21.12.13

Na návštěvě u mě doma...pojďte dál

Mám takovou radost, že vás už můžu pozvat na vánoční návštěvu. Mám už totiž (téměř) všechno připraveno - stromeček září, sněžítko sněží, dárky netrpělivě čekají na radostné výskání, cukroví a vanilkové svíčky voní a já se...těším, to víte, že ano, a moc. Řekla bych, že vy se těšíte taky a možná se už dokonce nemůžete dočkat - tak proto dnešní vánoční návštěva u mě doma - aby vám to čekání na Ježíška rychleji uteklo. 
Přiznám se, že na Štědrý den nečekám až do úterý (to bych nevydržela) ;-). "První Štědrý den" už máme zítra. To budu doma se svým mužem; dopoledne strávíme pouštěním vánočních filmů, mrazivou procházkou, pitím horké "čekulády", ochutnáváním kakaových sobů, které jsem upekla (opravdu a úplně sama), můj muž bude balit dárky (anooo) a až se trochu zešeří, pojedeme tradičně do jedné vánoční restaurace, která se příhodně jmenuje Kapr. Pak konečně přijde nadílení a v pondělí nás čeká "hrací den" (den, kdy si hrajeme se všemi dárky). A v úterý, na oficiální Štědrý den, popadneme Tomíka, plno tašek a pojedeme k mým rodičům, protože tam všechno voní a jsem tam zase taková...úplně malá a bez povinností, víte? 
Přeju vám, ať máte krásně vánoční náladu, a doufám, že vám u mě doma bude dobře. Tak pojďte dál...

Za okny žádný sníh? Nevadí. Stačí na chvíli otočit hlavou vzhůru moje velké těžítko a sněhu je tolik, že přes něj člověk ani nedohlédne.

Jsme v obýváku, kde už je všechno přichystáno na zítřejší Štědrý den. Nic nechybí - stromeček, dárky, vánoční pletená punčocha na stěně, nějaký ten fešácký jelínek a připravený je i Tomík, který jako by se mě svým výrazem ptal slovy známé písničky: "Kolik ještě Večerníčků bude do Vánoc?" a já odpovídám "To jsou velmi snadné počty - zbývá jedna noc." ;-)

Na fotce vlevo je můj letošní šperkařský úlovek - vánoční náušnice ve tvaru ozdob, díky kterým mě na ulici oslovují úplně neznámí (ovšem velmi milí) lidé (ale asi tušíte, že je radši nenosím každý den). Z fotky vpravo se na vás usmívá zlatý sob a saténová mašle Dior, která se u nás ujala i minulý rok, a tak jsem ji dopřála špičce stromečku i letos.

A pak, že prý Ježíšek ví o každém všechno! Neví, neví, protože mi toho letos i přes všechny mé rošťárny přinesl hodně moc.

Na zimu ukládám k spánku výrazné barvy, vyšívané přehozy a vázy s pivoňkami. Místo nich se o slovo hlásí polštářky v tlumených barvách a krémově bílé plédy, protože pro mě v zimním období znamenají pocit klidu a bezpečí. A voňavá svíčka hoří a trochu praská, Tomík se tomu diví a v troubě se peče slaný koláč. Tak to je můj domov v zimě, o Vánocích.

Když se setmí, vložím do starého hrnku malou čajovou svíčku s vůní brusinek nebo vanilky a nechám mé oblíbené vánoční věci, ať si žijí svým vlastním pohádkovým životem, zatímco já spřádám plány, co ve svém příbytku změnit, přebudovat, natřít, dokoupit, seříznout, uříznout, vyhodit, darovat nebo opatrovat jako oko v hlavě. A při tom se pořád nezapomínám rozhlížet a objevovat nová místa, kde se dají pořídit takové kousky, o kterých vím, že je budu mít ráda celé dlouhé roky. Nedávno jsem narazila na obchod Sobnabytek.cz, který je nábytkovým útočištěm pro každého, kdo má rád moderní, koloniální, starožitný, exotický i selský nábytek nebo třeba zařízení ve francouzském a anglickém stylu - je tam k mání snad vážně úplně všechno. A tak si prohlížím všechny ty krásné nábytkové kousky a spřádám svoje designové vize (mám to místo televize) a už mám vyhlídnutý stůl, u kterého se bude mým obědům, večeřím, kolouškům i svíčkám dobře dařit...

