30.12.15

Co jsem dostala k Vánocům 2015

Článek "Co jsem dostala k Vánocům" byl ve vážném ohrožení. Říkala jsem si, že letos jsem se (už zas) nechovala zrovna andělsky a čertí vocásek mi zas o kousek poporostl, takže místo dárků nejspíš obdržím pytlík s uhlím nebo varování, že se mám polepšit...Ježíšek přece všechny průšvihy a hříchy vidí a zapisuje je (ach jo). Ale asi si je píše jenom tužkou (navíc tou, která má na špičce gumu), jinak si nedovedu vysvětlit, že ke mně nakonec přišel a po uhlí nebylo ani památky. Dorazil dokonce s partou pomocníků a sotva všechny ty barevné vánoční balíčky unesli.

A tak jsem teda pod rozdováděnýma prskavkama trhala papír jako divočák a objevovala dárky, které jsem si vysnila nebo dárky tak krásné, o kterých jsem se ani snít neodvažovala. Některé z nich vám tu dneska představím, jiné se tu objeví časem. Každopádně je na místě nahlas poděkovat a slíbit, že příští rok už budu určitě hodná zlobit míň (pro jistotu, protože co kdyby si Ježíšek pořídil místo tužky centrofix?).


Takhle Ježíškovi s nadílením pomáhal můj muž: měkoučká sada nočních ponožek, svíčka Yankee Candle, která dokáže provonět celý dům vůní cukroví, kořeněný bio čaj English Tea Shop, knížka Jednoho dne možná (napsala ji Lauren Graham, kterou možná znáte jako Lorelai z Gilmorových děvčat), knížka Dárek z pravé lásky plná úžasných zimních povídek, DVD Amélie, mandlová peelingová kostka, brusinková pleťová maska a...


...figurka Malého prince pro štěstí a ještě...


...zlatý řetízek s "nekonečným přívěskem" a se vzkazem, díky kterému mi bude dělat nekonečnou radost nejenom můj nový náhrdelník, ale hlavně můj muž, protože i když píše škrabopisem, stejně jsou psaníčka (a vůbec všechno) od něj nejhezčí na světě.

Jestli někdo umí spolehlivě číst z mojí srdeční přihrádky, kde mám vepsaná tajná přání, tak je to Suzinka. Jakmile si moje tajnotužby přečte, seshromáždí je, krásně zabalí a schová pod nazdobený smrk. Letos z mého srdce vyčetla a nadělila: superparádní sešit (uvnitř kostičkovaný), noční sérum Dr. Hauschka, francouzskou tužku "tous les jours", vánoční koláčky a křehkou porcelánovou vintage něžnost s nápisem "Paris-Praha". Samým štěstím jsem se zatočila třikrát v kole.


Pod velikánským stromkem u našich najdu každoročně všechno, co pečlivě zaznamenám do dopisu pro Ježíška, který nechávám u nich doma za oknem (včetně dvou kopií - pro sichr). V jedné velké krabici na mě letos čekalo bílé lněné povlečení (jako stvořené pro lenošivé dny), v další retro chlebník a nechyběl ani mintový topinkovač ze spešl pastelové edice od Sencoru, který jsem si prostě mu-se-la přát. To budou snídaně...mňam.


Kromě velkých krabic k našim nosí Ježíšek i malé balíčky s překvápky, jakou jsou knížky, huňaté svetry nebo bezprstové rukavice s ryze zimním sněhuláčkovským motivem.


V naparáděné a voňavé vánoční krabici od Aničky se vždycky skrývají ty pravé holčičí poklady. Třeba balíčky s dárkově balenými dobrotami, třpytivě sněhové washi pásky, vánoční čaj, extrémně odolný a zamilováníhodný lak na nehty Fnug z Beautyville nebo tahitský olejíček na vlasy (už teď ho zbožňuju).


