21.10.14

5 šťastných věcí

Dneska o reorganizaci papírenských pokladů, o jedné kosmetické vychytávce, která možná neumí změnit život, ale vzhled určitě, o skvělých filmech, o dýňovém mejdanu a o jedné houževnaté krásce v květináči. Máme tu pravidelnou rubriku 5 šťastných věcí, která mě samotnou, a doufám, že i vás, pokaždé přiměje k tomu se na chvíli zastavit, rozhlídnout se kolem a těšit se z drobností...



1. Tajemství a překvapení
Úžasná vychytávka v rudé lahvičce, která se v mé kosmetické výbavě usadila v říjnu sice nově, ale tak sebejistě, jako kdyby to byla ta nejsamozřejmější věc na světě. Jó, tónovač na rty a tváře Stainiac od značky theBalm rozhodně není žádná "zakřiknutá tyčinka", která se bojácně krčí v rohu kosmetické taštičky. Stainiac se znalecky hlásí o slovo každé ráno, kdy postávám před zrcadlem a nutně potřebuju pár věcí...Třeba mít tváře namalované tak, aby na mě nikdo nepoznal, že jsem si v noci (zase) pouštěla filmy a jedla při tom pistáciovou zmrzlinu, nebo mít rty nalíčené tak, aby to vypadalo, že mají (od přírody) třešňově šťavnatou barvu.

I když tónovač Stainiac v lahvičce vypadá hodně tmavě, jenom klame tělem. Ve skutečnosti je narůžovělý a teprve pokud se vrství, vytváří sytější (ale pořád přirozený) odstín. Díky Aloe Vera navíc nedělá skvrny, takže by podle mě ani zkušený detektiv se super zvětšovací lupou neodhalil, že zářivým tvářím bylo nějak pomoženo. Stainiac od theBalm je prostě takové malé tajemství (bezpečně schované v pravé kapse džín). A když už jsme u unikátní značky theBalm a u tajností, tak vám prozradím, že příští týden tu pro vás budu mít velké překvápko. Těšte se. ;)



2. Paní Sukulentová
Bylo mi na jednom květinovém trhu řečeno, že sukulenty jsou rostliny, které "vydrží všechno". Dokážou v těle nebo listech shromažďovat vodu, díky které prý přežijou i předlouhá období sucha. To mě zaujalo, protože nejsem dobrá pěstitelka a možnost, že by v mé péči mohla přežít ještě nějaká jiná rostlina kromě kaktusu, mi vlila do zahradnických žil novou naději. Tak jsem si tedy z trhu pyšně nesla svůj první sukulent a (trochu předčasně) prohlašovala, že mi vydrží navždycky. A jak vidíte na mém černobíle vyfoceném a zarámovaném muži, ten z toho měl jenom legraci. ;)



3. Dýňový večírek
V mém podzimním to-do listu nechyběly dýně, a tak jsem nedávno zahájila dýňový mejdan, na který byly pozvané dýně okrasné, máslové, muškátové i Hokkaidó. Pozvání neodmítla ani jedna, takže si teď doma pochutnáváme na dýňovém rizotu, dýňové polévce se zázvorem i na dýňovém koláči (ten jste mohli včera vidět u mě na FB) a další recepty se už nedočkavě natřásají v "kuchařském sešitě".
A podzim je zas o trochu hezčí.



4. Zorganizované papírnictví
Reorganizace mých papírnických pokladů začala (i skončila) v jednom záchytném bodě - u pojízdného plechového stolku, který jsem si koupila už dávno (Ikea Raskog), ale používala jsem ho až doteď v kuchyni (na nádobí nebo potraviny). Jenže věcem je občas dobré dát nějaký nový smysl, proto jsem vozík z kuchyně přesunula do pracovny. Díky němu mám pastelky, notesy, lepidla, washi pásky, samolepky a dopisní papíry nejen přehledně zorganizované a pěkně pohromadě, ale navíc je mám i kdykoli po ruce - díky kolečkům totiž můžu vozík lehce přemisťovat tam, kde zrovna potřebuju tvořit - a že jsou to všechna možná (i nemožná) místa po celém bytě, to je vám určitě jasné.



