26.1.14

Růžový organizér aneb kam schovávat papírnické úlovky

Tvořit si inspirativní nástěnkové tabule (láskyplnou nebo filmovou nástěnku mám nejradši) a vést pracovní sešity, to mě bavilo od malička. Pořád si kupuju tlusté zápisníky, které vypadají jako doopravdické knihy a plním je výstřižky, psaníčky od přátel, různými útržky, seznamy, obrázky, samolepkami, obaly od čokolád nebo citáty. A abych všechny své "papírnické úlovky" měla kam dávat, pořizovala jsem na ně různé krabičky a růžové obálky, ale to se časem ukázalo jako nepraktické (najít totiž výstřižek Toma a Jerryho nebo portrét Lindy Rodin ve velkých brýlích ve všech mých "schovávačkách", byl nadlidský úkol). 
A tak jsem si před časem k svátku přála (a dostala) velký růžový organizér, kam se vejde mapa Itálie, malé notýsky, retro pohledy z antikvariátů i stará samolepka Dylana ze seriálu Beverly Hills 90210. Všechny své papírnické poklady mám pohromadě a co myslíte - Toma a Jerryho jsem našla pro dnešní focení okamžitě. Pokud máte doma taky soukromé papírnictví, doporučuju si pořídit velké desky (organizér) s přihrádkami (dá se sehnat v obchodech s papírnickými potřebami nebo na ebay) a vaše papírky budou pěkně pod "jednou střechou".

A závěrem ještě pohled na mé nejoblíbenější barvy pastelek (růžová a tyrkysová) a na pomalovanou starou tužku, kterou u nás zapomněl můj taťka, když vrtal do zdi díry pro obrázky a tužtičkou si předkresloval místa, kde mají být umístěny skoby. Chvílemi to vypadalo, že kreslí návrh nového pražského letiště nebo tajnou cestu k pokladu, ale nějakou záhadou v té změti černých čar na bílé zdi přesně rozpoznal místa vrtu. Obrázky visí, nicméně my budeme muset na jaře vymalovat ;-).
Vivi podpis

71 komentářů:

  1. jé Vivi, ten organizér je parádní, to bych neměla v šuplíku (několika) takový binec jako tam mám teď. Už vím co si koupím až půjdu do města.A ta tužka, tu už taťka zpět nedostane, co?
    přeji ti krásnou neděli Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, odhadla jsi mě dokonale - tužku už taťka nikdy neuvidí. ;-) A Tobě přeju, ať si koupíš ten nejperfišnější organizér a šuplíky budou jako ze škatulky ;-).

      Vymazat
  2. Jé, ten organizér je naprosto parádní. Zrovna včera večer jsem dostala takovou přehrabovací náladu a objevila jsem u mě ve stole tolik pokladů, že je mi až líto, že některé ty věcičky skončí na dně šuplíku nebo krabice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak výborně, Veru, teď budeš moct svoje poklady umístit přesně tam, kam patří - rozprostřené a super organizované v hezkých deskách ;-).

      Vymazat
  3. Anonymní10:03

    Ahoj Vivi,

    ten organizér je úžasný. Máš prosím tip na nějaké konkrétní papírnictví anebo odkaz na Ebay? ;) Nebo že by ho měli i v Paříží? O:)

    Krásný den
    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Elinko, ó ano, dívko moje, určitě ho v Paříži seženeš. ;-) To bude ten pravý suvenýr (přívěsků Ajfelovek už máme všichni dost, že?). Ale ještě dneska určitě zapátrám, kde přesně tenhle růžový organizér můj muž koupil a dám Ti sem pak odkaz. ♥

      Vymazat
    2. Anonymní14:48

      To budeš úplně milionová Vivi, děkuji moc :) A neboj, o těch pravých suvenýrech (kosmetických, neaifjelovkových, krajkových apod.) Tě budu informovat ;)

      El

      Vymazat
    3. Milá Eli, hlásím se s informacemi, kde a kdy byl koupen můj růžový organizér.
      Je z Ebay.co.uk a najdeš ho tady:
      http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270847516858&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123

      Momentálně je ten samý organizér zřejmě vyprodaný, ale tady je zajímavá alternativa:
      http://www.ebay.co.uk/itm/Classy-A-Pocket-Faux-Leather-File-Folder-Organizer-Document-Note-Business-Card-/300837120700?pt=US_Women_s_Accessories&var=&hash=item8bb74ab0dd

      Už se moc těším, až se mi pochlubíš se svými suvenýry. ;-)

