23.12.13

Vyzkoušené tipy, jak mít ty nejkrásnější Vánoce...

Jsem přesvědčená, že letos všichni prožijeme ty nejhezčí Vánoce (já už mám svůj "první Štědrý den" za sebou a jen mě utvrdil v tom, že se nemýlím). Ano, čekají nás nejkrásnější Vánoce, protože je máme ve svých rukou. Celé sváteční dění můžeme sami ovlivnit a připravit si dny plné odpočinku a chvil, na které pak budeme vzpomínat. Napadá mě tisíc tipů, ale vybrala jsem jich alespoň pár, jen pro lehkou inspiraci.
Pojďme ráno na procházku zakončenou horkým punčem, pojďme toho druhého jen tak přitisknout a obejmout, pojďme si pustit LP desku nebo cédéčko a trošku se v nazdobeném bytě zatočit při rychlých vánočních písničkách. Rozbalujme pak dárky trošku pomaleji než je to naším zvykem, protože kouzlo tajemného balíčku je fajn trochu protáhnout. A zkusme v sobě najít (nebo vyšťourat) trošku té dětské dušičky, která si umí užívat přítomnost a spontánně se radovat (pamatujete si na to ještě?). Pojďme o letošních svátcích načerpat plno energie "pracovní stopkou", abychom se pak mohli na všechna očekávaná i nepředvídatelná dobrodružství nového roku vrhnout s o to větším elánem.
A máte-li chuť, využijte i můj malý tip, který jsem tu už náznakem zmiňovala, a který jsem si vymyslela před léty a stal se u nás doma oblíbeným - Štědroranní dárek. Zabalte úplnou maličkost, legrácku nebo sáček s vlastnoručně upečenými sušenkami a překvapte s ním toho druhého už u snídaně. Taková nečekaná drobnost nastartuje slavnostní den potěšeným úsměvem...a jak den začne, tak bude pokračovat (věřte mi, je to odzkoušené). 
Teď se můžete podívat na pár mých vánočních fotek, které vznikly včera.

Tomík se tulí, trošku se bojí mých sobích parůžků, já jsem vánočně dojatá a spokojená, a když to dáme dohromady, vznikne pod jehličnanem vždycky plno fotek. Tahle je ale jen pro vás. ;-)

Tady je důkaz, že jsem vám v minulém článku nelhala - upekla jsem kakaovo čokoládové soby a nazdobila je podle svojí fantazie růžovou jahodovou polevou. Tenhle paroháč je do růžové oděn nejstřídměji, ostatní se fotit nechtěli.

Gramofon hraje a já tancuju - role jsou u nás doma rozděleny jasně. "Christmas day with Sammy Kaye" je můj nový přírůstek do vánoční sbírky elpíček.

Úplně poslední voňavé dárky, které ještě nejsou zabalené. A pak...hotovo.

Vintage myška z 50. let, kterou jsem dostala od mého muže k svátku (je dokonce v páru ještě s jednou), se u nás rychle zabydlela. Jen je někdy těžké ji najít (no hledal by někdo z vás myšku na stromě?).

Zásoby vánočního cukroví, které nám přivezla o předvánoční návštěvě mamka, už se povážlivě tenčí, je potřeba uhánět pro nové. A až sníme všechno, zbyde aspoň tahle fotka...na památku.

 A teď nezbývá, než se radovat jako já a pan Černoch, že Vánoce už jsou tady! ;-)
 ♥
Odjíždím zítra ráno na týden pryč, z dosahu internetu (ale budu mít na blogu v průběhu týdne pár báječných hostů) a vím, že vás tu můžu nechat, protože vidím i na dálku, že se usmíváte a spokojeně těšíte. Ať jsou pro vás letošní Vánoce třpytivě pohádkové, magicky tajemné a plné zábavy a odpočinku. A...za všechno vám moc děkuju. :-*

Všechno dobré a ještě lepší přeje vaše Vivi 
Vivi podpis

69 komentářů:

  1. Vivi, tobě také kouzelné Vánoce! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: moc vám děkuju za všechna vaše vánoční přání a nejmilejší komentáře. Nestíhám odpovídat na každý z nich, ale stíhám mít z každého vašeho řádku velkou radost. Někteří jste mě rozveselili, někteří dojali a všichni bez rozdílu jste mě potěšili. To je krásný dárek (nejen) k Vánocům - mít tu tak úžasné čtenáře. ♥
      Děkuju a mějte se...však víte - prostě pohádkově.
      Vivi

      Vymazat
  2. Vivi jsi krásná...

