21.9.14

7 nápadů, jak si udělat radost

Všechny dnešní nápady, jak si v září udělat radost, mají jednoho společného jmenovatele - zábavu. Je totiž moc fajn najít humor a rozptýlení i v tuctových a všedních úkonech. Ať už při rutinním líčení, při kávovém dobíjení baterek, na nákupu zeleniny, klidně i při krémování rukou, při čtení a dokonce i tehdy, když venku vytrvale prší. 

Carrie, kterou určitě nemusím nikomu představovat, mi byla při výběru dnešních tipů inspirací, protože ona to umí - bavit se, užívat si (i déšť, když má ten správný deštník), a dokonce i když jednou v botách od Louboutina šlápne do té známé pouliční nepříjemnosti, nedělá z toho žádnou velkou vědu (řekla bych dokonce, že pokud se z téhle příhody "nevyzuje" rovnou nákupem dalších bot do sbírky, alespoň ji povýší na zábavnou historku). 

Berme tedy s nadhledem (a s humorem) všechno, co nám život staví do cesty a užívejme si to, co je teď. Protože co bylo včera, to bylo. A co bude zítra, to bude (a nějak to dopadne). Ale co je teď, to už se nikdy nevrátí, takže stojí za to si to vychutnat. Tak tedy, užívejte září a bavte se, protože pak teprve všechno dostává ten správný smysl (a šmrnc).

http://www.anrdoezrs.net/links/5759584/type/dlg/sid/napady-lepsi-zari/http://www.zoot.cz/
http://www.anrdoezrs.net/links/5759584/type/dlg/sid/napady-lepsi-zari/http://www.zoot.cz/
1 2 3 4 5 6 7

1. Že "všechno zlé je pro něco dobré", to nám povzbudivě říká tahle oboustranná stylová taštička na make-up od populární značky Disaster. Takže když se na její nápis ""Every cloud has a silver lining" při ranním líčení trochu ospale podíváme, nezbyde nám, než se probrat, usmát, trošku se přišmrncnout a s odhodláním vyrazit do víru (řá)dění.

2. Takové malé tajemství vám prozradím. Slíbila jsem si, že když se mi pro vás podaří na neděli (to je dneska) připravit nový článek (tohle je on), tak že se odměním. ;) A že jsem si vybrala opravdu sladkou odměnu! Je to designová placatka, u které jsem usoudila, že ji absolutně/nevyhnutelně/nutně potřebuju. Víte, na ty chladné dny přece, kdy poblíž není muž, topení, ani vlněný pléd. Na ty dny, kdy je člověku do skoku (a chce aby mu bylo ještě líp) nebo na dny, kdy je nálada na bodu mrazu (a je tedy potřeba ji něčím rozmrazit). Prostě veselá záchranná placatka do každého počasí i nálady. Tak na zdraví!

3. Podzimní překvapení od kávového mága Starbucks je tu a je to novinka nebývalá a zábavná! Teď si totiž můžeme ve Starbucks opravdu poroučet a podle gusta si zvolit do nápoje espresso. Vybírat se dá mezi klasickým Espresso Roast a limitovanou specialitkou Origin Espresso v podobě kávy Guatemala Antigua, kterou jsem před pár dny ochutnala a už nechci jinou.
A že vy si přejete ještě víc mlsat? Tak dobře, v tom případě doporučuju podzimní lahůdku v následující kombinaci - Pumkin Spice Latte (lehce kořeněné latte s dýňovým sirupem a domácí šlehačkou), k němu dýňový řez, švestkový koláč, zuté boty, vypnutý mobil a blažený výraz. Tak zavřete oči a ochutnejte...

