11.4.14

5 tipů, jak si zvednout náladu

1. Čerstvá bageta a čerstvé květiny patří mezi nejspolehlivější "zvedače nálady". Pojďme tyhle radosti nebrat jako luxus, ale jako něco, co si můžeme dopřát, protože si to prostě zasloužíme.


2. Zaplnit pracovní stůl inspirativními fotkami, obrázky, samolepkami a výstřižky a ty nejlepší připíchnout na nástěnku. Ách, to je tak fajn!


3. Pořídit si nové náušnice. Takové, na kterých je ta nejmodřejší modrá a trochu zlaté. Takové, které připomínají letní dovolenou nebo Niagarské vodopády. Takové, se kterými se můžeme toulat ranní rosou i popíjet o dlouhých teplých večerech sladké drinky s brčky ve tvaru plameňáků.


4. Vytvořit si vlastnoručně popsaný hrnek (popřát si hrníčkem krásný den, to zabírá na dobrou náladu vždycky). Já si takových hrnků v poslední době vyrobila docela hodně - pro jistotu ;-).


5. Utíkat do papírnictví pro konfety - jen ten, kdo to s nimi ještě nezkusil, neví, kolik se dá s barevnými papírky užít legrace (a rozhodně to nemusí být jen na oslavě narozenin). A navíc dokážou parádně rozveselit pracovní stůl (nebo vlastně jakýkoli stůl...nebo vlastně jakékoli cokoli).

Zkuste svůj k prasknutí nabitý denní program maličko "proškrtat", ať máte čas na trochu té joie de vivre (radosti ze života). ;-)

Vivi podpis

63 komentářů:

  1. To je hezké, opravu musí zvednout náladu všechny body

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: moc vám děkuju za superúžasnoskvělé komentáře, mám z nich radost a ... tušíte správně - zvedly mi náladu ;-).

      Vymazat
  2. Á, tou první fotkou jsi mi připomněla, že nutně potřebuji do vázy novou kytici tulipánů! Z práce pro ně hned poběžím :)
    Měj krásný (konečně předvíkendový) celý den!

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně to mám dneska v plánu, Vivi! Čekám na pošťáka, až dorazí s balíčkem a potom se hned vydám do květinářství. Krásný den ♥

    OdpovědětVymazat
  4. S prvým bodom do bodky súhlasím - čerstvé pečivo a farebná krása vo váze takmer zaručene vykúzli úsmev na tvári - ešte keby nám tí chlapi chceli kupovať kvety častejšie :)) síce si ich často kupujem aj sama, ale darované o to viac potešia :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moji dvihaci nalady: 1-2 tyzdenne cerstve kvety, cappuccino to go a slniecko ako dnes rano!

    OdpovědětVymazat
  6. Tvůj článek mi pozvedl náladu, i když momentalně to lze dost těžko, i takovému optimistovi jako jsem já.
    Zítra bude konečně článek o mé péči o pleť, který jsem psala i kvůli tobě. A to moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  7. Viv..myslim ze prispevky ala zvedace nalady by jsi mela davat casteji..i kdyz se nekdo citi stastny,muze zaroven naladu potrebovat zvednout.Ja..diky volnasku dnes jsem si ji zvedla uuuzasnymi ulovky v sekacku a kvetinami vcera.Proste tyhle drobnosti za par kacek nebo zadara by jsme si meli uzivat stale a i treba zvednout naladu nekomu jinemu..treba retro Kofilou pro mileho nebo uvarit mu to,co ma rad.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fígle pro fajn náladu, zrovna dnes bych nějaká měla využít :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky Vivinko :)

    Ano kytičky dokážou zlepšit den to máš pravdu :)
    Taky se chystám koupit si nějakou barvičku a pomalovat hrníčky aby byly veselejší :)

    Přeji ti nádherný páteční den :-*

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Vivinko, s květinami mi mluvíš z duše. Každý pátek po prác se vypravím do květinářství a koupím si nějaké. Většinou vydrží celý týden, když se o ně pěkně starám :) A naušnice si chci koupit už dlouho!

