16.11.13

Mé zlaté poklady aneb BB, co se třpytí

Tak je to tady. Velká životní změna, která asi musela dřív nebo později nastat. Já se totiž přeorientovala a docela zásadně...ze stříbrné na zlatou. Ohlásila jsem to celé rodině a přátelům a myslím, že to vzali docela dobře, jsou opravdu tolerantní a chápaví. Jen můj muž, když jsme šli včera okolo zlatnictví, se tvářil trochu udiveně (to zlato je nějaké drahé)...to víte, od patnácti let mi kupuje stříbro a teď chce jeho Vivi zlaté řetízky. No, nezávidím mu. Naštěstí má zlaté srdce (a to se bude k mým zlatým šperkům taky hodit víc než ke stříbrným, to snad každý uzná), takže se mnou do zlatnictví nesměle vkročil a já jsem teď velice, velice spokojená. ;-)
A jak mi tak doma po změně orientace začaly přibývat zlaté poklady, neuniknul mému zraku BB krém Oriental Gold Plus od Skin79, který je, jak asi tušíte, taky celý zlatý. Jakmile jsem ho na bbcreamshop.eu uviděla, hned jsem si představovala, jak se mi bude hodit ke zlatým botám, k nové blýskavé broži ve tvaru mašličky a jak jeho záře zaplaví mou koupelnu tak, že si večer ani nebudu muset rozsvěcovat. Ale nejsem povrchní zlatokopka, nekoukám se jen na "hezký obal" - zajímá mě taky to, co je uvnitř. Tak ho teď spolu pojďme otevřít...

Tak takhle vypadá můj Oriental Gold Plus BB Cream, když je ještě zavřený a v příjemném obležení dalších třpytivých nezbytností.

Ovšem tady už jsme otevřeli jeho zlaté víčko. Přiznám se vám, že jsem velký milovník multifunkčních věcí (je to praktické, pohodlné a na cestách mi šetří místo v kufru). A v tomhle šikovném BB kelímku je všechno, co potřebuju pro to, abych se ráno rychle proměnila z paní "Jdezeměstrach" ve sličnou slečnu. V horní části, kterou u Oriental Goldu objevíte pod víčkem, je speciální krém na rty a tváře. Když jsem ho zkoušela poprvé, dlouho a zálibně (věřte mi, že to vážně nedělám často) jsem se pak dívala do zrcadla. Krém má světle růžovou barvu s nádechem jahodové, jemňoučkou strukturu a lehce splývá s pokožkou, takže výsledný efekt je přirozený a "zdravěvypadající". Ale to jsme teprve v horní části kelímku zlatého BB krému, teď půjdeme odšroubovat horní víčko.

Horní víčko odšroubováno a už na nás kouká hlavní část, kterou stačí lehce stlačit a BB krém je na světě. Trošku mě zlobí, že po stlačení krém opatlává víčko (mám radši "čistější práci"), ale dokážu mu tenhle nedostatek prominout, protože k mojí pleti se chová opravdu přátelsky. Tady jsou čtyři hlavní důvody, proč mu lze bez nadsázky říkat "zlatíčko":
1. dobře kryje, ale nepůsobí jako maska; jeho barva je béžově růžová, a tak sedne světlé i tmavší pleti (což bude výhoda hlavně v létě, až se moje "sněhurkovská" pleť zase trošku opálí)
2. hodí se pro smíšenou nebo mastnou pleť, kterou rozzáří, ale zároveň nehází "prasátka", je pěkně matný (ovšem existuje i Oriental Gold BB Cream krém pro suchou pleť)
3. obsahuje kaviár a zlato a já si díky tomu připadám bohatá (to je fajn mít chvíli takový pocit, byť jen díky BB krému)
4. je víceúčelový (v jednom kelímku najdu "make-up, tvářenku i rtěnku) a všechno funguje tak, jak má.

Nepotřebuju toho ráno moc. Jen silné kafe (voda v konvici už bublá), dobrou marmeládu, řasenku, banánový korektor a náš zlatý BB Oriental Gold Plus...Hotovo, beru medvěda na ramena (ale možná, že se vrátím s opicí - no co, je přece sobota a všichni se chceme trochu odreagovat) ;-), vyrážím do ulic a těším se na vás zase zítra.
Vivi podpis

73 komentářů:

  1. S opicí nebo bez, užij si sobotu:)
    Růžová tvářenka ve víčku má krásný odstín!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, díky moc, sama jsem zvědavá, co si dneska z večerního města přivedu za zvíře ;-).

