8.8.14

Malý pomocník, který umí velké věci

Strávila jsem s ním 8 let. Cestoval se mnou po světě, chodil se mnou do práce, byl svědkem mých radostí i trablů, ráno mě dovedl docela jemně probudit, byl roztomilý, drobný a perleťově růžový. Můj malý telefon. Jenže v poslední době rád stávkoval a taky, nebudeme si lhát, na dnešní poměry to byl vyloženě outsider, i když mně milý. Ale už nestačil mému tempu, mým aktivitám, mému životnímu stylu. 

A tak, jak se zaobaleně říká "vyhazovu" - jsme se rozloučili. Já ho dvěma prsty děkovně poplácala přes jeho perleťový hřbet a on mě naposledy nechal vést hodinový rozhovor s kamarádkou. Malý Samsung definitivně odešel do věčných lovišť. Podle hesla "král je mrtev, ať žije král" jsem ale dlouho nesmutnila. Jedna mobilní životní kapitola rychle vystřídala druhou a starého krále nahradil nový. Voilà, ať tedy žije král jménem Acer Liquid E3.

Výměna vysloužilého mobilního přítele za nového fešáka přinesla do mého života (pracovního i soukromého) zjednodušení, lepší organizaci a plno vychytávek, o jakých se mi se "staroušem" mohlo jen zdát. Pokud se chcete dozvědět všechny detaily, můžete se začíst do téhle podrobné recenze Aceru nebo se podívat ještě na jinou recenzi telefonu. Já ovšem nechávám technické informace stranou a chystám se vám právě teď povědět, jak mě můj nový telefonní partner provází dnem a proč jsem si ho tak rychle oblíbila.



Má styl a vkus
Je až k nevíře, jak rychle jsme se skamarádili a jak pěkně pasuje na můj pracovní stůl. Pomáhá mi při práci i zábavě a ještě je na něj pěkný pohled...tomu říkám kámoš do deště. A protože sám má design podle poslední módy, i mně radí v oblékání. Takhle příjemně a inspirativně jsme spolu zahájili dnešní den.


Zná moc a šetří místo
Nosila jsem velké kabelky a tašky. Potřebovala jsem do nich vměstnat notesy, diáře, foťák, knížky, fixy, telefon i MP3 přehrávač. Prohýbala jsem se pod jejich tíhou (au, záda) a usilovně v té spoustě nezbytností hledala. Hledala cokoliv. Hledala pořád něco. Vlastně všechno. Teď už nic nehledám. Hromady těžkých věcí se jako mávnutím kouzelného proutku víly Smártfounky vešly do jedné lehoučké a tenké krabičky, do mého nového Aceru. Mám v něm velikánské "herní centrum" - namluvené knížky, fotky, písničky, inspirativní videa, filmy, hry a díky internetu taky nákupní středisko. A mám v něm i celou kancelář - kalendář, foťák, nekonečný prostor pro mé nápady, úkoly, připomínky, zápisky i poznámky k mým projektům. 


Tohle je malá vzpomínka na dřívější obsah mé kabelky. Všechny tyhle věci a věcičky sice dál nezbytně potřebuju, ale jsem ráda, že už je nemusím tahat všude s sebou; čekají na mě doma. A do ulic si beru černá a zlatá psaníčka do ruky a minikabelky, do kterých se mi vejde všechno (takže vlastně jen útlý telefon, ovocné Skittles a rtěnka).


Rychle se skamarádí
Trošku jsem trpěla. Koupila jsem si mintové rádio Sunny Life a zdálo se, že spolu prožijeme úžasné léto. A taky že ano, až na jednu maličkou, téměř neviditelnou a nepatrnou pididrobnost, na kterou jsem v nákupní euforii jaksi pozapomněla. Aby totiž rádio hrálo přesně ty songy, které chcete, musíte do něj vložit chytrý telefon. Ó! Jenže můj starý růžový Samsung byl sice všechno možné a dokonce i telefon, ale rozhodně ne chytrý. Takže jsem v rádiu věznila smartphone svého muže, který jsem si půjčovala (tajně a tiše a přibližně stokrát denně). Takhle to dál nešlo.