    Hezký víkend, Vivinko

    Eve.h

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní10:06

    Kraaasne fotografie i tipy. Urcite nektery z nich vyzkousim. Krasny vikend preje Zuza

    OdpovědětVymazat
  12. Tak zvedače nálady milá Vivi potřebuji jako sůl. Za okny zamračeno,co chvíli nějaká dešťová přeháňka,manžel nemocný - no a když chlap marodí....:)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty květiny jsou největší zvedač nálady spolu s dobrou kávou a milou společností! Plánuju na ně našetřit a koupit si ty nejhezčí!:P A rozhodně nesouhlasím s anonymem, který píše, že je to pořád stejné, tyhle články jsou rozhodně milé!!:P

    OdpovědětVymazat
  14. Zbožňuju tyto typy tvých článků a nechám se ráda inspirovat úplně vším. Hlavně konfetky jsou nádherné a jakmile půjdu z práce, s radostí si pro ně zaběhnu. Vivinko, díky, že nám všem vnášíš do života sluníčko!

    OdpovědětVymazat
  15. Súhlasím a hlásám do sveta, odmeňujme sa každý deň. Kvetiny sú úžasný zlepšovač nálady, aplikujem tak často ako sa dá :)) S konfetami to nie je nutné, moje dve malé dítka ma dostatočne zásobujú nielen konfetami, trúsia po byte čo sa dá :)) Krásny piatok.

    OdpovědětVymazat
  16. Milujem biele ruže a čerstvú bagetu by som si dala hneď! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Milá malá Vivi, už jen při projíždění článku mám náladu o několik stupňů výš ;o).
    Musím si už konečně pořídit nějaký ten fix na porcelán, vlastnoručně dozdobené nádobí je totiž zaručený zvedač nálady ;o). A dnes pro mě taky vytoužená zmrzlina, za chvíli na ní s kamarádkou poběžíme jak o závod :o).
    Ať máš náladu stále dobrou a užiješ si krásný víkend!
    Pac a :o*

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní13:01

    Vivi je nejlepsi ta blogerka u nas, kdo se mnou souhlasite? Vivi, zboznujeme tve clanky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:15

      Súhlas! Ako by to mohlo byť inak? ;)
      Evina

      Vymazat
    2. Jóoooo! Ano a jes! She´s the best!:D ♥ Vivinko, ale neni to perfišné, keď sú na svete aj ľudia, ktorí sú už tak strašne a moc šťastní, že už žiadne ďalšie nové zlepšovače nálady ani nepotrebujú? Veď to je krásne!;-) Škoda len, že tú dobrú náladu nešíria aj ďalej...;-) Si naša (naj a nej) a my si ťa nedáme. :-**

      Vymazat
    3. Dandíčku, veru hej, to je naozaj perfišné ;-DD, tak hlavně, ať je takých ludí čo najmeniej. ;-)) Si zlatá!

      Vymazat
    4. Anóó, nejlepší, úplně, nejvíc !

      Vymazat
    5. Já se mam! ;-) ♥ ♥ ♥

      Vymazat
  19. Ahoj Vivi, opět krásný a pozitivní článek, s nádhernými fotkami. Na co fotíš, že jsou ty fotky vždycky tak krásné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teressko, fotím stařičkým foťákem, žádná zrcadlovka nebo něco podobného. Je to obyčejný (ale mně věrný) Nikon Coolpix P300. A děkuju ;-).

