10.6.15

5 x nejlepší a nejlevnější kosmetika


Stojíme před velikánskou a navoněnou budovou, která má nade dveřmi neónovou ceduli s nápisem "Drogérie" a chystáme se spolu vejít dovnitř. Tak pojďte, mrkneme se mezi regály a já vám ukážu 5 kosmetických vychytávek, které patří mezi ty nejlepší levné drogérkové kousky, které v mé kosmetické taštičce nemůžou za žádných okolností chybět. Za patlátkoviny vydám hodně peněz, nebudu vám lhát, ale kdyby na to přišlo (ale snad nepřijde, protože mě baví pořád zkoušet nové kelímky), vystačila bych si jen s těmihle drahoušky, za které v drogérce dohromady utratím sotva dvě stovky. 

Takže které kosmetické kousky si kupuju pořád dokola, a proč považuju za nejlepší malovátko na oči, rty a obočí tužku za 10 korun, to vám v dnešním článku pěkně vyklopím.


Suchý šampon - ceny se obvykle pohybují od 30,- do 70,-

Nespočítala bych, kolikrát mě tenhle nenápadný kelímek se suchým šamponem zachránil. Suchý šampon je můj osvědčený záchranář na cesty, ale využívám ho i v případech, kdy si sice nutně potřebuju umýt vlasy, ale jsem k zbláznění unavená nebo domů přijdu někdy v noci (noční život mě ba, ale má i svá úskalí) a na mytí vlasů nemám ani pomyšlení. Sucháč slouží k příležitostnému odmaštění vlasů, ale těch příležitostí se za celý rok nakupí docela dost, takže je bezva ho mít jako eso v rukávu.

Stačí ho trošinku rozptýlit do vlasů, vytřít ručníkem, vlasy pak vykartáčovat a tramtaratá - háro ála Sophia Loren je na světě (i bez vody a bublin).


Balzám na rty Labello Fruity Shine Cherry & Lip Smacker Coca-Cola Vanilla - každý kolem 45 Kč

Bez ohledu na to, kolik balzámů na světě je a kolik jsem jich vyzkoušela, vezu se nejradši na ovocně lesklé vlně od Labella. Jahodový nebo třešňový, ty mám nejradši. Tenhle balzám je "neumatlaný", nelepivý, dobře rty hydratuje, bájo voní a má tu nejšťavnatější barvu ze všech. Ráda ho používám i jako tvářenku, zvlášť když někam cestuju a zapomenu si doma kosmetickou taštičku. To si pak musím (a docela s potěšením) vystačit s tím, co mám v kapse - takže s třešňovým balzámem a konturkou Koh-i-Noor (za chvíli vám o ní povím víc), se kterou se namaluju klidně celá.

Cherry Labello střídám s mým druhým největším drogérkovým oblíbencem z řad balzámů - vanilkovo kokakolovou pomádou, která je bezbarvá a dobře se hodí i pod rtěnku. Je od americké značky Lip Smacker, která vyrábí ty nejzábavnější balzámy - koukněte na ně tady: https://drogerie/LipSmacker.cz


Nivea Creme - 75 g kolem 35 Kč
Kdo by ji neznal? Modrá kulatá krabička s bílým nápisem...jediná věc, kterou si mě Nivea získala, zato ale navěky. Mám jednu modrou plechovku Nivea krému v kabátě, jednu na nočním stolku, jednu v koupelně, a když se na pultech objeví limitky s obrázky (zrovna jako teď), tak si vydatně doplňuju zásoby.


Konturovací tužka Koh-i-Noor - kolem 10 Kč

Je nejlepší na světě. Smetla z mého stolu i hodně drahé tužky věhlasných značek ve vyparáděných obalech. "Kohinůrky" vypadají obyčejně a skromně, ale jen klamou tělem. Jsou prověřené už tolika generacemi, že se nemusí natřásat, aby někoho přesvědčily o svých kvalitách (ach, mně úplně svítí oči, když o nich mluvím...je to fakt láska). Nedají se sehnat ve větších drogériích, ale spíš v malých soukromých drogérkách nebo dokonce v papírnictví (tam si je kupuju já). 

Existují v hnědém, černém a šedém provedení. Ke mně se nejvíc hodí hnědá. Vůbec se nerozpíjí a vydrží celý den. Používám ji nejen na obočko, které díky ní vypadá perfektně přirozeně, ale i na oči a dokonce i na rty (lehkou rukou vykreslím konturku a prstem ji rozetřu dovnitř rtů. Rty pak vypadají plnější, výraznější, ale při tom není poznat, že jsou namalované. To jsou fígle fíglonágle, co?

