1.9.14

U mě doma...z pracovního stolu

První den nového měsíce bychom tu spolu mohli strávit jakkoli, ale když se jedná o "první den měsíce září" a taky...musím to říct...první školní den, tak je jediná možnost, co dělat. Ořezat pastelky, zkontrolovat, jestli některý z barevných fixů není vyschlý a zajít se mrknout ke mně domů, na můj pracovní stůl. 

Stůl, který pořád mění svůj vzhled. Stůl, odkud vám a pro vás píšu. Stůl, kam si růžovou pastelkou zaznamenávám do velkého puntíkatého sešitu náměty na příští články, kde pracuju a kde hraju Pacmana. Prostě stůl, u kterého jsem někdy šťastná a někdy taky ne, ale ke kterému je vždycky radost zasednout, protože mi přináší inspiraci a potěšení z práce i tvoření. Usedněte tedy na bílé křesílko s kolečky, já vás ke stolu opatrně přišoupnu a můžete si prohlédnout mé domácí papírnictví pěkně zblízka.



Ten mě tak rozčiloval! Dávný suvenýr z Paříže - Eiffelova věž. Příliš těžký, příliš neforemný, nikam a k ničemu se nehodící, místo zabírající a nakonec hluboko v "odkládací skříni" končící. Až jednou...Přemýšlela jsem, kde by mohly složit hlavu mé nejpoužívanější washi pásky a fixy Sharpie, které potřebuju mít pořád při ruce. Chodila jsem po bytě jako mlsný kocour a hledala nějaký stojánek, misku, nevím co vlastně. A najednou mě to napadlo! Náš starý suvenýr z Paříže přece! Ten bude pro tyhle účely perfektní. A taky že jo. ;-)


Protože u svého pracovního stolu trávím spoustu a spoustu času, obklopuju se jen tím, co mám ráda a na co je podle mě radost pohledět - třeba květiny, notesy, plánovače a taky kolegyně. Totiž - mohlo by se zdát, že jsem v pracovně a u svého psacího stolu sama, ale kdepak - já mám svůj pracovní kolektiv. Momentálně ho tvoří (na fotce vpravo) moje milá amorální rebelská kolegyně Faye Dunaway (alias Bonnie Parker z legendárního filmu Bonnie a Clyde), ale co si budeme povídat - kdykoli ji můžu někým nahradit (třeba nějakým kolegou...hercem...hezkým).


Tohle je jen malá ukázka toho, když je na stole málo místa a musí se na zem...


Můj růžový diář už dobře znáte a nemůžu uvěřit tomu, že už jsem s ním strávila 8 měsíců (letí to bláznivě). Fotky, výstřižky, oblíbená psacítka a červená kalkulačka nemůžou chybět.


Pastelky jsou moje láska a není žádným tajemstvím, že nejčastěji sahám po růžové a tyrkysové. 


Kancelářské klipy považuju za nezbytnost, ale černé nebo šedé mi nesmí přes práh. Když chceš být mým klipem a spínat všechny obrázky, dokumenty a lístečky, musíš být barevný,  nápaditý a třeba mi i radit, jestli mám sepnutou složku vyřídit "až za dlouho" nebo "ASAP".


Tyrkysové pero s Malým princem...jedno z mých nejoblíbenějších.


Co se nedá vypovědět, co se dá těžko psát, 
to vodovky a štětec zkouší malovat.


Washi pásky, to je vynález! Prosím hlavně růžové, bílé, světle modré a zlaté.


Na mém pracovní stole je vždycky něco živého. Může to být klidně i malý kaktus, ale voňavé květiny (tyhle jsou od mamky) jsou nejlepší.


