6.6.15

S Madame Chic doma - recenze druhého dílu pařížských radostí

Tak ano ano! Už je tu. Dlouho očekávaný druhý díl pařížské knížky "Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži" od Jennifer Scott je tady. Pokračování životních radostí inspirovaných autorčiným pobytem v Paříži nese název "S Madame Chic doma", na obalu je pěkná holka, dostatek proužků, námořnické tričko a růže. Magnifique! Přestože je "druhotina" Jennifer Scott v prodeji teprve pár dní, stihla už jsem si ji koupit a hlavně už jsem ji přečetla. Tak rychlá jsem chtěla být i kvůli vám, protože od doby, co jste u mě objevili recenzi na první knížku, jste se mě často ptali, kdy vyjde druhý díl a jaký bude. Já to nevěděl, já to netušil...ale už to vim a povim. Hned teď.



Rozdíl mezi prvním a druhým dílem
Zatímco v prvním dílu Jennifer popisuje hlavně svůj život v Paříži a to, jak se coby americká studentka učila francouzskému umění žít, které zdařile odkoukávala od rodiny, ve které žila, ve dvojce nás zavede do kalifornského bytu v Santa Monice a ukáže nám svoje triky, jak zvládnout domácnost, rodinu i práci a při tom všem zůstat šik.

 O čem kniha "S Madame Chic doma" je?
Knížka "S Madame Chic doma" (s podtitulem "Rodinný život po francouzsku aneb Jak udržet chic sebe i svůj domov") je dvojče prvního dílu, z čehož vyplývá, že milovníci "jedničky" si pěkně zamlsají. I tentokrát Jennifer sepsala celou řadu tipů a nápadů, jak být chic. Doma i venku. Knížka je o spoustě detailů, které jsou součástí našeho života, domova i vzhledu. Jsou to detaily a drobnosti, které jsou často (a rozhodně neprávem) opomíjeny, a o kterých se moc nemluví, protože jsou zřejmě považovány za nepodstatné, malicherné, nicotné a zanedbatelné (ještě nějaká nespravedlivá synonyma vás napadají?), ale přitom jsou moc důležité, neli dokonce velevýznamné. A taky úžasné, když se na ně člověk dívá těma správnýma očima.

Dozvíte se třeba to, jak si zorganizovat domov, jak ho s radostí uspořádat a provonět, jak pečovat o sebe, o svůj šatník i o svou (někdy utrápenou a unavenou) duši, obsahuje i recepty na různé dobroty (k jídlu i k pití), kosmetické rady nebo tipy na hudbu, kterou můžeme poslouchat třeba při přípravě snídaně nebo při vyřizování rutinních úkonů jako je třídění pošty nebo mytí nádobí. To všechno a ještě o dost víc je pod pláštíkem objevování radostí každého dne, i toho úplně obyčejného a zdánlivě nezajímavého. Ovšem slovo "zdánlivě" si zaslouží třikrát podtrhnout.


Knížka je rozdělená do 2 částí. První část U vás doma (Chez Vous) nese jasné poselství. Vnést do své domácnosti (ať už bytu, domu nebo třeba jen podkrovního pokojíku) pohodu, přátelský řád a s čistou radostí a klidem zabojovat s chaosem a nepořádkem. Druhá část Každodenní rutinní činnosti (Les Routines de la Journée) je rozdělená do tří kapitol - na dopolední, odpolední a večerní radosti, ve kterých najdeme tipy na to, jak z nudných úkonů udělat požitek.


Stojí za to?
Tak jako u prvního dílu, i tady zdaleka ne všechny tipy z knížky jsou využitelné pro každého, ale když je člověk nakloněný malým, ovšem důležitým změnám, a baví ho inspirativní lidé, kteří si život užívají i přesto, že umí být někdy zatraceně těžký, ten si určitě "to své" v knížce najde.