Tužek Koh-i-Noor si vždycky kupuju najednou tak deset (ráda je ztrácím). Syslím je, protože se bojím, že je přestanou vyrábět. Ale vzhledem k tomu, že se s velkým úspěchem vyrábí snad sto let, bojím se určitě zbytečně. Zkrátka, pokud chcete investovat desetikačku, nekupujte si lízátko, sirky ani tatranku, ale směle ji utraťte za tužkovou Kohinoorku.


Jílový mycí krém Alverde (DM) - kolem 80 Kč

Mám už asi desátou tubu, takže není pochyb o tom, že se s tímhle přírodním mycím krémem máme rádi. Používám ho vždycky ve sprše; jednoduše ho nanesu na obličej, krk a dekolt, napěním a spláchnu. Odstraňuje mejkap, působí antibakteriálně, hloubkově čistí, ale nevysušuje. Pokud máte mastnější pleť nebo i pupínkovaté sklony, doporučuju ho vyzkoušet. Když jsem měla s pletí problémy, hodně mi pomohl. Dneska ho používám spíš preventivně a z lásky prostě.
Moje drogérkové kosmetické favority máme okouknuté a teď je čas jít na dort a pohár s jahodama. Z drogérky se přece vždycky chodí na dort. Sním asi dva. Jo, a protože jsem tentokrát za kosmetiku utratila tak málo, zvu vás a platim za celou cukrárnu. ;)

Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Hezké drobnosti. Suchý šampon mám doma také a už mě taky mockrát zachránil :) Je to šikovná a levná věcička :)

    DebiElova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky, moc vám všem děkuju za super komentáře a za spoustu tipů na další levné drogérkové poklady. Určitě po nich v regálech zapátrám. ;)
      Mějte se krásně, Vivi

      Vymazat
  2. Amica má suchý šampon - novinku - šedivá mentolová varianta i pro pány. A jako dáma musím říct, že narozdíl od klasiky pěkně zklamal :( Jinak i pro mě jede to takový záchranný kruh :)
    A obrázek na Nivee je nádherný (já a moje plechovková mánie...) =)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké ráno.:)
    Amica je má vzpomínková; už ji nepoužívám, protože mi ve vlasech zanechává bilý povlak, ale pořád ji mám doma; někdy si k ní jdu jen tak přivonět. Tenhle mycí krém od Alverde jsem taky používala ráda, ale přešla jsem na jeho brášku - bezjílovou verzi s vilínem, a to je už stálá láska. A tužky Koh-i-Noor mě teda dostaly; netušila jsem, že vyrábí taky kosmetiku.
    Jinak já bych v drogerii jako super produkty za pár korun doporučila dlouhotrvající rtěnky od Essence a hyaluronové sérum Balea, obojí si kupuju opakovaně a nemůžu si je vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  4. Suchý šampon používám a je to opravdu záchranář. Amica mi ale moc hezky nevoní. Jílový krém Alverde mám v koupelně a funguje moc dobře. O kosmetických tužkách Kohinor slyším poprvé v životě. Proto taky čtu tvůj blog, abych se něco nového dozvěděla :-) Budu se po nich pídit.

    OdpovědětVymazat
  5. Na ten suchý šampón slyším poslední dobou samou chválu, dokonce i seznamu byl o něm, což mě dost překvapilo, takže bych ho určitě měla vyzkoušet, když o něm všichni tak mluví a navíc za tu cenu.. :) A niveu tu úplně miluju, na tu bych nikdy nedala dopustit. Jejich výrobky jsou úžasné a skvěle hydratační, ne něco, co je skoro celé napuštěné vodou a stojí to za prd.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau super vecičky. Okrem Labella a Nivei nemám s ničím skúsenosti. Po tom Alverde mycím gélu sa musím v drogérke pozrieť a linka znie super, len sa obávam, že u nás ju nezoženiem :O
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmmm, děkuji za další tipy, hlavně mě překvapily ty konturovací tužtičky a to, že se prodávají i v papírnictví :-D To bych teda nečekala, že i tam se dá koupit něco takového. Tuhle značku vůbec neznám a nechápu, jak jsem bez ní mohla existovat :-D Jinak, docela pravidelně kupuju balzámky od Labello (hlavně verzi Mléko a med), ale občas koupím i ty sladké ovocné varianty. Momentálně používám s příchutí vodního melounu, který mi zbarví rty do takové zvláštní žůžové barvičky :-) Mimoto používám, teda spíše dopatlávám balzám od EOS s vůní vanilky. Mám zkušenosti i s Lip Smackerem, měla jsem příchutě Coca cola, Sprite a nedávno jsem pokukovala po příchuti cukrové vaty, ale vzhledem k tomu, že mám doma nevypotřebované balzámy Baby lips od Maybelline, tak mám s dalšími nákupy utrum. :-P :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé to jsou super tipy! :) suchý šampon mě překvapil :) nedávno jsem si koupila suchý šampon ve spreji a je super :) ale až ho vypotřebuji, tak se poohlídnu po tomhle :) a alverde kosmetiku jsem s v poslední době moc oblíbila tak až budu příště v dm, tak tenhle mycí krém určitě zkusím :)))

