22.2.15

Největší letošní oblíbenci

Přála bych si po těch několika týdnech navázat tam, kde jsme skončili. Chtěla bych si tu s vámi zase povídat o těch věcech, které umí tak zázračně rozsvítit každý den, chtěla bych si tu s vámi povídat o dobrodružství, vůních, rtěnkách, úžasných filmech a knížkách, o krajkách, hedvábí i o Paříži; chci tu s vámi zase mluvit o všem, co máme rádi.

A musím se vám přiznat, že i když se tu nějaký čas neobjevilo nic nového, myslela jsem na vás a psala jsem každý, každičký den nejmň jeden duchovní článek, tedy článek vymýšlený v duchu - nejčastěji v noci (než jsem usnula). Povím vám, takový článek psaný v duchu, to je kvalitka. Brilantní čeština, jasné úsudky, vytříbený smysl pro humor (jemný vtípek použitý ve správný čas, na správném místě) a fotky, které by vám záviděl i fotograf z National Geographic. Nevýhodou ale, jak asi tušíte, je, že když se ráno probudíte, z duchovního článku si nepamatujete zhola nic; ráno po něm zbyde jen takové škytnutí.

Dneska tu ale máme článek dovopravdický, z masa a kostí. Aspoň si vyzkouším, jestli to blogování ještě umím. Ale podle mě se to nezapomíná, podle mě je to jako s jízdou na kole. Stačí nahodit legíny, dofouknout pneumatiky, naplnit láhev s vodou a jedeeem! Ukážu vám tedy dneska různé novinky a novoty, které mi letos nečekaně cvrnkly do klobouku, a se kterými jsem teď opravdu dobrá kámoška.



Komplimenty. Dostávám je díky téhle magické, šťavnatě ovocné a v závěru sladce vanilkovo rohlíčkové vůni Wonderstruck Enchanted od Taylor Swift ze všech různých stran (a to si pak říkám - kde jste vy všichni "Šanelové", Diorové a "Loránové"?). Takže se teď s parfémem Wonderstruck Enchanted voním dnes a denně, protože komplimenty já prostě ráda. Pro takový pěkně mířený kompliment bych šla světa kraj. 

Za trochu komplimentů šla bych světa kraj
šla s hlavou odkrytou a šla bych bosá
šla v lednu, ale v duši věčný máj
šla vichřicí, však slyšela zpívat kosy
šla pouští a měla v srdci perly rosy
za trochu komplimentů šla bych světa kraj.
Jak ten, kdo zpívá u dveří a prosí.

Krásně mi Slávek Vrchlický připravil půdu pro tuhle parfémovou mini recenzi, viďte?


Netuším, jaká mocnost, akce nebo marketingový tah mi v drogérii vehnaly pravici do regálu Rimmel. Nikdy jsem od téhle značky nic neměla, nějak jsem se Rimmelu vždycky vyhýbala (nevím ani proč...nejspíš "proniczanic"). Ale koncem ledna se v mém nákupním koši ocitla lahvička s modrým víčkem, s make-upem Rimmel Match Perfection (SPF 18). A teď po něm sahám téměř každodenně. Krásně voní, super snadno se roztírá, nedělá šmouhy ani mapy, výborně kryje a drží celý den. Tak teda dobrá - už se rimmelovským lahvičkám nebudu bránit, když to umí takhle dobře...


V poslední době jsem si oblíbila vydatné jídlo - čokoládu s marshmallow a mini čokoládky Disney, které vypadají jako očepičkované hlavy kačera Donalda a mají oříškovou náplň. Hmmm.


Ryze dámská záležitost z mého domácího baru - červené víno (Merlot) pro dámy, které nosí klobouky, krajkové bombardéz, diamantové prsteny, malá psaníčka místo nákupních igelitek, šaty si večer ukládají na krejčovské panny a se svými rudě nalakovanými nehty dokážou skleničku s vínem pozvednout tak jemně a elegantně, že z nich okolí nedokáže spustit zrak. Anebo ho můžete pít v roztrhaných džínách, v jeho mikině a rovnou z flašky. Prostě - Dámská záležitost. ;)


Moje únorová nejoblíbenější fotka, kterou mám přilepenou hned vedle své sbírky foťáků. Schválně, jestli uhádnete, kdo je na ní tak užaslý a fascinovaný fotografickým přístrojem. Je to jednoznačně "malý Majkchí". Pro Michaela Jacksona mám slabost (hlavně pokud jde o jeho období, kdy muzikantsky řádil se svými sourozenci v Jackson 5). A vlastně mám slabost pro všechny, kdo rádi žasnou, užasnou, kdo se rádi nechávají něčím (čímkoli) unést a pokud při tom mají otevřenou pusu, tím líp.


