11.1.14

Zápisník snů aneb víkendové hrátky s papírem

Nutně jsem potřebovala zápisník na všechna přání, sny, na všechny nápady, lásky, citáty... Jenže ať jsem sháněla, kde jsem chtěla, nikde neměli přesně takový, jaký jsem si vysnila. Přitom jsem neměla zas tak vysoké požadavky. Měl být zkrátka jen perfektní a do-ko-na-lý. Nejkrásnější ze všech. Jen můj. Osobní důvěrník a přítel. A tak jsem o něj poprosila dívku, která z kouzla na zem sklouzla. Je to slovenská Lucinka z Vrecka napadov. Určitě (a to už jsem se přesvědčila tisíckrát) je z pohádky a plní přání na počkání. Tentokrát pro nás vyčarovala zápisníček (víte, ten do-ko-na-lý, ten nejhezčí ze všech), do kterého se sluší psát všechno, co nás bude v letošním roce inspirovat a dělat šťastnými. 
A protože je sobota, můžeme si na koberec nanosit provázky, papíry, barvičky a samolepky a se soustředěně vyplazeným jazýčkem se pustit do tvoření našeho vlastního osobního zápisníku. Tak, Lucinko, povídej, jak na to:


Už sa vám niekedy snívalo o dokonalom zápisníčku? Bol by malý, no s dostatočným počtom stránok na všetky tajomstvá, bol by milý, bol by farebný, polepený nálepkami, jedinečný a celý váš. Každá jeho stránka by bola iná, každá ukrývala iný obrázok, tajomstvo, príbeh. A aké obrázky, tajomstvá a príbehy to budú, to bude záležať len a len na vás. No a keďže nášmu (s)novému zápisníčku dáme pekný obal, snáď (vlastne určite) bude po celý tento rok pekný a veselý aj jeho "obsah". A my spolu s ním zažijeme samé skvelé zážitky. :-)

To, čo k tomu budeme potrebovať, je až rozprávkovo jednoduché. Stačí nám len veľa, veľa papiera. Tenkého, hrubého, obrázkového, bieleho či priesvitného. A tiež pár kúskov vystrihnutých z farebných krabičiek, ktoré sme si odkladali kvôli peknému motívu... čím viac druhov, tým lepšie. Pestrejšie a zábavnejšie. Potom už len zvoliť, ktorý z tých papierikov je najkrajší, nalepiť naň pár nálepiek: napríklad sovu posadiť na konár (tam jej bude určite dobre), hrušku zavesiť na vetvičku a medveďa nechať dumať pri muchotrávkach. Trochu hrania a "titulka" je hotová.
Poznámka české redakce - konár =  větev, muchotrávky = houby zcela nejedlé.

No a podľa tejto prvej hotovej stránky vymeriame, obkreslíme a vystrihneme aj všetky ostatné pripravené papiere.

Všetky do radu potom na rovnakom mieste predierkujeme obyčajnou dierovačkou a (v náhodnom alebo dobre premyslenom poradí) zopneme pomocou malých klieštikov dvoma kovovými krúžkami.

Alebo ešte lepšie - kto nemá kovové krúžky ani klieštiky, môže použiť kúsok obyčajného špagátu a stránky svojho nového zápisníku zviazať mašličkou. Taký špagát má rozhodne svoje kúzlo a môžete ho kedykoľvek rozviazať, pár nových, čistých stránok do zápisníčku v priebehu roku pridať... alebo vybrať.

A ak tie mašličky neutiahnete príliš silno a natesno, stránky sa budú lepšie otvárať a možno pod špagát zmestíte aj nejakú tú ceruzku alebo pero. Tie sa k zapisovaniu do zápisníka predsa hodia vždy;-). A takto ich môžete mať stále šikovne poruke.

Obal je hotový, svoje miesto si našla aj ružová ceruzka, ale čo ukrýva zápisník vo vnútri? Fialová stránka (vystrihnutá kedysi práve z nejakej papierovej krabičky) pevne drží zopár malých nálepiek, ktoré sa môžu hodiť kedykoľvek. A kancelárska spinka v tvare sloníka zasa spoľahlivo drží a nepustí jedno dôležité (papierové) srdiečko s milým odkazom (ten je ale ukrytý z druhej strany) ;-). Veď hovorím, že slon je spoľahlivý strážca. Nič neprezradí.