      Vymazat
  2. ty máš vždy tak krásne fotky:))) od tých ružových pančušiek v zlatých lodičkách nemôžem odtrhnúť oči :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:23

    Juchuchů, myslím, že je na čase, aby tento BB vyzkoušela i El. A když mi nesedne odstín, určitě ho upotřebí Baruška. Ať žijí čičiny ;)

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš, je co na tomhle BB krému, milá Eli, nejzajímavější? Že on se tak nějak zvláštně dovede spřátelit s různými odstíny pleti, že sedí mně (extra světlé pleti), sedí i mojí kamarádce, která má permanentní solárkové opálení (ještě jsem jí to nerozmluvila) ;-) a dost možná by fakt sednul i Barušce. Prostě všem kočkám ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní14:59

      Tak to je skvělé, díky moc za upřesnění, objednávám :)

      Vymazat
    3. Není vůbec za zač, Eli, a budu ráda, když mi pak napíšeš, jjak jsi spokojená. ♥ Měj se krásně.

      Vymazat
  4. To BBčko vypadá vážně krásně:) A ta tvářenka navrchu už je jen taková tečka, super:) Nádherné fotky!
    Užij si sobotu:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je to nejoriginálnější nafocení BB krému! Musel si připadat jako hotová topmodelka! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:49

      Pod to sa veľmi rada podpíšem aj ja! Vivi to umí! :o)
      Ajka

      Vymazat
    2. Vy jste senzační! ;-))

      Vymazat
  6. Vivi, co to je za korektor? Prozrad, prosim :-)
    Musim teda rict ze jsi me poradne na tento BB nalakala.. Uvazuji o zmene kosmetickeho arsenalu a pisu si na seznam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Barbadelko, banánový korektor, to je můj velký oblíbenec; najdeš ho tady: http://www.bbcreamshop.eu/sk/product/103401/skinfood-banana-concealer-stick-1:-licht-beige#images
      A recenzi na něj tady: http://www.vintageblog.cz/2013/08/muj-tajny-luxus-aneb-vypadam-tak-jak-se.html
      Změna kosmetického arzenálu - to je vždycky príma dobrodružství...to vybírání, očichávání, zvažování a pak kosmetická taštička plná nových věcí...jéje, to můžu! ;-)

      Vymazat
  7. No tak tedy preji krasne sobotni ranko Viv,opet bude diky tobe ma penezenka zase chudsi a to jeste pred Vanoci.No ale budiz ti odpusteno zlato,dnes ti tak doufam vyjimecne mohu riakt,hi,hi...a vitam te do klubu zlatych maniaku a potes manzela,ze bižu v barve zlata taky existuje..pa a krasny slunecny...temer zlaty vikend.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, děkuju za přání i za Tvou milou návštěvu. No právě teď před Vánoci si můžeme dělat radost beztrestně (můžeme říkat, že je to od Ježíška). ;-) Ó, já mám ráda, když mi lidi říkají "zlato" (ale moc často se mi to nestává) ;-). Jejda, to bych to vymňoukla, kdyby mému muži prozradila to velké tajemství, že zlatá barva se dá koupit i v bižuterii (to musí zůstat pod pokličkou). :-D

      Vymazat
  8. líbí se mi, že obsahuje i rtěnku :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hello from Spain: BB creams are always the best. I like your proposals and your advice. Great pics, Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem před časem zavrhla stříbro a od té doby miluju zlatou. I když mi předtím přišla úplně hnusná. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Opici zkusím dnes vynechat. Měla jsem ji za celý můj kratičký život jen jednou, ale rodina se mi bude smát až do konce života, jak to tak vidím. :)
    Zlatá je krásná, i když já raději upřednostňuji stříbrnou.
    BB krém mě nadchl. Mám ráda takové "multifunkční" výrobky, ale zase mi jednou kamarádka řekla, že čím víc toho výrobek dokáže, tím méně se bude soustředit jen na jeden účel= kvantita není kvalita, že? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak to děláš dobře. Pít se nemá ;-).
      Chápu tvojí kamarádku a souhlasím s ní. Někdy je míň víc, ale naštěstí na trhu existují značky a výrobky, které toho dokážou hodně a přitom si zachovávají vysokou kvalitu. U krému Oriental Gold Plus je to navíc ještě trochu něco jiného, protože v jednom obalu je víc skrýší, které obsahují různé výrobky. Ale jinak klasickým "zázrakům" typu 3 v 1, kdy je v jedné láhvi "šampón a kondicionér a maska na vlasy" atd., těm se vyhýbám vlekým obloukem.

