15.6.14

Prázdninová kosmetika aneb připravena na léto

Nevím, jak je to u vás doma, ale já už definitivně z věšáků v předsíni odstranila všechny zimní kabáty, z botníku se na mě smějí zbrusu nové zlaté sandály a na rameni se mi houpá plážová taška. To všechno je neomylným důkazem, že se rychle blíží léto - čas plameňáků, žlutých slunečníků, pihovatých nosů, cestovních kufrů, rozevlátých šatů a točené zmrzliny. 

A to se ví, že i má koupelna už zaznamenala pár (letních) změn. Hutné krémy i vanilkové parfémy jsou uloženy k zimnímu spánku a o slovo se nadšeně přihlásili kosmetičtí kámoši, kteří si umí poradit se sluníčkem, dokážou voňavě osvěžit pleť a ochránit letním horkem zkoušené vlasy. Vybrala jsem čtyři z nich a dneska je tu probereme, až jim bude zvonit v uších. ;-)


 1.
Sluníčko v poslední době, aniž by čekalo na 1. letní den, zářilo a rozhazovalo svýma horkýma ručkama jako o život, a tak jsem svou letní kosmetickou výbavu doplnila o pár nových lahviček. Ale než se k nim dostanu, dovolte mi vzdát ještě hold něčemu lehce chundelatému, co nemůže chybět nejen v létě, ale v žádném ročním období, a v žádném kufru sbaleném na dovolenou - přírodní mořská houba (na obrázku vpravo). Její antivirové, hojivé a čistící účinky jsou velkým bonusem k tomu, jak krásně dokáže pleť i tělo prokrvit, osvěžit a "pohýčkat".

Pořád ji považuju za malý (no tak dobře - velký) poklad a za právoplatného člena rodiny, bez kterého už se neobejdu ani jediný den. Kdyby mi někdo (strašně zlý) řekl, že si ze své koupelny můžu nechat jen jedinou věc, určitě bych spustila ryk a pláč, ale nakonec bych se trochu utišila a ukázala na jednu ze svých mořských hub. Kdo ji má, ten mi rozumí a kdo ji nemá, ten nechť zkusí a zamiluje se.

Jak se vám mořské zázračné houbičky představily minulý rok, si můžete připomenout tady.

 2.
Bio kokosový olej - jeho přátelé a známí mu můžou říkat neformálně "Kokosáč" - nemusím asi dlouze představovat nikomu. Snad každé děvče, dívka, žena nebo dáma má kalíšek s kokosovým olejem doma a všechny ho milujeme. Je to tak? 

Na vlasy, na pleť, po koupeli i po opalování. Kokosáč se zkrátka umí postarat o "Happy Summer". Nejčastěji ho používám po holení (pokožka se po něm rychle zklidní), jednou týdně si ho nanesu na vlasy a dopřeju jim půlhodinový zábal a nikdy si s ním nezapomenu přetřít rty, než jdu spát. Přestože se dá používat i ve studené kuchyni nebo na vaření a pečení, u mě doma se konzervativně usadil na koupelnové poličce - tam si s ním rozumím nejvíc.

 3.
Léto a vlasy, to je téma, na které by se dala sepsat celá kniha a vsadím se, že každá z vás by mi pomohla vytvořit nejmíň jednu kapitolu. Rozdivočelému sluníčku můžou vlasy snadno padnout za oběť, takže je třeba najít vhodný obranný štít

Kvalitní šampón a kondicionér (o nich zase někdy příště) je celoroční základ, ale letní péči vždycky rozšiřuju. Zmíněná vlasová maska s bio kokosáčem vlasy hydratuje a zotaví je z pobytu na sluníčku. A po ní přichází na řadu Kokosové stylingové mléko od značky Desert Essence, které hraje hlavní roli v mém nezávislém letním filmu s názvem "Perfektní vlasy za 5 minut". 

