26.1.16

V mojí koupelně aneb best kosmetika a parfémy roku


Pozvat vás k sobě do koupelny nebo třeba na můj holčičí toaletní stolek, to je hračka. To mi potíže nedělá. Mnohem obtížnější pro mě ale je, když mám pak v té koupelně ze všech svých loňských patlátek vybrat ty nej (nicméně když už jsem se jednou rozhodla sepsat shrnující článek na téma "nejlepší kosmetika a parfémy roku", neměla jsem jinou možnost než se pustit do vybírání). A tak jsem dala hlavu dohromady a po pečlivém zvažování, dvou punčích a odpoledni stráveném na několika koupelnových metrech čtverečních, jsem zodpovědně naservírovala na zlatý podnos kosmetiku, která mě minulý rok přesvědčila o tom, že milovat ji znamená pro tělo/vlasy/pleť něco jako výhru v loterce. Tak teda tramteda...to nejlepší z mých koupelnových poliček roku 2015 je tu.


1. Parfémy
Tohle jsou pro mě nejvoňavější voňavky (měřeno jednak těmi nejpozitivnějšími ohlasy a reakcemi okolí a zároveň mým osobním pocitem a radostí, kterou mi vonění s nimi přináší). Niche parfém Serge Lutens Un Bois Vanille, parfémovaná voda Taylor Swift Wonderstruck Enchanted, čistý parfém Chanel Coco Mademoiselle a parfémovaná voda Nuxe Prodigieux Le Parfum (recenze v článku Takhle voní Paříž). Když si chci vylepšit ráno (a vlastně celý den), sáhnu po některé z těhle lahviček a hned je všechno veselejší.

Voňavky kupuju většinou na internetu; moje oblíbená "parfémová svatá trojice" je:  Elnino, Parfemy.cz a Parfums.cz.


2. Micelární čistící voda Bioderma ABC Derm H2O 
Přestože Biodermu nemám ani trošku v lásce, tohle je výjimka, kterou mi jako jedinou doporučilo tolik Francouzek (obyčejných i dermatologicky odborných), že jsem se rozhodla na ně dát, koupila jsem si hned velké balení a dobře jsem udělala. Micelární čistící voda Bioderma ABC Derm H2O je sice primárně určená pro děti, ale v tom je právě ta finta a odtajněný trik, že když ji člověk používá na pleť, stane se z ní fantastická pleťovka na hloubkové čistění a šetrné odlíčení (super taky na odlíčení i voděodolně namalovaných očí, i pro extra citlivou pleť). Vlastně je tohle jediný odličovač, který mi opravdu do maximální dokonalosti odlíčí oči, jemně a beze šmouh. Vzhledem k litrové velikosti balení ji přelívám do lehké sprejové lahvičky a nedovedu už si představit, že bych ji každý den ráno a večer nepoužila. Pleť se tváří královsky a mně nezbývá než ji s klidným svědomím doporučovat všema dvaceti.


3. Balzám na rty Baby Lips Winter Deligh
Pokud rty potřebujou hydrataci a zároveň touží po syté barvě, sahám jedině po balzámech Baby Lips ze zimní kolekce. Zimní limitovaná edice je moc povedená, nejvíc voňavá a krásně výrazná.

K dostání na >> http://www.krasa.cz/balzam-na-rty-baby-lips-winter-delight-4-4-g.html

4. Balzám na rty Reve de Miel Nuxe Paris
Balzám od pařížské značky Nuxe je jednoznačně nejlepší balzám, jaký jsem kdy měla. Koupila jsem si ho minulý rok dokonce dvakrát a nemůže už mi v kosmetické taštičce chybět. Obsahuje lahůdky jako jsou bambucké máslo, arganový olej,  vitamíny, slunečnicový a makadamový olej, ječmen, vitamín E a med. Rty jsou po něm voňavé a jako samet.

Koupila jsem na >> http://www.parfums.cz/nuxe/reve-de-miel-balzam-na-rty-v-tycince/


5. Pleťová maska Brand New Day Microderma
Předloni jsem objevila kosmetiku One Love Organics (recenze v článku Kosmetika stvořená pro lásku) a s ní i kelímek s organickým práškem Brand New Day Microderma, který jsem používala jen jako peeling (mimochodem - skvělý peeling). U druhého balení už jsem ho začala používat i jako pleťovou masku (smíchám prášek s troškou vody a přidám pár kapek medu, aby se vytvořila krémová pasta), a protože je vynikající, právem se zařadila mezi top kosmetiku minulého roku. 

K dostání na >> http://oneloveorganics.cz/products


6. 100% arganový olej
Na pleť, na tělo, na vlasy - 100% arganový olej je špičková záležitost, kterou nám nadělila sama příroda a která je bezkonkurenčně fajn. Na prozáření a hydrataci pleti stačí jen pár kapek, na vlasy ho aplikuju jako masku (na 20 minut před mytím) a tělu ho dopřávám co ráčí, protože pokožka je po něm heboučká, vyživená a super hladká. Chemické výrobky teď asi trochu zazáviděly...V mojí koupelně už zkrátka bude mít místo napořád, protože když něco tak dobře a přírodně funguje, tak umím být věrná jako labuť.