Nebudeme si lhát. Knížek o francouzském životě, Francouzkách a Pařížankách vzniká nepřeberné množství (a já si jako blázen kupuju úplně všechny - když říkám všechny, tak při tom ukazuju na mou knihovnu, která praská ve švech a pořád něco žvatlá francouzsky), ovšem o poznání míň je jich opravdu dobrých a stojí za přečtení. Knížky "Madame Chic" a pokračování "S Madame Chic doma" ale patří mezi ty, které stojí za to v knihovničce mít. Je to roztomilé a pohodové čtení, které přináší potěšení. A mnohým přinese určitě i inspiraci. Přiznávám, že pro mě v téhle knížce není nic nového a objevného, většinu rad a tipů dávno praktikuju, ale je skvělé to všechno vidět černé na bílém, pěkně sesumírované a knižně se spřátelit s někým, kdo se taky umí tak bezelstně radovat z každého dne.


Už teď vím, že se ke knížce "S Madame Chic doma" budu čas od času pro potěšení vracet, někdy si ji vezmu do vany a určitě se mnou zažije i nějaký ten piknik nebo se poveze v kufru na dovolenou. Přesto bych z ní něco vyškrtla, přeškrtla, upravila a hlavně doplnila. Jé, já bych toho tolik dopsala a přidala. Buď si Jennifer chystá půdu pro třetí díl nebo jí zkrátka uniklo tisíc dalších všednodenních důležitostí a detailností, o kterých si myslím, že je docela škoda, že v knížce chybí. No co, tak holt mám napsat svou vlastní, když jsem tak chytrá. Ale vážně - "S Madame Chic doma" se mi líbí. Líbí se mi dokonce i to škádlení, to jak mě "Madamézka" někdy zlobí, jak něco přehání nebo zas naopak jak o něčem zásadním mlčí. Líbí se mi všechny ty emoce. Mám je ráda.


Pokud vás knížka "S Madame Chic doma" zaujala, ale nevlastníte první díl nebo jste o něm ještě ani neslyšeli, můžete si mezeru doplnit v recenzi Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži.

A na závěr nějaké resumé, že? Zkrátka - z knižní prvotiny i druhotiny Jennifer Scott mám upřímnou radost, byly to dobře investované peníze. Obě knížky Madam Chic i S Madam Chic doma mají úplně stejného jmenovatele - oslavu života. Ať mě čert poškrábe na zádech, jestli není pravda, že právě o to tu jde. O malé každodenní oslavování žití, o těšení a o přetváření všednosti, nudy a prudy na radost a zábavu. Přeju proto nám všem, ať jsme v tomhle umění čím dál tím lepší! ;)

Vivi podpis

65 komentářů:

  1. Ahoj, neber to špatně, spíš jako "inspiraci". Ale ráda bych viděla knihu i rozevřenou a ne ji najít na 3 fotkách úplně stejně, jen s jiným pozadím. :) Mohla by ses třeba zaměřit na nějakou fajn nebo nefajn část a vyfotit ji zblízka :)
    Pěkný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně jsem se o to už před pár dny pokoušela, ale zjistila jsem, že nedokážu vybrat nějakou vhodnou část (ať už fajn nebo nefajn), protože knížka je prostě prima celou svou atmosférou a každá ukázka vypadá divně "vytrženě". Ale plním přání na počkání, takže ukázka textu do článku dodána. ;)

      Vymazat
  2. Musím říct, že tahle dvojka mě zaujala víc než první díl. Každopádně přečíst si potřebuju nutně obě dvě :D

    Spotřebováno: Duben 2015 + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, "potřebovatnutněobědvě", to moc dobře znám. ;)

      Vymazat
  3. Jů, tuhle knížku nedočkavě vyhlížím od okamžiku, kdy jsem jedním dechem dvakrát za sebou přečetla první madamošikovskou :-) Tak děkuju, Vivi, a pádím do nejbližšího knihkupectví!
    PS: A beztak věřím, že Ty jednou nějakou krásnou, inspirující, veselou a barevnou knížku v tisku vydáš, Vivi ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, Niki, že jsem Tě o "druhé madamšikovské" mohla začerstva informovat; na knižních pultech je ještě teplá a obzvláště propečená ;). Doufám, že se Ti bude líbit.
      PS: když ve mě tak krááásně věříš, tak to Tě prostě nesmím zklamat. ;) Vyderžaj pionier! ;)

