10.12.13

Nejhezčí zimní parfém, který voní jako Vánoce

Už ho mám dlouho a stejně tak dlouho jsem vám o něm chtěla povědět, ale nebyla vhodná doba. Okna nebyla dost stříbrně ojíněná, doma to ještě nevonělo vanilkovými rohlíčky a světla svíček nebyla dost zářivá a jasná. Ale teď, a o tom není pochyb, už je ten správný čas vám o něm říct.
Parfém na zimu, který by voněl jako opravdová vanilka, jsem hledala snad roky. Kupovala a zkoušela jsem různé značky, ale každý vanilkový parfém měl nějaký "ocásek", který mi v něm vadil, a který ničil mou jasnou představu vanilkového labužnictví. Říká se, že když ho hledáš hodně usilovně, nakonec ho objevíš...(pořád se tu ještě bavíme o parfému). A já ho nakonec našla, nejvanilkovanilkovatějinkovatější parfém ze všech vanilkových vůní.
Vzpomínáte si na dobu, kdy jsme byli ještě malí a maminky před Vánoci v kuchyni pekly cukroví? Jak se tam mísila směs mandliček, vanilky, moučkového cukru, skořice a radostného očekávání? A jak bylo v kuchyni rozsvíceno, zatímco venku z tmavé oblohy padaly neposedné sněhové vločky? A jak jsme měli ten rozzářený pocit těšení a zároveň spálený jazýček z předčasného ochutnávání vanilkových rohlíčků z prvního upečeného plechu? Tak tohle všechno se mi vybaví, když se navoním opravdovou lahůdkou - vanilkovou toaletkou Tiaré Tahiti Vanille. Přesně takové asociace jsem od své vysněné vanilkové vůně žádala.

Mám takový malý prosincový rituál, který vám prozradím. Ráno si vstanu o chvilku dřív (je to někdy trochu problém, ale mu-sím-to-do-ká-zat), rozsvítím si v pokoji vánoční světýlka, která mám pověšená na knihovně, udělám si hrnek pořádně horké kávy, na talířek naaranžuju křupavý skořicový šáteček, pustím si kousek oblíbeného vánočního filmu a navoním se špetkou Tiaré Vanilky. Je to nejhezčí ranní dvacetiminutovka, která mě nastartuje na celý dlouhý den.
A moje přírodní vanilková toaletní voda mi v tom dlouhém dni voní a voní a příjemně mě uklidňuje. Je to smyslná, ryze ženská vůně a já si nedovedu představit hřejivější parfémové opojení pro zimní čas. Proto jsem ji pasovala na "nejlepší vůni letošní zimy", a věřím, že až ji na jaře vyměním za nějakou květinovou svěženku, počká na mě a budeme spolu trávit každou zimu až do omrzení (možná, že se mi tak poctivá vanilková vůně ani omrzet nemůže).  

A když venku sněží, dám si do tašky "Vanilku" a termosku s čajem (samozřejmě bez rumu..nebo snad někdo něco říkal?) a vím, že se mi v sychravých ulicích nemůže nic stát.

Vanilková toaletka by měla mít svého věrného přítele, díky kterému se vůně podtrhne a zintenzivní a vytvoří spolu jemné duo plné slaďoučké vášně. Olej Monoï Vanilka Naturalje lahůdka, která voní po vanilce a květech tiaré. Je sladký a působí stejně uklidňujícím a hřejivým dojmem jako praskající oheň v krbu a hrnek horké čokolády, ale zase není tak sladký, aby vás z něj trnuly zuby.
Pokud znáte olejíčky Monoï, pravděpodobně je nejen znáte, ale taky milujete. Dají se použít na tělo po koupeli nebo sprše, na suché nebo mokré vlasy, na masáže, po depilaci nebo na pleť - teď, když už venku mrzne, před odchodem z domova si nanesu pár kapek na konečky prstů a lehce je rozetřu na tvář a rty. Pleť je spokojená, hydratovaná a chráněná před mrazem. A když je spokojená ona, ani já nemám důvod fňukat.

