20.8.15

(Ne)všední (ne)zbytnosti 3


Prázdniny skončily, což není tak špatná zpráva, jak by se mohlo na první pohled zdát. Kromě toho, že nám totiž za chvíli nastane čas těšení na různé fajnovosti spojené s podzimem, je teď ideální doba na doplnění zásob pastelek, barevných sponek a taky na poohlížení se po novém diáři (to je vždycky vzrušující záležitost). I já jsem se nechala bez velkého přemlouvání zlákat k malování, pastelkování a užívání si všech "papírových libůstek" (to už jste si asi všimli v minulém článku), a tak vám při té příležitosti v dalších "(ne)všedních (ne)zbytnostech" ukážu, jak vypadá moje stolnopracovní výbava.



Takže co tu máme?

Veselé nůžky (obličej na ně stačilo namalovat černým fixem, takzvaným lakovým popisovačem "paint marker" - stojí kolem padesátikoruny a dá se použít na sklo, dřevo, ocel atd.), sponka do vlasů ve tvaru mašle (používám ji jako svorku na papíry), guma se slonem Koh-i-noor, srdcový nalepovací blok, můj růžový penál z první třídy, do kterého si čas od času ráda ukládám oblíbené tužky a pera, vyšívaný zlatorůžový sešit, zlatá miska na sponky, leopardí tužka Koh-i-noor, svorky ve tvaru diamantu a pusy, magnetická minutka Fifties Forever, kterou používám na to, abych si trochu líp časovala a organizovala činnosti u počítače, japonský penál a moje nejoblíbenější tempera.


Kdo miluje papírnictví stejně jako já, tomu doporučuju udělat si tam malý zářijový výlet a koupit si pro radost nějakou maličkost. Klidně i úplnou blbost. Srandovní ořezávátko, sadu voskovek nebo tiskátko. Člověk nemusí pořád kupovat jenom cibuli, pytlíky do odpadkového koše nebo prací prášek. Někdy je bezva si prostě koupit blbinu na poňochňání duše. 


Tak teda doufám, že budeme mít v novém školním roce všichni samé jedničky. O jedničky ve škole mi ale nejde (koneckonců vždycky jsem měla větší pochopení pro uličníky, než pro šprtouny). Mám na mysli spíš jedničky získané v životě - jednička za kuráž, jednička za nezávidění, za nevztekání se, jednička za plnění svých cílů a snů nebo třeba jednička za dobré chování, při kterém se nezkazí žádná sranda. A když to někdy nevyjde zrovna hned na tu jedničku a něco se po...no pokazí, tak to neva. I koule a průšvihy se dají nějak vyžehlit, když se chce. ;)

Vivi podpis

31 komentářů:

  1. To je ale barviček a krásných věciček! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Samé krásné věci a na ty nůžky si jdu hned namalovat veselý obličej (aspoň mi nebude vadit jejich tupost)
    V papírnictví jsem byla v srpnu a na začátku září mne tam nikdo nedostane, protože to je vždy o život :-) - nemám ten dostatečný klid vybrat si blbůstku, ale zase je to taková bojovka...

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné věcičky, to se hned jde do školy lépe :) Já už si bohužel nic takového nechystám, mě už čekají jen státnice :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní10:09

    Krásné věci :) Mým největším favoritem je svorka, minutník, vyšívaný zápisník a penál v zajímavé hnědo-tyrkysové kombinaci... těžké si vybrat, všechno je tak kouzelné. Ale především musím poděkovat za milý článek, který mě rozveselil v poněkud sklíčené náladě.

    Hezký den,
    Amelia D.

    OdpovědětVymazat
  5. Vivinko, všechny věcičky se mi líbí.... :-) Umíš potěšit oko i duši čtenáře... :-) A jsem stejného názoru, že si člověk MUSÍ udělat radost nějakou tou blbinkou :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám rada farebné veci :) A dobre to spríjemní situáciu :D
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Pouzdro s Micekyem je nádherné! Já měla se lvíčkem a myslím, že někde na půdě nebo u babidědy bych ho ještě vylovila :) Já si byla dělat radost minulý týden, ale asi vyrazím znovu. Nalepovací kytí se mi totiž osvědčily a mizí jako mávnutím kouzelného proutku. Tak si, milá Vivi, ten svůj první školní den moc užij :)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní11:33

    Ty máš výdycky tak nádherné fotky, nechápu, jak to děláš. Boží!

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně na takový malý výlet do papírnictví za účelem doplnění zásob (a zvednutí nálady) chystám :-) S tím časovačem to je dobrý nápad

    GA Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  10. Ten peracnik je strasne retro zalezitost, u nas v skole ho mali iba ti najvacsi stastlivci. Ja som mala iny, uplne nejaky obycajny, ale aj tak ma ta fotka preniesla do detstva, teda apon do skolskych cias.