Dřevěná bedýnka od ovoce, kterou jsem pověsila na zeď, zažívá pořád nějaké změny. Teď o Vánocích jsou na ní ozdoby na stromeček v podobě baletních střevíčků, starý norský pohled, krabička s cukrovím Ladurée, barevný panáček (louskáček na ořechy), santovské svíčky, vánoční světýlka a zimní soška, která má moc zajímavý příběh (ale ten vám povím zas někdy jindy). Neodolám, abych se tu s vámi před Vánoci ještě jednou neviděla, takže v pondělí ahoj. ;-)
A pokud vás zajímá, jak to u mě doma vypadá, když vůbec, ale vůbec není uklizeno, ale o vánoční náladu přesto není nouze, podívejte se na bonusovou fotku ke mně na Facebook.
Vivi podpis

123 komentářů:

  1. Vivi ako vždy príjemné a veselé počítanie. Prajem Ti krásne Vianoce. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příjemno a veselo - to "muší bejt" ;-). Děkuju. ♥

      Vymazat
  2. Dear Vivi, you have the sweetest Christmas decorations! Your tree is dreamy and how tender is your puppy! I wanna cuddle him! Hugs and kisses my friend, happy Holidays! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Il mio cucciolo è di 9 anni :-D.
      Tu sei dolce! ♥ Grazie molto, mia cara :-*

      Vymazat
  3. Vivinko, u vás doma to vypadá opravdu jako v pohádce! Hned po ránu jsi mi obrovsky zvedla náladu a už i já se těším na balení dárečků. Doufám, že si s manželem užijete nádherný den a oběma vám přeji krásné "vaše" Vánoce a i ty klasické s rodinou ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velkou radost, Jenn. A děkuju za krásné přání, zařídím se podle něj ;-).

      Vymazat
  4. Vivi, máš to doma krásně útulné a moc se mi tvoje vánoční výzdoba líbí. I když já to mám víc do třpytiva. A nejlepší dekorace na tvých fotkách je stejně čtyřnohá a běhá :-) . A teď kontrolní otázka, kde jsi koupila ty koule do uší? Už jsem je totiž obdivovala u známé před pár lety. Jsou prostě bomba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třpytiva není nikdy dost, to moc chválím! ;-)
      Vánoční ozdoby do uší jsou z Tesca, ale po úspěších, které s nimi dnes a denně sklízím, jsem si už zkusila pár takových vyrobit, takže příští rok v listopadu tu bude velké "náušnicové DIY" ;-).

      Vymazat
  5. Vivi, máš to doma krásně přichystáno a tááák útulňoučké!!! Váš vánoční program se mi opravdu zamlouvá, kéž by se mi podařilo vměstnat takovou pohodu alespoň na chvíli i k nám ,o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, jak Tě znám, Ty už si doma zjednáš pořádek, krásno i pohodu. :-*

      Vymazat
  6. Díky za příjemné zkrácení času a doufám, že si tyhle 3 krásné vánoční dny, do syta užiješ :-)

    OdpovědětVymazat
  7. No to je nádhera, útulné, jemné, prostě krása. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, u tebe jsou Vánoce opravdu pěkné, děkuji za pozvání na návštěvu :) Můj stromeček sestává ze tří větývek se čtyřmi ozdobičkami, které se nebojím kdykoliv odcizit a využít je jako náušnice. Pár letošních Vánoc už mám za sebou, protože se se spolužačkami už neuvidíme, až zase po novém roce a neodolala jsem rozbalování, tak už mám pod stromečkem nejen růžové balíčky s koloušky, ale také brož, náušnice, kalendář plný dobrot, voňavou svíčku a od třídní učitelky novou ozdobičku, kterou dám na stromeček až na štědrý večer (možná už ráno) jako dáreček pro stromeček :) Veselé Vánoce a ať najdeš pod stromečkem vše co sis přála, protože na nás (čtenáře) jsi byla určitě moc hodná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže, Veru, my se na ulici určitě poznáme podle extravagantních náušnic, to se mi líbí ;-).
      Pod tvým stromečkem bych se na chvíli chtěla nepozorovaně schovat a všechno si prohlídnout. ;-)
      Děkuju, jsi na mě moc hodná. ♥

      Vymazat
  9. Krásné fotky :) a Tomík tomu všemu ještě víc přidává na kráse :) Hezké Vánoce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomík je krasavec inteligentní, ale taky pořádný rošťák. ;-) Ale musím uznat, že fotogenický je, to zas jo.