Když zasednu k pracovnímu stolu, jsem ráda, že mám kolem sebe nejen hezké notesy, samolepky, fixy, papíry, kalkulačky a hrnek s kafem, ale taky malé drobnosti, které mi dělají radost, a díky kterým se mi pracuje a tvoří s mnohem větší chutí. Není divu, že se na mě tedy při práci dívá malý porcelánový psík, na kterého někdy zavěšuju řetízky a náramky, nebo že mám po ruce zrcadlo, olejíček Nuxe i právě používaný parfém.
Tak tedy, vkročte do nového měsíce tou správnou nohou (ne aby vás napadlo, že je to ta levá!) a nezapomeňte si v oblíbeném papírnictví udělat radost nějakou malou drobností. A to bez ohledu na to, jestli na zádech nosíte aktovku nebo už máte školní docházku dávno za sebou. Zbrusu nová washi páska do sbírky, nový sešit, záložka do knížky nebo roztomilé ořezávátko se totiž hodí vždycky. ;-)

Vivi podpis

52 komentářů:

  1. Tvá kouzelná zátiší mi vykouzlí úsměv na tváři, pohlazení na duši...vše je tak krásné a skvěle vyfocené. Ty washi pásky bych si mohla pořídit, i když já už nic moc nevyrábím a netvořítm, ale to je jedno, i kdyby byly jen na koukání. Jsou totiž krásné.

    Krásný den, Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti a vy všichni moji milí, mockrát vám děkuju za žůžo úžo komentáře. Všechny si je čtu, usmívám se nad nimi, těším se z toho, že se vám můj pracovní stůl líbí, a že k vám vnesl trochu té "barevné papírnické inspirace". Je to velká radost mít na blogu tak roztomilé čtenáře a komentátory, a když teď tak sedím za svým stolem, po boku mám bílého porcelánového pejska, vpravo domácí jablečný mošt, vlevo novou washi pásku s puntíky (no jo, včera jsem nakupovala) a před sebou všechny vaše vzkazy, zdá se mi, že svět je úplně v pořádku. A dokud v něm budou takoví lidé jako jste vy, tak není nač si naříkat. ;-) Děkuju moc, mějte se superbezvadně. Vivi

      Vymazat
  2. Eifelovka jako držák a stojánek-supr nápad :)

    OdpovědětVymazat
  3. U tebe doma je to jedním slovem nádhera!!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi tohle je snad jeden z úplně nejvíc nej článků co jsem tu kdy měla čest číst a prohlížet!U Tebe na stole je tak nádherně!Můžu si vykoulit oči z důlků z těch krásných fotek,ta překrásná kytička voní až ke mě domů a do nejvrchnější růžovo-zlaté washi pásky jsem se ihned bláznivě zamilovala.Tomu říkám pohádkové pracovní prostředí!Jestli jsem Ti to ještě neříkala,chci u Tebe bydlet:)...Měj krásné první září!

    OdpovědětVymazat
  5. Moje milá Vivinko to je krása ,,, taky si snad jednou v mém bytečku udělám nějaký svůj koutek :) ... Moc pěkné a útulné :*

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivi, tvoj tvoriaci kútik je kúzelný. Nádherne nafotený, máš tam všetko, čo by som chcela mať aj ja - zlaté, biele, ružové doplnky, čerstvé kvety, veľa farieb, maliarske potreby. Neviem sa vynadívať. Prajem ti veľa dobrých nápadov a veľa takýchto skvelých článkov :)

    Bebaty

    OdpovědětVymazat
  7. Máš to všechno krásné, barevné :) Dýchá s toho příjemná atmosféra. Já mám první den za sebou, teď už jen dokoupit nějaké maličkosti :)

    OdpovědětVymazat
  8. Waau, tak v takomto kútiku sa trávi čas určite skvele, nápad s využitím Eiffelovky je super! :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní11:00

    Môj stôl teraz len závistlivo pozerá na ten tvoj :) Veru aj jemu by sa zišla jemná, no farebná zmena, nech nevyzerá tak smutno :)