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní14:22

    ...Ahoj Vivi!
    Rozkošné věcičky. Můžeš prozradit jak konkrétně používáš u pc ten minutkovník??
    ...Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, tak třeba - když si chci udělat pauzu od práce, nařídím si "minutku" na půl hodiny, tu půlhodinu si pěkně a bez stresu užiju a jakmile zazvoní, tak se zas pustím do práce. Existujou mnohem modernější možnosti a různý programy, jak si organizovat čas, ale já prostě nedám dopustit na tenhle kuchyňský minutkovník. ;)

      Vymazat
  12. Obdivuju tak nádherné fotky !!!!

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. have anice september ;)xoxo

    http://glampond.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi, Ty nikdy nezklameš. Akorát já se teď úplně stydím, dělám x-let v kanceláři a tolik vychytávek mi tam chybí :-(

    OdpovědětVymazat
  15. nádherná výbavička - s tima maličkostma pro radost naprosto souhlasím :) !

    OdpovědětVymazat
  16. ten japonský penál je úplne dokonalý! :O :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. júú, misi jsem splnila, včera jsem koupila fixu (kterou nepotřebuji) a lepidlo na diy věneček :)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc vám všem děkuju za roztomilý komentáře, vždycky mi uděláte radost. ♥

    OdpovědětVymazat
  19. Jej...tak doufám,že také nasbírám nějaké jedničky....třeba za utrácení za kosmetiku♥..no a možná se míň vztekat,abych se dožila podzimu,na který se opravdu moc těším....za nezávidění to asi nebude...kapka závisti,pokud není škodolibá,může být někdy ku prospěchu...tak si trošku zazávidím...třeba talent v malování..závidím...a prosím na pláži si zabíram ten zelený slunečník....to aby mi ladil k očím:-D

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi! -)
    To je zase takové nádherné pohlazení po duši! ♥♥
    Tvůj penál z první třídy zbožňuji! :-)
    A představ si, že já měla stejné ořezávátko, to ve tvaru kočičky. :-)

    Absolutně s tebou souhlasím, také si musím do papírnictví zajít (já tedy opravdu musím, neb mi chybí lepidlo!) a udělat si nějakou radost! :-D

    Já se na ten podzim také těším. :-) A doufám, že bude fajnový, plný krásných zážitků. No a pak přijde ta nádherná zima a s ní i ty nejkrásnější svátky v roce! ♥ Joj! Jak já se už těším! :-)))))

    Vivi měj se nádherně a ahooooooooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  21. A zase nemaam slov ^^ uzasny :)) a uplne dokonaly fotky!
    http://nellylove99.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. áááách, Lucinko. Copak mi to děláš! (:
    O těch božích kočičích ořezávátkách se mi bude snad i zdát! ♥
    Mimochodem, super první fotka - miluju tvoje úhly pohledu!

    Have a wonderful day!
    With love, Suzy ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  23. Jůj, ti Japonci ale mají krásné penály! Ovšem ten Tvůj prvotřídní myšácký taky není k zahození :-) A víš Ty co? Máme úplně stejné ořezávátko :-) Zkrátka, ať žijí všechna papírnictví světa! :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ako vždy, opäť mi tvoj článok vyčaroval úsmev na tvári :) ♥ Určite musím dať na tvoje rady, vykašlem sa na prací prášok (ale len na chvíľu, lebo ho už naozaj potrebujem kúpiť :D ) a pôjdem si kúpiť niečo milé. Ja totiž musím, pretože som objavila v meste (pre mňa) nové papiernictvo a je v ňom toľko vecí, ktoré nutne potrebujem :) :)

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní20:22

    Krásná výbavička!! Zbožňuju papírnictví :) bohužel se ale teď snažím omezit kupování nových a nových věciček, vždycky mě tam ale něco zláká :)
    Jinak můžeš mrknout ke mně: https://magdakaderava.wordpress.com/2015/09/02/cim-min-veci-mas-tim-stastnejsi-jsi/

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní20:28

    Zožňujem tieto cute vecičky. Môžeš prezradiť, odkiaľ je ten vyšívaný zošitok? ďakujem a prajem krásny zvyšok leta!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:29

      * Zbožňujem tieto cute vecičky. Môžeš prezradiť, odkiaľ je ten vyšívaný zošitok? ďakujem a prajem krásny zvyšok leta!

      Vymazat
    2. Vyšívaný sešítek je stráášně stár. Fakt kmet. Už se určtiě nedá nikde sehnat, jedině snad by ho mohl mít nějaký sběratelský maniak na Aukru. ;)

      Vymazat
  27. Nádhera! Miluji papírnictví. :) Máš krásné fotky. ... Nejvíc mě teda dostalo to "obyčejné" pouzdro. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Holky, děkuju za všechny vaše krásný vzkazy. Jste nejmilejší. ;) ♥

    OdpovědětVymazat