5. Filmový život
Když jsem na tabuli před kinem viděla tyhle filmové plakátové tipy, vyfotila jsem si je, fotku jsem si pak dala do diáře, abych na ně nezapomněla a během dvou týdnů jsem se jim podívala na zoubek. A teď tedy můžu s klidným svědomím (a spokojeně) prohlásit, že zhlídnout filmy jako je Love Song, Život té druhé nebo Láska na kari (ten hlavně) je hodně dobrý nápad, fakt. ;)

Vivi podpis

49 komentářů:

  1. Anonymní9:05

    Miluju miluju miluju tyhle články :-) Díky za tip na nesmrtelnou rostlinku, protože já taky nejsem extra pěstitelka :-D A když už jsme u rostlinek, musim se pochlubit - včera mi můj balý bratříček přinesl do práce malou kytičku růžových karafiátků - za to, že spolu budem odpoledne péct muffiny... no dojalo mě to jako blázen :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní9:53

    Přidávám se k Andy :o), na tyhle články se vždycky těším nejvíc. Love song jsem viděla a je to nejkrásnější film. Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný fotky, takhle nějak bych si představovala i svůj byt. Proti mi jsou mé děti, které mají nutkání na všechno sahat, co je moje a to mě dohání k šílenství :D A za druhé můj antitalent umět to takhle pěkně naaranžovat a dát dohromady. Moc krásné :) Shodou okolností také sepisuji článek o svých top 5. Krásné věci jsou kolem nás opravu všude, stačí koukat a nezapomínat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten typ s tím vozíkem, je boží, protože já tvořív všude jen ne v pracovně a u stolu, takže věčné přenášení krabic mě ničí! Zrovna teď se mi u postele válí tři krabice věciček z mého tvoření fotoalba :D Jo a díky za tip na filmy ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju za tip na ten tónovač, já mám na tyhle věci docela úchylku. Jen mi právě většinou dělají fleky a na rtech se mi slívají...a to mi bohužel dělá i slavný Benetint. Máš s Benetintem zkušenosti Viv? Jestli bys je mohla srovnat co do barvy a konzistence? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Radko, Benetint jsem jeden čas hodně používala, ale s čistým svědomím můžu říct, že Stainiac je lepší, mnohem přirozenější a líp se mi používá a nanáší. Nejsem velký fanda Benefitu, i když jednu dobu jsem si od nich nakoupila dost věcí, ale brzy jsem (při porovnání s jinýma značkama) zjistila, že Benefit sází víc na hezký obal, než na kvalitu, a to se mi nezamlouvá. ;) A vidím, že nám do sbírky přibyla další společná úchylka a to je...dobře. ;)

      Vymazat
    2. Díky Vivi, to jsem přesně potřebovala slyšet. Jdu do něj:) Já mám teda od Benefitu jen ten Benetint a Hervanu ale musím říct že ani z jednoho jsem nebyla nijak nadšená (a že očekávání byly velké a zklamání tím pádem taky)...

      Vymazat
    3. Anonymní11:48

      Vivinka a nepísala si tu pred časom o Hervaně? Viem, že som potom na ňu mala zálusk. Takže hovoríš benefit nie? Ajka

      Vymazat
    4. Milá Radko, úplně Ti rozumím. A jsem moc zvědavá, jak vám to se Stainiacem klapne (doufám, že to bude taky láska na první pohled jako u mě). ;)

      Ahoj Ajko, tak si představ, že už je "to před časem" 2 roky (hrozně to letí), a je pravda, že jsem Hervanu měla moc ráda, jenže pak jsem objevila tvářenku Dr. Hauschka, pak tvářenku Hot Mama od theBalm a nakonec Stainiac a upřímně - kdo by v takové konkurenci myslel na Hervanu? ;) Ale nehovorím, že Benefit "nie", protože co nevyhovuje mně, s tím může být někdo jiný spokojený (to je i jeden z důvodů, proč na svém blogu nikdy nepíšu negativní recenze; už se mi kolikrát stalo, že jsem nějaký nevyhovující přípravek dala kamarádce a ta si chrochtala blahem, takže nerada haním jakoukoli kosmetiku) ;).

      Vymazat
  6. Anonymní10:59

    Krása! Nejvíc ze všeho se mi, ale líbí tvůj přítel nebo manžel. ;)
    Můžu se zeptat, zda plánuješ nějaký článek s recepty na dýni??
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      Článek s recepty bohužel neplánuju, ale když zadáš do gůglu "dýňové recepty", vyjede Ti tolik odkazů, že určitě taky brzy uspořádáš dýňový mejdan. ;)