      Vymazat
    4. Anonymní10:56

      Juchůůů, děkuji! A to víš, že Tě budu poctivě informovat ♥
      El

      Vymazat
    5. Těším se moc. ;-)

      Vymazat
  4. Vivi, ten Dylan je prostě srdcovka :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska bych řekla to samé, ale tehdy jsem si vylepovala plakáty s Brandonem Walshem ;-)

      Vymazat
  5. Ahoj Vivi! :-)
    Růžový organizer je nádherný a jen koukám jaké poklady uvnitř desek máš! :-)
    Já mám zase pohled a nažehlovačku Dylana! :-) Jojo, vzpomínky z dětství a na dětství jsou k nezaplacení! :-)

    Vivi měj se nádherně a venku pozor na mráz. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šavrdinko, říkáš pohled a nažehlovačku, na které je Dylan McKay alias Luke Perry? Tak to si střež jako oko v hlavě, protože nažehlovačku s Dylanem jsem ší-ší a šíleně chtěla. ;-)
      Mráz si na mě nepřijde, protože a poněvač jsem v teple u kamen. ;-) Papa

      Vymazat
  6. Anonymní10:47

    Miluju tvoje fotky a nápady, jak si zorganizovat domov. Akorát se bojím, že takle krásný organizér u nás neseženu..Lenny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Představ si, Lenny, před pár dny jsem šmejdila ve všech možných papírnictvích a podobné desky (organizéry) mají skoro všude. I když pravda, růžové nejsou k mání moc často. Ale i černý organizér, který se polepí nebo všelijak dle fantazie vyfešákuje, má něco do sebe ;-).

      Vymazat
  7. Anonymní11:58

    Ahoj Vivi, udělala bys prosím článek o tvých nálepkách, třeba kde je sháníš a tak prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to jednou slibovala a sliby se mají plnit, takže píšu si to za ucho a nálepkový článek určitě vytvořím ;-).

      Vymazat
  8. Tak toto je moc roztomile ♥♥♥ Cítim sa ako v rozprávke:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A toto je moc roztomilý komentár! ;-)

      Vymazat
  9. To je skvělý nápad ! vypadá to skvěle :) jako z amerického filmu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi, musím se ti přiznat, tvoje články a káva jsou skvělá kombinace, to jsem zjistila dávno a tedy již dlouho tvé příspěvky čtu s hrnkem horké, čerstvě namleté kávy. Nejradši čtu tvoje články během pracovního týdne, protože krásně prosvětlí občas trochu šedivé dny.
    Ty jsi tak úžasně pořádná! Musím se tebou inspirovat a pořídit taky podobného pomocníka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec bych si nedovedla představit, že u mého blogu popíjíš pistáciové mléko nebo černý čaj. Ivetka prostě musí mít hrnek čerstvě mleté kávy. A vlastně tak (asi nevědomky) plníš "poslání mého blogu". Když jsem si ho totiž před třemi lety zakládala, říkala jsem si: "musí to být blog, který lidi budou číst u kávy, s úsměvem na rtech a ve chvíli, kdy by měli dělat něco úplně jiného - třeba účetní uzávěrku". ;-) Tak děkuju, že tu jsi, a že jsi jasným důkazem, že se mi blog povedlo nasměrovat tak, jak jsem si vždycky přála. :-*

      Vymazat
    2. Milá Vivi, tobě se povedlo, co sis předsevzala a ještě mnohem víc! Tvůj blog je můj nejoblíbenější, splňuje totiž to, co má podle mě správný blog dělat a mít - úžasnou tvůrčí osobnost (autorku), pozitivní přístup, trocha vtipu, osobitý styl, nadšení a hlavně to, že láká ke čtení právě v těch chvílích, kdy by měl člověk dělat něco jiného :) Když u ranní kávy čtu v práci tvůj blog, hned dostanu chuť si uklidit svůj stůl a pustit se s chutí do práce!

      Vymazat
    3. Milá Ivetko, ani nevíš, jak velkou radost mi Tvoje zpráva udělala. To je tak hřejivé, motivující, láskyplné vyznání, že jsi mi dodala (nejen blogovou) energii na (minimálně) celý rok dopředu. ;-) Jsi moc milá a teď už jen napíšu, že Tvoje řádky přišly v pravý čas...byla jsem dneska nějaká smutná. Tak děkuju moc. ♥

      Vymazat
    4. Energie není nikdy dost, ráda pošlu i jindy :) Smutnou Vivi neznám, určitě to byla jen chvilinka (doufám), ale příště třeba pošli mejla a dáme si virtuální kafíčko, někdy třeba i doopravdické.. PS: taky tě mám ráda.