    OdpovědětVymazat
  3. Drahá Vivi, úžasný článek, při kterém jsem se usmívala od začátku až do konce. Moc děkuji za něj. Tobě také přeji krásné Vánoce plné kouzla a úžasné atosféry, a hlavně mnoho splněných snů v novém roce.
    Já budu mít ty nejkrásnější Vánoce, protože Ježíšek kolem nás proletěl včera navečer a přinesl "vánoční" štěňata. Naše dalmatinka Deny porodila úžasná miminka a to je ten nekrásnější dárek. ;-)
    Zítra mě čeká zdobení stromku a pečení kapra, ale už se těším jako malé dítě.
    Měj se krásně a užij si vánoční čas naplněný láskou, pohodou a dobrou náladou. :-)
    Zdeňka.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Štědroranní dárek je úžasný nápad!:)
    Tvoje články po ránu jsou prostě to nejlepší,co může být! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. You look very cute with the reindeer headband!
    Amy
    http://hundred-lookbyamyaguilera.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Ma nejdrazsi Vivi, tak hezky ti to vanocne slusi a ja nemuzu vic nez jen souhlasit, ze Vanoce muzeme prozit tak, jak sami chceme. Ja tedy akorat hledam alternativu za vanocku, jelikoz na ni mam hroznou chut s kakaaem ;), a moc doufam, ze se mi podari zitra sledovat ceske pohadky. Mej se nadherne at Vanoce travis, kde je travis; a ja uz se na tebe moc tesim, az budes zpet xxx

    OdpovědětVymazat
  7. Moje milá Vivi, přeji Ti ty nejkrásnější Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  8. Když Tě vidím na fotce, vždycky mám pak lepší den;) Děkuju za všecko to dobré, co šíříš Vivi a co jsi mi letos skrz svůj blog nadělila. Lidi jako ty jsou hrozně potřeba a nebudu to říkat pořád dokola, takže letos naposled- jsi nejlepší:o)

    OdpovědětVymazat
  9. Vivi,
    Veselé Vianoce z Bratislavy prajem!

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi, přeju ty nejkrásnější svátky!

    OdpovědětVymazat
  11. Vivinko, Tobě také ty nejkrásnější Vánoce, vůbec ale nepochybuji o tom, že by to u Tebe bylo jinak :)!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to s tým štedroranným darčekom je perfektný nápad. Vintage myšička je strašne zlatá!
    Krásne Vianoce prajem a uži si týždeň bez internetu naplno!

    OdpovědětVymazat
  13. Vivi , s Tomíkem ti to strašně moc sluší a parůžky ti taky moc sluší! :))
    Veselé Vánoce ti přeji! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Viv,
    ty nejsi krasna,nebo nadherna,to nevystihuje tebe a to,co siris,ty jsi pro mne proste kouzelna.Davas ze sebe tolik a tolik se pak od tebe muzem ucit,diky tobe si tak nejak vic uzivam kazde chvilky a ted nemyslim jen te vanocni.Proste nejak prestavam resit budoucnost a ziju a uzivam pritomnost.Dekuji ti,jsi zlata a me tyden budes moc chybet,ale kdo vic si zaslouzi ten vanocni tyden nez ty,moje mila Vivi.Posilam pusku,Kati.

    OdpovědětVymazat
  15. Luci, krásné Vánoce!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Vivi! :-)
    Na fotkách vám to s Tomíkem mooooc sluší! :-)
    Stromeček je krásné zátiší! :-)
    Sušenky jsi upekla úžasné! Až škoda se do sobíka zakousnout! :-)
    Cukrovíčko je jak od maminky - ha! Ono je od maminky! :-)

    Vivi, ať jsou ty nejkrásnější svátky v roce plné smíchů, úsměvů, objetí, pohody a splněných vytoužených přání! :-). Měj se překrásně a moc se těším na tvůj návrat k nám, přesto ti přeji, aby ty poslední dny v roce utíkaly pomalilinku, aby jsi mohla být co nejdéle obklopená svými nejmilejšími. :-)
    Vivi ahooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Přesně takovýhle článek si každý o Vánocích musí přečíst!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:46

      Ano všichni by si ho měli přečíst a všichni by se jím měli řídit. Vivi,dojala jsi mě svými fotkami i tím,jak dokážeš každým článkem pohladit. Přejeme ti to tu všichni,ani já nejsem vyjimkou-ať máš krásné vánoce a po nich zase piš a foŤ-těšíme se na to!!!!! E.