      Vymazat
  7. Jelikož skoro vystrojuji své chryzantémě Kevině pohřeb, možná zauvažuju nad koupí jedné malé sukulentničky taky. Prostě pro radost, ne jako náhradu, samozřejmě. :) Prosímtě a Vivi, ještě mi prozraď, jsou ty žluté růže pravé nebo dáváš šanci i umělotinkám? Jejda, jejda, to je zdrobnělin, co si to se mnou zase provedla. :D Jednoduše a klasicky zlepšila si mi náladu, i proto máš čestné první místo jako moje nejoblíbenější česká blogerka a že jsem se o tom nezapomněla na svém blogu zmínit. :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anetko, mám velkou radost, že jsem se objevila ve Tvém článku a ještě navíc s tak krásným titulem. Moc děkuju. Žluté růže jsou pravé, ale i umělým kytkám dávám šanci - ideálně těm, které mají květy z hedvábí a vypdají jako živé. Vlastně vypadají o trochu líp než živé, ale nevoní, takže vždycky budou mít živé květiny přednost. Kevině moc fandím, aby přece jen přežila, ta holka to určitě dá! ;)

      Vymazat
  8. Tak já samozřejmě jak jinak zajásám na těmi lodičkami! No a pak nad dýněmi, protože se zrovna jednu chystám pokořit a sníst z ní polévku. Už se tak těším!

    Máš tu samé krásné fotky a skvělou náladu. To se mi moooc líbí. Tak já zase brzy přijdu na návštěvu (recepty by se příště hodily)

    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  9. opat si mi vykuzlila usmev na tvari :) supersky clanok. a ja som vcera tiez varila tekvicovu polievku so zazvorom, pohladenie na dusi :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  10. Na ty filmy se podívám :) a ten organizér na papírenské potřeby se mi líbí :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní13:53

    Vivinko zase jsi mi vykouzlila úsměv na rtech a hlavně mě v mnoha ohledech inspirovala. Stainiec vypadá úžasně, dost mě láká, protože sypké tvářenky mi nesedí a ohlížím se po nějaké tekuté. Toto by mohlo být to pravé. :)) Těším se na to překvapení. Co to bude? :))
    Verča (veru.moda blogspot)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, Verčo. ;)
      Ty jsi teda čertisko - jaképak by to potom bylo překvapení, kdybych ho prozradila? Však se dočkáš, jestli si pár dní počkáš ;).

      Vymazat
  12. Hmmm, filmama jsi ma pekne navnadila. Co se tyce dyni, tak dynovku uz mam za sebou, ale jednou bych ji chtela prijit na chut a cela malebnost toho psani, to je k neuvereni, dekuji :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  13. Pani sukulentová - aké milé :) pekný článok

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Opet...jak jinak...pozitvni clanek..uz jen ty barvicky.S kyti jsme na tom podobne...co neni umele chcipne😂 ale moc me zaujala..jak jinak..barvicka od Balm.Ac probdele noci mam z jinych duvodu..dnes napr.spani na tvrde zemi..resp.bdici u Matyska pri teplotce..rozjasnit potrebujem stejne😘

    OdpovědětVymazat
  15. Dýňe miluju, pěstuju ji na zahradě a nejraději je mám pečené na másle s kořením, jako přílohu k masu nebo jen tak i studené jsou dobré. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Vivi! :-)
    Já dnes v papírnictví také byla a hned ve dvou a šly mi oči kolem!!!! :-DDDDDDD

    A víš, že mi doma žádný sukulent nemáme? Moje neteřinky mají doma Aloe Vera, ale nevím na jak dlouho! V TV uslyšely, že je to velmi hojivá rostlina a tak stačí malé škrábnutí a hned kousek Aloe Very odkrajují a přikládají k bebínkám! :-DDD No myslím si, že letošních Vánoc se rostlinka nedočká! :-P To ten tvůj sukulent má určitě mnohem lepší vyhlídky. ;-)
    Vivi měj se moooooc nádherně! Ahoooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Mě to baví a baví a baví! :-) Díky Vivi za dobrou náladu, kterou si od tebe vždycky odnáším.

    OdpovědětVymazat
  18. Fascinují mě Tvoje úžasné retro stolečky,ať už na papíry nebo něco dobrého k pití.Ty nápady se mi velmi zamlouvají.A děkuji za bezva Tipy na úžasné filmy,už se na ně moc těším.Já mám v merku Gone Girl s Benem Affleckem a moc doporučuji pohádku Zloba-královna černé magie.Poslední dobou asi nejhezčí hraná pohádka se skvělou Angelinou.Miluju pohádky.