Toaletní vodu Vanilka i vanilkový olej seženete v tahitském království na Tahiti-tiare.cz. A mám takové tušení, že by vaše citlivé nosíky mohla zajímat speciální vánoční nabídka voňavých balíčků. Zkuste třeba o některý z nich napsat tahitskému Ježíškovi - zaslechla jsem o něm takové zprávy, že pro něj žádné přání není problém, a že je velký pohodář (prý to má z toho věčného slunce a pití kokosového mléka).

Přeju vám, ať vám letošní zima voní stejně krásně jako mně...

Vivi podpis

87 komentářů:

  1. jak dlouho vydrží vonět? miluju vanilku, a pokud je to ještě přírodní našla jsem svoji lásku! možná si nakonec nechám od přítele pořídit tuhle namísto diesla .. :) nb si ju pořídím spolu s dieslem, hrozně mě to nadchlo!
    děkuji ti moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kris(týnko), tahle vanilková toaletní voda od Tiaré je přírodní a co se výdrže týče, tak já ji používám zpravidla jen s vanilkovým olejíčkem Tiaré, takže ji na sobě cítím celý den, ale odpoledne a večer už jenom lehoučce (což mi vyhovuje). Dneska jsem ji ráno v půl osmé nanesla na zápěstí (bez kombinace s olejem) a vůni pořád ještě hezky cítím...

      Vymazat
    2. Dekuji,vuni si objednam co nejdriv,miluju vanilku

      Vymazat
    3. Anonymní16:41

      Tvuj blog je nadhera -nemohu se ho nabazit je to neco co jsem jeste nikde nevidela-parfem me inspiroval ale nemohu nikde sehnat:'(Jana

      Vymazat
    4. Milá Jani, děkuju za krásná slova - jsou hřejivější než ta vanilková vůně ;-). Moc jsi mě potěšila. Co se týče parfémku, tak stačí kliknout na odkaz v článku a dostaneš se přímo do obchodu, kde vanilkové parfémy prodávají. ;-)

      Vymazat
  2. Vivi, ty zlobivko, co mi to zase děláš? Olejíček už mám a jeho vůně se nemůžu nabažit! Takže je myslím zcela jasné, co teď musím udělat! ,o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám ti přece pomyšlení, moje Reny. ;-) A ty udělej, co musíš, holka zlatá. ;-)

      Vymazat
  3. To je tak nádherné...úplně tu vanilku cítím i u mne doma. Já.se přiznám, že naopak miluji letní parfém i v zimě, protože mne alespoň duchem přenese mezi palmy a k moři. Je to divné? No já se potom ráda vracím mezi na rozsvícená světýlka.

    Krásný adventní čas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, to není divné, to je originální a moc zajímavé (takže až ucítím na ulici letní svěží parfém, hned se k tobě přihlásím) ;-).

      Vymazat
  4. Tak krásně napsané...ach jo...Achijuju si protože jsem už téměř zapomněla na nutkavou potřebu pořídit si Monoi olejíček o kterém si tu už několikrát psala a teď už je ta nutkavá potřeba zase zpátky...proč mi to jen pořád děláš :) Vanilku nemám ráda jinde než v jídle, i když jsi ten parfém tak krásně popsala že připouštím možnost že on by moje chutě dokázal snad i změnit a já bych se proměnila ve vanilkoholika, takovou ty máš moc ;o) A Tvé voňavé ráno se mi MOC zamlouvá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj (možná budoucí) vanilkoholičko, tobě se čtou dobře moje články a mně se zas moc hezky čtou tvoje komentáře. O označení "Radůstkový superhrdina", kterým jsi mě tak mile počastovala v minulém komentáři, se mi dneska v noci zdálo...takže i ty máš velkou moc...;-)

      Vymazat
    2. Ooo tak to mě těší. A zdálo se Ti jak se vznášíš nad městem, za Tebou vlála pláštěnka a na hrudi jsi měla velké "V"? :o) Vivi, o víkendu jsem dala konečně dokupy náš blog, tak odteď funguju pod tímhle mailem. A samozřejmě Tě k nám zvu;)

      Vymazat
    3. Milá Radko, nejsi daleko od pravdy, ale špatně se mi letělo, to víš, vzala jsem si s sebou všechny svoje "radůstky" a věcičky ;-).
      Výborně, výborně, nasazuju pláštěnku s velkým V a letím k tobě na návštěvu!

