18.6.15

7 věcí

Dneska dostanou prostor ty věci, které mi v posledních dnech udělaly radost a rozdováděly srdce mý. A bude jich 7, jako v pohádce. Trošku se ochladíme, něco si namalujeme, najíme se, nazdobíme, změníme trasu, někdo roztomilý nám přinese do postele kafe a na konec jen tak v rychlosti mrknem do mého diáře, který už se jednoznačně chystá na léto...Jde se na to. 


 1.
Taková by se řeklo obyčejná věc a jaké dokáže divy - stolní větrák. Zažila jsem už u pracovního stolu dost horkých a zpocených chvil (ne vždycky mi jde práce od ruky), a když se k tomu občas přidají hice, sotva lapám po dechu. Ale už týden mi dělá společnost tenhle super větráček (elektra jsou jimi teď předzásobená), který je na baterky, takže se dá pohodlně přenášet (beru si ho s sebou i na pikniky). Můj muž se mi sice směje, že je to jenom další hezká věcička v mojí barvě, která nemá žádný "fuk", ale já vím svý - tenhle větrák náhodou fouká tak, až mi vlasy vlajou dopředu a dozadu jako papírový drak (přeháním jenom trošku).

2.
Moje první suché pastely. Já se s nima teď tak vyřádim! A splnim si všechny svoje obrázkovo malířské sny.

3.
Tady teď ráda snídám. Je to jedna (pro mě nově objevená) českobudějovická mňam kavárna, kde mají jahodové koktejly, borůvkové lívance a pravý emerikn džubox z padesátých let. Jo a holky servírky nosí tyrkysové šaty a na mrknutí vám dolívají kafe do bezedných hrnků.

 4.
A když jsme u toho kafe, tak jako nenapravitelný kávovník (nebo spíš kávomil) a taky věrná fanouška kaváren Starbucks jsem nemohla na jednom pouťovém trhu odolat tomuhle lahodnému šperku, takže se mi teď na krku houpá kelímek se šlehačkovým Starbucks kafem. Přívěsek měří sice asi jenom 1 centimetr, ale i tak úplně svádí k usrknutí.

 5.
Často chodím stejnou trasou a nedávno jsem si uvědomila, že tím tak trochu zabíjím smysly. Všechno je po cestě stejné; zahrádky, vůně, domky, výlohy i psi a lidi, se kterýma se zdravím. Změnit trochu směr, změnit cestu (do školy, do práce, do restaurace) může přinést spoustu překvapení. Včera jsem to zkusila, vydala se novou trasou a na uvítanou mě přivítal tak voňavý pivoňkový keř, že tudy teď budu chodit pořád. ;)

 6.
Tak tenhle dřevěný fešák černoušek u nás doma našel nový domov. Nosí turban, zlaté náušnice a snídani do postele a má vždycky dobrou náladu. Jsem z něj nadšená; už nikdy si nebudu vařit kafe sama.


A někdy mi černoušek přinese i Kofilu, kterou vlastnoručně vyrábí. Aspoň myslim.

 7.
Nemohla jsem si nevšimnout, že můj diář už nějakou dobu stávkuje. Místo toho, aby mi denně svědomitě připomněl, co mám během dne udělat nebo jaké schůzky mě čekají, jsou v něm v poslední době jenom obrázky senzačních balkónů a venkovních teras, nafukovacích labutí a mořských vln s lodičkama, z čehož spokojeně usuzuju (je fajn nechat se svým diářem oklamat), že mě nečekají vůbec žádné úkoly a pochůzky a můžu teda zůstávat doma. Je to buď opravdu moc hodný diář nebo se prostě jen připravuje na léto, které je tu ofiko už za tři dny...

PS: a ještě jedna bonusová radost - můj nový "podpis", který tu od teď pod každým článkem najdete (to abyste věděli, že jsem to fakt psala a fotila já) ;), a který mi vytvořila spolu s dalšími vylepšovátky tady na blogu (třeba profilový obrázek vpravo nahoře) jedna moje zlatá spřízněná duše Míša Trumade (já jí říkám prostě Trutru), které tímto z celého děkujů.

Vivi podpis

42 komentářů:

  1. Ten větrák je roztomilý a černoušek taky, hlavně ta fotka jak ti nese kofilu, to úplně sedí :))) Jinak to je Pomáda, že? Já miluju České Budějovice, nejraději bych se přestěhovala :), je to tam úžasnééé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: doufám, že se potom pochlubíš s výtvory se s křídami :)

      Vymazat
    2. Ahoj Domi, se přestěhuj a budeme chodit do bageterie Pomády spolu. ;) Ale představ si, tohle Pomáda neni. Tohle je kavárna blízko Černý věže, je to tam ještě hezčí než v Pomádě, akorát si nemůžu zapamatovat název. Ale má to stejnej majitel jako Pomádu. ;)
      PS: a jo, ráda. ;)

      Vymazat
    3. Doodles se to jmenuje, ale ještě jsem tam nebyla. Vždycky jen vběhnu do Pomády pro bagetu a zase běžím dál...měla bych to napravit. Vysedávám většinou kousek vedle nad skvělou výběrovou kávou a domácími dortíky.