      Vymazat
  18. Dear Vivi, you are the sweetest! How lovely is the first pic!:) And yum, I want to bite those cookies! You always make me smile and brighten up my day. Hope you have a wonderful holiday season, Merry Christmas my friend, love you ♥

    OdpovědětVymazat
  19. Teda, úplně jsi mě rozněžnila a nakopla k činu, takže konečně vylézám z postele a jdu balit dárky.
    Myška na stromečku je úžasná a stejně tak růžově nazdobený sob! A věta, že ostatní se fotit nechtěli :)
    Krásné svátky!

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné Vánoce krásné blogerce přeji <3 A v novém roce jen to nejlepší, ať se ti štěstí lepí na paty a smůla ať je vždycky na vedlejším chodníku :))

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi, měj se krásně a kouzelně nejen o Vánocích, děkuji za skvělé a inspirativní články a tipy a radůstky na každý den. A přeji Ti hlavně pevné zdraví (to je totiž fakt to nejdůležitější), osobní štěstí, spokojenost a úsměv na rtu každý den. A spoustu lásky :). Pája

    OdpovědětVymazat
  22. Ach jéé,psát ať v sobě vyšťourám trochu té dětské dušičky...Vivinko,já myslím,že bych jí mohla ještě pár porozdat:-D
    Objímání,tanec a skotačení..joj,to je moje...a proto Ti posílám jeden vánoční,ale úplně bláznivý tanec...přeji krásný týden mimo internet a hodně vánočního skotačení(a děkuji za překrásný vzkaz,který už na mě vánočně mává z tiskárny,abych ho měla pěkně na očích,můj muž,když ho uviděl začal zpívat "we wish you a merry christmas....)

    OdpovědětVymazat
  23. Mám rada tvoje články. Určite si ho prečítam ešte raz, keď sa nebudem ponáhľať. Ups. Ale mám letos celkom pokojné Vianoce, niečo im chýba, ale s tým už asi nič nenarobím. Zajtra nás čaká cesta na Slovensko k babke a tam budeme oslavovať Vianoce. Tak maj krásne Vianoce a poriadne si ich užívaj :))

    OdpovědětVymazat
  24. Krásne fotky! :) Prajem ti tie najkrajšie Vianoce Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tobě taky krásný Vánoce! Zase moc pěkný článek! Ten sobík ♥ Taky miluju pomalé rozbalování dárků, to je nejlepčí :)

    OdpovědětVymazat
  26. Nádherný nápad s tím ranním dárečkem.
    Užij si krásné svátky. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jednoduše umíš potěšit, to je krásné.:)
    Já doufám, že letošní Vánoce u nás budou překrásné, ačkoliv moc neřešíme výzdobu, ani kdovíco jiného, ale bude klid, salát, pohádky a cukroví, víc ani nechci. :)
    Ještě jednou měj krásné svátky. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Kouzelné vánoce i tobě, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Vivi, krásné vánoce. Těším se v příštím roce. Nika

    OdpovědětVymazat
  30. Nádherná Vivi i Tobě krásné Vánoce ;-) Potěšila jsem se tu a moc ♥

    OdpovědětVymazat
  31. Viva vánoce, a lá Vivi:-*)
    Zdraví, radost, pohoda!!! Snad ti to mohu ještě popřát, není toho nikdy dost ( stejně vím, že souhlasíš!!!)!!!!!!!!!!
    Miliony "schmuc" zasílá
    R.