4. Ať už z ní bude cestou z nákupu vykukovat celerová nať, módní časopisy nebo bude doma sloužit jako designový kousek na "rychlý úklid" povalujících se věcí, tahle skandinávská klasika se neztratí. A hlavně je konečně k dostání i u nás - sláva, hurá, hip (hop). Když v 50. letech švédští designéři vynalezli nadčasovou tašku Hinza, která měla svou nositelku stylově provázet na nákupy, schůzky, na pikniky nebo kamkoliv, zrodil se hit a z hitu se stala legenda. "Už žádné igelitky", prohlásila jsem doma před pár dny a brzy na to se u nás objevila jedna Hinza. ;)

5. Není snad jediný kosmetický fanatik, který by neznal (a hlavně nemiloval) britskou značku Yes!Nurse. Začalo to jednou dětskou zdravotní sestrou, která hledala hydratační přípravek, který bude její ruce účinně chránit při práci. Ano (tedy "yes"), takhle to bylo. A podařilo se vytvořit milovaný přírodní krém na suché ruce (pomáhající i při ekzémech), který po namazání vytváří ochrannou vrstvu odolávající i mytí rukou. Když vezmu v potaz účinné fungování, přírodní složení, nejhezčí vůni, vtipný design obalu, který slouží jako kasička (to všechno se počítá), favorita mezi krémy na ruce už znám - říkají mu Protect Your Lovely Hands.

6. Spisovatelka Lindsey Kelk je vtipná milovnice života, přitahovačka trablů a kosmopolita k tomu. Její knížky Zbožňuju New York nebo Zbožňuju Paříž se v mojí knihovně spokojeně usadily a netrpělivě čekaly, až jim do trojky (tedy do trojice, ať jsme slušní) přihraju knížku Zbožňuju Londýn. Dočkaly se; mám ji právě na nočním stolku a už po několika přečtených stránkách se mi zdá, že je to ideální knižní vzpruha do podzimního počasí.

7. Dešťové kapky teď nejsou nic výjimečného a já říkám "to-ne-va-dí". V dešti se totiž dá tak hezky a spontánně tancovat a porušovat pravidla - třeba i tak, že místo černého zprohýbaného paraplete budete mít ten nejhezčí barevný deštník v celém širém kraji.

Vivi podpis

44 komentářů:

  1. Milá Vivi, já byla tou kávou ve Starbucks uplně překvapená a nemohla jsem se rozhodnout, kterou si zvolím! Nakonec jsem si vybrala Guatemala a byla jsem nad míru spokojená:) A s přicházejícím podzimním počasím jsem se vybavila krásným kožíškem♥
    Už se těším na další článek plný radostí, měj se krásně!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny mé milé komentátorky:
      moc mě potěšily vaše úžasné komentáře, a příjemně mě překvapilo, že už některé z vás začínají mít "hříšně předvánoční myšlenky" ;-) (já už tak trochu taky). Děkuju, že jste se tu se mnou dneska napily dobrého horkého kafe, že jste mi pověděly, co se vám líbí nejvíc, jaké máte deštníky, a že jste se mi tu usmívaly a měly dobrou náladu. ;-) A už teď se zase těším, že se tu zase brzy sejdeme u dalšího článku. ♥

      Vymazat
    2. Anonymní14:22

      To je tak líbezné počtení.......úplně nejvíc nejlepší. Mám hned lepší náladu.

      Vymazat
  2. Placatka mi ihned vykouzlila úsměv na tváři..a to je co říct,protože do teď jsem se tvářila,jak starý medvěd:-D Teď už stačí jen vybrat tu správnou náplň,nějaký veselý,ale hodně veselý deštník a může se tančit mezi kapkami deště:-D Děkuji Vivinko za zpříjemnění dnešního rána,jsi opravdová vyvolávačka úsměvů na tváři!