      Vymazat
  12. Zlatá to je moje od vždy. Fandím tvé změně. Zlato mají i růžové, které ti bude ladit i s tvářenkou :-) To jen abys řekla manželovi hned najednou, ne že mu ještě později sdělíš, že vede růžová...no je tu ještě šedá - platina.

    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za radu, Marti, čeká mě vážný rozhovor s mým mužem na téma "Různé druhy zlatého pokušení"....;-)

      Vymazat
  13. mám doma the oriental gold fialovou verzi a je taky úplně ťuťuňuňu :-D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fialovou verzi jsem dlouho koukala a bylo mi líto, že se ji nemůžu pořídit, protože je na suchou pleť, takže si asi dovedeš představit tu radost, když jsem objevila novou verzi pro smíšenou a mastnou pleť. Spravedlnost existuje ;-).

      Vymazat
  14. já mám taky tu fialovou verzi, byla jsem spokojená moc, teď bych chtěla zkusit ještě nějaký jiný. Zkoušela jsi i jiné BB?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Es, z drogérkových BB jsem měla jeden čas moc ráda BB od Maybelline, ale jakmile se ke mně dostaly vzorečky asijských BB, úplně jsem jim propadla, takže už jsem jich pár vyzkoušela i v plném balení. Jak je člověk jednou zkusí, už nechce jinak ;-)
      Můj článek o Cho Bo Yang (značka Missha) tady:
      http://www.vintageblog.cz/2013/08/muj-tajny-luxus-aneb-vypadam-tak-jak-se.html
      A článek o Skinfood Peach Sake Pore BB Cream najdeš tady:
      http://www.vintageblog.cz/2013/05/vikendove-uzivani-aneb-svacina-pro.html (ten ale používám jen v létě, je hodně lehký a nekryje tolik jako BB z dnešního článku nebo Cho Bo Yang - ty jsou pro mě zatím na stupni vítězů - oba) ;-).

      Vymazat
  15. Anonymní11:31

    Vivinko potřebuju nutně radu. BB cream Cho Bo Yang nebo BB cream Oriental Gold Plus?? Vím, že máš oba a oba mě hodně lákají, ale jsem bezradná, který z nich je lepší. Mám smíšenou pleť. Děkuji za odpověd a zpříjemění sobotního dne, to ty umíš jak málokdo :-). Zítra se těšííííím na další článek!! Ahojky, Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je jako se mě ptát, jestli mám radši jahodový dort nebo oříškový dort s čokoládou? ;-) Těžké rozhodování, když mám ráda oba. Pokud bych se musela přiklonit k jednomu z nich, tak je to BB krém Oriental Gold Plus, protože má vláčnější strukturu, líp se mi nanáší a připadá mi, že je na pleti vzdušnější a lehčí. Ale udělala jsem to jen nerada, že jsem jednomu z nich teď musela nadržovat. ;-).

      Vymazat
  16. Vivi, bacha, není všechno zlato, co se třpytí. :-)
    Krásné žití
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To můžeš nám strakám stokrát říkat a stejně neuvěříme ;-).

      Vymazat
  17. Tak tento BB cream obzerám už veľmi dlho vyzerá super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Iko, já v poslední době nic neobzerám, všechno mrskám do dopisu pro Ježíška :-)).

      Vymazat
  18. Nooo, myslím že jsem objevila výrobek který si asi v dohledné době pořídím :-) Chci si taky připadat bohatá a dávat si na sebe zlato :-)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně ti rozumím. ;-)
      A tenhle song je for you: https://www.youtube.com/watch?v=HahcnTtu124

      Vymazat
  19. Také jsem se poslední dobou přeorientovala spíš na zlato :D, tenhle BB vypadá velmi dobře :).