    PS: Moc děkuji za tipy a přeji Ti krásný den Vivi :))

    OdpovědětVymazat
  9. Vivi a víš, co je na téhle limitované Nivee ještě super? Že tím podporuje společnost Celé Česko čte dětem :-) a tady http://www.nivea.cz/Tipy-and-rady/tales si přečti pohádky, ve kterých vystupují postavičky z krabičky :-). P.S. Krém doporučuji mít po ruce :-). Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pecka, Míšo. Tyhle pohádky si dám dneska na dobrou noc. Děkůjů. ;)

      Vymazat
  10. Dalsi super clanek. Labello a Nivea je take moje srdcovka :-h aach vzdy se vratim do meho detstvi, kdyz citim vuni z modreho kelimku. Jsem z Ceskych Budejovic, kde sidli Kohinoor a jaktoze neznam jejich konturky? Musim se poohlednout po zdejsich papirnictvi. Krasny den Vivi :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, no tak to Ti řeknu přímou trasu - Prior (vchod z Lannovky), projdeš chodbičkou a dostaneš se do oddělení papírnictví - po pravý straně je pult a pokladna a na něm jsou dózy s tužkama a propiskama. A mezi nima najdeš Kohinůrkyyyyyyy! ;) Někdy je někam přemístí, ale stačí se zeptat. Kupuju si je tady v Prioru už spoustu let.
      Budu Tě na ulicích vyhlížet, Budějovičando. :-*

      Vymazat
  11. Jee Vivinko, to jsou super produkty! Vždy u tebe nacházím něco nového co ještě neznám, dnes je to jílový mycí krém Alverde. Určitě se po něm podívám v drogérii. Děkuji za tip :) Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  12. Jé Vivi, to jsou i mé oblíbené stálice snad od dětství (některé) :-)
    Krásný den
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Vivinko já mám velkou spotřebu tužek a o Koh-i-Noor snad čtu poprvé.V které drogérii se prodávají?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko Toulavá ;), bohužel nějakou konkrétní drogérii Ti nepovím, protože jak jsem psala v článku, tyhle tužtičky se nedají sehnat ve větších drogériích jako je třeba DM nebo Rossmann, ale v malých soukromých drogérkách. V každém městě obvykle pár takových je. Já si tyhle tužky kupuju dokonce v papírnictví, takže klidně zkus zapátrat i tam. ;)

      Vymazat
  14. Niveu v kalíšku mám ráda taky, teď mám ale Dove a ten je taky super :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vivi to je geniální, já vůbec netušila, že se ty tužky dají ještě seznat! Byly moje první kosmetické výrobky a s láskou na ně vzpomínám! Musím se po nich podívat!

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, dakujem za skvele tipy! Tiez si skor myslim, ze tie ceruzky v Bratislave nezozeniem :-( Skusim v znackovom Koh-i-noor papiernictve, mozno ma milo prekvapia :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Jéé, skoro jses trefila do všech mých stálic :) Amica mě pravidelně zachraňuje, Alverdí čistící krém používám denně, a v mé sadě oblíbenců je taky tónovací balzámek, ale přírodní od značky Hurraw, ten je úplně nejlepší ze všech, co jsem kdy vyzkoušela :) jen o tom, že by Koh-i-noor vyráběl i kosmetiku jsem taky do teď neslyšela, tak jsem zvědavá, jestli tužku v nějakém obchodě objevím :)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní15:04