      Vymazat
  5. Ach Vivinko... päť vanilkových luskov schovávam už nejaký čas v plechovej (Alfons Mucha) dózičke s trstinovým cukrom. Často dózičku len tak otváram a privoniavam k tej krásne pravej vanilkovej vôni. Ale teraz už budem vedieť, že presne tak (neodolateľne) vonia Vianočná Vivi♥. ;-)) A tie tvoje fotky!! Ja z nich asi vyskočím z kože raz:-D, k.r.á.s.a.!:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, jémine, tak to se měj na pozoru, aby z plechovky brzy nevyskočila Vivi převlečená za Alfonse Muchu... i "muchovský knírek" pod nosem mi bude vonět jako vanilkový lusk. ;-) Víš přece, že kolem Vánoc se dějou všelijaké podivnosti...;-).

      Vymazat
  6. Teeedy Vivianko,ty mas taaakove stesti,ze jsem si zrovinka pred par dny objednala novou vuni uz jako Jeziska,jinak by jsem opet asi neodolala a pak sebe i tebe proklinala,nebo spis by nas proklinala ma hubena penezenka,i kdyz...mimochodem...jenom mezi nami...ta objednana vune jehttp://www.parfemy.cz/photos/p/m/GO/annick-goutal-eau-de-charlotte-toaletni-voda-s-rozprasovacem.png
    takze jiste vis,kde jsem tak jako tak vzala inspiraci a doporuceni.Dekuji za dalsi krasne rano,pa Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, to mi neuvěříš (tedy vlastně určitě uvěříš), ale já na tuhle vanilkovou vůni od Annick Goutal taky koukala. ;-) Annick je moje velká pařížská láska, ale nakonec jsem si řekla, že tam je ve složení plno věcí, které by mi nemusely sednout (mně by klidně stačila jen ta vanilka a mandle), takže jsem (zatím) odolala. Musíš mi dát pak ale určitě echo, jak Ti "Anička Gutalová" voní ;-). A jsem moc ráda, že Tě moje doporučení nenechávají chladnou ;-).

      Vymazat
  7. Anonymní10:07

    Vivinko, jestli jsem něco dneska opravdu potřebovala, tak tvůj článek. Tu krásnou vůni cítím až sem! Olejíky už mám díky tobě dva a nevyměnila bych je za žádný jiný. Používám je pořád a na všecho :)). ALE vanilkový ještě nemám a dneska jsem si po tvém článku uvědomila, že je to velký nedostatek. Budu to muset s tím tahitským santou nějak domluvit. :))
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, s tahitským Ježíškem se dá prý domluvit všechno, stačí jen mít na sobě sukni z rákosu a pěkně zamrkat ;-).

      Vymazat
  8. Veľmi pekne píšeš! A ja to veľmi rada čítam! :)
    **
    Ak budeš mať chvíľočku čas,skús odpovedať na tieto moje otázky,u teba by ma naozaj zaujímali odpovede :) merypolock: WINTER TAG

    OdpovědětVymazat
  9. Miluji vanilku, ať už v jídle nebo jenom tu vůni. Ale zase všeho s mírou, když jsem měla vanilkový parfém, po chvíli začal lidem v okolí docela vadit, no oni vůbec neví, co je dobré! K vánočnímu času se ale perfektně voní, stejně jako vůně skořice a perníku. :)
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vanilkovými vůněmi je to jako se všemi jinými...musí se s nimi opatrně a musí být na ně vždycky ten správný čas. ;-) Já mám vanilkové období přibližně dva až tři měsíce v roce, pak už sahám po něčem svěžejším.