    OdpovědětVymazat
  10. Opět si mi vylepšila náladu, ostatně jako vždycky. :) Hrozně si mě inspirovala, jak máš fotku přilepenou na zdi tou washi páskou, vypadá to tak jednoduše a hezky. :) Mám doma dost fotek, které bych si ráda vystavila, ale koupit si předraženej rámeček, dělat díru do zdi...to je prostě spousty práce a tohle řešení se mi fakt líbí! :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem hrozná, ale pracovní/psací stůj skoro nepoužívám. Nejradši dělám všechno v posteli :D Ale když vidím, jak ho máš hezký :))... A ten diář je krásný, já mám ted Moleskine česrný, sice nudný, ale je lehký a nezabrece tolik místa :)

    OdpovědětVymazat
  12. Kouzelné místo, kde se musí výborně pracovat, odpočívat nebo i koukat na filmy. Zkrátka je to dokonalý, který už nic nepotřebuje. Pouze osobu, která ho bude využívat. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek, skutečně plný inspirace, washi pásky jsou opravdu nádherné :) Moc se mi tvůj blog líbí :)
    http://www.makeuprevolution.cz

    OdpovědětVymazat
  14. jé, pěkné doplnky :) hned se určitě pracuje líp! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi!
    Juch juch! Pracovní kouty, stoly, místa zbožňuji!!!!! :-) Vždy když se někde vyskytne fotka, hned si jí na PC zvětšuji a koukám, co vše se na stole nachází, neb jsem stejně jako ty blázen do pastelek, diářů, notesů, nůžek . . . ! Článek jsem si naprosto užila! Koukám, jak jsi si bravůrně poradila se stojánkem na pásky a fixy! Bravo!!! :-) Hned jsem věděla, že se mi k tvému pracovnímu stolu bude krásně usedat. Vivi, má to ale háček, nějak se mi od něj nechce odcházet!!!!! :-) Už nás vidím, jedna mluví přes druhou, do toho tvoříme (občas si odskočíme pomazlit s našimi chlupáči - ty s Tomíkem, já s Kennym a Dobbym) to by byla nádhera!!!!!!! :-)
    Zbožňuji tvůj bílý monitor!!!! :-)

    Ano ano, září je tu, to snad ani není možné! Dvá měsíce utekly tak rychle, že mi přijde, že snad srpen ani nebyl!!!! :-O
    Dnes má starší neteř nastoupila do čtvrté (DO ČTVRTÉ!!!) třídy, je to šílené! Nedávno jsme jí učili chodit a už je to tak velká slečna!!! Vivi musíme vymyslet, jak ten čas přibrzdit. ;-)

    Měj se krásně a ahoooooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Máš to tam krásne zorganizované a vždy tak roztomilé, asi som sa zamilovala ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Pracovní stůl nemám a tvůj ti teda závidím! :-) když tvorím tak na podlaze a můj jezevčík Pufinka mi odnáší pomůcky :-) mužů se zeptat, co vlastně děláš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to si beztak Pufinka nosí tvé pomůcky do nějakého svého psího pracovního koutku, tam tvoří (nejspíš trháním a kousáním) a já jsem připravená koupit některý z jejích výtvorů, bude-li prodejní výstava. ;-)
      Tak tedy kromě blogu dělám to, že vytvářím texty a články pro různé weby, podílím se na vymýšlení jejich obsahu, starám se o svůj butik s módou a teď pracuju na návrzích grafických tisků, fotografií a takové malé módní kolekci. Jednoduše řečeno, u mě se pořád něco děje. ;-)
      Pozdravuj Pufinku. :-*

      Vymazat
  18. Z návštěv od Tebe se mi nikdy nechce odcházet, Vivi! Asi se dnes, jakmile dorazím domů, vrhnu na svou sbírku washi pásek a na poličky plné starých knih a budu je zdobit do "nova" ;-) U Tebe je tak krásně barevně... úplně zářijově :-) Krásný pondělek!