Seženete na >> http://www.krasa.cz/arganovy-olej-50-ml.html


7. Hedvábný zkrášlující kondicionér Orofluido
Jsem jedna z nejrozcuchanějších (a často taky nejzacuchanějších) holek, jaký znam a tenhle zlatý fešák kondicionér Orofluido Beauty si se mnou ví jako jediný rady. Je takovým "SOS pomocníkem" pro suché, zacuchané vlasy bez lesku. Zvládne je oživit, luxusně provonět (něco šťavnatého a vanilka se santalovým dřevem),  a hlavně snadno rozčesat a "vyhladit". Možná to bude těmi olejíčky. Zlatá kosmetika Orofluido se totiž inspiruje prastarými rituály krásy a používá v přípravcích tři vzácné oleje - arganový, lněný a šáchorový olej. Naši předci zkrátka věděli, co je dobrý.

K dostání na >> http://www.parfums.cz/kosmetika-orofluido
*
Minulý rok a jeho koupelnové bestsellery máme za sebou a teď už je na čase jít zkoušet, očichávat a ohmatávat nové voňavosti...

Vivi podpis

38 komentářů:

  1. Ty tvoje nádherné fotky. :-) Orofluido mám také moc ráda. :-)
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nic bohužel z tvých oblíbených vychytávek jsem nikdy nevyzkoušela, ale to budu muset napravit, protože všechno, co jsi zatím doporučila, bylo skvělé. Až asi na ty parfémy. To mi zatím nějak uniká, neumím to ocenit. No spíš se zapomínám vonět, ale bez rtěnky ani ránu. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:29

    Vivinka ,prsím, mohla by si do článku vložiť "linky", kde si veci kúpila? Môžu byť aj sk,. ďakujem veľmi pekne. Jo a tú škoricovú hviezdu pre voňavú kúpeľ mám tiež a milujem ju. :-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ájo, v článku už jsou odkazy - vždycky jsou podtržený a odlišený jinou barvou, celý linky za chvíli přidam. Kdo by ti odolal, když tak pěkně prsíš. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní14:50

      Super,ďakujem. Tamto bol preklep. :-))))))

      Vymazat
  4. Vivi, mám velké mezery. S tím musím udělat. Ty jsi úžasná. měj se voňavě :-) Pavla

    OdpovědětVymazat
  5. Vivinko, víš jak člověka navnadit :-) Děkuji za odtajnění tvých kosmetických miláčků :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to všechno moc hezky a voňavě, jen to Orofluido mě zklamalo. Měla jsem ho ve vzorečku a bylo nádherně voňavé a pak jsem si objednala masku v kelímku a ta vůbec nevoní a navíc jsou v něm silikony, které nechci používat a tak mi smutně stojí v koupelně.

    OdpovědětVymazat
  7. Coco Ch. je i ma oblibena. Dekuji za tip na kondicioner:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
  8. Vánoční kolekci Baby lips jsem sice prošvihla (a ani se tomu nedivím; slyším na ni samou chválu) ale po tom balzámu od Nuxe se podívám. Super tip, díky za fajn článek :)

    vzpominkynasurrey.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10:36

    Krásné fotky! Dlouho mi láká kosmetika Nuxe a ten parfém, možná se konečně odhodlám. :o) Není, ale spíše na léto?? Jinak mám zkušenost s Baby Lip balzámky a pak od Orofluido mám olejíček a je super, až na to že mi ho potajmu krade přítel. :o) Odkud máš prosím tě toho růžového pejska? Je na první a druhé fotce. Krásný den všem! Jana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, mně parfém od Nuxe sedí na horký i chladný období, používám ho podle nálady, ne podle počasí. Je to taková hřejivá sexy vůně, podle mě na "kdykoli". ;) Pejska mám už asi deset let, je od Victoria's Secret.

      Vymazat
  10. Až budeš prodávat koupelnu, házím nejvyšší nabídku :D nee máš opravdu úžasný styl a dokážeš vše tak zkombinovat do detailů, pastva pro oči♥
    - Šárka -

    OdpovědětVymazat
  11. Coco Mademoiselle mám taky a zbžoňuju ji - stejně tak jako můj přítel, který mi ji koupil. Tak mě bolí, když vidím, jak v lahvičce ubývá. :D
    Odkaz na kondicionér si ukládám, mám úplně stejný problém s vlasy.