Růžový jednorožec, to nejmilejší ořezávátko na tužky a pastelky, jaké se ke mně letos mohlo dostat. 


Jsem docela překvapená, že na mě letos leze tak brzy. Jaro. Už jsem se dívala, kde mám v šatníku zastrčené průhledné košile, kde chrní námořnická trička a krátké šaty z lehkého chladivého saténu, a před pár dny jsem se dokonce přistihla, jak přemýšlím, jestli bych si už konečně neměla pořídit pravý (a vysněný) piknikový proutěný koš s nádobím, který když otevřete, najdete v něm skleničky na šampaňské, nerozbitné talíře a příbory. Letos se u mě zkrátka těšení na jarní radovánky objevilo o dost dřív, než jsem zvyklá a nic bych za to nedala, že za to může můj nejoblíbenější kalendář od Rifle Paper Co, který v únoru svým obrázkem takhle svádí.



Tak nám Francouzíci zase něco přichystali. Animovanou adaptaci kultovního Malého prince, která se má v kinech objevit v předvánočním čase letošního roku. Vidět tu "naši" knihu na filmovém plátně...mno, jsem na to opravdu zvědavá. A jak je to už mojí povahou dáno, nesejčkuju, neříkám, že to bude beztak průšvih zfilmovat malé princátko, ale naopak se moc těším. Už od teď. Tady je malá video ochutnávka v podobě traileru a podle zatím dostupných informací si můžeme zaznamenat do diářů "den Malého prince" růžovou pastelkou na 3. prosince. Ale do té doby toho ještě hodně, hodně zažijeme...;)
Vivi podpis

46 komentářů:

  1. Na princátko se neuvěřitelně těším! :) Knížku miluju nadevše a doteď nechápu, jak jsem se jí mohla až do prosince minulého roku vyhýbat. Možná to bylo tím, že se nachází na nenáviděné listině každého studenta, na té povinné. :)
    Jsem hrozně ráda, že jsi zase zpátky:) tvoje ranní články na zvednutí nálady mi moc chyběly:)
    Čokoládka s marshmallow vypadá skvostně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško a vy ostatní, děkuju za všechny vaše krásné komentáře a za supermilé přivítání. I já jsem moc ráda zase mezi vámi a těším se na další naše blogová dovádění a dobrodružství. Je to marné, ale už k sobě zkrátka patříme a chyběli jste mi.
      Tak ať je nám tu spolu pořád senzačně. ;)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že Tě opět vidím.
    Už se mi po Tobě stýskalo.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký článek k ranní kávě :-) Čokoškám s marShmallow jsem se disud vyhýbala, asi je ale vyzkouším a víno Dámská záležitost jsem nikde neviděla....pravda, nekoukala jsem po něm, nevědíc, že existuje.

    OdpovědětVymazat
  4. Téda, toto ale trvalo s tím malým princem:)

    OdpovědětVymazat
  5. skvelý článok, všetky veci sú úplne super! :) najviac ma ale zaujala tá voňavka, hrozne rada by som si k nej pričuchla ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi ♥ dokonalé čítanie na tak správne lenivé nedeľné ráno a tak správne voňajúcej káve ;).. Ten Merlot nemá chybu :D .. ten parfém vyzerá naozaj tak vílovsky, začal ma lákať ;).. a teším sa tiež už na Malého princa, už ten trailer je také malé pohladenie na dušu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na Malého prince se těším.

    OdpovědětVymazat
  8. Tolik radosti a krásných věcí v jednom článku:) Děkuju, Vivi.♥

    OdpovědětVymazat
  9. Ty parfémy od Taylor mají nejkrásnější, přímo pohádkové balení. Mně bohužel zase tolik nevoní, což je škoda, protože jinak bych si nějaký určitě koupila :). A na makeupy od Rimmel čtu samou chválu, jen škoda, že jsou většinou dost do růžova :(.

