2.4.14

Novinky z mojí koupelny, které nejvíc překvapily

V mojí koupelně nebývá nouze o novinky, protože miluju všechny lahvičky, flakóny, pudřenky, tajemné krabičky s lesky na rty, malé skleničky s barevnými laky na nehty a ráda (a neúnavně) objevuju a zkouším všechno neprobádané.

Letošní rok zdá se býti v tomto směru šťastný a veselý, protože se v mém kosmetickém světě zabydlelo pár zkrášlovátek, které už nedám z ruky (a z nehtů) - dneska se podíváme na ty novinky, které se dovedou postarat o hezky upravené tlapky a navíc umí (příjemně) překvapit.


1. Šetrné laky na nehty
Stoprocentně přírodní laky na nehty sice ještě vynalezeny nebyly, ale i tak jsem před pár měsíci zažila parádní překvapení - už si totiž nemusíme nehty "ucpávat" jedy jako je toluen, formaldehyd nebo dibutylftalát (já vím, všechny ty názvy zní hrůzostrašně a bohužel právem; umí napáchat v organismu hodně škod). Dneska už máme možnost se rozhodnout, jestli svým nehtům (aspoň občas) dopřejeme ekologicky přijatelnou a ke zdraví šetrnou variantu. U mě doma se zabydlela značka PRITI NYC a já se do jejích laků zbláznila ještě rychleji, než jsem si stihla nalakovat malíček.


A tady je 6 důvodů, proč si mě tyhle laky tak rychle omotaly kolem prstu (a nehtu):

- laky jsou vyrobené na vodní bázi, bez syntetických rozpouštědel, bez toluenu, formaldehydu, kafru, acetonu a dalších průšvihářských složek
- když nehty před lakováním dobře odmastím, nanesu barevný lak a jednu vrstvu vrchního laku, vydrží bez "hnutí" 6 dní a to je úctyhodný výkon
- v nabídce je víc než 100 odstínů (spousta nádherných jarních, letních, zemitě podzimních a něžně zimních laků, ale jemňoučké odstíny jako třeba September Charm nebo Dutch Baby Dahlia jsou podle mě top)
- vhodné i pro vegan(k)y
- laky PRITI NYC potkáte snad na všech módních přehlídkách a určitě jich bude mít doma slušnou zásobu třeba i Stella McCartney, která se, spolu s dalšími návrháři, podílí na vytváření jejich barevných odstínů
- mezi všemi těmi barevnými skleněnými lahvičkami se stříbrnou květinou jsem našla svého červeného prince, kterého jsem tolik hledala (podívejte se na další fotku - je tam...)



2. Červený lak na nehty - pro Pařížanky i veganky 
Kdo miluje pruhovaná trička, slaměné klobouky (nebo šátky ve vlasech), Audrey, rudé rtěnky, kdo se rád (ať už ve skutečnosti nebo ve fantazii) prochází pařížskými uličkami (já se hlásím!), ten už nikdy nedá z ruky tenhle červený (netoxický i vegankami milovaný) lak na nehty.

Je to totiž přesně "ta červená", kterou jsem vždycky záviděla Francouzkám, a kterou jsem marně sháněla ve všech drogériích. Ta pravá červená musí být totiž rafinovanou a neomylně namíchanou směsí vášnivých odstínů červeně. Musí v ní být špetka karmínové, maličko malinové, záblesk orientální červené střídající korálovou a korálová dávající slovo rubínové. Určitě mi rozumíte. ;-) 

Zkrátka - ten pravý červený lak na nehty musí rozehrát hru těch nejlepších červených odstínů, ale nesmí nechat ani jeden vyhrát (všechny musí být ťip ťop vyvážené). Měl by se hodit k odrbaným džínám a bílé košili, dívčím květovaným šatům stejně jako ke smokingovému saku nebo k elegantním koktejlkám (to proto, že ten pravý se hodí ke všemu). A lak na nehty Printic Nyc, moje nová narozeninová láska, to všechno dokázal. Honička za dokonalým červeným lakem na nehty končí. Však už bylo na čase, prošoupala jsem při jeho hledání dvoje střevíce.



3. Sójový odlakovač
To je zatím největší překvapení, které do mé koupelny přinesl letošní rok. Odlakovávání nehtů bylo totiž v mé rodině vždycky provázené přiotrávenými muži a psy, ucpávaly se nosy a agresivní zápach byl vyháněn do světa všemi dostupnými okenicemi.