    OdpovědětVymazat
  12. Jeej Vivinka a jej pozvánka do kúpeľničky, tak to som si utekala spraviť šálku horúcej kávy a s dovolením vstúpila :) máš to tu naozaj samé voňavé ale hlavne inšpirujúce - všetko podrobne zapisujem - vôňu od Coco na zoznam želaní k narodeninám, arganový olej ako odmenu (kategória "len tak"):D a orofluido ako nutnosť k mojej rovnako správajúcej sa hrive :D

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj Vivi, pokud bys chtěla zkusit nové balzámy na rty, vřele doporučuju medový od Soaphoria. Hydratuje moje rty líp než višnové Baby lips

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, díky ti, určitě se po něm podívam. Medový balzámy já mam moc rád. ;)

      Vymazat
  14. Moc hezky fotíš ,opět povedený článek :) a můžu se tě zeptat máš instagram ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to mě moc těší. Instagram nemam, fotky "navíc" občas přidávam na fb. ;)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď ,na fb tě sleduji :)

      Vymazat
  15. Ach jo, to je všechno tak krásné! A mimochodem, ta první fotka mi fakt vyrazila dech, to je sen mít takto poskládanou kosmetiku :).

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní18:06

    Micelární, prosím micelární! od slova micely! micellaire!
    mně to rve oči i uši, pardon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, já jsem ale tupé a pitomé, co? Taková donebevolajícíchyba. ;) Brzy to určitě opravím, spolehni se. ;)

      Vymazat
  17. Vivi nádherné! Máš krásný koupelnový koutek! A to zrcadlo <3

    OdpovědětVymazat
  18. Krásný, voňavý článek! A ty fotky!

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherné fotky! A krásná koupelna.. :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  20. Holky milý, moc vám děkuju za krásný komentáře. Jsem moc ráda, že se vám u mě v koupelně líbilo ;-).

    OdpovědětVymazat
  21. Proč nemám taky tak dokonalou koupelnu? :O krása střídá nádheru ^-^ (o produktech ani nemluvě :D) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  22. A to som si myslela, že tie najzauzlenejšie vlasy na svete mám ja.

    OdpovědětVymazat
  23. Přiznám se - jsem barbar a úplně poprvé jsem viděla všechny výrobky, které používáš :D Budu si muset doplnit mezery :) :)

    Díky za článek! :)

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní20:53

    Miluji tvůj styl jak psaní tak fotografování. U bydlení bych brala, aby jsi nám z něj ukázala více. Možná tu nějaké další články ze tvého bydlení máš, ale neobjevila jsem je. Chodím sem každý den a když tu není nový článek, pročítám ty staré. Díky! Líbí se mi i s jakým nadhledem bereš i věci nepříjemné aj. Máš nějaký trik na to, jak uzemnit nepříjemné lidi? Jsem hodně citlivá a vše si beru, u tebe mám pocit, že vše bereš s nadhledem, proto ta otázka. Díky a přeji mnoho úspěchů v blogování! Zdraví Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eli, moc mě těší, že máš muj blog ráda. Další články z mýho domova najdeš v sekci "Jak bydlím": http://www.vintageblog.cz/search/label/m%C5%AFj%20domov Je jich tam už docela hodně. ;)
      A k tý tvojí otázce. No, nepříjemný lidi a troubové budou vždycky a já doporučuju se s nima hlavně nikdy nehádat, nepřesvědčovat je o svojí pravdě. Je to jen plýtvání energie a času. Někdy na nepříjemný lidi pomáhá humor, někdy pomůže bejt na ně milej (zpravidla je to překvapí a "odzbrojí" natolik, že s těma svýma jedovatýma nepříjemnostma přestanou) ;). A obecně mam jednu radu, kterou jsem dostala od dědy. Předesílam, že muj děda nemluví jako dlaždič, je docela kultivovanej ;), ale v některých případech se prostě nějaký to jadrný slovo hodí víc než deset doktorů. ;) Takže můj děda mi dal radu: "na blbce se vyser". Tak si to nějak přeber a hlavně se netrap a nenech si nikdy zkazit den lidma, který možná zajímáš Ty, ale oni by neměli zajímat Tebe.

      Vymazat
  25. Ja používam klasickú micelárnu vodu od Biodermy a veľmi mi sedí. Aj som sa čudovala, že túto vodu od Biodermy som u nás ešte nevidela.... ale to asi bude tým, že detskú kozmetiku zatiaľ nekupujem a tak ju v regálom prehliadam. Ale keď sa mi minie, tak vyskúšam túto detskú. =) ďakujem za tip.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahojcek. Tak zase idem nakupovat ;-) super dobre veci, ktore niektore nemam ... Milujem Coco Mad. mam doma EDP, ale Vivi tu co tam mas na obrazku som nikde nenasla ... Ja len tak otazocka ... Lebo parfum je iny ... Ja len aby ti nieko neposlal to co "nie je prave" . Krasny den prajem Sylvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sylvi, nakupuj, nakupuj, to nemůže uškodit. ;) EDP Coco M. mam nejradši, i když jsem dlouho používala "edt". Před pár dny jsem se potěšila tělovým mlíkem Coco Mademoiselle, tak už to mam komplet. ;) Tohle na fotce je čistej parfém, takže lahvička vypadá jinak než u EDP nebo EDT. Obsah je jen pár mililitrů, ale zase ho stačí opravdu jen jedna kapička za ušisko a voní a voní celej den. ;) Měj se krásně a užívej.

      Vymazat