      Vymazat
  10. Ten parfem vypada moc hezky:)x

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem do vanilky taky úplný blázen, nejradši bych ji měla ve všem. :) Vanilkovou voňavku používám, mám toaletní vodu od Yves Rocher a jsem naprosto spokojená. :) Občas čuchám sama k sobě jen tak pro radost.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, přiznám se, že vanilkovou toaletku od Yves Rocher jsem musela rychle darovat kamarádce, měla pro mě právě ten nestravitelný "ocásek". Ale na jiných lidech mi voněla, takže k tobě si přičichnu ráda ;-).

      Vymazat
  12. Vivi...když já už mám tolik výdajů...ale ten olejíček mít musím :-) !!!

    OdpovědětVymazat
  13. Hmmm, vanilka.. Její vůně se taky nemůžu nabažit :o). Vloni jsem od kamarádky dostala tělové mléko z Manufaktury a do té krásné vůně jsem se zamilovala.. Pořád si ho šetřím a používám ho jen pro zvláštní příležitosti (takže skoro každý den ;o)). A úplně chápu Tvá pomalá a klidná rána, já dneska svítila řetězem už kolem páté a z telky na mě mrkal Sám doma :o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, "pořád si ho šetřím a používám ho jen pro zvláštní příležitosti (takže skoro každý den)" - tak tímhle jsi mě moc pobavila. Ty jsi "můj člověk". ;-)) Kolem páté ráno bych ráda byla u Solčanských ;-).

      Vymazat
    2. Tak někdy přijď, uvařím Ti kakao (pravé, žádné granulované ;o)) a budem koukat spolu :o).

      Vymazat
    3. Deni, tak joooooooo! A já přinesu vanilkové rohlíčky a plno vánočních filmů na DVD a to bude ten nejlepší ranní mejdan, jaký si umím představit ;-).

      Vymazat
  14. Úplně tu vanilku cítím a asi vím, co si nadělím pod stromeček. Ty jsi strašné zlobidlo a velký lákač, Vivi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mé čtenáře jen to nejlepší...;-).

      Vymazat
  15. Vivi, I truly believe this eau de toilette really smells like Xmas and I'd be so curious to try it. Love vanilla scent in perfumes, my fav. Also the monoi oil must be great. Hugs and kisses to my lovely friend ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ps during the days of holidays will use a lot your nail polish, I have it nere in the desktop and always think of u when I see it ♥

      Vymazat
    2. Mia cara Lilli, sono felice, vi ringrazio molto.
      il mio (cioè il vostro) smalto per unghie = E 'una notizia meravigliosa! ;-)

      Vymazat
  16. jeej Vivinko ten ranny ritual znie strasne prijemne :) kiez by som dokazala skorej sa vyvalit z tej tepluckej postielky :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, rituál je to opravdu moc příjemný, ale to vylézání z vyhřátých peřin o poznání méně. ;-) Musím se hodně nutit, ale pak to stojí za to. ;-)

      Vymazat
  17. Anonymní15:30

    Jak to ze vzdy prijdes s necim uplne novym, co u tebe na blogu vidim vzdycky poprve? To je dokonale, fotky i psani. Mam ne sto, ale rovnou tisic chuti vonet jako vanilkovy rohlik, takze-kupuju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezká řečnická otázka, děkuju ;-). Tak ať ti vanilka slouží stejně skvěle jako mně. ;-)

      Vymazat
  18. Anonymní17:04

    Já tady skoro slintám, Viv..:) Vanilková vůně, to je přesně něco pro mě. Skoro se mi ani nechce věřit jak jsou tyhle věcičky dokonalý. :) To prostě musím mít! :) Děkuju za doporučení, jdu objednávat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, je čas spravit si chuť po tom nevydařeném dvoufázovém odličovači od Alverde. ;-)

