8.6.14

5 šťastných věcí

Právě začíná náš malý pravidelný dýchánek zvaný "5 šťastných věcí" - tentokrát s vůněmi, s Jamesem Deanem v růžové obálce a s koktejlem u řeky...

1. Pivoňka ve váze, aktuálně moje nejoblíbenější živá dekorace pracovního stolu. Tahle květinová holka se pořádně drala kupředu, když se rozdávala krása a vůně.

2. Až se mě jednou zima zeptá, co jsem dělala na jaře, chci, abych měla jasnou odpověď. ;) A to se ví, že vám samozřejmě držím u stolu místo.

3. Plánovač letních párty (taková hloupost a takovou z něj mám radost) ;).

4. Chtěla jsem mít svá papírenská "těšítka" na viditelném místě, proto jsem koupila růžovou obálku a washi páskou ji jednoduše přilepila nad stůl v pracovně. Vzniklo tak nové netradiční úložiště fotek, obrázků a černobílého Jamese Deana, kterého ke mně poslala milá Šárka.

5. V časopisech se to růžoví a zelená aktuálními jiskřivými parfémovými novinkami, a tak spolu s hrnkem dobrého kafe láskyplně zkoumám, co na léto připravili všichni ti Diorové, Armaniové, Chanelové, Valentinové nebo Dolcegabbanové. Ale stejně nakonec zase zjistím, že je tím nejhezčím letním parfémem kombinace opalovacího krému, náruče plné jahod a třešňového Labella.

Vivi podpis

38 komentářů:

  1. Od rána tady netrpělivě vyhlížím nový článek, protože mám po té Tvé pauze hrozný absťák! A konečně, jupí, teď už můžu vyběhnout s klidem ven ;) Úplně stejně růžovou a stejně rozkvetlou pivoňku mám taky teď na stole, pivoňky forever! :) Krásnou neděli Viv!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pruhovaný Elvinku, jsi, stejně jako tvoje panička, sladký zvíře. ;-)

      Vymazat
  2. Taky jsem se už moc těšila na na nový článek, vždycky mi dodáš správnou dávku dobré nálady, a tu já teď zrovna moc potřebuju! Tak já si už běžím přisednout ke stolu, rovnou mi objednej sklenku bílého! ;-) :-* P.S. Ještě jsem nestihla odpovědět na mail, ale určitě se k tomu dostanu! Krásnou neděli!!! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Pivoňky jsou mé oblíbené květiny. Šlpda, že jejich sezona není tak dlouhá. Plánovač letních party je možná hloupost, ale pro někoho mezbytnost, třeba pro tebe. Kam jinam bychom si pak chodili pro inspiraci? :)
    A koukám, jak ti krásně ladí telefon se stránkami v časopisu. A to se ví, že vůně jahod je na léto nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, děkuji, také jsem si ukousla z "koláče radosti", který rozdáváš, a byl báječný! Zase se stavím pro tu svoji dávku:) ať mám do zásoby:) Krásný den přeji!

    OdpovědětVymazat
  5. Vivinko, jak koukají nad časopisem na poslední fotce sešity - jsou to sešity? Prozradíš mi odkud jsou? Zamilovala jsem se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, ano, jsou to sešity a taky mini dopisní papíry, ale dovezla jsem je až z Florencie. Takže možná Tě tyhle papírenské poklady namotivují na cestu do italského kraje. ;-)

      Vymazat
    2. Závidím všem adresátům, kteří najdou dopis ve schránce na tak krásném dopisním papíře :) Florencie už je na seznamu vysněných míst. Teď se asi posune o pár příček nahoru :)

      Vymazat
    3. Tak tedy závidět tě rozhodně nenechám, takové ošklivé vlastnosti tě musíme zbavit ;-)). Pošli, prosím, na můj mejl svou adresu a uvidíme, co se bude dít dál ;-).

      Vymazat
  6. Ach, tento článok sa akurát hodil k mojim francúzskym raňajkám v posteli :)
    Aj mne sa páčia tie zošity na poslednej fotke a nutne ich potrebujem...

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10:33

    Ja si momentálne dni prevoniavam čerešňovou vôňou od Escada a koktejl si doprajem netradične v podobe pílingu - no predsa letné osvieženie treba aj v sprche, nie? :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, jako vždycky krásně pozitivně naladěný komentář...plný krásných fotek a pohody...moc ti přeji krásné růžové dny...Inka

    OdpovědětVymazat
  9. Třešňové labello mi vždycky připomene úžasnou dovolenou v Itálii :) Jinak ta pivoňka je naprosto nádherná (stejně jako James Dean ;)) a ke stolku bych si hned přisedla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pivoňky mi udělaly poslední týden tu největší radost. Nějak zrovna schází, ale náladu mi zvedl tvůj milý článek. Děkuji!

    Krásnou neděli!