    Neznám s tvých oblíbených stálic ani jednu věc.Zaujala mě plechovka s modrou Niveou v limitované edice,vypadá krásně. Na tužky Kohinoor, šampon a labelo z třešní se zkusím zeptat v drogerii, kterou má v našem městečku jedna pani. Mohla by to tam mit. Dekuji za tipy. :-)
    ¨Len

    OdpovědětVymazat
  19. I love labello;)xoxo

    http://glampond.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  20. Tak na ty tužky se musím kouknout :-) Dokonce nedávno byla soutěž o nejlepší podnikatele v monaku a zůčastnil se ji i generální ředitel Koh-i-Noor a říkal, že se značka prodává v 80 zemích světa :-) jinak niveu nemusím, ale mamka ji používá celý život a nemůže si ji vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělý článek, a líbí se mi provedení fotek:)

    OdpovědětVymazat
  22. Jéé, to je ale náhoda. :) Včera jsem si poprvé koupila přesně tenhle suchý šampon. :) Není někde video, jak přesně se to má dělat? :) Nebo nechceš udělat?:D Děkuji, snad mi bude vyhovovat. :)
    Supeer článek, jak jinak! Ten polštářek je krásnýý ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terí, o žádném takovém videu bohužel nevím, ale je to tak jednoduchý postup, že to zvládneš i bez videa, vsadím se. ;) Trošku sypkého prášku nasypej do dlaně a pak nanes na vlasy (nebo ho nasypej na vlasy přímo, ale stačí v malém množství), vytři ručníkem a vlasy pak důkladně vykartáčuj, aby v nich prášek nezbyl. A je to. ;)
      Děkuju, jsem moc ráda, že se Ti líbil (článek i polštářek) ;).

      Vymazat
    2. Tak to je škoda :(. No vidíš a já si myslela, že to jen nanesu a nic s ručníkem ani nekartáčovat. To nevím a nechápu jak udělat.. :/ vytřít ručníkem a vykartáčovat, to by mohlo být zase mastnější, ne? :O
      Ale děkuji za radu. :)

      Vymazat
    3. Odpovím za Vivi, snad jí to nebude vadit.:-) Normálně vytřít ručníkem, jako kdyby sis sušila vlasy, nic složitého na tom není. Já třeba ručník používám jen u pěšinky a pak pořádně vykartáčuju.:-) Vlasy nejsou vůbec mastné, to je na tom to nejlepší.:-)

      Vymazat
  23. Se všemy body naprosto souhlasím !:) Suchý šampon sem používala totožné značky,ale nyní jsem přešla na balea za 60 kč z dm .Voní totiž po vanilce a to opravdu silně ,stačí jen nanést trochu ráno a pak můžu ,,šňupat" celý den :D.

    OdpovědětVymazat
  24. Nivea je klasika :) je super do kabelky a miluju tu její vůni :)) Ten lesk s Cocacolou jsem milovala, ale potom mě začal hodně pálit na rtech.. Škoda.. :/ Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  25. Mám taky pár takových oblíbenců. Jedním z nich je právě zmiňovaná Nivea. Mám ji také všude. A nejraději mám labelo, ale růžové, pearly shine. To mám už aspoň 7. balení a když dojde, tak koupím určitě znova.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  26. Ty plechovčičky od Nivey jsou teď supr, mám jednu s "potapěčským" vrškem :)) Btw. supr mrkací polštář!

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj holky, moc vám všem děkuju za super komentáře a za spoustu tipů na další levné drogérkové poklady. Určitě po nich v regálech zapátrám. ;)
    Mějte se krásně, Vivi

    OdpovědětVymazat
  28. Alverde nejako nemusím :( Ale inak sa zhodneme :)

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  29. Lip Smacker mám taky! Jo a Nivea ta jasná. Není nad ni a její vůni. Moc hezký a milý článek!

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  30. Krásný článek! Ten mycí krém od Alverde musím nutně vyzkoušet :)

    New in: May 2015

    OdpovědětVymazat
  31. Bezva tipy:) ja mam na rty nejradsi carmex, ale ten se da sehnat jen v US, ale taky za par kacek:))

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Vivi! :-)
    Tak když vidím tu Niveu, tak musím říci, že to je úžasný krém! Moje mamča Nievu používá od útlých let a dodnes má svou pleť hebounkou! :-) A skoro žádné vrásky!!!!!!!!!