    OdpovědětVymazat
  3. Vivi nadf obrázkem kávy přímo slintám,protože já tu svou ranní ještě neměla.Už to jdu napravit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kávu ve Starbucks už jsem měla, je opravdu výborná. Dýňové latté je taky super, plánuju zkusit i ten dýňový řez. A děštník je skvělý, mně se zrovna minulý týden jeden zničil a tento by se mi určitě hodil :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Zvedla jsi mi náladu a dokonce mam chuť pustit se do nedělního úklidu. Máš velkou moc Vivi :)) Ve starbucksu jsem nebyla už víc jak rok, ale jsem na novinku zvědavá, že bych tam zítra zašla?:)) Placatka, krém a taška jsou další věci na mém seznamu.Ty vždycky vyšťouráš nejlepší věci.:)) Přeji pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, ty tašky jsou strašně super! Netradiční a nadčasové, to se mi líbí! Mám pro takovéhle věci asi slabost. A už vím, jaký bude letos můj první koupený vánoční dárek <3

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10:48

    U nas lije jako z konve, ten destnik budu potrebovat jako sul. :-) Vivi muzu mit dotaz ohledne vyzvedavani zbozi ze Zootu, jestli s tim mas nejakou zkusenost? Do jak dlouhe doby to na prodejne je a jestli se plati nejaky poplatek? Zdravi Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, tak to je u vás úplně stejné počasí jako u nás. ;)
      Co se týče osobního vyzvedávání objednávky na prodejně ("Výjedna radosti" se to, tuším, jmenuje), tak mně vždycky přišla v den, kdy bylo zboží připraveno k vyzvednutí, SMS. Pokud se nepletu, objednávku si následně můžeš vyzvednout do 5 dnů - tenhle termín je Ti pak formou SMS dost neúnavně připomínán, což mě dovádí k šílenství - zvlášť když nestíhám ;-). Poplatek se žádný neplatí a trošku se rozhlídni kolem...mají tam zdarma k dispozici moc hezký pohledy (po těch já jdu vždycky) ;) a občas i nějaký časopis.

      Vymazat
  8. Zvedla jsi mi náladu! Hned mám větší radost z toho, že je září, můj nejméně oblíbený měsíc :)) krém mě moc zaujal, vypadá úžasně! :)

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, tak to je perfektní zpráva, protože přesně o tohle mi tady na podzim půjde - udělat si z né moc oblíbeného měsíce měsíc krásný, plný horké čokolády a všelijakých dalších radostí a barevností ;-).

      Vymazat
  9. Ahoj, já si do toho upršeného počasí objednala černý deštník s bílými puntíky a když se namočí tak puntíky změní barvu na růžové a fialové :-) radost mi dělá i zelený čaj s jasminem a voňavé svíčky. Už jen deka s knihou a podzim může začít! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ta placatka je prostě dokonalá!

    OdpovědětVymazat
  11. Placatka je moc pěkná, hned jsem začala přemýšlet, jaký drink bych si do ní namíchala. V Bretani je zatím slunečné počasí, a tak na podzim nemám myšlenky, to přijde až s prvními kapkami deště a na ty jsem připravená. Vybavila jsem se mátovým a vanilkovým čajem, do kterého budu lít teplé mléko. Skoro už mě napadá, ať je podzim :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivi, co mi to děláš?.o))Nejen, žes to šikovně vymyslela, ale ty mě ještě dál poňoukáš k ještě větší radosti:o))Právě si říkám, můžu být bez krému, když po něm zbyde kasička(kde si můžu ušetřit na novou radost?...pak si říkám, jestli bych po Pařížance neměla zavítat do Londýna? Ach jo..a od toho jen krůček vypít si úžasnou kávičku...navíc v Londýně pořád prší...tak co ten nejúžasnější deštník..rozsvítit aspoň to deštivé počasí...placatku pro jistotu vynechám..nemusím mít zase všechno...i když v zimě na lyže...nene, budu na sebe tvrdá:o)..prostě Vivi, ty mi dáváš:o))...Jinak porušování svých zákazů miluju a tak si tě i nadále zakazuji..ale už teď se těším, že tě tu znovu jakoby nanovo objevím a poruším se:o))..krásné dny...raději ještě se zavřeným deštníkem, ale s heslem: "Vždy připravena:o))...pá Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, vždycky se snažím odpovědět na otázky čtenářů, ale zdá se mi, že tahle je ryze řečnická, a že se mám nad ní jen trošku začervenat a usmívat...Moc jsem se při čtení tvého komentáře nasmála, jsi rozený vtipálek. Nezapomeň s železnou pravidelností porušovat své zákazy (hlavně ten "vintageblogový") ;-) a zase mě přijď brzy rozesmát. ;-)