    OdpovědětVymazat
  32. Krásné Vánoce Vivi! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Zas a znova Ti prajem tie najčarovnejšie Vianoce :) ♥
    Tomík je podarený :))

    OdpovědětVymazat
  34. Má milá Vivinko,
    ty jsi prostě nejkrásnější děvče pod sluncem! záříš , úplně celá záříš :-) Zas a znovu jsem okouzlena a chce se mi tančit a spívat:-) nabíjíš nás svou čistou duší, duší dítěte, co miluje život! Máme se toho ještě hodně co učit od té naší milované Viví!
    Vivinko, tvůj týden bude pro nás, tvé věrné čtenářky dlouhý, ale kdo si počká....-))
    Přeji ti aby tvůj týden byl tím nejrkásnějším koncem roku, načerpej energii, naaplikuj Bachovskou masku a relaxuj :-)
    Mám tě tolik ráda, má Vivi....
    Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tančit a zpívat .-)) nikoli spívat .-)) to je tak když nemyslím a jsem tak okouzlena tvou krásou.-)

      Vymazat
  35. Vivi, to je ten nejkrásnější článek pod sluncem. Četla jsem si ho snad stokrát a na fotky se nemůžu vynadívat (hlavně na ty, kde jsi ty) :). Úžasné!
    Krásné vánoce a úspěšný nový rok. Doufám, že nás budeš pořád tak krásně, vtipně a úsměvně provázet celým rokem 2014. E.

    OdpovědětVymazat
  36. Viv, krásné Vánoce přejeme z Ostravy!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  37. Krásné Vánoce!! Díky za tipy, jsou super :)

    OdpovědětVymazat
  38. Vivinko Ty jsi kočička :)) To je dobře že sem dáváš i svoje fotky konečně <3 Krásné Vánoce! :-*

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Vivi, ty jsi tak nádherná! Ještě jednou Krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní17:32

    Ahojky Vivi, posledních pár měsíců, co sem vkládáš svoje fotky, to tu mám snad ještě radši a to jsem si myslela, že mít tvůj blog víc ráda už ani nejde :))). Je to krásně osobní a krásně se na tebe dívá. Jsem zvědavá na tvé hosty a doufám, že se s náma podělíš o všechny dárky, které jsi dostala! :) Tvůj dnešní vánoční článek mi zvednul náladu ani nevíš jak. Tipy rozhodně všechny využiju! :)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  41. Krásne fotky! Prajem šťastné a veselé ;-).

    OdpovědětVymazat
  42. Hello from Spain: interesting thought. I like your photos. Merry Christmas and Next Year. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní18:46

    Mojko ,
    ešte som ti to nikdy nepovedala, ale vždy,keď čítam tvoj blog - usmievam sa a mladnem...
    Vivi ďakujem...
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  44. Milá Vivi, "vánočně dojatá a spokojená" si taaakto veľmi krásna :) mhmm, a ten sob s ružovou polevou (penou, teda ružovými obláčikmi) ten by sa v mojich rukách asi fotky nedočkal, lebo by som ho hneď zbaštila :)
    Ani som nevedela a tvojimi tipmi som sa inšpirovala už dnes ráno, keď som si pospevovala a varila karamel pri vianočných pesničkách ;)
    Želám ti krásnych najbližších pár dní, maj sa magicky čarovne a krásne a oddychuj ♥

    OdpovědětVymazat
  45. Preju ti vivi ty nejkrasnejsi vanoce a doufam, ze nam budes zase cely dalsi rok vsem zvedat naladu.
    Ja jsem uz svu darek dostala, dostala jsem ten nejkrasnejsi darek na svete. Napsala jsem si o nej jeziskovi, dopis nechala na okne a ten dopis zmizel. A minuly tyden mi jezisek splnil me prani a nadelil mi tu malickou rostouci bytost uvnitr me :)
    Preji vsem, aby se vase prani taky vyplnila :)

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní18:58

    Veľmi sa mi páčiš TY i všetko okolo teba ... si naj inšpirácia, Vivinka.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní19:41

    tak teda budeme cakat kym sa nam znova ozves :) urcite sa mame na co tesit. prezite vsetci krasne vianoce :) kikina

    OdpovědětVymazat
  48. Prajem ti krasne Vianoce Vivinko :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  49. Anonymní20:58

    Nemohla jsi se s námi rozloučit před dovolenou krásněji. Přečetla jsem
    si tvůj článek už ráno a ted jsem se vrátila znovu. Je to návykové, krásko!
    Ať je všechno podle Tvých představ.
    Tvá Jitka