      Vymazat
  19. Anonymní17:24

    Vanilkový parfém, to je "must have". Nikdy jsem
    nenarazila na čistou vanilkovou voňavku, ale toto se mi
    zdá jako velký objev! Docela je škoda, že v některém
    tom vánočním balíčku není set Vanilkový parfém plus
    vanilkový olej. Do toho bych šla hned.
    Vivi dostala jsi můj vánoční pohled? Včera jsem ho
    posílala. Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, mám radost, že jsi u mě chytla inspirejšn. ;-)
      Dostala jsem Tvůj pohled i mejlík, všechno jsem objevila terpve před chvílí, takže ještě napíšu a děkuju mockrát. :-**

      Vymazat
  20. Téda Vivi, ty si ale umíš nastartovat den! :-). Já ráno rozlepím oči, usadím se na posteli a MUSÍM opatrně procvičit páteř, pak vstanu a už se nemohu dočkat teplého čaje. :-) A pak si pouštím buďto koledy a nebo čtd a koukám na krtečka a kmotru lišku . . . :-)
    Už abych tu páteř měla v pořádku. :-) A to mě v pondělí čeká zubařka!
    Ale zítra jdu na poštu a budu posílat balíčky, které se smí rozbalit až 24.12. pod stromečkem! :-)
    Ta vanilková vůně parfému musí být senzační. :-)
    Vivi měj se senzačně a ahoooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, naše rána jsou dost podobná a to mě moc těší.
      A jaj, tak to Ti bude muset Ježiško za odměnu nadělit něco pěkného, když zvládneš zubaře!
      Šárko, vím asi, co naznačuješ a říkám "Neeeeeeeeeee". Nemůžeš udělat to samé, co o Mikuláši - to byla hrozná muka mít doma dva týdny balíček a moct ho rozbalit až "o čertech". Nechtěla bych ta muka prožívat podruhé! ;-)

      Vymazat
  21. Milá Vivi :)
    ani nevíš jak velkou radost mám pokaždé, když vidím, že máš nový článek :) je to vždycky takové milé překvapení a mám z toho radost :) nejraději si čtu Tvé články ráno a pak mám mnohem hezčí (a voňavější) den :)) Děkuji ♥
    Vůně vanilky a skořice.... :) to je podle mě nejvíc vánoční :) i když takovou voňavku bohužel (zatím) nemám žádnou :) ale tu vanilku si někdy nahrazuji ve škole "automatovou" bílou čokoládou :) už jen kvůli té vůni :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, vznáším se z tvého komentáře na vanilkovém obláčku a trochu se červenám. Moc děkuju a mám radost, že trávíš "v mé společnosti" svoje rána.
      S tou automatovou bílou čokoládou jako "náhražkou" vanilky to není vůbec špatný nápad. ;-)

      Vymazat
  22. Odpovědi
    1. Osobně nepoznáš? Ale to se dá napravit, Gábi ;-).

      Vymazat
  23. Vivi, úplně tu vůni cítím až sem ke mně do křesla. :) Jen já vanilkové parfémy nemůžu, bohužel je na sobě nesnesu. I když podle tvých fotek, krásného popisu a nemyslet na to, že vanilkové parfémy na sobě nesnesu, tak bych si hned objednala. :)
    Každopádně je to nádhera koukat na tvé krásné fotky. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je nádhera číst tvé krásné komentáře. ;-) Děkuju moc.

      Vymazat
  24. vanilku miluju,, takže jistojistě by se mi vůně líbila.. a zase super nafocené fotky!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  25. Začínám silně přemýšlet, že budu lítat po pafrumeriích a objevovat parfém svých snů, protože dosud žádný nevlastním .. mám spoustu vůní, ale pořádný parfém mi stále chybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony, takhle se na to nedá jít. Lítat po parfumeriích a objevovat ten pravý parfém...né né. ;-) To se musí pomalu, jen tak lehce pátrat, rozhlížet se, občas k něčemu přivonět, občas někde ukořistit vzoreček, jen se tak zlehoučka přibližovat k tomu svému vysněnému parfému...však až ho ucítíš, poznáš, že je to ON. ;-)

      Vymazat
  26. To je hezký rituál. Nejsi tak trošku "praštěná" :-D. Mám ráda pozitivní lidi. I like you!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neé, fakt nejsem praštěná :-)), jsem úplně nor-mál-ně pozitivní člověk ;-)).