Ale má drahá kamarádka Suzi mi nadělila (k našim "lednovým Vánocům") přírodní odlakovač Soy Nail Polish Remover a od té doby doma nikdo ani nezaznamená, že zrovna nehty zbavuju starého laku (a ani já sama si už nemusím dávat při odlakování na nos kolíček na prádlo). 

Odlakovač Priti Nyc na bázi ekologicky pěstované sóji je úplně bez zápachu, lehce olejovitý, a neobsahuje aceton ani jiné škodlivé chemikálie. V tmavé ochranné lahvičce se skrývají směsi přírodních složek, takže zbavuje nehty starého laku šetrně a stačí ho použít jen malé množství. Myslím, že nejenom já, ale i malá brontosaurka Joji (ta ovšem lakuje zásadně světle modrou) by za něj dala drápky, možná i celou tlapu, do ohně. Víme prostě, co je dobré ;-).


Vivi podpis

44 komentářů:

  1. Krásné laky a krásný článek :-) Já teď momentálně používám lak Ciaté. Také je vhodný pro vegan(k)y :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: děkuju vám za supermilé a přínosné komentáře, objevila jsem díky nim plno zajímavostí. ;-) Jste bezva. ♥

      Vymazat
  2. Laky známm uvažovala jsem nad nima jednu dobu, ale nakonec zvítězila značka Sparitual - veganské laky na nehty, které taky neobsahují různé škodliviny a hodně se mi po nich zpravily nehty

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní8:58

    Waw! O tom jsem jeste nikdy neslysela. Laky bez acetonu a toluenu to zni az neuveritelne. :))) Mela jsem asi pred rokem malou flasticku s nejakym jakoze prirodnejsim lakem, ale vydrzel na nehtech jenom jeden den a pak se cely najednou sloupnul jako kdyz odlepis kus tapety. Vidim, ze tyhle laky jsou jiny level takze jesteze mam za dva tydny narozeniny :)). Vivinko, dekuji za zprijemeni dne, za chvili jdu k zubari, ale pujdu tam s usmevem a s myslenkou na to, ze si koupim novy lak. :))
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Ať už jsou tvoje články o čemkoli, vždycky mi tvůj milý styl psaní zaručeně zvedne náladu!

    OdpovědětVymazat
  5. Niezeby som tebe neverila, ale paradnici Joji so skvelou frizurou a cuchom na to, co telo a prirode neskodi, som to zbastila... minule som mala medzi mojimi lakmi triediaci vichor a teraz po zisteni ze by som tych 15tich takmer identickych (nie nie kazdy ma uplne imy odtien ;)) cervenych mohla vymenit za neskodlivu alternativu asi nastal cas ma vichor v penazenke :))

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, síce používam prírodnú kozmetiku od hlavy po päty vrátane makeupu, ale laky na nechty sú mňa stále ešte výnimkou, vždy ma zlákajú pekné odtiene v drogérii :D Ale tieto nevyzerajú najhoršie, určite sa po nich poobzerám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10:46

    Krásne fotky a pozitívny článok, presne taký, ako to mám u teba rada. Laky ma lákajú, už len preto, že mám rada všetko, čo má snahu byť šetrnejšie k ľuďom i životnému prostrediu. Už mám vyhliadnuté 4, tak ktorý?! : o)
    Pá pá, tvoja Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Dear Vivi, for sure you are the cutest bathroom ever. The nail polishes look lovely but most of all I heart the bright red one, what a vibrant color! Love and hugs my friend ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Áno a áno, yes a yes! Súhlasím a potvrdzujem všetko, čo bolo napísané, nafotené a nalakované! ;-) Vivinko, zdá sa, že si v tieto dni servírujeme rovnaké dobrotky:-) a brontosaurka Joji pri tom nesmie chýbať (ešte by ma zaujímalo, akú používa maskaru, že má riasy až do neba...;-)) Každopádne, keď sa nájde tá pravá červená pre našu pravú Parížanku Viví, to by chcelo minimálne prípitok s pravým šampanským! No dobre, postačí aj pohárik ružového... alebo v tomto prípade skôr červeného?...:-)
    P.S.: Priateľky ako Suzi skrátka vedia, čo je pre Vivinkine nechtíky aj Tomíčkov čumáčik najlepšie.:-) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, Jojinka střídá The Balm, růžovozelenou Maybellinku a Dr. Hauschka - jak jinak ;-).
      A - jsi mojko zlatá. ;-)

      Vymazat
  10. Jů Vivi, ty laky vypadají parádně, moc se mi líbí ty tři na první fotce, to jsou fešáci ;o).
    Jinak gratuluji k nalezení toho pravého červeného, já už ten svůj taky mám, ale pátrání po něm mi dalo zabrat ;o). Takže rozumím tvé radosti :o).
    Zaujal mě i odlakovač, snad ani není možné že by byl bez zápachu a ještě ke všemu je přírodní?!? To musím vyzkoušet ;o).
    Měj se krásně Viv!