      Vymazat
  10. nádhera, líbí se mi jelínci a sobíci (no všechno takovéto), ale nejvíc se mi líbí ta pohodová, klidná a útulná atmosféra, která na mne z fotek dýchá:)
    Vánoční giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. A bez jelínků, sobíků a všeho takovéhoto by nebyla atmosféra tak pohodová a útulná...všechno souvisí se vším ;-).

      Vymazat
  11. Krása, dýchlo na mě kouzlo Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  12. Fíha, to je krásne!! Ja si na Štedrý deň budem musieť počkať až do utorka ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať ti to rychle utíká, Anett...anebo pomalu, protože to těšení bývá nejhezčí.

      Vymazat
  13. prekrasne uplne vsetko Vivinka! *.*

    OdpovědětVymazat
  14. Psí čepička pobavila nejvíc :-)
    My jdeme pro stromek až teď, doufám, že nebudu muset jako Hurvínek převrtávat větve, aby to za něco stálo.. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, psí čepičky vždycky mají největší úspěch, ať dělám, co dělám :-).
      A mě zase nejvíc pobavila představa Jany alias Hurvínka převrtávajícího větve ;-), ale vsadím se, že budete mít super fešný stromeček i bez převrtávání.

      Vymazat
  15. Milá Vivi, vyvořila jsi nádhernou vánoční atmosféru, hned bych zašla na návštěvu! U nás už déle se stromečkem taky nevydržíme. Nicméně dárečky pod ním ještě nebudou, s těmi bude muset přijít až Ježíšek:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, děkuju. :-*
      Já jsem to s Ježíškem zařídila tak, aby k nám přišel dřív, ale třeba naši to s ním vždycky domluví až na 24. prosince...tradice je tradice ;-).

      Vymazat
  16. No to je krásný stromeček :) Zrovna balím dárečky :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Vivi, přeji Ti krásné Vánoce, ať se Vám to zítra vydaří.
    Mimochodem kde se dá koupit ten louskáček na ořechy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teressko, louskáček je z Vídně, ale všelijací louskáčkoví parádníci se dají sehnat třeba i na Aukru:
      http://aukro.cz/louskacek-vojak-i3811269923.html
      http://aukro.cz/hezky-velky-dreveny-louskacek-vojak-276-i3791877328.html

      Vymazat
  18. Nejlepší jsou fotky s pejskem :). Máš to doma pěkně nachystané ! <3

    Eiva Poppins: Brighton Based Blogger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ok, příště dám na fotky jen Tomíka ;-D.

      Vymazat
  19. Máš to nádherné! A tie náušnice! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Z těch fotek a popisku mě úplně hřeje u srdíčka, dýchá z toho vánoční pohoda :)

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní12:40

    Krásný a vtipný článek. Nejen že jsi jako vždy pobavila, ale vnesla si mi do celého dne velkou pohodu a vánoční atmosféru. Tvoje bydlení je jako z pohádky, všechno originální, vkusné a nápadité, moc se mě u tebe líbilo. Také mám dotaz - kde se dají sehnat ty náušnice a to nááááááááádherné těžíko?
    Janča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní12:42

      Vivinko a ještě jeden dotěrný dotaz. Na fotce "nepořádku", kterou jsi vložila na Facebook jsou dvě tuby se Santa Clausi. Co to je? Není to nějaký čaj? Mám hrozně ráda podobné věci. :)))
      J.

      Vymazat
    2. Děkuju, potěšila jsi mě, dívko. ;-) Náušnice jsou z Tesca, ale přísahám na holý pupík, že příští rok s dostatečným předstihem podám na blogu návod, jak si vyrobit ještě hezčí (už totiž vím, jak na to) ;-).
      Jo, ty tuby se Santa Clausem jsou z Globusu (mají je ale teď snad v každém obchoďáku) a jsou v nich šištičky salámů - pro taťku a pro dědu ;-). 140,- za kus.