      Vymazat
  20. mne zdvihne náladu už len tvoj článok :) ako som nemohla doteraz poznať tvoj blog? :-/ už bez neho nemôžem, proste tvoje milé slová a krásne fotky sú naj:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:13

      Mám to rovnako (názorovo i menom). :))
      Evina

      Vymazat
  21. Anonymní14:17

    Vivinka, prepáč, že už píšem asi tretí komentár, ale chcela som sa ťa opýtať, kde sa dá kúpiť fix na porcelán a aká je to značka a cena?
    Veľmi pekne ďakujem.
    E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, všechny tvé komentáře vždycky tak milé, že se v jejich množství vůbec nemusíš držet zpátky. ;-)
      Co se týče fixu, tak je to klasické "papírenské zboží", které seženeš v kterémkoli papírnictví. Ty, které si kupuju já, bývají za cenu okolo 5 euro) a je to značka Centropen. Tak přeju hodně kreativity! ;-)

      Vymazat
  22. Tak ty růže mi zvedly náladu hned i na obrázku:-D...ale ráda si taky zvedám náladu kosmetickými úlovky a parfémky...a písničkama...Vivinko...pojďme si skočit:-D

    OdpovědětVymazat
  23. tiez sa snazim robit si radost malickostami a skraslit si tak den. vcera som si napriklad kupila novy casopis, bielu drevenu taburetku, ktoru som si sama zostavila a ruzovu gerberku. a hned mi bolo krajsie :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. jéé všetko krásne farebné.. :) a ten hrnček je skvelý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  25. Miluji vůni růží i čerstvých baget, právě jsem jednu dovlekla k polévce ze slávek, a od malička vůni obyč tužek. Takže za mě tužkou jedna velká jednička s hvězdičkou a díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, já mám už odmalička moc ráda jedničky s hvězdičkou - to jsi vychytala ;-).

      Vymazat
  26. s tými inšpiratívnymi obrázkami úplne súhlasím ja si vediem takýto diár s tými obrázkami :)

    OdpovědětVymazat
  27. Bezva - to počteníčko podpořilo mou už tak dobrou náladu!

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní16:44

    Tvůj blog je tak inspirativní, že jen jeho čtení lze zařadit mezi spolehlivé zvedače nálady :-). Po přečtení Tvých článků jsem si nakoupila veselé samolepky, japonské papírové pásky, natřela jsem si dveře lednice barvou na tabule a teď všude píšu křídou vzkazy a maluji dětsky vypadající obrázky, lepím obrázky barevnou lepenkou a užívám si. Johana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně o to mi šlo, když jsem si před třemi lety tenhle blog zakládala. Aby si díky němu lidi užívali a kupovali samolepky. Děkuju, Johanko, že můžu být klidná, že můj cíl byl naplněn ;-). ♥

      Vymazat
  29. A jak si mám zvednout náladu když je můj děda v nemocnici a vypadá to s ním moc špatně? :'(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, všichni řešíme moře problémů, rodinných i jiných a musíme je přeprat právě těmi malými radostmi, které nám život každý den servíruje. I když něco si prostě člověk musí odsmutnit a odžít, to jinak nejde.

      Vymazat
    2. Děda to nezvládnul a opustil nás, ale teď už ho nic nebolí a má tam všechno co měl ze všeho nejraději- dobrý jídlo, dechovku a všechny klobouky na světě. :D :) Hodně mi pomáhá čtení mých oblíbených blogů, a tak doufám, že brzo zase něco povzbuzujícího napíšeš. ;) :)

      Vymazat
    3. Milá Míšo, moc mě to mrzí, ale jsem na tebe pyšná, protože z tvého komentáře cítím, že jsi statečná, a že i když ti teď musí být hodně smutno, dokážeš i na tak bolestné události najít něco dobrého. Jídlo, dechovka a klobouky...vidím, že Tvůj dědeček byl príma chlap a hlavně - měl skvělou vnučku. Tak se drž a mysli na dědu přesně tak, jak jsi ho znala určitě nejlíp - v dobré náladě a s písničkou na rtech.
      PS: těším se zítra...u nového článku. ;-)