      Vymazat
    4. Zajdo, no jo - Doodles! A já pořád "Důdlydá, Dolls"...nějak mi to pravý jméno nešlo na mysl a ani mistr gůgl neporadil. Někdy do Doodles určitě zajdi, podle mě se ti tam bude líbit. V Pomádě mají nejlepší hot dogy s papričkama chalapeňos...joj! ;)

      Vymazat
  2. Jůůůůů, Vivinko. Samé krásné věcičky. Ale zaujala mě hned za černouškovým zadkem kniha Living in Greece, a jelikož je Řecko moje veliká a osudová láska nebeská, tak by mě zajímalo o čem ta kniha je (asi v češtině nebude, co??) :-) :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martí, já spíš myslela, že tě zaujme černouškovo zadek a ty koukáš, co ja za ním. :) Jo jo, je to knížka autorů "René & Barbara Stoeltie", edice "Living in..." (koupila jsem si kromě Řecka ještě Mexiko a Maroko). Je vícejazyčná (všechny texty jsou psané v anglině, němčině a myslím, že ještě ve franc.), ale je hlavně o fotkách a obrázcích, takže textů je tam málo. ;) Jsou tam ukázky fotek skutečných domovů Řeků a je to krásná inspirace. Zkus v knihkupectví zalistovat. ;)

      Vymazat
  3. ahoj Vivi, krásné věci. Pivoňky miluju, hlavně jejich vůni v horkém létě. Do kavárny bych šla hned. Nový profilový obrázek je moc krásný. Nebo spíše trés chique :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, jsi moc milá a zasloužila by sis za to plnou náruč pivoněk. Tak někdy...až se potkáme. ;)

      Vymazat
  4. Při úklidu jsem zavadila o klávesnici a hle vidím, že naskočil článek od tebe. Sundala jsem si své růžové rukavice a hned se začetla a zasnila...tvé krásné články jsou vždy pohlazením u srdíčka. Větrák by se mi hodil, i když tu lítám tak, že se zvedá prach a hned to musím všechno vyčistit. Černoušek by se mi už asi nehodil, ale už jsem naučila ovládat kávovar dítko. (ale černoušek by mohl servírovat mojito nebo whisky) Takové kafe chutná skvěle, i když nevím, zda je děláno s láskou, spíš s tím, že může být TV a máma dá pokoj.

    Kavárnu bych uvítala hned a mohla bych tam fotit ty mé padesátkové a šedesátkovou outfity nebo jen mrkat na servírky.

    Jo a chci prosím vidět výsledek tvé tvorby s pastely! Měj se krásně, milá Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, ještě že jsi uklízela a "zavadila" ;).
      To, co píšeš o mých článcích, to si já myslím o tvých komentářích. ♥
      Přiznám se Ti, že nepovažuju za nejšťastnější nápad, abys do takovéhle kavárny chodila ve svých úžasňáckých pade nebo šede outfitech. Všichni by se pak dívali jenooom na tebe, nejedli by, nepili by, jenom by se zasnívali a chrochtali a to by nám pak Doodles kavárna krachla a kam bych chodila na lívance? ;)
      Tvořivé výsledky určitě spatří oko mýho fotoejparátu a tím pádem i očko Tvý. ;)

      Vymazat
  5. Ahoj Vivi!
    A víš, že já se při čtení tvého článku i jako v pohádce cítila? ♥
    Rozbalila jsem si višňovo - vanilkový nanuk s názvem PARIS a vychutnávala si sousto po soustu - větu po větě. ♥

    Ten větráček je skvělá věc. A myslím si, že tvůj manžel ti to řekl jen proto, že zná přísloví: "Co se škádlívá, to se rádo mívá!" :-) A tak tě určitě škádlí, co mu sílí stačí. ♥♥ Tak to abych tě také začala škádlit. ♥♥♥

    Suché pastely jsou skvělá věc! Já je už používám řadu let a v poslední době je hlavně používám na malbu tváří panenek. ;-)
    Koukám na ně, nádherné pastelové barvy! To se to bude kreslit samo, že jo? :-)

    No páni! Ta kavárna je fantastická! Já tyto retro kavárny a čajovny miluji! ♥ Tam musí být úžasná atmosféra a ke všemu, když na servírku mrkneš a ona ti přinese kdykoliv kávu - no to pro tebe musí být ráj! ♥♥
    A ten přívěsek je senzační!!! Vůbec bych neřekla, že měří "jen" 1cm! Mě přijde aspoň na 5cm!!! :-D Ale je fakt nádherný! :-)

