30.11.14

Na návštěvě u mě doma aneb hodně šťastných věcí

Vy, kteří mě sledujete dlouho, určitě víte, že tu mám už pár let pravidelnou rubriku "7 věcí" a taky pravidelnou rubriku "U mě doma", ve které vás ráda nechávám nakukovat do mého domova. Ani jedna rubrika nezasahuje do druhé, obě si žijí svým vlastním životem. Ale co se stane, když je nechám chvíli o samotě? Ani se neptejte. Okamžitě se skamarádí, domluví se na mě a jedna se vmísí do druhé. Potvory jedny! Vždyť to je hotová anarchie.

Jenomže anarchii já ráda...takže kdo se pokusí o bezvládí, na toho se budu naoko zlobit, ale dám si dobrý pozor, aby si všimnul, že jsem na něj spiklenecky mrkla. Nakonec - spojit "šťastné věci" s domovem, to není tak špatný nápad. Tak se pojďme podívat, co se z toho vyklubalo.


Ach, moje holčičí drobnosti na toaletním stolku...Vezměte mi je a stane se ze mě jen tělo bez duše. ;)

Zleva: zrcadlo se zlatým rámem, knížka "Kde se touláš, Bernadetto", svíčka Diptyque a flakón od parfému Chanel naplněný barevnými flitry. 


Moje pohovka má nové polštářky, které jsem dotáhla až z Emeriky (ovšem celní poplatky zabolely). A Tomík má nový svetr na zimu a kost, "jakou svět neviděl". A všichni dohromady máme nový tlustý vlněný pléd. Víte, mě moc baví být venku mezi lidmi, ale ještě lepší je to doma.


Hledala jsem nějaký vtipný hrnek na štětce, kleštičky na řasy, lesky na rty a tužky na oči. Asi před týdnem jsem ho konečně našla. Je oboustranný a je to ruský námořník, který mi umí spolehlivě zvednout náladu. Když si můj muž mého nového úlovku všimnul, říká mi: "ten hrnek vypadá jako taťka". "Tvůj taťka?", ptám se. "Ne, tvůj". "Ale vypadá tak trochu i jako tvůj taťka". "A jo, to je fakt". Takže tímto vám chci jen říct, že můj hrnek na kosmetické poklady vypadá jako naši taťkové. ;)


Dostala jsem miniaturního jednocentimetrového slona pro štěstí. A brzy na to jsem dostala úplně stejného miniaturního jednocentimetrového slona pro štěstí. Jsou to moji úplně první sloni, a už si u mě doma žijou svým vlastním životem. Co myslíte, vyšplhá se Kim (ten vlevo) za Mery (ta vysoko na krabičce s balzámem na rty)? Ne že bych jim nepřála "hepyend", ale na druhou stranu - dva miniaturní sloni pro štěstí mi docela dobře stačí.


Jak bych mohla psát o šťastných listopadových věcech a o mém domově a nezmínit se o těch úžasných podzimních okamžicích, když se venku setmí, na plotně poskakuje konvice se svou známou písničkou, která se člověku nikdy nezprotiví, prázdné šálky se vzápětí naplní voňavou horkou čokoládou a na světě (aspoň v tom mém) na chvíli zavládne nechaos a nezmatek. Jenom klid, jenom ta vůně a kdyžtak ještě Pomáda...


Chtěla jsem si udělat hrnek horkého kakaa (to je na skladě vždycky hned po té horké čokoládě). A když hrnek horkého kakaa, tak jedině puntíkatý. Hledám ho, kde se dá a až najednou mi to došlo. Před pár dny  jsem totiž chytla záchvat "puntíčkářství" a dala jsem čerstvé růže právě do "kakaového hrnku". Tak vám nevím - je lepší hrnek kakaa nebo hrnek růží


Pruhovaný svetr, perlové náramky, parfém, červený lak na nehtech, výrazná rtěnka - kdy jindy spojit všechna ta francouzská klišé (která mimochodem miluju) do jednoho, než o Festivalu francouzského filmu? Pokud sledujete můj Facebook, tak víte, že jsem festival minulý pátek zahájila očekávaným filmem Saint Laurent s mým dlouholetě oblíbeným uhrančivým Gaspardem Ullielem v roli Yvese Saint Laurenta.

