2.6.15

Z mojí pracovny - nová nástěnka, nová inspirace

Každý měsíc, obvykle na jeho začátku, si vytvářím novou nástěnku. Je to pro mě vždycky příjemná relaxace, na kterou se pokaždé těším. V poslední době jsem z nástěnek na zdi vytvářených pomocí washi pásek přesedlala na rychlejší variantu a koupila jsem si obyčejnou korkovou desku, na kterou obrázky jednoduše špendlím. Všechno, co mě během měsíce zaujme, co mi připadá krásné, inspirativní nebo roztomilé, shromažďuju ve velké krabici, kterou pak stačí jen otevřít a vybrat z ní to nej. To jde lehce, takže mám nástěnku hotovou během chvilky, zato radost z ní mi vydrží mnohem dýl (někdy celý měsíc, než se pustím do nové).

A protože je tu úplný začátek nového měsíce (zdá se mi to nebo se čas úplně pomátnul?), je na novou nástěnku ta správná chvíle...



Tenhle obrázek jsem si dala na svou červnovou nástěnku jako první a každý den budu kontrolovat, jestli už malíř zebřičku dokreslil, aby mohla běžet někam hodně daleko...


Jsem trošku ulítlá na pohlednice a obrázky pláží a různých exotických míst, takže teď nastává ideální doba na to, abych si svou vášeň připíchla na nástěnku. Třeba mě to bude inspirovat k tomu, abych počítačovou židli nemilosrdně zasunula k pracovnímu stolu, sbalila kufr a letěla si lehnout někam pod barevný slunečník.


Na nástěnce mi visí kromě obrázků a šperků i sušenky (nikdy nevíte, kdy může takový malý karamelový keksík zachránit den).


Tak, nástěnka na červen je hotová, pověšená a představená a teď nám nezbývá než být zvědaví na to, co nám tenhle teplomilný červnový čas přinese...

Vivi podpis

29 komentářů:

  1. Jéé, tak ta vypadá teda fakt luxusně. Já si nástěnku udělala naposledy před dvěma roky, kdy jsem z ní udělala nástěnku všech mých snů, na kterou se pořád dívám a už jí moc neměním, protože jsem to přilepila lepidlem na korkovou nástěnku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrej důvod pro neměnění nástěnky. ;)

      Vymazat
  2. Krásná nástěnka a krásný nápad. Nemám pracovnu a nevím, kam by se něco takového v našem bytě dalo dát. Asi do mojí fantazie :-)
    Vždycky když čtu tvoje příspěvky, tak si říkám, že na svém blogu rozdáváš štěstí. Takhle na mě čtení působí.
    Já zase rozdávám lásku v tom nejlepším slova smyslu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, jsem moc ráda, že se Ti moje nástěnka líbí. A víš ty co? Já si myslím, že nástěnka se hodí kamkoli. Třeba i do kuchyně nebo nějaká malá do chodby (členové rodiny si na ní můžou špendlit milý vzkazy) ;).
      Jsi zlatíčko, udělala jsi mi radost, že na Tebe můj blog působí takhle radostně, to je super.
      PS: tak to si k Tobě pro trochu lásky určitě přijdu. ;)

      Vymazat
    2. ahoj Vivi, moc jsi mě potěšila svou reakcí. Vždyť to říkám, že přinášíš lidem štěstí.

      Vymazat
  3. Tohle je skvělej nápad :) asi si doma vytvořím něco podobného, jelikož moje magnetová tabule je dost zanedbávaná :(
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, pusť se do toho a výsledek zveřejni! ;)

      Vymazat
  4. Ty tvoje nástěnky jsou kouzelné, plné optimismu, dobré nálady a to vše je hodně nakažlivé i přes obrazovku :-)

    Báječné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, tak v tom případě mají moje nástěnky úplně stejnou povahu jako tvoje komentáře. ♥

      Vymazat
  5. Ahoj Vivi! :-)
    Tak to jsme dvě! I já mám (už fakt dlouho) korkovou nástěnku! A kdybych si pořídila tu největší, co prodávají, tak by mi byla malá! :-DDDDD

    Zrovna před chviličkou jsem si na nástěnku špendlila fotku Shagulky (labradorka mé neteře). :-)

    Vivi, moc by mě zajímalo, jaké časopisy (jaké skvosty) čteš, že tam nacházíš takové fantastické obrázky! :-)

    A ta zebra mne dostala, to je nádhera! Takto umět kreslit (psst - Vivi, když jsme u těch obrázků - myslíš na mě s tím jedným malým? ♥♥♥). :-)

    Vivi víš co? Ten pohádkový obchod je už otevřenýýýýý! To ti je vůně! A připadala jsem si jak ve snu - nádhera!!!!!! :-)

    Vivi měj se sluníčkově a až se půjdeš uvelebit pod ten barevný a nádherný slunečník, nezapomeň na pořádný krém! ♥♥♥

    Ahooooooooooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko, děkuju Ti za samé skvělé zprávy. Věděla jsem, že mě nenecháš ve štychu a k nástěnkování se ke mně přidáš. Pokud si to dobře pamatuju z fotky, tak Tvoje nástěnka je perfektní. :-***
      Nejvíc obrázků tisknu (barevná tiskárna je nejlepší věc, kterou jsem si v posledních letech koupila) ;), ale jinak stříhám a vytrhávám z různých časopisů, které mám předplacené - třeba The Oprah magazine, Vogue Gioiello, Donnahay, Country Living...jaj, je to radost. ;)
      Šárinko, myslím na Tebe pořád, ale teď ve mně úplně hrklo. Já Ti slíbila obrázek a nedodala? Zasloužím pohlavek. Měla jsi nějaká specifická přání, viď? Můžeš mi to připomenout, prosím? A já dodám rychlostí blesku i s dárečkama...;)
      Už je otevřeno? Juchůůůůů, nakupuj i za mě. ;)
      PS: a moc děkuju, že tu jsi...už tolik let...♥

      Vymazat
  6. Jé, já mám nástěnky taky moc ráda. ^^

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Vivi, pořád musím koukat na ten plážový pohled! Je to jak proniknutí do zahraničních filmů sedmdesátých let :-) A je to krásný, ten pohled mi spustil představivost a ve spojení se šuměním řeky, kterou slyším oknem kanceláře, je to téměř dokonalé. Už k tomu všemu chybí jen četník ze St. Tropez ve dveřích a vychlazený drink v ruce ;-) Krásný letní denTi přeju! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, mám to úplně stejně, proto se v podobných obrázcích a pohledech vyloženě rochňám a vyžívám. Ale bude to chtít letos asi doopravdické šumění móře, nejenom prostřednictvím obrázků. Pojď, balíme kufry a frčíme do St. Tropezzz! ;)

      Vymazat
  8. Anonymní15:21

    Ja zas musim porad koukat na tu prvni fotografii. Krasne! Asi si take nejakou nastenku zkusim udelat, nakopnula jsi me. :) Eva S.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za inspiraci Vivi :) Sice jsem neměla v plánu svou nástěnku předělávat, ale řekla jsem si, že aspoň ty škaredé hnědé rámy oblepím washi páskou, pak zase že přidám tenhle obrázek a tamten. No a hádej jak to skončilo..musela jsem sundat všechno a špendlit a špendlit dokud to nebylo dokonalé :) Tak se mnou bydlí Marylin, Bardotka, Audrey, vintage holky a další radosti jako papíroví plameňáci a koktejly. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Luci, ty víš přesně, jak mi udělat radost. Jsi moje holka šikovná nástěnková. ;) ♥
      PS: k těm vintage holkám doporučuju "prozkoumat" nebo možná rovnou přidat holky převelice moderní a moje milované - tak třeba: Sophie Marceau, Rachel Zoe, Rita Konig nebo taková Linda Rodin...sakra, tyhle holky (bez ohledu na věk trvám na tom slově "holky") mají fakt šmrnc a styl. A žijou, což se taky počítá. ;)

      Vymazat
    2. Děkuji za tipy :) Už to zkoumám, už to vymýšlím a promýšlím :).

      Vymazat
  10. Úžasná nástěnka Vivi, úplně z ní čiší optimismus, radost ze života, dobrá nálada a hlavně spousta energie. Také bych se měla obklopit něčím takovým, abych měla dobrou náladu celý den :)

    Essence event

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucí, mám radost, že na Tebe z mojí nástěnky čiší dobrá nálada a energie. Rozhodně to funguje. Čím se obklopujeme a co si vystavujeme, to se na nás přenáší. Takže určitě doporučuju pro dobrou náladu korkovou desku a špendlit a špendlit. ;)

      Vymazat
  11. Jééé, Vivinko, jsi moc šikovná :-) Moc se mi ty tvé nápady líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martí, tak to jsem moc ráda. ;)
      PS: Ty jsi krásně opálenááá! :-*

      Vymazat
  12. Ahoj Vivi,
    chtěla bych tě poprosit o jméno té šarmantní dámy s brýlemi.Před časem jsem o ní četla v časopise článek a ted si vubec nemužu vzpomenout na jméno:(Děkuji za ospoved.Krasný den,Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, tohle děvče (je jí sice 93 let, ale to její "duševno" je taaak mladý, že je to prostě děvče) ;) se jmenuje Iris Apfel a já ji miluju ;).
      https://www.youtube.com/watch?v=oqz93A89Se8
      Papa, krásný den i Tobě. :-*

      Vymazat
    2. Vivi,dekuji moc.Mas pravdu,je uzasna,jak z ni zari pozitivni energie.....je dukazem,ze zit se da naplno opravdu v kazdem veku.:)

      Vymazat
    3. Není zač, Leni. Přesně tak, nikdy není pozdě na to žít, módit se a divočit. ;) Někdy, když zvažuju nějaký kousek oblečení a říkám si, že je to moc extravagantní, vzpomenu si na Iris, která je o tři generace starší a slovo extravagantní ve svém slovníku vůbec nemá a zkrátka se nebojí (aspoň teda v módě) vůbec ničeho. ;) Možná by tě mohly zaujmout i některé dámy z mého oblíbeného blogu: http://advancedstyle.blogspot.cz/

      Vymazat