22.8.14

Nové kosmetické vychytávky z proutěného koše

Co prosím? Že prý se srpnem nesou nekalé zvěsti, že léto už končí, že nás čeká jen zima, a že už jsou letní radovánky nadobro ztraceny v chladných mlhavých ránech? Ať to ten, kdo tyhle klepy roznáší, řekne do očí přímo mně! A já si sundám brýle (tedy - žádné nenosím, ale klidně si nějaké nasadím, jen abych si je mohla před bitkou demonstrativně sundat), nechám stát na plotně hrnek s horkým čajem s medem, svklíknu si teplý rolák (respektive vyhrnu jeho rukávy), vypnu na dvd přehrávači film "Podzimní cesta" a o trochu toho léta se ještě porvu, protože...



...protože chci letos ještě chodit nakupovat na farmářské trhy a všechny lahůdky ukládat do té nejlepší proutěné tašky, jakou jsem kdy měla. Nákupní koš Lavender je ručně vyráběný z palmových listů, narodil se v Maroku a vejde se do něj všechno. Namouduši. Melouny, klobouky, květiny, artyčoky, knížky. Prostě všechno, nač jen pomyslíte a taky to, nač by vás pomyslet ani nenapadlo. O prázdninách ho nosím na trhy a na pikniky a až podobným výletům s příchodem doopravdické zimy odzvoní, tak na něj čeká nový úkol - stane se z něj stylová dekorace a úložiště pro časopisy.   


Když jsem si před časem koš Lavender vyhlídla na Organic-beauty.cz, zdálo se mi, že tak velký koš potřebuje trošku zaplnit, a tak jsem do něj hodila ještě pár kosmetických "sladkostí". A o těch, které mě chytly za srdce nejvíc, nesmím/nemůžu/nechci mlčet (ostatně, už jste mě někdy zažili, jak mlčím?), a proto - tady jsou:


Kdysi jsem tu o značce Apeiron natural care psala jako o zázračné kosmetice vytažené ze samotného lůna přírody, která pomáhá a léčí (i takové neradosti, jako je podrážděná, přecitlivělá pleť nebo pokožka trpící na ekzémy, extrémní suchostí apod). Od té doby už uplynulo hodně času a nabízí se otázka, jestli jsem z toho "apeironského opojení" náhodou nevystřízlivěla. Né a né a né. Jsem pořád "opilá" a pořád věřím v zázraky. Cokoli (teď zrovna šampon a odličovací mléko) se mi zatím od Apeironu dostalo do koupelny a z koupelny na pleť, vlasy nebo tělo, to zasloužilo pochvalu. Jsem v(d)ěčná (a trochu nestálá) "zkoušečka" nových značek, nových vůní, nových zkrášlovátek, ale když něco zaboduje tak přesvědčivě jako Apeiron, může se směle zařadit mezi stálice mého koupelnového nebe.


Když jsem slyšela o čaji na vlasy Organic Beauty poprvé, tvářila jsem se možná trochu nevěřícně, ale moje kosmetická duše věčně toužící po všem neprobádaném a neokoukaném, byla do čajových sítí lapena okamžitě...muselo se zkrátka zkoušet. 

Jednu lžíci bylinek jsem zalila vroucí vodou a nechala spokojeně louhovat pod pokličkou až do vychladnutí. Přecedila jsem nálev přes sítko a vydala se do sprchy se šálkem čaje, který výjimečně nebyl určen k popíjení. Vlasy jsem umyla šamponem a pak je důkladně opláchla bylinkovým čajem. Po téhle nadstandardní péči přišla sladká odměna - zklidněná pokožka a voňavé hebké vlasy. Tak.

Od té doby, jakmile vlasy zavelí "máme chuť na dobrý šálek čaje", vím přesně, co mám udělat - pro vlasy čaj Organic Beauty, pro sebe (a pro panstvo) dobrou brazilskou kávu a hurá do sprchy.



Na konec jsem si nechala jednoho milovníka od značky 100% pure, na kterou nedám dopustit hlavně kvůli jejím bezkonkurenčním kondicionérům, balzámům na rty a dekorativní kosmetice. Do sbírky mi chyběl nějaký jemný lak na nehty a ten s broskvovým nádechem vypadal skvěle. Ukázalo se, že nejen dobře vypadá, ale taky má obdivuhodnou výdrž (a kdo tohle dneska může říct?). Navíc laky 100% pure neobsahují formaldehyd, toluen, dibutylftalát, kafr ani formaldehydové pryskyřice, takže s jedním přimhouřeným okem se dá říct, že s nimi "lakujeme zdravě".