Lusy z Vrecenapadov už znáte (psala tu pro vás senzační články). Před několika lety jsem ji začala podezřívat, že je pohádková víla, ale dávno už ji z toho nepodezřívám. Jednoduše vím, že vílou skutečně je, je to totiž úplně jasné. Jak jinak by si člověk mohl vysvětlit, že od ní dostane ručně vyráběné (!) sněžítko, ve kterém plavčí jednorožec...


...a jutový vánoční pytel plný těch nejroztomilejších roztomilostí, notýsků, nálepek, washi pásek, kosmetických vychytávek, sešitů, bločků a voňavých per...

...a polštář s kolouškem nebo plechovou "cupcake" dózu, ve které se ukrývá lesk na rty ve tvaru soba. Mít za kamarádku pohádkovou vílu doporučuju zkrátka všem. ;)


Blani z blogu Blanchidlo je spřízněná duše, se kterou jsme se objevily teprve letos, ale už za tu relativně krátkou dobu, co se známe, se máme. A máme se přímo skvěle. Prokoukla mě skrz na skrz a podle toho vypadala její vánoční nadílka. Samolepky, razítka, čokoláda a látkové "růčo" dělané veledůležitosti - podložka, obal na knížku a květovaná kapsička na kapesníky. Už se mi to doma všechno pěkně zabydlelo.


Bez Šárky s óbr srdcem bych už se (nejen o Vánocích) neobešla. Vždycky mi nadělí tolik úhledně zabalených balíčků, že se ani nedají rozbalit najednou. Jedno je ale jisté - v každém z nich je pokaždé něco, co se přesně trefí do mých vášní - do té samolepkové a papírnické, do té malířské, jelínkovské, kávové i do té pařížské...


Šárčinou magnetkou "Paris" se s vámi loučím, všem, kdo se postarali o mou bohatou nadílku moc děkuju a hlásím, že vám tu brzy ukážu ten nejlepší diář na nový rok a plno dalších záležitostí a důležitostí, protože koneckonců...od toho můj blog je. ;)

Vivi podpis

54 komentářů:

  1. Milá Vivi,
    jsem ráda, že už Ti je lépe a opět publikuješ !
    Mám radost i z toho, že jsi dostala dárky podle svého gusta. A ještě větší radost mám z toho, že ses podělila o svou spokojenost se světem. <3 Myslím, že všechny zbylé (zajisté malé) prohřešky byly tímto gestem smazány.
    Díky Tobě teď vím, že jedno z mých oblíbených Gilmorových děvčat má svou knihu, po které začínám toužit.
    Přeji Ti krásný den :-)

    http://veronikascorner.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. No týýýbrďo :) tu opravdu musel být někdo extra hodný :)))) krásné dárečky jsi dostala ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůů, jupííí jooou, Vivi je zpátky! Voláme hurá a třikrát se radujem ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, Ty jsi teda musela být móóóc hodná :-) Těším se na další psaní od Tebe v novém roce. Umíš krásně rozjasnit den :-) Pavla

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherný dárečky Vivi, musela jsi být moc hodná!:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivinko, vypadá to, že je Ti už lépe a ono se není čemu divit, protože takové dárky by pomohly uzdravit i toho největšího maroda. :) Ty a čert? Tomu se mi nechce věřit, podle mě jsi moc hodná osoba a ta kupa krásných dárků to jen potvrzuje. A iaždý někdy zlobíme, jinak by si nás naše okolí nemuselo ani všimnout. Mám opět pocit, že Dárek z pravé lásky a Jednoho dne možná potřebuji a jelikož se pomalu blíží moje narozeniny i svátek, tak bych to mohla dostat jako dárek. :)
    Pěkně jsem se pokochala a teď pádím dodělat mému muži silvestrovský kostým.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tomu sa hovorí nádielka. Nádherné darčeky :) Tvoj článok budem mat odložený ako shopping guide, pretože sviečky, zápisníky... jednoducho musím mať :))