    OdpovědětVymazat
  19. To je celé tak moc dokonalé, já si snad ty pásky také už koupím, i když mě dosud vůbec nebraly :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi.
    Hlásim sa na kresielko (len dúfam, že nie je elektrické :D aj keď momentálne mám účes, ktorý vyzerá, že už elektriku dostal, takže by to ani nevadilo). A keď budem chcieť aj ma na ňom povozíš alebo potočíš? Fiiiiiii a vietor vo vlasoch.
    Tie washi pásky ma ešte nedostali. Sú fajn, ale podľa mňa drahé a zbytočné, ale ako tak pozerám na tvoj stôl mám chuť si nakúpiť pásky, fixky a všetko zdobiť a krášliť.
    :D pekná kolegyňa a to, že ju môžeš vymeniť ma dostalo :D Keď ju vymeníš za nejakého fešného kolegu nezabudni sa nám pochváliť, nech môžme závidieť ako sa ti dobre pracuje v takom kolektíve. Ale mňa viac zaujali tie ruže a srdiečko zase zapišťalo za nejakou živou kvetinkou v mojej izbičke.
    Krásne botičky.
    Zem je najlepší pracovný stôl, len škoda, že nemám koberec, tak mi býva na zemi zima :/ Takže sa musím uskromniť a poskladať na stôl.
    To na stole je Neo? Ten fešný kolega? Tak toho závidím. Mr. Anderson :*
    Farebné klipy a pero modrý princ paráda.
    Zas bolo u teba príjemne a ani sa nečudujem, že sa ti na takom krásnom stole príjemne pracuje a že je potom ten tvoj blog taký čarovný. Na takomto mieste sa dajú tvoriť iba krásne a pozitívne články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pampeliško, na Tvou otázku je jen jediná odpověď: ou jés, bejby, je to Neo, je to Keanu, je to drahoušek, můj nový kolega. ;-)
      Jasnačka, na křesílku (zcela bezpečné) tě klidně povozím, ale protože jezdím hodně rychle, budu Ti muset připnout bezpečnostní pásy. A jak tak budeš přepásaná, využiju Tvé chvilkové bezbrannosti a dám Ti dlouhou, nadšenou a šťastnou přednášku o washi páskách. A dokud neslíbíš, že si nějakou koupíš a budeš ji používat na všechno a všude tak dlouho, dokud nezjistíš, že je to ten nejlepší japonský vynález posledních dob, tak se z křesílka nedostaneš. Jsem přísná, já vím, ale někdy to muší bejt. ;-)
      A...ďakujem zas. :-**

      Vymazat
    2. Toho by som sa bála, že by som ti podľahla a washi pásky by boli u mňa na všetkom, lebo stále viac a viac ma začínajú lákať, ale ty by si ma na ne prehovorila určite, lebo ako hovorím ty by si ukecala hocikoho na hocičo, ale zase kto by sa sťažoval, keby mal nakoniec z toho radosť, takže sa mi vidí, že keď najbližšie uvidím nejakú zaujímavú washi, tak si ju vezmem domov.
      P.S.: posielam pusu kolegovi :* a verím, že sa mu s tebou super pracuje, takže mu aj závidím :)

      Vymazat
    3. Aha, chápem. Ale někedy je "podľahnutí" naša povinnosť...a velmi príjemná ;-).
      PS: ach bože, děkuju, děkuju moc...konečně mám záminku, proč políbit svého halyvůdského kolegu - prostě budu jen vyřizovat vzkaz od Tebe...;-) Jooooo!

      Vymazat
  21. Vzhled se mění, ale růžová, tyrkysová a styl zůstává! Nejvíc se mi líbí... asi... VŠECHNO! :) Ale nejvíce asi kancelářské klipy a květina. S tímto stolem musí být každá práce jen a jen radost!