      Vymazat
  22. Vyrazit na návštěvu k Vivi je vždycky tak príma :-) A tohle vánoční nakouknutí do vašeho krásného domova nebyla výjimkou - tooolik parády najednou, že se na ty fotky budu ještě dlouho dívat. Užívejte s mužem i Tomíkem a mějte se! Pac a pusu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A číst si komentáře od Téry je vždycky super príma! ;-)
      Čím dýl se budeš na fotky dívat, tím dýl budeš u mě na blogu a tím víc radosti způsobíš malé Vivi ;-). Děkuju a posílám s Tomíčkem pac a pusu.

      Vymazat
  23. Miluju návštěvy u tebe doma, je to jak z magazínu o bydlení!Nádhera..a užijte si to s mužem!:)

    OdpovědětVymazat
  24. Jeej u teba je tak nadherne vianocne bielo, tam sa musi krasne byvat :) prajem Vam Vivinko aby ste si s muzom a Tomikom uzili krasnu vianocnu pohodicku :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. wow, máš to doma moc hezké!! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Jé, Tomík má čepičku, to je skvělé. :) Úplně na mě přes monitor dýchla vánoční atmosféra. :) Krásné Vánoce a hlavně klid a nohy v teple. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nohy v teple mi letos ještě nikdo nepřál a přítom je to zásadní věc - tak děkuju mockrát. ;-)

      Vymazat
  27. Ahoj Vivi!
    No to je nádhera! To je krása! Stromeček máš nádherně nazdobený! Tomík, koukám, má super kamaráda! :-)
    A těch dárků! No ty jsi musela být hodná (i přes ty rošťárny). :-)
    Take mam sněžítko a teď, když není sníh venku, tak s ním třepu jako o život! :-)

    Takže ty budeš rozbalovat dárečky už tak brzy? :-). Já až v úterý! :-)

    Vivi, zkusila jsem kliknout na odkaz facebooku a ono mne to k tobě pustilo, tak jsem koukala na tvou ježíškovskou balírnu a nebo na rozbitou baňku . . . Moc se mi líbí tvé nadšení z Vánoc, neb já je prožívám úplně stejněěěě!!! :-) :-) :-)

    Vivi, tak ještě v pondělí ahoj a moc se těším na článek. :-)
    Měj se krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, když budeme se sněžítky třepat obě dvě, možná přivoláme doopravdický sníh (jen pravá ruka už bolí, bolííí). ;-)
      Od kamarádek budu rozbalovat taky až v úterý, jestli chceš vědět tohle...;-).
      Můj Facebook k sobě pouští samé úžasné lidi, takže to se ví, že jeho brány se Ti otevřely...♥
      Není to krásné, že i když už jsme dospělé, pořád máme dětskou duši a takovou radost z Vánoc!
      Děkuju Ti, moc. ♥

      Vymazat
    2. Vivi,
      je to krásné! Je krásné mít i v dospělém věku dětskou duši! :-). Moje babička říkala, že takoví lidé jsou šťastní a tudíž hodní lidé (snažím se dělat babičce radost i když na mě už kouká tam ze shora) a musím říci, že tebe snad moje babička znala! :-)

      Vymazat
    3. Zvláštní, Šárko, moje babička říkala to samé...Vsadím se (jsem si jistá), že naše babičky se na nás ze shora dívají a spokojeně se usmívají, protože máme velká srdce a dětské duše (a to si podle mě přejí všechny babičky, abych jejich vnučky měly). ♥
      Měj se krásně...:-**

      Vymazat
  28. máš rozkošného havka:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyřídím, ale doufám, že nezpychne ;-).

