17.6.14

Kousek Paříže do vašeho domova...

Bonjour, milí čtenáříci. Dneska jsem tu, abych do vašich domovů vnesla malý kousek blýskavé Paříže, po které se mně osobně v posledních dnech docela stýská. Nasaďte si červený baret, důležitý (umělecký) výraz, za ucho si vložte tenkou stylovou cigaretu (ale ne aby vás napadlo si ji zapálit) a pojďte si vytvořit třpytivou Eiffelovku. Je to úplně triviální odreagovávací činnost, která zabere jen pár minut, ale radost z dobře vykonaného díla - ta bude věčná. ;-)


Barevná "železná dáma", kterou si tu za chvíli vytvoříme, nemusí jen tak stát a nic nedělat. Já mini provedení Eiffelovky využívám jako odkladač na prstýnky a její větší kolegyně mi slouží jako stojan na washi pásky. Je príma, když mají dekorace "užitnou hodnotu" (to mi připomíná, že musím prozkoumat, jestli můj retro koloušek neumí dávat srst nebo mléko - copak ho budu živit nazdařbůh?).

Potřebujete jen pár drobností. Dekorační třpytivé glitry, nůžky (na odstřižení malého "opatrného" růžku ze sáčku s glitry, aby se nerozsypaly úplně všude), lepidlo Herkules a kovový přívěsek Eiffelovy věže, který už doma buď máte přímo z Paříže (od černošských kluků, kteří je tam vytrvale a trochu násilně prodávají, jste si jich určitě pár koupili) nebo takový přívěsek můžete za pár kaček ulovit třeba na Aukru.

"Neopracovaný" kovový přívěsek potřete ze všech stran lepidlem a na lepivá místa nasypte barevné glitry. Je to otázka chviličky. O něco déle pak trvá schnutí - to chce trpělivost. Pokud totiž budete na váš výtvor šmatlíkovat dřív, než dokonale zaschne, glitry odpadnou (a vy taky).

Voilà! Je hotovo. Teď už si můžete dát nohy nahoru a při pohledu na vaši "miniajfelku" si představovat, jak v přiléhavém kašmírovém svetříku, s bagetou v ruce a pivoňkami v plátěné tašce kráčíte rušnými pařížskými uličkami...oh la la.
Vivi podpis

22 komentářů:

  1. Dear Vivi, this is for sure a very sweet DIY, I should have a mini Eiffel tower to try it too. Love your little Bambi, as much tender as you ♥ Many hugs and love my friend

    OdpovědětVymazat
  2. Vivi, ty máš ale skvělé nápady!

    Krásný den!...ten hned mám díky tvé ajfelce.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vivi :)
    Ty umíš vždycky udělat ráno o tolik hezčí a roztomilejší :)) Eiffelovku určitě někdy vyzkouším ;) zatím mi poličku zdobí jedna pozlacená, kterou si mamka kdysi přivezla :) jako držák na prstýnky mě ji zatím nenapadlo využít, ale je to skvělý nápad :)
    Hned jak jsem viděla druhou fotku a usmívaly se na mě roztomilé nůžky, běžela jsme do pokoje pro fixy a nůžky jsem si musela pokreslit taky :)))
    Přeji Ti krásný slunečný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, tak přesně takhle si představuju, že se můj milý čtenář nechá článkem inspirovat. ;-) Jsi zlatá a vzorná. ;-) ♥

      Vymazat
  4. Skvělý nápad. Moc se mi tvá ajfelka líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, také ligotavé dááj, to by závidela aj Lusy in the skááj!:D A ja teraz ani za ten svet neviem, či sú milšie okaté nožničky, ešte okatejší srnčí drobček alebo tuti-fruti-trés-chic Eiffelovčička♥... ale jedno je isté: keby takto vyzerala aj tá skutočná, davy turistov by sa (minimálne) zdvojnásobili (a bola by som medzi nimi rozhodne aj ja... a tiež dvojmo... čiže dvakrát po sebe;-). A jednu tú obrovitánsku trblietku by som sa určite snažila odlepiť a prepašovať domov v kufri. Myslíš, Vivinko, že by to šlo? Ktovie, čo by (mi) na to povedal mocný Herkules... Dám potom vedieť. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ách, Lusynko in d skáj, že se tak můžeš ptát? To víš, že by to šlo - v pařížském světě pohádek se dá snadno jedna velikánská trblietka z Eiffelovy věže odlepit, nenápadně zabalit do velkého hedvábného šátku (ten je ovšem nutné koupit na Champs-Élysées (co se dá dělat...je to jen nepatrná oběť, když má člověk takové poslání jako je pašování trblietky) a s nenápadným výrazem "ako že nič" provézt v kufru až na Slovensko (se zastávkou v Čechách, to se ví). ;-)♥

      Vymazat
  6. Milá Vivinko,

    to je super nápad! Mám doma ještě několik těchto malých vežiček z dob "dávno" minulých, kdy jsem byla na výletě v Paříži. Určitě si zaslouží po těch pár letech zkrášlit. Děkuji za typ a až budu mít kreativní den + trochu času určitě se na to vrhnu.
    Měj se krásně!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  7. Ač jsem nikdy tglitrům, flitrům a ostatním blištivým okrasám moc neholdovala, musím říci že Tvá Eiffelovka je "riliprity", Viv !

    OdpovědětVymazat
  8. Bonjour Vivi! :-)
    To je ale nádherná věžička! :-) A pod tvým zásahem je z ní hotová lady! :-)
    Mě se ten nápad s glitry strašně moc líbí. :-)
    Už jen pohled na ní vykouzlí úsměv! :-)
    Vivi krásný den přeji a ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To je az neuveritelne co vsetko ten herkules zvladne, vezicka je naaadherna.
    zuzana

    OdpovědětVymazat
  10. Hello from Spain: I like your idea of ​​decorating the tower of Paris. Great job. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  11. Super nápad! Já mám tu svojí v takové střední velikosti a v barvě korodovaného kovu? možná :D Ale tohle je opravdu parádní blýskavý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  12. To je rozkošné :o)) aneb jak z mála vykouzlit přitažlivou atmosféru!

    OdpovědětVymazat
  13. To je zase jeden prima barevný nápad, Vivi! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuju vám mockrát - pokud jste mi svými komentáři chtěli udělat radost, cíl splněn. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  15. To je moc pěkný nápad! Já ho aplikuju na nehty, ale Paříž je krásná, hodlám se tam letos opět vypravit, naposledy jsem tam byla před dvěma lety v létě a v těch pařácích tedy nic moc. Chtěla bych podzim, takovou jsem ji ještě neviděla... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  16. Juhuu, to je krása! Asi mi to nedá a pustím se do toho... Hned!
    Jsem ja straka... Jak se něco blejská... ;o). A když je to ke všemu Eiffelovka? Neodolám :o)!
    <3

    OdpovědětVymazat
  17. Vivinko, to je naprosto skvělý nápad a vypadá to fakt krásně. Díky za inspiraci na další DIY.

    OdpovědětVymazat
  18. Jednoduché a milé :-)

    OdpovědětVymazat
  19. To je krásné! Úplně mi to zlepšilo náladu už jen při čtení článku. :)

    OdpovědětVymazat