    OdpovědětVymazat
  20. Vivinko, tak to už jsi asi dospělá, když jsi teď na zlato :-) Já mám jedno zlato doma (ale jenom občas) a BB krém mi moc vyhovoval zkoušený vzoreček od francouzské biokosmetiky Funny Bee, nevím ale kde pořídit celé balení :-) krásný víkend Ti přeji!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Krásko, přesně tak, bylo na čase hodit dětství za hlavu a obalit se zlatem ;-). Funny Bee? Jdu gůglit. ;-)

      Vymazat
  21. Tie tvoje fotky <3 Lodičky s pančuškami tomu dodali ten správny šmrnc :) A rúž, lícenka a BB v jednom? Takáto kombinácia by neurazila žiadnu zlatú dámu ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní14:38

    Tvé fotografie mě vždycky dostanou - čím fotíš, kde bereš nápady? Já to chci také umět! Tvou dnešní recenzi jsem okamžitě ukázala mamince, která u nás zastupuje funkci Santa Clause, takže se už na bb crem oriental gold těším pod stromkem. :)))
    Krásnou sobotu, Jana N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to jsem ráda, že se ti u mě líbí. Fotím Nikonem P300 (nic moc foťák, ale zatím stačí). Nápady lovím v hlavě, je jich tam ještě hodně ;-). A pozdravuj maminku, ať se staví i u nás doma!!!! ;-)

      Vymazat
  23. Moc krásně nafocené, BB vypadá zajímavě a ta tvářenka ? Dokonalý odstín ♥ :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Vivi! :-)
    Tak ještěže máš tak úžasnou rodinu, která tvé přeorientování bere s klidem. :-)
    Já stříbro miluji hafo let a pořád tomu tak jest. :-) Zlaté šperky nejsou ošklivé - jsou nádherné, ale mě přijdou těžké už jen od pohledu. :-) Prostě ke mě patří stříbro. :-)
    Máš úžasné poklady. :-) Ale to ty vždy. :-)
    Vivi měj krásnou sobotu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, přesně tak, pochopili to a řekli, že mě budou mít rádi vždycky, ať bude moje orientace jakákoliv ;-).
      To mně se líbí zlaté šperky úplně jemňoučké, řetízky sotva viditelné, lehounké jako zlatý vánek. ;-)
      A ty máš úžasné komentáře. Ale to ty vždycky ;-).
      Děkuju. ♥

      Vymazat
  25. Ahoj Vivi :) Super napisane priznanie ;) Ja som cely život orientovaná na striebro. Akékoľvek zlato som dostala, dávala som ho mamine. Ale priznala som to, až keď som mala tesne pred 20tkou a krstna mama sa ma pytala, čo by som chcela. Všimla si, že zlato, ktore som dostala na 15te a 18te narodeniny, nenosim. Mne bolo hrozne trapne povedať, že zlato takmer neznášam. Ale keď som to priznala, uľavilo sa mi a krstná mamina sa preorientovala na biele zlato. Bolo to úžasné. A pred dvoma dňami som sa pristihla, že sa mi páči zlatá farba. Konkrétne ma fascinuje zlato-hnedá kombinácia a znova som uvažovala nad tým ako túto správu po ďalších 13tich rokoch oznámiť okoliu ;) Ale oni sú takí zlatí, že myslím, že to pochopia ;)
    Na vyrobky od BB, konktrétne banánový korektor a aj Oriental Gold Plus Cream si ma tiež navnadila a asi by Ti firma mala dať nejakú províziu ;) Uži si krásny deň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, moc jsi mě pobavila. Máš hodně podobnou šperkažskou anabázi jako já, a věřím, že máš stejně chápavou i rodinu. Je to náhodou fajn, jak se vkus mění, aspoň není nikdy nuda. ;-)
      Přiznám se ti, že provizi dostávám pravidelně z každého publikovaného článku - a je to dokonce ta nejlepší provize, jakou si dovedu představi = krásné, milé a úžasné komentáře a e-maily od svých čtenářů (no řekni, mohla bych chtít ještě víc?). ;-)