      Vymazat
    2. Vivi, můj bankovní účet se taky směje:o))ale hlavně!! Tvůj blog a Tvé psaní mě prostě děsně baví:o)))..mimochodem jsem si nevybrala placatku, ale termosku:o)))))..to jen pro zasmání:o)

      Vymazat
    3. Ty jsi zlatá, viď? :-**
      No to si piš, že jsi mě zase rozesmála, protože vážně nejsi žádný troškař. Do termosky se vejde mnohem víc čaje s rumem než do nějaké mrňavé placatky; jsi chytrá! ;-))

      Vymazat
    4. :o)))jojo..Jsem chytrá blondýna:o)) a pak že nejsem výjimečná:o))

      Vymazat
    5. Výjimečná? Ty vždycky, jakože se Vivi jmenuju! ;-))

      Vymazat
  13. A mne se vykouzlil na tvari usmev diky tasticce a pak to latte s dynovym sirupem, mnam. Ackoliv kafe skoro nepiju, tak na tyhle limitky mi uzije. :)
    Carrie destnik je perfektni, ale ja nedam dopustit na svuj transparentni. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych měla takový vlasy a krásný pihy jako ty, tak bych taky nosila jen transparentní deštníky. ;) A až budu ve Starbucks, tak se budu dívat, kdo má na stolku dýňový latte a třeba mě k tobě dovede...;-)

      Vymazat
  14. Milá Vivi, udělala jsi mi veeeelkou radost (a myslím, že nejsem jediná)! :-) Celý víkend sedím/ležím doma s rýmou, venku prší a náhle tady vyskočí nový článek a tak krásně pozitivně na ten déšť naladěný! Hned je mi líp, děkuji! :-) Od té doby, co jsem objevila Tvůj blog se zoot stal mojí oblíbenou webovkou (stejně jako tento blog) a už tam mám několik favoritů. Je dost pravděpodobné, že ta kosmetická taštička přibude mezi ně.:-) Ještě jednou díky za zlepšení dne a nálady. Na závěr jedna hláška, která se mi zrovna vybavila - it's up to you to find beauty in the ugliest days. Myslím, že se dokonale hodí ke všem Tvým článkům, protože všechny ty maličkosti, které popisuješ, ať je to ta taštička, deštník nebo knížky, udělají spoustě lidí radost a rozzáří i ten nejdeštivější den.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ali, Ty teda opravdu víš, jak mě slovně "podrbat na bradě" (nebo poplácat po zádech?...jak chceš, můžeš obojí) ;-). Všechno, úplně všechno se mi na Tvém komentáři moc líbí, až na tu rýmu, potvoru jednu. Hezky rychle ji vyprovoď, ať si jde strašit a otravovat někam jinam. A na tohle vyprovázení rýmy já mám náhodou super trik: vanilkový čaj, čokoláda s oříšky a filmy "Blbec k večeři" nebo "A bůh stvořil ženu"...po rýmě nebude po téhle mé medicíně ani památky. Brzy se uzdrav a teď mě omluv, protože si musím jít do svého nového sešitu (bílý se zlatými puntíky) zapsat tu úžasnou hlášku...:-**

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že jsem Tě potěšila.:-) Rozhodně se můžeš poplácat po rameni a říct si "jsem pašák"! Děkuji moc za tipy na filmy, ale Blbec k večeři - francouzská komedie/drama z roku 1998 nebo komedie z USA z 2010? A bůh stvořil ženu - francouzsko-italské drama z roku 1956 nebo komedie/drama z USA 1988? Já teda předpokládám, že asi ty francouzské, kvůli Tvé vášni pro Francii, ale radši se ptám.:-) Vanilkový čaj sice nemám, ale zkusím se po něm zítra někde podívat a čokoládu s oříšky jsem vyměnila za Milku s příchutí Oreo sušenek! Mňam, je vynikající! :-)