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Vivnko, ty bys dobrou náladou a kreativitou nakazila i toho největšího morouse :) Skvělé nápady a skvělé fotky.
    PS: Eve.h blog se přesunul na adresu http://www.obycejny-blog.blogspot.com, budu ráda, když mě přijdeš někdy navštívit ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Milá Vivi,

    paní Sukulentová vypadá moc mile a hned jsem si vzpomněla na svého Aloise (Aloe Vera :-D), určitě by se k sobě skvěle hodili.:-) Tvůj článek mě dneska částečně zbavil smutné nálady a už jsem natěšená na další a další a dalšííí články.:-) Věc, která mě zbavila té fuj nálady úplně, byl poštářek, tedy jen nový povlak na něj, který mi, z nedávno koupené látky (s Paříží), ušila mamka.:-) Ač se to zdá býti maličkostí, při pohledu na ten povlak jsem se vrátila zpátky do Paříže, kde jsem strávila pár dní v létě a najednou bylo všechno zlé pryč..:-) Taky jsem se rozhodla, že budu pokračovat v psaní své knihy, protože chci dokázat, že na to mám! Každopádně děkuji za krásně barevný článek.:-) Máš krásné růžové lodičky, ach!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj milá Ali, můj ty světe, knížku! Ty píšeš knížku?! To je vzrůšo. Tak v tom případě si do nového hrnku dělej hodně často kafe (jako "Hemingvej") a taky při psaní nezapomínej často odpočívat na "pařížském polštářku", zalívat Aloise a až bude jednou dílo hotové, doufám, že to budu vědět jako jedna z prvních. Už se nemůžu dočkat, až se začtu ;).

      Vymazat
    2. Ano, občas napíšu nějaký krátký příběh, ale vždycky jsem chtěla vytvořit něco většího, takže doufám, že se mi to povede a pokud jo, tak Ti pošlu tip, tak jako to děláš Ty.:-)

      Vymazat
    3. Milá Ali, budu ti moc držet všechny prsty na rukou i na nohou, aby se podařilo, co se dařit má a až bude knížka na světě, budu vyhlížet tvůj "tip" a určitě se pak objeví i v mých tipech tady na blogu. ;)

      Vymazat
  21. Tak teda ten plechový stolek fakt jako nutně potřebuju!!! :D Boží! Jinak ty tvoje příspěvky jsou fakt skvělý :) Hrozně dobře se to čte a na fotky se pěkně kouká :)))

    OdpovědětVymazat
  22. Ta fotka tvého muže... Je dokonalá, až teochu zastínila paní Sukulentovou ;o).
    U nás je dýňová sezóna taky v plném proudu, zrovna dneska se chystám na dýňový krém s kokosovým mlékem... Mňam! Se zázvorem jsem ještě nezkoušela, možná ho do krému trochu přihodím ;o).
    A moc se mi líbí ten vozíček, jak to, že jsem ho v Ikee neobjevila? Je to minimálně stejný sympaťák jako minibar z minulého článku, poslední dobou mě tyhle pojízdné věcičky dost lákají...
    Jsem ráda, že si užíváš podzimu plnými doušky a mě ho krásně projasňuješ, díky Vivi <3 :o*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:46

      Moja reč Deniska. :-)
      Vivi, máš naozaj sympatiko muža (presne môj typ) ;-) Je pekné aj to, že je fotka čiernobiela, má to svoje čaro. Jeseň som nikdy nemala veľmi rada, ale ty na mňa pôsobíš tak pozitívne, že skúsim jeseň milovať :-) ďakujem za tvoj blog. *** Ajka

      Vymazat
  23. Jak já vidím dýně, hned bych je zpracovala:-) mňam. Dneska jsem si vzpomněla, že nemám podzimní výzdobu, ty klasický ozdobný dýně, co jsme měli vždycky když jsem byla malá. Hned zítra pro ně běžím. Máš krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  24. To zorganizovanie je krásne. Milujem tento štýl fakt krásny článok! :)

    my-cosmetics-w0rld.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  25. Tak nejvíce mě zaujaly filmy! :-) Hodně štěstí se sukulenty ! :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi, ja se tesila na tenhle clanek a tajne js doufala, ze se v nem objevi dyne a ono to vyslo. :) Taky chystam dynovou party a uplnei fascinuji ty oboje ruzove a zlate lodicky, co vykukuji za pojizdnym stolkem. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Parádní článek a úplně miluju tvůj pojízdný stoleček a všechno co obsahuje. Prostě nádhera :)