Seděli jsme v malém kině s modrými sametovými křesílky a snad všechny holky okolo nás měly šik kabáty, kudrnaté vlasy a hihňaly se. A film byl odvážný (v těch nejodvážnějších scénách hihňavé holky ani nedutaly), artový, chvílemi hluchý a chvílemi fascinující, místy šokující a většinou mužů v sále zřejmě nepochopený. Zatímco my holky s kudrnatými vlasy a šik kabáty jsme byly spokojené. A já jsem šťastná, protože se pořád ještě dělají dobré filmy, na které stojí za to chodit do malých kin s modrými sametovými křesílky...

PS: a příští návštěva u mě doma už bude ryze vánoční. Se těším. ;)

Vivi podpis

64 komentářů:

  1. Moc krásný článek :) Děkuji za další prohlídku u vás doma s hrnkem horké čokolády :) Ty tvé fotky jsou prostě dokonalé a ten hrnek s růžemi, krása!
    Dobroty od A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, nemůžu si přát víc, děkuju ;). ♥

      Vymazat
  2. Máš to doma moc pěkné. Těším se na vánoční výzdobu :-)

    www.abouteverything28.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve svém růžovém diáři mám na pátek důležitý (dvakrát podtržený zápisek): "čtvrtek - vánoční výzdoba". Už to klepe na dveře. ;)

      Vymazat
  3. Opět mi tvůj článek zpříjemnil ráno. :-) Moc se těším na ten vánoční; všichni ostatní mi říkají, že je ještě do Vánoc daleko, ale já už jsem pro jistotu vybalila pár ozdob a roztomilých vykrajovátek; nakoupila čokoládu a pálím svíčky, ať Ježíšek ví, kudy k nám. :-) Na FFF jsem letos výjimečně nebyla, a bohužel si nechám ujít i dnešní Dehet a peří, není čas. Jsem ale ráda za reporty, a pruhovaná trička jsou mí favorité kdykoli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, kdyby ti všichni ostatní na celém světě říkali, že na Vánoce je moc brzy, nebo že jsou daleko, přijď se utěšit do mé náruče, protože já ti něco tak ošklivého neřeknu ani kdyby byl teprve srpen. :-D
      Ták, dobře to děláš - Ježíškovi se musí cesta pěkně prošlapat a ovonět, nedovedu si představit ten průšvih, kdyby zabloudil. ;)
      Čas, to je hašišák nepříjemnej, všem nám háže klacky pod nohy. No, musíme ho přebojovat, ať kvůli němu nezmeškáváme takové lahůdky jako je FFF nebo Dehet (věčná škoda). Měj se krásně, zdraví Vivi v pruhovaném tričku (jak jinak). ;)

      Vymazat
  4. Vivinko, já bych taky chtěla mít takové krásné království <3. Opět mám díky Tobě krásnější ráno. Přeji nádherný den! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Adri, a to ani nevíš, o co krásnější ráno mám já, když si můžu přečíst tak supermilý komentář. Děkuju moc.

      Vymazat
  5. Milá Vivinko,

    to je prostě krása chodit na tvůj blog :) Hrneček na kakao je skvělý!