    PS: odkud jsou ty barevné naušky? Takové nutně potřebuju ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten odlakovač je ten nejlepší na světě!

      Vymazat
    2. No už jenom podle toho popisku.. Žádná chemie.. Neuvěřitelné :o)

      Vymazat
    3. Milá Deni, náušničky jsou z H&M nebo z Gatu (to jsou dva obchody, kde si pravidelně plním šperkovnici náušnicema, ale bohužel už mi trošku splývá, ve kterém z nich jsem koupila tyhle...ovšem byly extrémně levné...tak tipuju Gate). Budou ti moc slušet ;-).

      Vymazat
    4. Vivi děkuju, tyhle prostě musím mít ;o).

      Vymazat
  11. Teda, Vivi, to je článek přesně pro mě :)) Hodně mě zaujal ten odlakovač a výdrž laků. A teď tu koukám na stránky a slastně vzdychám, tolik krásných barviček a přírodních :) Ale musím se krotit, jen co je pravda. Každopádně, eshop jde do záložek a děkuju za tip ;) Papa :)
    P. S. Náušnice na první fotce jsou nádherný <3

    OdpovědětVymazat
  12. Taky už je nedám z ruky a nepoužívám jiné, protože tyhle jsou prostě nejlepší! A zrovna čekám na další barvičky :-) Krásný den, Vivi ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Ta červená mě na stránkách hned zaujala,je fakt moc pěkná! Díky za tip

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi, jak to děláš, že dokážeš člověku vykouzlit úsměv na rtech. Ty musíš být neuvěřitelně pozitivní člověk :-). Mám ráda tvůj blog :-). Laky a odlakovač mě neuvěřitelně zaujaly! Jdu je vomrknout :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U takových smíšků, jako jsi ty, jde kouzlit úsměv docela snadno. ;-) ♥

      Vymazat
  15. jéééo Priti jsem nedávno psala na blog, co se týče odlakovače už nechci jiný, mám ten větší lemongrass

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, tvůj článek jsem četla, je výborný a jsem moc ráda, že se v názoru na PRITI NYC shodneme ;-). Mimochodem - z článku jsem zjistila, že si děláš zálusk na American Beauty - dokonalá volba.
      PS: odlakovač Lemongrass mě taky láká...nebylo by špatné se dostat od "nevonného" k vůni citronové trávy. ;-)

      Vymazat
  16. Díky za tipy - stejné problémy, takže stejné řešení. Jen do toho červeného laku nepůjdu, nebudu tedy za Pařížanku, jak bych si přála, nehty mám moc krátké. Zkusím vydržet do léta, kde se to snad vylepší. Užívej si barviček na tlapky a krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím Vivi, můžu se jen ujistit, ten červený lak na fotce je odstín japanese rose? Děkuju, Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko, přesně tak, je to odstín 323 - Japanese Rose. ;-)

      Vymazat
  18. Ten červený lak je naozaj prekrásny. O sójovom odlakovači som ešte nepočula, no musím ho vyskúšať! :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  19. Vivi, prosím, který ten červený odstín je na tvých prstíkách? Je to American Beauty nebo Snapdragon? Děkuji mockrát! Vypadá fakt úžasně. Jo a ty náušnice také!
    Krásný den přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:40

      Dobrý den, Martinko, vidím, že Vivi je asi mimo internet, tak si dovolím odpovědět zatím za ní. V článku je totiž přímo na červený lak odkaz, takže budu chvíli za chytrou :)) - je to odstín Japanese Rose. :)
      Mějte krásný den.
      Jana

      Vymazat
    2. Jani, okamžitě tě jmenuju svou "pravou rukou" nebo sekretářkou (vyber si) ;-).
      Marti, je to opravdu odstín 323 - Japanese Rose (a bude ti moooc slušet) ;-).