Počet stránok vášho zápisníku a to, ako si ich zorganizujete a vyzdobíte, je plne na vašej nekončiacej fantázii. Či si na každú stranu nalepíte kúsok inej farebnej lepiacej pásky alebo lisovaný kvietok z minulého leta, to viete len vy...:-)

A len vy (a Ježiško) budete vedieť, čo si budete priať nabudúce pod stromček. Nezabudnite si teda na koniec zápisníčku pridať aj zopár stránok vystrihnutých napríklad z vianočného baliaceho papiera. Na ňom sa bude zoznam vašich vysnívaných darčekov a vianočných prianí krásne vynímať.
No a do stredu, do stredu svojho papierového výtvoru si môžete vpísať nejaký obľúbený citát (tak ako na fotke č. 1). Alebo básničku. Alebo niečo veselé, alebo niečo múdre. Čo vám napadne. Môžete čokoľvek. Veď celý zápisník (a v ňom zapísaný rok 2014) je len váš...;-)
 ♥

Moji milí, pokud se vám líbilo zápisníčkové tvoření a atmosféra "ako z rozprávky", kterou tu Lucinka svým dnešním guest postem vytvořila, určitě se nezapomeňte protancovat jejím superbezvadným blogovým světem na vrecenapadov.blogspot.cz.
Vivi podpis

79 komentářů:

  1. To je neskutečně roztomilé. :DD Já jsem na veškeré tvoření hrozně levá, ocením spíš hotový zápisníček ke koupení.. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pearl, vsadím všetky svoje farebné nálepky na to, že podobný zápisníček by si vytvorila úplne bez problémov:-). No fakticky. A keď na niečo vsádzam svoje nálepky, musím tomu fakt veriť.;-)

      Vymazat
  2. Jsi opravdu úžasná, tenhle nápad se mi líbí opravdu moc i jako krásný dáreček někomu z mých milých lidí :)
    S pozdravem Gleys z Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gleys, to ne já, ne ne, to slovenská Lucinka z Vrecenapadov.blogspot.cz je úžasná! ;-)

      Vymazat
    2. Tak v tom případě hned do popředí vedle tebe řadím i Lucinku a vrhám se na její blog :)

      Vymazat
    3. Ja súhlasím s Gleys, že úžasná je Vivinka.;-)

      Vymazat
    4. Kočky, pojďme si odsouhlasit, že jsme všechny úžasné (ať je to spravedlivé)! ;-)

      Vymazat
  3. Anonymní11:13


    Ahoj Vivinko,

    už nevydržím ani chvíli a jdu se pustit do vytváření notýsku. Sice budeme dnes bez oběda, ale za to pak celý
    rok mi bude dělat společnost vlastnoručně vyrobený zápisníček. :))Skoda jenom, že nemám doma takové krásné nálepky.Blog slečny z Vrece vidím dnes poprvé a je to nádhera!!!. Děkuji že jsi nás tu na ni upozornila.

    Ahojky Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Zuzik! A ten zmeškaný obed ma mrzí;-). Ale máš pravdu, vlastnoručne vyrobený zápisníček to vynahradí:-). A verím, že aj ty ur-či-te zoženieš nejaké krásne (ako hovorí Vivinka: nálepčičky:-) a tvoj zápisník bude ťip-ťop!:-)

      Vymazat
  4. To je nádherný, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní11:48

    ahoj, chtěla bych se zeptat, odkud máš ty hezký nálepky??? Ne jenom tady, ale v jiných článcích

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, zvieratkovské nálepky, ktoré som použila na zápisníčku, som objavila v jednom obyčajnom, klasickom papierníctve (ako z dôb minulých) v OD Prior:-). Tam sa niekedy dajú nájsť skutočné poklady.:-)
      No a pokiaľ ide o Vivinkine nálepky, ktorými nám tu často vyráža dych, tie musia byť snáď zo sveta rozprávok... (čo nám ona istotne potvrdí;-).

      Vymazat
    2. Musím jen svorně souhlasit s naší drahou Lucy, protože přesně tak to je. Ty nejlepší a nejvášnivější papírenské poklady se dají objevit na klasických místech (jako je papírnictví...a ano - OD Prior je na poklady expert) i na těch nejneočekávanějších místech (jako je obchod s polštáři nebo obyčejná samoobsluha, kam jde člověk pro deset deka salámu) ;-). A pak Ebay.co.uk a Etsy.com (rozhodně!) ;-).