    Měj se moc hezky!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  6. Super, líbí se mi ta domalovaná kostička :D Také jsem už vytáhla svetřík, akorát na hrníček a udělal si svou první zimní horkou čokoládu ( i když je podzim ☺)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrnky ve svetrech, to je super lákačka. ;) A zimní čokoláda chutná na podzim nejlíp, to se ví. ;)

      Vymazat
  7. Vivi, tak krásně jsem si početla a pokochala fotkama :) Ti sloníci jsou roztomilý. A na vánoční návštěvu u Tebe se už těším
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, tak to jsem moc ráda. ;) Vánoce tu pořádně rozjedem. ;)

      Vymazat
  8. Krasne jsi to napsala :) Dostala jsem chut na horkou cokoladu,svoji postel a dobry film treba Laska nebeska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, horká čokoláda, postel a Láska nebeská...s tvými chutěmi jsem naprosto spokojená ;).

      Vymazat
  9. Já včera též zasedla do sametových křesílek, ale myslím, že jsem zvolila jiný film (Violette), ale vyhlížela jsem v kino kavárně tu Vivi (bude mít určitě rudou rtěnku, stylovej účes a dost pravděpodobně podpatky), ale v davu dam v šik kabátech jsem se ztratila a Vivi nenašla... Můj přítel spočítal, že v kavárně sedělo 36 žen a 2 muži. Tomu se říká dámská jízda:)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ami, to jsi měla říct, že jdeš na Violette (já tam taky byla, ale kino kavárnu jsem tentokrát nestihla). Příště se musíme domluvit na červeném karafiátu v klopě šik kabátu, abychom se jistojistě poznaly ;). 36 žen a 2 muži? Ideální rozložení sil. ;)

      Vymazat
  10. Krásne, ty vždy vieš ako mi rozjasniť deň :*
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. Vivinko mne je u teba doma vzdy tak krasne :) pobavil ma novy hrncek na kozmeticke vecicky A Tomikovi novy svetrik velmi pasuje. Ten je ale fesak! :) Tak ho odo mna zasa raz pozdravuj ;)

    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, já Tomíkovi tvé pozdravy vždycky ráda vyřizuju, ale nikdy mu neukazuju tvou fotku. On by se nám pak totiž určitě zamiloval a nebylo by s ním k vydržení ;).

      Vymazat
  12. Úžasná inspirace jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  13. Vivi, tvůj blog nezklame! Vždy se náramně bavím neotřelými kombinace dekorů, které překvapivě ve výsledku vypadají šik. Těším se na vánoční návštěvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, ty máš tak sympatické názory. ;) ♥

      Vymazat
  14. Anonymní14:39

    Vivinko,pokazde kdyz vidim na bloglovinu,ze mas novy clanek,usmivam se uz dopredu a okamzite se proklikavam,abych si udelala radost,protoze ty nikdy nezklames.Tomik je milacek,ve svetriku mu to moc slusi.A ty polstarky!Diky za dalsi krasny clanek,ktery mi ani nevis jak zvednul naladu.Jooo a ten hrnecek,co vypada jako tatinek si take musim poridit.:-))
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby nebyli lidi, kterým moje články zvedají náladu, tak bych žádné takové články nepsala...takže to tobě a ostatním milým čtenářům patří dík. :-* ;)

      Vymazat
  15. Ach Vivi, miluji tvé fotky a miluji tvůj toaletní stolek, hlavně věcičky na něm :) Jinak Tomíkův svetr je nádherný a ten vlněný pléd bych brala hned :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, mému stolku, věcičkám, Tomíkovi i plédu to všechno ráda vyřídím - budou z tvé chvály nadšení ;).

      Vymazat
  16. I love it. :) Čtu a prohlížím tvůj článek pořád dokola, úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Erin, tak hlavně ať se ti z toho čtení dokola nezamotá palička. ;)

      Vymazat
  17. Krasa Viv..opet s tvym nezamenitelnym nadhledem a humorem.Strasne se tesim na vanocni clanky..uz mam abstacek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Káťo, tvůj absťáček vítám a brzy s ním něco udělám. ;)

      Vymazat
  18. Anonymní18:19

    Nádherné a sladké. Zbožňuju tvé fotky a texgy. Na vánoce na tvém blogu se těším snad ještě víc než na vánoce u nás doma. :)
    Pěkný večer Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:20

      * texty

      Vymazat
    2. Fjůha, tak to je parádní vyznamenání, děkuju ;).