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi...na Malého prince se divam vzdy v sobotu a neděli s detma a musím žasnout, ze ac me přijde seriál kresleny spíše pro větší, naše deti na něj koukají právě s temi otevřenými pusinkami.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný článek jako vždy Vivi :) Nejvíc se mi líbí víno s velmi originálním obalem a kačeří čokoláda :)

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivi, zdravím tě takhle při neděli a přeji moc krásný den! Tvé články jsou krásné a dnes se mi líbila hlavně láhev Merlotu. Jdu si dát i na tvé zdraví!

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherný článek jako vždy, drahá Vivi. Tvůj pozitivní nadhled mi už vážně chyběl, jsem ráda, že jsi zpět. :-)
    To červené víno vypadá nádherně a na filmového Malého prince jsem hodně zvědavá. Trailer působí povedeně, tak snad takový bude i film. Těším se na další tvé články. :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Díky za tipy, milá Vivi! Dnes mne obvzlášť potěšily- hlavně můj milovaný Malý princ :-) Zdravím z pobřeží Terka

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký článek, jsem ráda, že jsi zpátky i s optimistickým výhledem na jaro!:)

    OdpovědětVymazat
  16. Krásny článok. Malý princ je moja srdcovka ! :)

    www.korytna.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, úžasné jako vždycky. Umíš nádherně rozsvítit den. Prima, že jsi zpátky <3

    OdpovědětVymazat
  18. Uf to se mi ulevilo.... konečně vím, že tě nikdo neunesl, snad jen ten Malý princ;-) Jaká radost si tě zase číst, bylo to tu bez tebe, jaksi prázdné:-)!

    OdpovědětVymazat
  19. Parfém vypadá skvěle a to ořezávátko je úžasně roztomilé! :-) ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Ořezávátko je skvělý :) Tu čokoládu s marshmallow jsem měla taky a moc jsem si pochutnávala a ty disney čokoládky, jsem zase jednou měla s minnie a taky to byla dobrota :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  21. Ach, jak mi tvé články chyběly ♥ po včerejším depresivním večeru je to jako pohlazení po duši :)
    Tak Malého prince si píšu do diáře! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, chyběla jsi mi, tvůj humor a tvoje psaní..Netuším, o co víc může být tvoje duchaplné psaní lepší , protože tohle doopravdický je dokonalé ažaž!! Opět jsem zase na všechno dostala chuť.na vůni, na čokoládky, na to krásné víno...no prostě píšeš návykově a lákavě..Měj se moc krásně..a opět se těším.....Inka

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi! :-)
    Já jsem tak ráda, že tě tu zase máme! ♥ A zrovna na tři dny jsem se nemohla k internetu dostat, neb jsem byla tooooolik zaneprázdněná! :-)

    Povím ti, že ořezávátko jednorožce je fantastické, ale to, které jsem já dostala od Ježíška (♥) je taaaaaakhle senzační! :-))))))

    Páni! Čokoláda s marshmallow? Tak to slyším i vidím úplně poprvé! :-) Ty druhé čokoládky už (díky tobě) znám! A jsou vážně mňamózní! :-)

    Viv!!!! Povím ti, že já se na Malého Prince strašně moc těším! Ukázka mne dostatečně navnadila - jen si na něj moc ráda počkám, doufám, že ten rok zase neuteče jako voda. :-) I když bráška brblá, že Malého Prince by neměli vůbec filmovat, že by měl zůstat v knižní podobě! :-) Já se na něj stejně mooooc těším! :-DDDD

    A kam ty prosím tě na ty neuvěřitélné poklady chodíš? ;-) Já vím, stačí se pořádně dívat. :-)

    Vivi měj se nádherně a ahooooooooooooooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivinko, to je návrat ve velkém stylu :) Dámskou záležitost bych si taky nechala líbit a mé city k Malému princi pravděpodbně už znáš, takže jednoznačně palec nahoru!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Jsem ráda, že jsi zpět Vivi, a to víš, že jsi to nezapomněla! Šlápla jsi do pedálů a zvoníš na svém kole určitě na veselý zvonek :-) Och och, ten parfém musí být perfektní, ale kačer donald, jednorožec a dámská záležitost mu zdatně sekundují, taková rozmazlovátka bych si taky nechala líbit! :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Vivi. Tvůj blog je tak nádherný! Trochu nostalgický,trochu sentimentální. Občas mě i dojme :-D Prostě nááádhera! Jen tak dál :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Jééé, balzám na duši, konečně :)
    Přeji hodně zvládnutých úkolů a klídeček, abys měla více času na psaní, chybíš tady :)

    OdpovědětVymazat
  28. Já jsem tak ráda, že jsi zpátky! Už mi Tvoje pozitivní články moc chyběly! ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  29. Vítej zpět Vivinko! Krásný článek, jak vždy mě pohladil po duši :-) Moc se těším na další... L.