      Vymazat
  27. skvělý článek!:) miluji vůni vanilky a to snad ve všem!♥

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně by vanilka taky snad voněla i ve vepřovým řízku ;-).

      Vymazat
  28. Vy jste všichni...jak bych to jen řekla a vyjádřila přesně? No prostě nejsuperbezvadnější čtenářoví komentátoři. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní21:17

    Haha Vivinko, teď se musím fakt smát. O tuhle voňavou lahodu mám už hezkých pár týdnů napsané Ježíškovi :)

    Doufám, že jsem si ji zasloužila.. El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elinko, ty by sis klidně zasloužila - a to je jistá věc - velké balení! ;-) Tak moc jsi totiž hodná! ♥

      Vymazat
  30. Jen to čtu a mám chuť na vanilkové rohlíčky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky. ;-) Mamka je zítra přiveze, těším se jako malá.

      Vymazat
  31. Dnes jsem koupila tři vanilkové lusky a chystám se na výrobu těch nejlepších skořicových šnečků s vůní vanilky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Papayo, to je tak sladká vanilková věta, že teď nebudu myslet na nic jiného, než na ty skořicové šnečky. A to už jsem si, prosím pěkně, vyčistila zuby! ;-)

      Vymazat
  32. Budu ti říkat...má sladká, vanilkou provoněná Vivinka .-))
    ty tvoje články...M-I-L-U-J-U!
    Pokaždé když otevřu tvůj blog cítím uvolnění, zastavení , radost...upřímně Vivinko, prodlužuješ mi každé ráno život minimálně o 10 let:-)) bavíš mě moc!
    Vanilku miluju , takže opět jak je u tebe už vlastně takovým nepsaným pravidlem klikám a vkládám do košíčku:-))
    Haleluja, chvalte pána ,díky za každé nové ráno při čtení tvých písmenek :-))
    Objímám papa Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, nemohla jsi mi nadělit takhle brzy po ránu hezčí dárek než tvůj "vanilkový komentář".
      Ani nevíš, jakou mám radost, že na Tebe můj blog působí tak radostným a uvolňujícím dojmem.Teď vkládám články hodně často, takže doufám, že jsem Ti prodloužila život nejmíň o tři další životy ;-).
      A jak je mým dobrým zvykem, zase budu žadonit, abys mi, až Ti vanilka z Tiaré Tahiti přijde, dala zprávu, jak Ti voní. Děkuju moc (za všechno). :-*
      PS: to oslovení se mi vélice zamlouvá ;-).

      Vymazat
  33. Miluju ty tvoje originální fotky. Mohla bych se dívat jen na ně a ani ty články bych nutně nepotřebovala :D Krásné, Vivi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní9:55

      To jsem si také dřív říkala:), ale pak se vždycky začtu a nepustí mě to, dokuď nejsem u poslední tečky za větou.:)
      Vivi výborná práce, bavíš!
      K.

      Vymazat
  34. Nádherně popsáno, až tak, že tu vanilku cítím sem Vivi. Tohle by se mi líbílo, budu to muset očíhnout a pořídit si, protože ty máš vždycky pravdu! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Najkrajsie Vianoce s Vivi! ...Tvoj prosincovy ritual ma dostal ;) Ja neverim, ze skutocne zije clovek, ktory toto naozaj robi...Vivi, prosim, je to naozaj??
    Na olejicek Monoi si ma uz nalakala...takze konecne tahitske olejickovanie aj u nas (moj muz ma z neho mozno este vacsi radost nez ja - co je dobre znamenie;))
    Pre mna su uz dlhsie najkrajsie citrusy- grepovy olejicek vo vzduchu a citrusove vone na mne a vlastne vsade u nas, kde oko dovidi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tintin, naozaj, žije taký človek a možno je nás aj viac ;-)).