    OdpovědětVymazat
  8. Má nejmilejší, ani nevíš jakým štěstím si tu poskakuju, že se zase objevil článek a jak nedočkavě budu zkoumat až tu bude další. Hurá sláva, že je Ti snad už dobře a bude už jen líp a nejlíp. :-* Dárečky máš jako každoročně nejúžasňákovější (pastelovou kolekci od Sencoru mám vylepenou na nástěnce pořád čekám, jestli Ježíšek někde nějaký ten topinkovač nebo mixér nezapomněl). Já si ty mé taky užívám (nejvíc asi paletku Love is a story od Zoevy - taky mám nejbáječnějšího muže). :-) No a pak taky dárky, které jsem si musela (prostě to byly samé nezbytnosti - knížky, pěkné krabičky, kosmetika a taštičky) nadělit sama :D
    Tak si všichni užijme ten Nejbáječnější rok a nahoďme úsměv až nás budou bolet koutky! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné dárečky, Vivi! Líbí se mi snad úplně všechno (Malý princ obzvlášť!), ale ten ručně psaný vzkaz, ten by mě dostal, ách jo... :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi! Krásné dárky jsi dostala! A řetízek ze vzkazem je nej.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné dárečky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, krásný věcičky! Tu svíčku Christmas Cookie mám taky, akorát ve vosku, a je naprosto dokonalá. Moc mě zaujala knížka Jednoho dne možná, protože Lorelai miluju :). A ten topinkovač je v té nejkrásnější barvě!!! Ale úplně nejúžasnější věc je nekonečný náhrdelník s psaníčkem. Doufám, že se toho taky někdy dočkám :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Vivi. Je super že si znovu späť :-) Všetky darčeky čo si dostala sú super,a vôbec neverím že si cez rok nebola dobrá :-) , tak si všetko krásne uži a čo najskôr nám tu napíš ďalší článok. Ideálne o silvestrovských blbinkách :-)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherné fotky, milujem tvoje články! ♥

    sydneysleek

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi,
    krásny článok, veľmi potešil. Prajem všetko dobré do Nového roku, plno radosti a úsmevu.

    OdpovědětVymazat
  16. Jůůůůva, Vivinko, to tedy kulím oči.... :-) Mooooc krásné dárečky jsi dostala :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní19:08

    Vivi jsem ráda, že jsi zpět. Byla jsem dnes v práci a kolegyně se divila, proč se u počítače usmívám. :-)) To proto, že jsem tu dnes našla tvůj článek. Potěšil a jak tu někdo také psal, bude to můj "shoping list", protože dost z tvých dárků nutně potřebuji. :-)))
    Hodně zdravíčka a štěstí do nového roku a hodně článků zde na blogu! :-))
    Eva

    OdpovědětVymazat
  18. To jsou krásné dárky! Yankee Candle je úžasný dárek, já si jí nadělila už před Vánoci a musím říct, že to je skvělý dárek a příští rok dám asi všem svíčky :D :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  19. Jsem tvoje nová čtenářka a už jsem začínala mít obavy, zda ještě v blogování pokračuješ, když se dlouho žádný článek neobjevil. Tvůj blog mě nadchl a strašně ráda se sem vracím pro inspiraci i takové pohlazení duše. Jsem moc ráda za nové články a přeju hodně štěstí a zdraví do života i blogování:)!

    Aneta z psychoterapeuticky.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Ach Vivi!
    Dostala jsi tolik fantastických dárků, že ani nevím, kde začít! :-)
    Každopádně, co vím na 100%, tak ty se seznamu hříchů bát nemusíš! Tak milou, krásnou a neskutečně něžnou duši jsem už dlouho nepotkala <3<3<3
    Je mi nesmírnou ctí tobě dělat aspoň malé radosti! :-)
    Však dárky od tebe jsou vždy šípem do srdce, tak moc mne pokaždé zasáhnou. Prostě mě už absolutně znáš!!! <3<3<3
    Vivi, užívej si svých překrásných dárků a přeji ti mooooooc zdraví! :-)
    A hlavně šťastný nový rok 2016! <3
    Ahoooooooooooj! Šárka <3