      Vymazat
  30. Milá Vivinko...
    ty tvé tipy miluju...květiny, vůně, chutě, nejroztomilejší samolepky, všechny možné kosmetické lahůdky , cestování, nahlédnutí k tobě domů, časopisy, úžasné lidi, nápady, návody, a v neposlední řadě poznání tebe samotné...to je nad všechny tipy světa:-)
    Jsi pro mě v tomto virtuálním světě člověk s obrovským srdcem... jen u tebe cítím na dálku tebe...tebe jako člověka, který je tak neskutečně vnitřně krásný...
    Děkuju ti za všechno moje milá..však víš...
    a pro paní anonymní...
    5 tipů pro tebe sice nemám, ale jeden si neodpustím...
    Padej a už se neukazuj na blogu, kde nemáš co dělat! jsi ještě příliš mladá nebo hloupá , abys tenhle blog pochopila...



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andí, červenám se a kdybych se nebála následků, tak bych se snad samým blahem rozplynula. ;-)
      Jsi zlatíčko a ani nevím, jak Ti poděkovat. Tvoje komentáře jsou jako lístky, které člověk dostává v růžové obálce...;-)
      A k té paní anonymní (spíš asi slečně, spíš hloupému stvořeníčku) - moc hezky jsi ji vykopla ;-), ale hlavně se, prosím Tě, nad takovými lidmi nerozčiluj. Nestojí ani za vteřinu našeho času, ani za vteřinu našeho života. Takoví lidé budou vždycky a všude (v každém životě i na každém blogu) se někdo takový někdy objeví, ale nikdy (pokud jim nespadne cihla na hlavu, aby se jim rozsvítilo) nebudou takoví lidé šťastní. Pořád se jen poženou za svou záští a závistí a upřímně - to je jen a pouze k politování, nic víc, nic míň. Ale - jsi můj rek, můj hrdina, to musím uznat. ;-)

      Vymazat
  31. Ahoj Vivi! :-)
    Anoooo! Moc ráda si i ostatním dělám radost! :-)
    Třeba včera jsem si koupila nádherné malilinkaté růžové prasátko! :-)

    Na tu čerstvou bagetu jsem dostala okamžitě chuť! :-). Ale chutě zaženu dnešním skvělým obědem - máme lečo! Mňam! :-)
    A musím se usmívat, neb venku svítí slunko, ptáčci zpívají a do toho mi kolem nohou pobíhá Dobby a na klíně mi vrní Kenny! No řekni, to srdce prostě plesá! :-)

    Tak Vivi, přeji krásnou sobotu a ještě krásnější neděli! :-)
    Ahoooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárinko, u nás tedy sluníčko nesvítí, ale u mě na blogu ano. Jsem si odložila mikinu a jen tak v krátkém tričku se nechávám zahřát tvým veselým, optimistickým komentářovým dopisem, ve kterém nechybí růžová prasátka, lečo, Dobby i Kenny - prostě perfektní! Máš óbrovitanánskou jedničku za šikovnost a dobrou náladu. ;-) ♥

      Vymazat
  32. Nenapadlo by mě, že i sem zabrousí nějaký rýpal. No asi neví, že čas se dá využít smysluplněji, třeba si takhle pěkně ozdobit hrneček. Květiny ve váze potěší určitě každé oko. :)
    Já se budu za chvilku radovat z vyrostlého osení a čtyřlístků. :)
    Takže klidně víc takových článků. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rýpal přijde a zase rychle odejde, ale milí čtenáři (třeba jako jedna Veronika s růžovými střevíčky) - ti zůstávají ;-). Máš krásné radosti...tak to má být.