Jenže největší překvapení přišlo, když jsem se mému milému laku podívala na jeho....no na jeho "spodní část". Čekal tam na mě vzkaz. Milostný vzkaz. Že prý mě miluje (doslova tam stálo "I ♥ you"). Povídám vám upřímně, to mi ještě nikdy žádný lak na nehty neřekl! Ách, ten drahoušek. A víte co? Nechám se jím inspirovat, protože dávat najevo své city je v módě. Takže tu mám pro vás taky jeden důležitý vzkaz: "I Love You". ;-)
Vivi podpis

32 komentářů:

  1. Tak to som rada, že sa ti ten lak páči, pretože ja som ich minule obdiiovala, ale nebola som si istá či sa oplatí ich kúpiť :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc krásné fotky :)

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Nadherny vesely post a strasne inspirujuci, moc dakujem

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi moc ten lak na nehty.:))) hezký článek Luci. :) Na mém blogu je soutěž o bělící pásky na zuby, takže pokud ses nezapojila ještě, budu moc ráda za tvojí účast.:))) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  5. Ach Vivi, opět jsi zabrnkala na moji něžnou stránku holčičí duše tak, jak to umíš jen Ty. Já věděla že léto ještě nekončí a že Vivi to určitě potvrdí, protože už mě taky štvou ty věčné řeči o tom že už je tu podzim....A ty poslouchám snad už od začátku srpna. No je toto normální, říkat v půlce prázdnin že už prázdniny končí?? Opět jsi mě nalákala na Apeiron a to jsem si myslela že teď už budu věrná do konce smrti smrtoucí jen panu Hauschovi...nene, už teď ho podvádím s Madárou a brousím si zuby na i na ten Apeiron...jsem děsná. Ale ty to určitě znáš a chápeš. Čaj na vlasy taky vypadá báječně, až mi dojde (čekám někdy kolem února) moje zásoba usušených kopřiv, nejspíš po něm začnu pokukovat...Díky opět za bezva tipy Viv. Měj zbytek léta co nejvyletněnější a nejkrásnější !♥

    OdpovědětVymazat
  6. Zase krásný a hladivý (nikoliv chladivý) článek...
    To máslo na rty krémový lak prostě musím mít!!!
    I love you..... :)
    Kat....

    OdpovědětVymazat
  7. Barva toho laku na nehty je naprosto překrásná :-) Taková jemná a milá, líbila by se mojí mamince.

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní11:15

    Ahoj Vivi, ty jsi mě zase navnadila a pobavila :). O čaji na vlasy slyším poprvé a určitě ho vyzkouším,jsem bylinkomil.:)) Lak na nehty je roztomilý a barva nádherná. Trochu mě u tebe překvapila, protože tu u tebe vidím většinou červené nebo tmavě růžové nehty, ale je vážně krásný. Nejvíc se mi, ale líbí proutěný koš-ten je jako z Provence! Jo a dostala jsem chuť na melouna a knížku Hvězdy nám nepřály si už konečně musím jít koupit :)
    Ahoj Míša N.

    OdpovědětVymazat
  9. Čaj na vlasy?! To jsem vubec netušila...asi budu muset vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
  10. Úžasný článek, jako vždy! Tvoje články Vivi vyzařují pohodu a proto je mám tak ráda :) Já na vlasy občas taky používám nějaké ty bylinky, sice ne od Apeironu, ale moje vlásky si oblíbily šalvěj, rozmarýn a kořen kopřivy.

    OdpovědětVymazat
  11. Hello from Spain: Fabulous book of John Green. I like the color of nail polish. Nice pictures. Great proposals. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  12. jeej ten odkaz na zadnej strane je rozkosny, I love you too :) a aj ja sa este chcem pobit o leto. preto demonstrujem novym postom na mojom blogu, prudko horucim ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Vivi! :-)
    Téda! Ten čaj na vlasy mne dostal! To je tedy hodně zajímavé! Já jakožto alergik na vodu, mám po umytí vlasů, vždy kůži na hlavě zarudlou a svědí a pálí. To by stálo za to ho vyzkoušet. :-)
    A ta taška s melounem uvnitř mne také zaujala. :-) Můžeš si domů odnést rovnou všechno a nemusíš být obtěžkána hned čtyřmi taškami. :-)

    Vivi měj se krásně a užívej vybojovaného léta. :-)
    Ahooooooooooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:33

      Přesně Šárko! Trpím stejným problémem, voda dělá mojí vlasové pokožce peklo. Snad ten bylinkový čajíček pomůže. :-D Eva.

      Vymazat
    2. Tak jestli ho použijete, budu držet pěsti, aby byl k pokožce něžný. ;-)