    No je to nádherný pivoňkový keř a ke všemu má moc pěknou barvu - ty květy! A vlastně i ty listy! :-D Tak až půjdeš kolem nich, určitě je nezapomeň ode mě pozdravovat. ♥♥

    Teeeeda Vivi! Malý černoušek je tak roztomilý a nádherý!!! A ke všemu je taaak šikovný! On ne jen, že ti kávu donese, on ti jí klidně i podrží!!!!! A pak ti ještě, pro tvé krásné oči, čokoládku vyrobí!!!! On je snad z pohádky! :-)

    A pohled do tvého diáře zbožňuji! :-) Je to jasné! Diář si už naplánoval léto, dovolenou, žádný stres a s tím hold nic nenaděláš - vlastně ano! Můžeš se mu prizpůsobit! :-)))

    Vivi, měj se nádherně! Tvých sedm věcí mi udělalo velikou radost! :-)
    Ahooooooooooooooooooooooj! ♥♥

    P.S.- Tvůj podpis je krásný! A tvé profilové "foto" je velmi autentické! ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, no řekni, může tě člověk nemilovat?! ;-) Jdu se hned teď zavrtat do mejlový schránky a poslat k Tobě dopis...a hned pak ten obrázkovojaponský balíček...:-*

      Vymazat
    2. Aaaaah Viviiiiiiiiii!!!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
      Moooooc děkujiiiii!!!! Už se nabalíček strašně moc těšíííííím a MOOOOOOOOC DĚKUJIIIIIIIII!!!!!! :-***

      Vymazat
  6. Ach Vivinko..
    Ty mě vždycky tak potěšíš,rozveselíš,pobavíš,pohladíš...ani nevíš jak moc Tě mám ráda a jak moc ráda bych o letošních prázdninách zašla sTebou na kávu a absolvovala s Tebou soukromý kurz výzdoby diáře:-)
    Ten Tvůj černoušek vyrábí mou oblíbenou sladkost a to já nevěděla:-)že moc zdravím ...měj krásné tyrkysové dny vonící pivoňkami..
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moje blogová mamko, točím se po přečtení tvýho komentáře na počítačový židli v rytmu radosti, a doufám, že co bys ráda udělala, tomu se nebudeš bránit, půjdeš tomu naproti a opravdu si to kafčo se mnou dáš. Jsi na jih Čech, do mého bohémského obydlí, zvaná kdykoli; moc se těším. ♥ A postarám se o to, aby byl černoušek, až za mnou přijedeš, doma a naservíroval ti tvou oblíbenou Kofilu. ;)

      Vymazat
    2. Snad se nám to letos konečně povede Zlatíčko:-)
      ps.černouška nikde moc nepouštěj bez dozoru:-)je moc hezký,at nám ho některá neodloudí:-)
      Krásné veselé dny Vivinko

      Vymazat
    3. Milá Brigitko, přála bych si to moc. A co si člověk moc přeje, tak to se určitě ... splní. ;) Zvlášť když tomu přání půjdeme naproti. ;)
      PS: přivázala jsem ho (černouška) režnou nití k nočnímu stolku...ten se ode mě jen tak nehne. ;)

      Vymazat
  7. Anonymní13:49

    3 ! Retro, ktoré milujem a tyrkys a pink je naj !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyrkys a pink = naše národní barvy, to říkám pořád. ;)

      Vymazat
  8. Vivi, úžasné čtení. Krásné léto :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...A úžasná Pavluška.;)
      Určitě, léto si všichni užijeme, cejtim to v kostech. ;)

      Vymazat
  9. Anonymní15:49

    Ja vedela, ze si sem mam dnes prijit pro doboru naladu! :-)) Misa ti vytvorila krasne obrazky i podpis. Take bych chtela byt tak sikovna a umet malovat. Bohuzel ja namaluji akorat tak smacka, ostatni me vytvory vypadaji jako kdyz je kreslilo dite ze skolky. :-) Cernousek je dokonaly, kde se da takova vec sehnat prosim??? Tvuj diar ma recht. V lete je lepsi byt u vody nez v praci. :-)) Pro maly stolni vetrak zamirim dnes odpleldne. Je to super napad! diky Vivi
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťo, černouška jsem přivlekla z jedný burzy, byl ale celej oprýskanej, takže jsem ho ve dne v noci natírala a už je konečně k světu. Tak ať ti větrák dobře větrá. ;)

      Vymazat
  10. Ten větráček je super, určitě si ho pořídím, doma máme jen ten velký a malý by se opravdu hodil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, nedávno jsem četla předpověď na prázdniny, mají prej bejt extrémní vedra (a taky bouřky, deště, polojasno a zataženo...chtěla bych být, až budu velká, meteorologem), takže se ti mini větroš bude určitě hodit. ;)