      Vymazat
  4. Vivinko první díl jsem měla půjčený s knihovny a než jsem knížku vrátila četla jsem jí pořád dokola znovu.Druhý díl v knihovně ještě asi mít nebudou když je to novinka,ale až bude přečtu si jej.Nebo si knížku rovnou koupím :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, tak v tom případě bych řekla, že Tě čeká u druhého dílu stejný scénář a "čtení dokola". Já už ji četla dvakrát a to ji mám doma teprve pár dní. ;)

      Vymazat
  5. Myslím, že jsi mi ze všedního nudného rána udělala ráno o mnoho více prozářenější a veselejší už jen tím, jak pěkně jsi článek napsala. Po knížce (knížkách) se poohlédnu a třebas se objeví i v mé knihovničce. Mimochodem bys měla popřemýšlet nad tím nápadem sepsat vlastní knížku. Tvé články se čtou tak krásně, určitě by to nebylo jinak s tvou vlastní knížkou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen tu tak sedím a mám radost. A taky mám nepřítomně zamilovaný výraz. Jo a rudé tváře. A kdyby se mě někdo ptal, z čeho to všechno mám, jenom ukážu na tenhle Tvůj komentář... ;) Zlatá jsi. :-*

      Vymazat
  6. Tak já teda pádím do knihkupectví co mi nohy stačí! Jedničku zbožně vystavuji, dokonce stránky se shrnutím každé kapitoly mám okopírované a svázané mašlí (pro případy, kdy bydlím na dvou místech a nutně potřebuji oblažit svou duši). Myslím, že i v jedničce jsou oblasti, které chybí a něco je naopak přehnané. Tak alespoň máme prostor k vlastní kreativitě a Vivi nás může zásobovat svými žůžo tipy na blogu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucí, doufám, že Ti nohy stačily, a že už máš teď večer knížku doma. ;)
      Myslím, že kdyby autorka "Madame Chic" četla, že sis části knížky okopírovala a svázala mašlí, byla by štěstím bez sebe; je to ták milé. ;)
      Určitě, naprosto s Tebou souhlasím - knížka není od toho, abysme my čtenáři "museli" dodržovat všechny tipy a bezhlavě se jimi řídit; je to spíš jen takové něžné namotivování, popostrčení a každý (nebo spíš každá) z nás si v ní najde rady podle svého gusta. Tak ať se Ti "dvojka" báječně čte a ať Ti přinese plno radosti. ;)

      Vymazat
  7. Wau, to jsou krásné produkty.
    :-))
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pozvání, Eriko, a doufám, že máš na svém blogu taky nějaké krásné produkty. 8)

      Vymazat
  8. Knížka se mi líbí. Ukázka, která je vyfocená mi silně asociuje aplikaci nazvanou Fly helper, která si také klade za cíl uklidit každý den něco málo.
    http://jsikrasna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, a mně se zase líbí ten tvůj tip na aplikaci Fly helper. Neznala jsem ji, ale poctivě jsem gůglila a teď jen přemýšlím, jestli moje papírky, notesy a trhací bločky, které mi taky pořád něco připomínají, může nahradit tahle vymáklá technika...za zkoušku to stojí. ;)

      Vymazat
  9. Teda, paráda :) moc si mi pomohla s vybíráním dárku pro mamču, která Paříž zbožňuje :) asi tedy zatím vsadím na ten první díl, protože jak jsem pochopila, ten je víc o Paříži než ten druhý :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet, to mě ohromně těší, že díky mně Tvoje mamča dostane jako dárek tuhle knižní "Pařížanku". ;) Jestli mamka Paříž zbožňuje, tak bude mít z knížky určitě velkou radost.
      Jo, dá se to tak říct, že první díl je víc o Paříži, protože tam Jennifer popisuje jednak svoje okouzlení francouzským životním stylem, ale i rituály a fungování rodiny, ve které žije a pak ještě jedné rodiny, se kterou se přátelí. Takže Paříž si v knížce mamka užije a k Vánocům může dostat druhej díl. ;)

      Vymazat
  10. Pěkný článek i fotografie :) Uvažuji o koupi obou dílů :)

    katys-diary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó jó, Katy, takové uvažování rozhodně nemůže být na škodu. ;-)