      Vymazat
    5. Zlatá jsi...a moc ráda tě beru za slovo (a na všechny naše virtuální i doopravdické kávy se těším).
      PS: ♥

      Vymazat
  11. Jsem ráda, že láskou k papírnictví netrpím jen já. Mohla bych tam stát hodiny a jen se dívat. Momentálně mám totiž omezený úložný prostor, a tak mám nakupovací stopku :-)
    bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Báro, určitě v tom nejsi sama...jak si tak pročítám dnešní komentáře a e-maily, mám dokonce takový pocit, že nás je podobně "stižených" plno (a to je moc dobře) ;-).

      Vymazat
  12. No a mne hovorili, že som švihla, že si takéto veci odkladám :/ Tak som si v nich nakoniec spravila poriadok skoro všetko vyhodila a ostalo mi len pár vzácnosti. Aspoň som si spravila miesto na iné veci, ale už viem, že som nebola strelená :) Odkladať si obaly z čokoládiek, výstrižky... je normálne alebo teda nebola som v tom sama :) Inak super nápad, aj keď mne sa stále páči to nalepovanie, aj keď je to nepraktické :/
    :D záver nemal chybu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:16

      Nedávno jsem četla, že všichni inspirativní lidé, od Kate Moss, přes Lindu, kterou tu Vivi dnes zmínila a tím mě velmi potěšila, až po všeschny možné známé umělce a designéry, si vylepují obrázky, stříhají z čapisů a špendlí nástěnky. Inspirace je všude kolem a je hezké ji mít na očích. Já sama miluji nástěnky a tvoření - jde to ruku v ruce.
      Krásný den všem přeje Eva Z. :o)

      Vymazat
    2. Jasnačka, vždyť je to tak milé a kreativní mít rád tyhle malé hlouposti. ;-)

      Vymazat
    3. wow, tak to je super informacia, ze vsetci taki ti inspiratori si tiez vystrihovali a lepili a nastenkovali :) zrazu si pripadam normalnejsia :D

      Vymazat
  13. Dear Vivi, it is so cute and in pink, my fav color. Dylan, you remind me of my childhood!:) Happy Sunday my friend, love and hugs <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lilli, sei incredibile, grazie. Un bacio grande...:-***

      Vymazat
  14. To je krása! :)
    xo Jajka

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní15:18

    Drahá Vivi, vidím, že ve své lásce k papírnictví nepolevuješ a to mne těší. Také jsi mě dnes potěšila, že jsi zmínila Lindu Rodin, kterou miluji z celého srdce. Je to neuvěřiltená dáma a víš, že mi ji něčím velmi připomínáš?
    Ať tvá láska ke krásným věcem nikdy nepoleví! Eva Z. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, Linda Rodin...to je moje velká láska už dlouhá léta. Je fantastická, inspirující a božská ;-). A že Ti ji něčím připomínám? Tak tomu říkám kompliment s velkým K. :-**

      Vymazat
  16. Vivi, organizer je krasny a pro cloveka jako ty naprosto delany. :-) Koukam, ze tam vykukuje i Carrie, ta je pro me ikonou. Jinak tuzka je paradni. Mam podobnou, sice je z roku skoc na me z boku, ale o to vic ji mam rada. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Carrie nemůže chybět nikde ;-). Tužky "z roku skoč na mě z boku" jsou nejlepší...a nad tvými výrazy se vždycky musím usmívat. ;-)

      Vymazat
  17. Anonymní17:00

    Tvůj tatínek je stejně roztomilý jako tvůj organizér :D a dostala jsem chuť na Kofilu. :)
    Míša

    OdpovědětVymazat
  18. Organizér je super věc a když je růžový, tak není už žádný lepší! A Dylan z BH90210, hned jsem ho poznala, fešák.. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Hello from Spain: years ago I saw the TV series of Dylan. Great organizer... Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  20. Já u tebe vždy něco fantastického objevím. Ten organizér by se mi hodil na střihy, které používám dokola, a nemusela bych pořád pátrat, v které že Burdě je zastrčený. Díky za tvé články, které mi doslova rozjasní mysl a ukážou směr. Musím se přiznat, že si na tebe často vzpomenu ve sprše kvůli těm úžasným mořským houbám. Tak brzy to bude i při stříhání látky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, no vida, vymyslela jsi nový (a naproto úžasný) a efektivní způsob, jak využít naše organizéry ;-).
      A s těmi tvými myšlenkami na mě ve sprše jsi mě pobavila...teď ještě budu muset vymyslet nějaký článek, kvůli kterému se ti o mě bude zdát, kvůli kterému na mě budeš myslet v kuchyni i v ložnici, prostě pořád - nejsem žádný troškař. ;-))