    OdpovědětVymazat
  21. Nádherné dárky! Je hezké, že si dali lidi okolo tebe záležet na výběru. Moc se mi líbí ta figurka malého prince, ta je roztomilá :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, seš si jistá, že můj muž není zároveň tím tvým? Můj totiž píše taky jako třeťák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj muž je jenom jeden. :D
      Ale my jim ty jejich škrabopísanky rády odpustíme, že jo? Zvlášť když nám píšou tak láskyplný vzkazy. ;)

      Vymazat
    2. Přesněě :))

      Vymazat
  23. Anonymní21:09

    Jaky clovek, takove darky a ty tve darky jsou nadherne! Nejcenejsi by pro mne byl asi darek se zamilovanym vzkazem, protoze ja toho sveho pana bozskeho teprve hledam. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem tvoje nová čtenářka a už jsem začínala mít obavy, zda ještě v blogování pokračuješ, když se dlouho žádný článek neobjevil. Tvůj blog mě nadchl a strašně ráda se sem vracím pro inspiraci i takové pohlazení duše. Jsem moc ráda za nové články a přeju hodně štěstí a zdraví do života i blogování:)!

    Aneta z psychoterapeuticky.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet, vítám tě. ♥ Byla jsem dlouho nemocná, ale zmocňuje se mě už konečně zas moje bejvalá energie, tak doufám, že to tu zase ožije novýma článkama a že tu bude veselo jako dřív. ;) Za přání děkuju a věřim, že pozejtří začne senzační rok nám všem. ;)

      Vymazat
  25. takové krásné dárečky, to je radost pohledět :))

    OdpovědětVymazat
  26. Milá nejskvělejší Vivi, jsem tak ráda za tvůj článek, který opět pohladil na duši. Tolik krásných věciček tě jistě muselo potěšit. Já třeba absolutně neumím vybírat nebo vymýšlet dárky. Takže mne vždy potěší takováto inspirace, protože teď už vím, co se ti líbí.

    Mám obrovskou radost, že jsi zpět. Tvé články vždy poctivě čtu a někdy mne až moc dojmou, jindy rozesmějí a i roztančí. Mnoho sil a zdraví!

    OdpovědětVymazat
  27. Zdravím Vivi!
    Jsem moc ráda, že opět publikuješ, sleduji Tvůj blog už dlouho a zúčastnila jsem se soutěže o tumblery. Každý den jsem sledovala, jestli jsem náhodou nevyhrála :-) Pak jsem zjistila, že marodíš a přála ti brzké uzdravení.
    Líbí se mi Tvůj styl, Tvé vánoční dárky, obzvlášť Malý princ. Zajdi na film do kina. Já na něm byla a budu psát recenzi na svůj blog. Bylo to naprosto skvělé!
    Přeji pevné zdraví do nového roku!
    Petra
    http://wood-book.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:51

      Zaujalo mi,že je nějaký film Malý princ.Tebe Vivi musím vyhubovat,že jsi nám tu o něm nikdy nenapsala!:-)Byla jsi na něm a jaký je?Jinak také přeji šťastný Nový rok.Lenka

      Vymazat
    2. Ahoj PeHo, už teď ti můžu slíbit, že tu budou další príma soutěže, takže i když jsi tentokrát nevyhrála, třeba se na Tebe usměje štístko příště. ;) Film jsem viděla, odpočítávala jsem dny, už aby byla premiéra a pak jsem si na něj zašla dokonce několikrát. Těším se na Tvou recenzi. ;)

      Ahoj Leni, zas tolik mě nehubuj ;), psala jsem o filmu Malý princ už před rokem: http://www.vintageblog.cz/2015/02/nejvetsi-letosni-oblibenci.html ;)
      Pokud máš Malýho prince ráda, určitě by ses na film měla podívat. Je to tak milý, něžný, dojemný a po vizuální stránce prakticky dokonalý, takže zamluv lístky do kina. Klidně hned. ;)

      Vymazat
  28. Krásné a roztomilé dárky ^-^ zvláště ty rukavice jsou naprosto cute :3 Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  29. Jé, spousta nádherných dárečků :) Viděla jsem ve výloze celou pastelovou sadu spotřebičů od Sencor a moc se mi ty jejich barvy líbí. Já z praktických dárků dostala vaflovač a včera jsem vafle zrovna dělala a mňamka :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ach to je všechno tak roztomilé, nejvíc samozřejmě figurka malého prince :-))