      Vymazat
  19. Anonymní18:41

    Draha Vivi, najprv ti chcem poďakovať za ďalší krásny článok, ktorý mi vyčaroval úsmev. si taký môj milý vtipný priateľ. :-D A teraz k filmu Saint Laurent. Bola som navštíviť kamarátku v Prahe a šli sme do kina..na Saint Laurenta, to je jasné. :-D Dúfala som, že ťa tam stretnem, ale nikde som ťa nevidela (veľká škoda). Film bol ale veľmi vydarený,vizuálne zaujímavo spracovaný, snáď jediné, čo mi kazilo dojem, boli tie príliš otvorené sexuálne scény. Mohli si to odpustiť. Tebe nevadili ?? Tak som sa musela k Laurentovi vyjadriť. Maj sa krásne. Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko, to je tím, že když ty jsi seděla v pražském kině, já byla utábořená v modrém křesílku budějovického kina Kotva. Příště budeš muset navštívit nějakou jihočeskou kamarádku ;). Otvorené sexuálne scény? Já si žádných takových nevšimla. ;)

      Vymazat
  20. To je ale veselý článek! A o filmu ráda slyším :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Vivi!
    U tebe je pokaždé tak krásně! :-)
    Na delší chvilku jsem se zasekla u té voňavé a horké čokolády - mňam! Musím si jí zítra také uvařit. :-)

    Já bych řekla, že to ti sloníci spolu zvládnou! ♥♥

    Ten hrnek je fantastický! Tak vidíš, ani nemusíte vytahovat fotky, kouknete na hrnek a hned uvidíte své taťky! :-)

    Ale ze všeho nejvíce se musím smát nad kostí, kterou svět (a bohužel ani Tomík) neviděl! :-DDDDDDD
    A to mi připomnělo našeho kocourka, který nedávno honil u mě v pokoji imaginární myšku! :-DDDDD Láskou bych ho v tu chvíli snědla! :-)

    Vivi, na příští návštěvu nemohu dospat! Počítej se mnou, že zase zazvoním u dveří! ♥♥♥

    Měj se mooooc krásně!!!! A ahooooooooooooooooooooooj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, ty mi to tu vždycky tak krásně dokonale shrneš. ;) ♥
      Povím ti úplně upřímně, že bez tebe bych si nedovedla žádnou návštěvu "u mě doma" představit, tím spíš ne tu vánoční. Vždyť já už mám pro tebe nachystané speciální zimní papučky. ;) A víš co, vezmi i Kennyho a všechny kocourky v celém širém okolí, a taky brášku...no prostě všechny, vždyť víš. :-**

      Vymazat
  22. Anonymní21:16

    Absolutně suprové! a odkuď je prosím ten hrneček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrneček je z Aukra, ale je to "starožitník", tak měli jen jeden kus. ;)

      Vymazat
  23. Mňam - jůůů - jéééé! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tak ráda citoslovce. ;)

      Vymazat
    2. Citovala jsem krtečka - toho zas ráda já! :)

      Vymazat
  24. Anonymní12:48

    Ahoj Vivi,

    to je ale krásný článek, moc mě naladil na blížící se vánoční čas.
    Konečně bude bytem vonět čokoláda a teplé máslo s cukrem :o)
    Všechno u Tebe je tak holčičí a milé..