      Vymazat
  29. Tak laky na obraze Pana Pejska som si všimla hneď, ale že je Tomíkova čiapočka namaľovaná, až teraz:D (alebo nie je?...;-). Náušničky (aj všetko ostatné) ako z rozprávky! Ach jaj, to keď Ježiško uvidí, až tam príde, ostane u teba a už sa mu nikam (k nám ostatným) nebude chcieť.
    ...ty, Vivinko, ja mám také podozrenie. Že on už tam dávno je...? ;-) ♥ :-***

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šiško myško, ach, ty si pamatuješ obrázek Pana pejska a vidíš ty laky na nehty? To jsem vymyslela včera, ty můj poklade.
      Čiapočka...možno je malovaná, možno je pravá, možno se s ní Tomíček aj narodil....;-)
      Hej, Ježiško už u nás je, ale neboj se, já ho včas pošlu do ulic a pod stromečky hodných holčiček a chlapců. ♥

      Vymazat
  30. Anonymní14:55

    Najlepsi je Tomik, najzlatsi pes akeho som kedy videla. A Dior mašla :-))) Tesim sa, co budes mat v tych krasnych darcekoch, dufam, ze sa s nami podelis o fotky. Krasne Vianoce!
    Katka

    OdpovědětVymazat
  31. Zdravím Vivi a moc děkuji za pozvání k tobě domů. Máš to tam moc krásné a hlavně útulné, doslova radost pohledět.
    To sněžítko je překrásné a podobné naušnice jsem taky někde viděla, ani se nedivím, že s nimi poutáš pozornost. :-)
    Stromeček vypadá skvostně a ta hromada dárků pod ním, to bude určitě bohatý Ježíšek. Já poslední dobou na sobě pozoruji, že mnohem raději dárky dávám než dostávám. Asi jsem divná, ale hrozně ráda dělám radost ostatním lidičkám kolem sebe.
    A ta nástěnka je úžasná tečka na závěr. :-) Moc děkuji za úžasný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zdeni, jsem moc ráda, že se Ti u mě na návštěvě líbilo, jsem ráda, že jsi přišla posedět a popít ;-).
      Nic se nevyrovná tomu, když člověk dárky dává...upřímně, pro radost, pro to, aby vykouzlil úsměv někomu, koho má rád...takže nejsi divná, jsi krásná. ;-) ♥
      I já děkuju...moc.

      Vymazat
  32. Krásné a ten pejsek je kouzelný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju...a ten pejsek není ani tak kouzelný, jako největší rošťák mezi všemi pejsky ;-).

      Vymazat
  33. Anonymní15:09

    Polička je naprosto úžasná (asi tenhle nápad zkopíruju) :) a celkově to máš doma takové, že bych nejradši u nás zamkla na pět západů a odstěhovala se k tobě. :) Hrací den je také super nápad, mě na to obvykle nezbývá čas, ale letos to zkusím jako ty. :) El.

    OdpovědětVymazat
  34. Bylo mi u Tebe moc hezky Vivi a ta Dior mašle je suprový nápad! Celý stromeček díky ní dostal takový punc luxusu;) Nás tohle všechno teprve čeká a máme toho ještě moc moc na práci,než to u nás bude vypadat taky trochu vánočně, ale už se hrozně těšíme. Tomík mi hrozně připomíná našeho Joeyho jak pózuje a kroutí hlavou, jsou to takové naše modelky:) Užívej své nejoblíbenější časové období a měj se kráásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně hezky je mně u tebe, punčochový Elvinku. Zdravím modelku Joeyho a přeju ty nejpohádkovější Vánoce. :-*

      Vymazat
  35. Polštářky Trees are friends jsou dech beroucí, chci je domů! O:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teri, sice ses na to neptala, ale když je chceš domů, tak tu mám možná důležitou informaci ;-) - jsou od Kosích sester z Fléru..

      Vymazat
  36. Jů Vivinko, ty si teda krásně bydlíš. Tak hezky pohádkově, nejradši bych si zalezla k tobě na gauč v teplých pletených ponožkách, drbala Tomíka za uchem a nechala si od tebe naservírovat horkou čokoládu :D Pod tvým stromečkem vidím pár dárků a taštiček, které jakoby z oka vypadly těm mým, máme holt dobrý vkus na balicí papíry ;))) Tak si ty vánoce krásně a ve zdraví užijte a u Kapra se pohádkově nadlábněte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, neváhej už ani chvilku a pojď si zalézt na můj gauč (teplé pletené ponožky vezmi doma i pro mě - žádné takové ty "prťácké" tlusté nemám) a budeme spolu ještě balit poslední dárky....když máme ty parádní balicí papíry. ;-) Príma, dám si kus kapra i za tebe. ;-)