    OdpovědětVymazat
  11. kde všichni berou ty pivońky, já je naprosto miluju, ale bylo mi řečeno, že jsou jen na objednání a jedna asi za 2 kila :( jinak krásné nápady a fotografie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barčo, ať už Ti tohle řekl kdokoli, nepovažuj ho za svého přítele ;-), protože pivoňky na objednání a jedna za dvě stovky? Bláznivost. Možná někdy v prosinci, ale teď, když je jejich sezóna, dají se koupit za pár desítek korun (konkrétně tahle stála 40 kaček, ale mívají je i levnější) v běžných květinářstvích. Tak ještě zapátrej a nebo přelez plot nějaké zahrádky - jsou jich teď na zahradách všude mraky (ale kdyby Tě chytili, né abys prozradila, že jsem Ti to nakukala já) ;-).

      Vymazat
  12. Pobavil mě Plánovač letních párty :-) To bych asi měla koupit synovi k svátku :-))
    Také se ráda rochňám ve vůních, parfémech, abych nakonec zjistila, že nejlépe voní obyčejná Nivea...

    OdpovědětVymazat
  13. Sešítky na plánování čehokoliv mě zaručeně vždy potěší! A je jisté, že nejlepší je vůně lavera opalovacího krému a zmoklé trávy z naší sprchy na zahradě :-) a pivoněk od babičky!! Jsem ráda, že jsi zpátky, Vivinko :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Vivinko, ty máš pravděpodobně patent na to mluvit mi z duše :)

    OdpovědětVymazat
  15. A hned mám lepší náladu....Já na léto miluju Biotherm Eau Pure,to byla moje první velká láska od mého muže..a když jsou v létě pařáky,tak se navoním a vzpomenu si,že nejdůležitější je na světě láska:-D A máš pravdu vůně jahod a tělo provoněné sluncem...ach a ještě meloun,hmmmm.A u Tebe v časopise tu vidím nějakou novinku od Biothermu,tak to budu muset náležitě očichat.Chyběla si nám....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bettynko, téda, to je dokonalý trik, jak vyzrát na letní vedra...láskou! ;-) Ano, prosím pěkně - novinka od Biothermu (Eau Fraîche) už je mnou očichána - svěží, lehce tajemná a průzračná jako příroda po dešti. ;-)

      Vymazat
  16. Hello from Spain: I like things that make you happy. Summer and holidays are always fun. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě důležitý dodatek k mému článku a to sice 6. šťastná věc: jsem ohromně ráda, že vás tu mám, a že mi tu necháváte tak krásně milé komentáře. Vážně jste mi chyběli, když jsem byla pryč. Tak moc děkuju, jste pokladi. ;) ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Hurrááá, že jsi zase tady :-), ne že bych ti dovolenou nepřála, ale opravdu už mi moc chyběly tvé články. Jinak přesně tuhle pohlednici Jamese Deana mám také, dokonce třikrát. Koupila jsem si je pro potřeby postcrossingu, kdyby někdo toužil po černobílé pohlednici. Touží, pravda, ale já se jich prostě nechci vzdát :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamaelko, tak jako na každé hádce je nejhezčí usmiřování, tak na každém odjezdu na dovolenou je nejhezčí příjezd - tím spíš, když tu na mě čekalo tak milé přivítání. ♥
      Chápu, rozumím, souhlasím - jen blázen by se vzdal Jamese Deana (ostatně - jeden Dean nikdy nestačí) ;-)

      Vymazat
  19. Všechno je skvělý, ale plánovač party ten je prostě top!

    OdpovědětVymazat
  20. Jéé Krumlov, tys z Krumlova nebo jsi tam byla jen na výletě? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lady, přesně tak - v Krumlově jsem jen výletila, ale je to tak nádherné město, že by mi vůbec nevadilo mít tam místo trvalého pobytu ;-).

      Vymazat
    2. Je :) Moc pěkných budov a památek. Ale jak tu bydlím, tak už mi to ani nepřijde. Však pro někoho kdo sem zavítá to musí být úžasné :)

      Vymazat
    3. Paráda, tak v tom případě tě budu při mém příštím českokrumlovském výletě bedlivě vyhlížet a u dvojky bílého tě nakazím svým okouzlením z tvého "domácího" města ;-).

      Vymazat
    4. Supr :) Už se těším.

      Vymazat
  21. Přesně tam jsem nedávno seděla! Krumlov je krásnej! :)
    A party planner je boží!

    OdpovědětVymazat
  22. Krásné fotky Vivi a ten plánovač letních párty je báječný :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/spotrebovano-kveten-2014.html

    OdpovědětVymazat
  23. Klidně bych si hupla do obálky k Jamesovi!!! Snad by nás ta washi páska oba unesla?! :-D

    OdpovědětVymazat
  24. Tak si představ, že jsem dneska na ten Plánovač úplnou náhodou narazila - no a co myslíš? - koupila jsem ho klukovi! :-) Bude mít svátek, tak jako fór to ocení a trošku doufám, že mi ho pak dá :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivanko, nepřestává mě udivovat tvůj ostrovtip ;-). Koupit klukovi Plánovač párty, rozesmát ho tím a pak ho ještě dostat nazpátek, tomu říkám "mít za ušima" ;-). A víš co, na oplátku by Ti měl uspořádat pořádnou párty - jen tak - prostě proto, že jsi skvělá, a že s novým plánovačem by ji určitě zorganizoval perfektně. ;-)

      Vymazat