      Vymazat
    2. Vivi, krásne to napisala :)

      Vymazat
  26. Hi Vivi! The products look very good, especially love the cream for lips and cheeks but also the BB cream sounds great! Your shoes are wonderful! Kisses and hugs my friend, have a lovely weekend ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fantastico, grazie mille ;-). Baci per voi. :-**

      Vymazat
  27. No to je teda rána! A rodina to chápe? Tak to jsou zcela určitě andělé! ,o)
    Vivinko, ty si můžeš dovolit i takhle zásadní změny. Myslím, že tobě projde všechno ... včetně opice! ,o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, jen abych na to, že mi všechno projde, nespoléhala až moc. ;-) Ale kdyby něco, tak ty se za mě určitě přimluvíš, viď? ;-)

      Vymazat
  28. Chci ten krém............a spoooouuuustůůů zlata kolem sebe. :-) Jdu na tom pracovat! Díky za inspiraci, Vivi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Spoooouuuustůůů" - to jsi vyjádřila přesně, milá Beckie! ;-)

      Vymazat
  29. nikdy bych tomu nevěřila, ale poslední dobou se mi zlatá hodně líbí. plánuju zlaté hodinky :) momentálně dělám velký casting bb od skin79 a oriental gold u mě vede ještě se zeleným. akorát mě trápí, že na ebay se daj sehnat pod tři stovky a u nás jsou tak drahé a jelikož nemám účet na ebay ani paypal tak nevím, jestli někoho obtěžovat nebo se na to prostě vykašlat a brát co je nabízené.. ach jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Barčo, vidím, že nás "zlatokopek" hezky přibývá, to je dobře, aspoň se to bude v ulicích víc blejskat ;-).
      Já tedy bohužel nemám s Ebay moc dobré zkušenosti, pár zásilek se mi poztrácelo, takže buď nakupuju na Etsy.com nebo radši v rodné kotlině. ;-)

      Vymazat
  30. Děkuji za tip na BB cream! Můj začíná docházet a já se poohlížím po novém, je jich však tolik, že uvítám prověřený tip. Už rok používám bíbíčko od Garnieru (fakt mi vydržela jedna tuba celej rok? Husté!) a jsem s ním tak spokojená, že se mi mezitím stihl zkazit make-up, který jsem od té doby použila jednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, ani nevíš, jak ti rozumím - od té doby, co jsem objevila BB, tubičky s klasickým make-upem čekají na své použití, ale asi marně (tak jsem je aspoň dala do lednice..snad vydrží dýl) ;-).

      Vymazat
  31. Já mám zlatou náhodou velice ráda! Mám tmavé vlasy, tmavé oči, a je pravda, že více všechno doplňují stříbrem, ale občas přijde období, kdy všechno stříbro nahrazují zlaté šperky! Ono i zlaté prstýnky vypadají na rukou krásně!! Všechno na těch fotkách vypadá tak krásně :)!

    A tento blog je celý zlatý, chodím tady často :)!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Theresko, děkuju, krásně jsi mě slovně poplácala po ramenou, to moc potěší ;-). ♥

      Vymazat
  32. Anonymní23:15

    Spoustu si nás navnadila:-),aspoň to bude mit Ježíšek jednodužší :-),Vivinko,já smekám,odpovídáš na každý komentář a navíc velmi hezky,neotřele a vtipně. Jsi moc šikovná a milá holka,ať se ti daří vše,tak jak by jsi si přála,bye bye Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, ani nevím, jak ti poděkovat. Jsem z tvých komplimentů červená až na prdýlce, ale moc si tvého povzbuzení vážím. Vždyť jen z milých slov je bloger živ ;-).

      Vymazat
  33. Po dlhom čase som si našla čas na čítanie príspevkov mojich obľúbených blogov a zase si mi urobila pekné ráno :) BB krém vyzerá naozaj super a páči sa mi najmä tá viacúčelovosť, vrelá vďaka za tip ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem se dneska stala prostřednictvím svého blogu součástí tvého pěkného rána. Tak se tu snad zase brzy uvidíme ;-).

      Vymazat
  34. Tak bananovy korektor me dostal :D A ty vecicky krasne naaranzovane na te prvni fotce, juuuu :)

    OdpovědětVymazat