Mléko stačí vetřít do mokrých nebo suchých vlasů (dávám přednost první variantě) a pěkně s ním vlasy od konečků až ke kořínkům promnu. Trvá to minutu a rozhodně je to "ta minuta", kterou se vyplatí do péče o vlasy investovat. Jsou pak hydratované, pružné a poddajné, hladké, krásně lesklé a drží tvar. Po uschnutí je trochu pročešu kartáčem a uvážu si hedvábný šátek. Rychlé, upravené a šik.

Jen malá kontrola správnosti - vypadá to, že plameňák souhlasí se vším, co jsem doteď napsala. Tak se mi to líbí! Můžeme tedy přejít k poslednímu (čtvrtému) pomocníkovi - pohádkové (růžové) živé vodě.

 4.
O růžové vodě od Purity Vision se mluví jako o 100% čisté vodě bez jakýchkoli příměsí, díky které si můžeme vychutnávat účinky vzácné bourbonské růže pěstované v indické poušti Thar. Ale já vím své - je to prostě růžová voda z pohádky. Přesně ta, kterou použil Jiřík ze Zlatovlásky a pak i Zlatovláska samotná, když bylo potřeba sem tam někoho oživit. A protože já taky občas potřebuju "oživit", mám ji pořád při sobě - skleněné balení v koupelně a v kanceláři; na cesty a k vodě ji nosím přelitou v mini lahvičce. 

Poradí si se sluníčkem, s drobnými rankami nebo štípnutím, s nevítaným pupínkem, s podrážděnou pokožkou, umí rychle osvěžit pleť i zafixovat make-up a dokáže ulevit unaveným nebo opuchlým očím (a za to ji miluju, jako správný počítačový maniak, nejvíc). Dá se dokonce přidávat do různých pochoutek, koktejlů a dezertů. Balení působí luxusně (to máme my holky rády) a cena příjemně překvapí i štíhlou peněženku. Jak říkám - pohádka.

Další informace, jaká přání na počkání tahle růžová kráska plní, najdete na Lovebio, odkiaľchodia voňavé balíčky nielen po Čechách, ale aj na Slovensko. Spravodlivé je to. ;)

A na závěr vám přeju, ať je váš dnešní den - jak jinak, než růžový.

Vivi podpis

42 komentářů:

  1. Anonymní9:19

    Na kokosák už brousím zuby, vypadá to, že bude mým celoletním společníkem :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vivi, po prečítaní Tvojho článku viem, že svoju kúpeľňu potrebujem nutne rozšíriť o prírodnú morskú hubu a ružovú vodu. Sú to jednoducho produkty, ktoré mi cez toto leto určite nesmú chýbať! :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, Vivinko, keby si náhodou (niekedy) (medzičasom) zabudla, ako vyzerám, stačí ti prísť nakuknúť do vlastného článku. Ja som totiž ten prikyvujúci, súhlasiaci plameniak! ;-) A za tento najvoňavejší a najletnejší článok by sme ti my ostatní mali kúpiť minimálne desať kopčekov zmrzliny (a aj to by bola príliš malá odmena za to, ako nás svojimi skvelými kozmetickými tipmi, lahodne znejúcimi slovami a nenapodobiteľnými fotkami rozmaznávaš.:-) Ale tak, začnime predsalen tou zmrzlinou (ostatné prinesie pošťačisko;-). Takže poporosím pre Vivinku: jednu čokoládovú, kávovú, škoricovú (dobre, tie radšej dve;-), černicovú, orieškovú, kokosovú, grepfruitovú, vanilkovú, a... lesné plody! ...hm?;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá Dandelijonko, na tak veľkorysú a úžasnú ponuku desiatich kopčekov zmrzliny by som mala zareagovať ľahkým začervenaním sa a v rámci etikety a zdravého stravovania sa len usmiať a pokynout rúčkou, že snáď teda jeden kopček rada prijmem. Ale - je predsa (skoro) leto a my žijeme len raz, ale zato naplnoooo! Tak teda áno, áno, áno - desať kopčekov zmrzliny beriem všetkými desiatimi a prosím ešte jedenásty - môj nový objav (točená zmrzlina s príchuťou vanilka / malinový sorbet). A až to zjem, tak napíšem zase ďalší vyletněný článok. Tak. ;-)

      Vymazat
  4. Lovebio jsem díky tobě zařadila do svých oblíbených e-shopů a hlavně mají levnější poštovné po Jablonci. No není to skvělé? Mužovi to dovezou do práce a já mám po starostech ;)- a nemusím na poštu. Růžová voda vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, stěhuju se za Tebou do Jablonce! ;-)

      Vymazat
  5. Anonymní10:29

    Pořád jsem si nebyla schopná pořídit kokosák, jsem hrozná..
    Ta růžová voda má nádherné balení. Měla jsem ji od Saloosu a hrozně moc mi vyhovovala a určitě si chci pořídit další balení.