A tak jsem Acer seznámila s rádiem Sunny Life a ti dva...se okamžitě skamarádili. Jezdí spolu na pikniky, na večírky a na výlety a mě berou (asi z lítosti, abych neseděla sama doma) naštěstí s sebou.


Fotí jako profík
Pravidlo "foťák stále při sobě" mám vytetované na zápěstí (my blogeři přece chodíme všichni ke stejnému tatérovi), jenže nebylo by to pravé pravidlo, kdyby ho člověk občas neporušil a nezapomněl foťák doma. Kolik mi už uteklo vzácných okamžiků jen proto, že jsem je neměla čím zvěčnit! Teď už mi neunikne ani...no ani myš. Acer Liquid E3 má totiž foťák vymakaný a umí vytvořit krásně jasnou a ostrou fotku (i za špatných světelných podmínek). Fotky se pak dají přímo v mobilu upravovat a posílat a dělat s nimi spoustu dalších kouzel i skopičin. A to mi připomíná - že my jsme se spolu ještě nefotili? Tak honem učesat pěšinky, líčka poprášit pudrem a do pusy si podélně strčit rohlík (ať jsme na tom fotu všichni veselí). ;-)
Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Moc krásný článek a ještě krásnější fotky :)

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vivinko,

    tak to já mám stále svůj stařičký telefon, (již 8 let) je mým společníkem a díky I padu zatím o novém nepřemýšlím (no), protože zastane skoro vše co chytrý telefon. Ovšem na každém rohu teď i u tebe na mě číhá nějaký rozkošný smartphone a já již brzy nezvládnu ten tlak a budu si "muset" také pořídit nějakého toho chytrolínka. Ten tvůj vypáda skvěle! Naprosto jsem se zamilovala do tvého přenosného retro rádia, to je fakt boží! Odkudpak ho máš, smím li se zeptat ?
    Díky tvým krásným fotkám jsem dostala chuť na meruňky :D :)

    Měj se krásně!

    Pandička :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pandičko, takže taky slavíš se svým telefonem "osmiletku"?! To už je téměř na snubní prstýnky anebo naopak na "výměnu stráží" ;-). Však ona Ti intuice napoví, jak se rozhodnout.
      Moje mintové rádio je polichoceno, že o něj má zájem taková krasavice jako je Pandička Vendy. ;-) Je z e-shopu "Roosbeach" a najdeš ho tady:
      http://www.roosbeach.co.uk/collections/living/products/sunnylife-beachsounds-radio-mint
      (mintové je, jak tak koukám, momentálně vyprodané, ale mají ho ještě v oranžové, modré a žluté barvě).
      A děkuju za všechny krásné komentáře, které mi tu necháváš. :-**

      Vymazat
    2. Přesně! To minotvé rádio je nádherné, už jsem ho tu na některých fotkách viděla a vždycky z něho doma ochám :)

      Vymazat
  3. Vivi, to je moc pěkné psaní! ;-) Ono stačí občas málo a život se nám ulehčí, nicméně, i když jsem majitelkou tzv. "chytrého telefonu", papírový diář nosím stále sebou. Miluju psané písmo a navíc nepřemýšlím nad tím, zda se mi můj chytrý miláček vybije či ne ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, je pravda, že doopravdický diář nenahradí žádný telefon. Můj diář je ale takový tlusťoch, že jsem se při jeho nošení pořádně nadřela, takže jsem ráda, že na mě teď čeká pěkně na pracovním stole, a že do něj můžu psát jen samé příjemnosti a radostné úkony, zatímco připomínání povinností nechávám na svém telefonu. Mají to zkrátka kluci spravedlivě rozdělené ;-).