      Vymazat
  6. Tak ten je dokonalý !!! :) Jen být tak šikovná a umět to :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Adélka, zápisníček možno trošku machruje a tvári sa, aký je zložitý;-), ale v skutočnosti stačí vystrihnúť, predierkovať a mašličkou zviazať pár farebných papierikov a - a je to:-). Vyzdobiť mu obal alebo obsah podľa svojich predstáv sa dá aj časom, ale zapisovať tajné priania si doňho môžeš už hneď.:-) Takže podľa mňa - jeden s(nový) zápisník pre Adélku by bol hotový raz-dva:-).

      Vymazat
  7. Krásné... kdyby byla v zápisníčku stránka pro každý den, nějak veselá, pěkná, možná by se každý den toho příštího roku začínal (nebo spíš končil?) taky vesele a radostně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veselá stránka pre každý deň? Ano! To je skvelá myšlienka a ja už viem, že dnes večer mašličky rozviažem a pár (poriadne veľa;-) stránok do neho pridám. Bude to síce určite ten najhrubší, ale zároveň aj najveselší zápisník na svete.:-) ♥

      Vymazat
  8. Anonymní12:33

    Tomu nejde odolat! Dokonalé. Můj zápisník bude růžový. :) Ty máš Vivi čuch na samé super šikovné lidičky. Bude víc takových DIY gest postů??
    E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano, růžový zápisník - výborná volba ;-). Jsem moc ráda, že se Ti Lucinčin zápisníček líbil a co se tvé otázky týče - tak já říkám "ano ano ano" a teď jen doufám, že se takové odpovědi dočkám i na straně "DIY tvořitelů". ;-)

      Vymazat
    2. Tak ja volám trikrát "hurá" a štyrikrát "ano"!;-) Je to česť a krásny pocit, byť u Vivinky hosťom...♥ A môcť si to ešte niekedy zopakovať, to by neodmietol žiadny DIY tvoriteľ ani žiaden zápisníček na svete;-). A už vôbec nie, ak by bol ružový! (Tie sú totiž aj tak vždy najkrajšie, no nie?;-)

      Vymazat
  9. Mám stejný dotaz. Odkud jsou prosím nálepky a ta tužtička? Celý sešitek je krásný a opravdu jako z pohádky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Erin, nálepkové poklady hľadám úplne všade, v papierníctvach, na internete, v darčekových obchodoch, jedny krásne som dokonca raz objavila v maličkých potravinách u nás pri dome;-). No a tieto sú... z papierníctva v Priori.:-) A tužtička - juj, tú mám ešte z detstva, takže takú už by sme asi ani v Priori nezohnali... aj keď, jeden nikdy nevie, najbližšie sa tam po nejakej pozriem;-). A ďakujem!♥

      Vymazat
  10. To je nádherné, výborný nápad akorát to muselo dát pořádnou práci. Ale rozhodně to stálo za to, opravdu kouzelný zápisník :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem pekne Nikolka! Trošku práce s ním bolo, priznávam, ale to len preto, že sa chcel pred vami predviesť v najlepšom svetle a ukázať svoje pekné stránky;-). A ešte sa chcel aj fotiť. Ale inak je jeho výroba vlastne až prekvapivo jednoduchá. Vyskúšaš?;-)

      Vymazat
    2. Anonymní17:06

      Já už zkouším! :) Jsem ulepená až za ušima, ale začíná se to rýsovat. :) Ivka N.

      Vymazat
    3. ...júú, takže jeden krásny (s)nový zápisníček už je na svete? Tak to chce potlesk a uznanie!;-) Super Ivi, mám radosť, že si sa do toho odvážne a bez váhania pustila hneď dnes:-), a lepidlo až za ušami k tomu patrí, takže všetko je úplne ou-kej;-). Teším teším!

      Vymazat
  11. Nádherné :-), opravdu bych to vystihla jedním slovem...dokonalost :-) ♥!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Tak ten je parádní, není nad vlastní výrobu! :) Vždycky mi vlastní výrobky dělají neuvěřitelnou radost a ještě větší, pokud se líbí i ostatním! http://memoroblog.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasný příspěvěk, krásně jsem se pokochola a dostala ohromnou chuť si takový zápisník sama vytvořit! Zatím ale budu shromažďovat vhodné papíry a jdu hned na to :-)
    "Papírnické" příspěvky miluji!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zhromažďovať vhodné papieriky je výborný plán! (Robím to (a ja) celý život...;-) A teraz sa mi konečne zišli:-).
      Ďakujem Ivanka a nech sa tvoj zápisníček vydarí!

      Vymazat
  14. to je roztomile!!! ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Jako vždy krásné fotky:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Jééé, to je úplne roztomilé. Mňa by niečo také nenapadlo :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Pauli! A vieš, že asi ani mňa?;-) To všetko Viví. Ako vždy. Má totiž tie najskvelejšie nápady;-). No a napadlo jej, že by to chcelo nejaký novoročný ňuňu zápisníček. A tak ma k sebe pozvala jeden pre vás vyrobiť.:-)

      Vymazat
    2. Anonymní20:14

      Vmísím se do toho.:D Vivi miluji a mám v plánu si zamilovat i tebe, protože někdo,
      kdo dá dohromady takový skvělý zápisníček, musí být dobrota sama. Pá Lenka :)))

      Vymazat
    3. Leni:D, teraz sa tak smejem, až mi nadskakuje notebook na kolenách.:D Ďakujem!♥ ;-))

      Vymazat
  17. Anonymní17:03

    To se té kouzelnici, kterou jsem dneska objevila úplně nově, moooc povedlo. A co ty Vivinko? Už jsi zkusila zápisníček podle návodu vyrobit (jestli ano, doufám, že nám ho tu ukážeš?).
    Super, tleskám za krásné fotky a nápadité provedení. Ivka N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivko, mám už ho rozdělaný a teď jen čekám na tu pravou chvíli, kdy dovážu poslední mašličku, nalepím poslední samolepku a nadepíšu poslední list: "moje tajná přání". A to víš, že se tu pak ráda pochlubím ;-).

      Vymazat
    2. Ach jeje, čože? Vivinka ukáže svoje dielo a ja zostanem na ocot!:D Vivinko, šetri ma, prosím!:D Ja viem, veľmi dobre viem, aké krásne veci (a fotky) ti vedia vzniknúť pod rukami a už teraz tuším, že to budú tie najúhľadnejšie mašličky, najsrandovnejšie samolepky a najoriginálnejšie tajné priania... Ach, moja DIY kariéra je v ohrození! ;-)) :P

      Vymazat
    3. Ty blázínku blázínkovitý, Ty šášulko můj - originál je vždycky jen jeden a ten nejbáječnější a nejoriginálnější zápisníčok jsi stvořila Ty. Já už budu jen tak "přicmrdávat" (to české slůvko musí znít pro mou slovenskou přítelkyni divně až podivně, ale je to slušné slovo - opravdu) ;-). Takže - jen jedno už mám na srdci - Tvoje DIY kariéra je v neohrožení, protože Lusy z Vrecka napadov je len jedna a jak vidíš, my Tě všichni už teď milujeme! :-**** ;-)

      Vymazat
  18. Páni, dokonalý zápisníček! Niečo také by som určite potrebovala! Skúsim sa do toho po skúškach pustiť :-)

    krásny deň ti želá Zuzana Stanko | www.sueandcolours.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, po skúškach bude výroba farebného zápisníčku určite perfektné odreagovanie (a môžeš si do neho potom hneď zapísať všetky svoje jedničky s hviezdičkou... či tak sa už dnes na VŠ neznámkuje?...;-)

      Vymazat
  19. To je parádní! Skvělý nápad a vypadá to roztomile, pohladí po duši :)

    Laková Give zde!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to bude zápisníček šťastný, až si toto prečíta!:-) A možno si to aj zapíše na niektorú svoju stránku;-). Ďakujem Lucy!

      Vymazat
  20. Mám velkou radost, že se vám tvoření mého šikovného a vzácného hosta líbilo a přeju vám, ať jsou ve vašich zápisníčcích ty nejkrásnější zápisky. ♥

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Vivi! :-)
    Celý den se zkouším k tobě dostat, ale na tabletu mi padáš - tedy tvé stránky. :-(
    A tak jsem teď na PC u brášky a vychutnávám si článek s nádherným zapisníkem! Mám úplnou chuť si ho také vyrobit. A je možné, že se na to vrhnu! :-) Moooc děkuji za nádhernou inspiraci! :-) Já letos od Ježíška dostala překrásný pařížský diář a je mi až líto do něj psát! :-)
    Jak dopíši, tak se půjdu podívat k šikovnému tvému hostu! :-)

    Přeji ti krásný zbytek soboty a ještě krááásnější neděli! :-)
    Ahooooooooooooooooj!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak tenhle zápisníček je doopravdy nádherný! Ty samolepky tomu dodávají ten správný ráz a celkově je to strašně roztomilý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaah, ja som taká šťastná, že sa vám páči!♥ Ďakujem Klári!:-)