      Vymazat
    3. Ahoj Ali, tak prima, já se tedy půjdu za chvíli poplácat ;-).
      No vidíš, to mi vůbec nedošlo, že tu máme filmové duplicity. Tak tedy "Blbec" z roku 1998 (i když on se nějaký ten blbec najde každý rok) ;) a "A bůh stvořil ženu" s Bardotkou z r. 56, to je taková klasika. Ale kuš s tou Francií aspoň na chvíli (to říkám sobě) a přidávám nějakou tu Emeriku: "Pět žen" (dobrý, ale slzičkový), "Nějak se to komplikuje" a "Štěstí na dosah".
      Asi to ani nevíš, ale právě jsi mi doporučila Milku s příchutí Oreo - tu si musím nutně zamlsat. ;-)

      Vymazat
    4. Super, už mám filmy zapsané a co nejdřív se na ně podívám, ať tu rýmu vyrazím! :-) Milku si dej a pochutnej si.:-)

      Vymazat
  15. Achich ouvej, Vivi, jak to děláš, že s tvým článkem je každý den o tolik hezčí. :) A nějakým kouzlem mě přiměješ chtít věci, které jsem nechtěla. :D Ale po deštníku už taky delší dobu koukám!

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když pro takové báječné čtenáře jako jsi ty, jako jste tu vy všichni je radost vymýšlet a tvořit články. A když to člověk dělá s radostí, tak je to pak asi znát. ;-).
      Nějaký to parádní paraple budeme asi potřebovat všichni ;-).

      Vymazat
  16. Moje milá Vivi, jak ty to jen děláš, že znáš tolik věcí, co já neznám! :-D Tvoje tipy na knížky i kosmetiku vždy vítám s otevřenou náručí, protože se mi vždycky naprosto přesně trefíš do noty! Zoot vážně zbožňuju a trávím na něm až příliš mnoho času. Pořád přebírám a vybírám a ty vždycky ještě poukážeš na něco, co jsem v merku neměla...chjo, tak já jdu zas ukládat do svojí složky "přání". :-D Krásnou neděli :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sandruško, dělám to tak, že čtu Tvůj blog, vidím, co máš ráda a zároveň co ještě nemáš doma a "lup lup lup", už to sázím na blog ;-). Já vím, ten Zoot...taky jsem se na něm stala tak trochu závislá, a když už si (konečně) říkám, že tam neobjevím nic nového, co by se mi hodilo, tak tam na mě najednou zabliká nějaký hedvábný šátek, hrneček, punčochy, lampa nebo nějaká jiná nezbytnost a zase jsem v tom až po uši. Jako teď zrovna ta placatka...;-) A ještě trochu horší to mám v tom, že složku "Moje přání" nejsem schopná využívat (-neumím si přát, všechno musím hned kupovat). ;-) Každopádně - moc ráda jsem Tě zase viděla, přeju Ti príma září a děkuju.

      Vymazat
  17. Vedela by som si vybrať. 5 aj 6 vyzerajú dobre.
    Ako ja neznášam dážď a to hnusné upršané, chladné počasie, ALE...
    odkedy mi moja svokrička darovala tento dáždnik (neviem, či ti ho ukáže):
    http://instagram.com/p/r1BM0jqc-D/?modal=true
    odvtedy mi toto hnusné počasie nevadí a užívam si ho v záplave farieb dúhy a usmievam sa a je mi lepšie :)
    Carrie ja môžem. Niekedy by som sa s ňou rada vymenila. Hlavne na konci pán Božský, krásny nový byt, božský šatník, ale aj začiatky neboli také zlé, aspoň bola zábava :) A tie jej vlasy a New York :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidíš, Pampeliško, že se nic nejí tak horký, jak se to uvaří nebo tak ošklivý, jak to na první pohled vypadá. ;-)
      Nevím, jestli to můžu napsat (ale jo, proč by ne?), ale mám moc ráda déšť. Protože když venku prší, tak na plotně píská konvice, z gramofonu hraje černošská mjůzik, o slovo se přihlásí růžový ponožky a taky voňavý svíčky...náhodou, déšť je prima (a když už člověk musí ven, tak je tu pořád ještě ta možnost, že má úžasný deštník nebo pár drobných na kafe, aby se mohl schovat v nějaké supermilé kavárně) ;-).
      Carrie je boh. :-)