      Vymazat
  14. Anonymní20:32

    Boží fotky! Z článku jsem si vypsala tři věci, které mi přítel musí přinést k mým narozeninám. :-D E.
    P.s: Souhlas s Darinkou!!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Stačí juknout sem a léto tu ještě je...ikdyž už slábne..máslíčko a lak,vypadají tak nádherně letně,že prostě ještě musí léto chvíli vydržet:-D♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, ty víš, že já ráda podzim a vše co s ním souvisí (hlavně déšť...), takže já už vůni podzimu cítím v každém letní bouřce. Tím však neříkám, že něco končí, pro mě naopak začíná moje milovaná část roku - podzim, zima, jaro a nemůžu se ani rozhodnout co je nejlepší. Vím ale, že ty mi to odpustíš. A tvůj nákupní košík bude báječná dekorace a na podzim rozhodně nebude zahálet!
    Vivi, že jsi to ty, tak ti nevynadám, že mě tu lákáš do obchodu Organic Beauty a zvlášť na kosmetiku Apeiron. Já už obojí dávno znám a miluji (nejspíš ale zase a pouze díky tobě, pro na tvůj popud jsem si koupila krém santalový krém Apeiron a jiný už nechci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, já to mám stejně - taky už se na podzim těším, na horkou čokoládu, zvláštní vůni, která se šíří podzimem, na svůj nový kabátek, na krátké dny, ve kterých se tak dobře lenoší, na horké koupele při svíčkách...to všechno bude moc fajn. Ale však mě znáš - snažím se žít přítomností, a když je léto, tak si ho užívám se vším všudy, protože všechno má "svůj správný čas".
      Ale stejně nejlepší bude, až si přijdu jednou dát horké kakao do Tvé kavárny. ;-)
      Ty jsi takové zlatíčko, že jsi mě nezahrnula nadávkama a místo nich jsi mě potěšila tím, že miluješ Apeiron stejně jako já. ♥

      Vymazat
    2. Kavarnu otevru stuj co stuj, uz jen proto, abys me prisla navstivit ;)

      Vymazat
    3. Tak to beru ;-).

      Vymazat
  17. Vivi, ta tvoje proutěná taška se mi moc zamlouvá! Nejen tím, že je krásný zvenku, ale má i krásný obsah!
    Díky za opět skvělé přírodní tipy, moc se mi líbí odstín laku na nehty ;o).
    PS: Hvězdy nám nepřály už máš přečtené? Zajímalo by mě, jaká tahle knížka je ;o)
    PPS: Léto zdaleka ještě nekončí, vždyť je srpen, rostou houby a borůvky a to přece k létu taky patří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní8:06

      Pridavam se s dotazem.Pred casem jsi vivi psala o svych tipech na knizky, ktere mas rada a ktere se ti libili.Chtela jsem si nejake koupit /byla tam i kniha Hvezdy nam nepraly/, ale nemuzu ten clanek dohledat. Muzes mi poradit? Dekuji Iveta

      Vymazat
    2. Ahoj Deni, děkuju, to jsem ráda, že Ti proutěný koš i s poklady padnul do očka. ;-)
      PS: Hvězdy nám nepřály jsem četla už třikrát, je to moje oblíbená book. Víc jsem o ní psala v článku
      Tipy na knížky do prázdninové tašky . Jestli si ji pořídíš, bude mě moc zajímat, jak se Ti líbila. ;-)

      Vymazat
    3. Ahoj Ivet, odkaz najdeš v komentáři nad Tebou, je to článek "Tipy na knížky do prázdninové tašky". ;-)

      Vymazat
  18. Vivi, ja po takovych clancich ma vzdy pocit, za danou vec nutne potrebuji. :) Ten lak je ale krasny a asi do neho pujdu. ;)
    Jinak take nechci, aby skoncilo leto a tak protestuji, dnes treba tim, ze jsem si na sebe vzala saty s lehatky, ale k nim uz rano svetr a puncochy.;) Takze se pojde o to pokracovani leta poprat spolu. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Čaj na vlasy musí být opravdový balzám na duši, takový uklidňující příjemný rituál, myslím, že ho také zkusím :-) A do laku bych se zamilovala klidně hned :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Všem vám moc děkuju za krásné a milé komentáře, vy zkrátka víte, jak mě potěšit. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  21. Přesně takovou barvu laku miluji! Už nějaký ten pátek hltám tento blog a myslím, že jsem závislá, máš ty nejkrásnější články a fotky v celém blogovém světě i vesmíru! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Simushko, buď mou sestrou, kmotrou nebo manželem - to je jedno - ale hlavně mi říkej tak nááádherná slova každý den. ;-)) Úplně se tetelím samou radostí, moc děkuju. :-*

      Vymazat
  22. Moje dievča :D Správne. Aj ja to môjho chlapa učím - pred bitkou idú prstene a okuliare dole :D
    Ja si dám okuliare dole a pobijem sa s tebou a dúfam, že nám to pomôže a dostaneme odklad na jeseň/zimu aspoň o rok. Aj keď som si povedala, že tento rok sa posnažím a nájdem si niečo pozitívne aj na tomto pre mňa nie moc peknom období, ale ešte nechcem. Ešte chcem aspoň chvíľu leto. Veď nie dlho, len takú malinkatú chvíličku.
    Pekný košík aj všetko v ňom.
    Ja si robím čaje na vlasy, ale len také obyčajné (nie ovocné, napríklad harmančekový), ale tento vyzerá oveľa lákavejšie ako ten môj sáčkový :D Ale to bude asi aj tou peknou šálkou, v ktorej sa lúhuje.
    I love you, too :*

    OdpovědětVymazat