      Vymazat
  11. Anonymní16:17

    Tak jsem neodolala a objednala. :) Strašně se na to těším a obě knížky si pak vemu na dovolenou, kam začátkem června odjížím. :) Díky Vivi! Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, Míšo. Tak ať se Ti knížky i dovolená hodně hodně líbí. ;)

      Vymazat
  12. Jéééé Vivinko, mon ami, děkuji ti že jsi odhalila další skvost ze tvé knihovničky :-) Po téhle knize (stejně tak i po té první) moje srdce strašně prahne (ale zdaleka není jediná, která chce do mé skromné knihovničky :-D ) Takže jsem si napsala seznam, a předala jej mému nejdražšímu manžílkovi, s tím, že se blíží mé narozeninky a když každý měsíc koupí dvě knihy, tak mi udělá velikánskou radost :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, to jsi vymyslela naprosto skvěle. Nechám se inspirovat, a i když jsem už narozeniny měla, stejně taky sepíšu nějaký seznam a vtisknu ho mé drahé polovičce do dlaně (a budu očekávat každý měsíc pár dárků). Jak ty jsi chytrá! ;))

      Vymazat
  13. Anonymní18:09

    Ahoj Vivi!
    Když čtu tvé recenze, hned bych se do knih nejraději začetla. :-) Škoda že něco podobného nevzniklo i o Japonsku. :-) Já jsem totiž velký milovník Japonska (Asii mám fakt ráda). :-)

    Jé! Vivi! To by bylo krásné, kdyby jsi napsala knihu. Hned bych si jednu uzmula a kdyby byla s tvým věnováním - no to by byla paráda! :-)
    Bylo by v ní mnoho nádherného a zábavného povídání + mnoho fantastických fotek! :-)
    No to by byla krása! :-)

    Vivi měj se moc krásně a ahooooooooooooooooj! :-) Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko,
      Ty ses mi tu tak krásně zasnila ;). Na knížku to sice zatím nevypadá, ale "věnování"..jo, to bych Ti sepsat mohla. ;)
      Milovnice Japonska, to je tak originální a romantiš! ;) Určitě tuhle důležitou informaci využiju, až bude zase nějaká bezvadná příležitost k prohnání pošťáků. ;)
      Děkuju moc, a doufám, že už je u Tebe všechno už lepší a jsi veselá (přála bych si to moc). :-*

      Vymazat
    2. Vivinko moje,
      veselá - no jak se to vezme. Snažím se smát, ale pak si na něj hned vzpomenu a koutky klesají dolů. :-(
      Ale opavdu se už mooooc snažím. ♥
      Dokonce mi dnes přešel obrovský dárek, až ze Singapore (koukni ke mě). :-) A to jsem úsměv na tváři i udržela. ♥
      Vivi, měj se přenádherně a děkuji ti velice moc, že na mě myslíš. ♥
      Ahoj Šárka

      Vymazat
    3. Ahoj Šárinko, jsi statečná a koutky Ti půjdou čím dál tím víc nahoru. Chce to akorát čas, nedá se nic dělat. Dárek z daleké ciziny je úžasný ani se Ti nedivím, že ses kvůli němu usmívala. Doraemon, Kittynka a dokonce i Tamagotchi! Páni, to se krásně vyblbinkuješ. ;)
      Posílám pusu přefélikou. :-***

      Vymazat
    4. Vivi děkuji moc. Ale tyhle dárky, které tu píšeš, jsem dostala od mamky. Ty nejsou z takové dálky. ♥ Ale i ty mi udělaly obrovskou radost. Mamka mě prostě moc dobře zná. :-)
      Dárek je ta panenka (drží třeba maličkého Doraemona. :-) ).
      Měj se krásně. ♥ A MOC děkuji. ♥

      Vymazat
    5. Jsem to ale popleta. ;) Jenže když ty tvé věcičky jsou tak krásné všechny, že jsem se ani tak moc "nesekla". ;) Panenka je nádherná. Podle mě máš tu nejlepší sbírku na celém široširém světě. Tak ať se Ti úspěšně rozrůstá a ať jsi usměvavá...♥