    OdpovědětVymazat
  22. To je úžasné!! :-) Eiffelovka je parádní, krásné barvy a světlé fotky! Paráda :-)

    Měj se krásně,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Máš to na psacím stole skvělý :). Mě se moc líbí ten diář, ten je dokonalej. A Eiffelovu věž si využila pěkně
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Ach bože... (ach bože!)♥ A ja som si vždy myslela, že raj je niekde v papierníctve. Nie nie. Raj... je tu.♥

    OdpovědětVymazat
  25. To je nádhera, Vivi. U tvého stolu musí být radost pracovat a ještě někdy piš, že tam neusedáš ráda, vždyť je to hotový ráj. :) Díky těmto tvým článkům jsem si i já zvelebila stůl v práci. A když píšeš o tom, že si máme něco koupit pro radost, tak já to před chvílí udělala - objednala jsem si obal na pas, protože mi ještě čeká letos dovolená a zároveň je to i taková náplast na to, že mi bylo včera večer a v noci špatně a teď se z toho léčím, takže day off bez práce. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Nejraději bych se teď proměnila na ořezávátko a hezky v pohodě trůnila na tvém psacím stole:-D!
    V tak báječné společnosti a co nejvíce s růžovou pastelkou v obětí:-)))

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivi, nemůžu se někde v koutku tvého stolu schovat? Třeba někde za pejskem... Musí se Ti pracovat žůžově.. :o). Nevím čím to je, ale tvůj stůl na mě působí uklidňujícím dojmem... Narozdíl od toho mého v práci... Doma vlastně ani pracovní stůl nemám, nějak na něj není místo a poslední dobou mě to štve čím dál víc... Ale taky se těším, až jednou najdu ten svůj pravý... A pak se tím tvým nechám trochu inspirovat ;o).
    Ještě mi Vivi řekni - ta dokonalá růžovozlatá washi páska se dá sehnat kde? Mám pocit, že bez ní nevydržím do dalšího rána ;o). Pac a :o*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Denisko, to víš, že jo, můžeš se klidně natáhnout na celý stůj (nebudeš se přece krčit někde v koutku) ;-). Jsem moc ráda, že se Ti můj stolek líbí a bude mi velkým potěšením, stane-li se moje pracovní zákoutí inspirací pro Tvůj budoucí "kancelářský koutek" ;-).
      Co se týče růžové washi pásky s pařížskými motivy, tak ji najdeš tady:
      http://www.washipasky.cz/product.php?id_product=1904

      Vymazat
  28. No jo, ale to se pak píše úplně samo, u takového stolu! :-)) Taky máš ráda vůni pastelek? A zvlášť při ořezávání se krásně rozvoní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivanko, se ví, vůně pastelek je ještě lepší než parfémy od Diora ;-).

      Vymazat
  29. Tomíčka pohlazení od Eskandriel maximálně potěšilo, úplně se z toho rozdováděl ;-).
    A tančící žába na solární pohon podle mě vydá za všechny papírenské drobnosti světa - máš pochvalu ;-)).

    OdpovědětVymazat
  30. Naprosto dokonalé (jako vždy) ♥ udělat si z Eiffelovky stojánek, to je supr!
    A jelikož jsem úchylná na diáře, tak ten tvůj naprosto miluji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... jsem si jistá, že kdyby Tě můj růžový diář znal, taky by si Tě zamiloval ;-). ♥

      Vymazat
  31. Moc pěkné, hned bych k tvému stolu zasedla, jen bych do kávy prosila trochu mléka ;-) Momentálně jsem ve Francii, poslouchám radio Paris Café na jazzradio.com a jsem obklopena mušlemi ze St. Malo, obrázky a pohledy z Benátek, ze Švýcarska, ve sklence mám francouzské víno a celé to doplňuje krém na tělo a obličej od Le Petit Marseillais ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Báro, ten krém, to víno, rádio Paris Café, ty mušle, obrázky a pohledy! To je paráda! To víš, že jo, dám Ti do kávy spoustu, spooooustu mléka, ale musíš mi slíbit, že mě příště vezmeš s sebou ;-).