    Děkuji za krásný den, byť v kanceláři :o)

    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lído, telelím se radostí, protože "vnadit na blížící se vánoční čas", to je můj cíl ;).
      Jak jsem četla to "teplé máslo s cukrem", na chvilku jsem měla pocit, že jsem zase úplně malá a snažím se vytáhnout se na špičkách aspoň o metr výš a podívat se na kuchyňskou linku, kde babička chystá "zimní dobrotkování". ;)
      Jsi zlatá, moc děkuju. A taky tě vesele zdravím, byť z kanceláře. ;)

      Vymazat
  25. úžasně nafoceno a celý článek je prostě perfektní :)

    www.mujsvetkosmetiky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Na Vánoce v tvém podání se těším už teď!! :)
    Že zdravím hrnek, který připomíná taťky, je kouzelný :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rose, príma, tak se tu pak spolu pěkně vánočně vyřádíme. ;)
      Taťkům (teda hrníčku) to ráda vyřídím. :-*

      Vymazat
  27. Jééé ty sloníci jsou tak roztomilí =)) Taky bych jednoho potřebovala pro štěstí, nijak se mi nedaří a to počasí je na zbláznění. Alespoň tvůj krásnej článek mi zvedne náladu :)
    Viol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Viol, musím tě zklamat, protože sloníci neúčinkují přesně tak, jak by měli. Nevím, jestli se to dá reklamovat, ale dneska jsem měla dost smolný den, štěstí nikde. A to mám prosím pěkně slony dva, takže štěstí by se na mě mělo lepit z obou stran. :-) Zkrátka a dobře, řečeno tvými slovy...alespoň tvůj krásnej komentář mi zvedne náladu. ;)

      Vymazat
  28. Ahoj :-) každý ťa tu chváli, ale ono sa to inak ani nedá. Máš krásny byt a klobúk dole, že k sebe tak vrúcne pozývaš na návštevu. Z pohľadu na tvoje bývanie hreje pri srdiečku, je plné lásky, fantázie a nežností. Vždy s nadšením otváram každý tvoj príspevok a už sa teraz teším na ďalší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nello, ja sa uplně rozplývám nad takým úžasnoperfektním komentárom. Ďakujem Ti velmi velmi (no, moje slovenština je jaká je, ale určitě víš, co jsem ti chtěla říct) ;).

      Vymazat
  29. Vivinko, můžu si další návštěvu u tebe doma přidat na seznam mých listopadových radostí? Bude mít čestné místo někde na vrcholu seznamu, slibuju ;)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, odpověď dobře znáš. ♥ Budu se na tebe moc těšit. ;)

      Vymazat
  30. A já jsem taky šťastná :o). A tak nějak rozněžnělá, je to vůbec možný? Vivi, ty se mnou děláš vyloženě psí kusy... A nebo je to Tomíček v jeho parádním svetru? Já už ani nevím... Každopádně se mi u Tebe dneska moooc líbilo, jdu se pokoukat ještě jednou... A možná se schovám do plédu a už nevylezu ;o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni Deni, je to možný a je to skvělý, že to tak je, protože být šťastná a rozněžnělá není vůbec špatný pocit, pokud vím. ;) Možná je to tím psím chlapem Tomíkem, ale možná že už na tebe taky leze vánoční mood. ;) A teď mě, prosím, omluv, jdu prohledat svůj pléd, jestli se tam neschovává jedno úžasný děvče. ;)

      Vymazat
  31. Anonymní22:48

    Nevídaný styl. Všude vidím jen to hrozné bydlení ve stylu Provence, všude samá levandule a proutí nebo zas chladná moderna nebo nedejbože zelené a oranžové stěny a nábytek ze Skonta. Všechno jak přes kopírák. Tvoje bydlení má nápad a šmrnc i když já mám v oblibě prázdnější byt a méně barevný styl, vždy si u tebe najdu něco, co mě inspiruje.
    Víc takových článků! Zuza

    OdpovědětVymazat
  32. Super Vivi! Nejradeji bych ti zabavila vse, co jsi mela na Festival francouzskeho filmu. Prouzky forever! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Myslím, že hrnek růží vypadá daleko lépe než hrnek kaka, je to krása a já si jdu udělat to kakao :-)

    OdpovědětVymazat