      Vymazat
    6. Moje milovaná Vivi! Ty NEJSI NIKDY POPLETA!!! :-)
      A taaaaaaaaaaaaaaaakhle (a ještě víc) ti za vše děkuji! Ty moc dobře víš, za co všechno! Byly (a nepopírám, že ještě nejsou) to hodně těžké chvíle a tys mou velikou oporou! ♥♥♥♥♥ Strašně moc ti děkuji! ♥

      Vymazat
    7. Šárinko, ty mě tak umíš dojmout, ty jedna. :-** Těžké chvíle se nemůžou nechat jen tak, ty se musí bez meškání rozehnat...nějakým překvápkem, nějakým dárkem. Pošťák to zařídí...brzy ho pošlu a do té doby "hlavu vzhůru, Vinetů". ;)

      Vymazat
  14. Já bych si přála další tip na pařížský skvost ze Tvé knihovničky :-). Merci beaucoup...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hodně milé přání a milým přáním se musí vždycky vyhovět ;)...takže určitě, ráda zase někdy vytáhnu něco z mojí francéziše knihovniše. ;)

      Vymazat
  15. Moc mne knihy lákají. Určitě budou bezva, když se líbí tobě a doporučuješ je. Z ukázek to tak rozhodně vypadá a pár radama už se řídím. Přidám tu jednu, že denně uklidím šuplík či zákoutí.

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, jsem moc ráda, že Tě knížky zaujaly, i když pokaždé, když Tě vidím, vypadáš tak nádherně šik, že podle mě ani žádnou pomocnou šikézní literaturu nepotřebuješ. A ještě máš uklizené šuplíky a zákoutí? Oh, perfection!♥

      Vymazat
  16. Pěkně sepsáno. A knížku plnou nápadů a poznámek od tebe bych přečetla ještě radši! :) I tak mě ale "madame chic" hodně zaujala, možná jí dám šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Len, ty máš pro mě vždycky samý dobrý zprávy, to je paráda. ;)

      Vymazat
  17. Už stahuju první díl!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rose, ty teda neztrácíš čas. A to se mi líbí ;).

      Vymazat
  18. Vypadá dobře a určitě ji v knihkupectví prolistuju :) Pokud zaujme, poputuje se mnou domů. Mám totiž doma speciální francouzskou poličku, kam určitě snadno zapadne. Děkuji za další super tip, Vivinko!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, speciální francouzská polička? Oh la lá! Dovedu si představit, že tam 2. díl Madam Chic najde svoje místo...;-)

      Vymazat
  19. Anonymní20:54

    Za jak dlouho ti prosím knížka z těch stánek, na které odkazuješ přišla? Potřebovala bych jí mít doma už v pátek!! Děkuji za odpoved i za krásný článek.
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou mám odtud knížky doma do dvou dnů, pokud objednávám na dobírku, takže pátek je podle mě oukej. ;)

      Vymazat
  20. A co takhle sepsat pár článků s tématem: Co v madame Chic není a mělo by být?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O něco takového už se tady na blogu pár let snažím. :-D A ještě v tom budu nějakou dobu pokračovat ;-).

      Vymazat
  21. tak presne toto asi potrebujem.... snazi sa mat chic domacnost uz nekonecne dlho xD, ale zatial to vzdy konci chaosom xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, milá Polly, troufám si říct, že "Madam Chic" položí tvůj domácí chaos na lopatky a ještě si při tom organizování a úklidu budeš zpívat. ;)

      Vymazat
  22. Hura, druhy dil je v prodeji a ja ho musim samozrejme mit! :-) Prvni diljsem precetla jednim dechem a s druhym to bude podobne, jak tak tusim. :-)
    Vivi, budou dalsi tipy na cteni? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, jak Tě znám (už pár let), hned mi bylo jasné, že Ti tahle knížka (ať už jednička nebo dvojka) padne do noty. ;)
      Určitě, další tipy jsou v plánu, postupně všechny své oblíbené knižnice vytahám z knihovny a představím. ;)