      Vymazat
  20. Tak toto, moja milá Vivi, je total brutal metal super!! Lak bez tých zlých vecí... kde na to chodíš? Tebe snád šepká do ucha nejaká dobrá víla na akú stránku či do akého obchodu máš práve zavítať. Odlakovač si určite zaobstarám, ak ho niekde zoženiem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Romčo, mám oči otevřené pořádně dokořán, takže mi (snad) neunikne žádná kosmetická "špecialitka". A kdyby mi náhodou přece jen nějaká proklouzla mezi prsty, tak moje drahá přítelkyně Suzi se vždycky postará o to, abych od ní doma měla zásoby těch nejbezva kosmetických dárků (má totiž výborný čich na to, co Vivi miluje ;-) a já si přeju jen jednu věc - mít každý den narozeniny nebo Vánoce) ;-).

      Vymazat
  21. Moc pěkný článek, krásně vylíčeno. :) Laky se mi moc líbí, určitě se musím po nějakém brzy podívat. A z hlediska odstínů určitě bude velký problém s výběrem - líbí se mi na fotkách všechny čtyři, a to jsem ještě neviděla další.. :) SINSAY GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi laky na nehty já moc ráda a tato značka mě tedy fakt nadchla.Děkuju za skvělý tip :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  23. Hrzně moc si mě na ty laky navnadila, takže je určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní20:11

    Ahoj Vivinko,
    tento článek mne opět nadchnul. Dokonce tolik, že dneska od rána co jsem ho četla, pořád myslím
    na to, že si také nějaký super lak pořídím. Velmi se mi líbí tvůj přístup k životu. Nejen co se
    optimismu a radostí týká, ale také ke zdravému způsobu života-nijak to nepřeháníš, nic nenutíš,
    volíš svobodu. Já sama jsem se stala před rokem vegankou a snažím se používat hlavně přírodní
    nebo bio kosmetiku. Je mi to velmi blízké. Ráda bych se tě zeptala a neber to prosím jako vyzvídání,
    zda jsi vegetariánka nebo ne a můžeš jmenovat tři značky kosmetiky, kterým dáváš největší
    přednost??? Možná jsi o tom všem psala v některém z tvých krásných článků, ale já tvůj blog objevila
    teprve před 3 měsíci a mám ještě co dohánět, než vše přečtu.:D
    Děkuji ti a zůstaň pořád taková jaká jsi. S pozdravy Lenka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, jsem moc ráda, že se ti moje články i můj životní styl líbí ;-). Tvoje otázky rozhodně neberu jako vyzvídání, naopak, je to milé.
      1) Ano, jsem vegetariánka.
      2) Dr. Hauschka, který je mojí láskou už léta, Apeiron, který znám jen pár měsíců, ale patří mezi špičky v bio kosmetice a na třetí stupínek vítězů se musí vměstnant víc značek (nedokázala bych se rozhodnout jen pro jednu) - takže třeba Tiaré Tahiti, Bach, Argiletz.
      Dobře, dobře, zůstanu stejná - neplánuju žádnou změnu ;-).

      Vymazat
  25. Jéé moc milý článek Vivi :)
    O těchto lacích uvažuji čím dál více :) ale když se tak dívám na mou sbírku, nejde to, abych si teď koupila tyhle úžasné a skoro přírodní laky :) takže můj plán je zatím takový, že hned jak dopotřebuji odlakovač, tak mi doma přibyde jeden sójový a později i laky :) už mám své favority :))) úplně vidím 233 - Park Princess Dahlia na všech nehtech kromě prsteníčků :) a tam bude 676 - Silver Comet :)) a nebo na všech Princess a na koncích Silver Comet :)) mají úžasný výběr barev :))
    Jinak Tvé barvičky jsou úžasné :)) červená je prostě bezkonkurenční kráska ♥

    OdpovědětVymazat
  26. Tak trochu ujíždím na lacích na nehty a tyto vypadají opravdu luxusně, i když bohužel také trochu draze. Ovšem ten červený je skutečně ta pravá červená! ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuju vám všem za supermilé a přínosné komentáře, objevila jsem díky nim plno zajímavostí. ;-) Jste bezva. ♥

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní10:05

    Dokonalý článek,navnadil mne! Příští týden vyrážím do kameného obchůdku vybrat ten svůj! :) Vivi, přeji ti nádherný víkend plný sluníčka.p.s.:ta zmrzlina na tvém facebooku mne dostala,mňam!:)Zuzka

    OdpovědětVymazat
  29. Neviem čo to je, ale chcem to. :D Takto by sa dala opísať táto recenzia, aj keď teda ja viem, čo to je, ale tak krásne si to opísala, že to musí chcieť každý. Ja nie som EKO, BIO maniak, ale idem si to popozerať a možno raz, keď budem veľmi poslúchať sa to objaví aj na mojej poličke :)

    OdpovědětVymazat