    OdpovědětVymazat
  6. Viv, zrovna ve čtvrtek se chystám odfrčet do dálných krajů a kokosák společně s růžovou vodou frčí určitě se mnou :). Máme společné spolucestující :)

    OdpovědětVymazat
  7. Růžovou vodu mám na svém seznamu přání už delší dobu a myslím, že je právě ta pravá chvíle si ji objednat :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, po přečtení hned doobjednávám:o))...díky za ztenčení mé peněženky :o))..ale co by člověk neudělal:o))pro krásu, pro radost,pro potěšení...už se těším na balíček s těmi vůněmi..Inka

    OdpovědětVymazat
  9. Růžová voda mě vážně zaujala. O jejích blahodárných účincích jsem už několikrát slyšela a zní to jako opravdový zázrak. Tak se budu muset přesvědčit na vlastní kůži... :) Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  10. Hned se cítím letněji. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Vivi, to jsou krásné letní tipy ;-) Houbu teda nemám, ale je to tedy asi jediná věc, která mi chybí a musím jí mít :-) Děkuji za super tipy a hurá do léta :-))

    Krásné slunečné dny ♥
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, děkuji za článek!!! Připomněla jsi mi, že musím do drogérky pro kokosový olej!! :D

    ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  13. Jé Vivi, tyto kosmetické články u tebe přímo miluju!! Krásné fotky a typy,akorát mám ještě dotaz.Ta růžová voda se dá používat i na odličování? Dochází mi pletová voda Ryor a tato růžovka by se mi líbila.brala bych i větší balení,kdyby bylo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Erin, růžovou vodu k čistění pleti používám ráda, obvykle večer. Napřed pleť umyju teplou vodou a mycím gelem (aktuálně meruňkovým od Alverde) a pak stříknu na vatový polštářek trošku růžové vody. Pleť je po ní čistá a příjemně osvěžená. Sama uvidíš, jak vodu, pokud si ji koupíš, budeš používat - fantazii se meze nekladou ;-).

      Vymazat
    2. A ještě k tomu velkému balení - existuje: ;-)
      http://www.lovebio.cz/purity-vision-ruzova-voda-350-ml/d-70676/

      Vymazat
  14. Pozdravujem.milý príspevok.práve včera som študovala recept na výrobu domáceho ružového oleja,no vodu tiež isto rada skúsim :-).pekný deň,jazmínna

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi! :-)
    To jsou krásné fotečky! :-) Třeba na konci ten malilinkatý deštníček! :-) nebo pan plameňák je úžasný! :-) ty jsi opravdu na léto připravená. ;-)
    A jak koukám na ty jahody, tak víš co? my máme dnes jahodový oběd - palačinky s jahodovým tvarohem a jahodami a jahodovým koktejlem. :-) A stačila jedna palačinka, tvaroh je šíleně sytý! :-) teď ti tu píši a usrkuji koktejl - ještěže máme tak dlouhá brčka! :-D

    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, není nic, čeho by sis Ty nevšimla - obdivuhodný smysl pro detail. ;-) Jinak okamžitě obouvám boty a vyrážím na jahodové palačinky. Když stačila k obědu jen jedna, tak snad ještě v míse pár kousků zbylo. ;-)

      Vymazat
    2. Pro tebe Vivi vždycky, :-) :-) :-) :-)

      Vymazat
  16. Úplně souhlasím s kokosovým olejem. Nechápu to, ale je to fakt zázrak. Dělala jsem s ním palačinky, denně jej používám na vlasy a dělám občas i zábaly, na rty, atd. A funguje skvěle!