      Vymazat
  23. Já ještě nečetla ani první, protože mi nějak přišlo, že já, jako budoucí Norka, nemám s Pařížankou přece vůbec nic společného! Tvůj blog a snídaně u Tiffanyho mě ale přesvědčila, že Pařížankou bychom aspoň trošku měly být všechny! Díky za recenzi, tahle dvojka vypadá přelákavě! Myslíš, že mi nic neujde, když začnu dvojkou? Nebo radši jedničkou? "Potřebovatobědvě" mi teď bohužel nevejde do rozpočtu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barb, napsala jsi to krásně, je to tak - není vůbec od věci, když je kousíček toho pařížského šmrncu v každé z nás, bez ohledu na to, jestli jsme Češky, Slovenky, Norky (oh la lá) nebo jakékoliv holky. ;) Jennifer ve dvojce občas odkazuje na první díl, ale nijak zásadně. Určitě se dá číst každý díl samostatně, "S Madame Chic doma" není žádný román na pokračování, u kterého by byl člověk bez přečtení prvního dílu ztracený. Takže je jen na Tobě, s čím začneš. Jsem každopádně zvědavá, jak se Ti bude "Madame" líbit. ;)

      Vymazat
  24. Nice pics!!!follow me on gfc and i follow you back!!now i follow you on google+,bloglovin,i hope you follow me to!!kiss

    OdpovědětVymazat
  25. Četla jsem první díl a přišlo mi to zajímavé, docela se mi knížka líbila. I když některé názory autorky mi přišly až směšně přehnané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:23

      Dle meho nazoru nebylo cilem autorky, aby se kazda rada libila vsem.To jiz tady bylo take receno v clanku i v diskuzi. Kniha je urcena pro takove zeny, ktere miluji zivot a dokazi selektovat, jake rady jim mohou poradit a jake je lepsi vypusit. Navic my zijeme v Cesku, autorka v Kalifornii, je tedy zrejme, ze na nektere veci ma jiny pohled nez my Cesi a nekterym mene otevrenym lidem se mohou jeji rady zdat treba i smesne. Celkove hodnotim knihu Madame Chic jako vynikajici a velmi inspirujici. Cetla jsem ji jiz trikrat a doporucuji ji s uspechem dal.
      p.s.: knihu cislo dva jsem si vcera na zaklade teto krasne recenze koupila a tesim se na cteni.
      S pozdravem Jana L.

      Vymazat
  26. Moc hezký článek. Obě knížky, první i druhý díl, jsou už na cestě. Prostě jsem si je musela objednat a přidat je to mé sbírky knih "jak francouzsky žít" :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kamaelo, nechala sis svou francouzskou sbírku rozrůst moc pěkně. Věřim, že se Ti oba díly budou líbit. Teď už stačí jen porce sluníčka, zmrzliny a houpací síť a můžeš začít číst. ;)

      Vymazat
  27. To vypadá moc dobře, měla bych si zase nějakou oodobnou knížku (nebo spíše knízky) přečist. Jakmile dočtu posledni Veronicu Roth, asi neodolám a objednám :-)

    http://aestylesvet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Dakujem ta tip, prvu knihu registrujem ale este som ju nelistovala. Druhy diel vychadza v slovencine v juli, tak si ju asi objednam.

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní13:06

    Milá Vivi, náhodou jsem narazila na Váš blog a na krásnou fotku knížky s mou záložkou. Moc ráda bych ji použila na Instagram, kdybyste svolila. Dejte mi, prosím, vědět (pokud máte IG, určitě budu tagovat). Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc vás zdravím a omlouvám se, že odepisuju až teď. Objevila jsem váš milý vzkaz teprve dneska, dlouho jsem marodila a blog musel jít stranou. Co se vaší otázky týče, tak jasnačka - když je na fotce vaše suprkrásná záložka, tak by ji měl instagram vidět (já ho bohužel zatím nemám). Mimochodem - vaši záložku i obrázky, které jsem si od vás koupila, miluju ;).

      Vymazat
  30. Anonymní9:45

    Už se chystá i 3. díl!;D už se na něj tak těším, že si ho budu muset koupit hned jako první:S

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olalá, 3. díl - to zní dobře. V tom případě si stoupnu do fronty hned za tebe a koupím si ho jako druhá...teda pokud se mnou nenecháš v nestřeženým okamžiku předběhnout. ;)

      Vymazat