      Vymazat
  21. To je krása!♥ Mám kamarádku, která je taky takový blázen do organizérů, koláží a zdobených sešitů.. hrozně ráda je prolistovávám, je to skutečné potěšení pro oči!:)

    www.Lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  23. Haha Dylena bych si taky přála mít <3
    Jestli máš ráda tvoříš, mrkni taky na náš blog www.mintyfinty.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný nápad !! :-)

    http://beautyane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anet, jsem u vytržení, kolik nádherných komentářů jsem od Tebe na svém blogu dneska našla. Moc milé, jsem opravdu ráda, že se Ti u mě líbí. Děkuju ;-).

      Vymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Juuu, ten je! Velký, přehledný, krásný a navíc ještě růžový! Nádhera! Až zjistíš kde ho manžel pořídil, dej vědět ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, jsem ráda, že se ti můj fešák organizér líbí ;-).

      Je z Ebay.co.uk a najdeš ho tady:

      http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270847516858&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123

      Momentálně je ten samý organizér zřejmě vyprodaný, ale tady je zajímavá alternativa:

      http://www.ebay.co.uk/itm/Classy-A-Pocket-Faux-Leather-File-Folder-Organizer-Document-Note-Business-Card-/300837120700?pt=US_Women_s_Accessories&var=&hash=item8bb74ab0dd

      Vymazat
  27. Úplně nejraději mám Tvoje "papírnické" příspěvky. Jsem ráda, že nejsem jediná, která má papírnickou úchylku. Naopak se tady ujišťuji, že jsem vlastně úplně normální a chodit šmírovat a čichat do papírnictví je zcela jistě běžná záložitost! :-)
    Ale takový pěkný organizér nemám a asi ho nutně potřebuji... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám takový dojem, že se v nějakém papírnictví určitě někdy sejdeme a vím, jak tě poznám - roztomilá dáma očichávající sešity, bílý pejsek po boku a plný košík tužek, pastelek a diářků...to je moje Ivanka ;-).

      Vymazat
  28. Jezis Dylan, ten me dostal :D Tak rada bych nekdy prochazela tvymi zapisnicky a deskami, to by bylo zuzo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, pokud ti nestačí virtuální nahlížení do mých desek a zápisníků, pak je mou moc milou povinností tě pozvat k sobě domů...mé šupíky ti budou plně k dispozici. ;-)

      Vymazat
  29. včera jsem si pořídila super sešity od Pukka Pad s organizéry pro každou část sešitu, takže organizér samotný si u mě taky místo najde.. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Vivinko, přivedla jsi mě na nápad tvořit si celoroční nástěnku. Začít v lednu a lepit/špendlit si na ni všechno, co ve mně vzbudí pěkné vzpomínky nebo, co se mi líbí, takže děkuju za to.
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Vivinko,

    organizér ? Tak to z ní naprosto skvěle! Jeden podobný mám v práci, ale pořídit si ho domů mě nenapadlo. Super! Moc děkuji za typ, už vím, kam dnes odpoledne půjdu :)

    Měj se krásně moje milá :*

    OdpovědětVymazat
  32. Vivi MONOPOLY ?? :) Mám, růžový a červený, bezkonkurenční! pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasnačka, Leni, Monopoly, to je moje. ;-) Když dáme ty naše organizéry dohromady, to bude hotová pastva pro oči ;-).

      Vymazat
  33. Všem moc děkuju za nejmilejší komentáře. :-**

    OdpovědětVymazat
  34. Jůů, další nádherný příspěvek. Taky miluju pastelky, deníčky ústřižky, retro pohledy a staré tužky... Jsem ráda, že nejsem sama...

    OdpovědětVymazat
  35. Ten je úžasný. Jelikož jsem nedávno na základě Tvého příspěvku objednávala ty úžasné dózy Lucaffe, tak počkám až na ně manžel zapomene, a pak si objednám i tento organizér :-) S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověče Sororessko, to je tak fikaný a chytrý! ;-) Teď nezbývá než doufat, že mají ti naši manželé krátkou paměť. Já v zapomnětlivost svého muže budu doufat už zítra - chci totiž z Anglie malého vintage kolouška a obrázek a pléd a svíčky a...no, vždycky jsem byla taková, už před svatbou. ;-)

      Vymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat