25.3.14

Věrný životabudič aneb ke kávě nejlíp chutná šperk


Už si ani nedokážu představit, že by to bylo jinak...baví mě sice všechna dobrodružství, změny a nečekanosti, ale ráno musí začínat pokaždé stejně. Po bleskurychlé sprše se v bílém županu, natřená růžovým olejem a ještě bosá a slepá, vypravím ke svému kávovaru a ten už moc dobře ví, co po něm budu chtít. Silnou, voňavou a napěněnou kávu (to abych mohla konečně otevřít oči, začít mluvit a existovat). Jakmile je hrneček naplněný po okraj, posvátně si ho odnáším do křesla a mám pocit, že mě nic nemůže rozházet. A taky že nemůže, když je se mnou on - plný šálek.

A tak to chodí den co den, ať už se probouzím doma, na návštěvách u přátel nebo v hotelových pokojích, vždycky na mě ráno čeká (musí!) můj věrný životabudič. Jen hrnky, konvice a kávovary se dům od domu liší, ale jedno je jisté - všechny kávovary, jsou-li aspoň trochu rozumné, dávají kávu. To je jasná zpráva, to každý zná. Kávovar = káva, přes to nejede vlak. Ale což takhle kávovar, který dává kromě plných hrnků taky luxusní šperky? Ách, my milovníci kávy (a ženských třpytivých pokladů) se u takové představy zasníme, ale pozor - není to jenom sen. Nescafé Dolce Gusto totiž pořádá na Vyhrajtegustosperk.cz soutěž, díky které si můžou milovníci kávy zařadit do své sbírky šperků nový luxusní přírůstek od značky Trollbeads (s ním by se vítalo jaro jedna báseň).


Jak se dá tedy s Dolce Gusto ulovit něco z pohádkové země šperků Trollbeads?

Vypadá to, že utrhnout blýskavý šperk z keře kávovníku Dolce Gusto, není nic složitého. Stačí v průběhu března a dubna (soutěž končí až 27. 4.) sbírat kódy z nakoupených kapslí Nescafé Dolce Gusto nebo registrovat kód ze svého kávovaru. Kódy se pak dají lehce směnit za soutěžní body. Čím víc bodů, tím parádnější šperk. Všechny další informace najdete tady.

Protože už jeden stařičký šperk od Trollbeads ve své šperkovnici mám, a zdá se mi, že je sám nějaký smutný, cítím vůči němu přímo občanskou povinnost soutěžit a zkusit svému starému Trollbeads náramku dopřát nového zářivého kamaráda. A tak teď piju kafe s ještě větším zápalem než dřív a brousím si přitom zuby na nějaký šperk z jarní kolekce, která je barevná, šťavnatá a exotická. V tomhle případě není důležité zúčastnit se, ale vyhrát. ;-)


Vždycky je dobré, když člověk není na pití kávy sám (ve dvou se to zkrátka táhne i pije líp), ale když běží "kávová soutěž", pak jsou snídaně ve dvou s bohatě napěněnými šálky kávy přímo nutností. Čím víc vypiješ, tím víc vyhraješ - hmmm, tahle logika se mi líbí.

Nikdy jsem nebyla v matematice žádný přeborník, ale tuhle rovnici dovedu spočítat lehce (myslím, že chytnu do žákajdy jedničku). Káva + kávovar = šperk. No není ta matematika nakonec docela jednoduchá věda? ;-) Tak pokud jste taky milovníci kávy a šperků, přeju vám, ať se na vás v soutěži usměje štěstí!
Vivi podpis

60 komentářů:

  1. Dear Vivi, Id love to make breakfast with it right now, love Nescafè Dolce Gusto! Many hugs my friend <3

    OdpovědětVymazat
  2. To je prima tip na soutěž. Já sice DolceGusto kávovar mám, ovšem nefunkční a mimo místo mého pobytu, takže si bohužel soutěž musím nechat ujít, ale tobě držím pěsti! bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mi drží pěsti taková milá čtenářka, tak to mi musí štěstí přát. ;-)

      Vymazat
  3. Anonymní9:15

    Ahoj Vivi,
    hadej,kdo me naucil pit kafe?Vzdy jsem popijela cajicky, hlavne zeleny sypany nebo cerny a o kave
    jsem nechtela slyset.Jenze pak jsem objevila tvuj blog a ty o kave vzdy tak basnis,ze jsem ji dala
    jednou sanci.Zachutnala mi a od te doby si ji davam vzdy rano a odpoledne po obede:)))Muj pritel
    kavu nesnasi,ale neboj se ja ho casem presvedcim.:)
    Treti fotka me malem zahnala zase do postele.:))
    Krasne ranko Vivi! Denca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Denčo, to zní úplně senzačně. Můj tajný sen totiž je, abych všechny své čtenáře, i ty, kteří jsou jen "čajoví", naučila na šálky kávy...tak vidím, že se mi to daří. ;-) Teď ještě musíme zpracovat tvého přítele (začni něčím jemným - třeba úsměvem a karamelovým latte - na to se musí chytit) ;-).

      Vymazat
  4. Moje milá Vivi, moc Tě zdravím a hlásím, že i já mám stejný ranní rituál. Dokonce svůj Nespresso kávovar miluju natolik, že už jsem si to párkrát vezla i na dovolenou, protože ne všude mi po ránu udělají tak úžasné ristretto :-) Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, moc ráda Tě tu vidím. A ještě dokonce s ristrettem po boku...nemůžu si přát víc. ;-)

      Vymazat
  5. Anonymní10:31

    Joooo kafe! Bez něj nemůže začít den. Když se dívám na tvé skvělé fotky, mám pocit, že si okamžitě musím udělat další, i když jsem už ráno jeden velký hrnek měla! :-)
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děláš mi radost! ;-) Kávy totiž není nikdy dost.

      Vymazat
  6. Vůbec se ti nedivím, že ti teď kávička chutná ještě víc, když se dá vyhrát něco od Trollbeads. Maminka má od nich náramek, poskládaný z různých malých přívěšků,které se dají dokupovat podle příležitosti nebo nějakého životního období-krásný nápad. Kávička se u nás v rodině pije ve velkém,tak to budeme muset také zkusit štěstí!! 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Erin, pokud se u vás káva pije ve velkém, tak to já se zastavím. A budu si s tvojí maminkou ukazovat, jaké radostné připomínky máme pověšené na svých náramcích ;-).

      Vymazat
  7. Můj pomocník do kuchyně no respektive bych měla říct, že je to má nová závislost.
    Pokukovala jsem po "Gustíkovi" už dlooooouho, ale jakmile jsem objevila kávovar v novém kabátku měla jsem jasno. Limitovaná puntíkovaná edice kávovaru NESCAFÉ DOLCE GUSTO Piccolo Prada. Díky mému úžanému muži si můžeme plně vychutnávat různé druhy kávy. ( Latte Macchiatto,
    Chococino, Caffé Crema Grande, Espresso bez kofeinu a mnoho dalších a dalších chutí :)
    Takže za mě ANO !!! :) hezký denMarket

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Latte Macchiatto, Chococino, Caffé Crema Grande, Espresso bez kofeinu v kávovaru Piccolo Prada? Marčullko, já tě miluju! ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní11:15

    Môžem sa prosím opýtať, čo je to za knižky v pozadí na prvej fotke??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vogue Living, Chanel a 50. léta v módě - a všechno jsou to knížky, které si zaslouží, aby už nebyly v pozadí (napíšu o nich určitě někdy víc) ;-).

      Vymazat
  9. Milá Vivi,
    držím palec ať se na Tebe štěstí usměje (minimálně stejně jako se nedávno usmálo na mě, hihi :o)) a ať Tvému osamělému šperku nemusí být dlouho smutno ;o).

    Krásný den :o*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, já se tak mam (dneska jsem od Tebe dostala nejen krásný komentář, ale i superdlouhý a moc milý e-mail /odpovím brzičko/) - jsi zlatá a děkuju, že mi držíš palec. :-*

      Vymazat
  10. Juuuuj, nemohla som si k svojej dnešnej (prvej) gusto-kávičke vybrať, nájsť, otvoriť krajší článok... Keď vôňa kávišky stúpa z ružovej šálky položenej vedľa monitoru, no a popri tom aj rovno z monitoru! - to je, prosím pekne, deň voňavý, perfektný a na zjedenie! Ozik, Vivinko, keď už spomínam to jedenie... tortička by ku kávičke nebola?... Či až zajtra?... ;-) OK, počkám si! ♥ ;-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, a ja som si zase nemohla vybrať krajší zahájení dnešního dne, než roztržení ružového papíru a....viem, že nemusím nič dodávať lebo za 1) nemám slov a za 2) TY totiž také vieš...:-*** Som u vytržení! ♥

      Vymazat
  11. Ahoj Vivi, hádej, co jsem si já trubka přečetla? "Ke kávě nejlíp chutná špek." Zdálo se mi to nějaké divné... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Brunwen, to se tu stalo víc lidem ;-) a přitom já jsem tak poctivý vegetarián, že slovo "špek" nikdy, ale opravdu nikdy nepoužívám ;-)).