      Vymazat
  18. Anonymní19:37

    Mě se všechno strašně líbí. Nejdokonalejší je placatka. Ježíšmarjá, já letos Ježíškovi naložím takový seznam přání,až se z toho zblázní. :-DDDDDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěže ten Ježíšek existuje! ;-)

      Vymazat
  19. Ta taštička na kosmetiku je naprosto dokonalá! :) Já teď hledám nějaký pěkný penál, ale furt ne a ne nějaký najít, aby nebyl zbytečně velký...
    Moc pěkné nápady, jak si udělat radost :)))
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hedwi, děkuju. ;-) A co se penálů týče, tak moc hezký penálky teď mají v H&M Home... jsem se tam do dvou zamilovala ;-)

      Vymazat
  20. Teda tomu říkám fígl! ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní11:55

    Ahoj Vivinka! Budem sa asi opakovať, ale ja milujem tvoj cit, s akým fotíš as akým dávaš obrázky do podobných článkov, ako do nich domalováváš všetko dôležité (tá rúž chanel je top - stále nechápem, ako to takto môžeš dokázať nakresliť) a vždy sa pri čítaní od začiatku do konca usmievam. Zas neodolám, len si musím ešte dobre rozmyslieť, čo pôjde do môjho nákupného koša.:o) V kaviarni Starbucks som ešte nikdy nebola a ako to tak čítam, musím to zmeniť. V novembri budem v Prahe, takže Starbucks nech sa teší!! :o)Ďakujem za krásny a inšpiratívny článok...Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velká pravda, k tomu se přidávám. Pro mě - chaotika a bordeláře je Vivin cit pro detail a maličkosti stále neutuchajícně fascinující! :o)

      Vymazat
    2. Vy jste se na mě snad domluvily. Ale teda musím říct, že KRÁSNĚ domluvily. ;-)
      A když mluvíš, milá Radko, o těch detailech a maličkostech, tak při zítřejším článku "odpadneš". ;-))

      Vymazat
  22. Ahoj Vivi!!!! :-)
    U nás propršela celá sobota! A mě to nevadilo!!! :-DDD
    Okamžitě jsem se zamilovala do deštníku! Ten je náááádhernýýýýý!! Knihu bych brala! :-) A taštička, i když je kosmetická (to nevadí, já bych v ní nosila jiné poklady), je překrásná!!!!! Vivi víš co? Mám úsměv na tváři! Děkujiiiiii!!!!!! :-)
    Měj se překrásně! :-)

    P.S.: Vrátil se mi bráška z výletu a přivezl mi tak nádherný blok, že už vím, co v něm budu mít! Budu si do něj kreslit Manga (a ne jen je!)! - no a mám aspoň jeden tip, jak mít v září radost! ;-) Tedy druhý! První je jít tobě na blog! :-D
    Ahooooooooooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, u tebe by mě ani nepřekvapilo, kdyby sis na něco stěžovala - a už vůbec ne na déšť. Jsi nejveselejší čtenářka, jakou znám ;-), a už teď doufám, že až Ti Ježíšek (už to vím jistě) přinese další blok, budeš už mít ten od brášky buď pokreslený nebo dostaneš jiný nápad, co do sešitu malovat. A máš moc hezké (a milé) tipy, jak si proveselit září ;-). Děkuju. ***

      Vymazat