    Jo a ten kartáček má moje mamča úplně stejný, akorát místo růžového (♥♥♥) má bílý! :-) Ale úplně stejnýýýý! :-)

    Vivi měj se nádherně! Ahoooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
  33. Používám stejný suchý šampon a nemůžu si ho vynachválit! Prostě TOP ♥. Skvělá cena a super účinek :).

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Vivi,

    se suchým šamponem mám tytéž zkušenosti jako ty. Nejlepší je, že vlasy jsou i na dotek krásné, což spousta jiných dražších suchých šamponů neudělá. A labello je moje srdeční záležitost! :-) Dlouho jsem si kupovala jahodový myslím, ale pak jsem se totálně zamilovala do příchutě watermelon, to je podle mě TOP a doufám, že se nepřestane vyrábět jako kdysi.

    Jsem zvědavá na další tvoje tip ťop tipy a články.:-) Měj se moooc krásně!

    OdpovědětVymazat
  35. Moc vám všem děkuju za komentářový psaníčka. ;) ♥

    OdpovědětVymazat
  36. Och. Potřebuju ty kohinor tužky! Že mě nikdy nenapadlo po nich zapátrat v papírnictví!

    OdpovědětVymazat
  37. Vivi, mam vsetko, chcelo to ale pobehat viac obchodov, ceruzky mali v Koh-i-noor shope, suchy sampon v Retro (fakt sa tak vola) drogerii - huraaa! :-)

    Suchy sampon (fakt skvela cena) a Alverde krem (kupila som aj pletovu vodu) som hned naordinovala dcere a vyzera, ze oba funguju skvele!

    Dakujem!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zlatá, no tak to je supéééér! Jsi hotová "detektivní kancelář". ;) Jsem moc ráda, že teď máme skoro úplně stejné a supr levné kosmetické poklady, tak hlavně ať dobře slouží.
      Aj ja ďakujem. ;)

      Vymazat
  38. Az na ten krem od Alverde znam vsechno vcetne Kohinurky. Poprve jsem ji videla u babicky. Kazdopadne krem od Alverde musim vyzkouset. :)
    A Lipsmacker bych snedla a jak krasne voni.

    OdpovědětVymazat
  39. Počkej, ta kohinoor tužka je fakt na rty? Proč se tedy vyrábí v tak "blbých" odstínech? A ne třeba červená? Kdo by chtěl mít černé rty? Nebo šedé?? :D Koukám na jejich stránky a nepíšou tam nic o tom, že by to bylo určené na rty.... Jak jsi na to přišla?? :-) Nejdříve jsem byla nadšená, ale teď se mi to teda nezdá, aby to nebylo nějaké jedovaté...

    OdpovědětVymazat
  40. Aha, tak teď čtu, že je to tužka na oči a ta hnědá na obočí... Ty ji používáš fakt na rty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně a s velkým úspěchem. ;)

      Vymazat
    2. Sakra, tak to asi taky musím zkusit :-) + potřebuju i na obočí, takže využití najde, díky za tip! :-)

      Vymazat
    3. Jen to zkus, za těch pár kaček ten pokus stojí. ;) Doporučuju na tužku netlačit a nanášet ji "lehkou rukou". To konturování rtů chce docela cvik, aby to vypadalo opravdu přirozeně a jemňoučce. Na obočko jsou tyhle tužky perfektní i bez nácviku. ;) Objevila jsem je teď taky tady: http://www.vmd-drogerie.cz/tuzka-hneda-bily-obal-koh-i-n-3222/
      Měj se príma, paá

      Vymazat
  41. Skvělý článek. Suchý šampon Amica miluji :3 Byla to láska na první pohled. A krém od Nivey je taky srdcovka. Díky tomuhle článku jsem si došla do Koh-i-nooru pro tu tužku. Mám šedou a musím říct, že to je kousek!!! Krásně se s ní dokresluje. Kdybych o téhle tužce věděla dřív, nemusela jsem chodit část devítky s černým obočím, které jsem si malovala tužkou na oči. Ano, teď už vím, jaká to byla chyba! Takže ti moc děkuji, protože zrovna teď se mi hodí, když si jednou za čas neumím prostě vytrhat obočí. Díky, díky, díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že "kohinůrka" slaví úspěchy. ;) Ale víš co, všechny jsme v devítce (a já i mnohem dřív a pak ještě pár let potom) dělaly chyby. Kdybys viděla tenkrát moje háro nebo šílený boty na platformě, ani by ses nad svým černým obočím nepozastavila. ;)

      Vymazat