      Vymazat
  12. Kávovar bohužel nemám a asi mít nebudu. Ale kafíčko po ránu musím mít:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ami, to je jedno, odkud káva "leze", hlavní je, že ráno těší, povzbudí a zahájí den. ;-)

      Vymazat
  13. Ooo, aká veselá bodkovaná konvica!!! :)
    Kávu pijem asi tak 4x do roka. :D Takže do súťaže sa nepohrniem. Ale držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majo, 4x do roka? Hmm...už jsem na svou kávovou víru převedla i takové nekávovce, kteří kafe nepili nikdy...s Tebou by to mělo být snažší. ;-) Počkejme ještě pár měsíců a budeme tu spolu pít jeden šálek za druhým. ;-)

      Vymazat
  14. Presne tak! Neni nad to si ráno dať svoju šálku kávy :) Po Dolce Gusto túžime aj s mamkou táák dlho a furt sa nemáme ku kúpe... Dosť by sa nám hodil, fešák :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Romčo, a keď člověk po něčom velmi túží, nakonec sa to splní. To těšenie na fešáka Dolce Gusto je predsa také pekné, možno najlepší ;-).

      Vymazat
  15. Milá Vivi Ty jsi mi dneska dala :) ! Dychtivě jsem se vrhla na Tvůj nový článek a v nádpisu čtu: Věrný životabudič aneb ke kávě nejlíp chutná ŠPEK :) ! Ani nevíš jak jsem se zarazila.Jak to ta Vivi myslí??? No na druhý pokus jsem si nadpis přečetla už správně a po přečtení článku jsem hned běžela kafe uvařit ! Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěže nás naše smysly někdy tak hezky šálí, o to víc si totiž užijeme legrace. ;-) Tak teď jen doufám, že si nějaký ten pěkný "špek" budu moct brzy zavěsit na krk nebo na zápěstí. ;-) Měj se krásně, tulačko. :-*

      Vymazat
  16. doma mame kavovar ale uplne iny ale kava je vyborna určite z každeho:)) mi sme vytvorili nanho aj prezyvku dolce chrusto:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó áno áno, káva je náš miláčik, či už ju dáva akákoľvek konvica alebo kávovar. Ale myslím, že by značka Dolce Gusto mala vážne uvažovať o premenovaní ... Dolce Chrosto - to je geniálne! ;-)

      Vymazat
  17. ta bodkovana konvicka je nadherna!! s priatelom sme rozmyslali o bodkovanom dolce gusto :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bodkovaný od Prady, to je podla mňa jediná možná volba pre krásku Dominiku ;-).

      Vymazat
  18. Dnes ráno jsem tak trochu ze zdravotních důvodů kávu vynechala a teď si říkám, že je mi nějak divně nebo špatně... To bude ono... Jdu si pro kafe! Díky za vyřešení problému :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, není zač - jsem ti nápomocná kdykoli. Budeš-li mít nějaký zdravotní problém, dej vědět - obleču si bílý plášť (to kvůli důvěryhodnosti) a půjdu ti uvařit kafe. ;-)

      Vymazat
  19. Vivi dostáváš ode mě jedničku, ne z matematiky ale z pití kávy, jsi přeborník! Tentokrát jsem porušila rituál a u tvého článku nepila kávu, ale pouze vodu, avšak tvůj popis ranní kávy mi to vynahradil a doslova jsem cítila čerstvě uvařenou kávu! To mi ale nestačí a rovnou běžím do úžasné kavárny s názvem Dortletka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, prosím, prosím, drž mi v Dortletce místo (a rezervuj nám stůl až do večera - jedna káva totiž stačit nebude). ;-)

      Vymazat
  20. tento bodkaty kavovar mam :DD využívam ho ale málo...mám rada, ked mi pekne po starom píska kanvička s vodou...ale ked pride návšteva, zapína sa kávovar :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Polly, ách ano, pískání konvičky je balada pro uši...už dlouho jsem si tuhle muziku nedopřála. Takže přijde-li návštěva a bude mít rozcuchaný drdol a spoustu řečí, tak jsem to já, a nebudu chtít výjimečně kávu z kávovaru, ale...však víš. ;-)

      Vymazat
  21. Anonymní17:00

    Já chci hned teď velký hrnek kávy a k tomu tomu bonbony Lindt, které vidím na první fotce! :))
    Škoda, že mám doma jenom obyčejnou konvici na kávu. Už dlouho toužím po kávovaru
    Dolce Gusto (ten puntíčkatý musí být můj!) :). Článkem jsi mi jako vždycky zvedla náladu a už
    se zase těším na další. :))
    Páááa, Evča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evčo, to nevadí, nevadí! To je úplně jedno, jestli máš starou konvici na kávu nebo nejnovější model superluxusního kávovaru. To je fuk. Hlavní je, že když si kávu uděláš, rozpustí (už jen její vůně, natožpak když zaměstná chuťové buňky) všechny starosti a připraví tě na dobrodružství nového dne. To je to, oč tu běží. ;-) Jsem moc ráda, že jsem Ti zvedla náladu, Ty mně taky - jsme si kvit. ♥ ;-)

      Vymazat
  22. Ale,tak dneska jsi mě dostala:-D Čtu si zbrkle nadpis - ke kávě nejlíp chutná špek - a říkám si,no to je divný....kafe piju,ale se špekem jsem to nezkoušela,to bude nějaká specialitka:-D No spíš to vypadá na lekce čtení....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, od Vivi můžeš čekat všechno, i špek ke kávě, takže se ti ani nedivím, že tě trošku oklamal zrak ;-). Ale od té doby, co "vegetariánuju", špek mi nesmí ani mysl, natožpak na talířek ke kávě ;-).

      Vymazat
  23. Dolce Gusto - to je můj sen :-) Vivi jsi zase úžasná !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:45

      Podepisuji se pod obě tvé věty! :))
      Kamila

      Vymazat
    2. Pavluško, a ty jsi zase zlatá! Děkuju moc.
      Kami, ty jsi náramně sympatická! ;-)

      Vymazat
  24. Anonymní17:45

    Nádherné fotky! Vivi čím fotíš (jaký tip fotoaparátu) a jak přicházíš na ty kompozice? Snažím se také fotit, ale nějak mi to moc nejde zatím..
    Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kami, můj foťák je mrňavoučký Nikon COOLPIX P300, už ho mám spoustu let a potřebovala bych nový, ale mám ho moc ráda a vím, že by mi bez něj bylo smutno, kdybych ho vyměnila za lepší. Ale pokud chceš na focení nějaký super dobrý foťák, tak o Nikonu P300 vůbec neuvažuj. ;-) Na rozmísťování věcí na fotku nemám žádný trik, žádný návod ani přesný postup...snad jen - následuj instinkt ;-).

      Vymazat
  25. Takto večer kávu nezvyknem, ale dnes by som si teda dala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dobře, Zuzanko, dám vařit trošku víc vody ;-).

      Vymazat
  26. Ahoj Vivi, kávovar jsem si pořídila asi před půl rokem, manžel se nejdřív netvářil nic moc a nakonec je u nás nejoblíbenější....nejvíc si pochutnám na presíčku!! mňamka :) a čokoládový bombonky k němu- Lindor - no ty zbožňuju!!! Já jsem na čokotku úplně ulítlá! A tenhle puntíkatý, ten je teda boží!! Krásný večer:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presíčko a čokotka? My dvě si budeme moooc rozumět ;-).

      Vymazat
  27. och, Vivi, ty jedna... urob si prosím takú zásielkovú službu a rozosielaj (za veľké peniaze of course) príjemné raná, kaféčko, bonbónik, pár úsmevných slov... aha, veď to už robíš :) ...až na tie peniaze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ako by si presne vedela, ako ma dnes potešiť a rozdovádět. Si veľmi šikovná ;-) a zlatá. A... ďakujem aj ja. ♥

      Vymazat
  28. no že VĎAKA, že ťa máme :-*

    OdpovědětVymazat
  29. Budu zařizovat nový byteček a už mam vyhlídlou stejně veselou puntíkatou konvici, jako má Vivinka... :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Roxi, to je parádní zpráva, protože mě těší, že budeme vařit ze stejných puntíkatých parádnic a navíc - z puntíkaté konvice chutná káva i čaj nejlepšejc. ;-)

      Vymazat
  30. Kræsné fotky i text. Kvůli tvým článkům musí spousta lidí pít kafe. I já bych začala, kdybych po něm nebyla nafouklá. A ten puntíkovaný se k tobě skvěle hodí. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Miluji kávu, moc se mi líbí tvoje konvice a náramek je prostě cool!
    www.uncharted-me.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat