23.4.15

Na návštěvě u mě doma...

Než se z domova na nějaký čas definitivně přesunu k venkovním kavárenským stolkům, na piknikovou deku nebo lavičky na nábřeží, zvu vás ke mně domů na návštěvu. Nevím, kolikrát jsem vám tu už řekla, ať se nezouváte a jdete dál. Asi hodněkrát. A řeknu to zas - pojďte dál a nezouvejte se. ;)



Všechno, co mám doma, mám moc ráda. Ke všemu mám nějaký vztah, všechen nábytek a věci mě těší. Taky se mi občas stane, že šlápnu vedle a pořídím domů něco, co "nesedí" nebo co se u mě zkrátka nezabydlí a to pak nemilosrdně putuje o dům dál. Takový osud ale určitě (řekla bych, že nikdy) nepotká moje malé poklady, jako je třeba zlatý servírovací stolek, o který jsem se do krve pobila v jedné aukci, velká váza, kterou jsem musela mít i za cenu, že ji budu vláčet dlouhé hodiny po Vídni, print geniálního Columba, mého nejvtipnějšího filmového kámoše, který jsem si nechala vyrobit na zakázku od jedné šikulky, SP desky z Paříže, na kterých jsou jenom dvě písničky, a které roztomile kontrastují s mým celodenním posloucháním Deezeru, kde je skoro třicet milionů songů, dřevěné bedny, které mi vyráběl děda do kuchyně, ale nakonec slouží jako úložiště pro knihy a časopisy, nebo knížka Coco Chanel, kterou jsem nikde nemohla sehnat, a když už jsem v ní nedoufala, usmála se na mě z narozeninového papíru. Obklopit se tím, co miluju, to mi jde.


Rámečky, to je sázka na jistotu, když člověk touží po rychlé změně domova. Některé kupuju (tenhle snad v Tescu vyrobili přímo pro mě...nezbývá než poděkovat) a jiné si vyrábím (nejčastěji tak, že koupím azurově modrou plechovku s barvou a natírám nebo zapojím do hry washi pásky nebo vytvářím ornamenty pomocí temper). Obvykle si pak vyhlídnu nějakého rámečkového obětního beránka, na kterého věším řetízky, které zrovna nosím; prostě malé finty.


Rozzářená Gwyneth Paltrow a její pivoňková koupací čepice. Nebo to není koupací čepice?


Zrovna včera mi psala jedna moje čtenářka Hanka moc milý e-mail, ve kterém mi pověděla i to, že si zařizuje garsonku. Potěšilo mě, že jí je při zařizování inspirací můj blog, a uvědomila jsem si, že bych si taky chtěla zařizovat garsonku. Představu mám jasnou. Byla by tam spousta koberečků a ještě víc sametových polštářů, gramofon přebarvený na zlatou nebo světle růžovou barvu (spreje už jsem si koupila), moře elpíček, knížek, časopisů, svíček a dývýdýček, čokolády, plédů a bezedný minibar. A pak mi došlo, že to všechno doma vlastně už mám a ještě k tomu pár dalších místností navíc a to je taky náhodou docela fajn. ;)


Když je teda to jaro...


Zkoušeli jste se někdy podívat na svůj domov v zrcadle? Fíha, to vám vypadá všechno úplně jinak. Je to jako být na návštěvě u známých, kteří mají stejný vkus jako vy. ;)


Moje nejoblíbenější pantofle v mých "národních barvách" - růžové a tyrkysové. Teprve tehdy, když v předsíni sundám lodičky, tenisky nebo jak říká Baťa "venkovní obuv, kterou nelze reklamovat" a nazuju si svoje nestárnoucí papučóše s bambulema, jsem neomylně doma.


Pravda je, že člověk může zdobit, předělávat, vymýšlet, vyrábět a jánevímcoještě, aby to měl doma podle svých představ, ale nakonec to vždycky všechno stejně skončí u stolu. A ten by měl být rozhodně pokaždé plný. Proto než odejdete, nechte si chutnat a děkuju vám za milou návštěvu.

Vivi podpis

70 komentářů:

  1. A to já se zuju.
    A kdyby se to protáhlo, mám v kabelce zabalené pyžamo.
    A v pyžamu zabalenou láhev růžového vína, na Tvou počest Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovná - myslíš na všechno. ;)
      PS: protáhne se to nakonec vždycky...;)

      Vymazat
  2. U tebe bych chtěla bydlet, Vivi. Nebo aspoň zajít na návštěvu. Ještě že mohu na tu virtální. Taková pohoda na mne dýchla...musela jsem se tu zastavit, i když dnes rychle chystám a balím na výlet do Říma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, jsem sice moc ráda, že jsi ke mně přišla na návštěvu, ale je vidět, že ses tím při balení kufru zbytečně rozptýlila a nesbalila všechno, protože jinak si nedokážu vysvětlit, že jsi odjela do Říma beze mě. Ale i tak ti přeju, ať se tam máš superparádně. ;)

      Vymazat
  3. Anonymní9:49

    Vivi bereš podnájemníky?? Hlásím se. :-)))
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasnačka. Nástup od 1. května. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní22:29

      Já bych chtěla také! 8-) Naprosto zbožnuji tvůj styl a v květnu mám volno. 8-)
      p.s.: přála bych si tady ještě více článků z tvého bydlení, třeba i ukázání kuchyně a ložnice nebo více DIY pro inspiraci. Dodatečně přeji vše nej k nádherným blogovým narozeninám a stále takové krásné články! Ahojk Jana

      Vymazat
  4. Krásne bývanie, také romantické, čisté.... príď ku mne ako to vyzerá pri dvoch deťoch :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:06

      Vivi vidím na druhém obrázku růžové pleťové mléko Victoria secŕet , s vůni magnólie, mám ho taky doma a ta vůně je neopakovatelná když se natřeš, já si do něj kápnu vždy trochu olivového oleje a natírám se:-)))

      Vymazat
    2. Je to tak (máš obdivuhodný pozorovací talent), je to Victoria´s secret. Není to ale pleťový mlíčko s magnólií, ale tělový mlíko "Jahody & šampaňský". ;) Ovšem na tu "maňolii" jsi mě navnadila. ;)

      Vymazat
  5. Super :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  6. Teda Vivi, to je paráda, máš to doma moc hezké! :)) Evi

    OdpovědětVymazat
  7. Takhle bych chtěla bydlet.... :-) Snad se mi to časem splní, a já si zařídím domov podle mých představ :-) Děkuji moc za pozvání na návštěvu, za další inspiraci.... :-) Ten Columbo je super :-D Takový krásný obraz by se líbil mojí mamce, je to její největší oblíbenec (můj ostatně taky), takže bych ji mohla vytvořit něco podobného... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, se ví, že se ti to podaří. Podaří se ti přece všechno, co si přeješ. ;)
      Neváhej a dej se do columbovského tvoření (a pak se mi pochlub). ;)

      Vymazat
  8. Jůů, moc děkuji za návštěvu, u Tebe je to vždycky taková pohoda lahoda, až se mi ani nechce odcházet.:-) Papučky jsou skvělé, vzpomněla jsem, jak jsem jako malá taky měla podobné, akorát byly oranžové s dvěma malýma bambulkama, ty jsem zbožňovala.:-) A ta snídaně - mmňam.:-D Krásný den přeji! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, mám návrh a myslím ho vážně - tak neodcházej. ;) ♥

      Vymazat
    2. Neboj se nic, přijdu zase.:-) :-*

      Vymazat
  9. prekrasne byvanie..obdivujem tvoj zmysel pre detail...

    OdpovědětVymazat
  10. Ako vždy je to nádherné Vivi, minule som si obzerala gramofón na trhovisku so starožitnosťami, ale nechcel utiecť so mnou a byť rebel, mal rád klasiku a ja som mu mohla sľubiť len platňu Edith Piaf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, vsadim svoje nejlepší boty, že by se u tebe rebélie naučil. Edith zkrotila větší živly, než je jeden starožitný gramec. ;-)

      Vymazat
  11. krasne napsane. mas novou folowerku :)

    fashion blog http://www.sheistheone.ch/

    OdpovědětVymazat
  12. Vivinko, návštěva u tebe doma mi vždy vykouzlí úsměv na tváři :) Ráda jsem se u tebe zase zastavila. Zaujalo mne jakou už máš kupičku časopisů pod sluníčkovým zrcátkem.

    Měj se krásně drahá.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pandičko, tak v tom případě musíš chodit na návštěvu častěji, aby ses pořád jenom usmívala. ;) A měla bys vidět tu "kupičku" časopisů ve sklepě...;)

      Vymazat
  13. V jednej ruke hrnček voňavej čokoládovej kávy a druhú mať len tak podoprenú pod hlavou plnou príjemných myšlienok, ktoré vie navodiť presne takéto neskutočne milé pozvanie na návštevu - bolo báječne fajn, Vivi, ďakujeme ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já prostě k životu nutně potřebuju Aniččina romantická komentářová psaníčka. ;) Děkuju. :-*

      Vymazat
    2. Jaaaa sa červenám ))) .. .. to ja nutne k životu potrebujem tieto nádherné vždy dobre naladené farebné stretnutia (aj keď len virtuálne) s osôbkou plnou inšpirácie na rozdávanie :* - a čo by len inšpirácie, ale aj úsmevov, vždy dobrej nálady, takej tej iskry do života ;) - toto všetko u teba (aj u Dandelijonky) nájdeme, - a snáď tak posúvame ďalej -  úsmev nám vždy pristane!!

      Vymazat
    3. Zlatíčko jsi ❤

      Vymazat
  14. Tak to je božské. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtyři slova a kolik radosti mi udělaly! ;) ♥

      Vymazat
  15. Anonymní12:45

    Asi takto si predstavujem byt v Paríži, taký nekonvenčný arty štýl. Naozaj super. Pá Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žijóva, to potěší. No jo, ve mně se pařížomilka prostě nezapře. ;)

      Vymazat
  16. Ty máš tak krásné bydleníčko !!! Moc pěkné kousky a krásně sladěné :)
    KlarissAddell

    OdpovědětVymazat
  17. týjo, takovou snídani bych si nechala líbit! :) obdivuji ten geometrický kobereček, takový bych taky potřebovala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, v HM Home těhle geometrických fešáků ještě pár mají. ;)

      Vymazat
  18. Děkuji za pozvání Vivi, nejraději asi fakt mám ten stůl plný dobrot :-) Nicméně taky nosím venkovní boty, co se nedají reklamovat - a opravdu nedají - zkoušela jsem to.....Colombo mě naprosto dostal!!! Ach ta nostalgie...A tu květinovou koupací čepici chci!!! :-D Krásně tady je!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsi přišla. :-** Víš co? Někdy se pořádně nadlábnem, pak si nasadíme pivoňkový koupací čepice, chytnem za ruku Columba a vyrazíme k Baťovi. Budou z nás tak v šoku, že nám vyreklamujou i starou mikrovlnku. ;)

      Vymazat
  19. I love your blog! Even is not written in English. If you want to see some London life, please visit www.naninlondon.com. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Super článek. :-) Máš to doma moc hezké. A ty pantofle jsou i v mých oblíbených barvách. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  21. Máte opravdu krésné bydlení. Z každé fotky sálá radost.