    Realash Giveaway ♥

    OdpovědětVymazat
  28. Strašně se mi líbí tvůj "retro" styl domu. Nevím zda to nazývám dobře, jelikož jsem člověk běz takového estetického cítění. Tvůj byt vypadá moc příjemně, útulně, vesele a hravě.
    Pokud jde o pěstování kytek, mně zahynou občas i ty kaktusy :-D Což je dost deprimující, že zahubím i nezahubitelnou kytku :-D
    Tvůj muž mi strašně někoho připomíná, někoho koho jsem už určitě někde viděla. Bohužel si nemohu vzpomenou koho, ale vypadá tak příjmně a vesele.
    Přeji další vlny radosti do pochmurných podzimních dnů..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní19:42

      To je přesně to, na co se chci Vivi už dost dlouho zeptat. Je to retro, není to retro, jak by se dal vlastně tento styl nazvat? Je to krásné a originální, chtěla bych si najít více podobných domovů a inspirovat se, ale má to nějaký název??? :) Či je to jen kombinace stylu, cítění a srdce? :) Díyk za odpověď a přeji krásný víkend. Pavla

      Vymazat
    2. Milá Gally, jsem moc ráda, že se Ti u mě doma líbí, a že na tebe můj byt působí tak jak píšeš. Mám vyloženě eklektický styl, míchám ráda nové se starým, levné s drahým, barevné s bílým, vážné s hravým. Zkrátka konvence, to není nic pro mě - v designu, v oblékání i v chování ;)).
      S něčím se Ti svěřím - ještě donedávna jsem si myslela, že u mě kaktusy přežívají bez problémů. Pak mě ale jedna návštěva upozornila, že mám - a teď se podrž - všechny kaktusy suché! Co ti budu povídat, byla jsem v šoku. :-D. Takže Ti rozumím...;)
      Můj muž hraje v jedné kapele, koncertují všude možně, ve všech různých městech, takže možná jsi ho někdy viděla na pódiu. ;)
      Děkuju za milý komentář i přání...těším se na to radostné vlnobití. ;).

      Vymazat
    3. Ahoj Pavli, přesně jak píšeš - není to retro a je to retro. Tak i tak. Všechno a taky tak trochu nic. ;) Jak už jsem psala Gally, můj styl se dá nazvat jako "eklektický",ve smyslu kombinování moderních a retro prvků. Zkrátka takový "osobitý mišmaš". Inspirovala jsem se u módních návrhářů a designérů, čtu knížky jako je Domino nebo Vogue House a hodně cestuju, takže i tam sbírám inspirejšn. Ale vždycky je to hlavně věc intuice a toho, aby se člověk doma cítil šťastný. :-*

      Vymazat
  29. Ahoj holky, moc vám všem děkuju za superkrásný komentáře, je to moc příjemný počtení. ;) Jste bezva ;) ♥

    OdpovědětVymazat
  30. 1. tak toto si neviem predstaviť používať, ale viem si to predstaviť ako darček pre maminu, lebo ona používa rúž ako lícenku.
    2. mne zdochol kaktus, takže nie som si istá, či vydržia všetko.
    4. wow aké princeznovské boty. Pojazdné papiernictvo vyzerá dobre, ale nejak je tam toho málo. Kde ukrývaš ostatné poklady?
    5. Ďakujem za tipy na filmy. Určite sa mrknem.

    OdpovědětVymazat
  31. ahoj , sledujem ta na fb ako MIška Rimova
    email : alenarimova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj! Může se zeptat, pod paní Sukulentovou, co to je za knihu? Nebo, je to vůbec kniha? Děkuji předem za odpověď!
    Jinak máš skvělý blog!
    Pea

    OdpovědětVymazat
  33. Milá Peo, pod paní Sukulentovou je tajemná krabička na poklady, ze třídílné sady - z H&M Home. A je docela škoda, že to není knížka, mohla by být hodně dobrá s takovým obalem ;).
    A moc děkuju za kompliment, jsi zlatá.

    OdpovědětVymazat
  34. Vivi, děkuji za odpověď! Já si říkala, že takovou knihu neznám a chtěla bych ji :) Tak mám odpověď! Děkuji! Včera jsem místo spánku dobu pročítala Tvůj blog, máš zde tolik bezva tipů!!! Těším se, až dnes večer budu ve čtení pokračovat-je to celé strašně optimistické!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peo, tak budeme muset asi nějakou "Magickou pohádku" samy napsat a uděláme ještě hezčí obal, aby ji všichni chtěli. ;)
      Doufám, že jsi kvůli mě z toho ponocování dneska neměla kroužky pod očima. Moc mě těší, že se Ti moje blogové povídání a obrázkování líbí, to je bezva zpráva. ♥ Tak ať se Ti u mě dobře daří i dneska večer. ;)

      Vymazat