    OdpovědětVymazat
  17. Hned mám růžově letní náladu, Vivi ;-) A už běžím pro růžový dopisní papír s maličkatým plameňákem v každém rohu. Hodlám totiž sepsat dopis, ve kterém Tě nominuju na Oskara v kategorii Blogofotografka roku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, paráda! Z nominace mám obrovskou radost, a pevně doufám, že se dopis s oscarovou nominací dostane do té správné (nejlíp mojí) poštovní schránky. ;-)

      Vymazat
  18. Á, dýchlo na mě léto! To pravé, teplé, slunečné a zmrzlinové! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Děkuju za senzační komentáře - vždycky si tu s vámi naše holčičí kosmetické povídání moc užívám. ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Krásná letní atmosféra:o) Plamen'áci, voda z růží a paraplíčko jsou rozkošné!

    OdpovědětVymazat
  21. Vivinko jak já zbožňuju všechny ty Tvé holčičí články...
    A vždycky si ráda přečtu i o věcech, které mám už léta osvědčené (kokosový olej a růžová voda), nebo kterými jsem se u Tebe nechala nedávno zlákat (mořská houbička) i neodolatelnými novinkami, kterými mě ČASTO mámíš (trochu se teď zlobím:) k dalším nákupům (kokosové mlíko na vlasy). Jelikož nikdo jiný v širokém a velikém světě nemá tak skvělý (nebo mě tak vyhovující?) vkus a čuch na ty nejlepší patlátka, vonítka a všechny ty holčičí zbytečnosti a ošetřovadla :o)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak kosmetické vychytávky ,to je moje gusto...a ještě v takhle krásném podání..Můj dnešní den nebyl úplně růžový,spíše bolehlavový...Tedy to kokosové stylingové mléko mě dost nahlodalo a i ta růžová voda vypadá skvěle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, doufám, že bolehlav jsi už zahnala nějakým svým voňavým pokladem nebo sis dopřála to kokosové mlíčko od Desert Essence (to by v tom byl čert, aby takové radosti s bolením hlavy nepomohly) ;-).

      Vymazat
  23. Houbu bych díky tobě už taky nedala, kokosák je super a růžovou vodu si musím koupit! Ty vždy nejlíp poradíš. Vivi je nej! Mám růžový den a díky tobě ještě růžovější.