    OdpovědětVymazat
  22. Krásne, každý detail je niečím výnimočný. :)
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
  23. Některé kousky jsou vážně dechberoucí :-) Coco Chanel taky na mě taky vykoukla z balícího papíru, ale ještě jsem ji nepřečetla, ty jo?
    PS: krásné fotky.. čím fotíš?:-)
    Hezký den :-)

    http://an-abel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anabel, zatím jsem četla jen Coco Chanel od Henryho Gidela. Tenhle životopis (Pohled zblízka - Coco Chanel od Lisy Chaneyové) je o dost tlustější, tak to bude chtít víc času, ale jsem na to moc zvědavá. ;)
      PS: ó děkuju moc. Fotím zrcadlovkou Canon EOS 100D, ale ještě jsem nebyla schopná se s ní pořádně skamarádit, takže na ní mám nastavenej režim na focení jídla (jsem fakt nemožná). ;))

      Vymazat
  24. Anonymní17:16

    Chodím se sem strašně ráda kochat.Máš plno netradičních věcí a vše je vždy něčím originální.Také zařizuji.Zatím pronajmutý byt,ale užívám si to na maximum.Pročetla jsem všechny tvé typy na bydlení z rubriky Jak bydlím a kdyby jsi někdy přišla ke mě dom,asi by jsi se divila,kolik věcí jsem obšlehla.:)))Ale jsem za tu inspiraci ráda,tak snad se nezlobíš.:)Vidím,že máš knížku In Vogue.Koupena v Čechách?Děkuji.Karolina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný, moc jsi mě potěšila. To víš, že se nezlobím, naopak - od toho tyhle články vytvářím, aby někoho potěšily nebo inspirovaly. ;) Co se knížky In Vogue týče, tak je z bookdepository.co.uk - poštovný je po celým světě zadarmo.

      Vymazat
  25. A já opět děkuji za pozvání a naprosto úžasnou návštěvu ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já děkuju, že jsi přišla - bez tebe by to nebylo ono. ♥

      Vymazat
  26. Milá Vivi, tvů byt, jeho originalita a snaha vytvořit si kreativní a inspirující prostředí daly do pohybu i moje představy o bydlení, když jsme se s přítelem sestěhovávali, takže ti vlastně vděčím za to, že jsem doma moc ráda a za to ti patří velké velké DÍKY!!! :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho jsem celá rozveselená, Evi, protože jsem už Tvůj "bydlící článek" viděla a pokud tě trošku inspiroval můj blog, tak teda jo - spokojeně a pyšně se červenám. ;)

      Vymazat
  27. Krásnéééé:-))
    Díky M

    OdpovědětVymazat
  28. Děkuju vám za komentáře, je radost si je číst. :-*

    OdpovědětVymazat
  29. Vivi, já návštěvy u tebe doma přímo miluji. Pokaždé se nemohu na tvé poklady vynadívat a ani dnes tomu není jinak. Zase čerpám inspiraci a mám hlavu plnou nápadů jak to zútulnit u mě doma. Děkuji :)

    Make-up speciál 1.část

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, to je paráda. Mám velkou radost, že tě můj domov inspiruje k zútulňování svého bydlení. Třeba nám ho pak někdy taky na blogu ukážeš. ;) ♥

      Vymazat
  30. Anonymní17:02

    Krásné, jen z hromad
    časopisů už jsem vyrostla. Nahradily je hromady knih :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumim. Už jsem si (český) časopis taky nekoupila léta, zatímco knížky nosim domů neustále. Hlavně se ale musí číst a nejen vršit na hromady, aby člověk nebyl jako ten mnich, co měl mnoho knih a nevěděl, co je v nich. ;-)

      Vymazat
  31. Anonymní17:07

    Vivinko mohla by jsi sem dát odkazy na eshopy,kde jsi koupila jednotlivé věci?Hlavně ty zrcadla,modrá židle,váza,kulatý zlatý stolek a ten růžový foták( to je polaroid?).Přpadně můžeš napsat meil: lenka.zahradilova-vk@centrum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, odkazy bych Ti ráda poslala, ale žádnou z těch věcí, které jsi vyjmenovala, jsem nekoupila v e-shopu. Jsou to spíš takové poklady posbírané ze všech možných míst, koutů a cest. Jo jo, růžový foťák je Fuji Instax Mini (Polaroid).

      Vymazat
    2. Anonymní15:14

      Vivi,to je tak hezkéééééé.Prosím,odkud máte ten obrázek Columba?Nebo je to kniha?Sháním pro bratra cokoliv o něm k jeho kulatinám.Má na něj vypěstovanou závislost a neustále v něj jede....Chtěla bych mu ho dát nad postel a nikde se mi nedaří jeho zajímavou podobiznu najít.....Děkuji Eva

      Vymazat
    3. Ahojte Evi, Columbo je print a nechala jsem si ho dělat na zakázku. Napište mi, prosím, e-mail na lucinkamala(zavináč)seznam(tečka)cz a já vám pošlu na autorku kontakt. ;)

      Vymazat
  32. Někde výš jsem četla, že si sebou bere čtenářka na tvojí návštěvu pyžamo...ale vážně Vivi, umíš si to představit? Ty, banda tvých čtenářek, víno, dobrá hudba a klábosení jenom o blbostech...no to je sen! I kdybychom kvůli tomu měli pronajmout třeba tělocvičnu. :D

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Byteček máš krásně zařízený to se.uai nechat, je to taková pohoda, všechno má svůj význam a s už příběh a to mě baví :) to by jsi mohla být designérka! Tohle téma je pro mě teď aktuální protože začínám rekonstrukci mého nového bytu, ale zatím je to u těch spinavejsich prací, ale už jsem si byla vybrat kuchyni :) bude taky retro ale zároveň i moderní :) ale na ty doplňky se opravdu těším... Mam rada staré věci, nebala bych se ani zajít nějak to butiku nebo do starožitnictví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ilu, jsem moc ráda, že se ti u mě líbí. Jéje, zařizování bytu (zvlášť po náročný rekonstrukci) je největší zábava na světě, to si určitě hodně užiješ. ;) Nejlepší je staré věci kombinovat s novými a moderními, tak to mám ráda já. Retro působí dobře, originálně a svěže jen tehdy, pokud je v moderním a čistém prostoru a nějaký ten kousek z bazaru může udělat velkou parádu, když se do bytu hezky zakomponuje. Každopádně - doufám, že pak tvůj nový byteček uvidím u tebe na blogu. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní14:35

      Vivi dobře napsáno, i když s těmi kombinacemi nového a starého se to musí umět. Ty pro to máš obdivuhodný cit, ale u mě by podobné experimenty asi nedopadli slavně. My nakoupili téměř vše v Ikee, ale musím říci, že za mě velká spokojenost. Bydlení s různými kombinacemi a tvořivým stylem jako máš ty obdivuji alespoň na fotkách. Ilu přeji hodně zdaru při rekonstrukci. My ji máme za sebou rok a byl to mazec. :o)
      Alena Soniová, P.

      Vymazat
    3. Ahoj Ali, taky mám Ikeu ráda. Vlastně základní kousky nábytku máme právě odtud, takže tvou spokojenost se Švéďákama úplně chápu. ;) A třeba tě můj blog bude inspirovat k tomu Ikeu doplnit něčím dalším, co pro tebe bude mít nějaký zvláštní význam. ;)

      Vymazat
  34. Ahoj, máš ten nejkrásnější byt co jsem kdy viděla :) a ty papuče aah nádhera :)

    http://coffee-bitch-fashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, olalá, vrním blahem nad tak milým komentářem, děkuju. ;)

      Vymazat
  35. Mas nadherny byt, z fotek vyzaruje pohoda , klidek a libi se mi barvicky:-)

    OdpovědětVymazat