    OdpovědětVymazat
  30. Jsem ráda, že jsi zpátky Vivi!! Na Malého prince se moc těším, stejně tak jako na tvůj další článek!
    TEEZKA.com

    OdpovědětVymazat
  31. na Malého prince se už moc těším :))

    OdpovědětVymazat
  32. Moji zlatí, děkuju za všechny vaše krásné komentáře a za supermilé přivítání. I já jsem moc ráda zase mezi vámi a těším se na další naše blogová dovádění a dobrodružství. Je to marné, ale už k sobě zkrátka patříme a chyběli jste mi.
    Tak ať je nám tu spolu pořád senzačně. ;)

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, jsem tak ráda, že jsi zpět a v pořádku! Už jsi mi moc chyběla.

    OdpovědětVymazat
  34. Psaní duchovních článků...moc dobře znám :-))))) (a jak mi to jde) Vítej zpět!
    Zrovna včera jsem si koupila make-up od Rimmelu, svůj první, a jsem velice pozitivně překvapená :-)
    Stars by Lucy

    OdpovědětVymazat
  35. Milá Vivi, Tvoje články zahřejí, provoní a projasní krásně i takový den jako je ten dnešní (šedý...). Já jsem se Rimmelu také vyhýbala, ale nyní nedám dopustit na tento makeup a jejich rtěnky a laky na nehty ;-) Zkusit se má všechno a někdy jsme i mile překvapeny ;-) A vůni neznám, ale tuto značku mám moc ráda ;-) Musím očuchat :-D
    Krásný den ♥
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  36. Milá Viv, jsem moc ráda za tenhle článek, už jsem se bála, že se třeba stalo něco nemilého, když se tu tak dlouho nic neobjevilo. Přeju hodně času na všechny radosti životy!
    Zaujal mě tip na makeup, aktuálně nějaký sháním... Jen si dělám zálusk na nějaký cruelty free makeup, u Rimmelu si tím tak jistá nejsem. Moc se těším na nějaké další kosmetické vychytávky, u Tebe mě psaní o nich moc baví, mnohem víc než u jiných blogerek.
    A po jaru už se poohlížím taktéž, těším se, až uložím kabáty do skříně a vytáhnu jarní boty. (Respektive zamávám svým starým roztrhaným a pošlu je do nebe všech bot a najdu si nějaké nové). A až přijde čas na slabší punčošky a kratší sukně... :) Jaro zatím volám světle zeleným lakem na nehty.
    Pěkné dny!

    OdpovědětVymazat
  37. Vivi, to je super, ze jsi zase zpet. Chybela jsi mi a tve pozitivni clanky jakbysmet. :) Kalendar je super, ale momentalne na karo naladena nejsem. Uzivam si totiz jeste zimu a smirgluju sjezdovky, co to jde. :) Tal se tesim u dalsiho clanku. Paaa

    OdpovědětVymazat
  38. Makeupy od Rimmel London mě také baví.. Mám přesně tento také 100Ivory a je super. Krásně hydratuje a hlavně krytí mě na něm baví :)
    Všedně a nevšedně o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  39. S tim jarem jsme dve... ja si uz poridila jarni bundu a jarni boty a kabat uz odmitam nosit, i kdyz je venku jeste kosa, ale tajne doufam, ze timto bojkotem jaro privolam jeste rychleji!

    www.onnimik.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Děkuju moc, holky zlatý. Jsem ráda, že už se většina z nás ladí na jaro a těším se, že si ho tu se vším všudy užijeme. ;) Ještě jednou Vám děkuju za přivítání a všechny komentáře. Děláte mi velkou radost. ♥

    OdpovědětVymazat
  41. Jé, ahoj Vivi, to jsem ráda, že jsi tu zase s námi, hned je o něco veseleji :o).
    Nutně bych potřebovala to úžasné jednorožčí ořezávátko, to jsi mě zase na něco nalákala ;o).
    A už teď vím, že v prosinci půjdu do kina - Malý Princ mě okouzlil, mohl by to být moc fajn film :o).
    Děkujuuu :o*

    OdpovědětVymazat
  42. Zrovna nedávno jsem byla na předčítání Malého prince, bylo to super.

    OdpovědětVymazat