      Vymazat
  37. Krásné a pohádkové Vánoce, Lucinko a do nového roku ti přeji jen to nejlepší, jsem tak ráda, že jsi! Pusu H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu říct jen "nápodobně" a myslet to opravdu upřímně a od srdce? Doufám, že ano... Mám velkou radost, děkuju za krásný přání a ...nápodobně. ♥

      Vymazat
  38. Páááni, to je kouzelný :). Máš to pěkný, děkuji za návštěvu :).Jinak přeji krásné a pohodové Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kouzelný to teprve bude, milá Alciellë, už zítra...;-).

      Vymazat
  39. Anonymní17:02

    Okouzlující bydlení! Tvoje články, kde nás zveš k sobě domů jsou moje závislost! Miluju to u tebe. :))
    Těším se na příští Vánoční článek. Vše krásné přeje Zuzka N.

    OdpovědětVymazat
  40. Veľmi pekne to tam má urobené. Už sa teším, kedy si ja kúpim svoje vlastné malé "kráľovstvo" a zariadím si ho podľa seba :3 Pekné fotky, naozaj :)
    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Královstvo - to je přesně ono. Budeš mít domov jako pravá princeznička, to vím jistě :-*.

      Vymazat
  41. máš to nejkrásnější :)) tak krásně zabalené dárečky.. a bedýnka na zdi je skvělý nápad, moc se mi líbí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupíjou, jsem moc ráda, že se ti u mě líbíl a možná u Tebe takovou bedýnku taky někdy na stěně uvidím. ;-)

      Vymazat
  42. Mila Viv,
    tys neskutecna,zabalino,napecino,nazdobino a jeste nejen,ze odpovis na kazdy,z te hory komentiku,ale ty na ne odpovis tak uzasne,tim jen dokazujes,jak ti na nas tvych dychtivych ctenarkach po kazdem prispevku zalezi.Co dodat,blogu je hodne,ale ty jsi jedinecna,najdu u tebe naprosto vse...domaci pohodu,radosti,marnosti i hravost a nadseni do zivota,miluji to tu..mas uzasne Vanoce,preji ti,at uz uzasnejsi snad ani nemuzou byt.Kati

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kati, záleží mi na vás čtenářích moc, to je pravda a taky je pravda, že jsi mě dneska už tolikrát rozdojemnila (dojala, víš?), až najednou ztrácím slova (což je v mém případě opravdu unikát) a jsem prostě jen šťastná za to, že si můžu číst něco tak krásného...to je ta největší odměna za tu spoustu času strávenou na blogu. Nelituju ani vteřinu, kterou jsem připečená k počítači, píšu, vymýšlím, fotím a bloguju - je to ten nejhezčejší čas...díky Vám, díky Tobě...moc Ti děkuju. ♥

      Vymazat
  43. Vivi, máte to doma s mužem krásné a Tomíček s čepicí nemá chybu. To zátiší se sedačkou, stolkem a křesílkem je naprosto krásné. A opravdu jsi asi byla, když dostaneš tolika dárečků. :)
    Máš to doma prostě úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuju, já to doma ráda vyřídím ;-). Mám radost, že ses u mě aspoň na chvilku zabydlela a bylo ti u mě příjemně. :-*

      Vymazat
  44. Milá Vivinko,
    tvůj domov je jako ty...čistý, něžný, útulný, plný lásky, klidu a harmonie...vystihneš i fotkou tu atmosferu vánoční pohody...to je to co na tobě miluju...
    Všímat si detailů na tvých fotkách je kouzelné, třeba jako laky na obrázku na zdi.-)
    Nejdojemnější fotka je ale Tomík s čepičkou a ležícím psíkem .-))
    Milá Vivinko, přeji ti ty nejkrásnější dny plné pohody, lásky a klidu, všechny tyto dny si jisto jistě užiješ po svém , tak jak to umíš jen ty.
    Měj se moc krásně a děkuji za ten vnitřní pocit, který u tvých fotek, písmenek vždy cítím.
    Mám tě moc ráda ..S láskou Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle vypadá dokonalý vánoční dárek - má 9 řádků, úvod, ze kterého se červenám nadšením, roztomilou stať a něžný závěr...po takovém vánočním dárku jsem tak spokojená, že už nepotřebuju nic víc...Děkuju, že jsem Tvůj písmenkový dárek mohla ještě před spaním rozbalit. ♥