      Vymazat
  4. Milá Vivi,
    tak ať nový mazlík dobře slouží :o).
    Je mi tvého starého růžovky trochu líto, ale doba jde dál a technika je nepostradatelná... Tak ať si spolu užijete spoustu zábavy :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, však on růžovka odpočívá v krabici (v památeční - růžové samozřejmě) ;-) a jak se znám, tak ho občas (i kdyby jen z úcty k tomu, jak dlouho sloužil) opráším (a zavolám Ti). ;-)

      Vymazat
  5. Gratuluju k novému kámošovi Viv! Jen bacha na závislost- tím že máš teď "malý počítač" neustále při sobě, riziko neustálého klikání a prohlížení je daleko vyšší. Mluvím z vlastní zkušenosti, po obdržení chytrého telefonu jsem byla pár měsíců značně nesnesitelná (přišlo to pomalu a nenápadně) a Kuba mi ho musel škubat z ruky...A pořád se musím hlídat ať nekoukám víc do té krabičky než na svět kolem....Ale zas nebýt jeho, neznám třeba ani Tvůj blog ! A přišla bych o tolik krásných fotek z kterých si můžu pokaždé vykroutit krk ! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, děkuju za upozornění, budu se snažit to ukočírovat. Ale vzhledem k tomu, že jsem dneska byla na celodenním výletě a nový vyfešákovaný telefon jsem si zapomněla doma, vypadá to, že ke své závislosti na čokoládě, diářích, pruhovaných šatech a francouzských filmech, žádnou novou závislost nepřidám. A kdyby to na mě přece jen náhodou šlo, tak si znovu přečtu Tvůj komentář, který bude sloužit jako zdvižený prst ;-).

      Vymazat
  6. Gratulujem k novému miláčikovi :) ja na smart telefónoch frčím už niekoľko rokov, dokonca už ani neviem či by som vedela taký starý tlačítkový ovládať :P to rádijko je úplne skvelééé

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dani, ovládání starých telefonů je snadné - prostě ťukáš jedním prstem na displej, rozčileně podupáváš nohou, koušeš se nervózně do rtu a modlíš se, aby se důležitá zpráva odeslala...a tak to chodí den co den. ;-)

      Vymazat
  7. hezký článek!!

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Jak píšeš Vivi, já nemám v mobilu ani internet. Jen staré dobré smsky, volání a hodně špatný foťák, ale zatím to nepociťuju jako handicap a nadále s ním udržuju vřelé vztahy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ho miluješ, není co řešit. ;-)

      Vymazat
  9. 8 rokov, to si fakt zasluzil tento krasny post! Nech zije nasa mala technicka revolucia, fakt si uz neviem predstavit fungovat s veckom :-) Uzite si to spolu naplno! :- )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem veľmi pekne a sľubujem, že si to teda spolu užijeme...teraz na ňom idem hrať Pacmana;-)

      Vymazat
  10. njn technickému pokroku neunikneš, ale 8 let úctyhodných...to já asi takhle dlouho nic neměla :D to tě obdivuju !
    u mě giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ilu, a protože já jsem ráda obdivována, tak Ti ještě povím, že vlastním už 20 let tyrkysové ořezávátko ve tvaru psa. Tak a teď mě teprve obdivuj, typická londýnská dívko. ;-)

      Vymazat
  11. Áááá miluji tvoje kjůt věcičky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, moc hezké fotky a príma článek
    Mě by zajímalo kde se dá sehnat to rádijko:-) To je tak neskutečně roztomilééé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, děkuju. :-*
      Rádijko jsem objednávala z Anglie z e-shopu "Roosbeach" (dodání asi do 10 dnů), najdeš ho tady:
      http://www.roosbeach.co.uk/collections/living/products/sunnylife-beachsounds-radio-mint
      (mintové je, jak tak koukám, momentálně vyprodané, ale mají ho ještě v oranžové, modré a žluté barvě) ;-)

      Vymazat
  13. opat super clanok Vivi a nadherne fotky :) velmi sa mi paci tvoje krasne pastelove radijko, je taaaak rozkosne :) ak budes mat cas, pridi ma opat navstivit. mam nove farebne fotografie lahodiace tvojim ockam a dnes vecer pridam prvy post z francuzskej rivieri :) budem sa na teba tesit, papaaa

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, večer strávený u Tebe? To si nechám líbit. ;-) Jen vychladím šampáňo a už letím.