      Vymazat
  36. Drahá Vivi,
    ty umíš člověka naladit na Vánoce :). Už vím, co si přát pod stromeček :).
    http://lifeinimperfection.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  37. Parfém musí být úžasný!! Já mám taky vánoční parfém, ale jenom odstřik protože už se nevyrábí. Je od Aqua Allegoria Winter Délice Guerlainu. Je to pecka, používám ho jenom doma a užívám si ho...
    Čaj bez rumu? To neznám... :-))))

    OdpovědětVymazat
  38. Anonymní20:05

    Vůbec by mě nenapadlo měnit parfémy podle ročních období, ale jelikož vánoční vůně miluji, možná by bylo dobré udělat někdy změnu a pořídit si vůni, o které si psala :)

    OdpovědětVymazat
  39. Anonymní9:03

    Ty jsi to tak krásně napsala:-).U tebe je vždycky moc hezky.:-) bye bye Eva

    OdpovědětVymazat
  40. Bohužiaľ absolútne nemám rada vône Vianoc :D Veľmi mi to smrdí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:35

      Tebe bych teda mít doma nechtěla :-D.

      Vymazat
  41. Všem vám děkuju za moc milé komentáře, jste nejlepšejší ;-). ♥

    OdpovědětVymazat
  42. Opět nádherný a kouzelný článek :)
    Od Monoi jsem si chtěla pořídit vůni ve verzi jasmín, ale koukám že tu asi nevyrábějí.. Tak přemýšlím spíše o klasické Tiaré.. Akorát přemýšlím jestli jsem tady o ní taky už nečetla? Zajímalo by mě, jestli voní podobně jako jejich olejíčky, protože ty já zbožňuju :)
    Přeji krásné předvánoční chvilky,

    Nicca
    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nicco, moc děkuju, jsem ráda, že se Ti článek líbí. ;-)
      Vidíš a já si myslela, že jsem u Tebe recenzi na "tahitský parfémek" četla, ale to bylo na olejíček.
      Já o ní psala tady:
      http://www.vintageblog.cz/2013/04/vasen-nebo-posedlost-aneb-jak-voni.html
      Klasická Tiaré voní hodně podobně jako olejíček, nejradši mám kombinaci obou dvou - pěkně se naolejuju jako Julie ;-) a navoním. To je ideál. ;-)
      Děkuju a měj se krásně.

      Vymazat
    2. Milá Vivi, moooc děkuju za doporučení a odkaz, vypadá to že si original opravdu budu muset pořídit. Na tu vůni totiž asi nic jiného nemá :3
      Přeji příjemný večer :)

      Vymazat
    3. Není vůbec zač ;-). Těším se, že jestli si Tiaré toaletní vodu pořídíš, přečtu si o ní na tvém blogu. O olejíčku jsi psala nádherně...až jsem měla pocit, že jsem na Tahiti. ;-)

      Vymazat
  43. milá Vivi,že já tohle vubec četla:)) po marném boji že tohle třeba ani nepotřebuju..no joo když ale vanilku miluju...:)) no neodolala jsem a před vánoci mi přišel balíček s olejíčkem a toaletkou..nedokážu ani říct jaká je tohle bomba!!! a je jasné že už mi nikdy v koupelně chybět nebude..postupně vyzkouším i ostatní vuně :)
    Vivi přeju Ti hodně štěstí a zdraví v novém roce a těším se na spoustu krásných článku od Tebe které umí tak krásně pohladit na duši:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zdeni, děkuju za milou zprávu. Mám velkou radost, že jsi mi napsala a hlavně, že máš na vanilkovou toaletní vodu a olejíček Monoi úplně stejný názor jako já ;-).
      A děkuju za krásné přání. Těším se, až se tu v novém roce budeme zase potkávat. ;-)

      Vymazat
  44. Aaaaach .... moje nejoblíbenější lahvička na světě .... Monoi olej, miluju ten klasický a nemůžu bez něj žít! Což mi připomíná, že obsah lahvičky nebezpečně mizí a měla bych si pořídit nový. Právě se chystám si jej dát do koupele, jen co zavře oči moje smečka :-) Krásný večer ♥

    OdpovědětVymazat