      Vymazat
  33. Anonymní21:00

    Dobrý den nebo ahoj:-),zabrousila jsem na váš blog včera večer,ani nevím,jak jsem se sem dostala.Jsem naprosto u vytržení!Neskutečný blog!Fotky,vaše písmenka,která vyloženě "nutí" k úsměvu a radosti ze života mne přilepila k počítači,že jsem téměř celou noc nespala.obracela jsem jednu stránku za druhou a byla jsem pohlcena vaším nádherným světem.Tedy je mi jasné,že máte také mnoho starostí a práce,ale dokážete na svůj blog přenášet jen své radosti a to je obdivuhodné.Neodolala jsem,abych vám to nenapsala.Ve světě,kde je plno nenávisti,jste jako holubička.Čtu mnoho blogů,ale troufám si říci,že jsem poznala ten nejlepší.Přeji mnoho úspěchů a hlavně pište dál!:-)
    S pozdravy Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kamilo, to je tak úžasné, že se mi ani nedostává slov. Prostě jsem "jen" šťastná a s dovolením si váš komentář přečtu znovu a pak ještě jednou a celkem asi stokrát. ;-)

      Vymazat
  34. Malé i větší radost jsou skělé, ať již si je člověk dělá sám nebo jemu blízcí lidé. Já se teď učím na státnice a zrovna včera se tu zastavila moje skvělá maminka, jen tak mi přinesla dáreček. Dva nádherné, bílé, ručně vyšívané ubrusy, které koupila v nějakém obchodu patřícím charitě. A víš co je zvlášť kouzelné? V rohu jednoho ubrusu je vedle ornamentu také vyšité jméno Regina. Přijde mi skvělé a současně dojemné, že kdysy si nějaká dívka jménem Regina vyšívala ubrus do výbavy, asi se jí libil, používala ho a dnes? Dnes už tady Regina možná ani není a její věc, její práce, žije dál a dál dělá radost a zdobí mojí kuchyni. Ale ti spíš patří do skupiny velkých radostí :-). Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirko, ani nevíš, jak ti rozumím a jak jsem se u tvého komentáře dojímala a usmívala zároveň. Věci, ve kterých je život (ať už ten náš nebo někoho jiného), mají vždycky své velké kouzelo. O to větší, když je člověk dostane od někoho milovaného. Vsadím se, že do tvých velkých radostí brzy přibyde i položka "státnice zvládnuté na výbornou" a do té doby ti přeju hodně radování, hodně štěstí a pevné nervy. ♥

      Vymazat
  35. Moc vám všem děkuju za superúžasnoskvělé komentáře, mám z nich radost a ... tušíte správně - zvedly mi náladu ;-).

    OdpovědětVymazat
  36. Hneď prvá fotka ma zabila. Milujem ruže. A čerstvé pečivo. Čo je lepšie ako čerstvé pečivo, natreté kockovým maslom? Tá chrumkavá kôrčička a tá slinka na jazyku :)
    Vytvorenie hrnčeka už mám za sebou, ale vyzerá to ako keby to robilo 5 ročné dieťa. Možno ešte aj horšie. Ale nevadí :D Mám na ňom popísané moje obľúbené autorky a mám ho rada. Ale musím sa obhájiť, že tam bol nejaký krátky čas, kým sa to malo namaľovať (ešte aj štetec k tomu bol taký vyplzlý chudáčik) a potom sa to dávalo zapiecť a zase sa maľovalo druhou farbou a tak.
    Zase pekný článok a dobré tipy na úsmev a jemné slintanie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja milujem tvoj hrnček (a nielen ten) ;-) aj takto na diaľku. ♥

      Vymazat
  37. Vivinko mám novou adresu blog :-) takže až budeš zadávat můj blog do vyhledávače tak nově takto: http://michaelkam.blogspot.cz/

    Přeji pěkný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, skvělá změna - tvou novou a jednodušší adresu si zapamatuju raz dva. ;-)

      Vymazat
  38. Veľmi pekne napísané :) úplne súhlasím s tým čo píšeš:) a krásne fotky :3

    OdpovědětVymazat
  39. Zářivě modré náušnice jsem si koupila minulý týden :-) Květiny doplňuji neustále, ale ten hrnek, tak tady mám díru... :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Děkuju všem za moc milé komentáře. :-*

    OdpovědětVymazat