      Vymazat
  45. No Vivi , u teba je krásno krásne a teším sa s tebou, že Ježiško si tento rok všimol len, že si poslúchala ! :)) a pekne som sa zachechtala pri čítaní, pretože po návrate domov som tento týždeň už dostala prvé dva malé darčeky - jedným boli červené ligotavé náušnice v tvare malých vianočných ozdôb a druhým zlatý trblietavý sob! To nemôže byť náhoda! ;)
    Tak ja sa zastavím aj v pondelok, dovtedy si pekne uži prvý Štedrý deň ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashinko, Ježiško je tento rok shovívavý - naštěstí! ;-) A jak vidím, rozdává skvělé náušnice, tak to má být. ;-)
      V pondelok sa na teba teším. ;-)

      Vymazat
  46. Nádherné Vivi, ztrácím slov :-). Strašně moc ráda čtu a prohlížím Tvé božské články!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendulko, ani mně už se slov nedostává, já už dneska můžu mluvit jen přes symboly ;-). Takže takhle: ♥♥♥.

      Vymazat
  47. Prostě máš to dokonalé,....... vše, jak má být + vánoční návrat domů:-)
    Tak si vánoce, "Weihnachten, Noel, Christmas, Natale, Jul, Navidad, Karácsony, Рождество,... mooooooc krásně a po "viviovsku" užívej:-*!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Lezartsku, "Vivi volá domů"...;-)
      To jsi vyjádřila perfektně - já totiž věřím na Vánoce všech zemí a tím pádem je u mě vítán úplně každý "Ježíšek"...takže ten náš, ale i děda Mráz, Tomte, Santa atd., atd. (všichni u nás můžou pobýt a donést dárky) ;-). Děkuju a Ty taky užívej dosytosti - přesně po "Lezartsovsku". :-*

      Vymazat
  48. Vivi, máš to doma nádherné:-)

    OdpovědětVymazat
  49. Anonymní11:27

    http://decko.ceskatelevize.cz/advent :-) Hezké vánoce Jana z Prostějova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úžasný adventní pozdrav od ČéTé...děkuju, Jani. :-*

      Vymazat
  50. Teda já čumím ! Všechno nádherný :) Strašně se mi u tebe líbíí :))
    www.addell-all.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní12:22

    Zveš mě na návštěvu a proto jsi zapálila vanilkové svíčky, že? :))
    Moc ráda jsem se k tobě podívala, samozřejmě si mi moc líbilo. :) Děkuji za milé pozvání a budu se těšit na další návštěvy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem stejná milovnice vanilky jako Ty, milá Domi. Ovšem dávám si dobrý pozor, aby u mě nevoněla skořice, když jsi na návštěvě - vím, že ji nemáš ráda ;-).
      I já se těším. :-*

      Vymazat
  52. Vivi, přeju tobě, manželovi a Tomíkovi nádherné Vánoce a těším se na další milé články v roce 2014:) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodná, děkuju moc. Já Ti přeju Vánoce jako z pohádky, ať jsi s celou svou rodinou šťastná (a nejen o Vánocích) ;-).

      Vymazat
  53. Anonymní13:04

    To je učiněný ráj Vivi. Bylo mi u tebe rozkošně. Už si ani nemusím kupovat žádné časopisy o bydlení, stačí mi tvoje rubrika U mě doma. Krása! Vivi ještě ti k vánocům popřeju, ale už teď chci poděkovat za všechnu radost, kterou nám svými články přinášíš.
    Danniela M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Danni, moc se těším, že si v příštím roce v téhle rubrice smlsneš ještě víc, mám připravené i všelijaké tipy na zkrášlování domova. A vůbec neděkuj...to já děkuju za návštěvy a podporu.