    OdpovědětVymazat
  31. Pročítat si vaše zlatý vzkazy a komentáře, to mě baví hodně moc. ;) Děkuju vám mockrát nejen za ně, ale i za krásný uvítání. Jsem dojatá a namotivovaná k dalšímu "článkování". ;) A taky jsem ráda, že se vám moje nadílka líbila nebo že dokonce některý z vás inspirovala k tomu udělat si taky nějakou tu povánoční radost - to totiž muší bejt. ;) Mějte se všichni krásně nebo radši ještě líp a do novýho roku vstupte s dobrou náladou a s odhodláním. ♥

    OdpovědětVymazat
  32. Tvoj muž má najrozkošnejší škrabopis! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Ponožky musí vždycky být! Ten Malý princ je ovšem naprosto úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Tu bol niekto veeeľmi poslušný... ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Nejmilejší Vivi, mám obrovskou radost, že je tu opět článek od tebe, protože po článcích plných optimismu se mi obrotánsky stýskalo :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj! Jen ti chci říct, že už zase bloguji. Tak se klidně mrkni :-), tady je nová adresa: www.ketyland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Teda, ty jsi musela být hodná! :-) Jaká je ta knížka od Lauren? Asi se po ní podívám. Nicméně dneska jsem objevila něco úplně nejvíc skvělého, co by se ti mohlo úplně nejvíc líbit!
    http://www.svetpasek.cz/ostatni/sponka--maly-princ-so01d00m00026/
    Měj se moc krásně! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, zatím ještě nevím, jaká knížka od Lauren je (teprve se na ni chystám), ale doufám, že jako Lauren, čili zábavná a ukecaná. ;-) A s těma sponečkama jsi mě dostala, ty poklade. ;)

      Vymazat
  38. Nádherné dárky! Ježíšek mi dal stejnou svíčku, ale já, coby pyromanka, už jsem ji vypálila... :-)
    Přeji hezký a poklidný rok!

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Vivinko, nádherné kousky! Moc Ti přeji krásný, radostný a nádherný Nový rok 2016! Miluju Vintageblog! :) xxx Tvá Binn

    OdpovědětVymazat
  40. Drahá Vivi, jsem ráda, že jsem se Ti trefila do vkusu :) Vypadá to, že jsi byla tenhle rok moc hodná (ono to funguje, přestože Ti čertí ocásek poporostl) a že se Ti Ježíšek snažil vynahradit dlouhé stonání - to je dobře! :) I já moc děkuji za krásné dárečky (leštítko na telefon je mor, pořád leštím :) ) a jsem vděčná, že jsme se poznaly (však víš, že pro mě to bylo v tu pravou chvíli :) ). B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Blani, myslím, že existují jen dva lidi, kteří chápou, jak absolutně zásadně životně a roztomilostně je důležitý takový leštítko na mobil. ;) Jsem moc ráda, že jsme si vzájemně udělaly takovou radost. :-**

      Vymazat
  41. Moc krasne darecky ;) to ja jsem poprosila pritele aby mi dal neco na odreagovani a nadelil mi WII a k tomu tuto nadhernou hru http://www.game-hall.cz/nintendo/wii/worms-a-space-oddity-nwii.html . jestli jste jeste nehrali, muzu doporucit, opravdu oddechovka po praci nebo skole na chvili ;)

    OdpovědětVymazat
  42. Holky, ještě jednou vám všem moc děkuju za superkrásný komentáře. Ani nevíte, jak velikánskou radost mi děláte. ♥

    OdpovědětVymazat
  43. Ty rukavice jsou krásné. A knihy a svíčky miluju.

    OdpovědětVymazat
  44. Krásné dárečky, zkus na vintage věci kouknout tady http://unimoda.cz/damske/vintage ;)

    OdpovědětVymazat