      Vymazat
  14. Opět milý článek a ať jste s telefonem dobří kamarádi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že budem stejně dobrý kámoši jako Vinnetou s Old Shatterhandem a ty můžeš být naše Ribbana (nebo Nšo-či...jak chceš) ;-).

      Vymazat
  15. Fajnový článek, překrásné fotky, nádherný lak na nehtech, parádní pusinková košile a skvělý nový pomocník. GRATULUJI !! a vítám ho mezi námi :).
    Já mám stařičké BlackBerry... a o chytrouši taky uvažuji. Takže DĚKUJI ZA TIP :). Vím ale, že svůj růžovoučký dámičkovský diář jen tak z kabelky nevzndám :).
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kat, jsem maximálně spokojená - jednak s tím, že se Ti toho u mě tolik líbí, že jsi můj nový smartphone tak mile přivítala a pak s tím, že jsi majitelka růžového diáře (to musí být). ;-) Takže ty děkuješ za tip, ale já musím poděkovat za milé řádky, které mi tu vždycky necháváš. :-*

      Vymazat
  16. Ahoj Vivi! :-)
    Spadla jsem ze židle! Tolik krásy je na jednoho člověka až moc! :-) Oba foťáky jsou úžasné - růžový maličko vede!!!! :-)
    Mintové rádio jsem obdivovala už minule - je dokonalé!
    Tvá MP3 je překrásná!!!! A nový mobil je můj sen! :-) Ultra tenký a přesto se do něj toho tolik vejde!!!!!! :-)
    Jsem ráda, že jsi po svém stařičkém mobilu netesknila dlouho a že nyní se raduješ s novým! To je moc dobře! :-) Tak ať ti přináší jen samou radost! :-)
    A Vivi - přenádherné fotkyyyyyyyyyyy!!!!! :-)
    Měj se krásně a ahooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, doufám, že se pád ze židle obešel bez modřin. ;-) Někdy si Tě budu muset svými polaroidovými foťáky (hlavně tím růžovým, to se ví) vyfotit a pustím k tomu fotografování nějaké mintové rádiové hity ;-). Vsadím se, že jako největší milovnice Vánoc, jakou (kromě sebe) znám, už sepisuješ vánoční seznamy, tak tam nezapomeň svůj mobilový sen připsat. ;-)
      A děkuju. :-*

      Vymazat
    2. Vivi znáš mě dokonale! :-) Seznam už sepisuji! :-DDDDD Ale také nesmím zapomenout na Mikuláše! ;-) ;-) ;-) ;-)

      Neboj, pád je bez modřin! :-) Jejda! Kdyby jsi si mě chtěla vyfotit, tak ti stejně nejspíš praskne čočka! :-DDDDDD

      Vivi ahooooooj! :-)

      Vymazat
    3. :-) Přesně tak, když je papír s vánočním seznamem celý popsaný, tak tu máme nový papír, který je prázdný a přímo vybízí k tomu, aby byl řádku po řádce zaplněn mikulášským seznamem ;-).
      I kdepak, můj foťák by byl nadšený, kdyby Tě měl v hledáčku ;-). A hned po Tobě zaostří na Kennyho. ;-)
      Papa

      Vymazat
    4. Vivi a Kenny by ti mile rád zapózoval! :-D Jak vidí objektiv, hned pózuje! Jen by jsi u nás musela aspoň týden být, aby si na tebe zvykl a neschovával se před tebou! :-) Pak by tě měl očuchanou a okoukanou a tak by se pak nechal fotit, až by tě bolel prst od držení spouště! :-)
      Narozdíl od Dobbyho (a mě) se Kenny fotí tuze rád! ;-)
      Ahoooooooooooooooj! :-)

      Vymazat
  17. Tiež ma čaká výmena staršej šunčičky za nový telefón, ale, pravdupovediac, na ten starý som si tak zvykla, že mi za ním aj ľúto bude:-) Day By Day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ti pak poradím jeden trik. Šunčičkový telefon po nákupu nového nevyhazovat, uložit ho do růžové krabice, tajně se na něj chodit dívat a občas ho vyndat a nechat položený na stole...zkrátka jako za starých časů ;-). Pomáhá to proti ľútosti. ;-)

      Vymazat
  18. Odpovědi
    1. Tomu říkám sympatický názor, Pavluško ;-).