      Vymazat
  11. Zase krásný článek, takové pohlazení..:-) a obrázek a podpis jsou na jedničku!! podtrženou:-))) krásný den přeju. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, chtěla bych tě mít za paní učitelku...když bys mi dávala tak hezký pochvaly do žákajdy a k tomu podtržené jedničky, já bych ti pak na konci roku přinesla pivoňky, hrušky a mejdlíčko. ;) ♥

      Vymazat
  12. Ahoj Vivi, dnes nevím (už zase! :-) čím se mám kochat dřív. Jestli tím balkonkem - teráskou (taky chci, taky chci... naštěstí mám "život rozpůlený na dvě místa", protože na tom jednom žádný balkonek, natož terásku, nemám a moc mi chybí... (zato na tom druhém mám celou velikánskou zahradu i les... a pak, že život není fér :-)) no a nebo jestli mám běžet k prvním pivoňkám, které dnes potkám, dřív, než všechny nadobro a na rok odkvetou (letos jsem si okvětní lístky pivoněk naložila do domácího pleťového oleje a ta vůně pak vydrží celičký rok :-) Taky jsem na vážkách, jestli si místo na balkon nesednout raděj do té suprtrupr kavárny a nechat si od sympaťáka černouška naservírovat to nejlepší kafe dne... a pak se vrhnout na malování... Ať už to nakonec dopadne jak chce, zatím to u mě vypadá na pořádně nabitý večer ;-) Voňavý kofolovopivoňkový večer přeju! ;-) PS: Tvůj diář má fakt recht ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, inspirovat tě k nabitýmu večeru, to je hračka, protože mně se zdá, že ty jsi taková víla divoká, co se nikdy nenudí a pořád něco tvoří a vymýšlí, a když zrovna netvoří, tak se aspoň raduje. A proto tě tu mám tak ráda...Tak jo - dnešní večer bude nacvaknutý, domluveno. ;)

      Vymazat
  13. Pajáááda! Ten větráček je perfektní, asi ho nutně potřebuju! :-D :-) Kavárna mi připomíná kavárnu z Pomády, pokud někdy pojedu do Budějovic, skočím tam a pozvu tě na nějakou dobrůtku.:-) Diář je určitě hodný, přece nemůžeš mít v pátek kupu práce, jen tak light a pak tradáá na ten balkónek.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééje, Ali, a víš, co si teď nejvíc přeju? Abys jela co nejdřív do Budějovic. :)) ♥

      Vymazat
  14. černoch je super! a páči sa mi ako si zdobíš diár, musím sa inšpirovať :) a ešte kofila tá je top! mňam!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  15. Ten diář je fakt krásně vyzdobený :))

    http://staymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Vivi. Tvoj predchádzajúci článok o diári ma prudko inšpiroval k zdokonaleniu toho môjho "depresívneho nešťastníka" a z dnešného článku vidím že mám ešte čo doháňať :-) Ďakujem :-) A inak super profilovka a perfektný "podpis"

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, takovy podnik jako ke ten, o kterem pises, bych chtela i u nas. Nosila bych tam svoji padesatkovou sukni a klidne i cestovatelskou, na ktere ted delam.
    Ten tvuj diar je naprosto uzasny, brala bych ho hned a vetrak maximalne roztomily. Rozhodne verim, ze u neho vlajou vlasy. :)

    OdpovědětVymazat
  18. úžasný článok plný prekrásnych vecí :) najviac sa mi ale páčil mini ventilátor a prívesok Starbucks! tiež sa pripájam ku všetkým, ktorý tu obdivujú tvoj rozkošný diár ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní11:42

    Ten ČERNOUŠEEEEEEEEEEEK! Naprosto boží!
    Krásný článek.
    Eli

    OdpovědětVymazat
  20. Ta kavárna vypadá nádherně. Vždycky se mi moc líbilo, jak v Gilmorkách Luke nalíval všem do bezedných hrníčků kafe pořád dokola. :)

    OdpovědětVymazat
  21. kofilu s kávou si ani ja neodpustím :) Milujem tú kombináciu :) a jedno bez druhého už proste nejde. Hlavne ak ide o orieškovú kávu :3 veľmi pekný článok :) Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  22. Zamilovala jsem se do toho černouška! (: Ten je fakt boží!
    Miluju tvoji češtinu - "Černoušek u nás naše domov..." - čteš se skvěle! Už prosím napíšeš tu knížku, ať mám co číst? ♥

    Měj se krásně, sluníčková Luci! :*

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  23. Moc vám, holky, děkuju za superkrásný komentáře, děláte mi velkou radost. :-**

    OdpovědětVymazat