      Vymazat
  54. Myslím, že jsem našla svůj ráj :) Neměla jsem o tvém blogu ani tušení až do teď. A teď vím, že to byla chyba a jsem nesmírně ráda, že jsem tenhle úžasný blog našla a skláním ti velkou poklonu za to, jak ho vedeš. Právě poslouchám staré jazzové písničky a prohlížím si tvé fotky a z toho dobrého pocitu mi až vyhrkly slzy z očí. Opravdu krása! Jinak ti přeji úžasné Vánoce a spoustu věrných čtenářů blogu :). A ještě jednou moc děkuji za to, jaké je tohle místo a jak dokáže potěšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misko Misulo, to je pro mě vždycky velká radost, když se mi tu objeví někdo nový, kdo se do mého blogu zavrtá a čte a prohlíží a líbí se mu u mě. Jsem moc ráda...Tvoje dojetí jsi přenesla i na mě. Ale však nějakké ty slzičky k Vánocům (a k životu) patří...Děkuju za krásné přání a těším se, že už tu budeš příští rok se mnou. :-*

      Vymazat
  55. Vivi, taky jsem si dovolila Tě navštívit. Máš to moc krásné. Nejvíc se mi líbí srdíčkový andílek. Přeji Ti krásné vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavluško, jsem moc ráda, že jsi ke mně zašla. ;-) Jen jsem se snažila najít na fotce srdíčkového andílka a pak jsem si uvědomila, že žádného andílka doma nemám, ale možná myslíš Tomíčka (to ale není andílek, to je pořádné lumpačisko) anebo máš krásnou fantazii - ať tak nebo tak, moc jsi mě potěšila a i já Ti přeju pohádkové Vánoce.

      Vymazat
  56. I s "nepořádkem", jak jste dávala na FB to vypadá nádherně... a náušnice jsou boží! Přitom v Tescu bych je v životě nehledala...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, jéje, to je moc milý, že se Ti líbí i můj "nepořádek" z Ježíškovské dílny ;-). No představ si, přestože Tesco není moje oblíbená nákupní zóna, před Vánoci jsem tam jako v ráji - zimní a vánoční svetry se soby, pyžama s vločkami, náušnice ve tvaru sněhuláků a ozdob..."Vánoční typ" jako jsem já si tam užije. ;-)

      Vymazat
  57. Víš, co mi přijde "nejhorší", Vivi? Že už si u Tebe připadám jako doma... protože je mi u Tebe vždycky, když nás pozveš, krásně a milo a útulno (prostě tak, jak má doma být ;-) A máš tu nejkrásnější bedýnku na ovoce, jakou znám :-) Krásnou zlatou neděli (nejlépe s voňavým svařáčkem, tak jako to mám já) přeje Niki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, kéž by všechno "nejhorší" bylo vždycky tak krásné a lichotivé. ;-) Těším se z tvých milých řádků a víš ty co? Jdu si (na Tvou počest) uvařit pěkně horký a silný svařák. Tak! ;-)

      Vymazat
  58. Krásné vánoce, Vivinko... Včera jsem udělala doma také malé vánoce pro kolegyni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivanko, děkuju Ti (přeju totéž) a schvaluju "malé Vánoce pro kolegyni" - ono totiž Vánoc není nikdy dost ;-).

      Vymazat
  59. Vivinko, Ty jsi musela být ale hodná!! Moc se mi líbí Tvůj styl a Tomík do toho krásně zapadne :-) Ale já chci vidět kakaové soby.. doufám, že ještě nejsou snězení ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Krásko, to ses hezky trefila - něco sobího a kakaového mám totiž připraveno v zítřejším článku. ;-)

      Vymazat
  60. Krásné svátky Vivi ♥
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  61. jů, jů jů... a trošku závan Káji Maříka :)

    OdpovědětVymazat
  62. Anonymní0:17

    Vivinka, takto si ja predstavujem bývanie snov. Až budem veľká, budem to mať doma ako ty, akurát bez psíka (som alergická). Krásne a Twisted nado mnou má pravdu-tvoja bývanie je jednoducho "jů a jů a jů". :D
    Pa pa, Denny

    OdpovědětVymazat