      Vymazat
  19. Rozkošné fotky, které pohladí a potěší :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co říkáš ty o mých fotkách, to já říkám o tvých komentářích. ;-)

      Vymazat
  20. Anonymní18:13

    Taková spousta krásných věcí Vivi!Kam ty na to všechno chodíš?!Jsem okouzlená a mám hned několik dotazů.Jak dlouho ti telefon vydrží nabitý bez toho,aniž by jsi musela nabíjet.Má foťák v něm blesk a dají se upravovat fotky přímo uvnitř?Další otázka se týká laku na nehty-co je to za značku a odkud je ten růžový diář.Promiň za tolika otázek,ale nemůžu si pomoct!:))Měj se krásně,Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evčo, telefon nabíjím každé dva dny, ale to je dáno tím, že ho teď dost proháním (zkouším, co umí, přidávám aplikace, hraju hry...no jo, taky), takže podle mě v normálním běžném provozu vydrží nabitý mnohem dýl. Foťák je s bleskem, fotky můžeš upravovat jak je libo. Lak na nehty je od Priti Nyc (odstín Sweet gesture rose) a růžový diář jsem si před rokem objednávala z Japonska (přesnou adresu obchodu už bohužel nevím). Tak snad jsem ve Tvém "intervijů" obstála a odpověděla na všechno ;-).

      Vymazat
  21. Přestože bych mobil prakticky nedala z ruky, stále ho nosím u sebe, nikdy mě nepřestane bavit si zdobit různé deníčky, zapisovat si do nich barevnými pastelkami, nebo si do nich obyčejně čmárat... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó ano, bez pastelek a diářů a poznámových bloků, bez neónových fixů, bez washi pásek, bez nálepek a bez barevných propisek by naše kreativní srdce uvadala - voňavá papírnictví budou hrát vždycky prim. ;-)

      Vymazat
  22. Fakt super fotky a jak psala Lucy, ty tvoje kjůt věcičky jsou nej. :o) Chytrý telefon ještě nemám, ale budu o něj letos psát ježíškovi. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Erin, Ježíšek - ten to všechno jistí ;-). Taky už mám pro něj pár tipů pod vánoční stromek (bez ohledu na to, že je teprve srpen).

      Vymazat
  23. Všem moc děkuju za milé komentáře a za přivítání mého nového telefonu do naší velké blogové rodiny. A teď mě, prosím, omluvte, jdu si do telefonu zaznamenat důležitou věc - "připravit na pátek nový článek". ;-) Do té doby se mějte superbezvadně a užívejte léto.♥

    OdpovědětVymazat
  24. Vypadá úžasně ! :) Já mám ted také nový Samsung Galaxi 3 :)
    theblondivogue.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  25. No tak to je super! Moc se mi líbí jak píšeš a ty fotky k tomu O:-) Nádhera:-)

    OdpovědětVymazat
  26. Tvůj styl psaní je prostě něco, co mi vykouzlí úsměv na tváři. :) + ty krásné fotky

    OdpovědětVymazat
  27. O mobile počujem prvýkrát, ale vyzerá fakt super! Ten kvalitný foťák je asi najväčšie plus! :) Mne sa nikdy nechce so sebou trepať môj obrovský foťák, preto väčšinou momentky fotím 5Mpx foťákom v mobile, čo je dosť nanič.

    31shadesofaubergine

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi, tak at ti kamos slouzi dobre! Dnes jsem byla u kadernice, nechat si strihnout patku, tak snad mi dovolis jedno foto s tebou. ;)
    Ja vymenila svuj stary telefon v lednu za smartfoun a jsem spokojena jako blecha. Uz se mi ale podarilo vykoupat ho v zachode, nicmene po ctyrdennim noseni funguje tak jak ma. Ale papiroveho diare jsem se nedokazala vzdat a v kabelce ho nosim dal. :)

    OdpovědětVymazat