    OdpovědětVymazat
  50. Krásné jako vždy Vivi. Nádherné vánoce tobě i celé tvé rodině:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  51. Krásné Vánoce se vším všudy. Eva

    OdpovědětVymazat
  52. Anonymní0:11

    Tvé včerejší i dnešní kouzelné fotky doplněné tvými milými texty mi zvedli náladu natolik,že jsem zahodila pracovní starosti za hlavu a začala nasávat atmosféru vánoc.Pozdě ale přece.Jak už tu bylo nejednou řečeno, jsi naše kouzlíčko. :D
    Ještěže tě máme Viv! :D :* S.

    OdpovědětVymazat
  53. Milá Vivi i já děkuji za milé povídání s tebou po celý rok. A co ti jen popřát? No přeci - šťastné a veselé Vánoce.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  54. Milá Vivi!
    S Tomíčkem vám to oběma moc sluší, jen vám na fotce ještě někdo chybí, ne ;o)?
    Užij si nejvíc nejkrásnější Vánoce hezky po svém, ať z nich máš co největší radost :o).
    Mám Tě ráda :o*

    http://littlelivelady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Deni, chybí můj nejoblíbenější pan fotograf ;-). Ten se tu objeví určitě zas někdy příště.
      Děkuju moc...
      A...já taky, vždyť víš.

      Vymazat
  55. Vzkaz pro všechny: moc vám děkuju za všechna vaše vánoční přání a nejmilejší komentáře. Nestíhám odpovídat na každý z nich, ale stíhám mít z každého vašeho řádku velkou radost. Někteří jste mě rozveselili, někteří dojali a všichni bez rozdílu jste mě potěšili. To je krásný dárek (nejen) k Vánocům - mít tu tak úžasné čtenáře. ♥
    Děkuju a mějte se...však víte - prostě pohádkově.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  56. Ty jsi ale kočka, Vivi!

    Přeji Ti ještě jednou (asi po sto padesáté) pohádkové Vánoce a spoooustu lásky do Nového roku♥!

    OdpovědětVymazat
  57. Krásné svátky i Tobě, Vivi, jsi tak kouzelně natěšená (a já tím pádem taky!) :-)

    OdpovědětVymazat
  58. Vivi, díky Tobě mám Vánoce každý den. :-) Už se těším na další článek :-))

    OdpovědětVymazat
  59. Ať tě radost ze života, co z tebe vyzařuje, nikdy neopustí. Přeji Ti dobrý nový rok!

    OdpovědětVymazat
  60. Milá Vivinko, věřím, že si užíváš ty nejkrásnější vánoční svátky, jaké jsi přála Ty nám - určitě jsou naplněné radostí, jako Tvůj článek. S parůžky Ti to moc sluší :-) a teda takové originální cukroví!!!! Přeji Ti všechno nejlepší, ať jsi pořád tak veselá a šťastná!!!!!

    OdpovědětVymazat
  61. Zase Vivinka v článku. Já to miluju :). Nebo snad miluju Vivi???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to asi řečnická otázka ;-), ale stejně doufám, že odpověď na ní je ANOOOOOOO, miluješ Vivi! ;-))

      Vymazat
  62. Všem vám moc děkuju. Je to tak milé a príma si přečíst po návratu z "vánočních prázdnin" vaše krásná přání! Ještě jednou - velikánské díky. ♥

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj Vivinko :) Tak jsem se takhle večer se sklenkou v ruce na chvíli zastavila u tebe na blogu a užívám si, jak jsi krásně psala a všechny úžasně inspirovala. Myslím na tebe poslední dny nějak víc, možná proto, že bych si dala kousek té tvé slovní pohody v tom mém hektickém období. A tak si říkám, že třeba zase napíšeš a nebo taky ne. A tak aspoň chodím sem a užívám si tě v článcích :) už se moc těším na Vánoce jak si to v bytě nazdobim . Dokonce už jsem si pustila I Lásku nebeskou. Měj se báječně:) dneska ráno už jsem cítila tu krásnou vůni zimy a mrazu... Ach jak já to miluji... Takhle po začátku :D pac a pusu Safienka

    OdpovědětVymazat