      Vymazat
  32. Nádherné to tam máš ♥ všetko dobre premyslené a ladí spolu.. kiežby som raz mala taký stôl (so všetkým samozrejme :)

    OdpovědětVymazat
  33. Mockrát vám děkuju za žůžo úžo komentáře. Všechny si je čtu, usmívám se nad nimi, těším se z toho, že se vám můj pracovní stůl líbí, a že k vám vnesl trochu té "barevné papírnické inspirace". Je to velká radost mít na blogu tak roztomilé čtenáře a komentátory, a když teď tak sedím za svým stolem, po boku mám bílého porcelánového pejska, vpravo domácí jablečný mošt, vlevo novou washi pásku s puntíky (no jo, včera jsem nakupovala) a před sebou všechny vaše vzkazy, zdá se mi, že svět je úplně v pořádku. ;-) Dokud v něm budou takoví lidé jako jste vy, tak není nač si naříkat. ;-) Děkuju moc a mějte se superbezvadně.
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  34. Máš moc zajímavý blog! :) velmi inspirující, dávám palec hore!! Ty svorky jsou naprosto dokonalý :) Založila jsem si nový blog s recepty, budu ráda, když tam někdy zabloudíš :) http://dobrotyoda.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. Prosím, prosím, kde se u nás dají koupit fixy Sharpie? Nebo odkud je objednat či kam pro ně zajet na výlet? :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tedy oříšek - sehnat u nás fixy Sharpie. Pídila jsem se dny, měsíce a roky (trošku přeháním, ale fakt hodně dlouho) a nakonec jsem měla úspěch tady:
      http://activacek.cz/produkt/popisovac-sharpie-neon-sada-4-barev-10117/
      nebo potom roztomilé mini fixy Sharpie tady:
      http://www.golfuk.cz/detail/prislusenstvi-2/nesmyvatelny-fix-na-micky-sharpie/
      Tak snad jsem Ti maličko pomohla ;-).

      Vymazat
    2. Pomohla, a jak! Moc děkuju. :)

      Vymazat
  36. Ahoj. Objevila jsem tvůj blog a ihned jsem se do něj zamilovala. Osobně jsem taky docela "ujetá" na všelijaké papírenské zboží. Proto se chci zeptat, kde kupuješ washi pásky? Z tohoto příspěvku nutně potřebuju všechny :-D (však to znáš). A ještě mě hrozně zajímají kancelářské klipy (tak úžasné jsem ještě nikde neviděla, achjo), kde se dají sehnat? Díky moc a už se moc těším na další článek.
    Terka
    http://handmadetereza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatíčko, děkuju. ♥
      Ráda Ti poradím - mám dva nejoblíbenější washipáskové obchody, kde nakupuju: www.washipasky.cz a www.svetpasek.cz A klipy jsou z H&M (tam, kde ostatní koukají po svetrech a šatech, jsem já schopná najít barevné kancelářské klipy, notýsky a propisky). ;)
      Měj se krásně a já se zase těším na tvou další návštěvu u mě. ;)

      Vymazat
    2. Jojo, tyto dva obchůdky znám. Teď taky hodně koukám na eBay :-) Každopádně H&M? Tak to by mě vážně nenapadlo :-) Zkusím se tam mrknout ;-)

      Vymazat
  37. A ještě jsem zapomněla dodat, že nápad na využití oné dekorace, kterou vlastní pravděpodobně každý, kdo v Paříži byl (včetně mě samozřejmě) je super ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že se Ti můj ajfelovský nápad líbí. Myslela jsem, že časem zase svou pařížskou dekoraci sklidím ze stolu nebo ji začnu používat na něco jiného, ale ne...takhle je to nejlepšejší ;), akorát teď jsem "běžné" washi pásky vyměnila za vánoční. ;)

      Vymazat