách a moc ti děkuju, že s náma vše sdílíš. Pac a pusu, Ivet

    OdpovědětVymazat
  21. Hello from Spain: the turquoise color is very nice. . Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  22. Tyrkysová je krásná barva, připomíná mi moře a léto. :)
    Jaj, ten deo bych si měla pořídit, nejen, že má krásný obal, ale i funguje a moc se mi líbí obrázek s tyrkysovými citrony a miniparfémky od Moschina. Ten deodorant by potřeboval hlavně jeden můj kolega, který se asi necítí a bohužel s ním často spolupracuji. Naznačování nepomohlo, tak to asi vezmu po lopatě, protžoe ten smrádek se fakt vydržet nedá.
    A stím Paulem Newmanem máš pravdu, prostě u některých se to dá tolerovat. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné fotky Vivinko ,
    Ty barvy , zdokonaluješ se !
    Jo s tím MHD máš naprostou pravdu! Já když jsem stála v šalině a držela se , tak si jedna paní stoupla vedle mě a zvedla ruku ( aby se chytla ) a na mě vypadl obrovský květák chlupů a smradu ! :D Blééé ! :D měla jsem chuť otočit se a začít zvracet ... :D Kdyby ta paní měla 80let tak to chápu ale jelikož jí bylo tak 40let možná i míň , bylo mi zle ... :D Už se o sebe ani lidi nestarají... Ještěže alespoň Vivinka nám Mhádéčka provoní ! :D :)
    PS: Antiperle si ještě pamatuju ! Kde jsi je vzala ?? S tím jsem si "hrála" celé dětství ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brrr. ;-)
      Gabulko, Antiperle se dají běžně koupit. Kupuju si je v Tescu nebo v Globusu. Zase se na pulty vrátily, takže je dostaneš asi ve většině obchodů s potravinami a můžeš si pak s nimi "hrát" celou dospělost. ;-)

      Vymazat
  24. tyrkysová je úžasná barva! :D

    OdpovědětVymazat
  25. Všem vám děkuju za úžasuplné komentáře - číst si je a usmívat se nad nimi, to je můj velký koníček ;-). Díky moc! ♥

    OdpovědětVymazat
  26. S Vivinkou je každý deň pestrofarebný a žúžový, ale tieto jednofarebné sú úúplne najsuper! To je krása, to je nádhera, to je azúr! Mňam mňam!♥ A tú foto s tigríkovou (alebo levíkovou?;) známkou si vytlačím a nabudúce ju ukážem milej pani poštárke, že: "Takúto teta." ;-))
    A na deoša už si tiež robím chute, vraj existuje aj marhulkový!:O Mňam mňam!:D
    :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:53

      Dandelijon, to je lev :-) Co je to "marhulkový"? Levandulový? Renča M.

      Vymazat
    2. Renči, marhulkový (alebo po správnosti "marhuľový") je meruňkový:-)).

      Vymazat
    3. Anonymní20:58

      Ty jsi úplně zlatáááá! Marhule mám moc ráda :)))

      Vymazat
    4. Dandí, Ty jsi má, marhuľová
      Úplně celá, celičká, marhuľová

      Ne vždycky vařím dobroty
      A občas mívám teploty
      A nekapu ti do noty
      A často vzdychám - ach jo

      Sotva však cinkneš za vraty
      Otevřu, koukám, no a ty
      Upadáš vesměs v záchvaty
      A vždycky voláš:
      Ty jsi má, marhuľová
      Úplně celá, celičká, marhuľová

      ;-)

      Vymazat
    5. Reni, aj ja mám veľmi rada meruňky (a jazyk český:-)♥
      a Vivinku, keď varí dobroty, aj keď má teploty ;-)).
      ♥♥

      Vymazat
  27. Anonymní20:07

    Ach, konečně mám tu možnost napsat ti komentář z vlastního blogspot.com (bývala jsem na blog.cz) . tvůj blog už hrozně dlouho sleduji a je mezi mými nejoblíbenějšími. každý článek mě baví a jsi pro mě velkou inspirací. doufám, že budeš přidávat častěji ! přeji hodně štěstí.
    přeje úplně nový blospot: weird-true.blogspot.c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, parádní! Děkuju moc. ;-) Vítej na blogspotu (mimochodem - to je dobrá volba) ;-).

      Vymazat
  28. Krásné v té tyrkysové.... tu mám ráda:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Vivi,

    tyrkysová barva je má nejoblíbenější v jakémkoli ročním období. Tímto článečkem jsi mi udělala velkou radost :) Tak užívej své tyrkysové léto a budu se těšit na další článek.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  30. Miluji tyrkysovou barvu:-) Kazachstánksá čokoláda? kde jsi k ní přišla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ami, kazachstánská čokoláda je z obchodu s ruskými lahůdkami (v Budějovicích na Lannovce) ;-).

      Vymazat
  31. Tyrkysová je tak moc nádherná! Je moje nejoblíbenější. A kosmetiku od Jason mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  32. Děkuju vám mockrát za všechny vaše báječné komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  33. To sladění do tyrkysové je úžasné! :-) Jinak s tím deodorantem souhlasím! :-D Zrovna dneska jsem se vracela z dovolené a v tom autobuse, který nás převážel k letadlu, to bylo doslova k nevydržení!

    OdpovědětVymazat
  34. Tyrkysová ♥ Moja farba nielen v lete :) Som rada, že si tiež jej priaznivec! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Oooo, ty ubrousky jsou nádherné. Tento článek mi udělal tak skvělou náladu teď na večer... Takové krásné fotografie hned zlepší člověku náladu!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velkou radost, děkuju Ti, Teressko ;-).

      Vymazat