      Vymazat
  23. jůůůů Vivííí, tak to je tedy něco! samolepky, barvičky, ještě odkaz na tak krásný blog....není co řešit.-)) jdu do něj.-))
    Krásný , pohodou laděný večer má milá, papa

    OdpovědětVymazat
  24. ♥ ♥ ♥ = pro vás všechny a hlavně pro úžasnou Lusy, stvořitelku zápisníčku snů, která tu tak poctivě a mile odpovídá na vaše krásné komentáře. :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥... a ju to tak baví! ;-) A za všetky tie krásne komentáre ďakuje.:-**

      Vymazat
  25. Zápisníčky miluji a tento je naprosto úžasný. :-) A ještě se mi moc líbí svorka ve tvaru slona. Netušila jsem, že se něco takového vyrábí. Mějte se obě moc fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22:00

      Take jsem si te svorky ve tvaru slunka vsimla. Odkud je prosim? Zápisnicek je prekrasny!

      Vymazat
    2. Tak tomu teraz asi neuveríte (alebo hej?;-), ale tú krásnu spinku mám... od Vivinky! ;-)))
      Takže Vivinko, my sa pýtame, odkiaľ je ten sloník milý?;-)

      Vymazat
    3. :-) Jak je to všechno krásně propojené. Vivi dodá sloníkovou svorku, Lusynka dodá zápisníček, milí čtenáři přidají superbájo komentáře a všichni můžeme být spokojení a šťastní. ;-)
      A kdo chce být nejšťastnější, může si koupit svorku ve tvaru slona tady:
      http://www.washipasky.cz/kancelarske-sponky/243-kancelarska-sponka-ryba.html

      Vymazat
  26. No tak to je skvost! Kéž by mi něčí šikovné ruce něco podobného vytvořily, protože ty moje tohle nedokáží :(

    OdpovědětVymazat
  27. Vivinko, už jsem se těšila na víkendové počtení u Tebe, a ještě když máš dnes tak tvořivého hosta s úplně snovými nápady! :-) Holky, já si ten zápisníček taky vykouzlím a vím, že na něm bude mašlička a všechny moje dlouho schraňované papírové poklady :-) Děkuji za úžasnou inspiraci!! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, to sú tie najlepšie správy, že sa bude kúzliť aj u Krásky:-). A aký jej zápisníček bude? No predsa kráásny!;)*

      Vymazat
  28. To je na prostá nádhera. Já si po přečtení tohohle článku vytvořím něco obdobného, kam si budu zapisovat všechny ty vele důležité myšlenky ohledně módy a co vyrobit nebo přetvořit. :)
    Samolepky jsou krásné a nejvíc se mi líbí ty s očky. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tie sa veru veľmi páčia aj mne;-), dobre pozerajú a dozerajú na to, či si do zápisníku zapisujem poctivo a krasopisne:-).
      Ďakujem aj za ne!;-) ♥

      Vymazat
  29. To je krááása :o). Lusy je holka šikovná, to se musí nechat, jdu prozkoumat celý její blog ;o). Tyhle krásné, roztomilé a prostě úžasné nápady miluju! Mám díky vám hned krásnější ráno holky, děkuji moc :o)

    http://littlelivelady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj, Deniska u mňa vo Vreci? Teším sa, stretneme sa tam!;-)

      Vymazat
  30. Ten je úžasný! Že bych si jeden vyrobila i já, naprosté nemehlo :)?!

    Nejdřív prozkoumám Lusy blog a pak se možná do něho pustím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, dúfam, že "možná" sa už zmenilo na "určitě";-) a na preskúmavanie sa teším!;-)

      Vymazat
  31. Anonymní18:10

    Vivi i Lusy, vy jste si hrozně podobné - obě jste totiž úžasně milé! Jen tak dál! :)
    Elis.............

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivíí, Vivinko, počuješ to? Elis, to je moc, móc milé, ďakujeme!:-) (teda hlavne ja:D, za také prirovnanie;-) :-*

      Vymazat
    2. Možná jsme si jen náhodně podobné a možná...že jsme sisters. ;-) ♥

      Vymazat
  32. Idem sa postaviť do kúta, že som toto krásne Vrecko nápadov nepoznala ! Ale až po tom, čo celý blog poctivo preštudujem, lebo je nádhernýýýýý !

    OdpovědětVymazat