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  24. Zítra běžím pro kokosák, ten poslední jsem spíš snědla, ale na léto ho ráda i mažu (né jen na chleba). A když už budu v tom běhu, tak si pořídím pár radostí u Hauschky, třeba chladící krém na nohy a pak nesmím zapomenout čistící krém a růžový krém :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Tá hubka ma už dávnejšie zaujala, musím sa po nej poobzerať, keď ju už toľko ospevuješ:)) a kokosový olej môžem odporučiť aj na opaľovanie, naniesť polhodinku pred pobytom na slnku a krásna hnedá pokožka je na svete, len to veľmi s tým slnkom potom nepreháňať, lebo predsa neobsahuje žiaden ochranný faktor:)
    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  26. :) a zase sa vyškieram ako slniečko na hnoji. Ak by mňa niekto chcel prinútiť sledovať len jeden jediný blog, tak by som si tiež síce trošku poplakala, ale nakoniec by som si vybrala teba. Zase som mala takú divokú náladu, lebo notebook si robí čo chce, lebo som si našla nové pigmentové škvrny, lebo mi príde, že je trochu chladno, lebo neviem prečo, ale mám nejakú divokú náladu, asi to bude pondelkom, aj keď skôr všetkým dokopy a prídem k tomuto článku, čítam a ani mi nevadí, že je o kozmetike, ktorej až tak nehodlujem, ale zase je tak vtipne a úžasne napísaný, že mi nedá neusmievať sa a chvíľu aj rozmýšľať o čom to vlastne čítam? Neviem, ale nevadí, lebo mi je dobre a prečítam si to ešte raz :D
    Teraz po druhom prečítaní. Kokosák a ja sme neni až taký kamoši. Ale určite to je mnou, mojou mastnou pleťou a mastnými vlasmi. Proste nesedíme si, ale používam ho ako masku raz za týždeň a chystám sa ho preliať do niečoho menšieho a začať ho používať na nechty a kožu okolo nich. A po holení je to zaujímavý nápad.
    Ta hubička vyzerá lákavo. Ja som si kúpila "podobnú" v DM, ale nič prírodnejšie asi u nás nenájdem a net a nákupy u mňa, len knižné.
    Ružovú vodu som už držala v ruke, ale neviem prečo nekúpila som si ju, ale raz jej neodolám a príde so mnou domov, aj keď nebudem chcieť a konečne skúsim čo je to za rozprávku a dúfam, že sa budem cítiť ako Šípková Ruženka, ale poprosím menej spánku cez deň.
    Krásne fotky a ten sini-minis dáždniček na konci je roztomilý ako pre bábiky.
    Ďakujem za úsmev Vivi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pampeliško, myslím, že se mi ještě nestalo, aby mi někdo, kdo "neholduje kosmetice", napsal k ryze kosmetickému holčičímu článku tak dlouhý komentář. Myslím, že mi ještě nikdy nikdo neřekl, že by si mezi všemi blogy vybral ten můj (tedy kdyby byl k takové kruté selekci vyzván) ;-). A zcela určitě se mi ještě nestalo, aby se mi článkem podařilo zlepšit náladu někomu, kdo si našel nové pigmentové skvrnky. ;-) Tak se těším, raduju a komentář Tvůj i všech ostatních, mi dodal tolik enerdží, že bych mohla skály lámat...
      A zkrátka - všechno je zlaté, co jsi mi napsala, tak teď jen doufám, že si přečteš mou odpověď na Tvůj komentář k minulému článku, aby ses mohla stát vlastníkem "kukuřičkového nožíku"....;-)

      Vymazat
    2. Ja zato nemôžem. Ja som ukecaná. A niekde som čítala, že to čo človek nevydá zo seba hlasovo musí hodiť do písmeniek, ale dennú kvótu si musí splniť.
      Ale zase musím povedať, že kozmetiku si začínam užívať. Pomaly, ale snažím sa. Chcem byť predsa krásna, aj zvnútra, aj z vonku a nato sú kozmetické slečny ako stvorené. Majú tony kozmetiky, recenzii a ja si už len vyberám to najlepšie :)
      Vezmi si to takto. Máš tu všetko a v hlavne ľudskosť. Čo z toho vyplýva? Ak len jeden blog, tak ten pre mňa najlepší :) Myslím si, že by sa nás našlo viac, ktoré by sme si vybrali teba.
      Všímam, všímam. U teba sú vždy také pekné komentáre, ale nečudujem sa. Veď každý to musí vidieť/cítiť ako je u Vivi dobre.
      Ak budeš mať niekedy potrebu skaly lámať, príď k nám na Vianoce. Naším (mojím) medovníkom sa ani skaly nevyrovnajú, ale už pracujem aj na tom a rok, čo rok sú lepšie a mäkšie.
      Prečítané mám skoro všetko aj nejaké komentáre. Ešte idem na nové články a potom hor sa blogovať :)

      Vymazat
  27. Ach zbožňujem tvoje články. Mám presne ten istý kokosový olej. Len ten môj sa tvári ako atlét a stále pendluje medzi kuchyňou a kúpelňou. Dokonca miestami nahliadne aj do izby a dopraje mi príjemnú masáž. Na ružový olej sa chystám už presne pár minút v rámci čítania tvojho články, lebo som sa asi zamilovala a hneď zajtra zbieram lupene, na výrobu sirupu, nech aj zvnútra som hýčkaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, to samé, co Ty říkáš o mých článkách, já říkám o Tvých komentářích. ♥

      Vymazat
  28. Všem vám děkuju za báječné komentáře - vždycky si tu s vámi naše holčičí kosmetické povídání moc užívám. :-*

    OdpovědětVymazat
  29. Já se v létě nikdy neobejdu bez balzámu na rty a mých oblíbených růžových pilotek. :)

    OdpovědětVymazat